Alle 20-vuotiaiden MM-kisat 26.12.2016–5.1.2017, Kanada

  • 150 287
  • 463
Tila
Viestiketju on suljettu.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kun tuota Heiskasta nyt on kehuttu maasta taivaisiin koko alkukauden niin kyllä vain minusta tuo Vaakanainenkin näyttää hyvältä. Hyvä peliasento. Leuka on ylhäällä ja näkee koko kentän sekä on koko ajan pelivalmius päällä. Hyvä luistelija, on tosi kevyen näköistä menoa ja liuku on hyvä. Syötöt tulee jo kovaa ja napsuvat omien lapoihin. On huikeasti kehittynyt fyysisessä pelissä ihan lyhyessä ajassa ja pärjää jo kulmaväännöissäkin isoja miehiä vastaan. Tekee vielä ajoittain vähän vääriä valintoja, mutta pääsääntöisesti kyllä hyvältä näyttää. Mitä helvettiä sana "moderni" sitten tarkoittaakaan, mutta tulee kyllä mieleen semmoinen moderni puolustaja, joka on hyvä luistelemaan, pystyy avaamaan sekä itse jalalla että antamaan sen hyvän avaussyötön. Omaa hyvän peliällin ja on lisäksi myös niin fyysinen että pystyy jakamaan tylyyttä omalla alueella vastustajille. Poikkaria tulee ihan surutta oman maalin edessä.

Ei ole minusta tulevaisuudessa missään nimessä mitään 3-parin peruspakki tyyppiä joka pelaa vaan turvallisesti sitä kiekkoa lasin kautta pois, vaan ehdottomasti TOP4-puolustaja. On annettavaa myös hyökkäyssuuntaan.

Niin sitä vaan että on kyllä valmentajilla savotta valita puolustus kisoihin.
 
Viimeksi muokattu:

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Verrataanpa 2014 joukkueen puolustusta tulevaan MM-joukkueen todennäköiseen puolustukseen:

2014 MM-ehdokkaat vs. 2017 MM-ehdokkaat

Rasmus Ristolainen 8. vs. Olli Juolevi 5.
Julius Honka 14. vs. Juuso Välimäki (1.k?)
Ville Pokka 34. vs. Urho Vaakanainen (1.k?)
Esa Lindell 74. vs. Miro Heiskanen (2.k?)
Mikko Vainonen 118. vs. Kasper Kotkansalo (2.k?)
Mikko Lehtonen vs. Markus Niemeläinen 63.
Juuso Vainio vs. Vili Saarijärvi 73.
Atte Mäkinen * vs. Henri Jokiharju (2.k?)
Valtteri Parikka * vs. Robin Salo (1.k?)

Olli Määttä 22. varaus, ei mukana 2014 joukkueessa NHL:n pelien takia
* Putosivat joukkueesta maajoukkueleirin jälkeen

Vertailu on tietenkin vain suuntaa antava, koska Mock Draftin ennakoinnit eivät vastaa todellisia valintoja, paitsi aivan kärkipään osalta. Vuoden päästä vertailun avulla voidaan arvottaa joukkueita paljon paremmin, koska suuri osa tämän vuoden joukkueen pakeista on vielä varaamatta. Korjasin vertailuun myös tuoreen ISS:n arvioinnit: Suomelle olisi sen mukaan tulossa peräti kolme ykköskierroksella varattavaa pakkia!

Joka tapauksessa on todettava, että 2017 joukkueella on käytössään laajempi materiaali. Jos Mock Draft antaa oikean kuvan pelaajista, silloin kaikki 2017 joukkueen pelaajat ovat vähintään 2. kierroksen pelaajia, Saarijärveä lukuunottamatta. Joukkueessa on tasoa, yksi tähtikin on ja pelaajilla on vielä mahdollisuus nostaa statustaan tämän kauden aikana, esim. loistamalla MM-kisoissa. Ikäluokkana 94' on yksi kaikkien aikojen kovimpia, mutta 98' omaa erittäin laajan tason (vaikka 99' onkin kovia pakkeja). Välttämättä kaikki varatut eivät edes pääse pelaamaan oman ikäluokkansa MM-kisoissa (vrt. Reunanen 98. ja Almari 151.) Nytkin MM-joukkueesta putoaa vähintään yksi kovan tason lupaus.

Toisaalta, v. 2014 MM-joukkueesta voi löytyä jopa 4 NHL-pakkia, ja Määttä oli vielä poissa kisoista. Siinäpä siis äärimmäisen kova tavoite v. 2017 ja 2018 MM-joukkueille!
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomen pakistoon on kyllä kautta aikain kovin kilpailu ja monta kovaa lupausta voi jäädä rannalle pelkästään siitä syystä, että kätisyys painaa valinnoissa. Tämähän oli jonkin Rautakorvelle jonkinlainen fetissi viimeisimmällä Tappara-kaudellaan ja nyt, kun on valinnanvaraa, veikkaan sen kääntävän vaakakupin kahden tasavahvan ehdokkaan kohdalla.

Koivula on näemmä tänään sairaana, eikä täten ole mukana kokoonpanossa. Tämä on sääli, koska Otto on pelannut liigassa ikäisekseen todella vahvaa alkukautta ja ollut nimenomaan sellainen isokokoinen ja röyhkeä maalintekijä, jota joukkue kaipaa. Kansainväliset näytöt Otolta ovat jääneet vähälle ja siksi olisi ollut hyvä vahvistaa oma paikkansa kisajoukkueeseen antamalla tässä turnauksessa näyttöjä siitä, että limppu löytää rysään näissäkin peleissä.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitäs mieltä ihmiset täällä ovat Otto Koivulan kisapaikasta? Syy miksi nostan tämän esille on se että itseäni mietityttää Koivulan luistelu. Riittääkö potku? Kuten tiedämme, tempo näissä peleissä tulee olemaan täysin toista luokkaa mitä se on kotoisessa liigassamme.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Riittääkö potku? Kuten tiedämme, tempo näissä peleissä tulee olemaan täysin toista luokkaa mitä se on kotoisessa liigassamme.

Keväällä olisin sanonut, että ei millään, alkusyksystäkin olisi voinut todeta, että kääntymiset on niin vaikeita, että epäilen... Otto on kuitenkin ottanut tosi paljon edistysaskelia nimenomaan luistelussa, että kyllä se tasakentällisinkin tonttinsa täyttää ja YV:llä sitten pistääkin nappisyöttöjä tai limpun itse pussiin..
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Koivula on tehnyt siihen tahtiin maaleja liigassa ja on iso jässikkä, että on vaikea uskoa Rautakorven jättävän tätä joukkueen ulkopuolelle. Luistelu riittää kyllä U20-tasolla.

Kilpailu kisapaikoista on kyllä harvinaisen kovaa, kun joudutaan spekuloimaan sillä, että mahtuuko liigan ylivoimamaalien ykkönen ja joukkueensa 18-vuotias ja 100-kiloinen kultakypärä U20-joukkueeseen. Jotain on siis tehty junioripuolella oikein, kun materiaalia riittää.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Koivula on tehnyt siihen tahtiin maaleja liigassa ja on iso jässikkä, että on vaikea uskoa Rautakorven jättävän tätä joukkueen ulkopuolelle. Luistelu riittää kyllä U20-tasolla.

Kilpailu kisapaikoista on kyllä harvinaisen kovaa, kun joudutaan spekuloimaan sillä, että mahtuuko liigan ylivoimamaalien ykkönen ja joukkueensa 18-vuotias ja 100-kiloinen kultakypärä U20-joukkueeseen. Jotain on siis tehty junioripuolella oikein, kun materiaalia riittää.
Koivulasta tulee ehkä jollain tavalla nuorempi Tuulola mieleen. Isokokoinen mutta suhkot hyvä luistelija siihen nähden. Ei mikään raketti mutta ei myöskään hidas konkelo. Koivula on vain varustettu paremmalla viimeistelyllä niin voipi olla mukava yllätyskorttikin. Kolmoskentästä voipi nakutella ihan kelpopisteitä, toki ylempääkin mikäli nuita huippujunnuja ei saada kaikkia mukaan. Toki kyllä Koivula enemmän roolia ansaitseekin kuin juuri 3-4 kenttiin sopiva Tuulolan poika
 
kätisyys painaa valinnoissa. Tämähän oli jonkin Rautakorvelle jonkinlainen fetissi viimeisimmällä Tappara-kaudellaan ja nyt, kun on valinnanvaraa, veikkaan sen kääntävän vaakakupin kahden tasavahvan ehdokkaan kohdalla.
Eikä vain Rautakorvella, vaan kyllähän se on yleinen trendi pakiston rakentamisessa. On vain pelinopeudelle merkittävä etu, että pakit voivat pelata lavasta lapaan ja siitä nopeasti vielä eteenpäin. Sanoisin, että tasavahvoissa joka kerta sopiva kätisyys menee edelle, mutta jopa inasen heikompi pelaaja voi ohittaa toisen, jos kätisyys sopii. Toki silloin pelilliset erot ratkaisevat.
 
Laitetaan omakin kokoonpano tänne nyt kun kisojen alkuun on enää alle 6 kuukautta aikaa. Vaihtoehtoja on vaikka kuinka. Valitettavasti vaan kaikki ao. pelaajat eivät välttämättä ole käytettävissä. Siksi tuossa on pelaajia vähän yli joukkueellisen verran.

Lainaanpa tuota omaa kesäkuista viestiäni. Pakka on edelleen auki kisajoukkueen suhteen, mutta joitain päivityksiä pystyn tekemään tuohon viiden kuukauden takaiseen hahmotelmaani. Päivitetty kisajengi näyttää kutakuinkin seuraavanlaiselta:

Maalivahdit:
Vehviläinen
Ruusu (UUSI)
Heljanko

Vehviläinen lähtee nähdäkseni selkeänä ykkösmolarina kuten myös vuosi sitten. Kolmikon täydentämään otin Ruusun ja Heljangon, jotka molemmat ovat saaneet Mestiksessä hyvin vastuuta ja Ruusu pelannut Liigassakin kolme peliä. Tätä kolmikkoa lupaavampi, mutta nuorempi Otto-Pekka Luukkonen jäi kuin jäikin lopulta ulos, mutta yhtä hyvin voi olla mukana kolmosmolarina. Näkisin kuitenkin, että Luukkosen aika tulee myöhemmin. Taistelussa mukana myös ainakin Tepsin/TUTOn Karolus Kaarlehto, joka pelaa vakuuttavaa kautta Mestiksessä. Hän oli mukana myös tuossa "haastajajoukkueessa" Ruusun kanssa.

Puolustajat:
Juolevi
Saarijärvi
Vaakanainen
Heiskanen (UUSI)
Niemeläinen
Välimäki
Salo

Puolustus on todella nimivahva ja tuo seitsikko oli lopulta aika helppo lukita. Uutena nimenä mukaan nousee itseoikeutetusti IFK:n Miro Heiskanen. Se mikä tuossa tietysti pistää silmään on puolustuksen ikä, toisin sanoen sen nuoruus. Mukana on vain yksi tämän 97-ikäluokan edustaja eli Saarijärvi. Vuotta nuorempia ovat Juolevi, Salo, Niemeläinen ja kaksi vuotta nuorempia Vaakanainen, Välimäki ja Heiskanen. En tiedä onko meillä ollut koskaan yhtä nuorta puolustusta. Tosin on sanottava, että noista nuoremmista Vaakanainen pelaa ja toista täyttä kauttaan Liigassa samoin kuin Salo. Heiskanen on tullut sisään näyttävästi tällä kaudella. Lisäksi sitten Juolevi, Välimäki, Niemeläinen ja Saarijärvi pelaavat kaikki kovassa OHL:ssä jo toista kauttaan, joten varmasti pärjäävät temmossa mukana. Itse en siis näe pakiston ikärakennetta esteenä, mutta pelkään, että Rautakorpi näkee. Siksi puolustusta ei välttämättä tuollaisena nähdä. Jos tuosta 97-ikäluokasta pitäisi nostaa mahdollisia haastajia mukaan, niin ensimmäisenä listalla ovat Jarkko Parikka, Otto Leskinen, Juho Rautanen, Jesper Mattila, Valtteri Ilomäki ja Veeti Vainio. Nuoremmista sitten jotain mahdollisuuksia voisi ajatella olevan Oliver Felixsonilla, Niclas Almarilla, Tarmo Reunasella ja Kasper Kotkansalolla tai vielä nuoremmasta eli 99-ikäluokasta Eemeli Räsäsellä tai Henri Jokiharjulla. Onhan tuossa nimiä, mutta kuten sanoin, niin kärkiseitsikko vaikuttaa paperilla selkeältä. Toki esim. Saarijärvi on ollut koko alkukauden loukkaantuneena ja on edelleen, joten pieni epävarmuustekijä tuossakin on, vaikka pitäisikin olla kunnossa ennen kisoja.

Hyökkääjät:
Nättinen
Saarela
Kuokkanen
Tolvanen
Vesalainen
Borgström
Björkqvist
Tammela
Tuulola
Ruotsalainen
Palmu (UUSI)
Koivula (UUSI)
Somppi
*Puljujärvi

Kuten totesin jo kesällä, niin hyökkäys on vähän tasapaksu nyt kun näyttää siltä, että ihmekolmoset jää pois. Laine ja Aho on auttamatta pois laskuista, mutta aika pienet prosentit lasken myös Puljujärven pelaamiselle kisoissa. Näin ollen koko paletti on rakennettava ikäänkuin uudestaan - joskin odotetusti. Ym. listan alapäässä on pelaajia, joiden paikka ei ole mitenkään kiveen hakattu. 7-8 ensimmäistä nimeä on varmasti joukkueessa, mutta jälkimmäisistä 5-6 nimestä voidaan kyllä keskustella. Kyllä noistakin hyvät ketjut saadaan jalkeille ja variaatioita riittää. Näkisin tuosta nipusta senttereinä pelaavan Nättinen, Saarela, Borgström ja neloseen sitten Ruotsalainen tai Niemelä. Näin ollen kahteen kärkiketjuun jäisi laitureiksi Tolvanen, Vesalainen, Kuokkanen ja Tammela. Tuossa sen huomaa, että hieman ohueksi jää etenkin laituriosasto kun suurin vastuu on alaikäisten harteilla. Yksi vaihtoehto olisikin siirtää Saarela kuitenkin laituriksi, jossa hän on nähdäkseni parempi kuin keskellä. Alaketjuihin sitten enemmän kokoa ja rouhijaosastoa tyyliin Tuulola, Koivula ja Björkqvist. Onhan siellä sitten kääpiön kokoinen ja hyvää kautta OHL:ssä pelaava Petrus Palmu, joka ei tuohon rouhijamuottiin oikein sovi. Kausi on kuitenkin ollut sen verran vahva, että hänet on nostettava uutena nimenä mukaan samoin kuin todella lupaavaa tulokaskautta Liigassa pelaava Ipan Otto Koivula, joka jätettiin joidenkin yllätykseksi rannalle kevään U18-kisoista. Onhan tuossa mahdollista rakentaa kolme tai jopa neljä pelaavaa ketjua kuten nykylätkään vahvasti kuuluu, mutta epäilen jotain muuta kun Rautakorpi on penkin takana.

Tuon porukan takana paikoista taistelee varmaan tusinan verran ukkoja. Kotimaan kentiltä tarjolla lähinnä Niemelä, Koppanen, Väyrynen, Vidgren, Turkulainen, Juhola, Oksanen, Piipponen, Nurmi jne. Pohjois-Amerikasta olisi nähdäkseni parempia tarjokkaita ehdolla, mutta perinteisesti näitä on hieman karsastettu valinnoissa. Mielenkiintoisia ja vahvoja kandidaatteja omissa papereissani on etenkin Aapeli Räsänen, joka pelaa Tolvasen kanssa samassa jengissä. Sitten tarjolla olisi Aleksi Heponiemi, Linus Nyman, Otto Mäkinen ja miksei myös Sami Moilanen tai Julius Mattila.

Yhtä kaikki, jos jaksoitte lukea tänne asti, niin tuon ylläolevan selvityksen ja kokoonpanon pyörittelyn jälkeen rakentaisin tällaiset kentälliset:

Saarela - Nättinen - Tammela*
Tolvanen - Borgström - Vesalainen
Kuokkanen - Somppi - Palmu
Björkqvist - Ruotsalainen - Tuulola
Koivula
*) Puljujärven paikka tietenkin tuossa jos tulee kisoihin. Silloin Palmu, Tuulola tai Koivula putoaa joukkueesta ulos ja muutenkin ketjuruletti pyörähtää uudelleen.

Juolevi - Saarijärvi
Välimäki - Vaakanainen
Heiskanen - Niemeläinen
Salo

Vehviläinen
Ruusu
Heljanko


edit: Tuossa lainaamassani viestissä kesäkuulta väitin, että saan 2/3 joukkueen kokoonpanosta oikein. Nyt kun hienosäätöä on tehty, niin prosentit on pakko nostaa jonnekin 80 tietämille. Eli noista about 17-18 pitäisi mennä oikein. Luultavasti menee päin peetä, mutta sitten syytän Tukka-Jukkaa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kuten tuossa yllä @Mängimies nosti haastajina pakistoon esille nimen Otto Leskinen, niin vähän alkaa tuntua siltä, että miestä kannattaa ainakin harkita. KalPan pakistosta ovat puuttuneet Lyytinen, Halonen, Sopanen osa enemmän ja osa vähemmän. Leskinen on paikannut heitä/pelannut vakiokokoonpanossa tälle kaudelle jo 15 peliä. Tehoja näihin peleihin on tullut 1+5 ja tehotilasto näyttää +3 lukemaa. Peliaikaa keskimäärin on tullut karvan alle 15 minuuttia. Mies/poika on siis vakiinnuttanut paikkansa rosterissa ja välillä ollut jopa ylivoimallakin! Pelannut todella kypsää kiekkoa mielestäni. Uskalta pitää kiekkoa, antaa sen helpon ekan syötön, mutta myös tuoda jalalla sen ylös. Ei ole mikään iso kolossi mutta ei ole kontillaankaan myöskään vyysisessä pelissä vaan pärjää esim pari vuotta vanhempaa Joonas Lyytistä paljon paremmin. Ihan potentiaalinen ukko tuonne 5. 6. pakin tontille kisoja ajatellen.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyviä pohdintoja @Mängimies . Paljon samoja fiiliksiä mitä itselläni. Olen päässäni pohtinut tätä sentteri tilannetta. Nättinen pelaa lähes satavarmasti keskellä. Borgströmistä kukaan nyt ei oikein tunnu tietävän mitään, muutakuin että tekee Yliopistosarjassa kovalla tahdilla pisteitä. Muutamat maalikoosteet olen nähnyt. Kuti lähtee ainakin napakasti. Saarelan näkisin myös mielelläni keskellä, laiturina homma ei ole oikein koskaan lähtenyt kulkemaan. Pystyy tietysti pelaaman sitä roolia laiturina mitä teki viime kisoissa, mutta Saarelan vahvuudet saataisiin ehdottomasti paremmin esiin keskellä. Sitten sieltä on tulossa vielä Räsänen. Pelasi Tolvasen kanssa jo 18-vuotiaiden kisoissa ja nyt pelaavat käsittääkseni samassa kentässä seurajoukkueessa. Pisteiden valossa homma näyttää toimivan. Tässä voisi olla valmis tutkapari. Saarela tuosta on sitten ehkä helpoin siirtää laitaan.

Saarela-Borgström-Tammela/Björkqvist
Kuokkanen-Nättinen-Palmu
Tolvanen-Räsänen-Vesalainen
Björkqvist/Tammela-Mattila/Ruotsalainen/-Tuulola
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Kova on taso, kun Liigan maalipörssin 16:s ja yv-maalipörssin kakkonen ei mahdu edes vaihtoehtoihin mukaan.
On muuten suurinpiirtein samassa pistetahdissa kuin Pulju viime kaudella, jos katsotaan p/ottelu. Kyllä noilla näytöillä pitäisi paikka kisoista löytyä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mites Koivulan luistelu?
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kova on taso, kun Liigan maalipörssin 16:s ja yv-maalipörssin kakkonen ei mahdu edes vaihtoehtoihin mukaan.

Toki Koivula on valinnoissa mukana. Tuossa omassa hahmotelmassa nyt heitin vain nopeasti laiturit paikkoihin. Painotus oli tuossa senttereiden sijoittelussa. Voisi sopia esim. tuohon Tammelan paikalle. Tammelalla olisi myös enemmän käyttöä alemmissa kentissä. Koivulaa on turha sinne sijoittaa.
 

Knap

Jäsen
Kuten tuossa yllä @Mängimies nosti haastajina pakistoon esille nimen Otto Leskinen, niin vähän alkaa tuntua siltä, että miestä kannattaa ainakin harkita. KalPan pakistosta ovat puuttuneet Lyytinen, Halonen, Sopanen osa enemmän ja osa vähemmän. Leskinen on paikannut heitä/pelannut vakiokokoonpanossa tälle kaudelle jo 15 peliä. Tehoja näihin peleihin on tullut 1+5 ja tehotilasto näyttää +3 lukemaa. Peliaikaa keskimäärin on tullut karvan alle 15 minuuttia. Mies/poika on siis vakiinnuttanut paikkansa rosterissa ja välillä ollut jopa ylivoimallakin! Pelannut todella kypsää kiekkoa mielestäni. Uskalta pitää kiekkoa, antaa sen helpon ekan syötön, mutta myös tuoda jalalla sen ylös. Ei ole mikään iso kolossi mutta ei ole kontillaankaan myöskään vyysisessä pelissä vaan pärjää esim pari vuotta vanhempaa Joonas Lyytistä paljon paremmin. Ihan potentiaalinen ukko tuonne 5. 6. pakin tontille kisoja ajatellen.
Tämä. Myös jokaisen IPKn kotipelin nähneenä pakko sanoa, että erittäin kiekkovarmaa ja rohkeaa peliä tuon ikäiseltä. Liigassakin vetänyt todella hyvin, joten pienet ihmetykset mikäli ei mahdu mukaan.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Tuossa on vain se puoli, että Juolevi, Saarijärvi, Vaakanainen, Heiskanen, Niemeläinen, Välimäki ja Salokin vetävät tällä hetkellä aika hyvin. Leskinen olisi itsestään selvä valinta joukkueeseen monena vuotena, mutta kun Suomella on käytössään kenties jääkiekkohistorian kovin puolustusmateriaali, oikeasti hyviä jätkiä jää väkisinkin kisojen ulkopuolelle.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mites Koivulan luistelu?

Edelleen vähän kulmikasta ja lähdöt hitaita, mutta poika menee kokoajan eteenpäin tässäkin. Pelaa hurjia minuutteja ja on varsinkin YV:llä todella juonikas ja vaarallinen. Ei näillä näytöillä voi mitenkään olla alakentissä, saati tippua joukkueesta...
 
Kova on taso, kun Liigan maalipörssin 16:s ja yv-maalipörssin kakkonen ei mahdu edes vaihtoehtoihin mukaan.

Tämä. Myös jokaisen IPKn kotipelin nähneenä pakko sanoa, että erittäin kiekkovarmaa ja rohkeaa peliä tuon ikäiseltä. Liigassakin vetänyt todella hyvin, joten pienet ihmetykset mikäli ei mahdu mukaan.

Tällaisiin viesteihin törmää usein täällä. Noissa on minusta usein se ongelma, että osataan kyllä nähdä ne "oman" pojan ominaisuudet, mutta ei välttämättä ole hajuakaan niistä muista, jotka samoista paikoista taistelevat. Esimerkiksi tuo Otto Leskinen, joka on pelannut hienosti Liigassa ja Mestiksessä ja peliaikaakin tullut keskimäärin sen 15 minsaa. Kuitenkin jos verrokkeina otetaan Liigasta Robin Salo ja Miro Heiskanen, jotka samoista paikoista taistelevat, niin Leskisen näytöt kalpenevatkin sitten aika tylysti noiden rinnalla. Niin Heiskanen kuin Salokin pelaavat joukkueissaan ihan kärkiminuutteja ja yli 20 minuuttia pelissä. Itse sanoisin, että on suurempi ihmetyksen aihe mikäli Leskinen mahtuu joukkueeseen kuin että ei mahdu. Ei se mikään katastrofi ole, mutta näen niin selkeästi seitsemän parempaa vaihtoehtoa tuonne. Leskisen valintaa, kuten aiemmassa viestissä kirjoitin, puoltaa lähinnä ikä. Leskinen ei tuo joukkueeseen mitään sellaista erityisosaamista, jota siellä ei jo ennestään olisi. On tuollainen ihan näppärä kiekollinen suhteellisen pienikokoinen puolustaja. Monena vuonna Leskinen olisi ilmiselvä valinta, mutta ei nyt.

Ja mitä Koivulaan tulee, niin samat sanat kuin yllä. Kilpailu pelipaikoista on kovaa ja Koivula ei ole mitenkään 'lock' tuohon hyökkäykseen. Hyvät saumat hänellä on mahtua mukaan ja itsekin olin hahmotellut hänet 13 hyökkääjän joukkoon, mutta saa nähdä. Vähän vastaava tapaus kuin Sebastian Repo vuosi sitten. Taisi olla tähän aikaan vuodesta Liigan tehokkain U20-pelaaja ja mahtuikin lopulta mukaan joukkueeseen. Itse kisoissa jäi pieneen rooliin nelosketjussa, mutta täytti toki paikkansa. Suomi ei noussut tai kaatunut Revon myötä, mutta maailmanmestaruuteen kisat kuitenkin päättyivät, joten ei valintaa missään nimessä moittiakaan pidä. Koivulan osakkeita saattaa laskea sama tekijä, mikä saattaa nostaa aiemmin mainitun Leskisen mukaan. Koivula on näihin kisoihin vuoden alaikäinen ja jos samasta paikasta taistelee suunnilleen saman tasoinen, mutta vuotta vanhempi pelaaja, niin luultavasti Rautakorpi valitsee sen vanhemman. Hienon alkukauden on Koivula pelannut ja ansaitsisi kyllä paikkansa joukkueessa. Ei silti mikään katastrofi tämäkään jos ei mahdu mukaan.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tuntuu kyllä, että ois varaa lähettää kakskin kilpailukykystä pakistoa kisoihin:
-97
Saarijärvi(OHL,ei pelejä), Ilomäki (Liiga 20 0+1=1 +1),Vainio (Liiga 7 0+1=1 -3), Rautanen (KHL 10 0+1=1 +1), Parikka(Liiga 20 0+3=3 -3), Leskinen(Liiga 15 1+5=6 +3), Mattila (NCAA 14 2+4=6 +6), Tiuraniemi (USHL 16 2+8=10 -6)

-98
Juolevi(OHL 16 2+10=12 +6), Välimäki(WHL 23 4+19=23 +3), Niemeläinen(OHL 17 0+3=3 0), Salo (Liiga 17 1+6=7 +5), Almari(Liiga 9 1+2=3 +3), Kotkansalo(USHL 11 0+2=2 +6), Felixon (QMJHL, 21 0+5 +13), Reunanen(Mestis 16 0+5=6 +9)

-99
Vaakanainen(Liiga 13 1+0=1 -4), Heiskanen(Liiga 18 3+3=6 +5), Jokiharju(WHL 21 1+9=10 +3),Räsänen(OHL 21 2+7=9 -10), Vesterinen (QMJHL 19 3+5=8 +6)

Eliteprospectista tilastot, joten enemmän tai vähemmän ajantasalla. Jäiköhän joku potentiaalinen vielä ulkopuolelle.

Edit: Vähän korjailtu
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tuntuu kyllä, että ois varaa lähettää kakskin kilpailukykystä pakistoa kisoihin:

Tämä on niin hieno muutos ettei tosikaan - pitkän kuivuuden jälkeen meillä alkaa viimeinkin olemaan taas massaa mistä valita... Välillä näytti jo tosi karulta.
 

Knap

Jäsen
Tällaisiin viesteihin törmää usein täällä. Noissa on minusta usein se ongelma, että osataan kyllä nähdä ne "oman" pojan ominaisuudet, mutta ei välttämättä ole hajuakaan niistä muista, jotka samoista paikoista taistelevat. Esimerkiksi tuo Otto Leskinen, joka on pelannut hienosti Liigassa ja Mestiksessä ja peliaikaakin tullut keskimäärin sen 15 minsaa. Kuitenkin jos verrokkeina otetaan Liigasta Robin Salo ja Miro Heiskanen, jotka samoista paikoista taistelevat, niin Leskisen näytöt kalpenevatkin sitten aika tylysti noiden rinnalla. Niin Heiskanen kuin Salokin pelaavat joukkueissaan ihan kärkiminuutteja ja yli 20 minuuttia pelissä. Itse sanoisin, että on suurempi ihmetyksen aihe mikäli Leskinen mahtuu joukkueeseen kuin että ei mahdu. Ei se mikään katastrofi ole, mutta näen niin selkeästi seitsemän parempaa vaihtoehtoa tuonne. Leskisen valintaa, kuten aiemmassa viestissä kirjoitin, puoltaa lähinnä ikä. Leskinen ei tuo joukkueeseen mitään sellaista erityisosaamista, jota siellä ei jo ennestään olisi. On tuollainen ihan näppärä kiekollinen suhteellisen pienikokoinen puolustaja. Monena vuonna Leskinen olisi ilmiselvä valinta, mutta ei nyt.
Totta on tuokin. Mutta Leskisen otteet olen nähnyt niin läheltä ja mielessäni vertaan edellisvuosien kisoihin ja saisin hänet niin moneen niistä, joten ajattelin että mahtuu näihinkin kekkereihin. Toivottavasti on mukana, mutta tuskin kaadutaan, kuten sanoitkin, vaikkei olisi mukana.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mikäs ton Saarijärven tilanne on? Palaako jo ennen joulua kentille?
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Jos haluat nyt välttämättä pilkkua viilata ja kokea olevasi minua parempi ihmisenä ja kirjoittajana, niin olet oikeassa, Saarijärvi ei tällä hetkellä pelaa, mutta pelipaikka lienee selviö, jos vain toipuu kisoihin mennessä.

Pääpointti nyt lienee se, että Suomen puolustus on sen verran kova, ettei Leskinen välttämättä kisoihin pääse, vaikka hyvää kautta pelaakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös