Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat 26.12.2016–5.1.2017, Kanada

  • 153 064
  • 463
Tila
Viestiketju on suljettu.

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jännä, että Suomelle ei ole annettu yhtään tuollaista 20.00 (Suomen aikaa) alkavaa peliä. Kun taas esimerkiksi Tsekille on annettu kolme tuollaista aikaisin alkavaa peliä, Ruotsillekin kaksi. Suomen kaikki pelit alkavat puolen yön jälkeen Suomen aikaa.

Olisihan se ollut ihan kiva täälläkin katsoa edes yksi peli ennen puolta yötä. Ilmeisesti IIHF haluaa väkisin tuohota tuon junnukisojen kiinnostuksen nousun täällä Suomessa. Mestaruuden ja kotikisojen jälkeen katsojia olisi varmasti riittänyt illalla alkavaan peliin. Yöllä alkaviin peleihin tuskin niin paljon.

Toki nuo myöhemmät pelit ovat varmasti joukkueelle ja pelaajille parempia. Ja itselleni ei ole niinkään väliä mihin aikaan alkaa, silti katson. Mutta olisivat nyt jumalauta edes yhden pelin antaneet ihmisten aikoihin, tuollainen perseily laskee varmasti kiinnostusta Suomessa ja juuri silloin, kun se kiinnostus on korkealla. Vitun tyhmä IIHF!
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Venäjän lopullinen joukkue.

Maalivahdit:

Anton Krasotkin, Lokomotiv Jaroslavl
Ilja Samsonov, Metallurg Magnitigorsk
Vladislav Suhatšjov, Tšelmet Tšeljabinsk

Puolustajat:

Grigori Dronov, Metallurg Magnitigorsk
Vadim Kudako, Severstal Tšerepovets
Jegor Rykov, SKA Pietari
Mihail Sergatšov, Windsor Spitfires (OHL)
Mihail Sidorov, Ak Bars Kazan
Artjom Volkov, Dinamo Balašiha
Jegor Voronkov, Vitjaz Podolsk
Sergei Zborovski, Regina Pats (WHL)

Hyökkääjät:

Denis Aleksejev, HK Rjazan
Kirill Beljajev, Jugra Hanty-Mansijsk
Denis Gurjanov, Texas Stars (AHL)
Kirill Kaprizov, Salavat Julajev Ufa
Pavel Karnauhov, TsSKA Moskova
Danila Kvartalnov, TsSKA Moskova
Aleksandr Polunin, Lokomotiv Jaroslavl
German Rubtsov, Vitjaz Tšehov
Jakov Trenin, Gatineau Olympiques (QMJHL)
Kirill Urakov, Torpedo Nižni Novgorod
Mihail Vorobjov, Salavat Julajev Ufa
Danil Jurtaikin, HK Rjazan
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Valaiskaa tietämätöntä. Onko Ahcan, Cecconi ja Lindgren kovempia pakkeja kuin Krys? Nimekkäämpiä ei ainakaan ole.

Ja hyökkäyksestä samansuuntainen kyssäri: Onko DeBrincat huonompi jääkiekkoilija kuin Anderson, Harper, Laczynski tai Terry? Brownillahan oli joku loukki, mutta vieläkin ihmettelen tuota jenkkien valintapolitiikkaa.

Ja siis joo, tiesin kyllä, että nuo hyökit putos jo aikaa sitten, mutta tuli nyt hyvä hetki kysyä tietäjiltä.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Nyt syksyllä World Cupissa jäivät rannalle Kessel, T.Johnson, Faulk, Shattenkirk yms. Ja tuli vielä pahemmin turpaan
Boldaus oma. Muistaakseni Kessel nyt vain sattui olemaan vielä palautumassa kesällä tehdystä käsileikkauksesta World Cupin aikaan. Nopean googlettelun perusteella oli vielä elokuun lopulla epävarmaa pelaako Kessel edes Pensin kauden avauksessa (lopulta pelasi). En nyt muista, milloin nuo viimeiset valinnat World Cupiin tehtiin, mutta siinä mielessä ihan ymmärrettävää, että loukkaantunut/toipuva pelaaja jätettiin rannalle. Tästäkin syystä tuo Kesselin twiitti World Cupin aikaan tuntui aika törkeältä.

Ja aiheeseen palaten, onhan tuo aika käsittämätöntä jättää DeBrincat ulos. Viime U20 kisat ei DeBrincatilta kovin putkeen mennyt, mutta vuoden viisaampana ja kokeneempana olisi voinut olla jo toinen ääni kellossa. Aika yliopistopainotteisella linjalla menivät, vaikka Krys tippuikin pois. Kätisyydet varmasti pakkien valintoihin vaikuttaneet, ja roolitukset sitten hyökkäyspäähän.

Onko Sveitsin joukkue vielä varmistettu kisoihin? Jos on, niin kisoissahan nähdään kaksi 2000-luvulla syntynyttä, Ruotsin Rasmus Dahlin ja Sveitsin Nico Gross.
 
Valaiskaa tietämätöntä. Onko Ahcan, Cecconi ja Lindgren kovempia pakkeja kuin Krys? Nimekkäämpiä ei ainakaan ole.

Ja hyökkäyksestä samansuuntainen kyssäri: Onko DeBrincat huonompi jääkiekkoilija kuin Anderson, Harper, Laczynski tai Terry? Brownillahan oli joku loukki, mutta vieläkin ihmettelen tuota jenkkien valintapolitiikkaa.

Minäkin DeBrincatin pudottamista ihmettelin, mutta jos poika ei pysty antamaan hyviä näyttöjä yhdessäkään valintatilaisuudessa tai kv-pelissä, niin eipä tuota tarvitse ihmetellä.

Mainitsemasi pelaajat taipuvat pomminvarmasti paremmin nyt tarjolla oleviin rooleihin kuin DeBrincat, joten roolitukset puoltavat myös DeBrincatin pudottamista. Toinen vaihtoehto olisi ollut Bracco, joka kuitenkin veti ilmeisesti paremman leirityksen ja ansaitsi näin paikkansa.

Mitä puolustajiin tulee, niin Lindgren menee omissa papereissa Krysin edelle. Ahcanista ja Cecconista ei ole mitään tuntumaa itselläni v
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ei olisi ihan väärin sanoa että jenkeillä on kisojen paras hyökkäys paperilla. Sopii odottaa paljon maaleja. Ja Chad Krys ei mahtunut joukkueeseen? Oho.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Tshekin lopullinen joukkue:


Maalivahdit:
Petr Kváča, HC Ceske Budejovice
Jakub Škarek, Dukla Jihlava
Daniel Vladař, Providence Bruins (AHL)

Puolustajat:
Vojtěh Budík, Prince Albert Raiders (WHL)
Frantisek Hrdinka, Linköpings HC (SWE)
Filip Hronek, Saginaw Spirit (OHL)
Petr Kalina, Sparta Prague
Daniel Krenželok, Vitkovice Ostrava
David Kvasnička, HC Plzen
Ondřej Vála, Kamloops Blazers (WHL)
Jakub Zbořil, Saint John Sea Dogs (QMJHL)

Hyökkääjät:
Jan Dufek, Kometa Brno
Filip Chlapík, Charlottetown Islanders (QMJHL)
Lukáš Jašek, Ocelari Trinec
David Kaše, Pirati Chomutov
Radek Koblížek, Kärpät
Petr Kodýtek, HC Plzen
Daniel Kurovský, Vitkovice Ostrava
Adam Musil, Red Deer Rebels (WHL)
Martin Nečas, Kometa Brno
Kristian Reichel, HC Litvinov
Šimon Stránský, Prince Albert Raiders (WHL)
Filip Suchý, Omaha Lancers (USHL)
Michael Špaček, Red Deer Rebels (WHL)
Tomáš Šoustal, Kelowna Rockets (WHL)
 
Onko muuten tietoa YLE:n selostajista tai asiantuntijoista? Juusela ja Härkönen, voisin ajatella, mutta onko joku huomannut ihan virallista tietoa? Asiantuntijoiksi sitten varmaan Kibe Kuhta ja joku muu.

No nyt on tietoa. Tai ainakin jos ohjelmatiedot pitävät paikkansa, niin Juusela selostaa odotetusti Suomen pelit. USAvsCAN-pelin selostajaksi on kerrottu Timo Lievemaa. Luultavasti siis Lievemaa selostaa ne muut Juuselalta mahdollisesti jäävät pelit.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Kirjoittelin tänään oman ennakon näistä kisoista. Tiedot on koottu eri lähteistä ja lähinnä tilastoscouttauksella sekä raportteja lukemalla tein tällaisen tuotoksen, joka ainakin auttoi minua prosessin edetessä saamaan käsityksen eri maiden pelaajista ja heidän tasostaan. Joitakin asiavirheitä saattaa olla seassa ja varmasti ne, jotka ovat enemmän junnuja tai tiettyjä maita seuranneet, osaavat korjata sitten tarvittaessa tai antaa lisäinformaatiota. Tavoitteena oli siis itselle selventää yksilöiden tasoa ja ketjukoostumuksia, jotka auttavat sitten ainakin vedonlyönnissä ja tekevät turnauksen seuraamisesta muutenkin mielekkäämpää, kun tietää eri yksilöiden taustoja. Jos tästä on jollekin apua ja hyötyä, niin hyvä homma. Kyseessä on suhteellisen tiivis paketti, vaikka merkkejä onkin se noin 30 000 kappaletta ja sanoja 4000. Mutta ajattelin kuitenkin nyt jakaa tämän ennakkoni myös tänne, alkuperäinen löytyy täältä: Vaihtoaitio.net - katso viestiketjua - Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2016-2017

A-LOHKO

A-lohkossa pelaavat Ruotsi, Suomi, Tsekki, Sveitsi ja Tanska. Ruotsi lähtee lohkoon ennakkosuosikkina ja se on lähellä pelata lohkovaiheen läpi ilman tappioita 10. vuotta putkeen. Etukäteen mietittynä Tanska on lohkon heikoin joukkue ja pelannee melko suurella varmuudella karsintasarjassa sarjapaikastaan alkulohkon jälkeen.

SUOMI

Aloitetaan Suomesta. Jukka Rautakorpi on lyönyt pakkiparit ja ketjut lukkoon avausotteluun, joka pelataan 27.12 klo 00.00. Edellisessä oleva hahmotelmani pitää muuten kutinsa, mutta Vaakanaisen parina pelaa alkuun Mattila ja Rautanen on 7. puolustaja. Suomen ykkösylivoimassa pelaavat Tolvanen, Borgstöm, Vesalainen, Kuokkanen ja Juolevi. Kakkosylivoimassa puolestaan Koivula, Nättinen, Palmu, Saarijärvi ja Heiskanen.

Tolvanen - Nättinen - Palmu
Kuokkanen - Borgström - Vesalainen
Ruotsalainen - Räsänen - Koivula
Björkqvist - Mattila - Luoto
Väyrynen

Saarijärvi - Välimäki
Juolevi - Heiskanen
Vaakanainen - Mattila
Rautanen

Suomen joukkueen ykkösmaalivahtina pelannee Vehviläinen. Toivottavasti hän onnistuu eikä jouduta maalivahtirulettiin kesken kisojen. Ruusun ja Kaarlehdon kohdalla en osaa sanoa, että kumpi siellä on se ensisijainen kakkonen. Kaarlehto on vetänyt Mestiksessä Ruusua paremmilla statseilla, mutta toisaalta Tutokin on pelannut paremmin kuin JYP-Akatemia. Puolustuksessa Suomen pelillinen ykköspari lienee Juolevi-Heiskanen. Uskon, että tuo pari tulee kantamaan suurimman kuorman alakerrassa ja aivan ansaitusti. Juolevi pyörittää ykkösylivoimaa tutusti ja Heiskanen on viivalla kakkosylivoimassa Saarijärven kanssa. Saarijärveltä nähtiin viime kisoissa usein melkoista viivatanssia. Jännä nähdä, vieläkö viivasta lähtee ripuliranteita maalille ja vai onko Vili saanut kehitettyä laukaustaan. Saarijärvihän on Detroitin varaus. Hänen pakkiparinaan pelaa ensi kesän NHL-draftin avauskierroksen varaukseksi ennakoitu Juuso Välimäki, joka toimi U18-kisoissa Suomen kapteenina. Alkukaudella WHL:ssä on syntynyt mukavasti tehopisteitä, 32 otteluun tehot 12+23. Tämän myötä Välimäki on noussut joissakin draftrankingeissa jopa kymppisakkiin. Vaakanainen on kolmosparissa myös ensi kesän ykköskierroksen varaus ellei täysin epäonnistu näissä kisoissa, johon en jaksa uskoa. Loistava yleispuolustaja ja kulmapainija nuoresta iästään huolimatta. Jesper Mattila täydentää pelaavan kuusikon. Pääsi velipoikansa tavoin siis joukkueeseen. Tällä kaudella yliopistokiekossa 20 ottelussa kahdeksan tehopistettä. Rautanen on seiskapakkina Jokerit-kasvatti, joka on pelannut tällä kaudella Mestistä ja KHL:ää. 97-syntynyt puolustava puolustaja tuo "kokemusta" alakertaan ikänsä puolesta. Jokereissa kaiken kaikkiaan 14 peliä tehoilla 0+1 ja Kiekko-Vantaassa myös 14 matsia tehoin 3+3. Rautasella on siis jo kokemusta miesten peleistä ja saattaa kyllä syrjäyttää esimerkiksi Vaakanaisen tai Mattilan jossain vaiheessa turnausta. Kaiken kaikkiaan mielestäni Suomella on selvästi parempi alakerta viime vuoteen verrattuna. Tässä nipussa on monta ykköskierroksen varausta (Juolevi) tai tulevaa sellaista (Heiskanen, Välimäki, Vaakanainen).

Sitten hyökkäykseen. Se ei ole yhtä hyvä kuin viime vuonna, mutta kyllä sielläkin tasoa on varsinkin laituriosastolla. Ykkösketjussa pelaavat Palmu, Nättinen ja Tolvanen. Nättinen oli vuosi sitten kolmossentteri, nyt pitäisi sitten ottaa steppi ylöspäin ja kyetä ruokkimaan Tolvasta, joka tulee olemaan myös luultavasti lähellä TOP10-varausta ensi kesänä. Eelillä on käsittämättömän nopeasti lähtevä rannelaukaus ja hän lienee se Suomen tämän vuoden Patrik Laine U20-kisoissa. Mutta vielä palatakseni Nättiseen, hän on tosiaan Anaheimin varaus. Tällä kaudella on syntynyt OHL:ssä 22 matsiin 21 pinnaa, kun viime kaudella samassa sarjassa hän teki 52 matsiin 71 pinnaa. Toki seura on vaihtunut, joten onko se sitten vaikuttanut tehojen lievään hiipumiseen. Mutta OHL:ssä tosiaan tuo pinna per peli ei ole mikään erikoinen tahti edes. Palmu on tehnyt samassa sarjassa tällä kaudella 32 matsiin 44 pistettä. Palmun heikkous on todella pieni koko, vain 171-senttinen ukko Eliteprospectsin mukaan. Palmun vahvuudet ovat nopeudessa ja peliälyssä, kamppailupelaamisessa tietysti hän antaa tasoitusta. Suomen oma Martin St. Louis. Kakkosessa pelaavat Kuokkanen, Borgström ja Vesalainen. Kuokkanen varattiin viime kesänä Carolinaan ja on aloittanut kauden vahvasti Londonissa. 28 matsiin 40 pinnaa, Suomen kärkilaitureita. Näin pojan molemmat maalit liigadebyytissä Lahdessa keväällä ottelussa, joka on toistaiseksi Kuokkasen ainoa SM-Liigassa. Taitava pelaaja, hyvä liike. Ei ole kaikkein kovin kamppailija, mutta sijoittuu ja lukee peliä hyvin. Hyvä kuti ja pystyy myös syöttämään maaleja. Vesalainen toisessa laidassa pelaa edelleen Frölundassa. Tulevan kesän TOP10-varaus luultavasti. Toki nyt jouluun asti Vesalainen kiekkoili lainalla HPK:ssa ja teki yhden osuman. Leftin kätisyys, isokokoinen 190 cm pitkä hyökkääjä. Tuo kokoa ja voimaa kakkosketjuun. Kuokkasen ja Vesalaisen keskellä pelaa Borgstöm, joka siis varattiin kesällä Floridaan avauskierroksella. Kahden suunnan sentteri kuten Nättinenkin. Tällä kaudella NCAA:ssa 14gp 16pts. Viime kaudella HIFKin A-junnuissa 40 matsiin 55 pinnaa. Vielä on lievä kysymysmerkki se, miten hyvin Borgström pystyy tehoilemaan kv-peleissä. Toivottavasti kykenee ottamaan isoa roolia.

Kolmosketjussa kiekkoilevat sitten Ilveksen Koivula, Ässien Ruotsalainen ja Aapeli Räsänen. Koivulasta ei tarvitse enää sanoa juurikaan mitään, tuttu ukko. Iso rightin pelaaja, jolla on hyvä kuti. Häikäissyt Ilveksessä. Ruotsalainen teki viime kaudella 5+5 tehot Liigassa, mutta tällä kaudella on syntynyt vain yksi maali. Pystyy pelaamaan myös keskellä, mutta aloittaa ainakin laidassa. Suomen kolmossenu on odotetusti Räsänen, joka voitti U18-kultaa keväällä. Edmontonin 6. kierroksen varaus. Tällä kaudella USHL:ssä 12 pinnaa 20 matsiin. Loistava aloittaja ennen kaikkea. Rightin kätisyydestä plussaa, hyvä kahteen suuntaan, taistelija. Nelosessa sitten on mm. viime kisojen Suomen pirteä veikko eli Björkqvist, joka pystyisi pelaamaan myös ylemmissä ketjuissa, mutta roolituksen takia vetää nelosessa. Vähän kuin Komarov Suomen A-maajoukkueessa. Keskellä pelaa Julius Mattila, joka lähti siis Bostonin yliopistoon täksi kaudeksi veljensä tavoin. Toisessa laidassa on Luoto, joka on pelannut Tapparassa Liigaa mainiosti ja osunut maalipuidenkin väliin jo useamman kerran. Luoto on yksi pelaaja, joka voi kyllä nostaa vielä profiiliaan kisojen aikana. Vaikka pelaa nimellisessä nelosketjussa, tulosta voi silti odottaa myös häneltä. Slovakiaa vastaan harjoituspelissäkin syntyi kaksi maalia. 13. hyökkääjänä aloittaa Tepsin Väyrynen, joka voi pelata keskellä ja laidassa. Odotan Suomelta lohkon kakkospaikkaa, jolloin puolivälierissä tulee vastaan joko Kanada, USA tai Venäjä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
TSHEKKI

Seuraavaksi käsittelyyn Tsekki. Joukkue on pelannut kaksi harjoituspeliä, jotka se hävisi 4-0 ja 5-0. Vastassa olivat USA ja Kanada. Joukkueen kokoonpano lienee koostumuksien osalta jotain seuraavanlaista:

XX David Kase - 15 Tomáš Šoustal - XX Michael Špaček
23 Šimon Stránský - XX Filip Chlapik - 26 Adam Musil
16 Daniel Kurovský - 8 Martin Nečas - 24 Filip Suchý
17 Lukáš Jašek - 25 Kristian Reichel - 21 Radek Koblížek
Petr Kodytek, Jan Dufek

7 David Kvasnička - 29 Filip Hronek
19 Vojtěch Budík - 3 Daniel Krenželok
20 Jakub Zbořil - 12 František Hrdinka
28 Petr Kalina - 6 Ondřej Vála

30 Daniel Vladař
2 Jakub Škarek

Vladar on selvä ykkösmaalivahti. Hän pelaa AHL:aa Bostonin farmissa. Tällä kaudella kuusi matsia, joissa kiekot ovat pysähtyneet 91,4% varmuudella. Oli mukana jo vuosi sitten luukkuvahtina. Puolustuksessa mielenkiintoiset nimet ovat Zboril ja Hronek. Zboril on Bruinsin 1. kierroksen varaus kesältä 2015. Keith Yandlemainen kahden suunnan puolustaja, joka pystyy tehoilemaan. Tällä kaudella QMJHL:ssa 20 peliä ja 18 pistettä. Viime vuoden kisoissa keräsi vain yhden syöttöpisteen, nyt odotetaan enemmän. Hronek puolestaan on Detroitin toisen kierroksen varaus viime kesältä. OHL:ssa tällä kaudella 27gp 23pts. Viime kisoissa 5gp 0+2. Rightin YV-puolustaja.

Hyökkääjistössä kärkinimiä ovat ehdottomasti Spacek, Chlapik, Necas, Kase, Soustal, Musil sekä Stransky. Spacek teki viime kisoissa viisi pinnaa ja tällä kaudella WHL:ssa reippaasti yli pinna per peli, Necas on tulevan draftin TOP10-varaus ehkäpä, Chlapik on tehnyt hurjaa jälkeä WHL:ssa, Musil on myös pelannut WHL:ssa yli pinna per peli -tahtia. Soustal teki viime kisoissa 0+1 tehot vain, nyt vaaditaan enemmän. Kase samoin vuosi sitten vain 0+1, veli pelaa jo Anaheimissa, David on Phillyn varaus. Alaketjuissa kiinnostaa tietysti Kärppien Koblizekin otteet. Nelosketjun pörrääjän roolia on tarjolla. Stransky on vetänyt myös WHL:ssa pinna per peli -tahtia. Kärkiukot tulevat siis P-Amerikan junnusarjoista ja alaketjuissa on sitten Tsekin sarjojen pelaajia. Vaikka harjoituspelit ovat menneet alakanttiin, Tsekeiltä löytyy kuitenkin laatua ja kärkiosaamista, mutta taso putoaa muutamien huippuyksilöiden jälkeen. Lohkon kolmospaikkakaan ei irtoa helpolla Suomen ja Ruotsin takana, koska Sveitsilläkin on muutamia todella laadukkaita yksilöitä joukkueessaan, mutta siitä myöhemmin lisää. Musil, Necas, Soustal ja Spacek ovat muuten kaikki righteja, joten se tuo Tshekin ylivoimaan paljon variaatiomahdollisuuksia.

RUOTSI

Ruotsi lähtee A-lohkoon suosikkina normaalisti ja ratkoo Suomen kanssa lohkovoiton. Joukkueen kokoonpano näyttää seuraavalta.

Elias Pettersson - Lias Andersson - Carl Grundström
Filip Ahl - Joel Eriksson Ek - Alex Nylander
Jonathan Dahlén - Rasmus Asplund - Jens Lööke
Tim Söderlund - Andreas Wingerli - Sebastian Olsson
Fredrik Karlström

Oliver Kylington - Gabriel Carlsson
Jacob Larsson - Kristoffer Gunnarsson
Lucas Carlsson - David Bernhardt
Rasmus Dahlin

Felix Sandström
Filip Gustavsson
Adam Werner

Ketä täältä sitten kannattaa seurata? Maalissa pelaa ykkösenä Sandström. SHL:ssa saa tasaisesti vastuuta, oli mukana jo viime kisoissa, mutta silloin Söderström syrjäytti hänet. Laatukassari kuitenkin. Pakistossa Dahlin mahtui joukkueeseen, on ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja kisoissa. Ruotsin suurin pakkilupaus, joka varataan kesällä 2018 kärjessä. Kylington puolestaan on Ruotsin johtava pakki näissä kisoissa. Pelaa AHL:ssä ja on tehnyt 25 matsiin 13 pinnaa. Pyörittää ykkösylivoimaa. Jacob Larsson teki viime kisoissa kolme pinnaa kuuteen peliin ja on pakiston tukiranka kakkosparissa Gunnarssonin kanssa. Anaheimin ykköskierroksen varaus, joka pääsi tällä kaudella pelaamaan jo muutaman matsin ylhäällä. Loistava luistelija ja yleispuolustaja. Gabriel Carlsson pelasi viime kisoissa kolmen syöttöpinnan arvoisesti ja pelannee Kylingtonin vierellä. Bernhardt on AV-puolustaja ja oman pään luuta.

Hyökkäyksessä on laatua myös. Eriksson Ek häikäisi jo Wildin paidassa, mutta palasi vielä Ruotsiin pelaamaan. Nylander on tehoillut AHL:ssä Sabresin farmissa. Oli viime kisoissa Ruotsin paras pistemies ja on kisojen parhaita hyökkääjiä. Voimahyökkääjä Ahl täydentää ehkä Ruotsin parhaan ketjun. Ykkösessä Lias Andersson on tulevan draftin ykköskierroksen nimi. HV71:ssa tällä kaudella yhdeksän tehopinnaa toistaiseksi kasassa. Kolmossenu Asplund teki viime kisoissa viisi pinnaa ja on jälleen hyökkäyksen kantavia voimia. Viisas kahden suunnan yksilö. Ykkösen laidoilla Pettersson on myös tulevan draftin ykköskierroksen nimi. Tällä kaudella Allsvenskanissa pinna per peli -tahtia 27 matsia. Toisella laidalla Carl Grundtröm varattiin Torontoon toisella kierroksella. Frölundassa on syntynyt 13 tehopistettä alkukaudella. Aggressiivinen pelaaja. Ruotsin nelosketju on energinen ja hoitelee alivoimatilanteet. Kolmosen laidoilla operoivat Lööke ja Dahlen ovat Timrån miehiä Allsvenskanissa ja molemmilla on jo NHL-varaus.

Kaiken kaikkiaan ihanan mielenkiintoinen kokoonpano jälleen Ruotsilla. Jännä nähdä saako Dahlin vastuuta pakistossa. Hyökkäyksessä kahdelta kärkiketjulta on lupa odottaa dominoivia otteita jopa. Lohkovoitolla aukeaa vapaalippu välieriin, koska toisesta lohkosta tulee vastaan kvartseissa silloin joko Latvia tai Slovakia.

TANSKA

Tanska on myös nimennyt jo lopullisen joukkueensa kisoihin. Se lähtee A-lohkon selvänä heittopussina haastamaan isompiaan. Joukkue on seuraavanlainen.

Maalivahdit:
Emil Gransoe, Topeka Roadrunners
Kasper Krog, SonderjyskE Vojens
Lasse M. Petersen, Red Deer Rebels (WHL)

Puolustajat:
Oliver Gatz Nielsen, Herning Blue Fox
Morten Jensen, Rogle Angelholm
Anders Koch, Esbjerg Energy
Oliver Larsen, Odense Bulldogs
Christian Mieritz, Leksands IF
Mathias Rondbjerg, Rungsted
Nicolai Weichel, Rungsted

Hyökkääjät:
Niklas Andersen, Esbjerg Energy
Rasmus T. Andersson, HV71 Jonkoping
Joachim Blichfeld, Portland Winterhawks (WHL)
William Boysen, Rungsted
Nikolaj Christensen-Krag, Rogle Angelholm
Mathias From, Rogle Angelholm
Frederik Hoeg, Odense Bulldogs
Jeppe Jul Korsgaard, Aalborg Pirates
Tobias Ladehoff, Aalborg Pirates
David Madsen, Växjö Lakers
Daniel Nielsen, Herning Blue Fox
Jonas Rondbjerg, Växjö Lakers
Alexander True, Seattle Thunderbirds (WHL)
Christian Wejse, Blainville-Boisbriand Armada (QMJHL)

Ykkösmaalivahti on Lasse Petterssen. Statsit eivät häikäise WHL:ssa. Puolustuksesta voisi nostaa esiin Christian Mieritzin, joka pelaa Leksandissa. Puolustava puolustaja ykkösparissa. Hänen parinaan pelannee Morten Jensen, joka oli mukana jo vuosi sitten. Röglen A-junnuja. Kakkospari lienee Mathias Røndbjerg - Nicolai Weichel. 19-vuotias pakkipari pelaa samassa seurassa, Weichel oli mukana kisoissa jo vuosi sitten. Hyökkäys on Tanskan vahvuus, jos niin voi sanoa. Se on tasaisen lupaava, vaikka Ehlersin ja Björkstrandin kaltaisia huipputalentteja ei ehkä olekaan. Kaksi ensimmäistä ketjua ovat muodossa Mathias From - Alexander True - Rasmus T. Andersson ja Joachim Blichfeld - Nikolaj Krag Christensen - Jonas Røndbjerg. From missaa loukin takia ainakin avauspelin, mutta on day-to-day. Hänet on varattu Chicagoon viidennellä kierroksella. SHL:ssä tällä kaudella kolme pinnaa 26 pelissä. Toinen laituri Rasmus Andersson (right) on pelannut viisi peliä SHL:ssä tällä kaudella ilman tehoja, muutoin HV71:n junnuissa. Ketjua sentteröi WHL:ssa operoiva True, joka on tehnyt 19 pinnaa 30 peliin. Viime vuoden kisoissa True keräsi tehot 1+1. Kakkosketjussa sitten Joachim Blichfeld pelaa WHL:ssä. Tällä kaudella 28 pinnaa 31 peliin, hyvää jälkeä Sharksin 7. kierroksen varaukselta. Krag-Christensen puolestaan on Bluesin 7. kierroksen varaus, joka on pelannut muutaman matsin SHL:ää tällä kaudella. Toinen laituri Röndberg on tulevan draftin varauksia. Växjössä yksi peli SHL:ää, muutoin junnuissa pinna per peli. Kaksi ensimmäistä ketjua ovat siis ihan mukavanoloiset Tanskalla ja se pystyy niiden avulla varmasti haastamaan ainakin Tsekkejä ja Sveitsiä. Seuraan mielenkiinnolla miten Tanska tulee suoriutumaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
SVEITSI

A-lohko purkkiin Sveitsillä. Joukkue pelasi kaksi reenipeliä ja hävisi vain 4-3 sekä jenkeille että kanukeille. Rohkaisevaa.

Maalivahdit:
Matteo Ritz, Lausanne HC
Joren van Pottelberghe, HC Davos
Philip Wüthrich, SC Bern

Puolustajat:
Yanik Burren, SC Bern
Colin Gerber, SC Bern
Nico Gross, EVZ Academy
Roger Karrer, ZSC Lions Zürich
Jonas Siegenthaler, ZSC Lions Zürich
Livio Stalder, Luleå HF
Serge Weber, EHC Kloten

Hyökkääjät:
Dominik Diem, GCK Lions Zürich
Nando Eggenberger, HC Davos
Fabian Haberstich, EVZ Academy
Timo Haussener, EVZ Academy
Nico Hischier, Halifax Mooseheads (QMJHL)
Loic In Albon, Lausanne HC
Nathan Marchon, Fribourg-Gottéron
Marco Miranda, GCK Lions Zürich
Jerome Portmann, HC Davos
Raphael Prassl, GCK Lions Zürich
Damien Riat, Genève-Servette HC
Calvin Thürkauf, Kelowna Rockets (WHL)
Yannick Zehnder, EVZ Academy

Ykkösmaalivahti lienee Davosissa pelaava Joren Van Pottelberghe. Detroitin 4. kierroksen varaus. Tällä kaudella 12 matsia 90% torjuntaprosentilla. Pelasi viime kisoissa kuusi matsia 88,7% prosentilla, nyt olisi syytä parantaa numeroita.

4 Roger Karrer - 25 Jonas Siegenthaler
10 Serge Weber - 2 Yanik Burren
5 Livio Stadler - 7 Nico Gross
24 Colin Gerber

Pakisto oli Kanadaa vastaan ylläolevassa muodossa. Gross on Ruotsin Dahlin ohella ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja näissä karkeloissa. Ykköspari Karrer-Siegenthaler oli mukana jo vuosi sitten. Molemmat ovat pelanneet Sveitsin pääsarjassa tällä kaudella. Karrer tulee olemaan johtava kiekollinen puolustaja. Kolmosparissa Stadler on vetänyt pari peliä SHL:ssä, muutoin junnuissa.

12 Calvin Thürkauf - 15 Nathan Marchon - 9 Damien Riat
23 Dominik Diem - 18 Nico Hischier - 16 Loic In Albon
22 Nando Eggenberger - 17 Raphael Prassl - 11 Marco Miranda
8 Jerome Portmann - 19 Yannick Zehnder - 26 Timo Haussener
21 Fabian Haberstich

Kanadaa vastaan kolme ensimmäistä ketjua olivat ylläolevassa muotissa. Kakkosketju vastasi kaikista kolmesta maalista. Joukkueen suurin tähti on Nico Hischier, joka on ensi kesän draftin TOP3-varaus jopa. QMJHL:ssä hyvää jälkeä, reippaasti yli pinna per peli. Laiturit Diem ja In Albon pelaavat puolestaan Sveitsissä, junnuissa ja NLB:ssä pääosin. Todennäköisesti tämä vitja on Sveitsin syömäase. Ykkösketjussa Thurkauf oli mukana jo vuosi sitten, teki silloin pari pinnaa. Tällä kaudella WHL:ssä 31p 28gp. Columbuksen 7. kierroksen varaus. Marchon on pelannut sekä NLA:ssa että NLB:ssä tällä kaudella. Leftin suhteellisen pienikokoinen sentteri. Riat puolestaan on rightin laituri, Capsin 4. kierroksen varaus. Sveitsin pääsarjassa tällä kaudella tehot 5+5 toistaiseksi. Kolmosketjusta voisi nostaa esiin vielä Nando Eggenbergerin. 99-syntynyt vuoden 2018 draftin kärkiprospekti on tehnyt tällä kaudella neljä maalia Davosille 15 ottelussa.

SUI haastaa ainakin Tshekkejä kovin, koska kaksi ensimmäistä ketjua ovat ihan kilpailukykyiset ja Hischier pystyy kääntämään jokusen matsin yksin Sveitsille mahdollisesti. Maalivahtiosasto on isoin kysymysmerkki, samoin toki puolustuksessa ei ole kauheasti syvyyttä tai kokemusta pienestä kaukalosta.

B-LOHKO

LATVIA

B-lohkossa pelaavat Kanada, USA, Venäjä, Slovakia ja Latvia. Tämä on se kovatasoisempi lohko, mutta aloitetaan purkamalla Latvia atomeihin. Joukkueen ennustettu kokoonpano alla.

Mitens
Grigals

Cukste - Zile
Rubins - G. Jansons
E. H Jansons - Ponomarenko
Zeile - Zelis

Balcers - Buncis - Dzierkals
Puide - Klavins - Krastenbergs
Apfelbaums - Tralmaks - Baranovskis
Blugers - Smirnovs - Bernhards

Nostetaan heti esiin maalivahti Mareks Mitens. NAHL:ssa sensaatiomaiset tilastot. Unibetin Hetkinen TV:ssäkin todettiin, että Mitens saattaa antaa vedonlyönnissä etua pelata Latviaa tasoituksella. PMK 1,32 ja torjuntaprosentti melkein 95. Puolustus on Latvian vahvuus. Pelaajat ovat toisilleen tuttuja junnumajuista. Ykkösparissa Kristaps Zile on pelannut 15 peliä KHL:ssä tällä kaudella. Pakkipari Cukste on Sharksin 5. kierroksen varaus ja pelaa NCAA:ssa. Ponomarenko pelaa Norjan pääsarjassa ja on tehnyt 2+3 tehot tällä kaudella. Kristians Rubins pelaa WHL:ssä 0,5p per peli -tahdilla. Ihan hyviä pelaajia siis kärkipakit Latvialla.

Hyökkäyksessä pari ensimmäistä ketjua kestää vertailun jotenkin, mutta sen jälkeen taso tippuu. Yli puolet pelaajista pelaa P-Amerikan junnuliigoissa, joten pieni kaukalo on tuttu. Ykkösketjusta Martins Dzierkalsilla ja Rudolfs Balcerilla on NHL-varaus. Molemmat ovat pelanneet tällä kaudella yli pinna per peli -tahtia WHL:ssä ja QMJHL:ssä. Buncis puolestaan pelaa NAHL:ssa pinna per peli -tahdilla. Kakkosketjusta Krastenbergs on varattavissa tulevana kesänä. Hän on pelannut OHL:ssa 30 matsia ja tehnyt kymmenen pinnaa. Joukkueen nuorin pelaaja on Deniss Smirnovs, joka on pelannut 18 peliä Geneve-Servetten junnuissa tehden 14 pistettä. Pienikokoinen, mutta näppärä sentteri. Vain 175cm.

Latvian tavoitteena on välttää putoaminen. Mitensilta vaaditaan huippumatsi Slovakiaa vastaan, jotta Latvia ei joudu karsintasarjaan. Tiukalla puolustuksella Latvia voi pitää maalilukemat yllättävän tasaisina huippuja vastaan, vaikka se häviäisikin.

SLOVAKIA

Jatketaan Slovakialla. Se on lohkon nelossuosikki. Joukkue on seuraavanlainen.

Maalivahdit:
Roman Durny, MHk 32 Liptovsky Mikulas
Adam Huska, Connecticutin yliopisto
Matej Tomek, Dakotan yliopisto

Puolustajat:
Martin Bodak, Tappara
Erik Cernak, Erie Otters (OHL)
Martin Fehervary, Malmö Redhawks
Mario Grman, HC Topolcany
Samuel Hain, HC Topolcany
Andrej Hatala, Dukla Trencin
Oliver Kosecky, HC ´05 Banska Bystrica
Michal Roman, Ocelari Trinec

Hyökkääjät:
Martin Andrisik, HC ´05 Banska Bystrica
Radovan Bondra, Vancouver Giants (WHL)
Marek Hecl, Dukla Trencin
Filip Lestan, HV71
Patrik Osko, MHk 32 Liptovsky Mikulas
Oliver Pataky, Dukla Trencin
Milos Roman, Ocelari Trinec
Adam Ruzicka, Sarnia Sting (OHL)
Boris Sadecky, Dukla Trencin
Marek Sloboda, HK VSR SR 20
Miroslav Struska, MHk 32 Liptovsky Mikulas
Marian Studenic, Hamilton Bulldogs (OHL)

Adam Huska on ykkönen, mutta Matej Tomak haastaa tiukasti. Pakkiparit Suomea vastaan olivat Cernak-Fehervary, Roman-Hatala, Bodak-Grman ja Kosecky-Hain. Bodak pelaa Tapparan A-junnuissa Nuorten SM-Liigaa. Ykkösparin Cernak on rightin OHL-jamppa, tällä kaudella 0+6 tehot. Kingsin 2. kierroksen varaus myös. Pakkipari Fehervary pelaa Malmössä ja on päässyt pelaamaan seitsemän matsia SHL:ssä. Hän on varattavissa vasta vuoden 2018 draftissa. Lupaava kaveri. Muut puolustajat pelaavat Slovakia pl. Roman, joka pelaa Tshekeissä kakkossarjaa.

Hyökkäyksessä Slovakia koki ison menetyksen, Samuel Bucek loukkaantui ja joutuu jättämään kisat väliin. Suomea vastaan ketjut olivat Lestan-Sadecky-Pataky, Struska-Osko-Sloboda, Bondra-Ruzicka-Hecl ja Bucek-Roman-Studenic. Andrisik korvannee siis loukkaantuneen Bucekin nelosessa. Hyökkääjistä seitsemän pelaa Slovakiassa. Nimellisen kolmosketjun Radovan Bondra ja Adam Ruzicka pelaavat WHL:ssä ja OHL:ssa. Bondra on Chicagon 5. kierroksen varaus ja on tehnyt tällä kaudella 28 matsiin 29 pinnaa. Ruzicka puolestaan on ensi kesän varaustilaisuuden nimiä ja on tehnyt 22 pinnaa 32 matsiin. Ykkösketjun sentteri Sadecky on pelannut pari peliä Slovan Bratislavassa KHL-kiekkoa. Nelosketjusta voisi nostaa esiin vielä Marian Studenicin, joka on tehnyt Hamiltonissa 28 matsiin 13 tehopinnaa. Mahdollinen tulevan kesän varaus.

Slovakia taistelee lähinnä Latvian kanssa siitä viimeisestä jatkopaikasta. Hyökkäys on todella kapea, maalivahtiosasto on joukkueen suurin vahvuus.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
VENÄJÄ

Sitten kolme kovinta nippua käsittelyyn B-lohkosta. Aloitetaan Venäjästä.

Rykov-Sidorov; Polunin-Vorobyov-Kaprizov
Sergachyov-Zborovskiy; Karnaukhov-Kvartalnov-Guryanov
Voronkov-Volkov; Yurtaikin-Alexeyev-Rubtsov
Dronov-Kudako; Trenin-Belyayev-Urakov

Joukkueen maalissa on Ilja Samsonov, joka jostain syystä ei ollut viime kisoissa ykkönen, vaan Georgiev pelasi mm. finaalin, jonne Samsonov torjui venäläiset kaatamalla jenkit 2-1 välierissä. Nyt Ilja on selvä ykkönen. Puolustus on kovaa kamaa. Mikhail Sergachyov pelasi Montrealissakin muutaman matsin alkukaudella, mutta on nyt loppukauden OHL:ssa. Ehdoton kiekollinen liideri. Sergei Zborovsky pelaa hänen parinaan. Rangersin kolmoskierroksen varaus, joka pelaa WHL:ssa yli pinna per peli -tahtia. Rightin YV-peluri. Toinen kärkipari on Jegor Rykov-Mikhail Sidorov. Rykov pelaa SKA:ssa ja Sidorov Lokomotivissa vakituisesti KHL:ää. Kolmosparin Jegor Voronkov pelaa puolestaan Vitjazissa ja hänen pari Artyom Volkovkin on pelannut 5 matsia tällä sesongilla Dynamo Moskovassa. Alakerta on siis todella laadukas ja rutinoitunut miesten peleistä, joten varmasti pienen askin fyysisyys ei tule olemaan ongelma.

Hyökkäyksessä ykkösketju on joukkueen ehdoton tähtiketju. Kirill Kaprizov on takonut Ufassa jo 30 tehopistettä. Aleksander Polunin teki viime kisoissa kolme säkkiä ja on tällä kaudella tehnyt 13 pinnaa Lokomotivissa. Poikien keskellä pelaa Mikhail Vorobyov, joka on tehnyt Ufassa 10 pinnaa 36 pelissä. Todella kova ykkönen siis. Kakkosketjussa on kaksi VHL-jamppaa eli Karnaukhov ja Kvartalnov. Toisessa laidassa pelaa Denis Guryanov, joka on Dallasin ykköskierroksen varaus vuodelta 2015. Tällä kaudella hän on tehnyt AHL:ssa 0,5p per peli tehoja. Kolmosketjun ehdoton tähti on German Rubtsov, joka aloittanee turnauksen laiturina, vaikka on sentteri. Viime kesän Flyersin ykköskierroksen varaus on hyvä kahden suunnan keskushyökkääjä. Venäjän nimellisessä nelosessa operoivat Trenin, Belyaev ja Urakov saattavat kyllä olla myös tehokkaita. Trenin on hyvä syöttelijä ja Predsin toisen kierroksen varaus. Tällä kaudella QMJHL:ssa 32 tehopistettä jo. Ketjun kaksi muuta jantteria ovat puolestaan KHL:ssä pelanneet tällä kaudella suhteellisen vakituisesti, Urakov Torpedossa jopa 32 matsia.

Venäjä on kuuden mitalin putkessa ja lienee tänäkin vuonna välierissä. Siellä marginaalit ovat pienet, joten mitä tahansa voi käydä. Alakerta on turnauksen kenties laadukkain, mutta hyökkäys on muutamien talenttien varassa. Toki valmentaja Bragin saa joukkueen aina pelaamaan kollektiivina ja Venäjä tulee olemaan jälleen todella taitava ja pelinopea joukkue.

YHDYSVALLAT

USA:n valmennusjohto teki yllätyksen tiputtaessaan Alex DeBrincatin joukkueesta. Poika floppasi vuosi sitten, mutta on kuitenkin tehnyt OHL:ssa tällä kaudella 60 pinnaa, joten tuo oli shokki, vaikka harjoituspelit eivät menneetkään putkeen.

19 Clayton Keller - 18 Colin White - 29 Tage Thompson
12 Jordan Greenway - 9 Luke Kunin - 20 Troy Terry
14 Erik Foley - 28 Jack Roslovic - 17 Jeremy Bracco
23 Kieffer Bellows - 10 Tanner Laczynski - 13 Joey Anderson
11 Patrick Harper

4 Caleb Jones - 25 Charlie McAvoy
2 Ryan Lindgren - 8 Adam Fox
3 Jack Ahcan - 33 Joe Cecconi
6 Casey Fitzgerald

31 Joseph Woll
30 Jake Oettinger

Näyttää siltä, että Woll ja Oettinger tulevat jakamaan torjuntavastuun. Woll pelasi nollat Tshekkejä vastaan. Oettinger on pelannut NCAA:ssa hieman paremmilla statseilla kuin Woll. Vuotta vanhempi Parsons lienee katsomomokke.

Puolustuksessa ei ole enää Werenskiä, mutta laatua on silti. Caleb Jones on Seth Jonesin veli ja Oilersin 4. kierroksen varaus. WHL:ssa tällä kaudella 32gp 31pts. McAvoy on Bruinsin ykköskierroksen varaus viime kesältä. Jenkkien tämän rosterin kiekollinen kärkiyksilö ilman muuta. Kakkosparissa Fox on Flamesin 3. kierroksen varaus. Myös pakkipari Lindgren pelaa NCAA:ssa ja hänet on puolestaan varattu Bostoniin toisella kierroksella. Fox on näistä se pisteidentekijä ja Lindgren enemmän puolustava pakki. Ahcan on pakiston ainoa ilman NHL-varausta oleva puolustaja.

Hyökkäyksessä kaksi ensimmäistä ketjua johtaa tulitusta. Kärkisentterit Colin White ja Luke Kunin ovat erinomaisia pelaajia. White pelasi viime kisat pinna per peli -tahtia tehden seitsemän paunaa. Kunin puolestaan on joukkueen kapteeni. Molemmat ovat myös ykköskierroksen varauksia ja rightin taitavia pistelinkoja. Whiten laidalla pelaava Keller on Arizonan ykköskierroksen varaus viime kesältä. Toinen laituri Tage Thompson teki Tshekkejä vastaan kaksi maalia harjoituspelissä ja on Bluesin viime kesän ykkösvaraus numerolla 26. Kakkosen laiturit Greenway ja Terry ovat NCAA-pelureita ja molemmilla on jo NHL-varaus. Kolmossentteri Jack Roslovic on tehnyt AHL:ssa tällä kaudella jo 19 pinnaa 25 matsiin. Jetsin ykköskierroksen varaus vuodelta 2015. Laituri Foley on myös Jetsin varauksia ja toinen laituri Bracco puolestaan Toronton toisen kierroksen varaus. Tällä kaudella Bracco on tehnyt OHL:ssa hurjat 51 pinnaa 27 otteluun. Kolmosketjustakin löytyy siis todella paljon pistepotentiaalia. Ja kun nelosketjussakin paahtaa Islesin ykköskierroksen varaus Bellows voi todeta, että USA ei kalpene hyökkäysosaston laajuudessa kenellekään muulle maalle. Ja tuosta oli tosiaan varaa jättää DeBrincat vielä ulos. Sairasta. Jenkit on saletisti kolmen kärjessä lohkossa ja eiköhän se nähdä jälleen välierissä pienessä kaukalossa.

KANADA

Viimeisenä käsittelyyn kisaisäntä Kanada.

18 Pierre-Luc Dubois - 19 Dylan Strome - 27 Mitchell Stephens
11 Mathieu Joseph - 14 Mathew Barzal - 16 Taylor Raddysh
17 Tyson Jost - 25 Nicolas Roy - 12 Julien Gauthier
9 Dillon Dubé - 22 Anthony Cirelli - 21 Blake Speers
20 Michael McLeod

5 Thomas Chabot - 6 Philippe Myers
2 Jake Bean - 3 Noah Juulsen
15 Jérémy Lauzon - 8 Dante Fabbro
10 Kale Clague

31 Carter Hart
1 Connor Ingram

Maalilla vastuun jakavat Carter Hart ja Connor Ingram. Näistä Hart on ykkönen. Viime vuonna Mackenzie Blackwood hermoili mm. Suomea vastaan puolivälierissä ja imi kuusi kiekkoa. Tänä vuonna maalivahtiosaston pitäisi olla parempi. Puolustuksessa nimellinen kakkospari Jake Bean - Noah Juulsen on yksi kisojen kovimmista pareista. Molemmat ovat ykköskierroksen pelureita ja pelaavat WHL:ssa pinna per peli -tahdilla. Juulsen on johtava rightin YV-pakki ja Bean leftin. Ykkösparista Chabot oli mukana jo vuosi sitten. Ottawan ykkösvaraus teki tuolloin tehot 0+3. Pakkipari Myers pelaa QMJHL:ssa ja on tekaissut 19 matsiin 18 pistettä. Chabot pelasi tällä kaudella yhden pelin Nahilassa, kunnes hänet passitettiin takaisin QMJHL:ään. Kolmosparin Fabbro on Predsin viime kesän ykkösvaraus. Hyvä kahden suunnan yleispuolustaja. Seiskapakki on Clague on hyökkäävä pakki ja Kingsin varauksia. Lauzon puolestaan on Bruinsin varaus ja tehnyt pinnoja 0,65 keskarvolla QMHJL:ssa neljän viime kauden aikana.

Hyökkäyksessä ykkössentteri Strome kävi kokeilemassa alkukaudella Arizonassa, mutta palasi junnuihin. Ehkäpä se kisojen paras sentteri. Laidalla pelaa viime kesän kolmosvaraus Dubois, jonka Columbus nappasi Puljun sijasta. Koulutukseltaan sentteri, mutta on nyt laidassa. Toisessa laidassa palloilee Mitchell Stephens, joka oli mukana jo vuosi sitten Stromen tavoin. Tuolloin Stephens teki tehot 1+1. Tampan kakkoskierroksen varaus, jolla on hyvät kädet ja asenne. Kakkosvitjaa johtaa Islesin kärkivaraus Barzal, joka kävi pelaamassa kaksi peliä NHL:ää, mutta palasi WHL:ään. Laiturit Raddysh ja Joseph ovat molemmat Tampan varauksia. Leftin Joseph on tehnyt 45 pinnaa QMJHL:ssa ja Raddysh puolestaan OHL:ssa 61 tehopistettä 28 pelissä. Älyttömän taitava ketju siis tämäkin. Kolmosta johtaa isokokoinen rightin sentteri Nicolas Roy, joka on tehnyt QMJHL:ssa 38 pinnaa tällä kaudella. Vahva karvaaja ja riistäjä. Laidoilla Tyson Jost on Avsin viime kesän ykkösvaraus ja maalintekijä pelityypiltään. Gauthier oli mukana jo vuosi sitten ja teki silloin kaksi syöttöpistettä. Carolinan viime kesän ykkösvaraus on valtava jässikkä. 102kg ja 193cm mitat täyttävät voimahyökkääjän kriteerit. Nelosketjussa Speers pääsi pelaamaan Devilsissä muutaman NHL-kamppailun jo tällä kaudella, mutta palasi OHL:ään. Omistaa tarkan kudin ja hyvän pelisilmän. 13. hyökkääjä McLeod on Devilsin viime kesän ykkösvaraus, joten kova on taso, kun hän on ylimääräinen hyökkääjä alkuun.

Kanada on totutusti yksi suurimpia suosikkeja. Kertoimien valossa suurin, koska mestaruudesta saa rahat takaisin vain hieman yli kaksinkertaisena. Vaikea tuosta on löytää heikkouksia, niin monta ykköskierroksen varausta on mukana. Ehkä jos kärkiheppujen paineensietokyky ei kestä, Kanada voi olla ongelmissa.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Ihan mielenkiinnosta olisi mukava nähdä, jos joku kehtaisi väsätä, että miltä näyttäisi Suomen joukkue parhailla pelaajilla?
Kova joukkue tulisi, mutta Kanadalla vielä kovempi.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ihan mielenkiinnosta olisi mukava nähdä, jos joku kehtaisi väsätä, että miltä näyttäisi Suomen joukkue parhailla pelaajilla?
Kova joukkue tulisi, mutta Kanadalla vielä kovempi.

No voin koittaa muistista

Puljujärvi-Aho-Laine
Tolvanen-Saarela-Vesalainen
Kuokkanen-Borgström-Palmu
Koivula-Nättinen-Björkqvist
Tammela

Ja pakit.
 
Iso hatunnosto nimimerkille @Salming joka on jaksanut vääntää hienot ennakot joukkueista. Noita lukee aina mielellään. Eipä ole paljon lisättävää tai kommentoitavaa niihin. Nyt vain nauttimaan itse kisoista.
 

markusst

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS | Miami Dolphins
Ilahduttavaa huomata, että hype U20-kisojen ympärillä tuntuisi olevan sangen isoa tuulipukukansankin keskuudessa tänä vuonna! 2014 mestaruudella ei muistaakseni tällaista vaikutusta ollut, joten luulen että YLEä on yhtä paljon kiittäminen kuin kotikisojen mestarijoukkuetta.
 
Vaikka Suomen tappio tietysti otti kupoliin, niin kyllähän tuo Tanskan voitto noin muuten oli älyttömän hieno juttu. Oli upeaa seurata kun kamerat siirtyivät ottelun jälkeen Tanskan koppiin, jossa riemu oli aitoa ja ylimmillään. Pelaajat halailivat toisiaan ja lauloivat ja juhlivat kuin maailmanmestaruutta. Ja tämän voiton myötä he saattoivat varmistaa sarjapaikkansa, mitä voidaan pitää heille kuin maailmanmestsruutena, joten tottakai tuon riemun heille suo.

Tanskan voiton lisäksi kisat ovat alkaneet varsin odotetusti.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Ruotsi se on melkoinen kone, ainakin U20-alkusarjassa. Kaivelin vanhoja viestejä, josta löytyi tällainen tilasto alkusarjoista Ruotsille vuodesta 2008:

2008: 4 voittoa vp
2009: 4 voittoa vp
2010: 4 voittoa vp
2011: 3 voittoa vp + 1 voitto jatkoilla
2012: 2 voittoa vp + 2 voittoa jatkoilla
2013: 3 voittoa vp + 1 voitto jatkoilla
2014: 4 voittoa vp
2015: 4 voitttoa vp
2016: 4 voittoa vp
(vp=varsinainen peliaika)

Tähän kun lisätään vuoden 2017 kisoiksi laskettavat nämä kisat, niin 36 voiton päälle on tullut jo kaksi lisää. Edelliset tappiot vuoden 2007 kisoissa, eli kohta kymmenet kisat täynnä ilman tappiota, jäljellä pelit Suomea ja Tsekkiä vastaan. Tämä putki pitäisi katkaista Suomen toimesta, jos joukkue mielii välttää karsinnan. Noh, yksikin piste auttaa, jos olettaisi, että Sveitsiä vastaan Suomi onnistuisi voittamaan varsinaisella ja Sveitsi/Tanska olisivat vielä ohitettavissa.

Ei vaikuta Ruotsin menoon isot tai pienet kaukalot. Tai mitkään muutkaan meriselitykset. Ainakaan alkusarjassa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ruotsi se on melkoinen kone, ainakin U20-alkusarjassa. Kaivelin vanhoja viestejä, josta löytyi tällainen tilasto alkusarjoista Ruotsille vuodesta 2008:

Tähän kun lisätään vuoden 2017 kisoiksi laskettavat nämä kisat, niin 36 voiton päälle on tullut jo kaksi lisää. Edelliset tappiot vuoden 2007 kisoissa, eli kohta kymmenet kisat täynnä ilman tappiota, jäljellä pelit Suomea ja Tsekkiä vastaan. Tämä putki pitäisi katkaista Suomen toimesta, jos joukkue mielii välttää karsinnan. Noh, yksikin piste auttaa, jos olettaisi, että Sveitsiä vastaan Suomi onnistuisi voittamaan varsinaisella ja Sveitsi/Tanska olisivat vielä ohitettavissa.

Ei vaikuta Ruotsin menoon isot tai pienet kaukalot. Tai mitkään muutkaan meriselitykset. Ainakaan alkusarjassa.

38-0 on tosiaan saldo alkusarjasta viimeiset 10 vuotta. Ja vain yksi kulta on tullut plakkariin näinä alkusarjadominoinnin vuosina. Jännä saldo sekin. Häviävät sen turnauksen ainoan ottelunsa aina väärässä kohtaa.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
38-0 on tosiaan saldo alkusarjasta viimeiset 10 vuotta. Ja vain yksi kulta on tullut plakkariin näinä alkusarjadominoinnin vuosina. Jännä saldo sekin. Häviävät sen turnauksen ainoan ottelunsa aina väärässä kohtaa.

Jep. Onhan siellä toki noita finaalipaikkoja 5, joista toki neljästi tullut vain hopeaa. Ja mitaleita ko. ajanjaksolla kuitenkin kuusi, 1-4-1. Mutta ihan loppuun asti ei jostain syystä ole riittänyt kuin kerran.

Jos nyt haluaa hiuksia halkoa, niin olisiko saldo oikeammin 33-5-0-0 tai jotain. Mutta eipä Ruotsi ole ollut lähelläkään karsintoja tai putoamista ylipäätään aikoihin. Sen sijaan Suomelle tuntuu olevan vaikeaa saada käyrää tasaisemmaksi, korkean tason suorittamiseksi.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näkökulma: Mitä tämä suojatyöpaikkalainen tekee Suomen vaihtoaitiossa?

Jotenkin alkaa itkettää ja naurattaa, kun noita lukee. Kaksi peliä pelattu - joo - on ne ollut katastrofeja, mutta eiks pelaajilla ole mitään vastuuta? Eikö käytettävissä olevalla materiaalilla ole mitään virkaa jääkiekossa? Suomi pelaa tällä hetkellä juuri niin heikosti kuin tuolla materiaalilla voi huonoimmillaan pelata. Suomalaisilla on aika kyseenalainen historia tuolta pienestä kaukalosta ja on se koutsille kuin koutsille ollut vaikeaa voittaa tuolla. Ja viime vuoteen vertaaminen (iso kaukalo, erittäin lahjakas kolmikko ykkösketjuna) on vähintään kohtuutonta. Viime vuoden nelossentteri on tämän vuoden ykkössentteri ja se kertoo varmasti kaikille omaa kieltää siitä, miten paljon huonompi tämä joukkue on paperilla.

Jos on kolme neloskenttää ja yksi kolmoskenttä nii ei sillä montaa nippua haasteta. Kertoo aika paljon suomalaisen journalismin tasosta ja ylipäätään jääkiekkotiedosta, että tältä joukkueelta on odotettu isoja asioita. Jos voittavat pelinkin alkusarjassa voi olla tosi tyytyväinen.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Eikö käytettävissä olevalla materiaalilla ole mitään virkaa jääkiekossa? Suomi pelaa tällä hetkellä juuri niin heikosti kuin tuolla materiaalilla voi huonoimmillaan pelata. Suomalaisilla on aika kyseenalainen historia tuolta pienestä kaukalosta ja on se koutsille kuin koutsille ollut vaikeaa voittaa tuolla.
Ja ehkäpä ongelma piilee juuri tässä. Rautakorpi on huomioinut pienen kaukalon pelityylissään huonosti, eikä Suomi hallinnastaan huolimatta pääse kovinkaan kummoisille laukaisupaikoille edes Tanskaa vastaan.

Joukkueen isoissa rooleissa on enemmän pienessä kaukalossa pelaavia kavereita, mutta tämä aiemmista vuosista poikkeava vahvuus on tapettu uskomattoman tehokkaasti peluuttamalla liian järjestelmällistä lätkää. Rautakorven kyvyttömyys sopeutua jo ennalta tiedettyyn asiaan on se suurin ongelma tällä hetkellä. Pelitapa ei vastaa millään tasolla pelaajistoa tai korkealla tunnetasolla pelattavaa turnausta.

Nyt pitäisi vaan höllätä systemaattisuutta ja repiä se kadotettu tunne taas jostakin esiin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja ehkäpä ongelma piilee juuri tässä. Rautakorpi on huomioinut pienen kaukalon pelityylissään huonosti, eikä Suomi hallinnastaan huolimatta pääse kovinkaan kummoisille laukaisupaikoille edes Tanskaa vastaan.

Tapparan ketjusta löytyy käyttäjän @Henkka koostama kokonaisuus näistä P-Amerikan turnauksista. Todella surkeasti on mennyt ihan sama kuka on ollut koutsina.

Joukkueen isoissa rooleissa on enemmän pienessä kaukalossa pelaavia kavereita, mutta tämä aiemmista vuosista poikkeava vahvuus on tapettu uskomattoman tehokkaasti peluuttamalla liian järjestelmällistä lätkää.

Aika kova tuomio kyllä, jos on pelattu kaksi (2) peliä.

Pelitapa ei vastaa millään tasolla pelaajistoa tai korkealla tunnetasolla pelattavaa turnausta.

Millainen pelitapa pitäisi olla, jotta se vastaisi sinun käsitystäsi siitä, miten Suomen pitäisi pelata? Jos pojat vetävät 80 kertaa Tanskaa vastaan, joista 40 ohi ja aikaiseksi saadaan kaksi maalia niin millaisella pelitavalla olisi pitänyt pelata, että paikkoja olisi ollut riittävästi maalin tekemiseen?

Nyt pitäisi vaan höllätä systemaattisuutta ja repiä se kadotettu tunne taas jostakin esiin.

Luomulätkää siis ilman pelitapaa. Eli toisin sanoen sitä samaa kuin ekassa pelissä eli hyökkääjät karkaa siniselle ja pakit yrittää epätoivoisia syöttöjä keskialueen läpi, jotka ei onnistu? Ja tuolla tavallahan päästiin organisoidusti alueelle? Ei päästy.

Tää on ihan "mukamuka" -puhetta, jolla ei oo mitään tekemistä jääkiekon kanssa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Millainen pelitapa pitäisi olla, jotta se vastaisi sinun käsitystäsi siitä, miten Suomen pitäisi pelata? Jos pojat vetävät 80 kertaa Tanskaa vastaan, joista 40 ohi ja aikaiseksi saadaan kaksi maalia niin millaisella pelitavalla olisi pitänyt pelata, että paikkoja olisi ollut riittävästi maalin tekemiseen?

Eli valmennus on platonisen täydellistä ja pelaajat vain sössineet? Kai nyt valmentajalla on edes jonkinlainen vastuu joukkueen peli-ilmeestä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös