Alexander Salakin pimeneminen Kuopiossa 9.12.2008

  • 51 880
  • 237

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eli tähän ketjuun voidaan käydä keskustelua Tuosta Salakin tuomariin ja KalPan pelaajaan käsiksi käymisestä sekä sitä edeltäneestä tilanteesta.

Nelosen video tilanteesta. Toivottavasti tulee vielä jostain parempi pätkä.

Teko kuitenkin törkeä verrattuna Viuhkolan ja Laakkosen tuomareihin sekaantumisiin. Veikkaan vähintään neljän pelin pelikieltoa.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Olipas tilanne.. Kalpan pelaaja jyräsi Salakin maalin takan ja teki maalin, mistä Salakilla meni hermot.. Ei nyt tuon videon perusteella kehtaa mitään sanoa.

Kuitenkin sikamaisesti tehty ja pelikieltoa tiedossa..
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ohmi otteluseurannassa kirjoitti:
No ei tule 10 ottelua rangaistusta. Ihan samalla tavalla linjatuomarin koskemattomuutta loukataan TAHALLISESTI, kun pojat ovat menossa tappelemaan ja tuomari änkeää siihen väliin. Salakka on luistelemassa kohti viheltämättä jättänyttä tuomaria kun se toinen tulee väliin pidättelemään Salakkaa.

Tuskin tulee yhtä peliä enempää ottelurangaistuksen lisäksi.

Eli Salak oli menossa tappelemaan päätuomarin kanssa, jolloin väliin tulevan linjurin töniminen on ihan koodiston mukaista toimintaa?
Mun mielestä muutenkin yleensä se tahallinen osuus on tappeluissa kyllä linjurista irti räpistelyä, ei tuuppimista.
Veikkaus: 6 peliä, +-1 peli, jos saadaan parempaa kuvamateriaalia.

edit: Ja maalin takana ei tapahtunut mitään rikettä, tepsiläinen taklaa Kalpan pelaajan päin Salakia, eikä näistä juuri koskaan jäähyä vihelletä. Samoin jos oma puolustaja työntää vastustajan vastaan tulleen maalivahdin syliin, ei mahdollista maalia hylätä.
 

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
Eli tähän ketjuun voidaan käydä keskustelua Tuosta Salakin tuomariin ja KalPan pelaajaan käsiksi käymisestä sekä sitä edeltäneestä tilanteesta.

Haha. Vai pelaajaankin käsiksi. Kai siellä kentällä saa maalista onnitella?

Niin ja pieni tuuppasu mikä meni suurimmaksi osaksi ohi. Ei pelikieltoa.

Ja koko tilanne lähti hirveästä tuomarivirheestä. Tuomareille se 3-4 peliä huilia.
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Kopioin tämän tuosta toisesta ketjusta:

Mielenkiintoinen tilanne tuo Salak-Hirvonen ja siitä aiheutuva maali. Maalin takana tapahtuneesta voi varmasti olla montaa eri mieltä, itse Salakin ulosajo on täysin selvä tapaus. Toisaalta kuitenkin Salak tuskin olisi hermostunut, jos maali olisi hyväksytty.

Ei Hirvonen tuossa yritä ajaa Salakin päälle, eikä hae mitään kontaktia. TPS-puolustajan taklaus on kevyt, mutta tasapaino näyttää menevän ja Hirvonen minun silmin ajautuu Salakin päälle, eikä hallitse enää liikettään. En oikein näe niinkään, että Hirvonen sinne täysin väkivalloin työnnetään, vaan hän ajautuu sinne tasapainonsa menettäneenä. Todellakin tulkinnan varainen tilanne. Erotuomaritarkkailijan mukaan tuokin tilanne meni tuomareilta oikein ja maali tuli hyväksyä sen takia, että TPS pelaaja ahdisti KalPan pelaajan Salakin päälle.

Oli miten oli, mutta idioottimainen ratkaisu Salakilta. Täysin selvä ja turha tönäisy tuomariin. Peli ratkeisi kuitenkin tuohon tönäisyyn, ei KalPan tulkinnan varaiseen maalin. Ei edes supertörkeä tuomarivirhe oikeuta tuollaista, saati sitten tuollainen epäselvä tilanne. Salak tuon ratkaisi hölmöilyllään, ei tuomari.

Kieltämättä tapahtumat maalin takana voidaan nähdä monelta eri kantilta. Itse Salakin ulosajon luulisi olevan värilaseillekin täysin selvä asia. TPS-puolustaja kuitenkin selvästi muuttaa Hirvosen liikerataa, josta törmäys ainakin osittain johtuu. Vaikea tilanne, en olisi hämmästynyt, jos tuo maalin takana tapahtunut olisi toisellakin tapaa tuomittu. No, erotuomaritarkkailija tosiaan oli tuomion takana, joten kai oikein meni. Enemmän se siltä myös omaan silmään näyttää.

Pelikieltoa pitäisi kyllä tulla enemmän kuin Laakkoselle, jonka kontakti tuomariin oli vahinko.
 
Viimeksi muokattu:
Tuomio oli täysin oikea, jopa lepsu Tepsille.

TPS pelaaja horjuttaa Kiiskistä, joka tahattomasti leikkaa Salakiin ja kaataa tämän.

Tuosta olisi voinut TPS-pelaajalle jäähyn viheltää, mutta ei Kiiskiselle.

Salak luuli, että leikkaus oli tahallinen ja protestoi lähimmälle päätuomarille. Linjatuomari tulee väliin ja Salak rikkoo fyysisen koskemattomuuden tönäisyllä.

Ja siitä kuuluu saada tuo 4-10 peliä lisää. TPS:llä on liigan ylivoimaisesti huonoin kakkosmolariseula Juha Kuokkanen, eli TPS:n kausi voidaan pikkuhiljaa taputella.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
En kyllä ymmärrä, miten joillakin voi seota kasetti tuolla tavoin.

Viuhkolan ja Laakkosen tapauksiin verrattuna törkeämpi. Kolme peliä penalttia, veikkaan.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Spämmätään tämä nyt tännekin, kun aihe on sydäntä lähellä:
tuuski kirjoitti:
Nyt sillä kuuluisalla ryhmällä olisi tilaisuus osoittaa että linja on ja pysyy. Salak tönäisee linjuria ilman mitään linjurin mokia, pelin ollessa poikki. Sen lisäksi toki jotain jonkun pelaajan kanssa, mutta sitä ei tuosta kunnolla näy.

Eli kolme peliä tuosta kaiken järjen mukaan vähintään tulee, tai sitten tuolla kurinpitoryhmällä vai pyyhkiä heti perseensä.

Eli mielestäni tönäisy on selkeämpi kuin Laakkosen tapauksessa, jossa vielä lieventävänä seikkana se, että tuomari esti Laakkosta kesken pelitilanteen. Eli kolme peliä selviö + jos tehdään linjaus, että tilanteen ulkopuolella tapahtuneesta tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta annetaan extraa. Joka olisi mielestäni ihan käypä linja. Eli 3-5 peliä.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Futiksessa Njazi Kuqi sai vastaavan kaltaisesta törkkäyksestä aikoinaan puolen vuoden pelikiellon. SM-liigan kurinpitoryhmällä tuskin on munaa vastaavaan, eikä välttämättä ole tarvekaan.

Eiköhän sieltä se 5-6 peliä räpsähdä, vaikka päälle kymmenen peliä tuosta tempusta kuuluisi vähintäänkin tulla.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
TPS pelaaja horjuttaa Kiiskistä, joka tahattomasti leikkaa Kuokkaseen ja kaataa tämän.

Kuokkanen luuli, että leikkaus oli tahallinen ja protestoi lähimmälle päätuomarille. Linjatuomari tulee väliin ja Salak rikkoo fyysisen koskemattomuuden tönäisyllä.
Mitä?

VAROITUS! TÄMÄ TEKSTI EI KOE LONKKATAKLAUKSEN KIRJOITTAMAA VIESTIÄ

Olisiko koko tilannetta tapahtunut, jos tuomarit olisivat viheltäneet pelin poikki, kun Salakia rikottiin? Ei olisi.
 
Viimeksi muokattu:

keppimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Plankkiapina Kunnari, FC TPS ja aktiivinen HC TPS
Hauska ja varmasti puolueeton otsikko.

Kyllähän tuossa hyökkääjälle olisi voinut kakkosen estämisestä antaa. Tosin mikään ei puolusta tuomarin tönimistä.
4-5 peliä lienee oikeudenmukainen pelikielto.
 

d2uce

Jäsen
Nyt kun saatiin ensimmäinen selvä tahallinen ja tarkoituksenmukainen tuomarin koskemattomuuden loukkaustilanne, niin linjan mukaista lienee heittää sellainen viiden (5) matsin huili. Parista vahingosta on nyt annettu 2 ja 3 peliä, mutta tämä ei jätä mitään arvailujen varaan.
 

Outsider

Jäsen
Nelosen videon perusteella ainoa törkeys on hyväksytty maali. Tuomarin töytäisystä ei ton perusteella pysty varmuutta sanomaan, mutta mitään pelaajiin käsiksi käymistähän tossa nyt ei ainakaan näy. Siis mitään sellaista, mitä otsikko antaa ymmärtää.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei ole sen enempää keltamustia kuin valkomustiakaan laseja silmillä ja minä sanoisin että tuon tilanteen tuomiot meni ihan oikein. Minusta näytti siltä että KalPan hyökkääjä joutui vaihtamaan äkillisesti luistelulinjaansa TPS:n pakin takia ja osui Salakiin ihan vahingossa. Ja jos pelaaja menee tahallisesti tönimään tuomaria niin ei tuossa ole muuta vaihtoehtoa kuin ulosajo ja pelikielto. Veikkaisin että joku 5 ottelua tulee tuosta Salakille.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Ei tuossa tapahtumassa ole epäselvyyttä. Tuomarin koskemattomuutta rikotaan ja aiemmista jutuista kun ei ole paljoakaan aikaa, niin veikkaan myös haarukkaa 5-10 peliä. Nyt niitetään sitä satoa, kun kurinpitoryhmä lähti pohtimaan aiemmissa tapauksissa pelaajan ajatuksia ja olisiko pelaaja voinut "kokemuksellaan" väistää törmäyksen. Nyt juttu on selvä, tahallinen, joten kurinpitoryhmä koolle ja sanktioita peliin.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
En kyllä ymmärrä, miten joillakin voi seota kasetti tuolla tavoin.
Helpompi ymmärtää, kun Salakilla on varmaasti tuoreessa muistissa miten Riksmanin uimaloikka meni läpi vain pari peliä sitten Tepsiä vastaan. Nyt Salak itse vastaavassa täysin selvässä tilanteessa sillä erolla, että kontakti todellakin tapahtui ja tuomio (tuomiotta jättäminen) silti Tepsiä vastaan. Kyllähän tuossa viileämpikin kaveri hermostuisi, saatikka nuori ja muutenkin kuuma Salak.
 
Viimeksi muokattu:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Korjattu on lue uudestaan. Asia ja oikeus ei muutu toiseksi vaikka nimet olivat vääriä.

Jos sinä taas ymmärtäisit tekstin oikein, olisit ymmärtänyt, että se alempi teksti ei koske sinua. Kiitos, näkeemin, mene pois.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mitä?

Olisiko koko tilannetta tapahtunut, jos tuomarit olisivat viheltäneet pelin poikki, kun Salakia rikottiin? Ei olisi.

Niin tai jos koko ottelua ei olisi pelattu? Tai Salak olisi osattu ohjata aiemmin hoitoon? Turun terveystoimen on vastuu! VSSHP:lle 10 peliä!
 

Viljuri

Jäsen
Valitettavasti TPS ja Salak tulevat kokemaan osittain vääryyttä pelikiellon pituutta määritettäessä, sillä tapaus on jo kolmas Kärppien ja HPK:n pelaajan ehdittyä syyllistymään tuomarin koskemattomuuden loukkaamiseen lyhyen ajan sisään.

Paineet isomman rangaistuksen antamiseen kasvavat, mutta toivottavasti asiassa voittaisi maltillinen järkiperäinen pohdinta, eikä mikään kabinettipeli.

4-5 peliä näillä näkymin, vaikka osa aineksista pidempään pelikieltoon olisivat olemassa. Salak on muutoinkin temperamenttinen, joten pahimpaan paikkaan urakehitystä törttöili kyllä.
 
Jos sinä taas ymmärtäisit tekstin oikein, olisit ymmärtänyt, että se alempi teksti ei koske sinua. Kiitos, näkeemin, mene pois.

Lainaat sanomisiani ja kirjoitat perään kommentin ja sitten kommentti ei koskekaan minua... ehkä jotakin mielikuvitushenkilöäkö?

Katso se tilanne tarkkaan, lue säännöt ja viisastu. Tämän enempää en halua tästä kinata.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Olisiko koko tilannetta tapahtunut, jos tuomarit olisivat viheltäneet pelin poikki, kun Salakia rikottiin? Ei olisi.

Täysin irrelevantti kommentti, joka ei liity Salakin tekoon millään tavalla. Ei väärinkään tuomittu tilanne oikeuta tuomariin käsiksi käymiseen, eikä ole edes lieventävä asianhaara.

Sanoisin, että alle viisi peliä on naurettavan vähän, jos Viuhkolan ja Laakkosen tapauksiin vertaa. Tuskin kurinpitoryhmällä kuitenkaan on selkärankaa tuosta enempää lätkäistä, eikä nyt sinänsä ole tarvettakaan. Nähdäkseni teko on kuitenkin tuplasti törkeämpi Laakkosen "tönäisyyn" verrattuna, joten oikea tuomio olisi kuuden pelin panna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös