Tila
Viestiketju on suljettu.

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei ihmekään että palvot Rautakorpea noinkin kiihkeästi. Valmentajan tehtävään kuuluu myös saada pelaajat sellaiseen mielentilaan, että he onnistuvat taitojensa mukaisesti. Pelkkä fyysinen läsnäolo ei riitä, vaaditaan myös sen henkisen puolen osaamista, joka viimehetkellä ratkaisee, meneekö se veto ohi, syliin vai maaliin.
Jos tänään voitetaan Ruotsi niin miten se muuttaa kuvaasi Rautakorvesta valmentajana?

Varmaan Rautakorpi on sun kanssas ihan samaa mieltä tuosta pelitavasta ja maalipaikoista. Ja tulos on nähtävissä. Eikä ensimmäistä kertaa.
Toivottavasti on, voitamme myös ensi kaudella Tapparassa mestaruuden.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
@peterra

Ajatuksesi siitä, että tappiot eivät ole Rautakorven vika, koska maalipaikkoja on luotu riittävästi, on huono.

Maaliin tarvitaan usein muutakin kuin sana maalipaikka. Miten määrittelet maalipaikan? onko se maalipaikka, jos pakki vetää viivalta suoraan ensimmäistä miestä jalkaan?

Miksi jossakin joukkueessa maalipaikat hyödynnetään tehokkaasti ja toinen joukkue näyttää lyövän vain päätään seinään? Voisiko kyse olla siitä, miten maalintekoa harjoitellaan harjoituksissa? Luotetaanko siihen, että maalintekopaikka on mahdollisuus tehdä maali, oli se minkälainen paikka tahansa?
Vai halutaanko luoda erilaisia maalintekotilanteita korostaen vaikkapa maskipelaamista tai voimakasta maalille ajamista?

Sä voit saada vaikka 1000 mahdollisuutta maalintekoon mutta jos vastustajalla on koko ajan ylivoima maalinsa edessä, maalivahdilla näkökenttä vapaana ja hyökkäyksistä puuttuvat nopeat kiekonliikutukset joiden johdosta ratkaisut ovat ennalta arvattavissa niin eipä varmaan montaa maalia tule.

Rautakorpi painotti, että Suomen peli perustuu nopeaan reakointiin. Eli mennään tilanteen mukaan ja vastustajan reaktion mukaan. Siltä se valitettavasti näyttikin Tanskaa vastaan. Hyökkäyksiinlähdöissä seisoskeltiin ja odotettiin, että kuka vuorollaan kuskaa kiekkoa ylös tai paiskaa sen ränniin. Suomen peli tuli kaikkea muuta kuin selkärangasta. Yhteistä säveltä ei löytynyt mistään. Useaan kiekkoon oli monta menijää ja siten monta itsensä ulos pelaavaa. Ei ilmeisesti kovin selvää, että miten ja ketkä reakoivat.

Tanskan 3. Maali tuli taas siitä, että pakki maalin edessä ylireagoi pakkiparin kaksinkamppailun häviöön tulemalla avuksi ja jättäen todella junnumaisen virheen seurauksena miehensä vapaaksi iskemään maalin. Tämä taisi johtua lähinnä ylipuolustamisesta, joka joukkueelle on syntynyt kun maalivahdit imevät kiekot sisään.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Jos tänään voitetaan Ruotsi niin miten se muuttaa kuvaasi Rautakorvesta valmentajana?
Antaisin propsit asianmukaisesta reagoinnista, mutta hänen puutteensa eivät voiton mukana mihinkään katoaisi. Kuitenkin Suomea tässä kannatetaan, joten toivon että peli alkaisi kulkemaan jo tänään.

On kuitenkin hieman huolestuttavaa, että pelitapa muuttuu vasta, kun alle 20-vuotias pelaajisto ilmaisee julkisesti tyytymättömyytensä ja vaatii sen muuttuvan. Olisi vaikeaa antaa tämän myötä ryhtiliikkeestä kovin suurta kunniaa juuri valmennukselle.

Joten vaikka tässä nyt jollain ilveellä mestaruus tulisi, vaati se joukkueen ja valmennuksen välisen konfliktin, joka hyvin hoidettuna vahvisti joukkueen tunnetasoa. Tällöin tämä kumpuaisi enimmäkseen pelaajistosta eikä valmennuksesta.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aivan. Suomi loi riittävästi paikkoja ja Tanska riittävän vähän. Peli hävittiin yksilötasolla, ei pelillisesti.

Rautakorpi on nykyään tämän reagointipelin ja nopean hyökkäämisen kannalla. Se rakenne puuttuu nyt, eikä kyse ole todellakaan ylivslmentamisesta tai suitsimisesta. Monilla taas omat mielikuvat sumentavat. Kai Suomi kahvaakin?
Kapteeni Juolevi on kanssasi eri mieltä. Yksilötason onnistumiset vaativat rentoutta, mikä Suomen otteista puuttuu. Pelin, kapteenin lausuntojen ja joukkueen toiminnan perusteella pitäydyn mielipiteessäni.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja hän oli Jalosen viime kauden joukkueen nelos(4)sentteri. Ja hänen pitäisi olla tämän joukkueen ykkössentteri nyt vuoden päästä?

Ja edelleen korostan, että valmentaja vastaa pelitavasta, joka tuottaa riittävän määrän maalipaikkoja, jolla voitetaan peli. Oletko ihan aidosti sitä mieltä, että Suomella ei ollut Tanskaa vastaan riittävästi maalipaikkoja voittoon asti? Jos näin on nii sit on.
Aatellaan, että eletään vuotta 2015 ja joku hullu tulisi sanomaan, että P. Laine pelaa Änärissä ykköskentässä, eihän tuolla tavoin kukaan voi kehittyä.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Toivottavasti on, voitamme myös ensi kaudella Tapparassa mestaruuden.
Tarkoitat varmaan että jäätte edelleen hopealle? Mutta anyway, jollet huomannut niin täällä on keskusteltu Rautakorven sopivuudesta näihin junnujen MM-turnauksiin, ja todettu ettei sovi. Jota sitten sinä ja muut tapparafanit koitatte kumota maalipaikkojen määrällä tai hopeamitaleilla Tapparassa. Joilla kummallakaan ei ole mitään väliä kun MM-kisoissa ei voiteta pelejä.
 
Ceterum censeo Matikainen terminatur.
Suosikkijoukkue
Leijonat, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes
@Soilworker tuu nyt itse selittämään, että miten ihmeessä Marjamäki hävisi World Cupissa parhaalla mahdollisella kokoonpanolla jok'ikisen pelin pienessä kaukalossa? Siis selvitä nyt tämä. Kuitenkin se sama pohja kävi viime vuonna ihmisjohtajana kyvyttömien K. Jalosen ja Rautakorven avulla pokkaamassa MM-kisoista hopeaa. Tuliko hopeaa juuri sen vuoksi, että kyvyttömät lätkäjätkät ja ihmissuhdejohtajat K. Jalonen ja Rautakorpi lähtivät finaaliin pelaamaan tiivistä peliä ja lähinnä selviämään kentälle? Tuolla tavalla saatiinkin tulokseksi erittäin mieto 2-1 tappio, jossa ei hyökätty koko pelissä.

Sitten Marjamäki lähti parhaalla materiaalilla world cuppiin pieneen kaukaloon ja muutkin saivat parhaat yksilöt mukaan ja tukkaan tuli komeasti 4-0 ja 3-0 ja 3-1 jokaisessa pelissä. Amerikan junnut pöllytti Suomea 5-1. Anteeksi, jos tulokset on väärin, mutta se varmasti antoi sinulle realistisen kuvan siitä, kuinka suomalaisille tuppaa käymään tuolla pienessä kaukalossa kun lähdetään hyökkäämään ja tunteikkaasti painamaan yli-innokasta hyökkäyspeliä - tuloksena on se 1-0 tappion sijaan isonumeroinen peli ja turpaan.

Isossa kuvassa Marjamäkeä on pidetty erittäin edistyksellinä valmentajana ja hyvänä ihmisjohtajana. Kumma juttu, että näinkin hyvä valmentaja ei saanut kammettua Leijonia jatkoon rohkealla pelitavalla world cupissa. Jos joku ottaisi sen lusikan käteen ja myöntäisi asiat niin kuin ne ovat, että meillä ei tällä hetkellä ole kovin paljon pelaajia, jotka pärjäävät pienessä kaukalossa missään ikäluokassa ja se on paljon isompi ongelma kuin se, mikä pukuosasta häärii siellä vaihtoaitiossa. Jos esim. Ahokas nyt aloittaa semmosen rehellisen pestin ja annetaan vaikka kolme vuotta aikaa lähteä kehittämään peliä ja ennen kaikkea hommata siihen pelitapaan sopivia yksilöitä niin voidaan alkaa odottaa pienemmistä kaukaloista voittoja.

Hyvä materiaali pärjää kaukalossa kuin kaukalossa. On lyhytnäköistä ja typerää kuvitella, että yksi valmentaja olisi kaikkeen syyllinen ja nimenomaan Rautakorven heikko osaaminen olisi suurin syy tappioihin. Valmentaja vastaa tuloksesta ja Rautakorpi ei missään nimessä ole onnistunut U20-pesteissään, mutta samalla kannattaa muistaa, että ei hän koskaan ole saanut ikäluokan kermaa kisoihin.
World Cupista: paras mahdollinen kokoonpano sillä hetkellä, mutta täytyy muistaa, että muihin maihin verrattuna materiaali oli erittäin köykäinen, monet Suomen pelaajat olivat kesäterässä ja alisuorittivat, eivätkö nuoret olleet vielä valmiita noin isoon rooliin. Pieni kaukalo ei selitä esimerkiksi Filppulan, Jokisen, Komarovin, Lehterän, Donskoin, Teräväisen, Barkovin, Koivun, Määtän ja Vatasen alisuorittamista, koska he ovat kaikki pelanneet jo jonkin aikaa NHL-kaukalossa. Analyyttisenä, nuorena ja näyttämishaluisena valmentajana Marjamäki sortui myös jonkin verran samaan kuin mihin Rautakorpi nyt, eli joukkueen ylivalmentamiseen. Kun pelikirjaa painotetaan liikaa ja pelitapa on liian monimutkainen, eivät ratkaisut lähde selkäytimestä, ja peli on lähinnä sekavaa. Marjamäen puolustukseksi voidaan kuitenkin sanoa, että vain ensimmäinen peli Pohjois-Amerikan U24-tähdistöjoukkuetta oli surkea esitys (häviö 1-4). Ruotsi-pelissä taisteluilme oli erittäin kova, ja peliä jopa hallittiin suurimmaksi osaksi ylivoimaista materiaalia vastaan. Peli kaatui ainoastaan ikuiseen viimeistelytehottomuuteen ja jäi yhden maalin peliksi (jos sitä viime hetken tyhjää maalia 0-2 ei lasketa). Venäjä-pelissä ei ollut enää mitään panosta. Siinä joukkue pelasi ihan hyvin, mutta kun oma maalinteko ei onnistunut ja vastustajalta onnistui, pelaajat kipsaantuivat eivätkä enää nousseet. Tappio tuli lukemin 0-3 parempaa materiaalia vastaan pelissä, jossa ainoastaan Venäjällä oli panosta (varmisti voitolla jatkopaikan).

Mielestäni World Cup ja U20-kisat eivät ole vertailukelpoisia tässä tilanteessa. Ainoa yhtymäkohta on pieni kaukalo. Tietenkään Suomen materiaali ei ole näissä kisoissa yhtä kova kuin viime vuoden U20-kisoissa, mutta on se silti kovempi kuin Tsekin ja ainakin Tanskan materiaali – jotka ovat huom. eurooppalaisia joukkueita, joten pientä kaukaloa on turha syyttää tappioista. Ei ole aiheellista kysyä, olisivatko Lauri Marjamäki, Karri Kivi tai Jukka Jalonen pystyneet johdattamaan tämän vuoden U20-joukkueen MM-kultaan. Parempi olisi kysyä, olisivatko he pystyneet voittamaan näiden kisojen Tsekin tai vähintään Tanskan samalla joukkueella, ja uskon, että he olisivat siihen pystyneet. Kolmesta tappiostaan huolimatta Late sai aikaiseksi kaksi peliä, joissa hävittiin saappaat jalassa materiaaliltaan parempaan vastustajaa vastaan. Rautakorvelta yhtään sellaista peliä ei ole vielä nähty. Illan Ruotsi-matsi on Iron Forestin mahdollisesti viimeinen tilaisuus näyttää epäilijöille.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Ei ole aiheellista kysyä, olisivatko Lauri Marjamäki, Karri Kivi tai Jukka Jalonen pystyneet johdattamaan tämän vuoden U20-joukkueen MM-kultaan. Parempi olisi kysyä, olisivatko he pystyneet voittamaan näiden kisojen Tsekin tai vähintään Tanskan samalla joukkueella, ja uskon, että he olisivat siihen pystyneet. Kolmesta tappiostaan huolimatta Late sai aikaiseksi kaksi peliä, joissa hävittiin saappaat jalassa materiaaliltaan parempaan vastustajaa vastaan. Rautakorvelta yhtään sellaista peliä ei ole vielä nähty. Illan Ruotsi-matsi on Iron Forestin mahdollisesti viimeinen tilaisuus näyttää epäilijöille.
No nyt kun Ruotsi-peli on pelattu, niin voidaan todeta joukkueen tehneen ihan hienon ryhtiliikkeen, josta paljolti kiitos menee kokeneelle valmennusjohdolle. Kuitenkin tulos, niin Ruotsia vastaan pelatusta ottelusta kuin (ja ennen kaikkea) koko turnauksesta ovat riman alituksia ja tulokset mitä Rautakorpi ja Urama ovat saaneet aikaiseksi ovat anteeksiantamattoman heikkoja.

Suomen materiaali ei ole niin vahva kuin vuosi sitten, mutta on se vahvempi kuin mitä tulokset osoittavat. Rautakorpi ja Urama kantavat tästä täyden vastuun.

Edelleen pidän tärkeänä, että nuorten maajoukkueen valmentajana on kokenut valmentaja kuten esimerkiksi Rautakorpi ja laskenkin hyvän Ruotsi-esityksen paljolti kokeneen valmennuksen ansioksi. Jääkiekko on kuitenkin tulosurheilua ja valmennuksen tulee kantaa vastuu siitä mitä tapahtui ennen kaikkea turnauksen kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Valmistautuminen epäonnistui, ja se johtuuko tuo epäonnistumin yli- vai alivalmentamisesta on toissijaista, valmennusjohto kantaa vastuun tuloksista mitä on saavutettu, tai tässä tapauksessa "saavutettu".
 
Edelleen pidän tärkeänä, että nuorten maajoukkueen valmentajana on kokenut valmentaja kuten esimerkiksi Rautakorpi ja laskenkin hyvän Ruotsi-esityksen paljolti kokeneen valmennuksen ansioksi. Jääkiekko on kuitenkin tulosurheilua ja valmennuksen tulee kantaa vastuu siitä mitä tapahtui ennen kaikkea turnauksen kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Valmistautuminen epäonnistui, ja se johtuuko tuo epäonnistumin yli- vai alivalmentamisesta on toissijaista, valmennusjohto kantaa vastuun tuloksista mitä on saavutettu, tai tässä tapauksessa "saavutettu".
Samaa mieltä. Odotankin valmennusjohdon eroavan näiden kisojen jälkeen, sillä viime kädessä vastuu huonosta tuloksesta on heillä, vaikka peliesitys sinänsä muuta kertoisikin.

Hienointa olisi, että viimeisen karsintamatsin jälkeen Urama kävisi YLE:n suorassa lähetyksessä antamassa alaiselleen Rautakorvelle kenkää, johon Jukka voisi suivaantuneena vastata uhaten Ralea Ralen talon polttamisella.
 
RELEASE THE KRAKEN

Noma

Jäsen
Samaa mieltä. Odotankin valmennusjohdon eroavan näiden kisojen jälkeen, sillä viime kädessä vastuu huonosta tuloksesta on heillä, vaikka peliesitys sinänsä muuta kertoisikin.

Hienointa olisi, että viimeisen karsintamatsin jälkeen Urama kävisi YLE:n suorassa lähetyksessä antamassa alaiselleen Rautakorvelle kenkää, johon Jukka voisi suivaantuneena vastata uhaten Ralea Ralen talon polttamisella.
Valmennusjohdon eroaminen tai erottaminen viimeisen karsintamatsin jälkeen olisikin sikäli mielenkiintoinen tempaus, että U20-päävalmentajan pestihän loppuu näihin MM-kisoihin.
 
- Noma

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rautakorpi ja Urama
Mites Marko Ojanen? Eikö hänelle jää mitään vastuuta?

Ja kysyn nyt toistamiseen, että miten Rautakorpi käytännössä kantaa vastuunsa tuloksesta? Rautakorvella on ollut jo kolme kuukautta 2+1 mallinen soppari takataskussa Tapparaan. Rautakorpi oli alun pitäenkin tullut vetämään yhden kauden U20-puikoissa ja koko ajan suunnitelma on ollut, että ensi vuonna jatkaa toinen mies. Miten Rautakorpi käytännössä kantaa vastuunsa? "Mene Tapparaan ja älä enää valmenna maajoukkueita!"

Odotan jo innolla seuraavaa U20-turnausta Pohjois-Amerikassa. Katsotaan kuka silloin laitetaan bussin alle. Ja hei pakko vielä sanoa, että kun Ruotsissa noi junnujutut hoidetaan niin paljon paremmin kuin Suomessa niin miten ihmeessä Vesalainen, joka on ollut Frölundan koulussa, ei onnistunut tässä turnauksessa, vaikka on saanut oppinsa samasta paikasta kuin suurin osa Ruotsin pelaajista?
 
Valmennusjohdon eroaminen tai erottaminen viimeisen karsintamatsin jälkeen olisikin sikäli mielenkiintoinen tempaus, että U20-päävalmentajan pestihän loppuu näihin MM-kisoihin.
Sehän se vitsi tässä olikin. Tai yritti olla, sillä vitsi ei ole onnistunut jos sitä joutuu selittämään.
 
RELEASE THE KRAKEN

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Liverpool. Tool —— hämyt
miten ihmeessä Vesalainen, joka on ollut Frölundan koulussa, ei onnistunut tässä turnauksessa, vaikka on saanut oppinsa samasta paikasta kuin suurin osa Ruotsin pelaajista?
Voisiko liittyä valmennukseen jotenkin?
 
Olen syvästi turhautunut siitä, etteivät kaikki ihmiset ymmärrä, että olen oikeassa.

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suomen osalta näyttää vähän siltä että menestymiselle on vuosikiintiö. Vuosi mennyt hyvin tai talvi/kevät kun tuli U18 ja U20 kultaa ja aikuisissa finaalipaikka. No WC ja nämä nuorten MM-kisat palauttivat hyvin takaisin maanpinnalle.
 
- Jyppi on siinä mielessä hyvä vastustaja, että niiden pelaajat ei kaadu kulmissa ihan tuosta vaan. Siellä saa kamppailla ihan oikeasti, eikä tarvitse pelätä helppoja jäähyjä. Ne pysyy pystyssä ne kundit ja se on hyvä tieto etukäteen, Toni Söderholm.

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Rautakorvelle kenkää ja Ahokas tilalle. Urama läks kanssa.
Huikeaa mahtavaa! Kiitos mutta ei kiitos. Todennäköisesti kisat olisivat menneet paremmin ilman valmentajaa kuin Rautakorven ja kumppaineiden alaisuudessa. Eikä enää uudestaan tätä paskaa, kiitos!
 
- Jyppi on siinä mielessä hyvä vastustaja, että niiden pelaajat ei kaadu kulmissa ihan tuosta vaan. Siellä saa kamppailla ihan oikeasti, eikä tarvitse pelätä helppoja jäähyjä. Ne pysyy pystyssä ne kundit ja se on hyvä tieto etukäteen, Toni Söderholm.

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Liverpool. Tool —— hämyt
Kahvakiekon grand old man sai sitten lähteä. Pojat olisivat haluneet pelata mutta Rautakyrvällä oli eri taktiikka. Oikea päätös mutta se tuli aivan liian myöhään.
 
Olen syvästi turhautunut siitä, etteivät kaikki ihmiset ymmärrä, että olen oikeassa.

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siirrytään kvartaalimeininkiin myös MM-kiekossa. Ottelukohtainen sopimus valmennuksella, tappio tietää monoa. Uusi valmennustiimi venaamassa samaan tyyliin kun pari pelaajaa odottaa passin leimaamista katsomossa. Katsomovalmentajat antaa painetta seurustelemalla lehdistön kanssa ja arvostelemalla joukkuetta.
 
Rakkaudesta vitutukseen.
Näitä turnauksia on niin paljon - enemmän kuin sieniä sateella, että ei niitä jaksa kaikkia voittaa. Käydään välillä myös tuolla B-sarjassa haistelemassa uusia tuulia ja pelaamassa vähän muitakin maita vastaan ettei aina näitä samoja Ruotseja ja Tsekkejä. Tullaan sitten taas muutaman vuoden kuluttua voittamaan tämänkin höntsäturnaus uudelleen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura
Näitä turnauksia on niin paljon - enemmän kuin sieniä sateella, että ei niitä jaksa kaikkia voittaa. Käydään välillä myös tuolla B-sarjassa haistelemassa uusia tuulia ja pelaamassa vähän muitakin maita vastaan ettei aina näitä samoja Ruotseja ja Tsekkejä. Tullaan sitten taas muutaman vuoden kuluttua voittamaan tämänkin höntsäturnaus uudelleen.
Joo jossain maastohiihdossa nämä. Siellä on ihan ok että piirikunnallisen tason hiihtäjät käy välillä hakemassa vauhtia omalta tasoltaan sieltä Suomen cupeista, mutta kyllähän Suomen jääkiekkomaajoukkueen pitää olla siellä ykköstasolla koko ajan.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Sieltähän se sitten tuli... Eli Ruotsille 40 voitto alkusarjoissa putkeen. Kone mikä kone...
 
"On vaarallista puhua korkealentoisista järjestelmistä ja strategioista. Toiminta on aina paikallista..." -V. Horttana-

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Puolivälieräpareina siis:

Ruotsi - Slovakia
Tanska - Venäjä
USA - Sveitsi
Kanada - Tshekki


Mutta onko välieräparit tosiaan SWE/SVK - DEN/RUS ja USA/SUI - CAN/CZE, kuten YLE väittää? Tuohan käytännössä tarkoittaa sitä, että mahdollisesti A-lohkon ykkönen kohtaisi A-lohkon kakkosen ja B-lohkon ykkönen puolestaan B-lohkon kakkosen.
 

Ralph

Jäsen
Mutta onko välieräparit tosiaan SWE/SVK - DEN/RUS ja USA/SUI - CAN/CZE, kuten YLE väittää?
Virallisilta kotisivuilta löytyvässä kaaviossa näyttäisi välieräparit olevan USA-Venäjä ja Ruotsi-Kanada, jos siis kaikki parhaat menee odotetusti jatkoon.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.