Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat 26.12.2016–5.1.2017, Kanada

Viestiketju osiossa 'U20 MM-kisat 2017, Montreal ja Toronto' , aloittajana Barney, 06.01.2016 klo 19.08.

 1. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Ensi vuoden kisat pelataan taas vaihteeksi Kanadassa ja ottelupaikkakuntina toimivat Montreal ja Toronto. Pienessä kaukalossa Kanada ja USA ovat jälleen selviä ennakkosuosikkeja, mutta Suomella on ilman mitään ihmeitä erittäin iskukykyinen ryhmä kasassa, jolla voidaan taas ihan realistisesti lähteä taistelemaan mitaleista. Kisojen lohkot:

  Lohko A (pelataan Montrealissa):

  Suomi
  Ruotsi
  Tshekki
  Tanska
  Sveitsi

  Lohko B
  (pelataan Torontossa):

  Venäjä
  USA
  Kanada
  Slovakia
  Latvia

  Lista pelaajista, jotka taistelevat paikoista Suomen joukkueessa (toivottavasti en unohtanut ketään):

  Maalivahdit:

  -97:
  Veini Vehviläinen
  Markus Ruusu
  Christian Heljanko
  Nico Viksten

  -98:
  Niilo Halonen
  Leevi Laakso
  Severi Isokangas

  Puolustajat:

  -97:
  Vili Saarijärvi
  Jesper Mattila
  Otto Leskinen
  Veeti Vainio
  Jarkko Parikka
  Juho Rautanen
  Waltteri Ruuskanen
  Ville Järvinen

  -98:
  Olli Juolevi
  Juuso Välimäki
  Markus Niemeläinen
  Tarmo Reunanen
  Robin Salo
  Oliver Felixson

  -99:
  Urho Vaakanainen
  Henri Jokiharju

  Hyökkääjät:

  -97:
  Sebastian Aho
  Aleksi Saarela
  Julius Nättinen
  Kasper Björqvist
  Jonne Tammela
  Henrik Borgström
  Joonas Niemelä
  Topi Piipponen
  Arttu Ruotsalainen
  Aaro Vidgren
  Teemu Väyrynen
  Julius Mattila
  Sami Tavernier
  Petrus Palmu


  -98:
  Patrik Laine
  Jesse Puljujärvi
  Otto Somppi
  Eetu Tuulola
  Juha Jääskä
  Otto Koivula
  Aapeli Räsänen
  Janne Kuokkanen
  Otto Mäkinen
  Emil Oksanen

  -99:
  Kristian Vesalainen
  Eeli Tolvanen
  Joni Ikonen

  Todennäköisesti noista nimistä lähes kaikki ovat käytettävissä ilman loukkaantumisia. Aho ja/tai Laine voivat mahdollisesti pelata ensi kaudella jo NHL:ssä, jolloin osallistuminen on aika epätodennäköistä. Juolevilla ja Puljujärvellä on myös potentiaalia pelata ensi kaudella NHL:ssä, mutta siihen en oikein usko. Tuo Suomen -98 ikäluokka on selvästi kovempi kuin -97, joten varsinkin puolustajissa heitä nähdään varmasti runsaasti kisoissa. "Häkkipäistä" Vaakanainen ja Vesalainen ovat varmaan kisoissa mukana, muiden mukanaoloon on vaikea uskoa.

  Heitetään lopuksi vielä oma ketjulotto (sillä oletuksella että kaikki parhaat ovat mukana) ja avataan keskustelu:

  Patrik Laine - Sebastian Aho - Jesse Puljujärvi
  Aleksi Saarela - Julius Nättinen - Jonne Tammela
  Kristian Vesalainen - Otto Somppi - Petrus Palmu
  Kasper Björqvist - Joonas Niemelä - Topi Piipponen
  Arttu Ruotsalainen

  Olli Juolevi - Veeti Vainio
  Markus Niemeläinen - Vili Saarijärvi
  Urho Vaakanainen - Jesper Mattila
  Ville Järvinen

  Veini Vehviläinen
  Markus Ruusu
  Nico Viksten
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2016 klo 19.28
 2. adolf Jäsen

  Ensi vuoden joukkue on paperilla ehkä vielä laadukkaampi kuin tämän vuotinen.
   
 3. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Nico Viksten on -97 syntynyt.

  Kova jengi on ensi vuodenkin kisoihin tulossa, jos nyt ei sitten tuo ykkösketju hajoa NHL:ään. Puolustuksesta on saatavissa nimekkäämpi ja tätä kautta parempi. Pohjois-Amerikassa pelattaviin kisoihin ollaan saamassa melkoinen liuta Pohjois-Amerikassa pelaavia pelaajia.
   
 4. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, ManU, Vaasan Sport, TPS
  Laadukkaampi puolustus kyllä mitä tänä vuonna. Hyökkäyksestäkään ei tulivoimaa puutu, jos Laine/Pulju/Aho ketju on taas kehissä ja siinä tapauksessa mestaruuden uusiminen olisi täysin realistinen tavoite.
   
 5. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Kyllä tämä kapea kaukalo tuo oman haasteensa hommaan; neljästä mestaruudesta jokainen on otettu Euroopassa leveissä kaukaloissa. Se ei kuitenkaan estä Suomea menestymästä. Ihanteellinen tilanne olisi se, että koko ykkösketju (Laine - Aho - Puljujärvi) pelaisi ensikaudella AHL:ää, aivan NHL-kutsun rajamailla. Näin heidät päästettäisiin kisoihin, mutta he oppisivat pelaamaan pienessä kaukalossa ja vääntämään entistä kovemmalla tempolla. Joukkueen kapteeniksi valitsisin mutuna Sebastian Ahon, varakapteeneiksi Juolevin ja ehkäpä Saarelan. Jotenkin Puljujärvi ja Laine eivät vaiktua omaan mieleen ihan kapteeniaineelta, ainakaan vielä, vaan en pahoita mieltäni mikä siellä on A rinnassa jommalla kummalla.

  Vehviläinen pelaa toivottavasti paremmat kisat ensi vuonna, tällä hetkellä ainakin vaikuttaa selkeältä valinnalta ykkösmaalivahdiksi siellä.
   
 6. Mänizeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, New York Rangers
  Saapa nähdä kuka asettuu penkin taakse, onko se jo sovitu? On jo todistettu, että isossa kaukalossa ns. Meidän Pelin taitajat saavat Suomen voittamaan pelejä. Enkä nyt sanoisi, etteikö sama voisi toimia pienessäkin askissa. Tosin kapea kaukalo asettaa muutamia haasteita, joita isossa ei samalla tavalla tule.

  Haaste Suomen osalta on aina ollut laitojen lähellä pelaaminen, koska jostain syystä takavuosina pelaajamme ovat olleet suht. pienikokoisia verrattuna isoimpien haastajien vastaaviin. Tai sitten isommat kaverit ovat olleet enemmän rouhijaosastoa. Nyt tilanne on vihdoin muuttumassa parempaan suuntaan. Barkov, Ristolainen, Laine, Puljujärvi ym. edustavat ihan erityyppistä pelaajatyyppiä, mihin on aiemmin totuttu. On taitoa, mutta myös kokoa.

  Ei tosiaan haittaa yhtään, jos seuraaviin kisoihin tulee pelaajia P. - Amerikasta, ainoa mikä voi olla haasteena, on pelitavallinen sopeutuminen. Jos Suomi haluaa pärjätä paremmin kuin viime kerralla Kanadassa, niin kiinnittiäisin erityishuomiota siihen, miten laitojen lähellä pitää pelata ja suojata kiekkoa. Miten tärkeää on pystyä nousemaan röyhkeästi kiekolla maalille ja missä ovat tällöin omat vapaat pelaajat. Ja kuinka kierrättää kiekkoa hyökkäyspään "ränneissä", tämä on erityisesti kanadalaisten erityistaitoa. Veisin Euroopassa pelattavat harjoitusottelut niin pieneen askiin kuin mahdollista. jne. Kun päätypeleissä ei voikaan enää luistella ja kaarrella, vaan homma perustuu enemmän vääntämiseen, se vaatii yksilöiltäkin vähän erilaisia taitoja kuin iso kaukalo.
   
 7. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  @Mänizeri , eikös se Rautakorven Jukka ole. Joku viitseliäs voisi avata ketjun myös huhtikuussa pelattavalle U18-turnaukselle johon ainakin nuo häkkipäät eli Juolevi, Puljujärvi ja Laine kelvannevat.
   
 8. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Pulju ja Laine tuskin kisoihin pääsevät. Jos ja kun he menevät top neljässä niin pelipaikka on 100% varmuudella Pohjois-Amerikassa. Laineen kohdalla voidaan hyvinkin jo puhua mahdollisesta NHL-paikasta, mutta tämän asian arpominen on nyt liian aikaista. Kokoopanot kuitenkin kannattaa tehdä sillä oletuksella, että Laine ja Pulju eivät ole joukkueessa mukana.
   
 9. Mänizeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, New York Rangers
  Lainaus:
  Vai Rautakorpi. Noh, onhan siinä kuitenkin kokemusta takana, joten tuskin hänestä homma jää kiinni.

  Puljujärvestä ja Laineesta: mitäs jos Kärpät ja Tappara ovat taas finaaleissa?
   
 10. adolf Jäsen

  Onko Puljujärvestä vielä pelaamaan NHL:ssä? Oli kuitenkin isoissa vaikeuksissa kulmaväännöissä ja toinen heikkous on kiekon polttelu lavassa ja välillä semmoinen yliyrittäminen ja sählääminen joka johtaa johonkin helppoon kiekonmenetykseen. Nämä on aika pahoja puutteita kumminkin NHL:ää ajatellen. Voisiko kuitenkin olla mahdollista että harjoittelee 1. kauden AHL:n puolella?

  Kun miettii että esimerkiksi viime kesän pick #3 Dylan Strome joka näytti tosi hyvältä (oli yksi harvoja minusta Kanadalta) ei ole vielä pelannut peliäkään NHL:ssä, niin onko se nyt ihan joku itsestäänselvyys jos/kun Puljujärvi varataan TOP5:ssä, että se automaattisesti meinaa paikkaa NHL-miehistössä?
   
 11. Isäntä Jäsen

  Lainaus:
  Tosiaan jos on kolmannen kerran peräkkäin sama finaalipari, niin ei heitä nähdä U18-kisoissa. Turnaus on 14.-24.4. ja 1. SM-finaali 15.4. Lisäksi turnaus on tänä vuonna USA:ssa, joten sinne ei paljon lennellä suoraan finaaleista, kuten Aho viime vuonna. Juolevin osallistumiseen uskon kuitenkin kaikkein vähiten, London edennee pitkälle kevääseen.
   
 12. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Puljuhan voi mennä suoraan AHL:ään pelaamaan, koska ei ole CHL-statuksen omaava pelaaja. AHL:stä sitten seurat päästelevät vaihtelevasti porukkaa kisoihin.

  Laine taas sopii kapeampaan kaukaloon paljon paremmin ja ei olisi mikään suuri ihme, että mies raivaisi tiensä kokoonpanoon.
   
 13. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Jos näiden omat joukkueet menevät riittävän pitkälle niin eivät varmaan ole mukana tai korkeintaan samalla tavalla kuin Aho viime keväänä.
  Eiköhän tuo kevään porukka pidä rakentaa ihan muiden kavereiden varaan ja Juolevi, Puljujärvi ja Laine ovat vain bonuksia jos seurajoukkuekausi tyssää.
  Kun nuo kisat alkavat 14.4 ja liigassa ensimmäiset finaalit pelataan 15.4 niin mikäli Puljujärvi tai Laine osallistuu niin joukkueiden täytyy tippua ennen finaaleja.
   
 14. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Näinhän se valitettavasti on näiden poikkeuslahjakkuuksien kanssa. Kärpät menee varmasti pitkälle keväällä Puljun kanssa tai ilman, Tapparasta en olisi niin varma tällä kaudella. Mutta jos Tapola uskaltaa peluuttaa kahdesta maalivahdista parempaa eli Hrachovinaa niin sitten on seitinohuet mahdollisuudet.
   
 15. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Lohko on siis Suomella eurooppalaispainotteinen, joten otetaan se positiivisena asiana vastaan, kerran noissa Suomen kisoissakin lopussa kiitos seisoi. :) Lähtökohdat ensi vuoden kisoihin ovat varsin kaksijakoiset. Se on positiivinen homma, että tällä hetkellä arvioituna Suomen pakisto on tosiaan vahvempi. Epävarmuustekijöitä on kuitenkin ilmassa enemmän, esim. nuo edellä jo mainitut uusi valmentaja, pieni kaukalo ja mahdollinen NHL-"peikko" edellisten kisojen tuhoketjun osalta.

  Jos nyt lähdetään kuitenkin jälleen liikkeelle samasta lähtöoletuksesta kuin viime vuonna tähän aikaan tuli lähdettyä (eli oletus, että kukaan ei ole NHL:ssä, vaan Leijona-paidassa), niin oma rosterini näyttäisi seuraavalta:

  Patrik Laine - Sebastian Aho - Jesse Puljujärvi
  Kasper Björkqvist - Aleksi Saarela - Jonne Tammela
  Kristian Vesalainen - Julius Nättinen - Petrus Palmu
  Henrik Borgström - Otto Somppi - Topi Piipponen
  + Sami Tavernier

  Olli Juolevi - Veeti Vainio
  Markus Niemeläinen - Vili Saarijärvi
  Juuso Välimäki - Urho Vaakanainen
  Robin Salo

  Veini Vehviläinen
  Nico Vikstén
  Christian Heljanko


  Lättäisin siis Saarelan keskelle pelaamaan. Luulisin ainakin, että tulee jatkamaan seurajoukkueessaan keskellä, ja jos ja kun hankkii vielä lisää kahden suunnan osaamista ja jerkkua reisiin, niin eiköhän ole sentteri.

  Loppuun HM-lista (hyökkääjiä 5, pakkeja 3 ja veskareita 1):

  Arttu Ruotsalainen
  Joonas Niemelä
  Otto Koivula
  Eetu Tuulola
  Aaro Vidgren

  Jesper Mattila
  Otto Leskinen
  Ville Järvinen

  Markus Ruusu
   
 16. MegaForce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Itä-Helsingin Kiekko
  Onki jo nyt valmiiksi esiteltyjen pelaajien lisäksi muita potentiaalisia kisapelaajia?
   
 17. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Eikös -99:eistä voi vielä Sami Moilasen tässä yhteydessä mainita?
   
 18. BLEGI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
  Jos Laine ei pelaa ensi vuoden kisoissa niin laittaisin siihen rohkeasti Eeli Tolvasen. Luontaisin maalintekijä koko listasta Laineen jälkeen. Kisat pelataan pienessä kaukalossa ja Eeli on sopeutunut siihen loistavasti 1.kaudellaan USHL:ssä ja tehoja on tullut kiitettävään tahtiin. Sitten vielä se 8 maalia World U-17 Hockey Challenge turnauksessa. Jos jatkaa samaan malliin niin vaikea kaveria on sivuuttaa, varsinkin jos Laine ei ole kisoissa.

  Niin ja sellainen huomio vielä, että tuo Juolevi-Vainio pakkipari on pakko nähdä yhdessä. Saattaisi tulla virheitä omissa, mutta kiekollinen taito on molemmilla loistavaa tasoa. Paperilla ensi vuoden jengi tulee olemaan vähintään samaa tasoa tämän vuoden joukkueen kanssa tuon pakiston ansiosta.
   
 19. MegaForce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Itä-Helsingin Kiekko
  Ohhoh, Sasha Barkov sr. U-20 joukkueen valmentaja!
   
 20. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Minusta hieno, joskin odotettu, lisä Rautakorven tiimiin. Tuo nimitys vaatii vielä liiton siunauksen, mutta eiköhän Rautakorven annetta koota oma tiiminsa vapaasti pl. Urama, joka liiton miehenä on pakko ruodata mukaan, vaikkei häntä sinne haluttaisi.
   
 21. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue viiden maan turnaukseen:

  Maalivahdit:
  1 Markus Ruusu, JYP Jyväskylä
  30 Nico Vikstén, LeKi Lempäälä

  Puolustajat:
  2 Valtteri Ilomäki, Ilves Tampere
  3 Ville Järvinen, Ilves Tampere
  4 Otto Leskinen, KalPa Kuopio
  5 Jarkko Parikka, Ilves Tampere
  6 Juho Rautanen, Jokerit Helsinki
  7 Waltteri Ruuskanen, KalPa Kuopio
  9 Elias Ulander, HIFK Helsinki
  10 Veeti Vainio, Blues Espoo

  Hyökkääjät:
  12 Erik Embrich, Ässät Pori
  13 Jaakko Heikkinen, Jokerit Helsinki
  15 Jouka Juhola, Ässät Pori
  18 Joona Luoto, Tappara Tampere
  19 Joonas Niemelä, Blues Espoo
  20 Jimi Nylund, Kärpät Oulu
  21 Topi Piipponen, KalPa Kuopio
  22 Arttu Ruotsalainen, Ässät Pori
  23 Jonne Tammela, KalPa Kuopio
  24 Sami Tavernier, Topeka Roadrunners NAHL USA
  25 Aaro Vidgren, Lukko Rauma
  27 Teemu Väyrynen, Blues Espoo


  Tässäpä joukkue helmikuun turnaukseen. Joukkue on tavallistakin kevyempi johtuen siitä, ettei mestareita haluttu tähän turnaukseen nimetä. Paikka maajoukkueessa lienee muutenkin selvä. Tämä ei kuitenkaan vähennä kiinnostusta turnaukseen, sillä kevään maaotteluista nousee kuitenkin aina joku pelaaja maajoukkueeseen ikäkausiryhmien ulkopuolelta, esim. Hintz oli viime vuonna tällainen hyvien näyttöjen antaja.
  Maalivahdit luonnollisesti kiinnostavat, jos U18 ei tule MM-joukkueeseen vahteja. Joukkueessa on muutamia U18 MM-kisapelaajia, jotka olivat mukana jo mestarijoukkueen syksyn peleissä. Varmaankin nelosketjuun on täältä useampikin ehdokas, pakistoon tuskin yhtä enempää, ellei tule loukkaantumisia. Vainio on lähinnä kisapaikkaa. Kiinnostavimpia pelaajia ovat Tammela ja Tavernier, joista varsinkin ensinmainittu voi nousta ketjuhierarkiassa korkeammallekin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2016 klo 14.11
 22. adolf Jäsen

  Onhan tuossa kokoonpanossa tosiaan useampikin kumminkin jotka sitten ensi vuodenvaihteen kisoihin ovat vahvasti ehdokkaana. Arttu Ruotsalainen on myös pelaamassa vahvaa kautta.
   
 23. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Toki, mutta Ruotsalainen on kooltaan varsin pieni varsinkin kun kisat pelataan Kanadassa. Jos Jalosen linja jatkuu, joukkueeseen valitaan isokokoisia pelaajia. Vain poikkeustapauksissa tumppi pääsee kisoihin.
   
 24. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kuinkahan monta pelaajaa tähän kisajoukkueeseen lopulta valitaan Suomen sarjoista? P-Amerikan sarjoissa pelannee tulevalla kaudella pitkälti toistakymmentä potentiaalista kisapelaajaa. Onkohan Rautakorvella ton Olympiakomitean duunin ohessa mahdollisuuksia lähteä rapakon taakse tarkkailemaan pelaajia vai hoitaako sen duunin muut kaverit? Toki osa noista rapakon takana pelaavista pelaajista ovat saletisti kisajoukkueessa, jos eivät nyt ihan lapasia ole syksyllä omassa sarjassaan.

  NCAA: Mattilat, Borgström, Tavernier, (Björkqvist)
  CHL: Saarijärvi, Juolevi, Nättinen, Palmu, Välimäki, Niemeläinen, Somppi, Felixson, (Tammela?)

  Todennäköisesti vielä rapakon taakse lähtijöitä on enemmänkin ja sit on vielä Ruotsissa pelaava Vesalainen.
   
 25. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Ihan totta puhut. Näissä kisoissa on muutenkin todennäköisempää valita pelaajia Pohjois-Amerikan sarjoista, koska kisat pelataan siellä. Nythän esim. jo menneissä kisoissa Jalonen jätti valitsematta pari potentiaalista pelaajaa, koska ei nähnyt järkevänä lennättää heitä Suomeen leiritykseen nopealla aikataululla.

  Tuosta Börgströmistä mulla on varsin positiivinen fiilis. Tänäänhän tuo tuli ilmi, että hän lähtee pelaamaan yliopistosarjaan. Se tosin oli ennakoitavissakin kun ei tehnyt IFK:ssä debyyttiään tällä kaudella, vaikka olisi sen peliesityksillään ansainnut moneen kertaan.