Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat 26.12.2016–5.1.2017, Kanada

Viestiketju osiossa 'U20 MM-kisat 2017, Montreal ja Toronto' , aloittajana Barney, 06.01.2016 klo 19.08.

 1. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Tuosta voisi kyllä vetäistä hätäinen sellaisenkin johtopäätöksen, että ehkäpä noissa ameriikan junnusarjoissa ei vaan yksinkertaisesti taso ole sitten kovin korkea.

  Tällä hetkellä näyttäisi vahvasti siltä, että nuorelle pelaajalle huomattavasti parempi vaihtoehto kehityksen ja nimenomaan NHL:ään valmistautumisen kannalta on jäädä Eurooppaan pelaamaan miesten pelejä isoon kaukaloon, kuin mennä rapakon taakse höntsäämään junnujen pelejä pienessä kaukalossa. Esimerkkejä tämän tueksi löytyy jo rutkasti.

  Kovasti siitä kyllä puhutaan, kuinka vaikea Euroopasta tulevan pelaajan on muka sopeutua PA:n pieniin kaukaloihin, mutta ei nyt äkkiseltään tule yhtään esimerkkiä mieleen, kelle pelimiehelle se olisi osoittautunut oikeasti ongelmaksi. Lainekin se on vetänyt alusta asti siellä pienessä kaukalossa kuin kala vedessä.
   
 2. Noma Jäsen

  En lähtisi vetämään kovin pitkällevietyjä johtopäätöksiä yhden turnauksen perusteella. 2013 karsintasarjaan itsensä pelanneessa joukkueessa pelasi joukko liigassa kovia pisteitä tehneitä pelaajia, mm. Barkov, Teräväinen, Lehkonen, Armia jne., eikä silloinkaan kukaan vaatinut ettei liigapelaajia pitäisi jatkossa valita joukkueeseen.

  Kanadan ja Yhdysvaltain joukkueet tulevat joka vuosi heidän omista juniorisarjoistaan, ja ihan hyvin ne kv-kisoissa silti pärjäävät.

  Itse olen vahvasti sitä mieltä, että enemmän kuin sarjasta, pelaajien kehittyminen on heistä itsestään ja harjoitteluasenteesta kiinni.
   
 3. Fawkes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelers, Man United
  Lainaus:
  Kyllähän Euroopasta siirtyvällä pelaajalla aina vie jonkin aikaa päästä kunnolla sisään pienen kaukalon peliin. En nyt sanoisi, että Laine on millään tavalla kala vedessä ollut pienessä kaukalossa, vaikka maaleja onkin syntynyt aina välillä. Ihan hyvin hän on mukana pärjännyt, mutta kyllä hänelläkin vielä on totuttelemista kovempaan pelinopeuteen, mikä on seurausta pienemmästä kaukalosta.

  Mitä tekemistä junnukisojen näytöillä on NHL:ään valmistautumisen kanssa? Meinaatko, että koska Suomi epäonnistui näissä kisoissa, tarkoittaa se sitä, että pelaajien valinta siirtyä P-Amerikkaan nuorena on ollut virhe? Euroopassa miesten liigassa pelaaminen kehittää pelaajaa varmasti yleisesti ottaen oikein hyvin, varsinkin jos pääsee pelaamaan sopivan vastuullisessa roolissa. Mutta jos taas tavoite on nimenomaan päästä mahdollisimman nopeasti NHL:ään, niin ei nuo P-Amerikan junnusarjat ole mitenkään huono vaihtoehto. Tosin ainakin Kanadan junnusarjoissa huono puoli on se, että tasoerot ovat melko suuria ja esim. nopealla luistelulla tai hyvällä laukauksella pystyy siellä "dominoimaan" turhan helposti. Toinen juttu mikä jossain määrin vääristää noita tilastoja on se, että ainakin CHL-sarjoissa maaleja tehdään aika paljon, luultavasti enemmän kuin Euroopan junnusarjoissa. Parhaat pelaajat pelaavat siellä reilusti yli 20 minuuttia per ottelu ja monesti esim. ylivoimat kokonaan. Joten tehopisteitä tulee välillä melko helpostikin, jos pääsee pelaamaan hyvien ketjukaverien kanssa isoja minuutteja.
   
 4. Elmox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Nooh - ollaankos nyt hieman toista mieltä ?
   
 5. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Pitäisikö olla toista mieltä? Avasin jo toiseen ketjuun tähän liittyviä tuntemuksiani ja voit lukea ne sieltä. Jälkiviisaudesta ei ole sinullekaan mitään hyötyä, joten jätä asia omaan arvoonsa. :)
   
 6. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Kieltämättä tällainen ajatus nousee mieleen, vaikka sanan "virhe" käyttäminen nyt turhan voimakkaalta kuulostaakin.

  Lähinnä mietin sitä, että onko NHL:ään siirtymisen kannalta oleellisempaa se, että pelaaja on tottunut miesten pelien kovempaan fyysisyyteen ja parempia maalivahteja vastaan pelaamiseen, kuin se minkä kokoisessa kaukalossa pelaaja on tottunut pelaamaan. Ja että onko se pienempään kaukaloon sopeutuminen oikeasti niin työlästä, kuin monesti julkisuudessa maalaillaan.

  Rohkenisin jopa väittää, että mikä tahansa Mestis-joukkue pöllyttäisi jonkun London Knightsin mennen tullen.

  Muistelen Juolevin hehkuttaneen sitä "rokkitähtifiilistä", minkä London Knightsissä pelaaminen on mukanaan tuonut, kun tupa on illasta toiseen täynnä ja kadulla ihmiset tunnistaa. Ettei olisi tullut sen myötä sitten peräti vääränlaista ylpeyttä hieman mukaan? Miesten sarjoissa pelaaminen saattaisi pitää kukonpojan paremmin ruodussa ja auttaa keskittymään oikeisiin asioihin kehittymisen kannalta.
   
 7. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Sitten on näitä kärsimättömiä, joiden taso ei vielä riitä Liigaan ja A-nuorten SM tai Mestis ei nappaa. Siinä kohtaa CHL voi houkutella ja kun sinne kerran lähtee niin takaisin palaaminen kuulostaa maitojunalta. Esimerkiksi 16-kesäiselle Välimäelle ei (ihan aiheesta) vielä luvattu peliaikaa liigassa toissa kesänä ja CHL:n kirkkaat valot (ensimmäinen C siis Canadian, ei herkkusieni) houkuttelivat enemmän kuin joku kämyinen A-junnujen SM.
   
 8. Calgaryman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flames, Panthers
  Lainaus:
  Entä valmentamisen ja harjoitusfasiliteettien merkitys koko paletissa? Olen ollut siinä käsityksessä, että Pohjois-Amerikassa junnuvalmennukseen panostetaan huomattavasti enemmän kuin Suomessa ja Ylen erätauko-insertit antoi taas tukea tälle näkemykselle. Eiköhän tälläiset asiat ole painanut poikien vaakakupissa kuitenkin hitusen enemmän kuin "CHL:n kirkkaat valot".
   
 9. Malmi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa
  Lainaus:
  Täällä alkaa selkeästi TOJ:n vuosia rummuttama propaganda purra. Kyllähän siellä olisi varmaan esimerkiksi viime kaudella Mitch Marner ja Matthew Tkachuk seisseet kauhusta kankeina siniviivalla ennen ottelun alkua, kun Henri Joki-Erkkilä johdattaa postimiehistä ja kärrypojista koostuvan joukkueensa vastakkaiselle siniviivalle.
   
 10. Salama44 Jäsen

  Lainaus:
  Eikö Suomi tiennyt Kanada Cupin aikataulua ja pystynyt valmistautumaan kuten muut?
  Käsittääkseni he leireilivät sitä varten kesällä. Missä muussa maassa pelattiin keällä?

  Kanadalaiset seurat tippuivat jo toukokuussa ja jenkit pelasivat Juhannukseen ja epäonnistuivat.

  Oma vika jos suomalaiset ovat vain löhöilleet rannalla.
   
 11. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Käsittääkseni tuo turnaus on nimeltään World Cup of Hockey. Minusta tuossa ja tässä nuorten turnauksessa on samaa se että tuodaan valmennuksen (Marjamäki & Rautakorpi) taholta pelaajille liian paljon liian lyhyessä ajassa jolloin pelitapaa ei ehditä sisäistää ja näin pelaaminen näyttää hitaalta kun toimintoja joudutaan miettimään eivätkä ne tule selkäytimestä.
   
 12. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Kyllä näin olisi saattanut juurikin käydä. Fyysisyyden merkitys on tuntunut ihan viime aikoina kadonneen keskustelusta täysin, ainakin mitä nettikirjoitteluun tulee.

  Siellä kun olisi Mestis-Erkki Postimerkki Karja-Lohjalta (115kg/192cm, penkkitulos 150kg) saanut hyvät aggret päälle ja purkanut jäällä Posti-nimisen työnantajansa jo vuosia kasvattamaa pohjatonta vihaa ihmiskuntaa kohtaan, niin olisi teini-Tsatsukit lennelleet pitkin kaukaloa kuin märkä rätti ja tulos sarake olisi pelin lopussa näyttänyt junnustaralle 0+0 ja paria murtunutta kylkiluuta. Ja LeKi olisi vienyt London Knightsia 2-0, parilla väkisin voimalla survotulla häkillä ja selkeästi paremmalla maalivahtipelillä.

  No, edellämainittu esimerkki nyt on selkeä provo, mutta sen taakse katsomalla voisi oikeasti pysähtyä miettimään hetkeksi vaikkapa Suomen presenttiä U20-jengiä, josta kaikenlainen fyysisyys suorastaan loistaa poissaolollaan.

  Jos porukasta löytyisi edes yksi junnu-Komarov, joka jo heti pelin alkuminuuteilla uisi vastustajan liiveihin yli-aggressiivisesti intoa puhkuen, voisi koko turnauksen peli-ilme Suomella olla aivan toinen. Jostain kun sitä kipinää pitää vaan saada revittyä irti ja jos sitä ei taitopyöräytysten kautta saa, niin tuossa olisi yksi hyvä vaihtoehto. Kunhan ei jää kädet taskussa muniaan roplaamaan, kun Latvian poika tulee päälle kuin herhiläinen, niin kuin satavarmasti kohta alkavassa pelissä tulee tekemään. Mieluummin jo heti aloituksessa nyrkkiä naamaan kaverille.
   
 13. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Eikös nuorten mj joskus takavuosina pelannut Mestistä? Ei koko sarjaa, mutta Mestisjengit saivat kuitenkin normipisteet. Vierumäellä vastaavasti U16 pelaa tasaisia treenimatseja Kiekkoreippaan C/B2-sarjajoukkueita vastaan viidellä kuudella ketjulla - aika pieniä on erot?
   
 14. apulais-GM Jäsen

  Hienoa finaali, ja ainahan se ilahduttaa kun joku muu voittaa kuin Kanada.