Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Eli Alice esittää vain omia biisejään ja Joe Perry sitten Aerosmithiä vai mikä kupletin juoni on? Tuo on jotenkin päässyt ohi koko Hollywoodin vampyyrien idea. Ja mikäs rooli näyttelijä Deppillä on? Eihän siinä. Cooperilta löytyy katalogiaa moneenkin eri settilistaan ja muutamien tunnetumpien hittien poisjäänti ei edes sitä kaada. Show on Cooperin ollessa sorvin ääressä yhtä tärkeä elementti kuin esitetty musiikkin, joten tuo on myös varmasti näkemisen arvoinen. Harmi, kun olen estynyt saapumasta paikalle. Näin tärkeää 70-luvun rokki-ikihonkaa olisi aina hyvä olla kunnioittamassa paikalla läsnäolollaan, kun prosyyri on muutakin kuin ikivihreiden toistoa olemalla puuduttava oman historiansa tulkki, kuten joidenkin 60-70 lukulaisten kohdalla on päässyt käymään. Pari kertaa on nähtynä kunnon Alicen hevirokki-iltama ja aina olen tyytyväisenä pois lähtenyt.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli Alice esittää vain omia biisejään ja Joe Perry sitten Aerosmithiä vai mikä kupletin juoni on? Tuo on jotenkin päässyt ohi koko Hollywoodin vampyyrien idea. Ja mikäs rooli näyttelijä Deppillä on?
Covereitahan nuo pääasiassa soittelevat, Perry laulaa yhden Aerosmith biisin ja myös Depp saa esittää parissa kappaleessa laulajan kykyjään, muuten Alice taitaa laulaa muut kappaleet. Täytyy sanoa etten itsekään ihan ymmärrä pointtia miksi nämä kietävät esittämässä jotain AC/DC:n, Motörheadin, Bowien tai Whon kappaleita... Ilmeisesti ideana on olla tribuutti kaikille noille kuolleille rokkareille?
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Eli Alice esittää vain omia biisejään ja Joe Perry sitten Aerosmithiä vai mikä kupletin juoni on? Tuo on jotenkin päässyt ohi koko Hollywoodin vampyyrien idea. Ja mikäs rooli näyttelijä Deppillä on?
Kuten edellä todettiin, niin ideana on kunnioittaa kuolleita ryyppykavereita. Heidän biisejään ei voi enää kuulla livenä, joten nyt niitä tulee edes jossain muodossa. Vampyyrejä, Cooperia ja Aerosmithiä tulee kuitenkin sen verran, että noita puhtaita covereita on n 50%. Osa covereista on myös sellaisia joita Alice on levyttänyt vuosien saatossa, mutta hän ei ole vetänyt niitä livenä. Tällaisia ovat ainakin I Got a Line on You, Seven and Seven is sekä Fire. Tämä Vampyyrien perustaminen oli nähtävissä jo viime vuosina, kun Cooper kunnioitti kuolleita legendoja jo omassa show'ssaan muutaman vuoden ajan. Silloin tuli Doorsia, Hendrixiä, Beatlesiä ja myöhemmin myös Bowiea.

Mitä olen vilkuillut settilistaa edellisiltä keikoilta, niin Vampyyrien tulevalta toiselta levyltä voi tulla Kaisaniemessä ainakin kappaleet: I Want My Now, The Boogieman Surprise ja Bushwackers. Mielenkiintoista kuulla toimiiko nuo paremmin kuin eka levy, joka oli suht puhtaasti covereiden varassa. Katselin myös Venäjän keikkaa Pietarista tai Moskovasta. Siellä lenteli rintaliivejä, kukkia yms lavalle. Cooper yritti myös kiittää yleisöä lopussa ja heitti selkärangasta "Gracias", mutta tajusi samalla ettei taida mennä ihan putkeen. Alice kysyikin vieressä olleelta Deppiltä mitä pitäisi sanoa. Kovan metelin vuoksi maestro ei tainnut oikein kuulla, joten hän löi mikin Johnnylle, joka pääsi sitten huutelemaan Spasibo Bolshoyt ilmoille.. Jännä nähdä tuleeko yhtään Suomea sunnuntaina. Olen nähnyt YouTubesta ainakin yhtä Ala-Härmän Powerpark keikkaa, jossa Cooper huutaa sing it/thank you Haarma!


Depp on tosiaan bändin kolmas kitaristi, ja hän pääsee esille myös laulajana parissa kappaleessa. Suurimpana syynä hänen palkkaamiseen lienee kuitenkin eräänlainen magneetti niille jotka eivät ole niin kiinnostuneita musiikista yleisesti. Cooper ei ole esiintynyt enää aikoihin yli 10.000 ihmiselle pääesiintyjänä, ja nyt se on taas mahdollista. Toisaalta Deppin unelma on ollut varmaan jo pitkään olla osa rockbändiä. Nyt kun hänen elämäntilanteensa on aika vaikea, on hän varmaan suostunut hyviin sopimusehtoihin jotta hän pääsee toteuttamaan unelmansa. Nämä ovat varmasti mukavia kesäkiertueita jokaiselle osapuolelle.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kuten edellä todettiin, niin ideana on kunnioittaa kuolleita ryyppykavereita. Heidän biisejään ei voi enää kuulla livenä, joten nyt niitä tulee edes jossain muodossa. Vampyyrejä, Cooperia ja Aerosmithiä tulee kuitenkin sen verran, että noita puhtaita covereita on n 50%. Osa covereista on myös sellaisia joita Alice on levyttänyt vuosien saatossa, mutta hän ei ole vetänyt niitä livenä. Tällaisia ovat ainakin I Got a Line on You, Seven and Seven is sekä Fire. Tämä Vampyyrien perustaminen oli nähtävissä jo viime vuosina, kun Cooper kunnioitti kuolleita legendoja jo omassa show'ssaan muutaman vuoden ajan. Silloin tuli Doorsia, Hendrixiä, Beatlesiä ja myöhemmin myös Bowiea
Ahaa. Tavallaan hyvin autenttinen ja mielenkiintoinen tuonkin koko luokan keikka, joka siis rakennettu cover-show:n varaan. Toisaalta Alice Cooperilla on varaakin jos kellä tällaista tehdä ryyditettynä toisella rokkenroll-jäärällä Perryllä. Toivottavasti noihin kiskaisuihin saadaan jotain omaa. Covereissa on aina iso riski vetää liian mukavuusalueella, jolloin performanssista tulee liian yksitoikkoinen. Depp lienee täysin sisäänheittonimi.

Kai tällainen yksi kierros ympäri maailman menee noin pitkän musiikillisen uran lisäksi, kun Schools Outeja on veivattu viidettä vuosikymmentä, mutta toinen olisi jo liikaa. Tuodaanko giljotiinit lavalle normaaliin Cooper-prosyyriin kuuluen?

Anyways, hyvää keikkaa kaikille sinne matkaaville. Tampatkaa tiukasti maata. Monroe on jos ei elämänsä vedossa, niin hyvin turboahdettu ja Lost Societyn bensan katkuista farkkuliivi-rymistelyä kelpaa sen kolme varttia kärsiäkin. Molemmat hyviksi nimenomaan lämmittelijöiksi todettu eri yhteyksistä. Ihan uskottava jytä-ilta tuo on jo ihan paperilla.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Heh, enpä olisi uskonut, että tähänkin ketjuun joskus vielä kirjoitan. Mutta nyt on sellainen yhteys, että vaimoni on auttamassa Alice Cooperin tyttären talon myyntiä Los Angelesin Silver Lake/Echo Park alueella. Erittäin relevantti viesti kai tähän ketjuun?
 
Viva Las Vegas!

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ehkä enemmän relevantti tähän ketjuun on tuo minulle yllätyksenä tullut tieto, että Alice antaa tunnustusta Jeesukselle hänen pelastamisestaan ja on nykyään taas innokas kirkossakävijä. Hänen isänsähän käsittääkseni oli pastori kirkossa. Kuulemma rinki sulkeutunut Alicella ja nyt mennään Jeesuksen asettamalla tiellä, tai näin mies ainakin itse väittää.
 
Viva Las Vegas!

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
minulle yllätyksenä tullut tieto, että Alice antaa tunnustusta Jeesukselle hänen pelastamisestaan
Tästä oli joskus viime vuosikymmenellä juttua kun tamperelaiset hihhulit peruivat hallussaan olevan areenan vuokrauksen kun Alicen piti olla siellä esiintymässä Ei ilmeisesti ollut Lissulla oikea versio Jumalasta ..
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tästä oli joskus viime vuosikymmenellä juttua kun tamperelaiset hihhulit peruivat hallussaan olevan areenan vuokrauksen kun Alicen piti olla siellä esiintymässä Ei ilmeisesti ollut Lissulla oikea versio Jumalasta ..
Mielenkiintoista. En jaksanut sen tarkemmin perehtyä siihen, että mikä se Alicen versio Jumalasta on. Mielenkiintoista kuitenkin, kun olen näkevinäni miehen menneisyydessä merkkejä "yleisesti hyväksytyn" Jumalan vastaisesta toiminnasta, mutta aina kai sitä voi palata juurilleen, mitä ne sitten olivatkaan.
 
Viva Las Vegas!

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tämän ketjun tokalta sivulta löytyy näemmä jotain keskustelua tuosta tapahtumasta ja Alicen jumalasta.
Kiitos, oli mennyt tuo yksi viesti ohi, ja olihan siellä sitten hihhuleista useampikin viesti. Mutta jääköön keskustelu Alicesta omalta osaltani tähän jollen joudu/pääse tarkempaa tuttavuutta joskus henkilökohtaisesti tekemään.
 
Viva Las Vegas!

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Alice Cooper kävi tosiaan tähdittämässä Kaisaniemen iltaa kesäkuun alussa. Hollywood Vampires oli suhteellisen odotettu tapahtuma kesäisenä festarina joka vedettiin ulkoilmassa. All-Star tribuutti ei voi tietenkään olla oikean Alice Cooper shown tasolla, mutta kyllä tuo ajoi asiansa ja oli ainakin erilainen elämys. Parasta antia olivat ACDC:n Jack, Doorsin Break on Through ja Whon Baba O’Riley sekä tietysti I’m Eighteen ja Schools Out. Näiden ohella Vampyyrien uudet biisit I Want My Now ja Boogieman Surprise kuulostivat yllättävän hyviltä. Tämä lupaa hyvää tulevaa kakkoslevyä varten. Soittajien supertähdet olivat legendaarinen Joe Perry ja Alicen tämän hetken rumpali Glen Sobel.

Itse Cooper pääsi nyt esittämään hieman oudompaa materiaalia kun pakollisia omia ei ollut kuin 2kpl. Ääni kulki aivan hyvin ja varsinkin muutamissa nopeammissa biiseissä nopeaan rytmiin isketyt raakkumiset kuulostivat herkullisilta! Jotkut Vampyyrien biisit eivät taas olleet niin hallussa ja niitä pitäisi harjoitella koko bändin voimin. Alice ottaa Vampyyreissä aika rauhallisesti, eikä suurta räiskymistä nähdä normaalin shown mittapuulla. Karisma kantaa tietysti pitkälle ja kävelykeppi yms hakkasi nytkin tahtia, mutta ei tuollainen ”iskelmälaulajan meno” sovi Cooperille. Jotkut suuretkin rockarit ovat toki tehneet uran niin että livenä pönötetään paikallaan ja vedetään biisit läpi. Alice ei olisi kuitenkaan tehnyt kovaa uraa sillä tavalla. Ilman voimakasta lavalla heittäytymistä + tarinankerrontaa hän ei olisi ollut yksi maailman parhaista live-elämyksistä useiden vuosikymmenten ajan!

Keikan suurin ongelma oli kuitenkin yleisö ja settilista. Yleisömäärä taisi jäädä karvan alle 10.000 ja siitäkin suuri osa oli Johnny Deppin perässä tulleita ihmisiä jotka eivät olleet tottuneet kunnon rock-keikkoihin. Hyvinkäällä oli samalla viikolla rockfestit ke-la, joka saattoi vaikuttaa jonkin verran. Olisi aika kova putki pistää 5 päivää peräkkäin bileet pystyyn. Yleisö olikin hyvin kuollutta liian monen kappaleen aikana. Setti ei toisaalta auttanut tätä asiaa yhtään. Tuntui vähän että se oli suunniteltu bändille eikä niinkään yleisölle. Vampyyrejä soitettiin paljon ja coveritkaan eivät olleet mitään maailman suurimpia hittejä. Ei ole ihme jos tavalliset katsojat eivät syty. Kaikkien tuntemia biisejä olisi voinut olla enemmän ja Cooperiltakin olisi voinut tulla muutama lisää. Ei nyt ehkä mitään Poisonia tai Hey Stoopidiä, mutta vaikka No More Mr Nice Guy tai Billion Dollar Babies olisi nostanut tunnelmaa jo paljon kuten Eighteenkin teki.. Naisten lukumäärä huomioiden balladien puuttuminen ihmetytti myöskin. Aerosmithillä ja Alicella on paljon hyviä slovareita, joten niitä olisi voinut soittaa jokusen ja Depp olisi voinut tehdä samalla jotain kevätjuhlaliikkeitä.

Johnny Depp oli otettu mukaan lähinnä koristeeksi. Hän vilkutteli tytöille ja soitti samalla hieman kitaraa. Hän pääsi myös laulamaan, mutta mukana olleet kaverit sanoivat hyvin että vaikka he eivät ole suuria Cooper-faneja, niin oli loistava juttu, ettei niitä Deppin biisejä ollut kuin 2. Muusikkojen ja näyttelijän ero oli suuri jokaisella osa-alueella. Cooperin ja Deppin yhdistänyt Tim Burtonin Dark Shadows tuli neloselta hiljattain ja sain sen lopultakin katsottua. Leffa oli aika perus, mutta Burton osaa käyttää edelleen tiettyjä kikkoja todella hyvin, joten yksittäisiä hyviä kohtauksia oli muutamia. Alice ei saanut vuorosanoja, vaan näytteli itseään nuorena ja he esittivät Nice Guyn sekä Ballad of Dwight Fryn. Dwight Frytä käytettiin hyvin kokonaisen kohtauksen taustalla. Tiedä sitten oliko leffaa kirjoitettu vierailija tietäen koska se sopi niin saumattomasti yhteen..
Cooperin oma kiertue jatkuu elokuun alusta lähtien Pohjois-Amerikassa. Keikkoja on tiuhaan lokakuun loppuun asti. Marras-joulukuussa voisi olla taas Euroopan vuoro. Olisi ehkä kuitenkin hyvä, että Suomen vuoro olisi vasta ensi kesänä tai syksynä. Toivottavasti sieltä kuitenkin tulee ihan oikea jäähallikeikka. Niitä ei ole tainnut olla tuon Tampere/Espoo episodin jälkeen, joten nyt voisi olla IFK:n hallin vuoro.

Mitä olen katsellut vähän taltiointeja, niin loppuvuodesta 2017 heitetty Euroopan kiertue taisi olla onnistunut. Ainakin Ranskan ja Italian keikoilla tuntuu olevan hyvä meno ja se tarttuu myös bändiin kun yleisö on paremmin mukana kuin keskimäärin. Alice esitteli itsensä Ranskassa jopa omalla nimellään, koska sehän kuulostaa hieman ranskalaiselta. Bändin uusin kitaristi Nita Strauss on soittanut Alicelle nyt 5 vuoden ajan. Hän tuo mukaan paljon energiaa ja Nitan ympärille voi rakentaa kitarakuvioita ja myös show’n tarinaa koska hän sopii naisena Cooperin kiusattavaksi. Pariisissa oli näemmä Straussin synttärit koska Alicen piti siitä mainita esittelyn yhteydessä. Mukana oli myös Sheryl ja Calico zombiehoitsuina. Alice Cooper - School's out - Live Paris 2017 - YouTube Muistan Calicon ensimmäiseltä Cooperin keikaltani 2007 jolloin hän oli balleriina Only Women Bleedissä. Sen jälkeen tyttöä ei ole tainnutkaan näkyä kuin Mötley Crüen kanssa Hartwallilla. Tanssijana on yleensä palkattu henkilö tai Sheryl. Cooper oli kuitenkin tuolloin lämppäri ja se keikka sattui keskiviikolle tai torstaille, joten en silloin lähtenyt iltamiin mukaan.


Cooper esiintyy uudessa Dodgen mainoksessa. Musiikkina toimii Under My Wheels. The Rider with Alice Cooper | Surprise Ending | Apple experience | Dodge - YouTube

Alice Cooperin alkuperäinen basisti Dennis Dunaway vieraili keväällä ainakin yhdellä keikalla jenkeissä. Hän on ehdottomasti ainut alkuperäisen bändin soittajista joka pystyisi edelleen olemaan kiertueella. Tekeminen näyttää energiseltä ja hän voisi ainakin paikata basistin paikalla jos tarvetta välillä ilmenee. ALICE COOPER "I'm Eighteen" (Live at Mayo PAC, Morristown, NJ, March 9, 2018) - YouTube


Mutta nyt on sellainen yhteys, että vaimoni on auttamassa Alice Cooperin tyttären talon myyntiä Los Angelesin Silver Lake/Echo Park alueella. Erittäin relevantti viesti kai tähän ketjuun?
Jos kyseessä on tuo Cooperin tunnetuin lapsi Calico, niin on tuo ihan relevantti viesti. Calico on isänsä tavoin kuin syntynyt lavalle, ja hän onkin tehnyt jo pitkään uraa tanssijana ja näyttelijänä. Hän ei ole enää ihan nuori tyttö, mutta nyt viime vuosina C.Cooper on alkanut ottaa askelia myös musiikin parissa. 15 vuotta Alicen basistina soittanut Chuck Garric onkin perustanut Calicon kanssa Beasto Blanco yhtyeen jossa he molemmat laulavat. Bändi keikkailee Alicen talvilomalla ja Vampyyrien aikana. Calico heittäytyy lavalla laulajana yhtä hyvin kuin tanssijanakin, joten heidän klubikeikka olisi ihan mukava juttu. Euroopan kiertue on yltänyt jo ainakin Norjaan asti viime vuosina. Selvästi Alicea raskaamman musiikin ohella he ovat vetäneet vähän myös isukin materiaalia. Esim. Who Do You Think We Are on aliarvostettu hieno biisi, jota ei kuule enää livenä. Beasto Blanco - Who Do You Think We Are Live @ Bannermans 10.02.14 - YouTube

Calico on myös liittynyt ajoittain Cooperin bändin mukaan kun he ovat pitäneet pre-show bileitä jos aikataulu on sen sallinut keikkaa edeltävänä iltana. Suomi on sen verran nihkeä markkina-alue että näistä lienee turha haaveilla, mutta ainakin Ranskassa niitä on järjestetty jenkkien ohella. Alice Cooper Band Ace Of Spades & Grind (with Calico Cooper) Live @ La Boule Noire Paris 2017 - YouTube

Cooperin suhde Jumalaan on vilahdellut hänen uransa aikana vuosikymmenestä toiseen. Raitistumisen jälkeen se on ollut esillä enemmän, mutta kyllä 70-luvultakin löytyy Second Comingia, My Godia jne. Last Temptation on hieno konseptialbumi 90-luvulta mutta liiallinen ”jeesustelu” ei tainnut upota massoihin kun se ei menestynyt edellisten tavoin. Cooper ei ole koskaan hakannut ketään päähän raamatulla, mutta on hän puhunut aiheesta suoraan jos siitä on jossain kyselty.

Alice on tietysti tehnyt paljon musiikkia jossa flirttaillaan kauhun ja komedian kanssa. Kiinalaiset palkkatappajat ja Halloween-tyyppiset sarjamurhaajat ovat kuitenkin samanlaista viihdettä kun samanlaiset leffatkin. Aika vaikea siitä on vetää johtopäätöksiä Saatananpalvontaan. Uusimman albumin Jeesusta ylistävä biisi on sen verran viihdyttävä, että sen ei pitäisi haitata edes paatuneimpia hevirockareita. Alice Cooper "Holy Water" Official Full Song Stream - Album "Paranormal" OUT NOW! - YouTube

Tampereen kielto taisi johtua lähinnä pienen piirin päätöksestä/säikähdyksestä. Jos he ovat vain katsoneet Alicen kuvaa, eivätkä ole yhtään perehtyneet aiheeseen, niin siitä on voinut käydä mielessä kirkonpolttajat ja sitten on toimittu nopeasti. Samalla paikalla saa esiintyä mm strippauksella rahansa tekevät Hunksit, enkä ole ihan varma sopiiko se Herran taloon paremmin kuin humoristinen kauhushow..
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Tämä ketjun nosto tuli hyvään välikköön, koska Alicelta on tulossa tosiaan kaksikin levyä kansan iloksi, ja hänen talviloma on nyt pidetty, joten seuraavat 6-8 kk taitaa mennä taas eri kiertueilla. Hollywood Vampiresin kiertue alkoi tällä viikolla Los Angelesista, ja Cooperin oma ”Ol Black Eyes is Back”-kiertue kiihtyy loppukesään päin, mutta keikkoja on sitä ennen vaihtelevasti vähän siellä sun täällä.

Oma albumi menee tosiaan jonnekin joulun tietämille, ellei levy-yhtiö halua sitten siirtää sitä kevätmarkkinoille. Mainoslauseista on turha vetää hirveästi johtopäätöksiä. Cooper on levyttänyt urallaan todella paljon erilaisia levyjä, joskin viimeiset 3-5 kpl ovat olleet suht johdonmukaista autotallirockia. Luulisi että jotain sellaista sieltä taas tulee, ja toivottovasti kauhuelementtejä olisi taas enemmän kuin vähemmän.

Paljon lähempänä on kuitenkin Hollywood Vampiresin toinen levy, se julkaistaan jo joskus juhannuksen tienoilla! Tällä kertaa on kyseessä enemmän omaan materiaaliin nojaava teos. Covereita on vain ”muutama”. Uusia biisejä kuultiin jo viime kesänä Kaisaniemessä ja ensimmäinen sinkku on myös julkaistu nyt keväällä. Se ei kuulosta mitenkään maagiselta, mutta keikalla tuli parempia biisejä, joten toivo elää. Eiköhän tuokin levy tule hommattua vaikka joululahjaksi, mutta odotan toki enemmän omaa albumia. Hollywood Vampires - WHO’S LAUGHING NOW - Official Lyric Video from the album "Rise"

Vuoden 2019 Alice Cooperista on myös saatu livekuvaa, ja uuden Vampyyrilevyn mahdollinen avausraita ”I Want My Now” on edelleen keikan avaajana. Se kuulosti hyvältä jo viime kesänä ja voisi hyvinkin olla myös Alice Cooperin oman levyn kappale. Boogeyman Surprise oli toinen toimiva tekele tuolla keikalla. Hollywood Vampires "I Want My Now" Live at The Greek Theatre 2019

Marilyn Manson hyppäsi lavalle I’m Eighteenin aikana ja myös Steven Tyler tuli riehumaan jossain vaiheessa keikkaa. En ole ottanut selvää onko Vampyyrien toiselle levylle tulossa tämän tyyppisiä vierailevia tähtiä, mutta se ei olisi yllätys. Hollywood Vampires "I'm Eighteen" w/Marilyn Manson - Live - at The Greek Theatre 2019

Tylerin videossa on myös kuultavissa uusi kappale ”We Gotta Rise”, joka on enemmän englantilainen pubilaulu, johon yleisö voi ryhtyä mukaan. Se onkin täysin Vampyyrien tyyppien tuotos. Hollywood Vampires & Steven Tyler Train Kept A-Rollin, We Gotta Rise, School's Out

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jos katsotaan viimeisen 9kk aikaisia Cooper-uutisia, niin niitä on jonkin verran, joskaan ei mitään mullistavaa.

Alice esiintyi Kane Robertsin uudella videolla jonkinlaisena pahiksena ja hän myös laulaa kappaleessa. Cooperin näyttelyä on aina mukava seurata. Itse kappale ei minuun iskenyt, mutta se löytää varmasti oman kohdeyleisönsä, ja Robertshan tunnetaan Cooperin Freedom-videolta yms sen ajan hommista ”kitaristi-Rambona”. Alice ei ole myöskään esiintynyt videoillaan vaimonsa kanssa enää vuosikymmeniin, joten oli hienoa nähdä hänet Sherylin kanssa. En tiedä kenen idea se oli, mutta ”ydinpommi suudelma” oli tyylikäs veto. Kane Roberts - "Beginning Of The End" feat. Alice Cooper & Alissa White-Gluz (Official Music Video)

Saksalainen vanhan liiton muusikko Udo Lindenberg on tehnyt jonkun coveralbumin jossa hän vetelee klassikoita saksaksi. Yksi levyn hiteistä taitaa olla No More Mr Nice Guy, koska herra kutsui Cooperin esittämään sen kanssaan televisioon. Jos olet halunnut kuulla Alicen tuotantoa saksaksi, niin tässä sitä nyt on. Udo Lindenberg - No More Mr. Nice Guy feat. Alice Cooper (MTV Unplugged 2)

Cooperin alumneja on nähty lavalla viime aikoina. Ainakin Jason Hook kävi vierailemassa viime vuoden puolella, ja Nita Straussin edeltäjä Orianthi nähtiin LAssa ja hän sai vetää soolon vanhasta muistista. Naisia olikin Schools Outin aikana lavalla vino pino, kun siellä esiintyivät Orianthi, Nita, Sheryl ja vierailevana Zombiena isäänsä potkinut Calico. Orianthi alkaa hiljalleen aikuistumaan. Hän oli vielä Cooperille soittaessaan todella nuori ja liian popahtava. Strauss sopii bändiin paremmin naisellisena ja puhtaana rockkitaristina. Tämän hetken Ori on kuitenkin jo vähän sinnepäin. Alice Cooper School's Out with Guest Orianthi 8/12/18 LA Greek Theater

Nettiin on levinnyt hieno video, missä Cooper ja Elton Johnin luottosäveltäjä Bernie Taupin harjoittelevat ja rakentavat vuoden 1979 From Inside levyn biisejä. Kun Taupin on vahvasti mukana sävellyksissä, tuo levy on todella kaunis teos ja tätä kautta aliarvostettu koska Cooperin ”pitää olla” räväkkää kauhurockia. Levylle päässeen ”Millie & Billie”-dueton ohella tässä kuullaan lopulta albumilta pudonnut ”Locked up Lullaby”. Alice Cooper - "Soundstage" 1979 (full segment).

Nita Straussin ensimmäinen soololevy on julkaistu. En ole perehtynyt tuotokseen, mutta hän jatkaa Cooperin kiertueella ainakin tämän vuoden. Toivottavasti Alice tulisi lopultakin omalle keikalle Helsinkiin, niin pääsisi todistamaan bändin muutenkin kuin valoisilla ulkoilmakeikoilla! NITA STRAUSS - Our Most Desperate Hour (Official Music Video)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kirkan legendaariset Alice Cooper coverit ovat myös löytäneet tiensä nettiin. Nämä pitää ehkä ladata koneelle ennen kuin ne taas häviävät! Muistan kuulleeni nämä lukiossa, mutta unohdin ne sen jälkeen. Outoa ettei Kirkalle ole laitettu esitettäväksi isoja hittejä vaan hän vetää Be My Loverin ja todella randomisti Yeah Yeah Yeah. Myöhemmillä englannin kielisillä rocklevyillä tuli sitten toki Schools Out, joten Kirka arvosti varmasti Cooperia. Yeah Yeah Yeah

Soitellaan muistuttaa minua lähinnä 90-luvun Kirsi Rannon iskelmähitistä, mutta vuosia ennen se oli Kirkaa. Aikamoinen riimi on mm ”on sulla virka, mun nimi on Kirka” tms! Soitellaan - Be My Lover
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mahtava teksti @PJPT jälleen sinulta. Pitää kommentoida kun töiltäni ehdin. Hienoa, että palstalta löytyy asiaan vihkiytyneitä faneja!
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Mahtava teksti @PJPT jälleen sinulta. Pitää kommentoida kun töiltäni ehdin. Hienoa, että palstalta löytyy asiaan vihkiytyneitä faneja!
Kiitos näistä sanoista. Olen toki fani, mutta onneksi tämä ei vaadi mitään suurta vihkiytymistä. Jos vain seuraa artistia facebookissa (ja sattuu olemaan artisti jonka taustavoimat päivittää tarpeeksi), niin sieltä löytää asiat kivuttomasti. Kun Alicen maailmassa ei nykyään edes tapahdu niin hektisellä nopeudella juttuja, niin ne muistaa helposti 6 kk taaksepäin aina kerralla jos tarve vaatii.

Koska Vampyyrien uusi levy lähestyy, niin Cooperin levy-yhtiö EarMusic on julkaissut uuden sinkun Boogeyman Surprise ja sen tiimoilta on tullut julki myös livemusavideo. Tämä kielisi siitä, että jonkinlainen DVD on tulossa jossain vaiheessa. Facebookin/YouTuben kommentteja silmäillessä huomaa, että Depp nauttii kovaa palvontaa, joten tuollainen julkaisu on ihan ymmärrettävä veto. Tämä biisi kuulosti hyvältä jo Kaisaniemessä, ja Alicen ääni kuulostaa myös hyvältä. Joskus 5-7 vuotta sitten olleet ongelmat taisivat oikeasti ollu keuhkokuumetta tms, vaikka en uskonut sen aikaisia selityksiä. Mies on kuulostanut palautumisen jälkeen edelleen hyvältä kun vain saa pysyä sweet spoteissaan vaikka ikää on jo 70-vuotta. Jotkut Poison ja Feed My Frankenstein ovat olleet huonoja livenä jo 30 vuotta, ja ne olisikin pudonneet keikoilta elleivät olisi isoja hittejä ja Frankenstein vielä tärkeä teatraalinen osa show'ta. Hollywood Vampires "The Boogieman Surprise" (Live) Official Video - Album Rise out June 21stOma kiertue alkoi tässä kuussa jollain Meksikon jättimäisellä kevätfestarilla. Settiä ei ole hirveästi uudistettu, ja onkin jännä nähdä mitä tapahtuu loppukesästä kun keikkoja on enemmän. Uusi levy on tietysti tulossa kovaa vauhtia, mutta jotain semi-isoja muutoksia olisi silti voinut harjoitella myös vuodelle 2019. Keikka alkoi esim. edelleen Brutal Planetillä, enkä ymmärrä edelleenkään sen mukana roikotusta. Hyviä avausraitoja olisivat esim. Black Widow, Welcome to my Nightmare tai Hello Hooray.

Calico Cooper hoiti jälleen roolia toisena tanssivana zombiehoitsuna. Äiti ja tytär olivat selvästi sopineet "hyvä hoitsu,paha hoitsu"-asetelmasta, koska Calico ei jakanut lämpöä isukille vaan keskittyi pahoinpitelyyn, kun taas Sheryl harrasti jonkinlaista esileikkiä suukottelemalla ja nuolemalla miestään kymmenien tuhansien meksikaanojen edessä. Jouduin katselemaan kaverien painostuksesta Euroviisuja viime vkl, ja sen tykityksen jälkeen oli lähes shokeraavaa nähdä heteroperäistä toimintaa lavalla. Alice Cooper osaa siis olla paheksuttava vielä 2020-luvun kynnyksellä!! Oleellista on kuitenkin se, että tytär lähtee siis välillä mukaan isänsä kiertueelle, ja vetelee alkukesästä jotain kiertuetta basisti Chuck Garricin Beasto Blanco-yhtyeen kanssa kun Alice on Vampyyrinä. Täytyy myös mainita, että Sheryl Cooper on rautaisessa kunnossa vanhenevaksi naiseksi. Hän voisi aivan hyvin olla 45v Calicon isosisko!

Muutamasta pätkästä mieleenjäänyt juttu Meksikosta oli lähinnä se, että katsojat kantoivat päänsä päällä tarjottimia, jotka olivat täynnä kaljatuoppeja. Niitä seilasi yleisön seassa. Aiheuttanee aika levotonta seuraamista jopa pääesiintyjien aikana ja kusijonot saattavat myös kasvaa. Yksi tärkeistä syistä miksi edes kaveria ei kannata lähettää tuomaan kaljaa, vaikka se jossain festareilla onkin nykyään sallitua. Musiikin puolesta olen törmännyt lähinnä siihen, että edellisen Paranormal-albumin biiseistä setissä on kestänyt paras kappale "Fallen in Love (and can't get up)". Vanhoista outouksista esitetään sitä ennen "Serious", joka edustaa niitä yllätyksiä mitä olisi mukava kuulla 3-4 kpl joka keikalla! Samalla kuullaan myös huuliharppuilua, nyt kun vanha laatutykki Desperado on ollut hyllyllä jo vuosia. Alice Cooper "serious" and "Fallen in Love" live at Domination México 2019
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
@PJPT

Multa onkin tuo Vamppyyrien tuotanto rockin kaanonissa aika koskematonta kamaa, pitäisi tuokin luvan kanssa kääntää, kun itselle tuo Cooperin musa on tärkeää. Cooperin aktiivisuus on hänen elinehtonsa, niin lavalla kuin spottivalojen takana. Aina on joku uusi projekti kulman takana tai uusin show-vivahtein liikenteessä tai uusi levy tuloillaan milloin milläkin tematiikalla jne. Näyttelijäksi heittäytyminen ei olisi hassumpi veto, kun soittohommat ei taivu enää (mikseivät taipuisi). Paljon samaa kuin Mike Monroessa, hyvässä kaverissaan. Eikä se jatkuva kiihdytys-vaihe vain hyvästä ole, kertoohan jo päihdehistoria senkin.

Brutal Planetista voin kompata. Ihan sellaista perusvarmaa hevirokimpaa Cooperia, mutta ei mitään muuta. Mulle The Black Widow on sellainen tärkeä Alicen veto joka toimii myös rytinällä show:n alussa jos vain soundit tamppaa kuin Petrovin kädet!
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Alice Cooper esiintyi jenkkien telkkarissa keskikesän kunniaksi tällä viikolla. Hollywood Vampiresin levy julkaistiin eilen juhannusaaton kunniaksi, ja sitä on mainostettu viikon mittaan eri tavoilla. He olivat Jimmy Kimmelin showssa jonkinlaisella livekeikalla, ja siitä näytettiin myös pari biisiä itse lähetyksessä. Hienoa että kunnon rouheaa rock n rollia näytetään vielä voimakkaasti pehmenneessä Amerikassa!

Keikan avaava ”I Want My Now”-ralli oli toinen biiseistä. Se kuulostaa edelleen hyvältä, ja ei eroa mitenkään Cooperin 2000-luvun paremmasta tuotannosta. Kappale sisältää perinteiseen tapaan pientä yhteiskuntakritiikkiä huumorin varjolla, kaikki halutaan heti Minulle mistään muusta välittämättä. En tiedä onko tämä keikka kyhätty vähän pikaisesti, vai mitä, mutta miksaus kuulostaa hieman oudolta. Ainakin Alicen vokaalit pitäisi laittaa kovemmalle, ne jäävät nyt soittimien alle vaikka hän karjuu aivan normaaliin tapaan. Plussaa Cooperin munakkaasta pääkallovyöstä mitä en ole nähnyt ennen ainakaan itse! Hollywood Vampires - I Want My Now

Myös levyn 1.sinkku ”Who’s Laughing Now” soitettiin livenä, ja se kuulostaa paremmalta livenä kuin levyllä. Cooper hoitaa ensinnäkin kaikki osuudet, eikä väliin sotketa Johnny Deppin puheita. Kappale on myös livenä hieman räväkämpi. Hollywood Vampires: Who’s Laughing Now (Live @ Jimmy Kimmel Live! Hollywood, 6/12/2019)

Johnny Depp päästettiin odotetusti mikkiin toisessa TVn välityksellä esitetyssä kappaleessa. Hän on nyt esittänyt muutaman vuoden ajan kahta samaa kappaletta, ja näyttää siltä, että mies on harjoitellut niitä kovaa, koska homma toimii aivan hyvin. Nyt oli siis vuorossa David Bowien Heroes. Samalla nähdään sellainen harvinaisuus että Alice Cooper soittaa julkisesti kitaraa! En ole nähnyt tätä koskaan ennen livenä. Alice on soittanut kitaraa nuoruudessaan sen verran, että hän pystyy tekemään jotain sen kanssa. Kappaleiden luominen hoituu usein ymmärtääkseni niin, että Cooper rakentaa perusrunkoa kitaran kanssa ja vie ne eteenpäin vasta kun jalkeilla on jo tarpeeksi valmis tekele sanoituksineen jne. Hollywood Vampires - Heroes

Heroes on julkaistu myös uuden albumin 3.sinkkuna ja siitä on tehty musiikkivideo. Se on hyvin pelkistetty ja näyttää bändin toimintaa backstagella yms. Videolla on kuitenkin jo yli miljoona katselukertaa, joten markkinoinnin kannalta tämä lienee hyvä ratkaisu. Monet naiset tulevat ostamaan albumin, vaikka he eivät muuten koskisi siihen pitkällä tikullakaan. Toisaalta ainakin jonkinlainen osa tuosta yleisöstä tulee ihastumaan muuhunkin kuin nykyajan radiopoppiin. Hollywood Vampires 'Heroes' from the album “Rise” out June 21st
En ole jaksanut käydä vielä ostamassa levyä, mutta se on julkaistu kokonaisuudessaan YouTubessa! Livekeikkojen kautta tunnettujen biisien ohella muutamat muut olivat positiivisia yllätyksiä. Boogieman Surprise kuulostaa livenä paremmalta kuin levyllä. Tällä kertaa myös kaikki biisit taitavat olla itse levyllä. Viimeksi olo tuntui hieman kusetetulta kun albumin paras biisi oli vain specialversiolla.

Mr. Spider kuulostaa herkullisen paljon Alice Cooperilta. Sen voisi uskoa olevan ylijäämäbiisi 2010-luvun taitteen Along Came a Spider-levyltä. Sillä albumilla ei itseasiassa edes ollut montaa kunnollista kauhulaulua, joten tämä olisi ollut sillä parempaa kastia. Mr. Spider

Joe Perry päästetään irti You Cant Put Your Arm Around a Memory-coverissa. Perry on toki ammatiltaan kitaristi, mutta tämä on aivan mukava amerikkalainen kesäbiisi. You Can't Put Your Arms Around a Memory

New Threat on hyvä perusjyrä, joka puksuttaa alusta loppuun junan lailla pyytelemättä mitään anteeksi. 2000-luvun levyillä on kuultu paljon huonompiakin täytebiisejä! New Threat

Levyllä on myös jonkin verran kevyempiä biisejä joista löytyy huumoria ja elkeitä yhteislauluun keikoilla. Näistä osaa on käsitelty jo tässä ketjussa, ja yksi lisää on Kaisaniemessäkin kuultu Welcome to Bushwackers. Kappaleessa vierailee itse Jeff Beck! Welcome to Bushwackers (feat. Jeff Beck & John Waters)

I Want My Now avaa keikkojen ohella myös Rise-albumin. Se toimii levyllä aivan yhtä hyvin kuin livenäkin! Samaa luokkaa 2000-luvun alun levyjen (Brutal Planet, Dragontown, Eyes of Alice Cooper) parhaiden nopeiden biisien kanssa. Kun kuulin 90-luvun lopussa ala-asteella kuinka kova jätkä vanha supertähti Alice Cooper on, niin en olisi uskonut että hän laulaa vielä 2020-luvun kynnyksellä kuinka nykyään halutaan kaikki mahdollinen minulle ”nyt tai heti”-mentaliteetilla Diamond Selfiestickistä lähtien. I Want My Now


@PJPTNäyttelijäksi heittäytyminen ei olisi hassumpi veto, kun soittohommat ei taivu enää (mikseivät taipuisi).
Cooperille on tarjottu vuosien mittaan aika paljonkin rooleja (lähinnä kauhu- ja komedialeffoja), mutta hän on ottanut niitä vastaan aika niukasti. Haastattelujen perusteella tämä johtuu siitä, että leffojen tekeminen on todella tylsää keikkailuun nähden. Elokuva syö paljon aikaa, ja rooli jää lopulta kuitenkin pieneksi jos et ota vastaan jotain ihan paskaa leffaa. Kuvauksissa joutuu lähinnä odottelemaan päivätolkulla vaikka tuotos olisikin lopulta ihan hyvää settiä kuten vaikka John Carpenterin Prince of Darkness (jossa soi myös Cooperin hyviä biisejä Raise Your Fist and Yell-levyltä). Alice otti myös roolin vastaan Nightmare on Elm Streetillä-leffasarjassa vain, koska hänen ei tarvinnut näytellä esim rockaria joka tapetaan vaan hän sai olla Freddy Kruegerin isä. Se on ihan hauska konsepti, että yhden kaikkien aikojen legendaarisimman pahiksen isä on Alice Cooper!

85-vuotias entinen seksisymboli Mae West ahdisteli myös Alicea (ja kaikkia muita nuoria tähtiä kuten Timothy Dalton) heidän kuvatessa Sextette-komediaa 70-luvun lopussa. Hän luuli kai olevansa edelleen yhtä kuuma kuin 20-luvulla. Tuo oli hausta tarina Cooperin elämänkerrassa ja leffa onkin yksi niistä roskapätkistä joka pitäisi melkein joskus katsoa. Cooper esittää leffassa discokappaleen Next Next Sextette, featuring Alice Cooper!
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Komento takaisin! Alice Cooperin iso festarikeikka Meksikossa olikin vain joku ylimääräinen veto joka oli sovittu outoon ajankohtaan. Se meni jo vuoden 2019 kiertueen nimellä, mutta vedettiin silti vanhalla kaavalla. Bändin kitaristi Nita Strauss alkoi hypettämään juhannuksen aikaan, että hän on menossa Alicen harjoitusleirille. Tämä tarkoitti sitä, että uusi kiertua treenattiin jonkinlaiseen vasta tuossa vaiheessa. Amerikan osuus on jo alkanut, ja loppukesästä on vuorossa Eurooppa. Suomea ei näy listalla, koska Venäjäkin loistaa poissaolollaan. Lähimmät vedot ovat Ruotisssa ja Tanskassa syyskuun lopulla.

Strauss ei turhaan puhunut että harkkaleiri on kova, koska settiä on nyt uudistettu mukavan paljon. Harvinaisia biisejä on mukana jopa 5-7 kappaletta, ja osa niistä 80-90-luvulta, eikä vain uusia tai 70-luvun miniklassikoita. Pois pudotut kappaleet ovat myös viimeisen 25 vuoden aikana julkaistuja Brutal Planet jne + hieman yllättäen Only Woman Bleed sekä Ballad of Dwight Fry. Lavasteisiin on myös panostettu pitkästä aikaa. Cooperin ”Nightmare Castlesta” löytyykin kunnollinen ovi sisääntuloon ja rappuset jotka johtavat ylätasanteelle. Alice voi esittää siellä osan kappaleista, ja toisaalta kitaristit voivat myös kiivetä ylös jos lavalla on liikaa säpinää erilaisten hahmojen takia.

Columbus Ohio ja vastaavat kaupungit olivat ensimmäiset, jotka pääsivät kokemaan Good Ol Black Eyesin paluuta, ja he kokivatkin aikamoisia elämyksiä, kun heille tykitettiin biisejä joita ei olisi ihan ensimmäisenä uskonut kuulevan enää koskaan. Yksi esimerkki näistä on Bed of Nails. Se oli kai aikanaan ihan hitti, mutta sitä ei ole silti kuultu vuosikausiin livenä. Olen olettanut ettei Alice halua enää laulaa noin suoraa seksibiisiä naisten ottamisesta. Se on kuitenkin nyt palannut syystä tai toisesta! Ensimmäinen veto oli hauska, koska Cooper ei muistanut biisinsä sanoja. Toinen säkeistö meni aivan päin seiniä, hän keksi lennosta omiaan luokkaa: ensimmäinen rivi kokonaan ohi muminana ja sitten ”Asking for a kiss, then we gonna say dirty words only adults do”. Myöhemmin homma on luistanut jo paremmin: Alice Cooper Live - "Bed of Nails" Live in Peoria, IL on 7/07/2019

Perjantai 13.päivä 6-elokuvasta tuttu Teenage Frankenstein on hieman unohdettu biisi Cooperin ensimmäiseltä come back levyltä Constrictor. Jos tuolta levyltä soitetaan jotain, se on yleensä isompi hitti He’s Back (man behind the mask), mutta nyt se on korvattu tällä. En olisi uskonut tähän ihan ensimmäisten joukossa. Alice Cooper Live - "Teenage Frankenstein" Live in Peoria, IL on 7/07/2019

Suurin yllätys tulee kuitenkin erittäin aliarvostetulta lätyltä eli Raise Your Fist and Yell. Sen voi kuunnella läpi milloin tahansa, ja kokonaisuus jyrää alusta loppuun mukavan raskaasti. Tuolta albumilta ei soitettu mitään livenä vuosikausiin. Jos sieltä jotain tulisi, niin sen voisi olettaa olevan kylmän sodan inspiroima sinkkuhitti Freedom, Carpenterin leffassa soinut Prince of Darkness tai esim. railakas ralli Time to Kill. Näiden sijaan sieltä tykitettiinkin (in my mind blood drops look like) Roses on White Lace! Kyseessä on yksi suosikeistani niistä kappaleista, joita en uskonut tulevan enää koskaan livenä suuresta katalogista johtuen! Hienoa että näitä hieman raskaampia kauhubiisejä uskalletaan soittaa, vaikka yhteiskunta onkin pehmentynyt paljon. Alicen vaimo Sheryl esittää morsianta jonka hääpuku on tahriintunut verestä. Pitkäaikainen aviopari pääsee lähentelemään toisiaan tässä kappaleessa, nyt kun Women Bleed ja Dwight Fry ovat telakalla normaaleista teatraalisista biiseistä. Nita Strauss vetää myös soolonsa ennen tätä biisiä. Alice Cooper - 10 - Guitar Solo - 11 - Roses on White Lace - Cleveland - 7/14/19

My Stars on ikävän vähälle huomiolle jäänyt raita Schools Outilta. Se levy on täynnä mitat täyttäviä biisejä, mutta nimikkokipale nousi sellaiseksi megahitiksi, että muut ovat unohtuneet vuosien varrella. Tällä kiertueella My Stars kuitenkin tulee Alicen vokaalien kanssa! Devils Food ja Black Widow nousevat myös takaisin settiin, mutta ne ovat bändin jammailua ilman vokaaleja. Rumpusoolo on taas vanhan hienon kappaleen Black Jujun vaikutteita imenyt lepohetki vanhalle mestarille. Alice Cooper My Stars Devil's Food Black Widow Jam Madison 2019

Escape on Welcome to My Nightmare-eepoksen päättävä kappale. Pikkupoika Steven karkaa siinä möröiltään ja herää kauheasta painajaisestaan. Tätä on soitettu edes välillä, mutta ei tämä mitenkään yleistä ole. Alice Cooper , Escape , Jacobs Pavilion ,7/14/19

Raped and Freezin’ on yksi osa upeaa albumia Billion Dollar Babies. Tätä rujompaa huumorikappaletta ei kuulla usein livenä. Lopussa ilotellaan Meksikolaisen fiestan tavoin, joten Alice pääsee esittelemään härkätaistelutaitojaan ja Nita Strausskin saattaa tanssahdella aika naisellisesti normi hard rock-kitaristiin nähden. Alice Cooper - Raped and Freezin' - Live in Cleveland - 2019

Welcome to My Nightmaren mahdollisesti paras biisi eli eeppinen Steven on myös palannut settiin! Kuulin tämän elämäni ensimmäisellä Cooper keikalla, jossa nähtiin myös Eric Singer rummuissa jne. Tuon jälkeen ei olekaan ollut koskettimia bändissä, joka muuttaa vähän dynamiikkaa. Steven melkein kaipaisi jonkinlaista pianoa, mutta toimii se jotenkin raakanakin. Kaupan päälle kuullaan vielä vanha kauhuklassikko Dead Babies. Tätäkään ei ole soitettu viime vuosina niin tiuhaan kuin 70-80-luvuilla. Cooper leikkii jälleen nuken kanssa ja cleaveriäkin heilutellaan vanhaan malliin. Tämän seurauksena mies joutuu luonnollisesti giljotiiniin. Mestausväline on taidettu uusia talvitauon aikana, mutta giljotiini on aina giljotiini. Pää putoaa harteilta ja sitten lauletaan I Love the Dead! "Steven & Dead Babies & I Love the Dead" Alice Cooper@PPL Center Allentown, PA 7/17/19

Avausbiisiksi on arvottu tällä kertaa Feed My Frankenstein. Toimii yllättävän hyvin yleisön lämmittäjänä, ja varsinkin jenkeissä kannattaa laittaa alkuun isoja hittejä. Amerikassa on paljon keikkoja, joten yleisön ei tarvitse matkustaa pitkiä matkoja nähdäkseen bändejä. Tietty osa areenoiden kapasiteetista täytetäänkin halvoilla n20$ lipuilla. Silloin paikalla on paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä muita biisejä kuin isoimmat radiohitit. Keikan introna toimii Years Ago, joten olisi voinut olettaa että Steven avaa setin, koska se sopii saumattomasti yhteen. Alice Cooper Nightmare Castle Feed My Frankenstein Live Jacobs Pavilion Cleveland Ohio 7-14-2019

Under My Wheelsin aikana Alice on vetänyt päälleen mm Philadelphian AHL-jengin paidan. Tuo paita tuo mieleen Antero Niittymäen. Jotain samanlaisia tribuutteja nähdään varmaan paljon kiertueen aikana. "Under My Wheels (Alice in Phantoms Jersey)" Alice Cooper@PPL Center Allentown, PA 7/17/19

Basisti Dennis Dunaway nousi lavalle Schools Outin aikana kun hän sattui olemaan kaupungissa. Mies on edelleen iskussa, ja hän onkin se alkuperäisbändin jäsenistä joka pystyisi edelleen vetämään illasta toiseen kovia rock n roll iltamia Alicen tavoin! Bileiden aikana nähtiin myös lavalla yli 3 metrinen vauva, todellinen Billion Dollar Baby! Alice Cooper - School’s Out (featuring Dennis Dunaway) 7/14/19 Cleveland, OH
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Alice Cooperin uutta musiikkia on tarjolla pimeneviin syysiltoihin kun ”Breadcrumps” julkaistaan ensi viikolla. Kyseessä on jonkinlainen lyhytsoitto, joka julkaistaan vain digitaalisesti sekä rajoitettuna vinyylinä. Kappaleet ovat ymmärtääkseni covereita Cooperin uraa inspiroineilta artisteilta. MC5 jne. Oikea uusia albumi on odottavissa sitten vuoden 2020 aikana. Ensi vuoden kiertuetta on myös alettu julkaisemaan. Australia on listalla heti helmikuussa, joten tuo usein hieman paitsioon jäävä alue saa taas herkkua osakseen.


Kiertue on myös pyörinyt normaalisti koko kesän, ja nyt ollaan menossa jo Euroopassa. Madrid yms menevät juuri nyt, ja kuun lopussa siirrytään pohjoiseen. Kööpenhamina ja Tukholman Hovet ovat lähimmät. En ole koskaan käynyt Hovetissa, joten se kiinnostaisi mutta jää taas kerran väliin. Aikaisemmissa viesteissä mainostettujen erikoisuuksien ohella kiertueella on kuultu ainakin vanha klassikko Desperado, jota ei ole soitettu aikoihin! Olen kuullut sen kerran livenä 06-07 aikoihin keikalla, jossa Uriah Heep oli lämppärinä.

Uusista biiseistä setissä on pysynyt vain Fallen in Love. Tämä on ihan hyvä asia, koska kyseessä on Paranormalin paras biisi ja Cooper pääsee soittamaan siinä myös huuliharppua!

Sveitsissä pidettiin festarit vielä näin syksyn puolella, ja Dee Snyder nähtiin Alicen kanssa lavalla, koska hänen bändinsä soitti ymmärtääkseni samana päivänä aiemmin tuossa tapahtumassa. Cooper harrastaa perinteistä huumoriaan jakamalla Deelle mahdollisimman pienen heittoveitsen, ja alkaa itse heilutella pisintä mahdollista miekkaa. Miehet vetävät myös pätkän Twisted Sisteriä.

Kitaristi Nita Strauss on mainostanut facebookissa että hän aikoo pitää muutaman ”kitaraklinikan” Euroopassa kiertueen välipäivinä. Hän esiintyy ymmärtääkseni paikallisissa kitaraliikkeissä antaen soittonikseja tms, en tiedä mahdollisista sisäänpääsymaksuista tai myytävä olevavasta krääsästä. Paikkoina olivat mm Madrid ja Tukholma kuun lopussa. Alicen bändi on pitänyt aiemmin pre-show bileitä ainakin Göteborgissa ja ymmärtääkseni myös Tukholmassa, tiedä sitten onko samaa luvassa myös tänä vuonna. Tämäkin on yksi syy miksi Ruotsin keikka kiinnostaisi, jos siinä saisi samalla edellisenä iltana klubikeikan.

Bändi soittaa noissa vähän kaikkea laidasta laitaan, esim Motörheadiä:
Cooper on myös pölähtänyt joskus paikalle vetämään muutaman biisin.
--------------------------------------------------------


Vuoden 1991 kiertueelta on löytynyt laadukasta kuvaa viimeinkin! En ole koskaan nähny kunnollista materiaalia Hey Stoopidiä tukeneelta turneelta. Sillä kiertueella soitettiin hyvää materiaalia kuten Love’s a Loaded Gun, Wind Up Toy, Spark in the Dark jne, ja niitä ei ole kuultu sen jälkeen. Tämä keikka esitettiin joskus MTVllä, ja se olisikin hienoa nähdä kokonaan. Eric Singer rummuissa jne.

1991 Alice Cooper "Hey Stoopid" Live VersionAlice Cooper Elected Irvine Meadows July 12 1991
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Alice Cooper on viskonut leivän murusia polkunsa varrelle kuluneen viikon aikana, ja ne johtivat lopulta 40.000 kpl rajoitetun erän vinyylin äärelle. Kappaleista on kerrottu jotain tietoja, ja jokunen oli esikuuntelussa jne. Kyseessä ei lopulta ollutkaan suoranaisesti Alicen uraan vaikuttaneista lauluista, vaan rakkauskirje Detroitin musiikkiscenelle 60-70-luvuilla. Samalla kuullaan ymmärtääkseni esimakua tulevasta albumista (johon tuo Breadcrumps myös viittaa), joka jatkaa Paranormalin parhaiden palojen äärellä, eli 70-luvun autotallirockia.

Julkaisun paras biisi lienee MC5-cover "Sister Anne". Sen voisi helposti luulla olevan Alicen biisi vuosilta 71-75.Positiviinen yllätys oli myös Suzi Quatro-cover "Your Mama Won't Like Me". Alice pääsee revittelemään vähän enemmän, ja häneltähän löytyy humoristisempia biisejä lähes joka levyltä, joten tämä voisi hyvinkin olla vaikka Muscle of Lovelta.Bob Segerin "East Side Story" sai enemmän huomiota levyn mainostuksen yhteydessä. Cooper oli mennyt Segerin luokse jossain tapahtumassa, ja kertonut että aikoo coveroida häntä. Mies oli luullut että Cooper haluaa jonkun hänen hiteistään, ja oli yllättynyt kun kuuli Alicen rakastuneen hänen biisiinsä, joka oli suosittu aikanaan vain Detroitin paikallisradioissa ja baareissa. Kappale on lyhyen puoleinen, mutta se on lyhytsoiton kolmas "vahva, kesäinen autoilubiisi". Ikävää että syksy painaa näin kovaa jo päälle.Cooperin omat kappaleet ovat julkaisun heikompaa osastoa. "Detroit City 2020" on tarkoitettu kaiketi jonkinlaiseksi sinkuksi, koska siitä on tehty ajalle tyypillinen sanoitusvideo. Kyse on vuoden 2003 "Eyes of Alice Cooper"-albumilla julkaistun kappaleen uudelleenlämmittelystä. Ainakin minun makuuni alkuperäinen versio on selvästi parempi! Kertosäe on iskevämpi, vaikka tässä uudessä mainostetaankin Detroitin lätkäkaupunki-statusta jne. Alkuperäinen on myös raaempi, eikä sitä ole tuotettu niin paljon.
"Go Man Go" on toinen Cooperin oma biisi. Se rullaa ihan mukavasti alusta loppuun, mutta ei jäänyt päähän ainakaan minulle. Muutamia hyviä sanoitusjippoja, ja Cooper sanoo tässä jopa sanan "Gay" kun hän viittaa ajelulle lähtevän tyttöystävän työskentelevän homobaarissa. Tämä ei ole jokapäiväistä, koska Cooper on aina vältellyt halpaa shokeerausta, joten hän ei käytä kirosanoja tai vastaavia sukuelin viittauksia muuten kuin kiertoilmauksina.


Mitch Ryder and the Detroit Wheelsin cover "Devil with a Blue Dress/Chains of Love" on bluesahtavampi kappale rockaavalla lopulla. Ei pääse minun papereissani 3 parhaan joukkoon, mutta pesee nuo omat tuotokset.


Eli sieltä tuli siis aika odotettu julkaisu. Ei mitään maatamullistavaa, mutta mukava välipala ennen seuraavaa albumia. Jännä nähdä soitetaanko joku näistä livenä. Detroit City varmaan Detroitissa, mutta noin muuten.

-------------------------------------
Joku pääsi kuvaamaan Madridin keikkaa eturivistä. Siitä näkee hyvin Cooperin esiintymistä ja näyttelyä. Steven tuo tätä esiin ehkä parhaiten tällä kiertueella. Tuon videon oudointa antia on kuitenkin se, että käytössä oleva 3 metrinen vauva pääsee heilumaan Euroopassa lavalla Alicen giljotiinin irroittaman pään kanssa!

 
Viimeksi muokattu:

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta tuo Breadcumbs oli aivan turha julkaisu ja harmi jos Alice jatkaa tällä garage-linjalla. Edellisen levyn parhaat kipaleet oli niitä ei-garageja eli Paranormal ja Sound of A. Alice voisi etsiä taas uuden biisintekokumppanin ja kokeilla jotain muuta, imho. Hollywood Vampiresin I'm Mister Spider oli kans hyvä biisi ja sopisi Alicenkin levyille.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Koronavirus pysäytti maailman maaliskuussa, mutta alkuvuosi mentiin vielä täysillä myös musiikin maailmassa. Alice Cooperin tapauksessa tämä tarkoitti Australian ja Uuden-Seelannin kiertuetta sekä Keski-Euroopassa käyntiin pyörähtänyttä 14 keikan ”Rock Meets Classic”-kiertuetta, joka tosin jäi parin keikan mittaiseksi. Samalla alkoi seitsemäs vuosikymmen, jonka aikana Alice on levyttävä artisti ja maailmaa kiertävä esiintyjä. Vaikka Korona sotkee asioita, niin uuden levyn pitäisi tulla kesän aikana. Se voi toki siirtyä jonkin verran, koska toinen Bob Ezrinin luotsaama legenda Deep Purple siirsi levyään kesäkuusta elokuuhun. Ezrin on kuitenkin ollut molempien kanssa studiossa joskus marras-joulukuun tienoilla, joten materiaalin pitäisi olla valmis ja ne tulevat ulos tämän vuoden aikana..

Suomeen Alice ei olisi varmaan tullut ennen kesää 2021 vaikka Koronalta olisi vältytty. Tämä kesä olisi nimittäin mennyt jenkeissä elokuuhun asti Teslan ja Lita Fordin kanssa kierrellessä. Elo-syyskuussa taas olisi ollut Hollywood Vampires keikkoja perinteisissä Euroopan kaupungeissa ja jossain randomeissa kuten Luxenburgh, Romania ja Istanbul. En muista ehdittiinkö syksyä vielä julkaista, mutta siellä on aina Englantia ja ehkä Ranskaa, Saksaa. Olen toki käynyt kuuntelemassa itsekin Cooperia marraskuisessa Suomessa kahdesti, mutta epäilen että nyt se menee jonnekin vuoden päähän. Toivottavasti ei tarvitse odottaa 2022 asti!

Australia on harvoja sivistysmaita joissa on kesä alkuvuodesta, joten monet bändit kiersivät siellä juuri ennen maailman pysähtymistä. Näin Alicen ohella julkaisuja ainakin yhtyeiltä kuten Whitesnake, Elton John, Queen ja Scorpions. Tuon kiertueen historiaan jäävin asia oli se, että Cooperin aikataulu oli otollinen, joten bändi pystyi osallistumaan jalkapallostadionilla järjestettyyn hyväntekeväisyyskonserttiin jossa kerättiin varoja mantereella pahasti riehuneiden maastopalojen torjuntaan. Korona on sittemmin vienyt ”yllttäen” voiton palstamillimetreistä, joten tuo asia on jo unohtunut ainakin täällä. Tapahtumaa mainostettiin Queenin, Cooperin ja paikallisten tähtien nimillä. Alice veteli megahiteistään valikoidut 3 kappaletta, mutta setin avasi Welcome to My Nightmarelta tuttu kappale Department of Youth, joka oli aikanaan suurmenestys vain Australiassa. Tämän takia tuo biisi soi kiertueilla lähinnä vain tuon alueen keikoilla, se ohitti nytkin kappaleita kuten No More Mr Nice Guy tai vaikka Billion Dollar Babies.

YouTubesta löytyy tuo esitys kokonaisuudessaan ja eturivit täyttäneillä teineillä on voinut olla mielenkiintoinen elämys, kun ovat päässeet kuuntelemaan rock n rollia livenä. Tuo konsertti sisälsi lähinnä kevyttä ja iloista popmusiikkia, joten monet nuoret ovat voineet luulla että valotaululla lukenut ”Alice Cooper (USA)” tarkoittaa jotain kaunista blondia joka laulaa kivaa musiikkia. Näky oli sitten vähän erilainen kun homma alkoi. En tiedä onko tämä tapahtuma miksattu hätäisesti, mutta Cooperin ääni olisi voitu nostaa ylemmäksi. Nyt se ei kuulu kaikissa biiseissä soittimien takaa. Hyvää voidaan taas hakea siitä, että yleensä keikan 3 huonoimman biisin joukossa oleva Poison kuulosti tällä kertaa yllättävän hyvältä. Tämä johtunee siitä, että Cooper tuli Australiaan suoraan muutaman kuukauden talvilomalta, joten mies oli hyvin levännyt. 70-vuotiailla solisteilla alkaa olla kilometrejä sen verran paljon takanaan, että raaka keikkatahti verottaa ääntä jo muutaman kuukauden kohdalla, kun he vetelevät normaaliin 5 keikan viikkotahtiin 9 kk putkeen.Australian kiertueen aikana nähtiin myös jälleennäkeminen kun Elton Johnin kitaristina parhaiten tunnettu muusikko Davey Johnstone nousi bändin kanssa lavalle illan päätteeksi. Cooper esiintyi kaupungin ”IFKn hallissa” ja Eltonilla piti olla samana iltana keikka paikallisella ”Hartwallilla”, mutta Johnilla oli terveyongelmia alkuvuodesta. Hänellä kerrottiin olevan keuhkokuume ja keikkoja peruuttiinkin jonkin verran. Johstonella oli täten vapaailta ja hän pystyi palaamaan Schools Outin pariin. Mies soitti Alicen kanssa 80-luvun taitteessa jokusen vuoden ajan kiertueilla sekä heikolla albumilla ”Flush the Fashion”. Elton Johnilla ei ole ainakaan kerrottu olleen Koronaa, joten tuolta osin tilanne lienee ok kaikilla näillä vanhemmilla herrasmiehillä.

Ennen Koronan iskua Alice ehti aloittaa sinfoniaorkesterin kanssa suunnitellun Keski-Euroopan tuhdin kiertueen. 3 viikkoon piti olla 14 tai 15 konserttia. Cooperin bändistä mukana olivat tosin vain ykköskitaristi Tommy Henriksen sekä taustatanssija-vaimo Sheryl Cooper. Illan muina tähtinä olisi ollut ainakin Cheap Trickin Robin Zander. Kiertue tyssäsi kuitenkin 2-3 keikan jälkeen ja artistit poistuvat vähin äänin vanhalta mantereelta. Cooperin setti oli vähintäänkin outo. Biisejä ei esitetty läheskään 10 kpl, mutta mukana oli silti heikosti livenä toimivat Bed of Nails ja He’s Back (Man Behind the Mask)! Jos pitäisi suunnitella settiä sinfonian kanssa, niin sinne voisi valita aika paljon paremmin sopivia biisejä megahittien takaa. Jopa sellaisia joita ei kuule usein livenä (Bed of Nails on tavallaan tällainen koska se lisättiin mukaan vasta vuosi sitten 25v hiljaiselon jälkeen). Parempaa antia oli vanha kunnon Only Women Bleed:

Jos katsotaan vielä viime vuoteen, niin Ruotsin keikoilla nähtiin samanlainen ”yllättävä” lisäys settilistaan kuin Australiassakin. Friday 13th-leffasta tuttu He’s Back (Man Behind the Mask) meni listaykköseksi vain Ruotsissa, joten sitä soitetaan siellä usein (joskus myös Suomessa jos Cooper luulee olevansa Ruotsissa). Tällä kertaa se taidettiin lisätä settiin noista keikoista lähtien semipysyvästi, koska sitä näkyi myöhemmin muissakin maissa. Isoa lavashow’ta ei oltu kyhätty tämän semiklassisen kesähitin ympärille, mutta Jason tuli sentään tappamaan teinejä kuten asiaan kuuluu. Kuten jo sanottua biisi ei ole koskaan ollut livenä niin hyvä kuin levyllä (jossa se on mm muutaman kaverini Alice-suosikkeja).Ennen joulua pidettiin jälleen vuotuinen Christmas Pudding, joka kerää varoja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn. Pääesiintyjänä oli Alicen alkuperäinen bändi, toisena supertähtenä Rob Halford ja lämppärinä mm Nita Strauss oman materiaalinsa kanssa. Keskellä areenaa oli jälleen pyörivä lava ja Halford veti lyhyen settinsä hyvin. Vanha bändi veti aika rutiininomaisesti oman aikansa hittejä, joskin Neal ”Platinum God” Smith on hauska nähdä aina rumpujen takana. Cooper nähtiin myös lavalla jonkun lämppärin aikana ison joukon mukana, jossa hän intoutui mm tanssimaan hitaita vaimonsa Sherylin kanssa. Tuon tyyppistä toimintaa näkee harvemmin hänen lavapersoonaltaan.Uuden vuoden aikaan oli taas jotain juhlantynkää keikan muodossa paratiisisaarilla Karabialla. Näistäkin taitaa mennä rahaa jollekin järjestölle. Tänä vuonna ei tainnut olla mitään julkkisvierailijaa kuten joskus luokkaa Jim Carrey (ei se lätkäveska) ja Mike Myers (ei se puukkomurhaaja vaan Waynes World). Bändiä näkee harvemmin ”vapaalla”, joten tällä kertaa esiinnyttiin arkisemmissa vetimissä, eikä oltu roiskittu mitään tekoverto päälle jne. Lapset olivat myös lähteneet juhlimaan vuosikymmennen vaihtumista isänsä kanssa Calicon johdolla.

Viikon päästä julkaistaan uusi Alice Cooper-raita! Kyseessä on tosin joku Koronahommeli, joten se ei liity mitenkään uuteen albumiin. ”Don’t Give Up” tms nimeä kantavaan biisin musavideoon on voinut lähettää kuvia jonkun sivuston kautta, joten siellä nähdään sitten varmaan faneja jotka ovat vähän hommanneet väriä tylsään korona-arkeen pistämällä Cooperin sotamaalaukset naamaan ja räpsineet itsestään kuvia..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy