No siitä en tiedä. Vastasin vain kysymykseesi, kun selkeästi halusit itsekin kärjistää.
Itse en tykkää yleistämisestä yleisesti ottaen, mutta onko se ihme, jos viime päivien uutisoinnin jälkeen ihmiset niputtavat AY-liittoja ja -porukkaa samaan kastiin?
En minäkään yleistyksistä tykkää, siksi vastasinkin
hieman sarkastisesti toisen kirjoittajan liittoporukoiden yhteen nippuun laittamiseen. Ja kyllähän media ja uutisointi muovaa ihmisten mielikuvia. Mutta oli uutisissa mitä tahansa, niin eivät kaikki liittojen henkilöt, luottamusmiehet tai muutkaan varmastikaan ole laiskoja TES:iä selaavia työnvälttelijöitä. Kuten ei ole kaikki työnantajatkaan ahneita oikeuksien polkija riistäjiä, vaikka joistain uutisoinneista voi tällaisen kuvan saada. Se on nykypäivän vitsaus, että asioita katsotaan subjektiivisesti ja omien kokemuksien perusteella, vaikka tännekin kirjoittamisen mahdollistavilla laitteilla on pääsy lähes kaikkeen maailman tietoon politiikan osalta.
On minullakin hyvä työnantaja, jonka kanssa ei ole minkäänlaista ongelmaa ollut koskaan, mutta en osaa ajatella, että kaikilla olisi näin hyvä tilanne. Enkä kiellä luottamustoimiensa verukkeella töitä välttelevien henkilöiden olemassaoloa. Työelämä ja maailma ylipäätään on paljon paljon laajempi, kuin omat kokemukset ja näkemykset.
Asiasta toiseen; tässäkin ketjussa paljon puhuttua kansan tahtoa työelämäpäätöksiin voi mielestäni kyseenalaistaa. Kansanedustajat ja hallitus on valittu demokraattisilla vaaleilla, sitä ei voi kieltää.
Mutta täytyy muistaa, että Suomessakin asuu valtavasti väkeä, jotka eivät ole politiikan suhteen yhtä valveutuneita, kuin vaikkapa tälle palstalle kirjoittavat. Ihmisten äänestysmotiiveistahan emme saa tutkimustulosta ainakaan isolla otannalla.
Vaikea nähdä, että 18-vuotias Tiktokissa äänestyspäätöksensä tekevä nuorukainen välttämättä miettisi mahdollisia omalle kohdalle osuvia työelämäheikennyksiä. Paljon on ihmisiä, jotka eivät edes tiedä mitä ay-liike tai EK ja Suomen yrittäjät ovat. Monet kokevat politiikan hyvin kaukaiseksi asiaksi ja jättävät äänestämättä, kun kokevat ettei politiikka heidän elämäänsä vaikuta.
Sanna Marin kerää varmasti ääniä pelkällä henkilöbrändillään, vaikkei äänestäjällä olisi hajuakaan millaista politiikkaa hän ajaa. Pienillä paikkakunnilla äänestetään oman kylän tyttöä tai poikaa, että saadaan tuttu eduskuntaan, puoluekannasta viis. Jotkut äänestävät vain velvollisuudentunnossaan ajattelematta sen enempää millaista politiikkaa hänen ehdokkaansa tekee.
Paljon on ihmisiä, jotka eivät edes tiedä mitä eroa on oikeistolla ja vasemmistolla, saati mihin mikäkin puolue puoluekartalla asettuu.
Omasta lähipiiristä esimerkkinä yksi duunari, joka antoi äänensä Liike NYTille ja kun tiedustelin tälle syytä, niin hän kertoi, että vaalikone antoi tällaisen ehdokkaan.
Äänestysprosentti oli edellisissä ek-vaaleissa 71,9%, joten lähes 30% äänioikeutetuista ei edes äänestänyt. Näiltä pohjilta on vaikea nähdä, että siellä hallituksesta toiseen ajettaisiin kansan enemmistön tahtoa.
Jos näin olisi, niin on hyvin erikoista, että hallituspuolueet ylipäätään vaihtuvat. Jos aina vain ajetaan kansan enemmistön tahtoa, niin silloinhan hallituksessa istuisi aina samat päättäjät, koska heillä olisi aina kansan enemmistön tuki.