Ei voida tosiaan kaikkea eritellä säännöissä, mutta näin vero- ja yhteisöoikeuden kanssa jatkuvasti tekemisissä olevana, voin kertoa, että joskus sanoilla ja pykälillä on isojakin merkityksiä, mikäli määrittely ei ole tarkkaa. Tästä syystä itseäni ärsyttää aika lailla liika tulkinnanvara, mitä tekstissä mielestäni on. Miksei määrittely voisi olla vaikkapa kohtuudella vältettävissä oleva, joka jättäisi vain kohtuullisuuden tulkinnanvaraiseksi eikä sanamuodon tarkoitusperää/olemusta. Näin ollen voitaisiin arvioida suoraan teon tahallisuutta eikä sanaleikkiä jäisi harrastettavaksi. Kuten sanoin, kritiikki kohdistui sääntökirjan kirjoittajantaitoihin, eikä suoraan itse tapahtumiin.
Toinen asia, mikä osaltaan ihmetyttää, on Muukkosen vahingoittamistarkoitukseen viittaaminen Laakkosen tapauksessa. Eikös meillä ole tätä vahingontuottamista varten ihan rikoslaki ja siinä sopivat rikosnimikkeet, esimerkiksi pahoinpitely? Kylmästi sitten vaan tutkintapyyntö/rikosilmoitus jokaisesta tapauksesta, jossa saattaa olla vahingontuottamistarkoituksessa kentällä toimittu.
Noh, nyt viimeinkin hyvää yötä tälle ketjulle.
Niin, se on helppoa tietenkin lukea vaan sitä sääntökirjaa ja kuvitella tietävänsä säännöistä kaiken... vähän niinkuin voi lukea lakikirjaa ja pitää itseään juristina. Mutta IIHF:llä on sellainen hauska Case Book, jossa sääntöjen tulkinnanvaraisia osia selvennetään, samoin sieltä IIHF:ltä tulee aika ajoin sellasia Rule Interpretation ohjeita ja Case Bulletineja ja vaikka mitä muuta, minkä pohjalta esimerkiksi kontaktin tarpeellisuus on tuomareille selvää, vaikka yleisö ei olisikaan perillä sen sisällöstä. Edit: niin, ja se tulkinnanvaraisuus siellä tekstissä johtuu usein esim. käännösteknisistä syistä. Ei IIHF:n sääntökirjaa ole suomeksi kirjoitettu. Ja erityisesti kielellisten tulkinnanvaraisuuksien poistamiseksi niitä sääntöjä jatkuvasti selvennetään.
Mitä taas jääkiekkotapahtumien käsittelyyn käräjillä tulee, siitähän on jonkinlaisia "ennakkotapauksia" (vaikka mistään korkeimman oikeusasteen tuomioista ei olekaan kyse), joiden perusteella voi arvella, että mikään jääkiekko-ottelun vahingoittamisyritys ei sillä puolella kanna. Muukkonen voinee muutenkin viitata siihen vahingontuottamistarkoitukseen ihan vapaasti liigan kurinpitäjän ominaisuudessa, ja kun hän ei toisaalta ole asianomistaja tekemälläkään, eikä voi siten itse mitään prosessia laittaa liikkeelle.
Mikä tässä oli sellaista mitä säännöissä ei mainita? Järvinen taisi olla se Tepsin pakki joka hipaisi kuopiolaista, joka sitten syöksyikin suoraan Salakin niskaan. Se on tuomittavaa ja rangaistavaa.
Jos jollekin olisi pitänyt ulosajo antaa, niin KalPan jannulle, koska ajeli maalivahtia.
Salakille propsit ja mitali kaulaan. Jos ei tuomarit tajua, niin pitää takoa se taju kalloon.
Hauska provo. Kontakti kalpalaisen ja Salakin välillä taitaa noista SS:n videoista päätellen olla aika mitätön, etten sanoisi olematon. Siinä ja siinä olisiko vielä sukeltamisesta pitänyt antaa lisäpenalttia. (No joo, leikki sikseen) Kalpalaisen jalka osuu kuitenkin nähdäkseni Salakia jonnekin polvitaipeen tietämille. Taklauksesta tai ajelemisesta ei voi puhua tekemälläkään.