Alkoholin myyntipolitiikka Suomessa

  • 22 234
  • 127

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voisihan tuossa myös tehdä semmoista, että vapautetaan alkon aukioloajat ja ne saisi olla vaikka yöllä auki. Tosin monesti ovat liikekeskuksien yhteydessä, mutta ei niiden aina tarvitsisi ihan ostoskeskuksen sisällä olla, voisi tehdä kasan paljon pienempiä alkoja ja ne olla vaikka keskellä yötä auki. Eli tehdään Suomeen vaikka jokaiseen suureen kaupungiin joku alkomyymälä joka olisi vaikka sen 24h auki tai ainakin ilta 23 asti auki. Varmasti jos kaupungissa on vaikkapa vain yksi myymälä auki niin siellä sen verran asiakkaita kävisi, että esimerkiksi vartijaan olisi varoja.

Ylipäätänsä voisi mennä enemmän tuohon, että olisi noita erillisiä alkomyymälöitä ja oluitakaan ei välttämättä tarvitsisi kaupoissa olla, mentäisiin vähän tuohon ruotsin tyyliseen eli kaupoissa ei myytäisiin tavallista kolmosta vaan on tuota hieman laimeempaa ja sitten alkoissta ym.. saisi tavallisia. Aukioloajat siis vapaiksi alko myymälöissä, mutta ruokakaupoissa voisi jopa vähän kiristää sen sijaan, että viinejä sallittaisiin myös.

En sitten tiedä kuinka kannattavaa tuo olisi yöllä pitää alkoja auki, mutta niissä voisi olla ainakin tavallisia kauppoja pitemmät aukioloajat.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ylipäätänsä voisi mennä enemmän tuohon, että olisi noita erillisiä alkomyymälöitä ja oluitakaan ei välttämättä tarvitsisi kaupoissa olla, mentäisiin vähän tuohon ruotsin tyyliseen eli kaupoissa ei myytäisiin tavallista kolmosta vaan on tuota hieman laimeempaa ja sitten alkoissta ym.. saisi tavallisia.

Itse nostaisin tuota lähikauppojen rajaa, joku 10% voisi olla ihan ok.

Nykyisellä lainsäädännöllä rajataan muun muassa tuontioluiden volyymiä sillä, että vähänkää liian vahvojen myynti menee yhdelle instanssille. Nostamalla prosenttirajaa myös yksityiset kauppiaat ja eri ketjut voisivat nostaa volyymia ja repiä tulot korkean katteen sijaan volyymistä. Tämä ei vähiten koske viinejä.

Samoin jos terveyshaittoja mietitään, niin Alkon monopoliasema yli 4,7 volttisissa ei ole täysin ongelmaton. Tuolloin ns. heräteostosten mahdollisuus kasvaa, toisin sanoen kirkkaiden kulutus tuskin ainakaan laskisi lisäämällä Alkon asiakasmäärää. Hyvinkin nopeasti mukaan tarttuisi se "kossu ku viikonloppun saattaa kuitenki tarvita alkoholii".
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
No mikä kriittinen kellonaika tuo 21.00 mukamas on?

Tämä on juuri olennainen kysymys. Onko 21:00 jokin kriittinen ajankohta vai ei?

Minusta ei ole. Yhteiskunta on muuttunut entistäkin enemmän 24/7 suuntaan, joten näkisin luontevana jatkumona sille, että vähintäänkin elintarvikeliikkeet saisivat myydä alkoholia aukioloaikanaan - olipa liike sitten auki vaikkapa 24h/vrk. Tämä saattaisi olla piristysruiske monille pienille kaupoille, tuoda ostajakuntaa, joka töistä palatessaan viivähtää pienillä ostoksilla ja hankkii siinä samalla kenties illaksi pari tölkkiä olutta tai siideriä.

Entistä useampi työ päättyy nykyään myöhään illalla. Entistä useamman on nykyään vaikea sovittaa kaikkia ostoksiaan kauppojen aukioloajan puitteisiin. Tehdään poikkeuksellisen pitkiä työvuoroja, joita seuraa erimittaisia vapaita mutta kuinka moni ehtii käydä kunnolla ostoksilla jos työpäivä alkaa esim. 12:00 ja päättyy iltakymmeneltä tai yhdeksältä ja seuraavana päivänä on samanlainen löysi, ja illalla töiden jälkeen - kenties ruokaillessa, maittaisi pari olutta tai edes yksi? Toki voidaan sanoa, että osta juomasi ja ruokasi ennakkoon mutta ostatteko te, näin sanojat, aina ruokanne ja juomanne ennakkoon useiden päivien varalle - kenties jopa viikon?

Mielelläni näkisin myös Alkojen aukioloajan muuttuvan vastaamaan kauppojen aukioloaikaa ts. Alkojen myymälät saisivat olla auki siihen iltayhdeksään ja tulevaisuudessa kenties pidempäänkin jos alkoholipolitiikka muuttuu Suomessa sallivampaan suuntaan. Samalla toivoisin myös, että elintarvikeliikkeissä saataisi myydä väkevämpiäkin juomia. Jos ei viinejä niin väkeviä oluita ja siidereitä - vaikkapa 10 % tai alle.

Irlannissa käydessäni oli miellyttävää poiketa kauppaan vaikkapa iltakymmeneltä ja ostaa pullollinen viiniä tai kaksi. Tai väkeviä tai ihan mitä tahansa (riippuen siitä millaiset luvat liikkeen omistaja oli hankkinut). Hiukanhan se huvitti kun lähikaupassa saatiin myydä viinejä mutta ei oluita ja siidereitä - kummallisuuksia irkkujen alkoholipolitiikassa, tämä siis muutaman vuoden takaa.

Mutta yksinkertaistettuna: Ehdoton kyllä vapaamman alkoholipolitiikan puolesta!

vlad.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Niin tähän on sanottava, että nykyinen kellonaika perusteinen rajoitus on surkea.
Yötöitä tehdessäni sain tehtyä kaikki muut ruokaostokset töistä tullessa aamulla kahdeksan jälkeen, mutta olutta varten piti mennä kauppaan illalla riittävän nukkumisen jälkeen.
Alkoholinkulutuksen lisääntyminen ei voi olla mitenkään peruste nykyiselle myyntirajoitukselle kun asiaa tutkittiin ennen nykyisten rajoitusten voimaan tuloa oli myynti 7-9 välillä luokkaa parin prosentin luokkaa.

Se menee ymmärryksen pikkiin, että olutta ei voi myydä kaupassa sen jälkeen kun baarit ovat kiinni mutta se ei ettei kauppa voi aamulla avatessaan myydä olutta.

EU:n mukanaan tuoman vapauden olisi pitänyt säilyä tähän päivään asti mutta valitettavasti Suomessa ollaan niin takapajuisia, että keinotekoisilla rajoituksilla koetetaan rajoittaa elämää.
Mitkään rajoituksetkin kun eivät tähänkään mennessä ole oikeasti vaikuttaneet kulutukseen.
Ainoa faktahan on se, että Suomessa ei ole ikinä juotu niin vähän alkoholia kuin ennen kieltolakia.
Kieltolain jälkeen lukemat suorastaan räjähtivät ja eivät varmasti palaa sinne tasolle mikäli holhous jatkuu.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Tuolla olutliiton vaalikoneessa oli mielestäni erittäin hyvä teksti: "Suomalaisista alkoholin ongelmakäyttäjiä on 10 prosenttia.Raittiita on samoin 10prosenttia. Tästä huolimatta keskustelua käydään vain näiden kahden ryhmän ehdoilla, jolloin 80 prosenttia suomalaisista jää pimentoon. Demokratiassa asiat toimivat yleensä mies ja ääni -periaatteella. Kansalaisilla on myös oikeuksia, ei pelkkiä ongelmia."

Minun mielestäni täysin totta koko teksti. Kaikki hinnat, myyntiajat, yms. säädellään yleensä juurikin noita ongelmakäyttäjiä ajatellen. En voi ymmärtää sitä, että ihminen joka esim. haluaisi ostaa klo 21 jälkeen oluensa olisi mitenkään automaattisesti alkoholiongelmainen. Meillä ihmisillä on erilaiset tavat ja tottumukset, niin ei voi mielestäni sanoa, että nykysysteemi on ainoa ja oikea.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En voi ymmärtää sitä, että ihminen joka esim. haluaisi ostaa klo 21 jälkeen oluensa olisi mitenkään automaattisesti alkoholiongelmainen. Meillä ihmisillä on erilaiset tavat ja tottumukset, niin ei voi mielestäni sanoa, että nykysysteemi on ainoa ja oikea.
Juu, siinä tapauksessa aika monen Euroopan maan väestö on alkoholiongelmaisia, kun pystyvät hakemaan olutta kaupasta vaikka puoliltaöin.

Ai niin mutta me ollaan Suomessa ja suomalaiset on aina jotenkin huonompia ja juopompia ja törpömpiä kanssasuomalaisten mielestä.

Täällä ihan oikeasti hävetään liikaa normaalejakin asioita ja oikeastaan ne ongelmat tulee juuri siitä.
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Astrid on tainnut järkyttyä jatkoaikalaisten juomatottumuksista oikein pahemman kerran.

RKP:n kansanedustaja Astrid Thorsin mielestä uuden hallituksen on vähennettävä alkoholin kulutusta alentamalla oluen ja siiderin alkoholipitoisuutta.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=53889:astrid-thors-oluen-ja-siiderin-alkoholipitoisuutta-alennettava&catid=2:kotimaa&Itemid=31

Mitäpä tuohon edes kommentoisi. Tämä on sitä perse edellä puuhun menemistä. Onneksi Astrid sai pitää paikkansa Arkadianmäellä saamalla n. 100 ääntä enemmän kuin Jörn Donner...
 
Onhan tuota suunniteltu aiemminkin. Silloinen alkoholiministeri Osmo Soininvaara tokaisi että kyllä sitä laimeammillakin juomilla känniin tulee, pitää vain juoda enemmän.

Lottovoitto, näitä litkujahan voidaan myydä sitten yötä myöten kun kulutuksen kasvaessa myydään enemmän samoilla hinnoilla. Pystytään palkkaamaan niitä yövartijoitakin rähinäreijoja varten kaksin kappalein maan jokaiseen Siwaan. Mä vaan veikkaan että suurin rähinä nähdään eduskuntatalon rappusilla kun kaupoissa myytävän oluen alkoholin tilavuusprosentti laskee.

Suurimpina voittajinahan tässä tulisi olemaan vähittäiskauppa, tukkuliikkeet ja panimot kun myynninkasvu mitattaisiin kymmenissä prosenteissa. Taidanpa lähteä tästä Alkon kautta osakeostoksille...
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitäpä tuohon edes kommentoisi. Tämä on sitä perse edellä puuhun menemistä. Onneksi Astrid sai pitää paikkansa Arkadianmäellä saamalla n. 100 ääntä enemmän kuin Jörn Donner...

Kuka haluaisi ostaa 3,5% kuraa? ei ei ei. Alkon myymälän puolella sitä täytyisi alkaa sitten asioimaan, josta saa muutakin kuin kuraa. Ja kyllä riittäisi Tallinnan laivoilla matkustajia yhä enemmän.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse kannatan sitä, että mietoja alkoholijuomia olisi saatavilla aina, kun kauppoja on normaalisti mahdollista pitää auki, esimerkiksi kello 7-22. Minusta alkoholin erilaiset myyntiajat muihin tavaroihin verrattuna ovat sekä asiakkaiden että kaupan kiusaamista. Jospa seuraavassa hallituksessa olisi vähemmän raittiusintoilijoita (Vanhanen ja Hyssälä) kuin aikaisemmissa.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ympäripyöreästi ketjua selaillut ja tullut siihen johtopäätökseen että olen vanha. Vai onko siitä todellakin jo niiiin kauan aikaa kun alkoholijuomia ei myyty R-kioskilla? Mikähän haloo siitäkin nousisi jos palattaisiin vanhoihin "hyviin aikoihin"..

Jäähalleissa taskumatit, ei kaljaa kioskeihin, raflassa alkoholia vain ruoan kanssa, valomerkki viimeistään puolilta öin, telkkarissa sai mainostaa vain ykkösolutta, Alkossa viinaa myivät tuimat valtion virkamiehet korkean tiskin takaa, ei puhettakaan että tuotteita olisi saanut hypistellä ennen ostopäätöstä... vielä vanhemmat parrat jatkakoon.

Mutta näin se taitaa olla että tuo tyyli enää toimi. Valitettavasti.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Mutta näin se taitaa olla että tuo tyyli enää toimi. Valitettavasti.

Nää vaan vetää nykyään pussikaljaa..

Kun itse käyttää ämpärissä kiljunsa mettässä vuodenaikana, jolloin on vielä yöpakkasia, niin tietää mitä on ensikänni :)
 

ipaz

Jäsen
Kuka haluaisi ostaa 3,5% kuraa? ei ei ei. Alkon myymälän puolella sitä täytyisi alkaa sitten asioimaan, josta saa muutakin kuin kuraa. Ja kyllä riittäisi Tallinnan laivoilla matkustajia yhä enemmän.

No ei se maku välttämättä oluen pinnoista ole kiinni. Tuolla Amerikan mantereella on noita 5% liemiä, jotka on maultaan laimeaa litkua. Ja vähän samaahan on useat vaaleat lagerit täälläkin päin. Tsekeissä taas tehdään 3,5% erittäin hyviä ja humalan/mallaksen maun omaavia oluita. Itseasiassa minä en juurikaan erota enää normi lagerin makua, oli se sitten ruotsalaista 3,5 Falconia tai suomalaista 4,7% KOFFia. Aiemmin tässä ketjussa kerroin, että ei tuo Ruotsin malli ihan huono ole siinä suhteessa että kun Alkon volyymi oluen myynnistä kasvaa, niin se voi laskea hintoja. Ja JOS siellä ollaan yhtään hereillä, samalla laskee kaikkien oluiden hinnat eikä jostain puolen litran tsekkiläisestä pullosta tarvitse välttämättä maksaa neljää euroa.

Mutta en usko että Suomessa mentäisiin tuohon malliin, millä ne Ruotissa toimii.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Mutta näin se taitaa olla että tuo tyyli enää toimi. Valitettavasti.
Miten vitussa se on valitettavaa, ettei enää eletä Neuvostoliitossa? Aika kultaa muistot, se että tuo systeemi on tuntunut jotenkin hyvältä johtuu siitä että olit silloin nuori, innokas ja onnellinen.

Itse olisin tässäkin asiassa valmis lisäämään yksilön vastuuta, eli mietojen myynti sallituksi mihin kellonaikaan tahansa. Tuntuu varsin kaukaiselta, että tuo suuremmassa mittakaavassa mitään ongelmia aiheuttaisi. Tietysti varsinkin tuo aamurajoitus on typeryydessään aivan omaa luokkaansa, millä sitä muuten aikoinaan perusteltiin?
 

ipaz

Jäsen
Huomioni näihin "koska Euroopassakin!" kommentteihin:

Asuin kymmenen vuotta sitten senkin verran liberaalissa maassa, kun Alankomaissa viiden hienon opiskeljaelämäkuukauden ajan. Hollanissa sai ainakin silloin ostaa peruskeppanaa -oli se sitten Heinekiniä, Amstelia tai Palmia ympäri vuorokauden olleista kaupoista kellon ympäri. Ja tottakai me Suomen poijjaat oltiin onnellisia tällaisesta mahdollisuudesta saada olutta kaupasta sillon kun mieli tekee.

Kun tästä siellä kaikille tottakai hehkutettiin, niin ainakin itävaltalaiset kaverit olivat sitä mieltä että tuohan on ihan ok, vaikka miksi ihmeessä te haluatte koko ajan sitä olutta litkiä, "Juokaa viinaa tai polttakaa pilveä" oli monesti kommentti. Samoin Espanjan ja Ranskan pojat turvautuivat mieluummin hasaan pään sekoittamissa kun alkoholin nauttimiseen. Näissä maissa oluen myynti on kaiketi melko vapaata missä vaan ja koska vaan, joten se ei ollut mikään WOW-efekti kenellekään. Ne olivat enemmän innoissaan siitä, että saivat ostaa muutaman gramman kannabista ihan luvallisesti poltettavaksi illanistujaisiin. Ei katsokaas tule krapulaa. Meillehän tuo oli laitonta paskaa, joten ei käytetty.

Itse hollantilaiset tutut sitten taasen olivatkin hyvin hillittyjä kaikkien nautintoaineiden suhteen. Käyttivät toki, mutta ei koskaan mitenkään pää jäähän tyylillä. Baarissa yksi paikallinen opiskelututtu kerran tuli mulle aukomaan, että mikä vittu teitä suomalaisia (meitä oli siellä 7) vaivaa kun pitää aina juoda niin saatanasti ja olla aina kännissä. Vastasin että "koska humalassa on kiva olla!" Ja muistan tämän kaverin vastauksen varmaan hautaan saakka... "Mitä ihmettä te oikein pakenette??" (Tämän jälkeen alkoikin sitten poliittinen avautuminen Suomen ja N:n suhteista, mutte se ei kuulu tähän tarinaan.)

En ole enää yhtään varma onko hyvä, että Suomessa vapautettaisiin lisää alkoholin myyntiä vaikka Espanjan malliin. Mieluummin Alkossa ja Alkolle järkevämmät aukioloajat. Vaikka itsekin juon ainakin jonkun verran melkein joka viikko, niin tuollainen viikolla tissuttelu puuttuu kokonaan. Haen sitten suunnitellusti satsin etukäteen, tai varaan varastoon tarpeeksi. Ja jos klo 21 jälkeen tulee se oluenhimo, niin sitä saa näistä kymmenistä Tampereen juottoloista aika helposti ostettua.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aiemmin tässä ketjussa kerroin, että ei tuo Ruotsin malli ihan huono ole siinä suhteessa että kun Alkon volyymi oluen myynnistä kasvaa, niin se voi laskea hintoja. Ja JOS siellä ollaan yhtään hereillä, samalla laskee kaikkien oluiden hinnat eikä jostain puolen litran tsekkiläisestä pullosta tarvitse välttämättä maksaa neljää euroa.

Jotain muutoksia tulisi joka tapauksessa Alkossa. Tänä päivänä kuitenkin marketista vielä saa mukaan vaikkapa laatikollisen Fostersia tai tölkin Löwenbräuta. Thors toiveilee, että jatkossa vain sitten 3,5% ne Karjalat, Karhut ja Koffit vaikka ollaan EU:ssa. Kas kun se ei halua markkaa takaisin ja euro pois.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Miten vitussa se on valitettavaa, ettei enää eletä Neuvostoliitossa? Aika kultaa muistot, se että tuo systeemi on tuntunut jotenkin hyvältä johtuu siitä että olit silloin nuori, innokas ja onnellinen.

Itse olisin tässäkin asiassa valmis lisäämään yksilön vastuuta, eli mietojen myynti sallituksi mihin kellonaikaan tahansa. Tuntuu varsin kaukaiselta, että tuo suuremmassa mittakaavassa mitään ongelmia aiheuttaisi. Tietysti varsinkin tuo aamurajoitus on typeryydessään aivan omaa luokkaansa, millä sitä muuten aikoinaan perusteltiin?

Lievästi off-topiccina, että Neuvostoliitossa asuneena (+5 v) voin kertoa hiukan sen ajan alkoholinmyyntipolitiikasta: Hankalinta oli väkevän viinan ostaminen; erityisesti votkan kanssa oli ongelmaa saatavuuden ja myyntirajoitusten kanssa. Myöhempään illalla auki olevista kaupoista votka oli yleensä iltaisin jo loppu; konjakkia ja muita värillisiä sai helpommin, mutta kalliitahan ne paikallisille olivat. Kapakoista ja baareista viinan mukaan myynti iltaisin oli kuitenkin melko vapaata, hinta toki ihan toinen kuin kaupassa.

Hienointa oli oluen kioskimyynti kesäisin. Joko omaan astiaan tai sitten kioskin tuoppeihin. Komea oli näky kun ryssäturilaat vaappuivat kotiin kioskikaljalla täytetty neljän litran kurkkupurkki kummassakin kainalossa. Tosin käytännössä useimmat kioskit myivät eioota jo iltaseitsemän -kahdeksan maissa.

Minun puolestani myyntirajoitukset voisi poistaa ja viinin tuoda marketteihin. Alkoholin kuningasasemaa suomalaisten parissa kestänee kuitenkin vielä monta sukupolvea. Ihmeelistä on se palvova suhtautuminen johonkin kuppaiseen kuohuviiniin, kun työpaikalla joku sitä merkkipäivän johdosta tarjoaa. Kuten myös niin monien kyvyttömyys pitää reilua alkoholivarastoa kotona ja säännöstellä kulutusta siten, että kaikkea ei juoda heti.
 

scholl

Jäsen
Eduskunta voisi esittää viina-alea. On jotenkin hyvin erikoista, ettei meillä ole mitään tarjouksia ja tätä joulun jälkeistä alennusmyyntiä ei hyödynnetä ollenkaan. Juhlajuomia ei myydä nyt, kun pyhät on jo käytetty niin nyt olisi alen aika, jolloin Alkossa kävisi kauppa ja se tasoittaisi kausivaihteluita. Samalla kaukaa viisaat kuluttajat voisivat täydentää baarikaappejaan tulevaisuutta varten. Lisäksi tarjoukset olisivat erinomainen keino esim. maahantuojille tehdä jotain tuotetta tunnetuksi. Ihminen kokeilee uutta merkkiä helpommin, kun se on halvempaa ja jos se osoittautuu hyväksi tuotteeksi niin hänestä voi tulla tuotteen kanta-asiakas.

Itse ostin vähän aikaa sitten alesta 16 eurolla litran pullon Bombay Saffhire giniä. Yleensä en ole jaksanut ulkomailta juomia tuoda, mutta nyt Alkon touhu on alkanut yhä enemmän vituttamaan, samoin myöskin tämä hallituksen päätös nostaa olut- ja viiniveroja, vaikka niitä pitäisi laskea, jotta baarikulttuuri saataisiin elvytetyksi. Niinpä olen päättänyt nyt tukea muiden maiden alkoholipolitiikkaa aina silloin, kun osuu hyvin kohdalle eli käden ulottuville. Toki kulutukseni on yli 95 prosenttisesti olutta ja viiniä, mutta joskus tulee otettua joku drinkki tai snapsi. Kotioloissa tuollainen pullo toki kestää vuositolkulla kunnes se tulee vanhuuttaan heitettyä pois avattuna.

Alkoholin alennusmyynti pitäisi tosiaan saada aikaiseksi. Jos muutamat pahimmat juopot kuolisivat samalla sukupuuttoon niin ei haittaisi.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Eduskunta voisi esittää viina-alea.

Tämä olisi erittäin hyvä idea ja täysin toteutuskelpoinen jos se vain kohdistetaan oikein.

En näe mitään syytä etteikö ALKO voisi kamppanjoida esim vuoroviikoin eri maalaisia laatuviinejä ja tarjota esimerkiksi -30% jatkuvasti jostain laadukkaasta ruokaviinistä. En uskoisi alkoholinkulutuksen lisääntyvän jos nämä kamppanjat tehtäisiin noin 15-20€ hintaluokassa. Lopputulemana ihmiset ostaisivat maukkaita ruokaviinejä sen perus gato negrojen, montaltojen jne sijasta.

Maalaisjärki kertoo että viina-alea ei kannattaisi suunnata edullisiin kirkkaisiin, edullisiin viineihin eikä varsinkaan keppanaan, mitä itseasiassa on tehty jo viime vuosina ja siten menty metsään. (Sinänsä hyvä idea schollin ehdotus juoppojen kuoleminen sukupuuttoon halventamalla juuri näitä suosikkeja, mutta taitaa viedä myös osan "normikäyttäjistä" siihen juoppoasemaan joten en kannata, liian moni suomalainen kuolee sukupuuttoon siinä vaiheessa)

Kannatan ehdottomasti oikein kohdistettua alkoholin alennusmyyntiä.


_
 
Kuten myös niin monien kyvyttömyys pitää reilua alkoholivarastoa kotona ja säännöstellä kulutusta siten, että kaikkea ei juoda heti.

Minua säälittää myös kohtalotoverini. Minulla pysyy baarikaappi hyvin täynnä eikä niitä tuhota heti. Olen vain niin helevetin laiska täyttämään sitä elikkä jossain vaiheessa tulee taas hetki, että ei ole viinan tilkkaa talossa. Silloin sitä juuri eniten tarvitsisi :D

En siis juo kaikkea heti tyhjäksi, mutta kun antaa baarikaapin elää vuoden päivät omaa elämäänsä laittamatta sinne mitään tilalle, alkaa se näyttämään melko kolkolta. Joskus jopa aiemmin :)
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Lontoossa tuli mietityä tuota samaa tällä viikolla, että eipähän ole Suomessa alennusmyyntiä Alkossa. Tuolla oli mielenkiintoisia tarjouksia ja nimenomaan tuossa 15-30 punnan skaalassa. Premium-juomien kampanjamyynnissä ei olisi kyllä mitään väärää, niitä kun ei kännäämiseen juuri käytetä. Edistäisi juomakulttuuria.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Lontoossa tuli mietityä tuota samaa tällä viikolla, että eipähän ole Suomessa alennusmyyntiä Alkossa.

Onhan noita Suomessakin, mutta toki alennukset ovat melko pieniä. Tänään liikkeessä vierailin ja esim. jouluoluet näyttivät olevan erityisesti esillä ja ~20-30% alennettuina. Toki Alkossa nuo alennukset tuntuvat koskevan aina vain näitä kausituotteita tai muutoin vain poistuvia tuotteita.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Onhan noita Suomessakin, mutta toki alennukset ovat melko pieniä. Tänään liikkeessä vierailin ja esim. jouluoluet näyttivät olevan erityisesti esillä ja ~20-30% alennettuina. Toki Alkossa nuo alennukset tuntuvat koskevan aina vain näitä kausituotteita tai muutoin vain poistuvia tuotteita.

Missä Alkossa oli jouluoluet alennuksessa? Onko kovinkin yleistä poistotuotteiden alet suomessa?

Kävin meidän Espoon lähiöalkossa ja siellä paljon poistotuotteita esim jouluoluita, mutta ei kyllä yksikään ollut alennuksessa.

Missasinko jonkun alkon alennuskorin?


_
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Missä Alkossa oli jouluoluet alennuksessa? Onko kovinkin yleistä poistotuotteiden alet suomessa?
Kaikissa. Kausioluiden poistuessa niiden hintaa aina tiputetaan, joskus jopa kaksikin kertaa, jos saldot on suuria ja niistä pitää päästä eroon. Mm. viime vuonna ainakin yksi jouluolut oli sellainen.

Lisäksi Alkon valikoimista muuten poistuvat oluet (muista juomista, lähinnä vahvemmista en niin tiedä) yleensä saa hinnan alennuksen luokkaa 50snt-1€. Sen huomaa siitä, että hintakylttiin on vedetty punainen rasti.

Edit. Toisinaan joissain Alkoissa ei ole sitä merkintää ehditty/muistettu laittaa, joten kannattaa kysyä varsinkin noiden kausituotteiden kohdalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös