Kyllä nämä työelämäuudistukset jakaa työnantaja- ja työntekijäjärjestöjäkin. YLE:n mukaan hallitus ei ole siis kuunnellut työnantajien - eikä työntekijöiden järjestöjä. Akava ja STTK pitävät pahimpana mahdollisena muutoksena työntekijöiden lakkosakkoa. Tulee olo, että hallituskin saa katsoa peiliin, jos kolmikantaista neuvottelua ei ole käyty laisinkaan. Ihmetystä myös herättänyt kun järjestöjä ei ole kutsuttu mukaan loppuraporttia koskevaan tiedotustilaisuuteen. Oikein avointa päätösten valmistelua, ihme suhmurointia.
Työrauhalainsäädäntöä valmistelevan työryhmän työ päättyy riitaisana.
Suurimmat erimielisyydet koskevat poliittisten lakkojen keston rajoittamista ja laittomaksi tuomittuun lakkoon osallistumisesta annettavia sakkorangaistuksia.
Ylen tietojen mukaan työntekijä- ja työnantajapuoli ovat yksimielisiä yhdestä asiasta: hallitus on jyrännyt läpi omat hallitusohjelmatavoitteensa eikä ole kuunnellut järjestöjä.
Sekä palkansaajia edustava SAK, toimihenkilöiden STTK ja korkeakoulutettujen Akava aikovat jättää loppuraporttiin eriävän mielipiteen.
Loppuraportti ei kelpaa myöskään työnantajia edustavalle EK:lle.
Myös Akava pitää pahimpana työntekijöiden lakkosakkoa.
– Näistä lakoista koituisi siis myös työntekijälle seuraamuksia.Tähän asti seuraamukset ovat kohdistuneet järjestöille, sanoo Akavan johtava asiantuntija
Hannele Fremer.
Ihmetystä on herättänyt myös se, että järjestöjä ei ole kutsuttu mukaan loppuraporttia koskevaan tiedotustilaisuuteen.
Hallitus haluaa rajata lakko-oikeutta ja koventaa poliittiseen lakkoon osallistuvien sakkorangaistuksia. Sekä työntekijä- että työnantajapuoli ovat tyytymättömiä lopputulokseen.
yle.fi