Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2014–2015

  • 281 184
  • 856

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Minulle tämä ottelu rinnastuu Suomi-Ruotsi puolivälierään v. 2006. Tuolloin Suomi voitti 1-0. Maalivahti, Rask oli ilmiömäinen, puolustajat kädettömiä ja hyökkääjien joukossa oli monta lupaavaa pelaajaa. Sama tilanne on suunnilleen nytkin, paitsi että sentterit puuttuvat. Hussolta odotan samaa kuin Raskilta ja sitten vain toivotaan jotain onnenkantamoista Ruotsin maaliin. Den glider in!
Niin. Tai sit ne vihdoin alkais osumaan muuallekki ku tolppii. Jesse!

Niin, pitäshän Arsin ja Kassunkin jotain saada aikaan. Aika nolo Kapasenkin 0-0. Tai yleensäkin se, että ovat saneet vaan 5 maalia tehtyä. Pääkopasta kiinni paljolti monella - jos sen sais vaan kasaan. Syytän valmennusta.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Valitettavaa, että turnaus päättyi hyvän taistelun jälkeen erikoistilanne pelaamiseen. 0/21 ylivoimatilastosta suurin syyttävä sormi kohdistuu valmennukseen, joka ei voinut koko turnauksen aikana muuttaa tuota alakolmiota oikeastaan millään tavalla. Pelkkää seisoskelua koko ajan, eikä kiekko liikkunut tarpeeksi nopeasti, joten vastustajat pääsivät helposti blokkailemaan suomalaisten laukaukset. Jätetään tarkempi analyysi myöhemmäksi, sillä nyt vituttaa ihan liikaa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suomi poistui turnauksesta koko Suomen jääkiekon arvokisahistorian paskimmalla ylivoimapelillä, joka teki yhteensä nolla maalia.

Mielestäni aika iso syy aikaiseen poistumiseen, eikö totta? Miettii Slovakia-matsiakin, ja sen paikkoja.

Hannu Jortikka tuskin saa jatkaa duunissaan. Jos tästä ylivoiman organisoimisesta jotain vielä sanoo, niin okei, Hannu oli ainakin sinnikäs, samaa systeemiä yritettiin.

Kisoista jäi paljon positiivistakin, Rantanen, nuori Puljujärvi... Julius Honka oli iso pettymys, ei ilmeisesti ole mikään kiekollinen ylivoimapakki ainakaan.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haaannuuuu, Haaannuuu, Jortikan Hannu hei yks juttu. Mitä oot noin niinku omasta puolesta mieltä, että pystyitkö mimmoset avaimet antamaan pojille tähän turnaukseen noihin erikoistilanteisiin? Kerro ihan omin sanoin rauhallisesti, mielellään mahdollisimman vähällä sylen erityksellä. Sammuta sitten lähtiessäs valot.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kyllähän Jortikalle jonkinlainen menestysbonari olisi paikallaan, koska onko kukaan muu valmentaja vienyt U20-joukkuetta noin pitkälle yhtä heikolla erikoistilanne-, erityisesti ylivoima-, pelaamisella? Näinpä. Aika monta mestaruutta, hei!
 
K

Kiekkokatsoja

Kisat meni ennakko todennäköisyyden mukaan. Vai odottiko joku mitallia?
Vähän valmistautumisaikaa, yv surkeaa, maalivahdit ei ihan nappisuoritusta, kaavoihin kangistunut valmentaja Jortikka, Kapanen oli lapanen..
Opittavaa jäi, valmistautumiseen pitää olla aikaa!
Ensi vuonna, uusin keinoin. Kiitoksia junnuleijonat, ja näkemiin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
22 ylivoimaa kisoissa ja 0 maalia. Pikainen paluulento on ihan oikea paikka tälle joukkueelle. Lentokoneen vessanpeilistä voivat käydä katsomassa yksitellen, valmentajat ja pelaajat, syyn siihen miksi ovat sillä lennolla.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Voisiko joku kertoa millaista joukkuetta ensi vuodelle olisi tarjolla? Ja ketä sitä valmentaa, ei ainakaan Jortsu.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Tästä lähtien joku maksimi-ikäraja tohon valmentajapestiin, jookos? Ei sinne voi mitään saatanan fossiileja pistää.

Oli turnauksessa positiivisiakin asioita: Rantanen oli vallan loistava. Jokaisessa pelissä. Puljujärvi näytti että potentiaalia löytyy, kaverilla on vielä aikaa petrata, harva 16-vuotias on joukkueensa runkopelaaja u20-kisoissa. Husso pelasi hyvän alkusarjan, valitettavasti ei sattunut Ruotsi-peliin samanlaista hurmosta kuin USA-peliin.

Negatiivisia yllättäjiä olivat sitten mm. Kapanen, Mustonen, Lehkonen ja Honka. Ei nyt mennyt ihan nappiin homma näillä kavereilla.

Suurimman miinuksen antaisin silti varmaan Hannu Jortikalle. Kyllä se on valmentajankin vastuulla jos erikoistilannepelaaminen on huonointa koko turnauksessa - ja noin ylivoimaisesti.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jenkkien Eichel ei vielä edes ole änärissä, mutta aikamoisia crybabyn elkeitä jo ilmoilla: matsin jälkeen syytettiin tuomareita, oli kuulemma epäreilua...
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Kitkerä tappio, malliesimerkki siitä kuinka tasaviisikoin peliä hallitseva joukkue onnistuu sössimään pelin vastustajalle. Tämän vuoden Ruotsi oli kuin varjo verrattuna viimeisen viiden vuoden jengeihin, mutta Suomi puolestaan hätyytteli maailmanhistorian huonoimman erikoistilannejoukkueen titteliä, ja sellainen ei voi kv-kiekossa kovin pitkälle päästä. Vielä nimenomaan kun humoristisen yv:n lisäksi myös av oli surkeaa. Tästä syyttävä sormi Jortikalle, toivottavasti tämä muumio ei enää koskaan luotsaa mitään Suomen maajoukkuetta.

Käteen ei jäänyt lopulta muuta kuin pinna USA:lta ja voitto Saksasta, joten arvosana ei tietenkään voi olla hääppöinen. Kuitenkin jos ihan puhtaasti pelitapahtumia tarkastelee, olin jopa positiivisesti yllättynyt Suomen pelin tasosta. Sekä USA:ta että Ruotsia vastaan pelattiin aivan tasapäin, Kanada-ottelua en nähnyt, mutta ilmeisesti siinäkin oli hyviä jaksoja. Viimeistely ontui läpi turnauksen, toki sitten tässä tärkeimmässä pelissä tehtiin jo kolme, usein se riittää pudotuspeleissä voittoonkin. Yksilöistä Rantanen oli aivan uskomaton, Hintz ja Puljujärvi hyviä. Ennakolta johtaviksi suunnitellut Kapanen, Lehkonen ja Honka pettymyksiä kaikki.

Aika helppo syyt tuloksen taustalta on niputtaa; erikoistilannepelaaminen, viimeistelyongelmat, eikä maalivahdeiltakaan tällä kertaa sitä supersuoritusta. Näillä spekseillä Suomen kaltainen jengi ei vain voi pärjätä. No, mutta tällaista sattuu, ensi vuonna huikeat kotikisat edessä ja silloin pitäisi olla ainakin hyökkäys kunnossa, toivottavasti muutkin osa-alueet.
 

Kuusnolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
VGK, Korven Honka, Kuivalahden Kiri
On se tosiaan kummallista miten näitä eläketöotä kavereile voidaan lätkän piirissä vapaasti jakaa vaikka business maailmaakin ohjaavat lakiin sidotut lainalaisuudet. Siis jonkinlaiset osaamistaidot 15 -vuoden ajalta ois positiivisia myös lätkässä.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Harmittavasti päättyi turnaus pariin/muutamaan pieneen virheeseen. Ne olivat nämä 5-3 alivoimiin johtaneet virheet. Lyytisen jäähy oli tyhmä, Mäkisen "pakollinen", kun pakkipari ei saanut kiekkoa haltuun ja Nylander pääsi yksin läpi. Toisessa 5-3:ssa Hintzin jäähy oli typerä, niin kuin hyökkäyspään jäähyt yleensäkin ovat. Liika innokkuus kiekon karvaamisessa kostautui, mutta kyllähän se ruotsalainenkin helposti kaatui. Tämä jäähy sitten johti oman pään aloitukseen, josta Honka otti jäähynsä. En jaksa alkaa spekuloimaan sillä, että tiesiko hän säännöstä vai ei. Eniten tuossa tilanteessa harmittaa nimenomaan tuo Hintzin jäähy.

Juu, tiedän että Suomen ylivoima oli aivan hirveää, mutta toisaalta ei voi olla miettimättä sitä, että tänään meni omiin kolme sellaista maalia, mitä näissä peleissä ei pitäisi mennä ja jotka johtuivat siis nimenomaan noista em. henkilökohtaisista virheistä, ei missään nimessä Hussosta. Tasakentällisin maalit menivät Suomelle 3-2, minkä lisäksi Suomi pelasi muutenkin todella hyvin tasakentällisin. Ei oltu purjeessa kuin ihan hetkittäin, eikä otettu uupumuksesta tai yksilötaidon eroista johtuvia ns. "pakollisia" jäähyjä pl. tuo Mäkisen jäähy.

Juuri näiden asioiden takia tämä tappio syö miestä. Noita paria mustaa hetkeä lukuunottamatta Suomi oli tänään parempi joukkue kuin Ruotsi. Mutta siinähän se sitten onkin, pitää osata käyttää paikkansa hyväkseen ja niistä Ruotsi tänään kiitti armotta. Viimeistely oli huippuluokkaa, kyllä sen näki miten laukauksiin saa aivan eritavalla vaarallisuutta kun sen pääsee tälläämään kunnolla sivuttaisliikkeestä. Honka vs. Forsling näytti tänään samalta kuin Lepistö vs. Karlsson.

Jortsulle kovat moitteet huonosta ylivoimapelistä, mutta hänellekin on antaa kehuja siitä, miten hyvältä Suomen peli näytti tasakentällisin lähes koko turnauksen ajan. Peliä pystyttiin viemään Kanadaa ja Ruotsia vastaan välillä pitkiäkin pätkiä. Kaiketi USA:takin vastaan näytti ihan hyvältä, se peli jäi näkemättä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Tämän vuoden Ruotsi oli kuin varjo verrattuna viimeisen viiden vuoden jengeihin...

Minun mielestäni koko turnaus on ollut tasollisesti viime vuosia selvästi heikompi, aikamoista sekoilua lähes joka jengiltä ja aika keskinkertaista peliä vähän puolin ja toisin...
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Viime vuonna vastaavalla takakolmiolla Suomi teki murhaavaa jälkeä ylivoimalla, mutta nyt sama yv-taktiikka oli mukamas syy surkeaan yv-tehoon. Voi sen tietysti noinkin ajatella. Joka tapauksessa on selvää, että myös noiden keskeisten yksilöiden suoritukset olivat alle arvostelun nimenomaan ylivoimalla. Erityisesti Honka saa pelaamisestaan kolme lammasta, koska hänen viivapelaamisessaan ei isossa kuvassa ollut mitään järkeä. Koko ajan oli hirveä vimma laukoa ja noista kudeista helvetin iso osa jäi matkalle vastustajien suojiin tai vaihtoetoisesti päätylaita kolisi. Kapasesta nyt varmaan kaikki on sanottu ja Lehkonen taisi pelata kolmannet junnukisat putkeen siten, että otteet jäivät odotettua vaisuimmiksi.

Moni täällä vaatii Jortsulle potkuja ja onhan tuloksen perusteella näille vaatimuksille katetta. Toisaalta Suomi oli tasakentällisin mielestäni erittäin hyvin kartalla ja hyvin poikkeuksellisesti Suomi taisi olla jopa hallitsevampi osapuoli Ruotsia vastaan, jos mittarina käytetään vaikkapa laukauksia maalia kohti. Määräänsä enempää en osaa Jortikkaa syyttää siitä, että jos vastustajan tähtihyökkääjä pistää paikasta yläpesään ja Suomen tähtihyökkääjä pistää vastaavasta ripuliranteen ohi maalin.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Olipa surkeat kisat Suomen osalta, ja päälle paskin mahdollinen loppu. Tappio Ruotsille ja jälleen ihan itse hölmöillen. Peli tottakai olisi ollut täysin voitettavissa.

Heikkolaatuisten striimien läpi katsottuna Suomen turnaus, 5-5 -peli kunnossa rakenteellisilta osin, mutta viimeistelytaito/laukausten laatu sekä erikoistilannepelaaminen aivan päin helvettiä. Jälkimmäinen mahtaa olla jonkun sortin ennätys (0/22?), ei jumankauta ole todellista.

Kisojen yhteenvetona, Kapanen alisuoritti pahasti, pakko sanoa että Kärppäketju ei hehkutuksesta huolimatta saanut mielestäni oikein mitään aikaan ja muutamia vähäisiä valonpilkahduksia muutoin umpisurkeaan skabaan. Se siitä sitten.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ylivoima oli kyllä jo surkuhupaisaa touhua, 0 on 0.

Ykköskenttä floppasi ja pahasti, jokkueesta ei löytynyt yhtään liideriä kuten viime vuonna Teräväinen. Honka oli myös pettymys, ylivoima kaatui Hongan ratkaisuihin, laukaukset jäivät 75% vastustajan jalkoihin.

Positiivisia yllättäjiä oli Rantanen(Suomen paras), Puljujärvi ja Hintz. Kaikki nämä ovat onneksi myös ensi vuonna mukana?

Maalivahteihin ei kaaduttu, mutta eivät Husso ja Saros mitään kuninkaitakaan olleet.

Eli valmennus sekä ykköskentän ja -pakin floppaus olivat se ratkaisevin tekijä, että Suomi on ulkona kisoista.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kiitos junnuleijonille! Ruotsia vastaan miehekäs esitys ja tasakentällisin voitettiin 3-2. Ylivoimapelissä oltiin sitten taas paljon jäljessä.

Jortikalle kiitos ja näkemiin. Joku kova nimi sitten ensi vuodelle tyyliin Jukka Rautakorpi.

Kapanen paransi koko ajan. Ei ollut todellakaan niin huono, mitä moni täällä väittää. Tsemppiä Kasperi ja pää pystyssä kohti uusia haasteita!

Saroksella olisi mielestäni ollut potentiaalia parempaan kuin Hussolla mutta ei tässä maalivahteihin todellakaan kaaduttu.

Ja Rantanen. Oli aivan huikea ja Ruotsia vastaan lähes dominoi! Tästä on hyvä jatkaa!
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika jakaa nopeat lampaat ja leijonat.

Miinukset:

- Hannu Jortikka: Vaikka ylivoima menee päin helvettiä, niin viimeistään pudotuspeleissä pitäisi herätä niihin muutoksiin. Hampaatonta valmentamista. Ei voi seisoa sormi suussa viimeseen asti, kun mitään ei tapahdu.
- Kasperi Kapanen: 5gp 1+0 = Enough said.
- Maalivahtipeli: Ei löydetty sitä kunnon virettä. Kaksikko Saros + Husso ei pelannut tasollaan. Homma ei kuitenkaan tähän kaatunut.
- Julius Honka: Mitä helvettiä? Osaatko ampua maalia kohti?

Plussat:

+ Puljujärvi: Hyvä turnaus vaikkei maaleja sitten tullutkaan. Vetoja lähemmäs 30 ja kovaa taistelua. Tästä kaverista kuullaan vielä.
+ Rantanen: 4 maalia ja vahvaa suorittamista. Suomen paras pelaaja Ruotsipelissä.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Kapasesta nyt varmaan kaikki on sanottu ja Lehkonen taisi pelata kolmannet junnukisat putkeen siten, että otteet jäivät odotettua vaisuimmiksi.

Olisiko Kapanen saanut liian paljon liian aikaisin?
Lehkosella puolestaan ei ole pelissään oikeastaan mitään vahvuutta. Noilla avuilla ei NHL:ssa tarvitse pitkää uraa tehdä. Kapanen voi pärjätäkin isossa showssa, jos saa pääkoppansa kuntoon.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Viime vuonna vastaavalla takakolmiolla Suomi teki murhaavaa jälkeä ylivoimalla, mutta nyt sama yv-taktiikka oli mukamas syy surkeaan yv-tehoon. Voi sen tietysti noinkin ajatella.

Pienessä kaukalossa ei voi pelata samalla tavalla kuin isossa kaukalossa. Kun on enemmän tilaa leveyssuunnassa, myös laukaisutilaa on paljon enemmän, eikä laukauksia ole yhtä helppo blokata. Tosin takakolmio toimii kyllä, jos miehet ja kiekko liikkuvat tarpeeksi nopeasti, jolloin alivoimanelikko ei ehdi reagoimaan ja sulkemaan laukaisulinjoja. Näitä asioita ei Suomen pelissä nähty, joten tulos oli tuo. Siksi olisi pitänyt ehdottomasti keksiä jotain uutta.
 

Barney

Jäsen
Voisiko joku kertoa millaista joukkuetta ensi vuodelle olisi tarjolla? Ja ketä sitä valmentaa, ei ainakaan Jortsu.
Valmentajaa en tiedä, nappiratkaisu olisi varmaan saada Kivi takaisin. Pelaajisto näyttää nopeasti heitettynä tällä hetkellä tältä:

Mikko Rantanen - Roope Hintz - Kasperi Kapanen
Sebastian Aho - Antti Kalapudas - Jesse Puljujärvi
Juho Lammikko - Julius Nättinen - Aleksi Saarela
Joel Kiviranta - Teemu Lämsä - Waltteri Hopponen
Patrik Laine

Sami Niku - Joni Tuulola
Miro Keskitalo - Olli Juolevi
Ville Järvinen - Jarkko Parikka
Vili Saarijärvi

Kaapo Kähkönen
Veini Vehviläinen
Christian Heljanko
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Ja se siitä sitten, olisipa Suomi pelannut Slovakiaa vastaan yhtä hyvin kuin Ruotsia vastaan. Olisi nyt Tshekki vastassa. Samantekevää toisaalta. Jos joukkue ei osaa pelata ylivoimaa, se ei vain pääse tämän pidemmälle. Yv:n surkeus menee valmennuksen piikkiin. Yhtä hyvin Suomi olisi voinut etukäteen kertoa kaikki kuvionsa vastustajalle. Yhtään nokkelaa syöttöä en yv:llä nähnyt. Vastustajan kannatti ottaa näissä peleissä jopa taktisia jäähyjä, koska Suomi ei osu ainakaan yv:llä. Sentterien puute oli tietenkin osasyy kurjuuteen.

Jortikalle ja koko tiimille fudut. Jortikka siirtyköön emerituksena eläkkeelle. Ura on ollut loistelias, mutta nyt se päättyi ikävästi. Ei siksi, ettei Suomi päässyt jatkoon, vaan siksi, että 30-vuotta valmentanut ei osaa organisoida yv-peliä.

Pelaajista Lehkonen, Honka ja Ikonen siirtyvät aikuisiin. Toivottavasti ura urkenee siitä, näissä kisoissa ei aivan peli auennut. Husso ja Saros varmaankin ovat pian AHL:ssä. Uskoisin, että ainakin toinen jatkaa loistavia maalivahtiperinteitämme NHL:ssä. Muista pelaajista Rantaselle voi ennustaa isoa tulevaisuutta. Koko ja asenne viittaavat vahvasti menestykseen. Kapanen oli pettymys, mutta ensi kisoissa on aikaa parantaa. Puljujärvi on tulevaisuuden supertähtemme ja varmaan jo ensi kisoissa osuu tolppien väliinkin. Odotan hänen johtavan U18-joukkueen mestaruuteen - tänä tai ensi vuonna.

Joku kirjoitti, että ensi vuoden joukkue on tätä parempi. En oikein usko sitä. Maalivahtiehdokkaista kukaan ei ole vielä liigatasoa, Puolustajista on vain yksi hyvä, lopuilla on kiire kehittyä liigatasolle. Hyökkääjät ovat kieltämättä parempia ensi vuonna, vaan mistä edes yksi mitat täyttävä sentteri joukkueelle. Aikaa toki vielä on, mutta tuskin uutta Teuvoa ensi vuodeksi kisoihin saadaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään oltiin 5v5-pelissä jopa parempia. Muutenkin tasakentällisin peli toimi oikeastaan koko turnauksen suhteellisen hyvin. Historiallisen huono ylivoima jätti maalimäärät vähäisiksi ja paremmalla ylivoimalla tänäänkin olisi jopa voitto kaivettu. Joku jo otteluseurantaan laittoikin, että edellinen joukkue joka jäi ilman ylivoimamaalia miesten tai nuorten kisoissa oli Kazakstan vuonna 2009!

Missä oli meidän ne ykkösjätkät? Kapanen ja Lehkonen täysin pimennossa koko kisat. Joo Lehkonen teki Kanadaa vastaan ja Kapanen tänään komean rysän, mutta muuten ei herroja näkynyt. Näiden piti olla ne meidän ykköstykit, joille muut kentät antavat taustatukea. Nyt sitten nämä Rantaset ja kumppanit olivat niitä ykköstykkejä, joille Kapaset ja kumppanit eivät antaneet mitään tukea.
Husso ei ollut tänään erinomainen. Husso oli tänään ok, mutta parempana päivänä olisi pari maalia voinut napata ja näihin ne yksittäiset pelit kaatuu. Pari maalia omiin, jotka olisi hyvänä päivänä saanut ja uskomattoman paska ylivoima, niin yllättävän lähellä jopa päästiin tämänkin pelin voittamista.

En ymmärrä niitä jotka nyt tulevat huutelemaan kuinka olisi pitänyt valita "maailmanmestaruuden voittanut" maalivahti Saros maaliin. Otetaan sitten ensi kisoihin Vehanen tolppien väliin tai miksei vaikka Myllys. Sen hetken kunto ratkaisee ja ennen kisoja ja näissäkin kisoissa Husso oli parempi tähän päivään asti. Saroksella oli omat näytönpaikkansa, mutta ei niitä käyttänyt. Slovakia-pelin imurointi esimerkkinä.

Yksi pyyntö Kiekkoliitolle. Ottakaa nämä junnukisat jo tosissanne älkääkä laittako sinne niitä Uramia, Jortikoita ja Helmisiä valmentamaan. Jos tuloksia halutaan, niin nyt on väärä suojatyöpaikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös