Alle 20-vuotiaiden MM-kisat 2015–2016: Suomi

  • 282 373
  • 1 264
Tila
Viestiketju on suljettu.

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Onhan tuossa alkusarjan aikana tullut selväksi että tälle Suomen joukkueelle on kaikki mahdollista tähtien ja helvetin välimaastosta. Hyökkäys antaa voittomahdollisuuden jos kulkee kuin tähänkin asti, mutta sitten taas koko joukkueen pitää aktivoitua omassa päässä tasaviisikoin sekä alivoimalla. AV olisi tietty helpoin korjata sillä ettei mennä jäähyboksiin. Olisi mukava nähdä sekin miten nuo veskarit pelaavat(vaikka eivät vielä luottoa ole kumpikaan herättäneet) kun puolustuspäässä pidetään vastustajan toiset aallot ja tolppamiehet kurissa.

Veikataan kuitenkin realistinen 0-0 ja voittomaalikisoissa Suomelle.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Hyvä jos nousevat. Tänään sitä tarvitaan, sillä superketju kyllä yritetään himmantää kaikin voimin, valitettavasti. Toivottavasti ei teilata saikulle asti!
Ei onnistu isossa laatikossa mikään totaali-himmentäminen. Pojilla on vieläpä niin hyvä liike ja taitotaso. Siihen jos kanukit uhraa keskittymisensä, niin tekevät pelin vain helpommaksi Suomelle.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaa, koko alkusarja oli aikaa laittaa viisikkopuolustus tasapainoon, eikä sitä tapahtunut - vaikea nähdä että edes tämän vuoden Kanadaa vastaan pärjättäisiin näin hajanaisella puolustuspelillä (etenkin kun maalivahdit eivät ole esittäneet ihmeitä): paineista huolimatta siellä on sellainen poikkeuksellinen perustaito ja perusosaaminen, että suurin piirtein automaattisesti pystyvät hyötymään noista karkeista virheistämme. Toki jos pystytään tekemään yli 5 maalia niin voidaan tälläkin pelillä olla voitossa kiinni, mutta toivoisi viimeinkin tiivistä oman pään peliä vaikka sitten hyökkäyksessä olisikin vähän vähemmän karnevalistista ilotulitusta...
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Sitä isommalla syyllä jos Ahon ketju saadaan jopa onnistuneestikin pimennettyä, niin nyt on tuolla vanhemmalla ikäluokalla paikka nousta ratkomaan. Rantanen ja Kapanen nyt olis paikka!
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Sitä isommalla syyllä jos Ahon ketju saadaan jopa onnistuneestikin pimennettyä, niin nyt on tuolla vanhemmalla ikäluokalla paikka nousta ratkomaan. Rantanen ja Kapanen nyt olis paikka!

Näin juuri. Kapanenkin sai jo onnistumisia tililleen, että kyllä siellä laajuutta löytyy suomen hyökäyksestä. Myös Vehviläiseen on itselläni luottoa. Pelasi Tsekki pelissäkin monet tilanteet todella hyvin kuin liigassakin parhaat veskarit pelaavat. Vähän vielä ekstraa tarvitaan tänään. luotto on kova.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Myös Vehviläiseen on itselläni luottoa. Pelasi Tsekki pelissäkin monet tilanteet todella hyvin kuin liigassakin parhaat veskarit pelaavat.
Vehviläisen suurimmat ovat sijoittumisessa ja väärin ajoitetussa polvilleen pudottamisessa. Lisäksi Vehviläinen tekee jäässä itsestään pienen roikottamalla käsiään ja lysähtämällä kasaan. Liigassa keskivertopelaajan laukaisutaito on niin huono, että tuollaisista puutteista huolimatta voi suorittaa kohtalaisella tasolla. Samantapaisia ongelmia on monella muullakin liigavahdilla. Kanadalaisten laukaisutaito ja -tarkkuus ovat kuitenkin toista luokkaa ja sen takia yläkulmiin ja taka- tai etunurkkaan ei pitäisi jäädä tuollaisia aukkoja.

Lisäksi ainakin omaan silmään on näyttänyt, että Vehviläinen ei pysty keskittymään peliin koko ajan täysipainoisesti - lieneekö hermopainetta liiaksi. Tsekkimatsista hyviä esimerkkejä oli poikittaissyötöstä tullut maali, jossa Vehviläinen oli aivan muissa maailmoissa sekä yksi läpiajo, jossa olisi saanut kiekon haltuunsa lähtemällä vastaan. Sen läpiajon tosin Vehviläinen lopulta torjui hienosti.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Kandan päävalmentajakin on sitä mieltä, että Suomi lähtee ennakkosuosikkina illan otteluun. Toivottavasti suomalaiset osaavat lähteä peliin oikealla tavalla. Vastassa heikosti suorittanut Kanada, kotihalli täynnä yleisöä, viimeisistä peleistä jäänyt mukava lataus...

Kanadan koutsi yrittää mediapelillä tehdä Suomesta suosikkia..Kyllähän Kanukit niitä suosikkeja ovat ja Suomipoika iskee parhaansa mukaan kapulaa rattaisiin! Ihan riittävän monta kertaa on mm-turnauksissa nähty kun ou cänädää pelaa alkulohkon puolilla valoilla ja tosipelien alkaessa nupit laitetaan kaakkoon..,

Mutta..kyllä Suomella tästä täysin realistinen sauma on jatkoonkin mennä. Hereillä nyt J.J. sekä mediapelin suhteen, että penkin takana!
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Liigassa Vehviläinen on ollut todella vakuuttava Onko sitten syynä juuri tuo heikko suomalaisten laukaisutaito. Kyllä ihan itketkki Venäjää vastaan kun etuyläkulmat olivat aivan tyhjiä ja sinne useampi veto meni. Samoin tuossa Tsekki pelissä se 4-4 tasoitus maali olisi kyllä ollut otettavissa. Toki tarkka veto ja oma neliö oli siellä täällä mut kyl nuo etenkin rannekutina pitäisi napata kiinni. Todella hapuilevaa on esitys ollut häneltä ja en ole vakuuttunut ollenkaan. Toki jos pääsee samalle tasolle kuin Liigassa niin hieno homma ja syön sanani.

Sen sijaan Kähkönen oli siinä ainoassa pelissään todella eleetön ja rauhallinen tekemisissään. Ehkäpä meni yksi helppo mutta kyllä sielläkin pakiston ja huonon tuuren kanssa oli niin paljon tekemistä että puhtaat paperit miehelle antaisin. Ainakin omaan silmään 50x rauhallisempaa ja eleettömämpää tekemistä. Ehdottomasti olisin lyönyt tänään maalille. Mutta kaitpa Jalosella on parempi silmä ja tietous niin näillä mennään

Kanada on monien silmään voinut olla huono tai ailahteleva jne ja onhan se sitä ollut omaankin. Silti, siellä on semmoisia poikia ja miehiä jotka ovat taistelleet jo nuoresta asti aina siitä voitosta. Oli tilanne mikä on niin aina taistellaan vain ja ainoastaan voitosta, keinoja kaihtamatta. Jos Suomen pakisto ja av sekkailee tänään totuttuun tapaan niin voi rumatkin lukemat tulla. Myös Kapasen ja Rantasen on aika astua esiin, jotta jatkoon päästäisiin. Sieltä tulee vastaan PA jengi ja näitä pelaajia vastanhan siellä pojat ovat pelanneet. Paljon on oltu nyt tuon Liiga-ketjun varassa ja nyt on myös muiden annettava tarvittava taustatuki ja oltava tunnollisia myös omiin niin taistelulla voi voitto irrota. Jotenkin pelko itsellä tuon Vehviläisen takia lähinnä on, että jos pakisto ja av sekoilee niin voi tulla rumatkin lukemat taululle. Vaikkakin Kanada on ehkä heikosti kisat pelanneet.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei tarvi ainakaan aikaerohommilla enää selitellä. Rantanen ja Kapanen pääsee nyt samalle viivalle jetlagin kanssa kanukkeja vastaan. Jos nyt mitään jetlagia enää vaikuttamassa on. Tarpeeksi hyvä kun on (Juolevi), niin ei vaikuta.

Perkule, itsekkin pääsen tänään paikan päälle. Loppuunmyytyyn peliin järjestyi ihmeen kaupalla ilmaiset liput. Tapparan miehet pitää hyvää huolta toisistaan. ;)
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Myös Kapasen ja Rantasen on aika astua esiin, jotta jatkoon päästäisiin. Sieltä tulee vastaan PA jengi ja näitä pelaajia vastanhan siellä pojat ovat pelanneet.
Paljon parempaa olisi lupa odottaa, mutta en usko, että henkilökohtaisella tasolla kumpikaan enää mitään valtavaa loikkaa tulee ottamaan. Molemmat tuntuvat olevan aika yksin omissa ketjuissaan, vaikka pelaavatkin hyvin kypsästi molempiin suuntiin. Ketjujen yhteistyö ei ole missään vaiheessa lähtenyt toimimaan. Ketjumuutoksetkaan eivät tuoneet juurikaan parannusta. Pelaajien välimatkat ovat todella pitkiä, eikä kiekko liiku, vaan se tuodaan ylös kuljettamalla ja kuljetukset päätyvät poikkeuksetta kulmiin. Vetopaikoille ei päästä, vaikka peli pyöriikin pääosin vastustajan päädyssä.

Toistaiseksi näiden kahden otteet ovat kuitenkin olleet pettymys ja aina voidaan sanoa, että huiput nostavat myös ketjukaveriensa tasoa. Valitettavasti kisoissa on onnistu saamaan kasaan vain yksi toimiva ketju ja tästä antaisin pientä kritiikkiä myös valmennukselle. Tuosta materiaalista pitäisi saada enemmän irti.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Harmi ettei Kähkönen ollut maalissa Venäjää ha Tsekkiä vastaan, tolla puolustuspelaamisella Raskia kaivataan. No saapi nähdä...
 

Gemondo

Jäsen
Oma veikkaukseni on, että Kanada vie tänään.

Kanada voittaa maalintekokilpailun 6-5.

Veikataan kuitenkin realistinen 0-0 ja voittomaalikisoissa Suomelle.

Tuossa omatkin pitkälti omatkin fiilikset illan matsista. Puolitoista vuorokautta nyt odotellut vesi kielellä puolivälierää ja koettanut miettiä miten pelissä tulee käymään. Ja lopputulos vaihtuu joka kerta.

Suomen puolustus ja maalivahtipeli luokattomia. Kanada voittaa.
No eipä ole Kanadankaan puolustus juuri vakuuttanut. Suomi vie.
Erikoistilanteet ratkaisevat, ja Suomen alivoimalla ei yksinkertaisesti voi voittaa! Kanada jatkoon.
Suomella maaginen ylivoima. Kanadaa ei pelasta nyt mikään.
Kanadalla järkyttävä määrä käyttämätöntä potentiaalia. Plus ensimmäinen peli jossa panosta. Plus Kanada. Kuka voittaa?
Kotietu. Suomi.
Kotikisojen paineet. Kanada.
Vehviläinen maalissa. Kanada.
Blackwood. Suomi.
Puljujärvi&Laine vs. Strome&Marner. Suomi.
J.Jalonen vs. P-Amerikka. Kanada.

Ja lista jatkuu loputtomiin.

Ehkä sen on oltava sitten tasapeli. Ja ratkaisu rankkareilla Kanadalle parempien yksilöiden ansiosta.
Tai Suomelle hyökkääjien hyvän flown ansiosta.
Tai Kanadalle paremman maalivahdin ansiosta.
Tai...
Tai...



Sen verran on vielä pakko sanoa että uskomaton fiilis tullut näitä kisoja seuratessa. Viimeksi maajoukkuepelit aiheuttaneet itselleni näin suuria fiiliksiä vuosina 98-01! Toivottavasti tämä kipinä ei sammu samalla kun kisat loppuvat.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Olisikohan tuomarit tällä kertaa vähän enemmän suomen puolella, koska Helsingin kisat..? Ainakaan Yhtään Kanukin filmausta ei tarvitsisi mennä läpi tänään.
 
Vehviläisen suurimmat ovat sijoittumisessa ja väärin ajoitetussa polvilleen pudottamisessa. Lisäksi Vehviläinen tekee jäässä itsestään pienen roikottamalla käsiään ja lysähtämällä kasaan. Liigassa keskivertopelaajan laukaisutaito on niin huono, että puutteista huolimatta voi suorittaa kohtalaisella tasolla. Kanadalaisten laukaisutaito ja -tarkkuus ovat kuitenkin toista luokkaa ja sen takia yläkulmiin ja taka- tai etunurkkaan ei pitäisi jäädä tuollaisia aukkoja.

Lisäksi ainakin omaan silmään on näyttänyt, että Vehviläinen ei pysty keskittymään peliin koko ajan täysipainoisesti - lieneekö hermopainetta liiaksi. Tsekkimatsista hyviä esimerkkejä oli poikittaissyötöstä tullut maali, jossa Vehviläinen oli aivan muissa maailmoissa sekä yksi läpiajo, jossa olisi saanut kiekon haltuunsa lähtemällä vastaan. Sen läpiajon tosin Vehviläinen lopulta torjui hienosti.

Poika tietää, ettei ole (vielä) vahvoilla mailapelissä eikä ylipäätään radikaalisti oman alueen ulkopuolella heiluessaan (suurimmalla osalla suomalaisveskareista on sama heikkous, josta tosin pääsevät viimeistään Pohjois-Amerikassa, koska on pakko). Ja varmasti ne paineetkin vaikuttavat 18-vuotiaan korvien välissä. Kähkönen ON rauhallisempi perustyyliltään ja -vireeltään, mutta Vehviläinen pelasi paikan itselleen Tshekkiä vastaan ja that's it. Myös pakistolle on tärkeää, ettei pelaava maalivahti vaihdu joka matsiin; yhteistyö on kuitenkin aina erilaista eri vahtien kanssa.

Jaksan yhä jankuttaa, että yhtä lailla maalivahtipelin kanssa avainasemassa on se tiiviimpi puolustuspeli, kovuus maalin edessä ja sektorin tukkiminen koko viisikon - ei vain pakkien ja molarin - voimin. Sebastian Aho on oikeastaan ainoa, joka on pelannut kunnollista sentterin puolustuspeliä koko turnauksen ajan.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Sebastian Aho on oikeastaan ainoa, joka on pelannut kunnollista sentterin puolustuspeliä koko turnauksen ajan.

Ahokin on välillä höntyillyt keskustan tyhjäksi. Kollektiivina pitää parantaa, viisikon pitäisi liikkua tiiviinä, jotta pakit uskaltavat antaa painetta, ja voivat antaa painetta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kanadalla ei ole mitään mahdollisuuksia. Kiekkohallinta on 100% varmasti Suomella, ja maalintekokilpailussa Kanadalla ei ole mitään saumaa, vaikka Vehviläinen pelaisi keskinkertaisen pelin. Aivan turhaa pessimismiä ja pirujen maalaamista seinille tuo toive tiiviistä viisikkopuolustuksesta. Se on huonoin mahdollinen taktiikka Suomelle lähteä puolustuksen kautta tuohon peliin. Tsekki-peli antoi vääristyneen kuvan Suomen tasosta, kun puolet jätkistä pelasi kipeänä.
 
Ahokin on välillä höntyillyt keskustan tyhjäksi. Viisikon pitäisi liikkua tiiviinä, jotta pakit uskaltavat antaa painetta, ja voivat antaa painetta.

No joo, mutta aika harvoin ja harmittomissa paikoissa... sikäli kun sellaisia nyt on näissä peleissä:). Mitään nysväilevää peruuttelua ei yhäkään tartte harrastaa, mutta keskusta ja sektori nyt vaan ovat paikkoja, jossa ei saa olla niin paljoa tilaa kuin aiemmin. Kyllä Kanada sen käyttää, vaikka niiden peli olisi kuinka sekaisin ja maalissa olisi Jeesus seisomassa päällään.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kanadalla ei ole mitään mahdollisuuksia. Kiekkohallinta on 100% varmasti Suomella, ja maalintekokilpailussa Kanadalla ei ole mitään saumaa, vaikka Vehviläinen pelaisi keskinkertaisen pelin. ...
Entä jos pelaakin huonon pelin kuten rybyjä vastaan?

... mutta keskusta ja sektori nyt vaan ovat paikkoja, jossa ei saa olla niin paljoa tilaa kuin aiemmin. Kyllä Kanada sen käyttää, vaikka niiden peli olisi kuinka sekaisin ja maalissa olisi Jeesus seisomassa päällään.
Toivottavasti tuo hyvää vauhtia edariksi kouliintuva Hintzikin alkaisi ymmärtää mainitun asian... olletikin, kun Rantasella ei oikein puolustaminen(-kaan) ole ihmeemmin onnistunut - merkkausvirheitä joka pelissä molemmilla luvattoman paljon.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eipä muuten Kanadankaan AV mitää huikeaa ollut.
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Vehviläisellä ei vielä yhtään hyvää peliä takana ja silti saa aloittaa. En ymmärrä. Ihan hyvin olisi voitu lähtä kisoihin, niin että molemmat maalivahdit olisi pelannut kaksi peliä. Yhden kovemman ja yhden helpomman ja sitten pudotuspeleissä kuumempi vahti ois jatkanut. Nyt sen sijaan peluutettu Vehviläistä, joka ei ole todellakaan ollut omalla tasollaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Paljon parempaa olisi lupa odottaa, mutta en usko, että henkilökohtaisella tasolla kumpikaan enää mitään valtavaa loikkaa tulee ottamaan. Molemmat tuntuvat olevan aika yksin omissa ketjuissaan, vaikka pelaavatkin hyvin kypsästi molempiin suuntiin. Ketjujen yhteistyö ei ole missään vaiheessa lähtenyt toimimaan. Ketjumuutoksetkaan eivät tuoneet juurikaan parannusta. Pelaajien välimatkat ovat todella pitkiä, eikä kiekko liiku, vaan se tuodaan ylös kuljettamalla ja kuljetukset päätyvät poikkeuksetta kulmiin. Vetopaikoille ei päästä, vaikka peli pyöriikin pääosin vastustajan päädyssä.

Minusta Kapanen ja Rantanen ovat itse vaikuttaneet eniten siihen että ovat omissa ketjuissaan yksin. Melkoista kiekon kuskailua on ollut molempien pelaaminen. Eikä kummankaan yritykset kiekon syöttämiseenkään ole niin kovin vakuuttaneet pl. Kapasen syöttö Kalapudaksen yv - maaliin. Helppoja syöttöpaikkoja on hassattu vastustajalle tai milloin mihinkin.

Toki se on puoliksi totta että valmennuksenkin piikkiin menee se, että Suomella ei ole ollut kahta hyökkäystehoihin pystyvää ketjua. On aika harvinainen tilanne U20 - kisoissa että mukana on kaksi ykköskierroksen varausta joista kumpikaan ei pelaa Suomen tehokkaimmassa ketjussa. No, tämä on asia jota on turha enää parkua, ketjuja tuskin kannattaa enää kauheasti sotkea.

En silti täysin mahdottomana pitäisi että jompi kumpi mainituista paukauttaisi Kanadaa vastaan jonkun soolomaalin. Potentiaali on molemmilla kova, edelleen.
 

Zinetula

Jäsen
No joo, mutta aika harvoin ja harmittomissa paikoissa... sikäli kun sellaisia nyt on näissä peleissä:). Mitään nysväilevää peruuttelua ei yhäkään tartte harrastaa, mutta keskusta ja sektori nyt vaan ovat paikkoja, jossa ei saa olla niin paljoa tilaa kuin aiemmin. Kyllä Kanada sen käyttää, vaikka niiden peli olisi kuinka sekaisin ja maalissa olisi Jeesus seisomassa päällään.
Totta. Parit virheet on tullut toki Ahollekin, mutta eihän virheetöntä pelaajaa maailmassa olekaan. Täytyy sitä paitsi huomioida, että lähes poikkeuksetta Venäjäpelistä (Venäjä kotijoukkue) lähtien Ahot ovat pelanneet vastustajan ykköstä/parasta ketjua vastaan (Venäjän KHL-ketju, Tsekin Smejkal - Spacek - Pastrnak jne.) Varmaan Marjamäkikin halusi Ahojen pelaavan Tsekin tähtiketjua vastaan ja hyvin se selviytyi. Useimmiten peli vietiin Tsekin päätyyn, mutta toki Tsekkikin teki pariin kertaan Ahon ketjun puolustuspelin hankalaksi huipputaidollaan. Tämähän on kovin inhimillistä ja luonnollista, että Pastrnakin tasoiset NHL-miehet saavat välillä myös aikaan jotain hyvää. Se ei ota pois mitään keskusmies Aholta, kuka on pelannut kaikin puolin erinomaista ja esimerkillistä sentterin peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös