Sä oot niin pihalla. Siis ei herranjumala. Sun mielestä siis tulospaineet on se mittari työssä mikä tekee siitä raskaan tai on tekemättä?
Jos ei osaa katsoa asiaa kuin oman kuplan sisältä niin on vaikea ymmärtää kokonaisuutta.
Yksityisellä on pakko jäädä sinne viivan alle jotain, että työpaikat säilyvät julkisella puolella kaikki pelastetaan velkarahalla, se velkaraha vaan rahoitetaan sillä yksityisen puolen verojen maksulla.
Heittääkö/nostaako hoitaja päivässä tavaraa 15000 kg edestä? Se mikä on raskasta on täysin kiinni ihmisestä.
Alalta lähtee porukkaa ihan kiitettävästi ilman eläköitymisen lisäämää tuskaa.
Sinä puhut kokemuksesta tilastot eivät tuota tue. Sen sijaan tilastot tukevat sitä faktaa, että kaikkia eläköityneitä on mahdoton määrällisesti korvata. Sen takia on tehtävä muutoksia siihen miten hommia tehdään sillä nykyisellä mallilla ei tulla saamaan tekijöitä.
Johtamisenkin kehittäminen vaatii rahaa. Sitäkään ei olla oltu viimeiseen 10 vuoteen valmiita tekemään. Sen sijaan ylempien johtajien palkkaa on kehitetty hyvinkin ansiokkaasti isoillakin prosenteilla. Tämä tosin ei ole näkynyt mitenkään hoitajien työn helpottamisessa mutta hienoa toki näille johtoportaan hessuille.
Ei se oikeasti vaadi rahaa se on kaikista halvin kehittämisen tapa.
Se ei vaan onnistu kun henkilöstö ajattelee kuten sinä.
Johtajasopimuksissa se työ loppuu silloin kun työnantaja haluaa hyvänä esimerkkinä VR tästä lähiaikojen toiminnasta, tätä vaaraa ei julkisella puolella ole rivityöntekijällä ikinä jos et tule kännissä töihin tai et tapa potilasta.
Sä oot niin pihalla :D ensinnäkin. Lanssihomma on PARITYÖTÄ, se jo pelkästään pienentää riskejä. sote alan vaarallisimmat tilanteet tapahtuu yleensä öisin, pienessä yksikössä todennäköisesti mt tai nuorisopuolen asiakkaan kanssa. Muutenkin erityisen riskialttiita tehtäviä on yksilötyönä tehtävä kotihoito tai sitten yövuorossa minimi miehityksellä tehtävään työhön. Uskallan myös väittää että psykiatrian yksiköissä joissa hoidetaan vaarallisia/vaikeahoitosia potilaita on erittäin korkean riskiluokan tilanteita. Päivystykset ovat myös näitä, mutta onneksi näissä yleensä on Vartija edes läsnä.
Lanssihommissa myös on mahdollisuus virka-apuun jo ennen kuin kohteeseen mennään riskitilanteissa. Ja tiedän että välillä sielläkin sattuu korkean luokan riskitilanteita joihin ei ole saatu virka-apua. Mutta ei sitä voi suoraan ilmoittaa noin kuin sinä "siellä ne suurimmat riskit on" no ei ole.
Ja lanssissa tehdään Aivan mahtavaa työtä potilaiden eteen. Mutta sen luokitteleminen "vaativimmaksi" kaikkien muiden työtehtävien edelle on ihan huuhaata.
Lanssi hommissa mennään ties minne piriluolaan yms.
Kummasti mm. pelastusopiston ensihoitokoulutksen puolelta nimenomaan sanotaan, että osastolla ei pelottanut mutta lanssissa keikoilla pelotti.
Niin tässä tullaan sitten oikeasti siihen johtamiseen kun sinne hoitokotiin pitää saada porukkaa istumaan yövuoroon valvomaan, mutta toisissa paikoissa ei tarvitse olla resurssia.
Sitä virka-apua kun ei todellakaan saa kaikkialle, juurikin kun niitä poliiseja on vähennetty toisin kuin hoitajia.
Kyllä se on merkittävästi vaativampaa kuin suurin osa osasto hommista.
Eli sulla ei oo lainkaan omakohtaista kokemusta hoitoalalta? Tulkitsenko nyt oikein?
Miksi pitäisi olla, jotta voisi kommentoida niitä ongelmia mitä alalla on?
Et osaa nähdä asiaa oman kuplasi ulkopuolelta ollenkaan.
Ei tarvikkaan. Voidaan lähteä avoimeen kilpailuun palkoista. Miten luulet että siinä käy tällä hoitajapulalla? Tilanne on jo osin näkyvissä kun joudutaan rahalla houkuttelemaan työntekijöitä jonnekkin. Halvemmaksi tulee antaa kunnon peruspalkka.
Ihan varmasti näin. Kunnes siihen päästään niin ne hommat tekee ihminen, jolle on maksettava siitä palkka mikä on sen työn arvoista tai sit ei oo sitä työntekijää ja hoidat ite sukulaisesi.
Edit:johtajien palkan kehittämisestä maininta
Voidaan lähteä sen voi sanoa, että hoitajat eivät siinä voita sen verran paljon siellä on niitä hoitajia, jotka haluavat työtä tehdä ja perse ei kestä istua kotona.
Syy siihen miksi noissa pikku paikoissa joudutaan rahalla houkuttelemaan porukkaa on yksiköiden pienuus ja sijainti ties missä. Niillä paikkakunnilla ei ole mm. puolisolle työtä niin sinne pitää lähteä reissuhommiin niin palkan pitää olla parempi.
Sen takia mm. hoitokotien kokoa pitäisi kasvattaa, jotta niiden henkilöstöresurssit olisivat helpommin hallittavissa.
On todella naurettavaa, että päiväkodissa voi olla 200 lasta mutta hoitokodissa ei ole edes 20 asukasta, resurssien käyttö on tällöin surkeaa.
Kyllä nimenomaan tähän tullaan menemään tulevaisuussa yhteiskunta tarjoaa perushoidon. Tyylillä katto päälle, robotti tarjoaa ruokaa neljä kertaa päivässä ja hoitaja käy pari kertaa päivässä. Jos haluaa parempaa niin siitä pitää itse maksaa.
Kun käsiä ei ole niin ratkaisuja on pakko tehdä ja tuohon se vaan menee.
Mutta tätä on turha enää jatkaa tässäkin ketjussa kun mielestäsi mitään ei voi muuttaa ja ainut ratkaisu on palkankorotukset. Päätän keskustelun kanssi tässäkin ketjussa tähän.