Mainos

Ammattiyhdistysliikkeet – duunarin asialla?

  • 1 495 091
  • 15 635
4

444

Hallitus on tekemässä maltillisia korjausliikkeitä Suomen puolesta, mihin ay-liike vastaa riidalla.
Koko Suomen etu vs. ay-liikkeen kuviteltu etu.
Hallituksen ei pidä nyt perääntyä, vaan tarvittaessa kiristää ruuvia.
Se, mikä onnistui hoitajien kohdalla aiemmin, on sovellettavissa laajemminkin.
Tuohan ei ole itse tarkoitus, vaan keino selvitä tilanteesta, minkä Hakaniemen väki on aiheuttanut.
No tämähän nyt ei enää liity mitenkään siihen sun ajatukseen, että lakko-oikeus pitäisi poistaa. On tietynlaisia valtioita, joissa työntekijöillä ei ole lakko-oikeutta; minä en mielelläni näe Suomea luisumassa sinne idän ihmemaan suuntaan. Ymmärrän kyllä, että jotkut sitä kaipaavat, mutta onneksi suurin hallituspuolue ei tule tässä taipumaan toiseksi suurimman tahtoon.
 

Wristlock

Jäsen
Tämähän toki pätee myös esim. EK:hon. Ei ole koskaan saanut ainuttakaan ääntä, mutta kuvittelee olevansa hallituksessa. Sekin on hämmästyttävää.
Ei EK kuvittele olevansa hallituksessa vaan se on siellä, yhdessä SY:n kanssa.

Meillä on nyt menty viimeiset reilu 10 v hyvin pienillä yleispalkankorotuksilla ja tehty muita palkansaajien asemaa heikentäviä toimia. Samaan aikaan on tehty useita työnantajien asemaa helpottavia toimia (mm. yhteisöveron kevennys, työeläkemaksuosuuden siirto), mutta mikään ei tunnu riittävän ja taas EK, SY ja heidän poliittinen siipensä Kokoomus ovat vauhdissa. Tämän kaiken yli 10v jatkuneen työnantajasuffelin jälkeen työnantajamme ovat edelleen täysin onnettomia verrokeihin nähden eli ainoa johtopäätös on se, että meillä on todella paljon huonommat työnantajat (harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta) kuin muilla. Siksi mikään palkansaajien etujen heikentäminen ei tule koskaan riittämään ja esim. palkat laahaavat jatkossakin kaukana verrokkimaista. Toki palkansaajien etujen heikentämistä tullaan kuorossa vaatimaan EK/SY ja poliittisen osastonsa suunnalta jatkossakin. Ja kun em. instanssit vetoavat näihin "verrokkimaihin", esim. Ruotsiin, niin se on ihan ok, mutta sitten se Ruotsin työmarkkinalainsäädäntö ja -käytäntö on otettava tänne kokonaan sellaisenaan kaikilta osin eli esim. työntekijöille kunnon edustus firmoihin, tulkintaetuoikeus/myötämäärämisoikeus, palkkataso jne. Toki pelkästään tuo ei riitä eli yleisen työkulttuurin on muututtava samalle tasolle kuin Ruotsissa eli esim. Suomi työnantajien on muututtava reilusti vähemmän palkansaajavihamieliseksi. Ratkaiseva kulttuuriero esim. Ruotsin ja Suomen välillä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ay-väen ja useimpien vasemmistolaisten kanssa on todella vaikea keskustella siitä, mitä mahdollisia hyviä puolia työntekijän irtisanomisen helpottamisessa on työllistymisen kannalta. Ay-liikettä työllistyminen ei muutenkaan kiinnosta kuin siltä osin, jos tilastojen valossa SDP:n voidaan selittää, faktalla tai fiktiolla, myötävaikuttaneen positiivisesti esimerkiksi työttömyysasteen alenemiseen. Ammattiyhdistysporukoita kiinnostaa ensisijaisesti oman jäsenistön etujen ajaminen, ei työttömyyden helpottaminen tai vähäosaisten auttaminen. Suomen edusta nyt puhumattakaan.


Ay-liikettä tai tarkemmin ja oikeammin SAK:ta kiinnostaa omien asemien säilyttäminen. Tarkoittaa erittäin huonoa työttömille ja on yksi keskeinen syy sille, miksi Suomessa on pitkäaikaistyöttömiä. Nyt SAK on ilmoittanut yleislakon tapaisista toimista kohteena Suomen hallitus. Ei siis työnantajat ja työsopimukset.

Kovaa ajavat vasemmistolaiset. Mihinkään kompromissiin ay-luupäät tuskin suostuvat. Vaikeaksi menee. Mikähän on saanut SAK:n kuvittelemaan, että se voi kaataa vaaleilla valitun eduskunnan enemmistön tahdon ja hallituksen ne sopeutustoimet, jotka on jo monissa maissa tehty?

Mitään hyvää tällaisesta uhittelusta ei Suomelle seuraa. Toisaalta, jossain vaiheessa sovitaan kuitenkin ja toivottavasti nykyinen SAK:n johto on silloin vaihdettu yhteistyökykyisempiin tovereihin.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Tyhjät ja tyhmät päät kolisevat taas. Näin se saadaan Suomi nousuun. Tätä voisi koku kutsua vastuuttomaksi liittojen omien etujen tavoitteluksi sekä turvaamiseksi välittämättä sen enempää työntekijöiden kuin yritystenkään eduista. SAK:n uhkailu vaan alleviivaa entisestään hallituksen ajamien työmarkkinamuutosten tarpeellisuutta.

 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eikös se ole niiden tehtävä? Ei työnantajiakaan kiinnosta työttömät, vähäosaiset ja suomen etu pätkääkään, vaan tuloksen tekeminen.

Ei tämä tule olemaan helppoa. Suomea pitäisi viedä yhdessä yhteistyöllä eteenpäin ja tuntuu, että vastakkainasettelua lietsoo jokainen porukka enemmän ja enemmän.

Elämme kovia aikoja ystävät hyvät.
Minä en käyttänyt ilmaisua "pätkääkään", sinä käytit. Kyllä työttömien ja vähäosaisten etu sentään pätkän verran kiinnostaa sekä työntekijä- että työnantajapuolella. Ja ajoittain jopa Suomen edulla on noissa pöydissä merkitystä.

Sen sijaan prioriteetit ovat selvät. Totesin nuo työntekijäpuolen prioriteetit edellä, koska joskus osa porukasta tuntuu toisinaan kuvittelevan, että ay-liike olisi jotenkin työttömän ja vähäosaisen asialla. Ei ole. Jäsenten asialla siellä ollaan. Sivuosumia saattaa tulla paariallekin, eikä Hakaniemessäkään sentään pahasti ajatella vähäosaisista kuten ei Etelärannassakaan. Noissa paikoissa saadaan leveähkö leipä miettimällä ja ajamalla ihan muita asioita.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
No ainakaan tuo ei ole Varsinais- Suomen yritysten verokertymä, luultavasti ehkä kaikkien Suomen yritysten.
On kaikkien.
Toki siinäkin summassa menee sitten päällekkäin myös kansalaisten maksamia alveja ja luultavasti tuloverojakin.
Löytynee jostain kauppakamarin sivuilta varsinainen lähde, mutta eiköhän verojalanjäljessä tosiaan ole kaikki yritysten tilittämät verot.
Eikä paljon maksaminen mitenkään talkoista vapauta. Kyllä moni kansalainenkin joutuu osallistumaan, vaikka jo valmiiksi paljon maksaa.
Niin, siis lainaamani käyttäjä nimenomaan alunperin kertoi, että yritykset on talkoista vapautettu.
Itse en nyt mitenkään ajattele, että yrityksiä tarvitsisi nyt jotenkin erityisesti kurittaa tai verotusta kiristää, mutta ei tämänhetkinen verokertymä, oli kuinka suuri tahansa oikeuta sinänsä mihinkään vapaalippuihinkaan. Talkoisiin osallistuminen tarkoittaa, että tiukassa tilanteessa kaikkien on syytä kiristää omalta osaltaan.
Itse kaikissa yrittäjien kekkereissä vihaan eniten sitä miten lässytetään kuinka tärkeitä ja mitä kaikkea yrittäjät mahdollistavat liibalaaba. Kuitenkin joukossa on ihan paskoja yrittäjiä ja konkurssikypsiä kioskeja, sekä tietysti niitä jotka ovat asemaansa ehkä vähän helpolla pääseet, joten itse en jaksa mitenkään kategorisesti näitä kehua. Kuitenkin useamman yrityksen yrittäjänä niskakarvat nousevat vähän pystyyn, kun joku nettivasuri kertoo, että yrittäjät ovat vapautettuja talkoista. Jos nyt katselen kuinka paljon yritykseni maksaa veroja ja veroluonteisia maksuja + omalla sotulla maksetut verot, niin on kyllä aika erikoista jos tässä ei näissä talkoissa mukana olla samalla tavalla kuin palkansaajat.
Kannattaa muuten seurata keskustelua YEL:n korotuksista ja voi huomata kuinka ohuella nuoralla osa yrittäjistä/yrityksistä tässä maassa tanssii. Ketään tuskin varsinaisesti kiinnostaa jatkaako vai lopettaako joku toiminimellä toimiva hieroja tai koodari, mutta jonkun pitäisi taas luoda hänelle uusi työpaikka, että balanssi säilyisi. En usko, että netissä yrittämisen helppoudesta ja talkoista vapautettuna olemisesta kirjoittelevat sitä ainakaan tekevät.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Suomessahan AY-liike on pitkään ollut aika hampaaton ja ottanut työnantajapuolelta ne murut mitkä sieltä pöydältä ovat sattuneet tippumaan. Palkankorotukset laahaavat verrokkimaihin perässä yms. Ei siis ole ihme että niiden on todistettava voimansa jos haluavat pitää edes jonkinlaisen uskottavuuden jäsenistönsä seassa. Oikeisto ja EK yrittävät nyt lietsoa vastakkainasettelua ja höpisevät Suomen edusta yms. muusta höpöhöpöstä. Kuten joku totesikin niin harmi, että meillä sattui juuri tähän aikaan nämä pahimmat maholliset uuvatit valtaan.
 

1313

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No tämähän nyt ei enää liity mitenkään siihen sun ajatukseen, että lakko-oikeus pitäisi poistaa. On tietynlaisia valtioita, joissa työntekijöillä ei ole lakko-oikeutta; minä en mielelläni näe Suomea luisumassa sinne idän ihmemaan suuntaan. Ymmärrän kyllä, että jotkut sitä kaipaavat, mutta onneksi suurin hallituspuolue ei tule tässä taipumaan toiseksi suurimman tahtoon.
Liittyy hyvin olennaisesti.
Kun Ay-liike on ilmaissut halunsa aiheuttaa vahinkoa koko Suomelle ja suomalaisille, niin silloin hallituksen eli Suomen edustajien pitää miettiä, miten toimitaan: taivutaanko vai vastataanko.
Kuten totesin, kyseessä ei ole itse tarkoitus, mutta jos Ay-liike valitsee tuon tien, niin silloin hallituksen sopii kiristää ruuvia. Vaikkapa niin pitkään, että Ay-liikkeen olemassaolo kielletään täysin.
 
4

444

Liittyy hyvin olennaisesti.
Kun Ay-liike on ilmaissut halunsa aiheuttaa vahinkoa koko Suomelle ja suomalaisille, niin silloin hallituksen eli Suomen edustajien pitää miettiä, miten toimitaan: taivutaanko vai vastataanko.
Kuten totesin, kyseessä ei ole itse tarkoitus, mutta jos Ay-liike valitsee tuon tien, niin silloin hallituksen sopii kiristää ruuvia. Vaikkapa niin pitkään, että Ay-liikkeen olemassaolo kielletään täysin.
Jep jep. Siitä vaan yhteiskuntarauha ja -järjestys vessanpöntöstä alas, jos on eri mieltä hallituksen toimista. Näytä mulle sellainen länsimaa, jossa lakko-oikeus on poistettu ja AY-liikkeen olemassaolo kielletty täysin. Mä voin osoittaa sulle muutaman vähän vähemmän länsimaisen yhteiskunnan, jossa tää sun unelma toteutuu. Jos meno Suomessa on noin kurjaa, niin eikö kannattaisi vaihtaa osoitetta? Esim. Venäjällä varmasti arvostetaan noinkin innovatiivisia ratkaisuehdoituksia.

Kuten sanottu, onneksi suurimmassa hallituspuolueessa on sentään jonkin verran myös järkeä, niin ei sen toiseksi suurimman kaikkiin ulinoihin tarvitse lähteä komppaamaan. ”Jos ette tee niinku mä sanon ni sit mä kyl suutun ja mustaks muutun.”
 

1313

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jep jep. Siitä vaan yhteiskuntarauha ja -järjestys vessanpöntöstä alas, jos on eri mieltä hallituksen toimista. Näytä mulle sellainen länsimaa, jossa lakko-oikeus on poistettu ja AY-liikkeen olemassaolo kielletty täysin. Mä voin osoittaa sulle muutaman vähän vähemmän länsimaisen yhteiskunnan, jossa tää sun unelma toteutuu. Jos meno Suomessa on noin kurjaa, niin eikö kannattaisi vaihtaa osoitetta? Esim. Venäjällä varmasti arvostetaan noinkin innovatiivisia ratkaisuehdoituksia.

Kuten sanottu, onneksi suurimmassa hallituspuolueessa on sentään jonkin verran myös järkeä, niin ei sen toiseksi suurimman kaikkiin ulinoihin tarvitse lähteä komppaamaan. ”Jos ette tee niinku mä sanon ni sit mä kyl suutun ja mustaks muutun.”
Yhteiskuntarauhaa ja järjestystä horjuttaa Ay-liike, jonka tarkoituksena on aiheuttaa vahinkoa Suomelle ja suomalaisille.
Kyse on siis reaktiosta Ay-liikkeen yleisvahingollista toimintaa kohtaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tyhjät ja tyhmät päät kolisevat taas. Näin se saadaan Suomi nousuun. Tätä voisi koku kutsua vastuuttomaksi liittojen omien etujen tavoitteluksi sekä turvaamiseksi välittämättä sen enempää työntekijöiden kuin yritystenkään eduista. SAK:n uhkailu vaan alleviivaa entisestään hallituksen ajamien työmarkkinamuutosten tarpeellisuutta.


Joo, ja pahinta tossa on se, että SAK ei vieläkään näytä ymmärtävän sitä, että lakko-oikeuksien rajaaminen ei edelleenkään poista koko oikeutta lakkoilla. Länsimaissa on ihan normaalia se, että lakkoihin liittyy selkeämmät pelisäännöt. Paitsi sääntösuomessa. Paradoksi sekin sinänsä.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Kyllä nämä työelämäuudistukset jakaa työnantaja- ja työntekijäjärjestöjäkin. YLE:n mukaan hallitus ei ole siis kuunnellut työnantajien - eikä työntekijöiden järjestöjä. Akava ja STTK pitävät pahimpana mahdollisena muutoksena työntekijöiden lakkosakkoa. Tulee olo, että hallituskin saa katsoa peiliin, jos kolmikantaista neuvottelua ei ole käyty laisinkaan. Ihmetystä myös herättänyt kun järjestöjä ei ole kutsuttu mukaan loppuraporttia koskevaan tiedotustilaisuuteen. Oikein avointa päätösten valmistelua, ihme suhmurointia.

Työrauhalainsäädäntöä valmistelevan työryhmän työ päättyy riitaisana.

Suurimmat erimielisyydet koskevat poliittisten lakkojen keston rajoittamista ja laittomaksi tuomittuun lakkoon osallistumisesta annettavia sakkorangaistuksia.

Ylen tietojen mukaan työntekijä- ja työnantajapuoli ovat yksimielisiä yhdestä asiasta: hallitus on jyrännyt läpi omat hallitusohjelmatavoitteensa eikä ole kuunnellut järjestöjä.

Sekä palkansaajia edustava SAK, toimihenkilöiden STTK ja korkeakoulutettujen Akava aikovat jättää loppuraporttiin eriävän mielipiteen.

Loppuraportti ei kelpaa myöskään työnantajia edustavalle EK:lle.

Myös Akava pitää pahimpana työntekijöiden lakkosakkoa.

– Näistä lakoista koituisi siis myös työntekijälle seuraamuksia.Tähän asti seuraamukset ovat kohdistuneet järjestöille, sanoo Akavan johtava asiantuntija Hannele Fremer.

Ihmetystä on herättänyt myös se, että järjestöjä ei ole kutsuttu mukaan loppuraporttia koskevaan tiedotustilaisuuteen.

 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Nyt ollaan siis lausuntokierroksella, työelämän mahdollisista muutoksia. Ymmärrän kyllä kapinoinnin, jos hallitus ei kuuntele tarpeeksi kumpaakaan osapuolta. Kolmikantaisella juttelemisella varmasti päästäisiin parhaaseen lopputulokseen, kun kaikkien ääni tulisi parhaiten esille, eikä jyrätä työnantajia/työntekijöitä.

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää lausuntokierroksen mietinnöstä 23.10.–4.12.2023. Lausuntokierroksen jälkeen virkavalmistelu jatkuu. Tavoitteena on, että hallitus antaa työrauhaa koskevan lakiesityksen eduskunnalle 1.2.2024.

 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hallituksen touhu on kyllä niin surkeaa että en ihmettelisi jos kokoomuksen ja perussuomalaisten taustalta löytyisi varainkerjuumies Valavuori.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hallitus tekee päätöksensä ja eduskunta muuttaa lakeja kansan mandaatilla. Etujärjestöt, kuten nyt vaikka työntekijäjärjestöt, eivät tietenkään päätä lakimuutoksista. Samalla logiikalla sitten eläkeläisjärjestöt saisivat päättää eläkeasioista, maanviljelijöiden etujärjestö maanviljelijöiden asioista ja yritykset saisivat päättää valtion maksamista yritystuista.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Suurimmat erimielisyydet koskevat poliittisten lakkojen keston rajoittamista ja laittomaksi tuomittuun lakkoon osallistumisesta annettavia sakkorangaistuksia.
Sehän on juurikin oikeudenmukaista, että laittomuuksista tulee seurauksia. Sivistyneessä yhteiskuntajärjestelmässähän tuon pitäisi olla itestään selvää. Eikä kukaan muutenkaan pakota yhtään ketään osallistumaan laittomaan lakkoon. Jos haluaa seurata näitä lakkokenraaleja, niin kantakoon myös vastuunsa ja maksakoon suoraselkäisesti tekemisistään/tekemättä jättämisistään. Eihän työnantajakaan voi noin vain ilmoittaa ja jättää palkkoja maksamatta sillä syyllä, ettei vaan huvita tai jollain muulla verukkeella. Seuraamuksia siitäkin tulee.

Olisi sinänsä mukava tietää, mitä muita laittomuuksia tässä maassa pitäisi katsella sormien läpi.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Hallitus tekee päätöksensä ja eduskunta muuttaa lakeja kansan mandaatilla. Etujärjestöt, kuten nyt vaikka työntekijäjärjestöt, eivät tietenkään päätä lakimuutoksista. Samalla logiikalla sitten eläkeläisjärjestöt saisivat päättää eläkeasioista, maanviljelijöiden etujärjestö maanviljelijöiden asioista ja yritykset saisivat päättää valtion maksamista yritystuista.

Näinhän meillä toki yhteiskunta on tähän saakka lainvalmistelussa toiminutkin käytännössä kaikkien noiden sektorien osalt - sillä erolla, ettei eläkelainsäädännön valmisteluun lähtökohtaisesti osallistu eläkkeensaaja (koska he eivät ole järjestelmän rahoittajia) vaan rahoittajatahot, eli työmarkkinapartit, ja jatkossakin sen osalta kaiketi näin on. Kaksikannassahan eläkeuudistusta nyt valmistellaan.

Lakeja eivät säädä järjestöt, mutta yleisesti ottaen valmistelussa on haettu asiantuntemusta ja myös yhteiskunnallista sopua juuri kuvaamallasi tavalla sektoreittain. Tuloksesta mielipide varmaan sitten riippuu, keneltä asiaa kysytään. Tämän vaiheen _jälkeen_ maan hallitus on aina ennenkin antanut esityksen ja eduskunta säätänyt lain. Nyt tätä valmistelutyötä ei siis ole vastaavaan tapaan tehty, ja se on poliittinen valinta. Edelleen sen valmistelun tuloksesta mielipide riippuu siitä, keneltä kysyy, mutta on ihan oleellista ymmärtää tämä tekotavan ero.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näinhän meillä toki yhteiskunta on tähän saakka lainvalmistelussa toiminutkin käytännössä kaikkien noiden sektorien osalt - sillä erolla, ettei eläkelainsäädännön valmisteluun lähtökohtaisesti osallistu eläkkeensaaja (koska he eivät ole järjestelmän rahoittajia) vaan rahoittajatahot, eli työmarkkinapartit, ja jatkossakin sen osalta kaiketi näin on. Kaksikannassahan eläkeuudistusta nyt valmistellaan.

Lakeja eivät säädä järjestöt, mutta yleisesti ottaen valmistelussa on haettu asiantuntemusta ja myös yhteiskunnallista sopua juuri kuvaamallasi tavalla sektoreittain. Tuloksesta mielipide varmaan sitten riippuu, keneltä asiaa kysytään. Tämän vaiheen _jälkeen_ maan hallitus on aina ennenkin antanut esityksen ja eduskunta säätänyt lain. Nyt tätä valmistelutyötä ei siis ole vastaavaan tapaan tehty, ja se on poliittinen valinta. Edelleen sen valmistelun tuloksesta mielipide riippuu siitä, keneltä kysyy, mutta on ihan oleellista ymmärtää tämä tekotavan ero.
Tottakai. Itsestäänselvyyksiä. Jos haluaa työntekijäjärjestöt mukaan päätöksentekoon, haluaa myös eläkeläiset eläkeasioidrb päätöksentekoon. Itse haluaisin vähentää lobbaajia eduskunnassa. Täällä lobbaajia huudetaan mukaan päätöksentekoon kunhan ovat oikealla puolella.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tottakai. Itsestäänselvyyksiä. Jos haluaa työntekijäjärjestöt mukaan päätöksentekoon, haluaa myös eläkeläiset eläkeasioidrb päätöksentekoon. Itse haluaisin vähentää lobbaajia eduskunnassa. Täällä lobbaajia huudetaan mukaan päätöksentekoon kunhan ovat oikealla puolella.
No, työntekijä myy työtään. Pelkästään eläkeläisenä oleva mielestäni eroaa jo tuossa merkittävästi työntekijästä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No, työntekijä myy työtään. Pelkästään eläkeläisenä oleva mielestäni eroaa jo tuossa merkittävästi työntekijästä.
Molempien etujärjestöt ovat kuitenkin etujärjestöjä ja näiden vaikuttajat eduskunnassa ovat lobbaajia. Joillekin Hakaniemen lobbaajat vain ovat sympaattisempia.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tottakai. Itsestäänselvyyksiä. Jos haluaa työntekijäjärjestöt mukaan päätöksentekoon, haluaa myös eläkeläiset eläkeasioidrb päätöksentekoon. Itse haluaisin vähentää lobbaajia eduskunnassa. Täällä lobbaajia huudetaan mukaan päätöksentekoon kunhan ovat oikealla puolella.
Lobbaaminen ei ole lähtökohtaisesti mikään paha asia. Jotain yleistä opintotukea on aikanaan lobattu ihan huolella, eikä sitä näe pahana kuin jotkut idiootit. Samoin jotain luonnonsuojelulakien parantamista on nähty lobbauksen myötä ja varmaan lukuisia muitakin asioita. Samoin olisi varmaan ollut ihan kiva jos jotain asiantuntijoita olisi lobbareiden kautta ollut mukana päätöksenteossa esimerkiksi sote-alueiden määrää päätettäessä eikä olisi jätetty sitä Keskustan päätettäväksi. Kyllähän jotkut EK:n, SAK:N, Akavan jne. tuottamat tutkimuksetkin ovat miltei poikkeuksetta lobbaamista. Ei ne niitä hyvää hyvyyttään tee, vaan sen takia että saisivat jotain minkä kautta vaikuttaa päättäjiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hallituksen touhu on kyllä niin surkeaa että en ihmettelisi jos kokoomuksen ja perussuomalaisten taustalta löytyisi varainkerjuumies Valavuori.

Käy enemmän kun hyvin se, jos uusista toimista ja linjasta pudotetaan sellasia asioita pois, jotka ei kannatettavia ja/tai muuten järkeviä toimia ole. Ne parhaat, eli lakko-oikeuden pelisääntöjen muutokset sekä kannustinloukkujen purkamiset (työn vastaanottamisen kannattavuus) ovat niitä, joita ei kannata kyllä poistaa.
 
4

444

Yhteiskuntarauhaa ja järjestystä horjuttaa Ay-liike, jonka tarkoituksena on aiheuttaa vahinkoa Suomelle ja suomalaisille.
Kyse on siis reaktiosta Ay-liikkeen yleisvahingollista toimintaa kohtaan.
Juu. Asiat varmasti koetaan juuri näin siellä syvässä päädyssä. Ei tätä kannata pidemmälle jatkaa. Pysy uskossasi vahvana ja keep it real, bro. Venäjällä kaipaamasi asiat ovat jo arkipäivää, sivistysmaissa ei.
 

1313

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juu. Asiat varmasti koetaan juuri näin siellä syvässä päädyssä. Ei tätä kannata pidemmälle jatkaa. Pysy uskossasi vahvana ja keep it real, bro. Venäjällä kaipaamasi asiat ovat jo arkipäivää, sivistysmaissa ei.
Jos halutaan ottaa kansainvälistä vertailua, niin silloin on perusteltua vertailla hallituksen nyt esittämiä uudistuksia muihin maihin.

Jos viitsii tutustua vaikkapa SAK:n historiaan, niin sen edeltäjä lakkautettiin nimenomaan järjestön toiminnan seurauksena.

Edit. Lisäksi voidaan kysyä, miksi yleishaitallinen toiminta pitää ylipäätään olla sallittua?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös