Ammattiyhdistysliikkeet – duunarin asialla?

  • 1 519 427
  • 15 665

Mckraiveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Red Wings
Viime viikolla tuli liitolta ilmoitus 6.2 toteutettavasta ulosmarssista ja eilen lähti toimestani liittoon jäsenyyden irtisanomisilmoitus.

Omien lasten tulevaisuuden kannalta on Suomen talous käännyttävä parempaan suuntaan, jonka takia täysi tuki näille hallituksen toimille ja voi vaan toivoa, ettei tulevatkaan hallitukset laita vaan päätään pensaaseen ja toivo tilanteen vain paranevan itsestään.
 

Afflicted

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Suomalaiset työskentelevät Euroopassa 4. vähiten, lomapäivissä ollaan huipulla. Ollaan siis saatu etuja, mutta onko se osittain syynä siihen, että hyvinvointiyhteiskunta on ahtaalla. Ei näitä etuja, joista puhutaan normaaleina ole läheskään kaikkialla. Sen vuoksi nostin tämän esille, koska eikö koskaan voi ajatella edes luopuvansa jostain edusta yhteisen hyvän vuoksi?
Luovuin jo. Reilusta 400 eurosta palkkojani. EK voi luopua jostakin kanssa. Miten esimerkiksi isot yhtiöt mitkä takoo sellaista tulosta että osinkoja jaetaan miljoonia? Kyllä silloin hyvin menee kun se nappi meinaa lentää ihan just siitä kauluspaidasta mahan kohdalta. Jaetaan sitä isoa tulosta vaikka veroina yhteiskunnan suuntaan ja maksetaan vähemmän osinkoja.
 

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No, meikäläisen juomista kahveista ei varmaan kaadu tai nouse yksikään yritys.

Kelpaa toki. Ei minulla ongelmaa olisi myöskään sen kanssa, että työt etenisivät normaalilla tahdilla. Silloin ei kyllä juurikaan ehtisi netflixejä vilkuilemaan. Toki, moni vilkuilee silti.

edit. Eikä kenenkään minunkaan mielestäni tarvitse tehdä ylimääräistä. Jos joku haluaa tehdä vain sen mitä työsopimuksessa on mainittu, niin ok. Kunhan tekisi edes sen.



Niin, en sitten tiedä olisiko tällainen toimintamalli ehkä suositeltavaa myös sillekin porukalle, jotka ovat tänään jääneet joukolla pois töistä?

Eikä mun varsinaisesti tarvitse murehtia meidän firman rahapolitiikasta. Meillä on hyvä johto, joka ymmärtää ilman tessejäkin työntekijöiden tärkeyden tuloksen teolle. Lisäksi meillä on hyvät työntekijät, jotka ymmärtävät molemminpuolisen jouston käsitteen erinomaisesti. Ja kaikilla on kivaa. Paitsi toki niillä kuudella liittoon kuuluvalla, joidenka mielestä me ylimääräistä työtä tekevät n. 160 muuta vaikeutetaan heidän ponnistelujaan yhteisen hyvän eteen.
Hienoa, että teillä homma toimii noinkin suuren porukan osalta ja että tiedät vielä homman toimivan.
Työelämäkokemukset ja tyytyväisyys ovat tietysti subjektiivisia kokemuksia, mutta hyvä jos sinä viihdyt työssäsi ja pidät työantajaasi reiluna. Joku kuitenkin saattaa pitää saamaasi korvausta liian pienenä, joku taas liian suurena. Mutta siitähän tilanne on hyvä, jos työnantaja ja -tekijäpuoli ovat tyytyväisiä. Joustoa pitää olla puolin ja toisin, mutta ylimääräisen teon tekemisessä on se vaara, että annat pikkusormen, niin lähtee koko käsi.
Itsellekin näitä iltaisia soittoja ja ”viittisitkö kattoo tän jutun äkkiä”-tyylisiä pyyntöjä tuli joskus runsaastikin. Siinä kun alkaa laskemaan työtuntien määrää vuositasolla, niin näistä ”pikkuhommista” voi kertyä merkittävä tuntimäärä.


Työehtosopimuksista et taida juurikaan tietää mitä sinne on kirjattu ja kenen toimesta. Ehkä ajattelet, että teillekin lomarahat maksetaan vain sen takia, että olette niin hyviä työntekijöitä. Kyllä sinua voisi joskus harmittaa, jos siellä ilman tessejä pelattaisiin. Tämä nyt ei tietenkään ole edes mahdollista.

Sekin kannattaa pitää mielessä, että työmarkkinoilla me olemme kaikki pelinappuloita. Ei siinä yksittäisen ihmisen työpanos vaikuta, kun toimintoja tehostetaan, siirretään tai lopetetaan kokonaan. Ei sillä työnantajalla mitään tunnesidettä ole tekijöihin, kyse on bisneksen teosta. Ja jos joku ajattelee olevansa korvaamaton, niin näitä tapauksia on jo nyt hautausmaat täynnä.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Eikös hallituksen pitänyt luoda lisää työpaikkoja, eikä hävittää niitä? Hallituksen olisi ehkä paikka ottaa hattu kiltisti kouraan ja palauttaa EK:olle saamansa lobbaus ja korruptiorahat. Olisi ehkä aika miettiä suomalaisen työelämän takaisin 30-luvulle viemiä työreformeja enemmän ajatuksen kanssa sitten, kun pahimmat ideologiset huurut ovat haihuneet.

Onpas makaaberia lukea AY-toimintaa kannattavalta henkilöltä jonkun tahon syyllistämistä siitä, että ei haluta nykyaikaisia menetelmiä.

Jos lakkoilu johtaa irtisanomisiin ja/tai konkursseihin, niin turha siitä on hallitusta on syyttää. Sehän on melkein sama kuin autovaras syyttäisi varkaudesta uhria. "Oli pakko varastaa, kun ovet olivat auki. Eli syytä ei ole varkaassa, vaan siinä joka ne ovet auki jätti."
 

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Saa arvata ketkä ovat kärkipaikoilla kärkkymässä lappuaan kun seuraavat YT:t koittavat. Lakkoon osallistumisesta ei saa rankaista mutta YT:n aikana saa onneksi arvioida ilman julkaistavia perusteita saneerattavat. Toinen onni on sekin että kukaan ei kiellä palkitsemasta niitä joita työnteko kiinnostaa, kunhan perusteena ei ole lakkoon osallistumattomuus.
Mutta, kuten muissakin, niin tässäkin, isompi lyö aina vahvemmin takaisin.

Mutta kiitos, tämä tästä AY keskustelusta, lähden loikkimaan Roopena omaan kolikkomereeni.
Onko esim. sinun työpaikallasi koskaan joku lakkoon osallistumaton saanut lopputiliä?
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
No niin, seuraava lakkokierros voi johtaa myös irtisanomisiin, kun alkaa tulla vaikutusta yritysten toimintaan

No niin, sitä saa mitä tilaa. Ja näin tapahtuessa syyhän on toki, vain ja ainoastaan, porvarihallituksen.

Hohhoijaa näiden kanssa.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Luovuin jo. Reilusta 400 eurosta palkkojani. EK voi luopua jostakin kanssa. Miten esimerkiksi isot yhtiöt mitkä takoo sellaista tulosta että osinkoja jaetaan miljoonia? Kyllä silloin hyvin menee kun se nappi meinaa lentää ihan just siitä kauluspaidasta mahan kohdalta. Jaetaan sitä isoa tulosta vaikka veroina yhteiskunnan suuntaan ja maksetaan vähemmän osinkoja.
Verotushan ei mene niin, että päätät ilmoituksella maksaa enemmän veroja. Niistä osingoista maksetaan myös verot eli kun iso yritys maksaa osinkoja, niin samalla maksetaan myös veroja. Silloin kun iso yritys tekee hyvää tulosta ja maksaa yleensä myös osinkoa, niin usein siellä on myös suunnitelma, kuinka investoidaan ja haetaan kasvua. Voidaan laajentaa yrityksen sisällä tai tehdä yritysostoja ja sitä kautta saavuttaa kasvua. Tässä voittaa taas suomalainen veronmaksaja ja tietysti valtio samaan aikaan.

Jos lähdetään ajatuksesta, että yritys menestyessään vain automaattisesti maksaisi tuloksen veroina, niin Suomi kuolisi käytännössä siihen paikkaan. Ei tänne enää investoisi kukaan ja ne keillä olisi siihen mahdollisuus, he siirtäisivät toimintansa pois täältä. Pyörittää tätä miten päin tahansa, niin Suomi tarvitsee nyt ja aina yrittäjiä, jotka maksavat suoraan tai välillisesti niidenkin toimeentulon, jotka eivät sitä itse pysty varmistamaan. Itse luopuisin tuosta vain parista kolmesta pekkaspäivästä, jos vaikka sitä kautta saataisiin työllistettyä lisää työttömiä töihin. Ammattiliitoille tämä ei varmasti sopisi ja tässä on se ero minun ja ammattiliittojen ajattelumaailmassa.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Itse luopuisin tuosta vain parista kolmesta pekkaspäivästä, jos vaikka sitä kautta saataisiin työllistettyä lisää työttömiä töihin. Ammattiliitoille tämä ei varmasti sopisi ja tässä on se ero minun ja ammattiliittojen ajattelumaailmassa.

Meillä jokaisella lienee omia preferenssejä mistä voisi "yhteisen edun" vuoksi voisi luopua. Näitä ei kuitenkaan itse pääse valitsemaan vaan leikkaukset voi kohdistua ihan muuhun kuin itse haluaisi.

Riippuen alasta pekkasista luopuminen johtaa ennemminkin työttömyyden lisääntymiseen kun vähemmällä porukalla saadaan tehtyä entiset työt. Mutta toki alariippuvaista.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
En muuten tiennyt, että esimerkiksi Alankomaat, Iso-Britannia ja Saksa ovat Kiinan, Pohjois-Korean ja Venäjän kaltaisia diktatuureja: Maat vertailussa: Vain Suomi sallii poliittiset lakot ilman rajoituksia | Verkkouutiset

Kannattaa lukea ajatuksella.
No, riittää kun lähtee vaikka Saksaan, Britanniaan tai Espanjaan jossa poliittiset lakot on kokonaan kiellettyjä tai sitten Ruotsiin, Norjaan tai Tanskaan missä ne on sallittu vain rajoitetusti.
Osaatteko ottaa kantaa tähän, jo aiemminkin linkittämääni, proffa Bruunin kommentteihin tuosta kollegansa Koskisen raportista, johon tuossa ylemmän kirjoituksen linkissäkin viitataan. Linkki Helsingin Sanomiin:


Suora lainaus jutusta: ”Jos väitetään tai edes annetaan ymmärtää, että poliittiset lakot ovat Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa kiellettyjä, se on täyttä roskaa. Jos opiskelija toisi tuollaisen paperin hyväksyttäväksi, ei olisi muuta mahdollisuutta kuin hylätä se”, sanoo professori Bruun.

Bruunin mukaan lainsäädäntö Ruotsissa ja Norjassa ei olennaisesti eroa Suomen lainsäädännöstä, vaikka kaikissa näissä maissa on niukasti oikeuskäytäntöä asiassa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Suomalaiset työskentelevät Euroopassa 4. vähiten, lomapäivissä ollaan huipulla. Ollaan siis saatu etuja, mutta onko se osittain syynä siihen, että hyvinvointiyhteiskunta on ahtaalla. Ei näitä etuja, joista puhutaan normaaleina ole läheskään kaikkialla. Sen vuoksi nostin tämän esille, koska eikö koskaan voi ajatella edes luopuvansa jostain edusta yhteisen hyvän vuoksi?
Itse olen luopunut mm. osasta lomarahojani ja vapaa-aikaani 3 vuoden ajan, luopunut osasta eläketurvaani sisältäen työuran pidentämisen, suurentanut osuuttani työttömyysvak.maksuista, luopunut oikeudestani vuorotteluvapaaseen ja lisäksi usealla kierroksella suostunut mataliin korotuksiin yhteisen edun nimissä. Ei ihan kolise tuo "ei koskaan mistään".
 

Vatso

Jäsen
Osaatteko ottaa kantaa tähän, jo aiemminkin linkittämääni, proffa Bruunin kommentteihin tuosta kollegansa Koskisen raportista, johon tuossa ylemmän kirjoituksen linkissäkin viitataan. Linkki Helsingin Sanomiin:


Suora lainaus jutusta: ”Jos väitetään tai edes annetaan ymmärtää, että poliittiset lakot ovat Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa kiellettyjä, se on täyttä roskaa. Jos opiskelija toisi tuollaisen paperin hyväksyttäväksi, ei olisi muuta mahdollisuutta kuin hylätä se”, sanoo professori Bruun.

Bruunin mukaan lainsäädäntö Ruotsissa ja Norjassa ei olennaisesti eroa Suomen lainsäädännöstä, vaikka kaikissa näissä maissa on niukasti oikeuskäytäntöä asiassa.
Onkohan ko. professori edes lukenut tuota raporttia, koska missään siinä ei väitetä noin? Päin vastoin, heti ensimmäisellä sivulla yhteenvedossa mainitaan "Muissa pohjoismaissa hyväksyttävä poliittinen lakko on lyhytkestoinen ja protestiluonteinen eli olennaista on nimenomaan poliittisen työtaistelun kesto.".

Lisäksi erikseen mm. Ruotsista lainattu korkeimman oikeuden päätöstä poliittisten lakkojen osalta, mutta varmaan Ruotsin korkein oikeus on suomalaisen ay-liikkeen mielestä väärässä ja sitä vastaan pitää aloittaa lakko.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Itse olen luopunut mm. osasta lomarahojani ja vapaa-aikaani 3 vuoden ajan, luopunut osasta eläketurvaani sisältäen työuran pidentämisen, suurentanut osuuttani työttömyysvak.maksuista, luopunut oikeudestani vuorotteluvapaaseen ja lisäksi usealla kierroksella suostunut mataliin korotuksiin yhteisen edun nimissä. Ei ihan kolise tuo "ei koskaan mistään".
Sama homma. Eipä täällä ihan hirveästi jakseta näitä nostaa esille ja sitte lyödään ihan totuutena näitä, että Ay liike ei koskaan tyylisiä heittoja.... surullista
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joskus kirjoittanut tämän aikaisemminkin, mutta...

"Muista sitten Tombe76, että teet vaan X määrän töitä per vuoro, ettei meidän muidenkaan samassa vakanssissa tarvitse tehdä kuin X määrä töitä"

Siinä suora lainaus vanhemmalta opastajalta 1.työpäivän aikana, kun paperiteollisuuteen siirryin 18v sitten. Jätin asuntovelkaisena 3v kaksosten isänä vakituisen työsuhteen ja otin vastaan 9kk määräaikaisen työsuhteen kotikunnastani, alalta johon en ollut päivääkään saanut koulutusta. Ainoa, millä olin päättänyt saada jalan työpaikan oven väliin oli omat hikipisarat ja työmoraali. Tuo oli ensimmäinen päivä ikinä, minkään tehtaan sisällä.

Ensimmäisenä päivänä opastuksen jälkeen tein X määrän töitä. Mutta kun päivä oli vasta puolessa välissä niin unohdin opastajan ohjeet ja tein tuplat. Eihän siitä vanhemmat jäärät hirveästi tykänneet, mutta en jaksanut välittää. En ajatellut työnantajan etua enkä yleisesti työtekijöidenkään etua, vaan pelkästään omaa ja perheeni etua.

Samoihin aikoihin paperialalla meni vähän heikommin. Kahvilla, minulta, 30v rookielta, kysyttiin että kauan meinaan olla firmassa töissä. Vastasin herjalla, että jos nyt vaikka eläkeikään asti, kun työmatkakin mukava 2km. Tähän sain vastaukseksi naurua ja toteamuksen ettei tämä tehdas ole enää hengissä 5v päästä.

Nyt 18v myöhemmin jatketaan edelleen samassa työpaikassa vakituisella työsopimuksella ja firma (yksikkö) tekee historiansa parasta tulosta. Vanhat jäärät ovat vähentyneet osin luonnollisen poistuman kautta, vaikka kyllä niitä vieläkin riittää. Sitten on myös näitä nuorempia "liiton miehiä", jotka kinaavat jokaisesta asiasta. Toki itsekin kinaan joistain työnantajan epärealistisista esityksistä, mutta fakta kuitenkin on se, ettei tuolla olisi kukaan töissä jos ei oltaisi siirrytty nykyaikaan, ja yhdessä joustettu ja neuvoteltu. Ja jos joku tulee omalla vuorollani pyytämään apua ja minulla on aikaa niin en koskaan vastaa ettei kuulu omaan työnkuvaan. Maailmanhistorian paskin kommentti toimivassa työyhteisössä.

Ei kaikki muutos ole pahasta. Meillä samat työt tällä hetkellä tekee 3 henkilöä mitä 18v sitten 5, mutta parempi kai se kuin ettei kukaan tekisi mitään. Ja palkkakin on paikallisen sopimisen ansiosta kaukana siitä mitä lööpeissä kirjoitellaan. Ei kaikkea saavutettuja etuja voi eikä pidä säilyttää ikuisesti.

Poika aloitti tällä viikolla työt 55km päässä alalla johon ei ole saanut koulutusta. Tod.näk muuttaa kohta pk-seudulle työn perässä. Hänelle painottanut aina että sellaisille työntekijöille jotka menevät töihin ensisijaisesti tekemään töitä eikä vain olemaan, riittää aina töitä. Suomesta ei työt lopu, korkeintaan siltä leijonankesyttäjäksi kouluttautuneelta, jonka ainoa kelpuuttama työ löytyy omalta alalta max 5km päästä kotoa.

Poikkeuksena vanhempi väestö, koska ikärasismia Suomessa on olemassa. Sen takia arvostan helvetisti niitä +50v ihmisiä, joita toisinaan näkee pikaruokalapaikoissa tai jossain Lidl kassalla. Töihin mennään tekemään töitä.
 

Afflicted

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Aha. Nyt aletaan uhkailla jo potkuilla. Etsikää sitten ne ammattilaiset tilalle niihin tehtäviin. Tuo on osuma omaan nilkkaan. Vähän kannattaisi miettiä mitä laukoo.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Onkohan ko. professori edes lukenut tuota raporttia, koska missään siinä ei väitetä noin? Päin vastoin, heti ensimmäisellä sivulla yhteenvedossa mainitaan "Muissa pohjoismaissa hyväksyttävä poliittinen lakko on lyhytkestoinen ja protestiluonteinen eli olennaista on nimenomaan poliittisen työtaistelun kesto.".

Lisäksi erikseen mm. Ruotsista lainattu korkeimman oikeuden päätöstä poliittisten lakkojen osalta, mutta varmaan Ruotsin korkein oikeus on suomalaisen ay-liikkeen mielestä väärässä ja sitä vastaan pitää aloittaa lakko.
En tiedä onko lukenut, luitko sinä tuon jutun vai vain nuo lainatut, kun siellä on muutakin? Missä muuten lukee, että näissä maissa lakko olisi rajattu tuntiin tai pariin, kun sellaistakin ainakin EK-johtajien suusta on kuulunut? Kuulostaa vaan aika erikoiselta rajaukselta ja oikeastaan ennemmin sellaista stubb-tyyliseltä sain-sen-ihan-omasta-päästä -tyyppiseltä. Tai sitten tässä on vaan kommari proffana, se on varmaan suosituin selitys.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Aha. Nyt aletaan uhkailla jo potkuilla. Etsikää sitten ne ammattilaiset tilalle niihin tehtäviin. Tuo on osuma omaan nilkkaan. Vähän kannattaisi miettiä mitä laukoo.

"Sellaisissa yrityksissä, jotka ovat vähän kiikun kaakun, niin saattaa tulla irtisanomisia ja lomautuksia.”

Onko tämä jotenkin vaikeasti ymmärettävä lause AY-henkiselle? En minä ainakaan tuossa mitään uhkailua näe, vaan kylmänviileää analytiikkaa, jonka tosipohjaisuus on helppo todentaa.

Mutta toisaalta, mitäpä sillä uhkailulla on väliäkään. Syy niihin potkuihin on toki hallituksessa. Se kannattaa pitää mielessä sitten kun sen lopputilin töistä saa. Ei sillä välttämättä ruokaa perheelle saa, mutta onpahan parempi mieli.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Ihme, ettei lakkolaisiin saatu mitään rotia, vaikka lähetettiin torille oikein Satonen ja se yksi vauva.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
"Mutta toisaalta, mitäpä sillä uhkailulla on väliäkään. Syy niihin potkuihin on toki hallituksessa. Se kannattaa pitää mielessä sitten kun sen lopputilin töistä saa. Ei sillä välttämättä ruokaa perheelle saa, mutta onpahan parempi mieli.
Älä nyt, eikö tuo ole monen mielestä liiankin kadehdittava tilanne olla kotona tuilla.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Hallitus toteuttaa demokratiaa ajamalla täysin laillisesti kansan mandaatilla uudistuksia läpi.

Täysin oikeusvaltion periaatteiden vastaista ay-liikkeeltä väittää mitään muuta. Ollaan vaarallisella Venäjän tiellä.

Venäjän tiellä aika vähän osoitettaisiin mieltä yhtään mistään. Kannattaa nyt kuitenkin pitää housut jalassa.
 

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
"Sellaisissa yrityksissä, jotka ovat vähän kiikun kaakun, niin saattaa tulla irtisanomisia ja lomautuksia.”

Onko tämä jotenkin vaikeasti ymmärettävä lause AY-henkiselle? En minä ainakaan tuossa mitään uhkailua näe, vaan kylmänviileää analytiikkaa, jonka tosipohjaisuus on helppo todentaa.

Mutta toisaalta, mitäpä sillä uhkailulla on väliäkään. Syy niihin potkuihin on toki hallituksessa. Se kannattaa pitää mielessä sitten kun sen lopputilin töistä saa. Ei sillä välttämättä ruokaa perheelle saa, mutta onpahan parempi mieli.
Sinä olet siis löytänyt jo eläkeviran, onnittelut! Duunarin kannattaa pitää mielessä, että vaikka nyt olisi hyvä työpaikka ja ehdot kohdallaan, niin onko sama työpaikka enää edes olemassa kymmenen, kahdenkymmenen, tai kolmenkymmenen vuoden päästä? Ja vaikka olisit työsi aina hoitanut moitteettomasti, niin silti talousluvut ovat voivat olla sinua vastaan, kun vähentämisen tarve iskee.
Vaikka nyt olisi käytössä paikallinen sopiminen, niin seuraavassa mahdollisessa työpaikassa ehdot saattaa mennä täysin TES:in mukaan, joten hiukan on outoa, jos niihin tai muihin työehtoihin duunari haluaa heikennyksiä.

Viime ajat se on taas osoittaneet, että isot ja vakaatkin yritykset voivat mennä nurin, kuten rakennusalan ahdinkokin osoittaa. Oma epäilykseni on, ettei aivan jokainen rakennusalalla työskennellytkään ole löytänyt pestiä, jota pääsisi suorittamaan samoilla ehdoilla, kuin alta menneessä työpaikassa. Toki voi aina viisastella, ettei sellaista työpaikkaa tarvitse ottaa vastaan. Aina vain ei ole kauheasti työntekijällä varaa valita, jos jotain haluaa elääkseen tehdä.
 

Vatso

Jäsen
En tiedä onko lukenut, luitko sinä tuon jutun vai vain nuo lainatut, kun siellä on muutakin? Missä muuten lukee, että näissä maissa lakko olisi rajattu tuntiin tai pariin, kun sellaistakin ainakin EK-johtajien suusta on kuulunut? Kuulostaa vaan aika erikoiselta rajaukselta ja oikeastaan ennemmin sellaista stubb-tyyliseltä sain-sen-ihan-omasta-päästä -tyyppiseltä. Tai sitten tässä on vaan kommari proffana, se on varmaan suosituin selitys.
En nyt tiedä mitä siitä olisi pitänyt lukea, kun artikkelissa on selvästi Ruotsi ja monta muutakin maata laatikossa "Poliitttiset lakot sallittu". Tuota hesarin juttua en köyhänä pääse kokonaan lukemaan, mutta varmaan siinä sitten on joku oleellinen virhe tuosta löydetty.

Ruotsin osalta tuo poliittisten lakkojen rajaaminen pariin tuntiin tulee hyvinkin selvästi siinä esille, asiasta on Ruotsin työtuomioistuimen päätös ja muihin päätöksiin viitataan artikkelissa suoraan ja olisi kiva kuulla, miksi nämä päätökset eivät ole luotettavia?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös