Mainos

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2014–2015

  • 283 838
  • 855

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Nukutun yön jälkeen en ole vieläkään päässyt irti ajatuksesta, jonka mukaan Suomi hävisi tämän ottelun 11:ssä sekunnissa. Ajassa 39.49 peli oli hyökkäyspäässä, Suomi oli juuri noussut kahden maalin takaa tasoihin, Ruotsin peli oli täysin sekaisin ja heille oli tiedossa tuskainen erätauko viime vuoden muistoineen. 11 sekuntia tästä eteenpäin Ruotsi, Suomi ja jokaikinen katsoja tiesi, että Ruotsi siirtyy kolmannen erän alussa jälleen johtoon. Henkinen asetelma keikahti täysin päälaelleen Suomen kannalta karmealla tavalla, Ruotsi päästettiin köysistä ja itse asetuttiin vapaaehtoisesti kanveesiin.

Tämän jälkeen toinen kulminaatiopiste nähtiin epäonnistuneessa 2+2 yv:ssä, tuon jälkeen tuska, turhautuminen ja vitutus kasvoi varmasti jo ylittämättömiin sfääreihin.

Oppikirjaesimerkki pienten marginaalien kamppailusta tämä eilinen.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Minun mielestäni koko turnaus on ollut tasollisesti viime vuosia selvästi heikompi, aikamoista sekoilua lähes joka jengiltä ja aika keskinkertaista peliä vähän puolin ja toisin...
Tämä jäi eilen vastaamatta, mutta olen samoilla linjoilla. Suomi, Ruotsi, Venäjä ja Tshekki ovat olleet kaikki aika vaisuja. Kuvaavaa on se, että hyvin vaatimattomin eväin liikkeelle lähtenyt Suomi olisi lopulta ihan hyvin voinut pelata finaalissa, välierä Venäjää vastaan olisi varmasti ollut ihan voitettavissa. USA:n piti olla loistava, mutta olivatkin surkeita. Nyt joku Slovakia on välierissä, vaikka palstan johtavan slovakki-asiantuntija @vetoo :n mukaan jalkeilla on jopa heidän standardeillaan normaalia huonompi nippu.

Kanada on oikeastaan ainoa, joka vaikuttaa todella hyvältä joukkueelta, mutta katsotaan nyt hölmöilevätkö hekin jälleen tutusti paineiden alla. Ainakin tie finaaliin on tällä kertaa melkoisen siloiteltu, viime vuosinahan jo välierä on osoittautunut sietämättömän kovaksi paikaksi.
 

markusst

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS | Miami Dolphins
2. erän lopussa Hintzin saadessa jäähyn, ruuvasiko ruotsalaispelaaja heti ylivoimapelin alkuun tarkoituksella Hongan kypärän pois päästä, jotta tämä joutuisi lähtemään vaihtoon tai ottamaan jäähyn?

Jos en väärin nähnyt, niin tuon kypärän tönäisi pois Lindblom, joka muutenkin tuntui kentällä ollessaan rottailevan kanssapelaajiaan enemmän. Peliliikkeenä toki aivan erinomainen ja kyllähän sitä pahoin aavisti jo erätauolla että ruotsalaiset siitä maalin tööttäävät. Senkin jälkeen peli oli kyllä vielä aivan voitettavissa.

Upea välierä tiedossa, Ruotsi vastaan Venäjä, molemmat herättävät suomalaiskatsojissa tunteita ja varmasti peliä katsotaan ristiriitaisin fiiliksin. Toki Suomi on puolensa valinnut, kuten kansamme arvojohtaja uudenvuodenpuheessaan totesi, joten uskonpa että suomalaiset jääkiekkojännääjät syttyvät siihen suuntaan.

Husso ei pelannut parasta peliään eilen, mutta antoi Suomelle mahdollisuuden voittaa - maalivahtipeliin tämä ei todellakaan kaatunut. Rantasen Mikko aivan huikea, kiinnostaa tietää miten korkealle pohjoisamerikkalaiset kiekkotoimittajat kaverin suorituksen rankkasivat.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minusta on hivenen hassua, että HIFK-fanit tuolla pieteetillä puolustelevat Hussoa. Ei Suomen maajoukkue voi kestää sitä, että molari päästää viisi maalia yhdessä pudotuspeliottelussa. Jotenkin tuon voisi vielä hyväksyä, jos Suomi olisi ollut pelillisesti jyrän alla ja kuteja olisi tullut se lähemmäs 50. Mutta kun Husson tarjuntasaldo on 24/29 ja vastustajan molarilla 30/33, niin jokainen tajuaa, että maalivahtipeliin eilen pitkälti kaaduttiin.

Itse en ainakaan pahasti ole HIFK-fani, mutta osaan lukea pelin tapahtumia. Ruotsin taitotaso on ollut läpi kisojen ylivoimalla sitä luokkaa, että 5vs3 pitäisi helähtää vaikka siellä olisi Rinne maalissa. Se mihin Suomi kaatui ei ollut maalivahtipeli vaan a) maalintekotaidon puuttuminen jonka seurauksena huonoa ylivoimaa läpi kisojen ja b) alivoimapelaamisen surkeus jonka seurauksena huonoa alivoimaa läpi kisojen sekä c) kun oli tilaisuus ottaa peli haltuun nousussa 1-3 tappiota 3-3 tilanteeseen, pää ja taito ei sitä kestänyt. Tätä seurannut Ruotsin 5vs4 yv oli looginen seuraus huonosta pelaamisesta ja 5vs3 oli looginen seuraus aivan järkyttävän typerästä sääntöjen tuntemattomuudesta tai siitä, että niistä ei välitetty.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
En tiedä onko turnauksen taso aikaisempia heikompi, mutta peli on mielestäni taktisempaa kuin aiemmin, mikä on johtanut siihen, että enää paras rosteri ei takaa menestystä.

Venäjällä ehkä ei turnauksen parhaimpia rostereita mutta taktisesti erittäin hyvää pelaamista. USA:n tilanne päinvastoin.

Itse veikkaan Venäjän voittavan Ruotsin ja olenkin poikkeuksellisesti Venäjän puolella tässä pelissä, vaikka Ruotsia yleensä symppään Suomen tippuessa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
En tiedä onko näissä kisoissa tavallista paskempi taso, mutta ilmeisesti hyvällä maalivahdilla, tiiviillä joukkuepelillä ja yksittäisillä vastahyökkäyksillä päästään neljä sakkiin. Slovakialla on paperilla sen mittapuuhun nähden tavallista heikompi ryhmä.

En sanoisi, että tavallista paskempi taso. Tshekillä piti olla parempi nippu mitä viime vuonna, mutta Slovakia pelasi erittäin kurinalaisesti. Slovakian peli on kehittynyt turnauksen aikana uskomattoman paljon, siitä on kiittäminen valmennusta. Joukkue on saatu uhrautumaan erinomaisesti. Slovakialla kävi tuuri saadessaan juuri Tshekin vastaansa. Tshekkiä vastaan slovakeilla on tunnetusti ehkä se isoin kipinä voittaa. Tshekkiä ei niin paljon kiinnostanut. Eräs kiekkovalmentaja kommentoisi Slovakian turnausta sanomalla "win the right games". Suomi- ja Saksa-voitot oikeuttivat helpompaan puolivälierävastukseen, joka myös tavallista heikommalla slovakkijoukkueella oli kaadettavissa. Kanada lienee turhan suuri kanto kaskessa, mutta pronssimitaliin Slovakialla lienee pienen pieni mahdollisuus, jos esimerkiksi siinä vastaan asettuu mahdollisesti asennevammainen Venäjä.

Nyt joku Slovakia on välierissä, vaikka palstan johtavan slovakki-asiantuntija @vetoo :n mukaan jalkeilla on jopa heidän standardeillaan normaalia huonompi nippu.

Pieni piikki havaittavissa, mutta otetaan vastaan.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Eilinen oli kyllä loppujen lopuksi kamalaa katsottavaa.
Komeasti tasoihin, ei mitään hätää ja pari hölmöä jäähyä ja selkäranka sanoi naps.

Ei mennyt Jortikalla kisat putkeen. Valmentajalla jo iso vastuu, jos yhtään ylivoimamaalia ei tehdä. Lisäksi eilen kuvotti, kun 4-3 tilanteessa pitkän jälkeen mies pyörittelee päätään, muuten seisoo vain naama punaisena pelureiden takana sanomatta mitään.
Selittelyjä rajallisesta materiaalista, mitä se toki onkin, mutta niin vain Kivi otti mestaruuden, ehkä jopa paperilla heikommalla joukkueella.

Ei tämä viimeinen peli huono ollut suomelta. 5vs5 ei ollut mitään hätää, mutta erikoistilannepeli ratkaisi paljon, lisäksi varsinki 5-3 maali meni Hussolle helposti, eikä ollut paras päivä muutenkaan hänellä. Kuitenkin hyvä turnaus häneltä, mutta kysymysmerkkejä jättää tuo kovassa paikassa sulaminen.

Turnaus osoitti Jortsun ajan menneen, ainakin junnuissa. Missään vaiheessa peli ei liiemmin vakuuttanut, paras peli toki loppuun, mutta se ei riittänyt mihinkään. Muutenkin uutta junnuvalmentajaa voitaisiin etsiä erilaisella doktriinilla nyt, mitään Jortsun kaltaista aikaansa elänyttä joskus menestynyttä dinsaurusta tuskin junnuihin tarvitaan.
 
En osaa tarkemmin alkaa analysoimaa, mutta pysyn edelleen kannassani, että väärä valinta Jortikka penkin taakse oli ja mikäs on tässä kannassa pysyä kun viidestä pelistä raavitaan vaivainen 1 voitto! Aika on ajanut ohi, milloin viimeksi on Jortikka edes voittanut jotain?

Uskon, että Kekäläinen tietää tasan tarkkaa mitä nykypäivänä päävalmentajalta vaaditaan ja ei ollut ihme, että Jortikka sai kenkää Jokereista kesken kauden kun Keklu oli astunut puikkoihin.

"Pysyn kannassani, mutten osaa perustella". Vrt. "Se vaan on niin", "No kun ei voi". Nuff said.
Se, miten J. Kekäläisen ratkaisut Jokerien liigajoukkueessa useamman kauden takaa liittyvät Pikkuleijonien MM-kisoihin vm. 2014-15 on toki ihan yhtä relevanttia kuin em. perustelut (ja miesten tunnetut välit muutenkin:). Not to mention, ettei Jortikka missään vaiheessa ollut Kekäläisen valinta ja potkut olivat vain ajan ts. kukkotappelun lopullisen egotörmäyksen ja syyn löytämisen kysymys.

Jos nyt kuitenkin kaksi sekuntia puhuttaisiin tästä päivästä ja kisoista: Jortikalla on oma vastuunsa mm. ylivoimapelin mielikuvituksettomuudesta ja tuloksettomuudesta, mutta Pikkuleijonien pelin perusongelmat on lueteltu tässä(kin) ketjussa monta kertaa.

Kokonaisuutena tuolla nipulla aika odotettu tulos ja paljon oli hyvääkin, kuten myös on useammassa viestissä jo kerrottu. Silti ei ihan heti tule mieleen nuorten kisoja, joissa Suomen perisynti eli maalinteon, laukausten, niiden laadun, tylyn ratkaisukeskeisen toiminnan maalintekosektorissa ja maskissa ja muiden sellaisen pikkuseikkojen aliarvostaminen/laiminlyöminen juniorivalmennuksessa ja junnujen omassa harjoittelussa olisi lyönyt näin selvästi silmille.

Pahemmin kärjistämättä: josko nyt saataisiin ne kaukalopallosta tai kuviokellunnasta ja vastaavista arvostelulajeista (sori, kuviokellujat:) "toiminta"mallinsa hakevat teorianysvärit pois junnuvalmennuksesta. Tai palauttamaan mieleen, mitä lajia ovat valmentamassa.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niin, tässä minun näkemyksessäni on kyse täysin subjektiivisesta mielipiteestä, kuten jo korostin. Minun tai varmasti monen muunkin kiekkokannattajan mielestä on täysin toissijaista kuka jenkki tekee Änärissä 25 ja kuka 75 maalia.

Totta kai sinulla on oikeus näkemykseesi. Ei pidä kuitenkaan pahastua jos joku laittaa faktoja kohdilleen. USA:n (ja Kanadan) junnupolun onnistumista ei todellakaan voi mitata sillä, miten USA pärjää kerran vuodessa MM-kisoissa Euroopan isoissa kaukaloissa. USA:n junnupolun tehtävä - ja ainoa sellainen - on kasvattaa pelaajia NHL:ään. Se miten tässä on onnistuttu voidaan lukea tilastoista ja verrata mm. Suomen kanssa. Kerroinkin jo lukuina sen valtavan ylivoiman, joka USA:lla maalintekijöissä vrt Suomeen. Maalihvahdeissa jos mitataan, Suomi on pärjännyt hyvin. Voidaan siis taas kerran todeta, että Suomen junnupolun ja sen jälkeisen ajan ongelma on siinä, että meillä ei valmenneta ja kasvateta maallintekijöitä kuten USA:ssa, Venäjällä, Ruotsissa ja Kanadassa, mutta suomalainen maalivahtien valmennus ja kasvatus on erinomaista.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Jo kisoista pudonneiden maiden valmentajat ovat nimenneet omien joukkueidensa kolme parasta pelaajaa:

http://stats.iihf.com/Hydra/417/IHM417000_85J_3_0.pdf

CZE
9 PASTRNAK David
26 ZDRAHAL Patrik
8 NEMECEK David

DEN
39 SORENSEN Georg
24 EHLERS Nikolaj
27 BJORKSTRAND Oliver

FIN
9 HONKA Julius
16 RANTANEN Mikko
30 HUSSO Ville

USA
22 FASCHING Hudson
4 BUTCHER Will
21 LARKIN Dylan

Ainakin Suomen osalta valinnat olivat selvät. Rantanen taisi pelata itsensä kesän draftin top kymppiin, ainakin top viiteentoista.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jortikalla on iso vastuu tuloksesta. Mutta kiinnostaisihan tietää myös, miten Jortikkaan valinta osui. Veikkaukseni: halukkaita ei oikein ollut. Vapaana olisivat olleet mm. Aravirta ja Jukka Jalonen. Kysyttiinkö heitä, en tiedä.

Mitä tulee esimerkiksi Jortikan peluuttamaan neljän hyökkääjän ylivoimaan, olisiko Jortikka toiminut toisin, jos pakkikalustossa olisi ollut Hongan lisäksi edes yksi kelvollinen pakki. Vrt viime vuosi ja nimet Ristolainen, Pokka ja Lindell. Honka oli nyt ok, mutta se ei riitä. Etenkin, kun tasoero seuraavaksi parhaaseen on iso. Sentterikalustokin oli Suomella todella heikko, heikoin vuosikausiin. Sekin oli osaltaan vaikeuttamassa ylivoimaa.

Kari Jalonen muuten sanoi, että itse Suomen pelihän oli ok tasoa, tulokset vain jäi huonoiksi. No, mene ja tiedä. Tästä tuli mieleen Salt Lake City vuonna 2002 ja ilman Saku Koivua pelannut Suomi, kun puolivälierässä haastettiin ihan hyvin Kanada, mutta seurauksena vain kunniakas tappio. Ilman kovaa sentteriä on vaan hankala pärjätä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ainahan nämä maajoukkueiden suoritusten arvostelut ovat jokaisen omista ennakkokäsityksistä ja -arvioista riippuvaisia, jotka sitten taas vaihtelevat aivan huimasti realistisista aivan utopistisiin ennakko-odotuksiin. Mielestäni Suomella oli kisoissa joukkue, jonka etukäteen arvioiden sijoittui rankingissa sijoille 5-6 eli odotukset oli kutakuinkin sellaiset, että hyvällä pelillä semeihin ja muuten ulos kvartseista, kuten nyt kävikin. USA ja Ruotsi-otteluissa Suomi pelasi ennakko-odotuksiani paremmin ja siihen nähden joukkueen esitys olikin kokonaisuutena hyvä. Ainoa missä joukkue selvästi epäonnistui, oli ylivoimapeli.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Mun mielestä Honka oli kyllä pääsääntöisesti paikoitellen erittäinkin hyvä ja hyvin vatasmainen/nummelin tuolla joukossa. Kovin yksin jäi ja kaipasi selkeästi parempaa keskushyökkääjää kenttäänsä, että offensiivisestä talentista oltaisiin saatu kunnolla irti. Ehkä Saarelan kanssa olisi toiminut paremmin yksiin?

Laukauksissa kehitettävää mutta niin se näyttää olevan ihan kaikilla, mukaan luettuna se Rantanen.
 

Kalikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jatkan myöhemmin vielä yv:stä mutta tähän on pakko vastata lyhyesti. Siitä olen samaa mieltä että ylivoima oli järkyttävää. Sen sijaan se, että ongelma olisi ratkennut sillä että olisi pelattu Kapaselle, on ihan höpö höpöä. Keksit vähän vääriä perusteluja Kapasen puolustamiseksi, sitä paitsi hänhän nimenomaan paransi ja pelasi ehkä parhaan pelinsä nyt lopuksi. Ongelma ei ollut siinä ettei pelattu vasemman kautta vaan siinä ettei pelattu syvään ja kolme miestä, Kapanen mukaanlukien, seisoi paikallaan ja laukoi, ei ihma että vedot oli helppo blokata. Mitään variaatioita ei ollut ja uhka yritettiin muodostaa tasan yhdellä kuviolla. Yv:n toimimattomuudella ei ollut kerta kaikkiaan mitään tekemistä sen kanssa että kenelläkään olisi ollut kusta päässä.
Eihän koko YV:n ongelma sillä olis ratkennut, mutta kenties edes 1 YV:n. Voit katsoa vaikka uusinnoista, että a) Kapanen ei YV:ssä seisonut paikallaan ja b) ei se laukonut, kun ei sille syötetty. Monesti Lehkosella oli kiekko oikeassa laidassa, niin Kapanen haki syöttölinjan poikkisyötölle, mutta Lehkonen ei uskaltanut kertaakaan syöttää läpi. Myöskään Honka ei osannut vissiin muuta kuin joko laukoa tai syöttää oikeaan laitaan. Olishan siinä tullut jo ihan päätön määrä lisää varianssia, jos raitin Kapasella, tai jollekin muulle vasemmalla olevalle raitin pelaajalle, olis syötetty. Tämä vois poikkisyötöstä vetää suoraan TAI syöttää edelleen niille lopuille 4 leftin miehelle jotka vois taas vetää suoraan tästä vasemman laidan raitin pelaajan syötöstä. Onhan niitä toki ihan muitakin tapoja pelata YV:tä, mutta jos tällaista 2 maskimiehen taktiikkaa käytetään eikä kertaakaan käytetä vasemmalla olevalle raitin pelaajalle, niin on päivän selvää, että valtaosa potentiaalista jää käyttämättä. Kapaselle tuo paikka YV:ssä on kuitenkin luonteva ja Liigassa on tehnyt siitä useamman maalin kun on saanut syöttöjä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... USA:n (ja Kanadan) junnupolun onnistumista ei todellakaan voi mitata sillä, miten USA pärjää kerran vuodessa MM-kisoissa Euroopan isoissa kaukaloissa...

Ei kenellekään ole ongelma myöntää, että Kane tai Kessel tekevät änärissä paljon maaleja.

USAn onnistumisia pelaajatuotannon ja joukkuepelin osalta voidaan kuitenkin paremman puutteessa vähän katsella junnukisojen, mm-kisojen sekä olympialaisten ja world cupin perusteella.

Mielestäni Suomi on USA:ta selvästi edellä monella jääkiekon avainalueella, luojan kiitos. Sama pätee Venäjään, ja moneen muuhunkin maahan. Tästä johtuen Suomi pystyykin paikkaamaan kiistattomasti heikompaa materiaaliaan pelin muilla osa-alueilla.

USA:n maajoukkuekuviolle taitaa olla laiha lohtu, että on hyviä yksilöitä, kun eivät kuitenkaan pärjää. Tässä vaiheessa voi sitten vakuutella itselleen, että jenkeille on ihan sama miten maju arvokisoissa pelaa.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
USAn onnistumisia pelaajatuotannon ja joukkuepelin osalta voidaan kuitenkin paremman puutteessa vähän katsella junnukisojen, mm-kisojen sekä olympialaisten ja world cupin perusteella.
Näin se on, mutta ei toisaalta USA:lla mitenkään erityisen huonosti ole mielestäni mennyt. Nuorten puolelta pari mestaruutta viime aikoina, U18-kisat voittavat lähes säännönmukaisesti (jos sitä joku arvostaa), ja olympialaisissa sekä Vancouverissa että Sothsissa hyvät kisat, molemmilla kerroilla törmäsivät niukasti mestari-Kanadaan. Toki saldoa rumentavat sitten nuo MM-kisat, ottavat aina kerran kymmeneen vuoteen pronssia, mutta ei oikein muuta. Tässä keskustelussa on pakko aina arvioida myös tuo ikuinen arvostus-kysymys. En todellakaan kuulu siihen koulukuntaan, jonka mukaan P-Amerikkalaiset pitäisivät kisoja pelkkänä höntsynä. Toki se on aivan selvää, ettei arvostus ole lähelläkään SC/olympiatasoa, mutta mielestäni ihan jo pelkästään pelaajien reaktioista maaleihin/voittoihin/tappioihin on nähtävissä ettei kyseessä ole mitkään yhdentekevät kilpailut. Poikkeuksiakin on, esim. legendaarinen Kanadan 2012 Getzlaf-jengi tuntui viihtyvän oikeasti aika paljon yössä. Pääsääntöisesti kuitenkin näen, että kanadalaiset kisoja arvostavat nykyään jo ihan hyvin, USA:n kohdalla tilanne on heikompi. Jossain vaiheessa näytti jo paremmalta, mutta kyllä taas viime vuosina jenkkien rosteritkin ovat palautuneet aika heppoiselle tasolle.

Näin ollen USA:n kokonaistasoa en liikoja arvostelisi MM-kisojen perusteella. Jos nyt miettii viime vuosien arvokisoja (pyöreästi vaikkapa tämä vuosikymmen), niin Kanada on tietysti pakko laittaa ykköseksi kahdella olympiakullallaan, vaikka muuten ovat olleet hämmästyttävän pitkään ulapalla sekä aikuisten että nuorten MM-kisoissa. Sen jälkeen samassa nipussa tulevat supertasaisesti suorittava kahden maailmanmestaruuden ja kahden olympiamitalin Suomi, nuorissa ja olympialaisissa vahva USA sekä kaikkialla hyvä Ruotsi. Omalla kohdalla olympialaisten arvostus on niin kova, ettei Venäjää voi MM-kullista huolimatta nostaa em. tasolle kun eivät koskaan tunnut onnistuvan siinä kovimmassa paikassa. Sitten tulevat Tshekki ja Slovakia, jotka eivät kummoisia ole viime aikoina saavuttaneet.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kertauksen vuoksi

Suomen top4 pistepörssi kaikkien viiden pelin jälkeen:

RANTANEN Mikko F 4+0= 4 +3
IKONEN Juuso F 1+ 2=3 +4
HONKA Julius D 1+1 = 2 -2
HINTZ Roope F 0+2=2 +3

Kaikki muut saivat maksimissaan vain yhden pisteen. Suomen statsit löytyvät tuolta IIHF:n sivuilta
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
USAn onnistumisia pelaajatuotannon ja joukkuepelin osalta voidaan kuitenkin paremman puutteessa vähän katsella junnukisojen, mm-kisojen sekä olympialaisten ja world cupin perusteella.

USA:n junioriorganisaatioiden onnistumista ei edelleenkään mitata minkään MM-kisan perusteella. Ainoastaan sillä miten maa on kyennyt hyödyntämään junioripolkunsa NHL:ssä eli kuinka USA:n ja Kanadan omat ja yhteiset junnusarjat ovat valmentaneet pelaajia NHL:ään ja kuinka hyvin he ovat siellä onnistuneet suhteessa potentiaaliinsa. Tämä voidaan mitata käytännössä 100 prosenttisen luotettavasti pisteissä, maaleissa ja torjunnoissa. Muulla ei ole mitään väliä kun arvioidaan juniorien kehitystä.

USA vs Suomi menee ei suinkaan perinteisesti 6-0 vaan 60-0 kun mitataan jenkkien junnupolun tuottamia maalintekijöitä NHL:ään sitten Teemu Selänteen. Tämä on jenkkien junnutoiminnan ideologia. Ei Suomen lyöminen vaan se, että maalintekjöitä ja huippusyöttäjiä koulitaan junnuista ja heistä tulee myöhemmin NHL:ssä ratkaisevia pelaajia.

Mutta eiköhän tämä tullut osaltani selväksi ja saat viimeiset puheenvuoron.

PS. Maajoukkuejutut on omansa. Jos olisi koottu viimeisen viiden vuoden aikana alle 26-vuotiaiden joukkueet USA:sta ja Suomesta ja pelattaisiin vuosittain isolla panoksella per ottelu + isolla panoksella koko sarja paras kolmesta periaatteella kapeassa kaukalossa, Suomi olisi todennäköisesti hävinnyt kaikki ottelut yhteensä 10-0 tai 10-1. Niin valtava ylivoima nuorilla jenkkipelaajilla on ollut jo pitempään kiekollisessa kenttäpelaamisessa vrt Suomeen NHL:ssä.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Mutta eiköhän tämä tullut osaltani selväksi ja saat viimeiset puheenvuoron.

PS. Maajoukkuejutut on omansa...

En tarvitse viimeistä puheenvuoroa sen kummemmin, sillä puhumme ihan eri asioista. Sinä puhut maalintekijöistä ja polusta änäriin, minä en välitä näistä ollenkaan vaan puhun maajoukkuepeleistä.

Tuossa lopussa vähän ihmeellistä saivartelua, että JOS pelataan sillä ja sillä tavalla ja JOS pelataan sellaisessa ja tällaisessa kaukalossa. Kannattaa varmaan vertailla niitä kv. otteluita, mitä ollaan pelattu oikeasti, niissä Suomi on ihan tasaveroinen jenkkien kanssa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuossa lopussa vähän ihmeellistä saivartelua, että JOS pelataan sillä ja sillä tavalla ja JOS pelataan sellaisessa ja tällaisessa kaukalossa. Kannattaa varmaan vertailla niitä kv. otteluita, mitä ollaan pelattu oikeasti, niissä Suomi on ihan tasaveroinen jenkkien kanssa.

No jos et tarvitse viimeistä puheenvuoroa niin kommentoin vielä tätä.

Esittämäni malli mittaisi aika kiistattomasti nimenomaan nuorten kehittymistä U20 jälkeen. Sehän tässä on maalinteon lisäksi Suomen ongelma. Puolustavalla pelitavalla revitään voittoja nuorissa ja ukoissa, mutta pelaajien kehitys U20 jälkeen pysähtyy. Tai todennäköisesti jo ennen sitä, jossain U18 kieppeillä. Pyrin pohtimaan koko ajan syitä miksi näin käy, En välttämättä tiedä miksi, mutta tilastojen perusteella on selvää että kehitys loppuu yllättävän aikaisin. Tai onko jopa niin että suomalaisessa junioripolussa on alusta asti tärkeämpää luopuminen kiekosta kuin kiekollinen taito?

Sinä puhut maalintekijöistä ja polusta änäriin, minä en välitä näistä ollenkaan vaan puhun maajoukkuepeleistä.

Totta. Mutta todellinen mittari on USA:n junnupelaajatyötä arvioitaessa vain se miten he nousevat aikanaan ratkaisevaan rooliin NHL:ään. Kuten pitäisi muuten olla Suomellakin. Ruotsilla on jo. He ovat naulanneet pelaajakehityksensä siihen. Ja ovat onnistuneet. Nuoria nousee ratkaisevaan rooliin NHL:ssä vuosi toisensa jälkeen ja samoin Ruotsi menestyy kaikissa kisoissa keskimäärin erinomaisesti.

Mitä Ruotsi teki? Esimerkiksi Ika Lehkosen videon (UL eilen ennakko Suomi vs Ruotsi U20) mukaan he tekevät kaikessa työtä sen ehdoilla, että se palvelee kiekollista huippukehittymistä suuntana NHL. Uskon että tämä on oikea lähtökohta ja sen kautta tulee myös paljon itseluottamusta ja muita onnistumisia.

Tietääkseni Ruotsi haki muutoksessaan oppia juuri USA:n junioritoiminnasta.
 
Viimeksi muokattu:

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Eihän koko YV:n ongelma sillä olis ratkennut, mutta kenties edes 1 YV:n. Voit katsoa vaikka uusinnoista, että a) Kapanen ei YV:ssä seisonut paikallaan ja b) ei se laukonut, kun ei sille syötetty. Monesti Lehkosella oli kiekko oikeassa laidassa, niin Kapanen haki syöttölinjan poikkisyötölle, mutta Lehkonen ei uskaltanut kertaakaan syöttää läpi. Myöskään Honka ei osannut vissiin muuta kuin joko laukoa tai syöttää oikeaan laitaan. Olishan siinä tullut jo ihan päätön määrä lisää varianssia, jos raitin Kapasella, tai jollekin muulle vasemmalla olevalle raitin pelaajalle, olis syötetty. Tämä vois poikkisyötöstä vetää suoraan TAI syöttää edelleen niille lopuille 4 leftin miehelle jotka vois taas vetää suoraan tästä vasemman laidan raitin pelaajan syötöstä. Onhan niitä toki ihan muitakin tapoja pelata YV:tä, mutta jos tällaista 2 maskimiehen taktiikkaa käytetään eikä kertaakaan käytetä vasemmalla olevalle raitin pelaajalle, niin on päivän selvää, että valtaosa potentiaalista jää käyttämättä. Kapaselle tuo paikka YV:ssä on kuitenkin luonteva ja Liigassa on tehnyt siitä useamman maalin kun on saanut syöttöjä.

Etkö katsonut muita pelejä kuin tuon Ruotsi pelin? Meinaan vaan, että kyllähän sitä hinkattiin oikealle ja vasemmalle ja molempien ylivoimien toimesta ihan samaa kuviota, vieläpä kokonaista 21 kertaa tässä turnauksessa. Se poikkisyöttö on ihan turha, kun se ei mene neliön keskelle tai siitä läpi, vaan kaarelta toiselle ja ne laukausten blokkaajat on siinä valmiina joka tapauksessa. Ongelmahan oli juuri tuo variaation puute, kiekkoa ei käytetty syvässä eikä vetoja haettu mistään muualta kuin noilta takakolmion paikoilta, tuo kuvio oli niin naurettavan helppo puolustaa pois alivoimanelikolle. Sinänsä systeemissä ei ole mitään vikaa, noin voi ihan hyvin pelata ylivoimaa, mutta jotain vaihtoehtoja pitää olla, tai nuo vetopaikat otetaan pois kuten nähtiin. Ei mikään ihme että Honka pommitti polvisuojiin ja kaarilta vedot ei löytäneet maalille asti tuolla kuviolla ja toteutuksella. Voin hyvin kuvitella Ruotsin ottelupalaverin missä on käyty läpi Suomen ylivoimaa: " Joko ne on halunneet pitää meiltä piilossa todellisen ylivoimakuvionsa tai sitten ne aikoo ihan oikeasti pelata noin koko ajan, aina parempi meille..."
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
MustatKortit lähti nyt vähän väärälle tielle. Jos joku maa voittaa poikkeuksetta U18-kisat, tuottaa ison tukun NHL:n ykköskiekan varauksia lähes vuosittain ja menestyy U20-kisoissa pitkällä aika välillä erinomaisesti niin on ihan turha lähteä heidän järjestelmäänsä arvostelemaan kahden peräkkäisen puolivälierä tappion jälkeen.

Husson arvostelu taas kertoo enemmän niistä älyttömistä odotuksista mitkä aina ladataan Suomen maalivahtiin. Mikä johtuu varmaan Mertarannan vuosikausia jatkuneesta aivopesusta. Nauroin melkein kippurassa, kun porukka täällä ihan tosissaan laittoi sitä Ruotsin 2-1 maalia Husson piikkiin.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Husso pelasi mielestäni hyvän turnauksen. Ainoa miinus tulee ehkä siitä eilisestä 5-3 maalista. Oli jotenkin huonosti sijoittunut ja Lindblomin nopea laukaus yllätti hänet. Ei kaaduttu Hussoon mutta toisaalta, ei pystynyt myöskään kannattelemaan joukkuetta silloin kun sitä tarvittiin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
K. Kapanen veisteli, että Ruotsi ei olisi ansainnut voittaa. No, jos jääkiekossa tekee 3 maalia enemmän kuin vastustaja, niin usein se ansaitseekin voiton. Suomen ei noilla yv-prosenteilla kannata ansaitsemisista puhua mitään, peiliin katsomisen paikka on kaikilla aina pelaajista Joreen. Vittu, että yleensäkin joukkueurheilussa tuo hävinneen "ei ansainnut voittoa" kuulostaa aina yhtä raivostuttavan katkeralta. Kuka tuon Kuopion kukkopojan oikein kesyttää?
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No niin. Nyt on aika vetää yhteen Suomen suoritukset ja koitetaan nyt laittaa arvosanat pienillä perusteluilla. Yritän vähän painottaa odotuksia ja roolia ja suhteuttaa niitä saatuihin tuloksiin.

Maalivahdit 8+
Ville Husso 8½

Husso pelasi oikein hyvät kisat ja otti ykkösmaalivahdin tontin Sarokselta. Pelasi hyvin, mutta kiitettävää ei voi antaa koska tappiollisella recordilla se olisi typerää. Hussoon Suomi ei kaatunut yhdessäkään pelissä.
Juuse Saros 8-
Saroskin pelasi kuitenkin ihan kelvollisesti vaikka oli kyllä huonompi kuin edellisissä kisoissa. Sarokseenkaan ei kuitenkaan kaaduttu, vaikka se Slovakia pelin tunarointi vähän jäi kaivelemaankin.
Kaapo Kähkönen -
Ei arvosanaa.

Puolustus 7+
Julius Honka 7-

Honka oli kyllä hyvin kaksijakoinen tapaus. Ainoana Suomen puolustajista pystyi tuomaan kiekkoa hyökkäysalueelle, antoi hyvin peliä edistäviä syöttöjä (joskin erittäin harvoin hyökkäysalueella), mutta se viivapelaaminen... Ei sitä vaan voi mitenkään hyväksyä, että ylivoiman ykkösviivamies ampuu joka toisen laukauksen päin ensimmäistä vastustajaa ja joka toisen laukauksen plekseihin. Toisessa tapauksessa olisi voinut pelata todelliset läpimurtokisat, mutta oli kyllä odotuksiin nähden yksi suurimpia pettymyksiä. Olkoonkin tähdistössä, mutta ainakin minä petyin ja pahasti. Voi olla että isona syynä oli koko joukkueen heikkous, mutta silloin näiden profiilipelaajien olisi vain otettava se rooli.
Mika Ilvonen 7-
Paljoa en ainakaan minä ennen kisoja odottanut ja oikeastaan mitään kummempaa ei kyllä saatukaan. Kiekollisena yllättävän heikko.
Alex Lintuniemi 6½
Lintuniemi pelasi alussa hyvinkin miehekkäästi ja vaikutti sille että nyt on saatu kova maalialueen puhdistaja, mutta loppua kohden hävisi kyllä massaan. Pelasi oman roolinsa kuitenkin ihan kohtuullisesti, mutta ei kyllä millään tavalla aiheuttanut riemun kiljahduksia. Huomioiko kukaan muu että on kyllä todella hidas. Sen toki ymmärtää kun vartta on tuon verran, mutta silti.
Joonas Lyytinen 7+
Minä odotin Lyytiseltä vielä paljon parempaa. Avauspelaamisessa kyllä Hongan kanssa paras niin kuin piti ollakin. Fysiikka vaatii kyllä vielä paljon tekemistä ja se näkyi. Ei tuo nyt huonoin pakki ollut, mutta ei paraskaan. Pelasi omassa päässä yllättävänkin hyvin.
Aleksi Mäkelä 7½
Positiivinen yllätys ainakin minulle. Sellainen peruspakki jolta ei oikein voi kummempaa odottaakaan, mutta eipä suurempia virheitä tullut kisojen aikana huomattua.
Atte Mäkinen 8
Enpä olisi uskonut, miten hyvä tämä puukätenä pitämäni pakki onkaan. Pelasi oikeastaan juuri niin kuin odotin Lintuniemen pelaavan. Oli fyysisesti Suomen paras pakki.
Sami Niku 7
Eipä suuremmin kentällä näkynyt. Sen mitä näkyi niin ei oikeastaan esittänyt mitään erottuvaa.

Hyökkäys 7
Sebastian Aho 7

Väläytteli välillä, mutta 0+0 on 0+0. Muutaman kerran nousi vaarallisesti, mutta aika tuhnuja esityksiä kaikkineen.
Hannes Björninen 7+
Pelasi oman roolinsa ihan mukiin menevästi. Ei esittänyt mitään odottamatonta, mutta antoi kuitenkin selvästi enemmän itsestään kuin joukkueen "tähdet".
Roope Hintz 8½
Joukkueen paras sentteri. Aivan ylivoimaisesti. En odottanut että nousee alaikäisenä kovinkaan suureen rooliin, mutta toisin kävi. Loistava tulevaisuus edessä ja vähän huonoa tuuriakin ettei maalitili auennut.
Juuso Ikonen 8
Piti olla joukkueen johtavia pelaajia ja tavallaan olikin. Ihan kelvolliset tehot, vaikka rooli ei ollut kuitenkaan se suurin joukkueesta. Oli oikeastaan juuri sen tasoinen kuin odottaa saattoi.
Antti Kalapudas 7
Ei kyllä uskoisi että tämä kaveri pelaa Mestistä piste per peli tahdilla. Ei kyllä saanut mitään aikaiseksi, mutta ei kyllä toisaalta saanut kukaan muukaan.
Kasperi Kapanen 5+
No niin... Mitähän tähän nyt kirjoittaisi. Vaikka sillain että flegu ja paska. Ei se yksi maali Ruotsia vastaan mitään pelasta. Surkeat kisat ja ehkä pahin alisuorittaja koko joukkueesta. Ei se Liigassa noin huono ole. Muutamia väläytyksiä ja täysin onnetonta surffailua. Siinä on kaikki.
Artturi Lehkonen 6+
Kapteeni pelasi kyllä ihan kovalla asenteella, mutta aivan jäätävän tehottomasti. Odotin todella paljon enemmän.
Aleksi Mustonen 5½
Ykkössentteri, my ass. Aivan käsittämättömän surkeaa peliä. Onko sillä silmiä päässä ollenkaan? En tiedä odotinko vähän liikoja, kun on Liigassakin ykkössentteri ja tekee aika hyviä pistemääriä, mutta olipa miten vain niin ei ykkössentteri voi olla noin pelisilmätön ja tehoton.
Niko Ojamäki 7
Eipä Ojamäkikään erottunut. Pelasi roolinsa kuitenkin niin kuin kuuluukin.
Jesse Puljujärvi 8+
Yritti kyllä kovasti ja oli jatkuvasti vaarallinen hyökkäyspäässä. Tässäkin tapauksessa 0+0=0, Ei näin paljon alaikäiseltä voi silti johtavan pelaajan roolia odottaa ja katsotaan parin vuoden päästä sitten tilannetta uudestaan. Tulevaisuus tulee olemaan kyllä loistava. Nyt jäi mieleen vain kilisevät tolpat.
Mikko Rantanen 9+
Suomen tehokkain ja paras hyökkääjä. Enpä olisi uskonut, että se on Rantanen joka ottaa sen hyökkäyksen johtavan pelaajan viitan harteilleen. Äärettömän tehokas.
Otto Rauhala 7+
Ihan ok kisat. Pelasi roolinsa ihan riittävän hyvin.
Julius Vähätalo 7-
Aika HMV. Ei oikeastaan jäänyt mieleen sen pahemmin hyvässä kuin pahassakaan.

Ylivoimalle numero 4- ja alivoimalle 5.
En edes perustele.

edit. Kapasen arvosanaa tiputettu vielä vähän alaspäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös