Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Tšekissä 26.12.2019–5.1.2020

  • 136 445
  • 353

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Jännät kisat luvassa. Mielenkiintoiset nämä lohkojaot ja todennäköisesti heti torstaina ratkaistaan, kun Suomi ja Ruotsi kohtaavat kisojen avauksessa. On ihme, jos A-lohkosta joku muu kuin Kazakstan menee karsintaan, vaikka täytyy sanoa, että Sveitsi ja Slovakia eivät näytä niin vahvoilta. Veikkaisin lohkon järjestykseksi: Ruotsi, Suomi, Sveitsi, Slovakia, Kazakstan. Ruotsi menee puhtaalla pelillä jatkoon, Suomi voittaa loput pelinsä ja Sveitsi Slovakian, joka voittaa Kazakstanin.

B-lohkosta löytyy vain kovia joukkueita ja siellä on kolmen kovan kamppailu lohkon ykkössijasta. Todennäköisesti Saksa tai Tsekki menee karsintaan. Kisaisäntänä Tsekillä on mukava aikataulu, pelaavat Saksaa vastaan, kun Saksa on pelannut alle 24h aiemmin USA:ta vastaan. Saksa kohtaa myös alkusarjan lopussa Kanadan ja Venäjän perättäisinä päivinä, mikä on kova haaste. Saksan pitäisi varmaan onnistua voittamaan USA heti ensimmäisessä pelissään, jos mielivät jatkopeleihin. Nauttisin, jos molemmat Saksa ja Tsekki menisivät jatkoon ja joku kolmesta isosta karsisi, mutta tämän todennäköisyyteen en kauheasti usko. Tsekillä ei mielestäni ole niin hyvä joukkue kasassa: hyökkäyksen top 6 -osasto ja tietenkin Dostal ovat kovia, mutta pakisto on surkea ja syvyyttä ei ole hirveästi hyökkäyksessä. Dostal saa seistä joka pelissä päällänsä, jos Tsekki meinaa mennä pitkälle, mutta uskon noutajan tulevan puolivälierässä.

Vaikka täällä on suhtauduttu pessimistisesti USA:n ja Kanadan joukkueisiin niin veikkaan, että jompikumpi on finaalissa ja mielestäni tuo USA:n jengissä on hyvä balanssi ja vaikkei pakisto ole kisojen paras, niin se näyttää tarpeeksi pätevältä. Venäjästä en tiedä tarpeeksi, paitsi tietenkin Askarovin, mutta ennakoissa tuota rosteria on hehkutettu. Venäjän kannalta otteluohjelma saattaa viedä mahdollisuuden B-lohkon voitosta, koska se kohtaa perättäisinä päivinä Kanadan ja USA:n, ja molempien kaataminen voi olla hieman liian iso taakka. Kanadalla on sinänsä aika helppo ohjelma, koska he saavat levätä ennen molempia USA ja Venäjä -pelejä, ja perättäiset pelit tulevat alkusarjan vikoina päivinä Saksaa ja sitten Tsekkiä vastaan. Varsinkin tuo Tsekki -peli voi olla ihan läpsyttelyä, jos Tsekin sijoitus lohkonsa viimeisenä tai toiseksi viimeisenä on varmistunut jo tuossa vaiheessa he säästelevät jatkopelejä varten (ja Tsekki on myös pelannut aiempana päivänä).

B-lohkon sijoituksia on vaikea veikata kahta alimmaista lukuunottamatta. En usko B-lohkosta kenenkään menevän jatkoon puhtaalla pelillä. Järjestys: Kanada, USA, Venäjä, Tsekki, Saksa. Kanada on ykkönen, koska helpoin otteluohjelma ja Venäjä häviää pohjoisamerikkalaisille molemmat pelit, joten on sitten kolmas piestyään Tsekin ja Saksan.

Finaalissa lopulta vastakkain ovat USA ja Suomi, pronssista pelaavat Ruotsi ja Kanada.
 

Barney

Jäsen
Vittu jos nämä Parkkali ja Lindeman tulevat pyörimään koko kisojen ajan näissä lähetyksissä, niin kanavaa joutuu vaihtamaan aina erätauon ajaksi.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Annunen sulaa. Dostal maaliin!
 
K

Kiekkokatsoja

Suomen kärppämaalivahti on näissä kisoissa tarpeen. Hyvin liikkunut peittämään.
Outoa, että tossa maalissa, jäi noinkin syvälle.. oli selkeä tilanne, jossa olisi pitänyt olla enemmän vastassa.
 

Knap

Jäsen
Näiden kisojen teema on selkeä. Annunen ottaa kaiken kiinni ja Suomi koittaa saada maalin. Yhdet 2014 kisat tulee mieleen. Tällä materiaalilla ei vaan pitäisi siihen tyytyä.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Honkaa ei voi kyllä syyttää kummastakaan maalista, mutta silti nähnyt parhaalta paikalta molemmat. On siellä muutkin kuin Honka löysiä.
 

tuketuksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
Kakkos- ja kolmosketjuilla ei mitään asiaa ainakaan Kanadaa vastaan. Ykkönen ja nelonen ainoat jotka saavat hyökkäyksiä aikaan, sekä nopeita vastahyökkäyksiä että pidempiä hallintajaksoja. Todellista HMV-kamaa nuo keskiketjujen hyökkääjät.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On kyllä heikkoa Suomen viisikkopelaaminen. Kandalla taas homma oli täysin hallussa. Ihmetyttää miten ero voi olla tässä näin suuri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös