Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2014–2015

  • 281 194
  • 856

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Kiitos pikkuleijonille! Saappaat jalassa kaaduttiin, ja paremmalla YV:llä ois voitu jopa voittaa.
Mutta siis edelleen, ylpeä voi taas olla joukkueesta ja siitä, että on suomalainen kiekkofani.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Moni täällä vaatii Jortsulle potkuja ja onhan tuloksen perusteella näille vaatimuksille katetta. Toisaalta Suomi oli tasakentällisin mielestäni erittäin hyvin kartalla ja hyvin poikkeuksellisesti Suomi taisi olla jopa hallitsevampi osapuoli Ruotsia vastaan, jos mittarina käytetään vaikkapa laukauksia maalia kohti. Määräänsä enempää en osaa Jortikkaa syyttää siitä, että jos vastustajan tähtihyökkääjä pistää paikasta yläpesään ja Suomen tähtihyökkääjä pistää vastaavasta ripuliranteen ohi maalin.


Suomen suurin ongelma oli nöyryyden ja joukkueelle pelaamisen puute omissa. Siinä missä vuosi sitten laukausten edessä oli kahta, kolmea pelaajaa, juostiin nyt aika ajoin päättömästi sinne tänne. Joukkue ei ollut mielestäni missään vaiheessa turnausta sitoutunut pelitapaan sata prosenttisesti, mikä näkyi hölmöinä virheinä ottelusta toiseen.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Tästä lähtien joku maksimi-ikäraja tohon valmentajapestiin, jookos? Ei sinne voi mitään saatanan fossiileja pistää.

Oli turnauksessa positiivisiakin asioita: Rantanen oli vallan loistava. Jokaisessa pelissä. Puljujärvi näytti että potentiaalia löytyy, kaverilla on vielä aikaa petrata, harva 16-vuotias on joukkueensa runkopelaaja u20-kisoissa. Husso pelasi hyvän alkusarjan, valitettavasti ei sattunut Ruotsi-peliin samanlaista hurmosta kuin USA-peliin.

Negatiivisia yllättäjiä olivat sitten mm. Kapanen, Mustonen, Lehkonen ja Honka. Ei nyt mennyt ihan nappiin homma näillä kavereilla.

Suurimman miinuksen antaisin silti varmaan Hannu Jortikalle. Kyllä se on valmentajankin vastuulla jos erikoistilannepelaaminen on huonointa koko turnauksessa - ja noin ylivoimaisesti.

Samaa mieltä. Jortikka luotti jääräpäisesti Honkaan, Lehkoseen ja Kapaseenkin.
Satuin päivällä kuulemaan Ylen urheiluradiosta Kapasen kommentin ylivoimapelin ongelmiin: "Meidän pitää laukoa enemmän ja saada miestä maalille"
Tästä huiman radikaalista ylivoimapeli-innovaatiosta tajusin illasta tulevan vaikean.
Niiden laukausten vain pitäisi olla ohjattavia eikä vetoja ekan jätkän syndeihin tai plekseihin.

Kyllä parikymppisten jääkiekon harrastajien pitäisi pystyä pelaamaan ylivoimaa vaikka valmentaja ei joka kuviota piirtänytkään. Mielikuvitusta perkele.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juu, tiedän että Suomen ylivoima oli aivan hirveää, mutta toisaalta ei voi olla miettimättä sitä, että tänään meni omiin kolme sellaista maalia, mitä näissä peleissä ei pitäisi mennä ja jotka johtuivat siis nimenomaan noista em. henkilökohtaisista virheistä, ei missään nimessä Hussosta. Tasakentällisin maalit menivät Suomelle 3-2, minkä lisäksi Suomi pelasi muutenkin todella hyvin tasakentällisin. Ei oltu purjeessa kuin ihan hetkittäin, eikä otettu uupumuksesta tai yksilötaidon eroista johtuvia ns. "pakollisia" jäähyjä pl. tuo Mäkisen jäähy.

Juuri näiden asioiden takia tämä tappio syö miestä. Noita paria mustaa hetkeä lukuunottamatta Suomi oli tänään parempi joukkue kuin Ruotsi. Mutta siinähän se sitten onkin, pitää osata käyttää paikkansa hyväkseen ja niistä Ruotsi tänään kiitti armotta. Viimeistely oli huippuluokkaa, kyllä sen näki miten laukauksiin saa aivan eritavalla vaarallisuutta kun sen pääsee tälläämään kunnolla sivuttaisliikkeestä. Honka vs. Forsling näytti tänään samalta kuin Lepistö vs. Karlsson.

Jaa-a en tiedä minkälaisten lasien takaa olet katsonut, mutta kyllähän Ruotsi tästä ansaitsi mennä jatkoon. Joukkue on juuri niin hyvä kuin sen heikoin lenkki ja niitä heikkoja lenkkejä oli Suomella tänään enemmän. Ihan alkuun tuonne penkin taakse kun katsoo niin ei jumalauta.. Jortikan kehonkieli oli tässäkin pelissä kuin juuri saanut veijari, veltto ja alistunut eikä minkäänlaista reagointia käsittämättömän paskaan ylivoimapeliin.

Lisäksi kyllä nämä ns. vastuunkantajat pettivät tänäänkin: Honka, Puljujärvi, Lehkonen, Kapanen (ilman tuota maalia ei olisi juuri jäänyt mieleen positiivista). Niitä tehoja on vain yksinkertaisesti saatava näissä turnauksissa ja niitä ei nämä kaverit saaneet. Niin ne saman vastuun kaverit tuolla Pohjois-Amerikan joukkueissakin tekevät omissa maajoukkueissaan. Tasoero oli vain joukkueena pelottavan suuri noihin joukkueisiin verrattuna..

No ei muuta kuin nöyränä poikana Suomeen ja takomaan seurajoukkueisiin vähän ylivoimaa ja maalintekoharjoituksia. Kapasellekin pieni annos nöyryyttä varmasti ihan paikallaan.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kisojen yhteenvetona, Kapanen alisuoritti pahasti, pakko sanoa että Kärppäketju ei hehkutuksesta huolimatta saanut mielestäni oikein mitään aikaan ja muutamia vähäisiä valonpilkahduksia muutoin umpisurkeaan skabaan. Se siitä sitten.

Loppuviimein aika vaisuksi tuo Kärppäketjun panos jäi. Puljujärvi oli pitkin kisoja toki hyvin esillä, ja Aho pelasi aivan erinomaisesti avauspelissä USA:ta vastaan, mutta mitä pidemmälle turnaus eteni niin sitä vähemmän Aho edukseen esiintyi. Kalapudas oli kolmikon suurin pettymys omiin odotuksiini nähden, eikä vaikuttanut vielä riittävän hyvältä pelaajalta näihin kisoihin. Kalapudaksen pelaamista toki en ole ennen kisoja nähnyt käytännössä ollenkaan, vaan odotukset perustuivatkin kuulopuheisiin ja tehokkaaseen esiintymiseen tällä kaudella Mestiksessä ja maaotteluissa.

Suomella oli yksi tähtiluokan pelaaja näissä kisoissa ja se oli Mikko Rantanen. En olisi liigaesiintymisten perusteella mitenkään uskonut tuollaiseen suorittamiseen. Hienoa että kaveri on mitä todennäköisimmin ensi kauden joukkueessa mukana, ja kyllähän hyökkäyksen tilanne vaikuttaa noita tulevia kisoja silmälläpitäen jo tässä vaiheessa hyvältä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylivoimasta huvittaa ajatella, että sinne olisi voinut laittaa maskimieheksi vaikka jonkun simpanssin heilumaan puumailan kanssa noiden 40 yv-minuutin ajaksi, niin olisi varmaan vähän erilaisilla kuvioilla saanut tehtyä enemmän yv-tehoja maalin edestä vahingossa ohjaamalla kuin kukaan suomalainen nyt valitettavasti näiden kisojen aikana teki.

Ekasta USA-pelistä lähtien surkeaa ylivoimaa, ja osin sen voi katsoa joutuneen kohtaloksi myös tämän illan matsissa.

Harmittavasti päättyi kisat, tuo peli oli tasakentällisin voitettavissa ja erikoistilanteissa puolestaan Ruotsi näytti mallia ja jatkoi mitalipeleihin.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Muistuttaisin tästä 16 vuoden aikaloopista mihin Suomen jääkiekkomaajoukkue vaikuttaa jumittuneen.

Jinxaanpa tämän vuoden MM-kisat nyt sitten lopullisesti tämän mtv.fi:n uutisen innoittamana. Olen jo pitkään nähnyt jääkiekkoilullisen yhteyden tämän vuoden ja vuoden 1998 välillä. Mietitäänpä:

-Kolme vuotta kumpaakin näitä vuotta aiemmin Suomi voitti MM-kultaa.
-Kun mennään kummastakin vuodesta neljä vuotta taaksepäin niin tuli olympiapronssia
-Kumpanakin vuonna, myös 16 vuotta toisistaan kuten aikuisten MM-kullat, tuli alle 20-vuotiaiden MM-kultaa
-Kumpanakin vuonna tuli Olympiapronssia
-Kumpaakin vuotta edelsi kaksi mitalitonta vuotta, sekä kotikisat
-Kumpaankin vuoteen liittyy olennaisesti Päällikkö
-Vuonna 1998 Suomi voitti Venäjän nuorten MM-finaalissa mutta hävisi heille olympiavälierässä, tänä vuonna Venäjän paikan otti Ruotsi...
-Ja Ruotsin paikan Venäjä!!! Suomi nimittäin voitti vuonna 1998 Ruotsin nuorten kisojen alkusarjassa, sekä olympiapuolivälierässä. Tänä vuonna samat temput tehtiin Venäjälle

-Suomi siis tulee ottamaan tänä vuonna MM-hopeaa, häviten finaalissa Venäjälle, jolle hävisi myös alkusarjassa, aivan kuten tapahtui 1998 MM-kisoissa Ruotsia vastaan

Vuonna 1999 Suomi tippui junnukisoissa Venäjälle puolivälierissä. Eli samalle joukkueelle jonka oli edellisenä vuonna voittanut finaalissa. Venäjä eteni aina kultaan asti, eli tänä vuonna kultaa tulee voittamaan Ruotsi, myös edellisvuoden Suomen finaalivastus. Vituttaa pelata edes kisoja jotka on jääkiekon Jumalallisiin kirjoihin etukäteen kirjoitettu Suomelle tappiolliseksi.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Monesti olen mielipiteeni Jortikan valinnasta sanonut U20 jengin coachiksi, eikä se positiivinen ole. Mitä tekisi hyvä head coach kun huomaa että ylivoima on täysin lukossa, pitkän aikaa. Ei siinä auta parin miehen vaihtaminen, vaan pitää vaihtaa systeemiä. Nyt puskettiin tuota sateenvarjoakuviota koko perkeleen turnauksen muuttamatta mitään?! Upeaa reagointia.
Yksistään se tilastofakta, että YV on lukemissa 0/21 johtaa siihen että menestys voidaan unohtaa. Toinen suuri syy unohtamiseen on kärkipelaajien floppaaminen, johdannainen tosin sekin tuosta ekasta seikasta.

Kasperi Kapanen, Artturi Lehkonen, Aleksi Mustonen. Lähtökohtaisesti meidän kolme kärkihyökkääjää. Lähtökohtiin nähden, ehkä jopa kolme huonointa hyökkääjäämme. Kärkipakki Julius Honka oli pelillisesti hyvä, vaikkei tehoja paljoa tullutkaan. Husso oli erinomainen maalilla, poislukien Ruotsin 5. maali tänään.

Näiden kärkimiesten takaa löytyi hyviä tapauksia. Mikko Rantanen oli meidän paras pelaaja. Tuolla itseluottamuksella tulee tekemään loppukaudella maaleja Liigassakin, ja varaus ensi kesänä rupeaa olemaan aika saletti top20. Paras sentteri oli ehdottomasti Roope Hintz, todella hyvää peliä molempiin suuntiin, tulee olemaan ens kaudella Liigassa todella kova.
Rantasen lisäksi laitureista haluan nostaa Jesse Puljujärven. Kaveri on 16-vuotias ja pelasi todella kypsää jääkiekkoa, eikä jäänyt fyysisesti yhtään jalkoihin. Lisäksi kun kintut liikkuu tuohon malliin, ni voi povata melko valoisaa tulevaisuutta kaverille.

Kaiken kaikkiaan se mitä tästä jäi käteen, on toivottavasti Hannu Jortikan allekirjoitusta vailla valmis oleva eropaperi ja tilalle hankitaan koutsi, joka on heti lähtökohtaisesti oikea mies koutsaamaan nuoria jätkiä, sitähän Jortikka ei ollut. Tuohon pestiin vaaditaan pelaajaläheinen ja sosiaalinen valmentaja.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Jaa-a en tiedä minkälaisten lasien takaa olet katsonut, mutta kyllähän Ruotsi tästä ansaitsi mennä jatkoon. Joukkue on juuri niin hyvä kuin sen heikoin lenkki ja niitä heikkoja lenkkejä oli Suomella tänään enemmän. Ihan alkuun tuonne penkin taakse kun katsoo niin ei jumalauta.. Jortikan kehonkieli oli tässäkin pelissä kuin juuri saanut veijari, veltto ja alistunut eikä minkäänlaista reagointia käsittämättömän paskaan ylivoimapeliin.

Juu, ottelussa enemmän maaleja tehnyt ansaitsee jatkopaikan. Kuten tuossa viestissäni totesin niin Suomi oli Ruotsia parempi lukuunottamatta noita mustia hetkiä, joilla Ruotsi sitten käänsi pelin. Ruotsi teki enemmän maaleja, joten se ansaitsi jatkopaikan. Siksihän tämä harmittaakin, koska peruspeli oli tänään lähes koko ajan kunnossa.
 

Popi Orri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HV71
Twitteristä löytyi tällainen tieto, että edellinen joukkue joka on nuorten tai aikuisten kisoissa jäänyt kokonaan ilman YV-maalia oli Kazakstan U20-kisoissa 2009. Kyllähän Suomi antoi helvetisti tasoitusta joka pelissä aivan käsittämättömän huonolla erikoistilannepelaamisella.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Muistuttaisin tästä 16 vuoden aikaloopista mihin Suomen jääkiekkomaajoukkue vaikuttaa jumittuneen.



Vuonna 1999 Suomi tippui junnukisoissa Venäjälle puolivälierissä. Eli samalle joukkueelle jonka oli edellisenä vuonna voittanut finaalissa. Venäjä eteni aina kultaan asti, eli tänä vuonna kultaa tulee voittamaan Ruotsi, myös edellisvuoden Suomen finaalivastus. Vituttaa pelata edes kisoja jotka on jääkiekon Jumalallisiin kirjoihin etukäteen kirjoitettu Suomelle tappiolliseksi.

Ja kuten jo kisojen aikana kirjoitinkin, niin ainakin yksi yhdistävä tekijä vielä löytyi, nimittäin molemmat mestaruuden torjuneet molarit tulivat sivuutetuksi seuraavissa kisoissa ykkösvahdin paikalta (-99 Lehto torjui esim. puolivälierän Norosen sijaan, ja nyt Husso syrjäytti Saroksen).
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jos otetaan vertailuun kaikki Suomen miesten ja nuorten arvoturnaukset lätkässä, eli mm-kisat, u20-kisat, u18-kisat, olympialaiset (+ world cup), niin onko Suomi koskaan jäänyt kokonaan ilman ylivoimamaalia?

Meinaan vaan sitä, että onko tämä Suomen maju-historian paskin ylivoimaesitys ihan konkreettisesti?

Mielestäni Jortikkaa voi ihan ansiosta kehaista vähän siitä, että 5-5 pelissä Suomi pelasi ihan hienosti, pysyttiin hyvin mukana läpi turnauksen.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Twitteristä löytyi tällainen tieto, että edellinen joukkue joka on nuorten tai aikuisten kisoissa jäänyt kokonaan ilman YV-maalia oli Kazakstan U20-kisoissa 2009. Kyllähän Suomi antoi helvetisti tasoitusta joka pelissä aivan käsittämättömän huonolla erikoistilannepelaamisella.
Kieltämättä mykistävä saavutus. Kazakstan pelasi noissa kisoissa kuusi peliä (Wikipedia), joten voiko sitä sitten pitää vielä ennätyksenä? Tosin Kazakstan saavuttanut pistettäkään koko kisoissa, joten kyllä tämä vääntö taitaa silti Suomelle mennä...
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kieltämättä mykistävä saavutus. Kazakstan pelasi noissa kisoissa kuusi peliä (Wikipedia), joten voiko sitä sitten pitää vielä ennätyksenä? Tosin Kazakstan saavuttanut pistettäkään koko kisoissa, joten kyllä tämä vääntö taitaa silti Suomelle mennä...
Ja liekköhän Kazakstan päässyt pelaamaan noissa peleissä kuitenkaan yli kahta erää ylivoimalla?
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ei pelannut, vaikka ketjunsa paras olikin. Lahjat eivät vaan riitä näihin kisoihin.
1.Pelasi oikein hyvän turnauksen verrattuna muihin vastuunkantajiin.

2.Oli kenttänsä kolmanneksi paras. Vai et kai väitä, että Rantanen pelasi huonosti. Rantanen - Hintz - Ikonen oli suomen paras kenttä.

3.Lahjat riittää oikein hyvin.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Harmittaa kun tämä peli olisi ollut täysin voitettavissa. Jossitella voi niin monella asialla. Ainakin kaksi Ruotsin maaleista meni kalastetun jäähyn piikkiin, joten kritiikki tuomarityöskentelyn suuntaan on täysin aiheellista. Pelisilmää olisin ehkä toivonut myös tuossa Hongan kypäräjäähyssä, montaa sekuntia ei kellossa ollut jäljellä ja Honka oli jo matkalla kohti vaihtopenkkiä kun käsi nousi. Saros maaliin 1-2 tilanteessa ja loppupeli samalla tasolla kuin Kanadaa vastaan, niin lopputulos olisi ollut toinen. Husson penkittäminen kolmannen maalin jälkeenkin olisi voinut vielä riittää. Ärsyttää, että ennen turnausta oli jo päätetty että nyt on Husson vuoro enkä usko että Saros olisi ilman Slovakia-pelin koomailujakaan sitä asetelmaa pystynyt muuttamaan. YV:stä onkin sanottu jo kaikki tarvittava. Honka ja hänen egonsa torpedoi hyviä YV-rakennelmia koko turnauksen ajan, mutta Hannu Jortikka saa kantaa siitä tietysti suurimman vastuun. "Lisää laukauksia ja ukkoa maalin eteen" ei todellakaan ole enää tätä päivää. Jääkiekko on muuttunut 20 vuodessa. Nuo jätkät ovat seurajoukkueissaankin tottuneet paljon kehittyneempiin variaatioihin. Jortsu on jossain määrin saanut päivitettyä pelikirjaansa, mutta se ei poista sitä tosiseikkaa että aika on ajanut Hannun ohitse jo kauan sitten. Ikonen oli mielestäni kokonaisuutena turnauksen paras pelaaja Rantasen ohella. Kapanen ja Lehkonen heräsivät liian myöhään, nuori kärppäketju sai liikaa vastuuta liian aikaisin.

Mutta sitä saatiin mitä ansaittiin, joten pulinat pois.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Siis MVNT, tuo ketjuhan oli Suomen paras näissä kisoissa. Ketjunsa paras, eli Suomen paras??
Anteeksi. Pieni virhe humalassa. Siis ketju oli paras ja siinä Rantanen suvereeni. Ikonen meni joukon jatkona.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei pelannut, vaikka ketjunsa paras olikin. Lahjat eivät vaan riitä näihin kisoihin.
Kyllähän Ikonen pelasi ihan hyvät kisat ja ketju oli tosiaan Suomen paras. Taso riitti kyllä näihin viimeisiin junnukisoihin omaan rooliinsa ja pirteä esitys kokonaisuutena. Mitenkäs Niko Ojamäki?
 

Heijastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Sibir Novosibirsk, Pittsburg P
No joo. Kai sitä pitäs yrittää muutama niputuksen sananen sanoa itsekin.

Pettymys? No tietysti aina kun suomi häviää on se suuri pettymys. Odotusarvoihin nähden pettymys? No se onkin jo vähän fifty-sixty... eiköhän suomi päässy just siihen asti mihin oli veikattukin. Ei tosin niillä peliesityksillä, joilla itse ajattelin. Monessa kohtaa suomen peli oli positiivinen yllätys.

Jos nyt lähdetään sylkykupista nimeltä Jortikka liikenteeseen niin on helppo sanoa, että paska jätkä joka ei osaa yhtään mitään mutta analysoidaan hieman. Itse pelkäsin, että suomi jää pelinopeudessa muiden jalkoihin koska pieni kaukalo ja tilaa ja aikaa vähemmän. Näin ei kuitenkaan mielestäni käynyt... ainoastaan jalkanopeudessa oli mielestäni suurehkoja eroja suomalais-pelaajien keskuudessa. Tilanteisiin kuitenkin mielestäni reagoitiin pääsääntöisesti oikein, ja vastaiskuja lähti terävästi. Mielestäni suomen joukkue oli myös hyvin organisoitu, jolloin koon pienuutta ja luisteluvauhdin puutetta pystyttiin hyvin kompensoimaan.

Ongelma organisoituneessa pelissä oli näkyi ylivoimalla. Ylivoima oli helposti luettavissa kun ei ollut kun kaksi variaatiota: 1. Ylivoima pyrki saamaan laukausta Hongalle ja 2. Pyrki pelaamaan vetopaikan Puljulle. Kyllä yv:tä pitää pystyä variomaan. Nyt esimerkiksi keskustaan ei joko osattu tai uskallettu pelata. Kiekko liikkui tosin kaikissa ylivoimissa niin verkkaisesti ettei tuollaisella kiekonsiirtelyvauhdilla saa edes kiinan maajoukkueen neliötä hajalle. Onko tämä ylivoiman heikkous pelkästään Jortikan heikkoutta vai pelaajien vai molempien, en itse osaa sanoa. Kun ei siellä viivallakaan mtn Shea Weberiä ollu niin ois tartennu jtn muuta

Ylivoimasta sen verran vielä, että kiekon ylöstuonti oli hirveetä tuskaa... miks? Paletti hajos tosi monesti jo omalla siniviivalla ja mietittiin, että "mitä mä tän limpun kanssa teen?" Taas joku vois ottaa kantaa onko kyseessä enemmän valmennuksen taktinen ymmärtämättömyys vai pelaajien riittämätön taitotaso

Kapanen: pelaaminen liian hetkittäistä. Kapasella oli yks hyvä vaihto siellä ja toinen täällä. Hän yksin tietää mikä meni vikaan. Veikkaan itse, että perinteinen pääkoppa ei kestä on syy. Veti myös u-18 aikalailla vihkoon.

Lehkonen: taisteluilmettä on, laukaus ei menny sinnepäinkään. Ei myöskään jalalla ollu niin vahva kun olisin ajatellu.

Mustonen: monesti hukkas kiekkoja sillon kun ois pitäny lähteä se viimenen syöttö. Hukkas kyllä niitä ennen sitä viimestä syöttöäki.

Kakkonen pelas hyvin niinku kolmonenki mutta no... ne laukaukset. Voi kun joku Selänne ois lentäny tonne matsin loppuun ja sanonu pojille "ens kesänä ku kausi on ohi niin pistäkää se laukaus kuntoon". Jos oltais pelattu amerikkalaisen jalkapallon maaleihin niin ois saattanu mennä sisään. Myöskin kun joku tajuais sanoa näille jätkille, että kun se ei mee siitä rintapanssarista sisään vaikka siihen laukos kuinka monta kertaa, eikä myöskään patjasta. Voi näitä nuoria raukkoja kun ne omassa päässään miettii, että pitää vaan yrittää tarpeeks niin kyllä se sieltä jotenkin sisään menee.

Tästä Puljujärvestä me kuullaan vielä! Ainut on se veto, joka ei nyt näissä kisoissa ollu niin terävä kun mitä kaverista on mainintaa. Muuten tuntui, että kaveri sai kyllä omalla luistelullaan ja ulottuvuudellaan rakennettua itselleen vaarallisiakin maalipaikkoja riippumatta ketä oli vastassa. Olisin mielelläni suonut kaverille pari häkkiä.

Mulla on semmonen kutina, että Hintzistä tulee myös oiva pelimies! Ennokkoluulotonto rohkeaa pelaamista, tosin suli vielä niissä muutamissa paikoissa, joita hänelle tuli. Käytti ajoittain ulottuvuuttaan hyväksi ja jakeli muutamia kelpo taklauksia.

Lintuniemi: isosta koostaan huolimatta vähän lapanen. Tuntui, ettei osaa varsinaisesti mitään erityisen hyvin; ei lähde painavaa kutia, eikä omaan silmääni pistänyt että olisi mikään pommikonekaan, luistelussakaan ei mitään ihmeellistä.

Maalivahdit eivät säväyttäneet. Husso Ruotsi pelissä pelas ittensä kahdesta maalista ulos. Huipulla marginaalit on pienet, eikä maalivahdeissa ole koskaa varaa antaa tasotusta. Saros oli viime kisoissa liekeissä, nyt sitä liekkiä ei löytynyt kummaltakaan.

Tää tepsi-hyökääjä Rantanen tais parantaa draftiaan aikalailla vai mitä sanotte? Vilaus tarkasta rannaristakin saatiin ruotsi-pelissä, oli hieno pelitilannemaali. Toivottavasti hän sai tästä liekkiä lisää kun liigapelit jatkuu. En silti osaa oikein analysoida Rantasta ja mikä hänestä teki näissä kisoissa erityisen hyvän: röyhkeys? Luistelutaito? Maalivainu? Tuuri? Mailankäsittelytaito?

Siinä mun analyysiä. Nihkeyksistä huolimatta paljon hyvää jäi käteen tätä vuotta ajatellen
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
Ja liekköhän Kazakstan päässyt pelaamaan noissa peleissä kuitenkaan yli kahta erää ylivoimalla?

Lähes, 35 min taisi tulla yv:tä.

Suomen pelihän turnauksessa kaatui heikkoon erikoistilannepeliin. Maalivahdeille voi antaa reilun synninpäästön kun katsoo että YV% 0 ja AV% 66,67 joten eiköhän noita syyllisiä voida hakea jostain muualta kuin maalilta. Varsinkin Hongan jäähy oli tänään sellainen aivopieru mitä ei voi vaan antaa anteeksi.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Perusteluja? Jortikassa on tunnetut vikansa, mutta tälläiset älyllisesti laiskat "aika on vaan ajanut ohi" -heitot kaipaisivat jotain konkretiaa taakseen - jopa nettipalstalla. Ja ei, perusteluksi ei riitä, että "pelikirja on niinku vanhentunut" tms. yhtä lailla tyhjää tuubaa.

En osaa tarkemmin alkaa analysoimaa, mutta pysyn edelleen kannassani, että väärä valinta Jortikka penkin taakse oli ja mikäs on tässä kannassa pysyä kun viidestä pelistä raavitaan vaivainen 1 voitto! Aika on ajanut ohi, milloin viimeksi on Jortikka edes voittanut jotain?

Uskon, että Kekäläinen tietää tasan tarkkaa mitä nykypäivänä päävalmentajalta vaaditaan ja ei ollut ihme, että Jortikka sai kenkää Jokereista kesken kauden kun Keklu oli astunut puikkoihin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän Ikonen pelasi ihan hyvät kisat ja ketju oli tosiaan Suomen paras. Taso riitti kyllä näihin viimeisiin junnukisoihin omaan rooliinsa ja pirteä esitys kokonaisuutena. Mitenkäs Niko Ojamäki?

Mielestäni Ojamäki pelasi omassa roolissaan ihan ok kisat. En tosin ymmärrä miten Ojamäen pelaaminen liittyy Ikosen tasoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös