Alle 20-vuotiaiden MM-kisat 2015–2016: Suomi

  • 282 657
  • 1 264
Tila
Viestiketju on suljettu.

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Siinä mielessä Aho on sitten lähempänä Matthewsiä. Viittaan siis noihin Stubbin sanoihin. Voi hyvinkin debytoida NHL:ssä aiemmin mitä Laine ja Pulju, joiden urahuippu on sitten toki heittämällä korkeammalla.
Tässä nostettu yksi asia loistavasti esille eli juuri tuo URAHUIPPU ! Tämä on asia, joka on itse asiassa yksi scouttien nro 1 key point. Missä on mahdollinen URAHUIPPU varaamattomia pelaajia arvioitaessa.
Puljujärvellä ura huippu on vielä kaukana, koska on fyysisesti vielä raakile. Järjetön pelimies jo nyt mutta kun tohon kroppaan tulee vielä n. 10 kg lihasta, niin voima/nopeus ominaisuudet kasvavat todella kivasti.
Sitten on pelaajia, joiden URAHUIPPU on jo nyt lähempänä. Fyysisesti jo valmis paketti on esim. Aleksi Saarela.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Huomenna kisat alkavat sitten uudestaan. Olen joskus ennenkin nähnyt ja kuullut puhuttavan Kanadasta, joka ei ole alkusarjan aikana vakuuttanut, mutta jos paine korvien välissä ei ole liikaa kasvanut viikon aikana, niin todennäköisesti he pelaavat Suomea vastaan pelin, jossa voiton eteen tehdään kaikki mahdollinen. Ja näihin peleihin, U20 -pleijareihin, tullaan sitten jo sellaisella ryminällä, että kaikki mahdollinen taivaan ja maan väliltä on mahdollista.

Mielenkiintoista onkin nähdä, miten tuomarit selviävät huomisesta. Esimerkiksi nahistelutilanteissa kanukit saavat aina hieman anteeksi "koska Kanada". Lisäksi he tietävät, että kun tuuppaa ensin, saa kaverin reagoimaan ja todennäköisesti jälkimmäisen lyönnin esittävä vastapuoli joutuu jäähylle. Ja kun Kanadalle on tulossa rangaistus, he varmasti pyrkivät nahistelulla eliminoimaan yv:n ja saada kentälle tasavoimat... jne. Miten Suomi kestää ns. "kellon ulkopuoliset" tilanteet, se ratkaisee paljon.

Suomella tuskin on kenttäpelissä isompaa hätää. AV:lla harkitsisin itse ns. salmiakin käyttöä (1-2-1), jossa yksi pakki jäisi käytännössä aina maalille ja edessä oleva kolmio ottaisi poikittaissyötöt pois/plokkaisia vastustajan takakolmion kuteja. Kiekkoa tulee maalille koko ajan, se on melko varmaa. Ja samalla laukauksen lähdettyä alempi kolmio olisi lähempänä maalia ja maalin edessä ei tulisi irtokiekossa Kanadalle ylivoimatilanteita. Kanadan kärsivällisyys pyörittää kiekkoa on yleensä heikko, pyrkimyksenä on yleensä laukoa mahdollisimman monta kertaa, joten paineistavasta neliöstä tuskin on hyötyä. Ja perusneliö on taas tähän mennessä hieman vuotanut.

Mutta mielenkiintoinen peli on tulossa
 

Zinetula

Jäsen
Helvetin mahtavaa että näitä äijiä tulee näin laajalta rintamalta.

Granlund, Barkov, Pulkkinen
Laine, Teräväinen, Puljujärvi
Rantanen, Aho, Kapanen
Lehkonen, Salomäki, toinen Granlund

Siinä jo aika mukavaa maajoukkuehyökkäysmateriaalia jonka ympärille rakentaa. Jotkut floppaa, jotkut muut listan ulkopuolelta yllättää.

Kiva lista 90-lukulaisia! Lisäisin tuohon -1992 -ketjuun Donskoin, kuka on noussut ihan Suomen kärkilaitureihin. Väsäsin joutessani 90-lukulaisten 5-kentän joukkueen muutaman vuoden päähän johonkin kansainväliseen turnaukseen (1990-1998 -syntyneet). Aika pitkään mennään, että pelkästään näistä ammennetaan. 80-luvun lopultakin ainakin Kemppainen, Lehterä ja Komarov mielivät varmasti mukaan vielä moniin kekkereihin.

Laine - Barkov - Puljujärvi
Aho - Teräväinen - Rantanen
Donskoi - Mi. Granlund - Pulkkinen
Salomäki - Ma. Granlund - Kapanen
Lehkonen - Haula - Pakarinen

Ristolainen - Juolevi
Vatanen - Määttä
Pokka -Lindell
Honka - Jokipakka
Saarijärvi - Lindbohm


Kirittäjäketjut:
Hännikäinen - Saarela - Armia
Lammikko - Hintz - Hartikainen
Mikkola - Nutivaara
Rissanen - Tuulola
 

Zinetula

Jäsen
Tässä nostettu yksi asia loistavasti esille eli juuri tuo URAHUIPPU ! Tämä on asia, joka on itse asiassa yksi scouttien nro 1 key point. Missä on mahdollinen URAHUIPPU varaamattomia pelaajia arvioitaessa.
Puljujärvellä ura huippu on vielä kaukana, koska on fyysisesti vielä raakile. Järjetön pelimies jo nyt mutta kun tohon kroppaan tulee vielä n. 10 kg lihasta, niin voima/nopeus ominaisuudet kasvavat todella kivasti.
Sitten on pelaajia, joiden URAHUIPPU on jo nyt lähempänä. Fyysisesti jo valmis paketti on esim. Aleksi Saarela.

Just näin! Ottaisin vielä kantaa tuohon valmiina NHL:ään -termiin. Joku täällä kasasikin eri numeroilla varattuja, ketkä ovat päässeet heti pelaamaan. Kysehän ei ole pelkästään siitä, kuinka valmis jätkä on vaan siitä, että organisaatiota rakennetaan näiden huippujen tulevaisuutta ajatellen. Niillä jengeillä, mitkä ovat varaamassa kärkipäässä, ei ole juuri realistisia mahdollisuuksia menestyä heti. Siksi tähdätään siihen, että joku päivä ollaan siellä huipulla ja valmistetaan juuri näitä kärkipelaajia siihen. Toki ihan kärkivaraukset ovat jo niin hyviä, että ovat monella osa-alueella jo lähes valmiita. Puljulla ja Laineella on vielä 9kk aikaa saada monia osa-alueitaan paljon paremmaksi ja uskon, että näin juuri käy. Aho on nyt 18-vuotiaana valovuoden parempi kuin vuosi sitten ja näinhän on myös Matthewsin laita. Joku totesikin hyvin, että jos Auston olisi pari päivää vanhempi, hän pelaisi jo tällä hetkellä jossakin Arizonassa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Zinetula kirjoitti:
Ristolainen - Juolevi
Vatanen - Määttä
Pokka -Lindell
Honka - Jokipakka
Saarijärvi - Lindbohm


Kirittäjäketjut:
Mikkola - Nutivaara
Rissanen - Tuulola
Ärsyttää tulla pätemään tänne, mutta huomasin vain tätä puolustusta katsoessa että Vaakanainen puuttuu tästä. Tai sitten jotain multa on mennyt ohi.

Lisäksi Välimäki ja Niemeläinen ainakin kuuluisivat viimeistään tähän kirittäjäporukkaan. Mikseivät jopa Salo, Reunanen ja Felixson. Aika näyttää mitä näistä vielä vähän epävarmemmista talenteista tulee.

Saas nähdä kuinka nopeasti tulee semmoinen tilanne jo eteen että on varaa jättää isoissa arvokisoissa NHL-puolustajia joukkueen ulkopuolelle, koska niitä pelaa siellä enemmän kuin mitä joukkueeseen voi ottaa mukaan.
 

Zinetula

Jäsen
@adolf todellakin saa päteä! Tarkoitin tuolla vaan 1990-1998 -syntyneiden listaa, kuten nimesinkin oman pelaajistoni. 1999-syntyisistä voi juuri mainitsemillesi povata kovaa uraa, mutta toisaalta ovat vielä 16-vuotiaita ja jätin siksi heidät vielä pois tästä "muutaman vuoden päästä pelattavasta" turnauksesta. Isot näytöt ovat vielä antamatta ja tuo pakistokin on niin potentiaalinen, että vaikkapa 18-19 -vuotias puolustaja ei mahtuisi välttämättä siihen oli hän kuinka lahjakas tahansa. Toisaalta joku Vaakanainen on todennäköisesti vuoden päästä kaikkien huulilla ja voi dominoida vaikkapa jo 2017 aikuisten mm-kisoissa. Silloin on lähellä valintaa jo mahdollisiin suurturnauksiin, missä kaikki parhaat ovat paikalla. Eli todellakin kuuluisivat vähintään tuohon kirittäjäporukkaan, mutta halusin tuolla kertaa rajata listaa tuohon 1998-ikäluokkaan.

Ps. Tästä tulikin mieleen, että lieköhän päätetty, onko Etelä-Korean Pyeongchangissa NHL-pelaajat mukana? Taitaa olla paha pala purtavaksi NHL:n organisaatioille. Kieltäminen saattaa johtaa siihen, että Ovechkinit ja kumppanit lähtevät joka tapauksessa ja silloin ollaan hankalassa raossa. Vähän haiskahtaa, että jälleen yritetään syöttää tätä World Cupia NHL-pelaajien kokoontumispaikaksi olympialaisten tilalle.

Jk. pikkasen karkailee varsinaisesta aiheesta, mutta toisaalta lätkäähän tämä vai ja liittyy näihin meidän mahtaviin nuoriin lupauksiin.
 
Aho on kyllä prototyyppi pelaajasta joka tekee kaiken oikein, ...
No ei toki aivan. Muun muassa siinä Tshekin neljännessä maalissa missasi oman ukkonsa täysin, toki Vehviläisen olisi pitänyt se maali ottaa kiinni, koska jäi ihmettelemään jotain. Yleensäkin puolustuspelaamisessa sentterinä on Aholla parannettavaa, mutta tämä varmastikin juontaa siitä, että on ilmeisesti Kärpissä pelannut laiturina.

Maalivahtitilanne on hankala. Vehviläinen otti hyviä, tärkeitä torjuntoja, mutta toisaalta pari kertaa oli hukassa. Mutta eiköhän VV jatka.
 
@adolf todellakin saa päteä! Tarkoitin tuolla vaan 1990-1998 -syntyneiden listaa, kuten nimesinkin oman pelaajistoni. 1999-syntyisistä voi juuri mainitsemillesi povata kovaa uraa, mutta toisaalta ovat vielä 16-vuotiaita ja jätin siksi heidät vielä pois tästä "muutaman vuoden päästä pelattavasta" turnauksesta.

Juuso Välimäki on syntynyt 1998.

No ei toki aivan.

Kukaan jääkiekkoilija ei tee likimainkaan kaikkia asioita kentällä oikein, mutta tuo "tekee kaiken oikein" on kiva mantra käytettäväksi juuri joidenkin villepeltosten kohdalla, joiden taso ei riitä ihan sinne maailman huipulle ja änäriurakin jää siksi kovin lyhyeksi johonkin Koivuun, Olli Jokiseen tai Selänteeseen verrattuna. Samalla voi kätevästi tuoda esiin omaa erittäin harjaantunutta lajisilmäänsä puhumalla/kirjoittamalla siitä, miten "suuri yleisö ei edes ymmärrä" näiden "kaiken oikein tekevien" pelaajien suuruutta.
 
Viimeksi muokattu:

Zinetula

Jäsen
Juuso Välimäki on syntynyt 1998.
Tiedän, samoin Adolfin mainitsemat Markus Niemeläinen, Robin Salo, Tarmo Reunanen ja Oliver Felixson taitavat olla kaikki 1998-ikäluokkaa. Olisihan heidät voinut tuohon kirittäjiin nimetä, 1998-syntyneitä kun ovat. Kuitenkin tarkoitin lähinnä lähivuosien turnausta enkä usko heidän vielä kampeavan kokeneempien ohi, niitä kun on nyt niin paljon tarjolla. 1998-ikäluokasta kelpuutin nyt vain Puljun, Laineen ja Juolevin, ketä kaikkia on spekuloitu ensi kesän varaustilaisuuden kärkipäähän. Mutta lähinnä nämä ovat makuasioita ja tuo on minun lista lähivuoden turnaukseen X. Sinänsä tuo oli vähän hypoteettinen, kun tuskin kaikki 1980-luvun jätkät vielä tippuu, kokemustakin tarvitaan.
 

jamoooh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Florida Panthers
Toivottavasti ei ole kaikilla kirjaimellisesti paskat housuissa huomenna? Onko kuulunut mitään huhuja pelaajien kunnosta?
Ainakin jollakin medialla oli haastattelu Jukka Jaloselta että alkaa helpottaan jo ja todennäköisesti kaikki on peli kunnossa huomenna, 100% varmaa ei ole kuitenkaan.

Eli toivotaan parasta!
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Kandan päävalmentajakin on sitä mieltä, että Suomi lähtee ennakkosuosikkina illan otteluun. Toivottavasti suomalaiset osaavat lähteä peliin oikealla tavalla. Vastassa heikosti suorittanut Kanada, kotihalli täynnä yleisöä, viimeisistä peleistä jäänyt mukava lataus... mikä voisikaan mennä vikaan? Toivottavasti Venäjä-peli opetti pitämään jalat maassa, muuten jälki voi olla hyvinkin rumaa, mikäli kanadalaiset alkavatkin muistamaan, kuinka tätä peliä pelataan. (Linkki YLE:n sivuille.)

Näillä pointeilla vissiin sitten Kanadan kaatoon:

-Helppoja maaleja ei saa tänään mennä. Tshekin kanssa maalintekokilpailu vielä onnistui, Kanadan kanssa tuskin.
-Puolustusalueen merkkausvirheisiin on pakko saada jotain tolkkua. Ei voi olla kaksi äijää pitämässä yhtä ja jättämässä toista vapaaksi.
-Alivoima saatava uskottavaan kuntoon.
-Kyllä niitä tehoja pitäisi alkaa löytymään muiltakin, kuin Ahon ketjulta. Tai sitten Ahon ketjun on löydettävä vielä ylimääräinen vaihde, sillä he tulevat olemaan tänään merkittyjä miehiä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Sellainen kyssäri, jos täällä joku tietää. Eli jos Suomi voittaa Kanadan, niin pelaako se maanantaina välierässä 16:00 vai 20:00 vai voiko sitä vielä tietääkään? Tuo neljän matsi olisi huomattava etu jos siitäkin voitto irtoaisi, sillä lepoaikaa jäisi huomattavasti enemmän tiistain finaaliin.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Leijonat.fi - U20 // Otteluohjelma ja tulokset kaudella 2015-16

** Suomi pelaa kello 16:00 alkavassa ottelussa

Sama tieto kerrottuna myös täällä:

http://www.leijonat.fi/files/Lipunhinnat_FI.pdf

Kiitos ja loistojuttu, jos nyt sitten voitetaan ja päästään jatkoon. Tuossa tulee kuitenkin lepoaikaa reilu vuorokausi kun vastustajalle jää vajaa vuorokausi lepoa ja pronssimatsiinkin lähes vuorokausi.

Jännittää tämänpäiväinen kyllä ihan hemmetisti. En muista milloin olisin ollut yhtä epäluottavainen maalivahteihin missään Suomen ikäluokassa varmaan ainakaan 15-20 vuoteen vaikka maalivahdit olivat lähtökohtaisesti meidän vahvuus. Tosin, varsinkin Tsekki matsin tilastoja Vehviläisen osalta huononsi se, että meillä oli yksi polvivammanen ja kaksi ripulitaudista kärsivää sekä Siikoselta meni neitsyys pakin paikalla, eli jos olisimme vetäneet 6 terveellä pakilla, niin uskon, että ihan noin paljon ei Tsekki olisi maaleja tehnyt. Nyt vaan täytyy toivoa ja laittaa sormet, jalat, silmät ja kaikki muukin ristiin, että joka ukko (ehkä miinus Sopanen) ovat 100% terveitä ja hyvässä vireessä. Itselläni olisi luotto Suomen voittoon ihan eri tasolla jos maalivahdit olisivat sillä tasolla kun heidän oletettiin olevan ja miten ovat Liigassa tällä kaudella vetäneet, mutta nyt kyllä jännittää. Maalipaikkoja ja maaleja me tullaan tekemään lähes takuuvarmasti, mutta pelottavaa on, että tästä tulee mahdollisesti maalintekokilpailu ja kuinka monta maalia tässä pelissä sitten hakataan, niin se nähdään myöhemmin.

Ja kuten täälläkin on jo käyty keskustelua, eli Suomen pitää pelata turnauksen paras peli, niin joukkueena kuin yksittäiset pelaajat, varsinkin maalivahtipeli, viisikkopuolustus, AV ja meidän ns. -96 syntyneet tähdet Kapanen ja Rantanen, heidän pitää olla parhaalla tasolla ja avustaa Laine-Aho-Pulju kenttää tulivoiman puolesta. Nyt tarvitaan se 3 pisteisiin kykenevää kenttää ja herätys tosiaan -96 syntyneille sekä maalivahdeille, tosin puolustus ja puolustajat, heidän toivoisi parantavan myös huomattavasti. Tämän lisäksi toivottavasti Hartwallin aski on myrkkyä Kanukeille, jotka ovat vasta ehkä juuri tottuneet isompaan askiin DDR:ssä (jos edes ovat) ja nyt taas tulee parimetriä lisää tilaa, toivon, että ajotukset hajoaa tämän takia Kanukeilla ja eivät pääse kunnolla pelin päälle eivätkä taklaamaan. Toivottavasti Kanada ei paranna tähän peliin vaan jatkaa samaa rimpuiluaan.

Oma veikkaukseni lopputulokseksi on Suomi voittaa Kanadan 5-4 ja molemmissa päissä maalivahdit torjuu pari game saveria, mutta sitten hörppäävät kiekkoja, jotka olisi pitänyt tarttua.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Höpöhöpö. Lainehan petaa ketjukavereilleen useita paikkoja ja tekee paljon sitä näkymätöntäkin työtä, jonka hedelmistä etenkin Puljujärvi on nyt saanut nauttia. Puljuhan on vedellyt käytännössä pelkässä pisteidentekomoodissa. Toki Laine tontin tullen hakee maalia, mutta välillä myös syöttöjä kuten tänään avopaikassa Aholle.

Kokonaisuutenahan kaikki ovat tuossa ketjussa auttaneet kaikkia, mutta pohdinkin sitä lähinnä, että pitäisikö olla enemmän Laineen "itsekkyyttä"vai Puljun enemmän muille tarjoilua. Kai nuo on vaan makuasioita sit. Ei poista sitä faktaa, että molemmat supernovia.

Tänään pelkään "popliinitakkeja"varjostukseen. Kuulostaa ehkä vähän hassulta, mutta näyttäisi siltä, että Kanada voi joutua tähän operaatioon. Meinaan, jos kanukkien taso ei nouse. Potentiaaliahan heillä on, mut ei ole vielä päässyt kunnolla esiin. Toivottavasti ei pääsekään. Uskon Leijonien menevän jatkoon. Maalille ehdottomasti Kähkönen. Vehviläinen ei vakuuta ja taitopuolen sijaan taitaa syy olla mentaalipuolella.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nooh, eilenkin se oli Saarela joka otti puuskuttaen kaksi aloitusvoittoa putkeen, survoi kiekon väkisin maaliin ja toi Suomen tasoihin todella vaikean jakson jälkeen. Heti perään Hintz vei Suomen johtoon. Eli kyllä se kokeneempi kaarti nousee vaikeilla hetkillä esiin. No hätä.
Hyvä jos nousevat. Tänään sitä tarvitaan, sillä superketju kyllä yritetään himmantää kaikin voimin, valitettavasti. Toivottavasti ei teilata saikulle asti!
 
Varsin mielenkiintoinen peli tulossa ja nyt Suomi ensimmäistä kertaa todelliseen testiin. Nyt nähdään mihin Suomen isokokoisten pelaajien fysiikka riittää ja kuinka tuo Ahon ketju oikeasti pärjää astetta tasokkaampaa joukkuetta vastaan, kuin mitä tähän mennessä ollaan nähty. Muilta ketjuilta tarvitaan nyt onnistumisia nimenomaan sinne maalitolppien väliin. Muutenhan jokainen ketju ollut ihan pelillisesti hyvin mukana.

Oma veikkaukseni on, että Kanada vie tänään. Jake Virtanen heräilee horroksestaan ja tönimisen sijaan iskee Suomen alas. Lopputulos 5-2 Kanukeille.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Oliskohan se niin että Rantanen tänään nousee lopullisesti omalle tasolleen ja tekee maalin tai pari?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Voi perse. Vehviläinen on näköjään maalissa. Kanada voittaa maalintekokilpailun 6-5.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Voi perse. Vehviläinen on näköjään maalissa. Kanada voittaa maalintekokilpailun 6-5.

Niinpä, voi perseen perse! Toivottavasti Jalonen tajuaa vaihtaa maalivahtia kun ensimmäiset 5 minuuttia on pelattu ja Veini päästänyt 3 vedosta 3 maalia. Nyt jännittää ja vituttaa enemmän, mutta tsemppiä nyt Veinille ja toivottavasti löytää jostain "God Moden" seuraaviin toivottavasti 3 otteluun. Ja hyvä, että ei joudu Suomen pelaajat ilmeisestikään paskat housussa pelaamaan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Nyt jännittää ja vituttaa enemmän, mutta tsemppiä nyt Veinille ja toivottavasti löytää jostain "God Moden" seuraaviin toivottavasti 3 otteluun.

Niin, ei kai kenellekään ole epäselvää, että Veinillä on potentiaalia huippuotteisiinkin, mutta tämän turnauksen perusteella Kähköselle olisi pitänyt antaa paikka ottaa tuo ykkösmolarin paikka. Vaikka Slovakia-ottelussa meni taakse jokunen maali, niin tekeminen oli maalilla rauhallista ja varmaa verrattuna Vehviläisen jatkuvaan yli- ja alipelaamiseen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jalonen selvästi tahtoo luottaa Vehviläiseen. Ei vaihtanut siinä Venäjä pelissäkään pois, vaikka joka veto meni sisään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös