Aleksander Barkov jr. NHL:ssä

  • 1 418 273
  • 3 997

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
On olemassa niitä selkeitä ykköskorin timantteja, jotka tekee myös ympärillään olevista pelaajista huippuja, eivätkä välttämättä edes tarvitse muita lahjakkuuksia rinnalleen ollakseen tällaisia. Mielestäni Suomella ole koskaan aiemmin ollut sellaista dominaattoria - ainakaan niin selkeää kuin Barkov. Kurri ja Selänne olivat huippupelaajia, mutta tarvitsivat lahjakkuutta vierelleen ruokkimaan heitä. Rantanen tulee murtamaan tilastoja, mutta hän lienee vasta kolmas Coloradon sisäisessä arvostuksessa.
Jos Mikko saa tilaa, hän käyttää sen. Tilaa tulee, kun vastustaja joutuu huolehtimaan parista muusta aika kovasta pelimiehestä. Sasha ei kysele, onko tilaa. Sasha tekee sen tilan. Siinä on se iso ero.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
En niinkään tarkoittanut yksilöitä, vaan koko sitä kentällistä, jonka pelaaminen helpompaa Heiskasen ollessa jäällä.
Väärä ketjua ruotia Heiskasta ja samaa mieltä siitä, että hyvä kiekollinen pakki helpottaa kaikkien pelaamista, mutta sanotaan nyt sen verran, että ollakseen ehdoton ykköskorin pelaaja (ei pelkkä ykköskorin puolustaja), sen tulisi näkyä myös tilastoissa, varsinkin jos kyseessä on NHL:n kärkijoukkue. Tällä kaudella Miro oli puolustajien pistepörssissä 15. (54 pistettä - Puolustajien kärki Quinn Hughes 92p) ja +/- tilastossa 79. tuloksella +8 (Dallasin 7. paras puolustaja tai toisin sanoen huonoin puolustaja - Dallasin paras puolustaja oli Thomas Harley +28). Ei siis mikään dominaattori. Miro on taitava hyvä pelaaja, mutta ainakin niissä peleissä joita itse seurasin, näen Mirossa vielä paljon kehittymisen varaa tullakseen hyväksi luottopakiksi myös puolustussuuntaan. Miro pelaa paljon, joten virheitäkin syntyy, mutta toisaalta niin pelaa Quinn Hugheskin ja +/- lukema on silti +38, joten ei sen taakse voi kokonaan paeta.
 

Schadowan

Jäsen
Barkov oli 192 lapussa TOP4 sijoilla Selke äänestyksessä ja niistä 165 ykköstilaa. Täysin ylivoimainen voitto. Vain kaksi äänestäjää jätti Barkovin kokonaan listoilta ja nekin todennäköisesti katkeroituneiden fanitoimittajien toimesta. Jännä nähdä saako Barkov Bergeronin kiinni Selkeissä. Enää neljä puuttuu, eikä sellaista selkeää haastajaa ole näköpiirissä jos Sasha jatkaa samaan malliin.
Terveenä pysyessään menee rinnalle, ja voi mennä ohikin. Sashahan on nyt vasta Selke-iässä. Jos nyt oikein katsoin niin 28-29v iässä Bergeronilla oli 2 Selkeä, kuten Sashalla nyt. Siitä se rulla lähtee käyntiin ja tästä seuraavat 10v Sasha tulee olemaan ennakkosuosikki tämän pystin voittamiseen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Väärä ketjua ruotia Heiskasta ja samaa mieltä siitä, että hyvä kiekollinen pakki helpottaa kaikkien pelaamista, mutta sanotaan nyt sen verran, että ollakseen ehdoton ykköskorin pelaaja (ei pelkkä ykköskorin puolustaja), sen tulisi näkyä myös tilastoissa, varsinkin jos kyseessä on NHL:n kärkijoukkue. Tällä kaudella Miro oli puolustajien pistepörssissä 15. (54 pistettä - Puolustajien kärki Quinn Hughes 92p) ja +/- tilastossa 79. tuloksella +8 (Dallasin 7. paras puolustaja tai toisin sanoen huonoin puolustaja - Dallasin kärki Thomas Harley +28). Ei siis mikään dominaattori. Miro on taitava hyvä pelaaja, mutta ainakin niissä peleissä joita itse seurasin, näen Mirossa vielä paljon kehittymisen varaa tullakseen hyväksi luottopakiksi myös puolustussuuntaan. Miro pelaa paljon, joten virheitäkin syntyy, mutta toisaalta niin pelaa Quinn Hugheskin ja +/- lukema on silti +38, joten ei sen taakse voi kokonaan paeta.
Itse en plusmiinustilastoa tässä pidä oikein minään, tuo on niin monen tekijän summa. Esimerkiksi nyt Makar ja juuri Heiskanen tällä hetkellä molemmat -3, mutta eipä kukaan kyseenalaista Makarin dominointia. Myöskään Hughesin avut eivät nyt varsinaisesti tuonne puolustussuuntaan keskity komeasta lukemasta huolimatta. Tässä taitaa olla vähän sitä, että katsot paljon Floridan pelejä, jolloin Barkovin kokonaisvaltaisuus ja taso illasta toiseen hahmottuu, mutta Heiskasen satunnaisella seuraamisella ei. Eipä tuo Barkovkaan kovin korkealla ollut hyökkääjien pistepörssissä ollut, mutta en kyllä tällä perusteella lähtisi tasoa vähättelemään. Mutta joo, jätetään ehkä Heiskanen tässä ketjussa vähemmälle nyt. Ehdit sitten finaaleissa katsella, jos NYR-DAL vääntöjä jaksat seurata ;)
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Aika rautaiset pallit pitää olla että noin onnettoman top5 kehtaa paljastaa.
PHWA:lla on sääntö, että kaikki äänet paljastetaan. Mutta tämä taitaa tapahtua kaikkien palkintojen suhteen yhdellä kertaa.

Viime vuonnahan yksi äänestäjä oli sitä mieltä, että Connor McDavid oli viidenneksi arvokkain pelaaja, kun kaikki muut olivat äänestäneet hänet ykköseksi.
 
Itse en plusmiinustilastoa tässä pidä oikein minään, tuo on niin monen tekijän summa. Esimerkiksi nyt Makar ja juuri Heiskanen tällä hetkellä molemmat -3, mutta eipä kukaan kyseenalaista Makarin dominointia. Myöskään Hughesin avut eivät nyt varsinaisesti tuonne puolustussuuntaan keskity komeasta lukemasta huolimatta. Tässä taitaa olla vähän sitä, että katsot paljon Floridan pelejä, jolloin Barkovin kokonaisvaltaisuus ja taso illasta toiseen hahmottuu, mutta Heiskasen satunnaisella seuraamisella ei. Eipä tuo Barkovkaan kovin korkealla ollut hyökkääjien pistepörssissä ollut, mutta en kyllä tällä perusteella lähtisi tasoa vähättelemään. Mutta joo, jätetään ehkä Heiskanen tässä ketjussa vähemmälle nyt. Ehdit sitten finaaleissa katsella, jos NYR-DAL vääntöjä jaksat seurata ;)

Näinpä. Yksi iso tekijä plusmiinuksessa on tietty se, kuinka hyvin joukkuekaverit tai itse käyttää ne paikat hyödykseen, ja tässähän on Heiskasella varsinkin tällä kaudella ollut ongelmia. Jos nyt vertaillaan noihin edellä mainittuihin Hughesiin ja Makariin, niin Hughesin ollessa kentällä maaliero (siis kaikki maalit, ei vain rajallinen +/-) oli runkosarjassa +91 hänen hyväkseen, Makarilla +44 ja Heiskasella +44. Maalieron odottama oli sen sijaan Heiskasella +56, Hughesilla +51 ja Makarilla +22,5. Ja näinhän se on tainnut mennä jo useamman vuoden, että nimenomaan edistyneemmät tilastot osoittavat, että Heiskanen kallistaa jäätä oman joukkueen eduksi noita mediaseksikkäämpiä nimiä enemmän.

Se on toki totta, että hänen heikkoutensa on sitten tämän dominoinnin muuttaminen konkreettisesti pisteiksi - jos joukkuekaverit eivät niitä maaleja tästä hyödystä tee, niin vähintäänkin hänen pitäisi itse niitä alkaa nakuttamaan enemmän. Joukkueena Dallasilla ei varmaan ole kovinkaan paljon valittamista Heiskasen panoksesta, kun tällä kaudella jäivät kokonaisen 1 pisteen päähän presidentin pystistä. Ja pudotuspeleissä Heiskanen on jälleen ollut lähes millä tahansa mittarilla liigan top 3 puolustaja kuten edellisellä finaalivisiitilläkin.

Tän takia itestä ei olis lätkänpelaajaksi, vaikka junnulätkää joitain vuosia tulikin pelattua. On luontaista haluta blokata vastustajan laukaisuja, mutta tuossakin jos kiekko olisikin lähtenyt kohti etuyläkulmaa, niin ei olis ollut kaukana Barkovin naamaan saati kurkkuun osuminen.

Ehkä tuolla tasolla voi vähän ennakoida sitä mihin vastustaja tähtää ja luottaa siihen tarkkuuteen, mutta itse en vaan pystyisi luottamaan siihen ettei vastustaja vahingossa kohottaisi lämäriä vähän liikaa.

Miettii jotain Charan 160km/h lämyjä, niin siinähän on henki pois, jos osuu herkkään paikkaan. En todellakaan sellasen edessä menisi polviasentoon. Hyvä blokki Barkovilta ei siinä.

Ilmeisesti joku junnupelaaja joskus on kuollut laukausta blokatessaan, mutta tuo ei taida olla kovinkaan yleistä. Tästä viestistä tuli vain vahvasti Laperrière mieleen ja se, että ihmeen hyvin ja nopeasti hänkin noista kahdesta naamalla blokatusta lyöntilaukauksesta toipui takaisin pelikuntoon, vaikka jälkimmäinen sitten myöhemmin tosiasiallisesti päätti hänen aktiiviuransa. Aika pieni tuntuu siis olevan se marginaali, että henki lähtisi laukausta blokatessa.

Mitä sen sijaan tulee ketjun nimikkopelaajaan, niin komea oli hanskatorjunta, vaikka täysin sattumalta taisi juuri sinne osua. Barkovin poistuessa pukuhuoneeseen pelkäsin jo pahinta, eli jonkinasteista murtumaa kämmenessä, mutta sormeet ja varpaat ristissä toivotaan, että tästä selvittiin säikähdyksellä. En tiedä miksi, mutta itselleni kaikkein turhauttavimpia ovat ne tapaukset, kun joku suosikkipelaaja on murtanut nilkkansa tai ranteensa vaarattomalta näyttävässä blokkauksessa kiekon osuessa juuri siihen pieneen suojaamattomaan kohtaan. Onneksi kämmenen pitäisi olla ainakin teoriassa suhteellisen hyvin kestävä osa ihmisruumista, kun siellä ei ole isoja luita. Sehän tässä vielä puuttuisi, että Barkov tulisi konfrenssifinaaleihin yksikätisenä koohottajana, vaikka todistetusti on yksi niistä harvoista pelaajista, jotka osaavat jopa laukoa ilman toista kättä.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Joku Vancouverin toimittaja oli julkaissut omansa joka oli... Mielenkiintoinen.




Melkoinen vitsi korvata Barkov jollain Robertsonilla ja kirsikkana kakun päällä vielä tuo Garland :D Noh, ehkä tuo Garlandin viides sija voidaan laittaa HugeHomer-lasien piikkiin, mutta melko iso näppäilyvirhe saa olla tuon case Barkovin kanssa.

Hienoa kuitenkin, että Barkov saa taas ansaitsemansa palkinnon tästä kaappiin.
 

M10

Jäsen
Miro on taitava hyvä pelaaja, mutta ainakin niissä peleissä joita itse seurasin, näen Mirossa vielä paljon kehittymisen varaa tullakseen hyväksi luottopakiksi myös puolustussuuntaan.

Ei millään pahalla, mutta olet aika kassalla. Kannattaa katsoa Dallasin pelejä vähän enemmän niin huomaat sen kyllä. Heiskanen on ollut jo muutaman vuoden ihan ehdotonta eliittiä NHL:ssä nimenomaan puolustussuuntaan ja se on fakta.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse en plusmiinustilastoa tässä pidä oikein minään, tuo on niin monen tekijän summa. Esimerkiksi nyt Makar ja juuri Heiskanen tällä hetkellä molemmat -3, mutta eipä kukaan kyseenalaista Makarin dominointia.
Aika moni pitää sitä puolustajalle hyvin tärkeänä mittarina. Mainitset tuossa edellä, että Miro tekee muusta kentällisestään parempia hänen ollessaan jäällä... No tuon mittarin perusteella muut Dallasin pakit on tehnyt joukkueestaan vielä parempia heidän ollessa jäällä. Ei tuo tietenkään kaikkea paljasta ja nykyään on olemassa edistyneitä tilastoja, ja näkeehän sen omin silminkin, että Miro on tuolla Dallasissa loistava pelaava, mutta kyllä tuo tilasto pitkän kauden aikana jostain kertoo, varsinkin kun aiempina kausina on onnistunut muistaakseni paremmin.

Eipä tuo Barkovkaan kovin korkealla ollut hyökkääjien pistepörssissä ollut, mutta en kyllä tällä perusteella lähtisi tasoa vähättelemään.
Todetaan tästä mutkuilusta sen verran (ja saadaan puheenvuoro linkitettyä edes heppoisasti tähän ketjuun), että jos kyseessä on hyökkäävä puolustaja, niin kyllä puolustajien välinen pistepörssi jotain kertoo hyökkäystehokkuudesta, jos kyseessä on puolustava hyökkääjä, kuten Barkov on, niin ei hänen ansioitaan tietenkään mitata hyökkääjien pistepörssin kautta - ainakaan yksinomaan. 80 pistettä ja +33 on hänen roolilleen hyvä tulos, eikä häntä suotta valittu äänivyöryllä parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi.
Tässä taitaa olla vähän sitä, että katsot paljon Floridan pelejä, jolloin Barkovin kokonaisvaltaisuus ja taso illasta toiseen hahmottuu, mutta Heiskasen satunnaisella seuraamisella ei.
Oletat taas väärin. Mun suosikkijoukkueet on Florida ja Dallas. Dallas oli ennen selkeä ykkönen (jo Modano ja Lehtisen ajoista), mutta Florida on noussut uutena rinnalle, ja ehkä parhaillaan symppaan Floridaa aavistuksen enemmän. Tällä kaudella olen seurannut kuitenkin enemmän Dallasin pelejä kuin Floridan, joten olen nähnyt erittäin hyvin Miron peliesityksiä (ja siksi osasin aiemmin luonnehtia sitäkin, ettei Miro ollut mielestäni parhaimmillaan Ryan Suterin ollessa hänen pakkiparinaan). En siis seuraa SM-liigaa. Pelkästään NHL:ää, joten otteluja on tullut seurattua jonkun verran. Ja suomalaisten tavoin toivon Mirosta tietenkin seuraavaa tähteä (sälli on espoolainen kuten minäkin ja Bluesin kasvatti) ja jos lukaiset viestini, olen jatkuvasti puhunut hänestä todella hyvänä pelaajana (vaikka tilastot laahasikin tällä kaudella). Kyse ei ole siis siitä, että jotenkin dissaisin Miroa - hän ei vaan ole vielä mielestäni sellainen absoluuttinen ykköskorin pelaaja, vaikka hän onkin ehkäpä Dallasin paras pelaaja - ainakin jos otetaan huomioon potentiaali. Dallasilta ei löydy mielestäni yhtään sellaista ykköskorin dominaattoria, joka vastustajan täytyisi yrittää pimentää pärjätäkseen.

Toisaalta kyllä ymmärrän, miksi ajattelet minulla olevan jotain Miroa vastaan. Lähdin melko analyyttisesti tilastojen kautta ruotimaan sitä "ohjusta", jolla lähdit oman kokemukseni mukaan vähän alentavaankin sävyyn torpedoimaan näkemystäni Barkovista (ikään kuin olisin mielipiteissäni niin hätäinen, että unohtaisin Suomen ykköspakin). Mutta kyse ei ole siis siitä, ettenkö arvostaisi, tai edes vähättelisin häntä. Lue uudestaan viestieni alut. Odotin kyllä Mirolta vähän isompaa dominointia täksi kaudeksi, mutta mielestäni se jäi vähän piippuun - ja itse olen noissa seuraamissani peleissä ollut vähän pettynyt joihinkin ratkaisuihin mitä hän tekee. Kuten mainitsit, hän puolustaa hyvin mailallaan, mutta tällä kaudella hän on ollut mielestäni hajamielisempi kuin aiemmin.

Heiskanen on ollut jo muutaman vuoden ihan ehdotonta eliittiä NHL:ssä nimenomaan puolustussuuntaan ja se on fakta.
Vastasin suurimpaan osaan edellä. Tämä on niin väärä ketjua puida tätä asiaa enempää, mutta vastataan nyt vielä kerran. Viime kaudella Miro oli mielestäni top 3 pakki, joka pelasi myös puolustussuuntaan todella hyvin. Tällä kaudella hän on ollut mielestäni haavoittuvampi omaan päätyyn, ja totta kai saattaa olla, että olen sinivalkolasieni takaa ollut liian kriittinen katsellessani pelisuorituksia, mutta kyllä nuo tilastotkin indikoi sitä, että täksi kaudeksi tuo puolustussuunta on pettänyt ainakin sieltä loistotasosta (kun kaikilla muilla Dallasin pakeilla on parempi +/- tilasto).
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes




PDOcastin Filipovic tehnyt taas highlight videon Barkovista. Tällä kertaa kuusi minuuttia kakkoskierrokselta.

Ihan perkuleenmoinen pelaaja tuo Sassa, täydellinen paketti. En ole aikoihin katsonut hänen pelaamista, mutta tuossa koosteessa yllätti miten hyvin räjähtävyyttäkin löytyy. Ja tuo mailan käyttö syötönkatkoihin, riistoihin ja vastustajan mailan sitomiseen, aiettä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Karuinta tuossa koosteessa on ehkä se, että Barkovilta on vitun vaikea ottaa kiekko pois. Tai jos saat sen hetkeksi pois niin kohta se on herralla taas hallussa. Kuin olisi liimaa lavan ja kiekon välissä.

Sitten taas Barkoville nuo kiekonkatkot+kiekonriistot ovat kuin veisi tikkarin lapselta. Pieni eleetön tökkäisy, mailannosto, oikeakainen kontakti jne jne. Niin helpon ja eleettömän näköistä.

Suurin ero, mitä Barkovissa kuitenkin tällä kaudella on nähty se, että kesällä tehty painonpudotus on ollut tehokasta. Nimenomaan se on siirtynyt tehokkaasti jäälle asti. Ekat potkut ovat todella hyvä ja Barkov pääsee nopeasti irti. Sen jälkeen liuku+kiekonsuojaus onkin sitten sitä parasta A-luokkaa. Barkovhan taisi myös tuplata taklausmääränsä tälle kaudelle? Sekin kertoo siitä, että kerkeää paremmin paikoille, sekä sieltä seuraavaan (ja aina oikeaan) paikkaan takaisin.

Jos ei isompia loukkeja enää tule, niin tästä alkaa Barkovin dominointikausi. Puolustus-suuntaanhan hän jo sitä on, mutta vielä on vara kiristää myös hyökkäyspäähän. Vielä kun saisi pienen lisän tuohon viimeistelyyn itsestään irti. Päätyy edelleen laukomaan liian vähän ja ehkä liian pienistä kulmista.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Karuinta tuossa koosteessa on ehkä se, että Barkovilta on vitun vaikea ottaa kiekko pois. Tai jos saat sen hetkeksi pois niin kohta se on herralla taas hallussa. Kuin olisi liimaa lavan ja kiekon välissä.

Sinänsä Barkovilla ei ole tuota liimaa, kun on ehkä NHL:n paras pitämään lavan irti kiekosta, kun ei ole tarvetta. En siis ole eri mieltä, kunhan vaan saivartelen!
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Karuinta tuossa koosteessa on ehkä se, että Barkovilta on vitun vaikea ottaa kiekko pois. Tai jos saat sen hetkeksi pois niin kohta se on herralla taas hallussa. Kuin olisi liimaa lavan ja kiekon välissä.
Tuossa pätkässä siinä n. 6.20 kohdilla oleva pyöritys hyökkäyspäässä on hyvä esimerkki. Koko ajan on kaksi Bruins-pelaaja kiinni iholla, silti suojaa toisella kädellä toisen pois ja yhdellä käden mailalla pitää kiekkoa, välillä joka kuljettaa/harhauttaa yhdellä kädellä, ja vartalolla saa suojattua toista pois. Lisäksi jalka liikkuu ja pääsee aina irti noista tilanteista. Kyllä vituttais pelata tuollaista vastaan :D

Ja nuo kiekonriistot. Ei koskaan jäähyä, sopivia mailan nostoja ja pikku tökkäyksiä, että kaverilla alkaa kiekko polttamaan. Tuo on niin tehokasta ja jopa huomaamatonta välillä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Barkovista pitkään puhuttiin, että playoffeissa mies hyytyy. On liian pehmeä, liian kiltti, ja hänet syödään elävältä, kun lyödään matchupit sekä liigan kovimmat sentterit vastaan, ja aletaan oikeasti myskäämään.

Nyt tuo on muuttunut. Nyt Barkov ihan aidosti liidaa joukkuettaan kaikin tavoin eturivistä. Totta kai hänellä on siinä hyviä tukipalasia, mutta sillä tavalla se nyt on, että ei tuossa liigassa ole sellaista sentteriä tai matchupia, jonka tuomaan haasteeseen Barkov ei pystyisi vastaamaan.

Jos pytty tulee, niin siinä kohtaa voidaan jo avata keskustelu, että onko Barkov kaikkien aikojen paras suomalainen jääkiekkoilija?
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos ei isompia loukkeja enää tule, niin tästä alkaa Barkovin dominointikausi. Puolustus-suuntaanhan hän jo sitä on, mutta vielä on vara kiristää myös hyökkäyspäähän. Vielä kun saisi pienen lisän tuohon viimeistelyyn itsestään irti. Päätyy edelleen laukomaan liian vähän ja ehkä liian pienistä kulmista.
Ja en nyt pahasti halua mennä asioiden edelle, mutta nyt kaiken tämän laajemmankin ansaitun saamansa huomion ja hehkutuksen keskellä kun Barkov sattuisi vielä kautensa päättämään kapteenina Stanley Cup käsivarsillaan ja miksei tuoreena Selken ja Conn Smythen voittajana, niin alleviivaisi aikalailla sitä että siitä eteenpäin olisi ihan siellä terävimmällä dominointilauteella supersuperstarojen kanssa. Olisi ns. Barkovin era ja aikakausi siinä käsillä.

Toki tätä joudutaan odotella vielä, mutta ilman kannuakin on kyllä dominoiva supertähti siitä huolimatta jo, ei se sinänsä vähene sillä jos jäävät vaikka kakkoseksi.
 

Vinya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguings
Barkov on kyllä yksi hienoimmista suomalaisista jääkiekkolijoista jota olen seurannut. En missään nimessä ole mikään asiantuntija, enkä väitä tietäväni pelistä sen enempää kuin mitä siitä telkkarista näen, tai netistä luen, mutta onhan se tosiasia, että Barkov tulee tekemään suomalaista jääkiekkohistoriaa tavalla tai toisella.

Hymy on huulilla kun miestä katsoo kaukalossa.
En ole tarpeeksi viisas verratakseni Barkovia suomalaisiin, tai muunmaalaisiin kiekkoilijoihin, mutta kertokaahan viisammaat, että ketkä pelaajat (tai vain pelaaja) mielestänne yhdistyvät Sashassa? Kokonaisvaltainen pelaaminen, maalinteon tehokkuus, supertietokone aivojen paikalla ja johtava pelaaja kaukalossa ja sen ulkopuolella. Ja varmasti paljon muutakin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Barkov on kyllä yksi hienoimmista suomalaisista jääkiekkolijoista jota olen seurannut. En missään nimessä ole mikään asiantuntija, enkä väitä tietäväni pelistä sen enempää kuin mitä siitä telkkarista näen, tai netistä luen, mutta onhan se tosiasia, että Barkov tulee tekemään suomalaista jääkiekkohistoriaa tavalla tai toisella.

Hymy on huulilla kun miestä katsoo kaukalossa.
En ole tarpeeksi viisas verratakseni Barkovia suomalaisiin, tai muunmaalaisiin kiekkoilijoihin, mutta kertokaahan viisammaat, että ketkä pelaajat (tai vain pelaaja) mielestänne yhdistyvät Sashassa? Kokonaisvaltainen pelaaminen, maalinteon tehokkuus, supertietokone aivojen paikalla ja johtava pelaaja kaukalossa ja sen ulkopuolella. Ja varmasti paljon muutakin.
Eiköhän tuo Barkov ole aikalailla Datsyukin ja Bergeronin jalanjäljillä, ellei näiden fuusioituminen.

Kiekonsuojaus, mailapeli, juonikkuus, riistot, rankkarit tulevat herra Datsyukin puolelta. Sekä isompi pistepotentiaali. Bergeron taas itselle ollut enemmän semmonen varma aloittaja, johtaja, tasapainottaja. Mitä toki Pavelikin oli urallaan.

Ei liene sattumaa, että Datsyuk voitti Selken 3x ja Bergeron 6x. Barkov otti tällä kaudella uransa 2. Selken. Ja lisää on tulossa. Molemmat edellä mainitut herrat ovat myös SC voittajia. Ja siihenkin on Barkovilla juuri nyt uransa paras mahdollisuus. Toki sieltä löytyy muitakin pystejä kaapista nuilta herroilta. Mutta onhan tässä Barkovilla vielä useita vuosia aikaa pystejä kerätä.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Sen verran on sanottava, että pientä malttia nyt. Barkov ei ole voittanut vielä mitään ja voi olla, että Florida ei ole edes finaalissa.

Täällä pikkaisen tuppaa mopo aina karkaamaan ja pelaaja joko lytätään tai ylistetään kulloisenkin trendin mukaan.

Se on kuitenkin todettava, että tällä kaudella Barkovin peli on ollut silkkaa seksiä alusta loppuun. Ihana pelaaja.

Osa tätä kehitystä on ollut, että hän on vihdoin pystynyt pelaamaan playoffseissa hieman rennommin, eikä peli ole enää väkinäistä.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Sen verran on sanottava, että pientä malttia nyt. Barkov ei ole voittanut vielä mitään ja voi olla, että Florida ei ole edes finaalissa.

Täällä pikkaisen tuppaa mopo aina karkaamaan ja pelaaja joko lytätään tai ylistetään kulloisenkin trendin mukaan.

Se on kuitenkin todettava, että tällä kaudella Barkovin peli on ollut silkkaa seksiä alusta loppuun. Ihana pelaaja.

Osa tätä kehitystä on ollut, että hän on vihdoin pystynyt pelaamaan playoffseissa hieman rennommin, eikä peli ole enää väkinäistä.
Voi voittaa nolla Stanley Cupia koko uransa aikana ja pitäisin silti parhaana suomalaisena hyökkääjänä kautta aikain. Cup voitetaan kuitenkin ensisijaisesti joukkueena, eikä se ainakaan omissa kirjoissani yksilön osakkeisiin paljoa vaikuta, ellei ole ihan täysi käsi playoffeissa.
 

Vinya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguings
Eiköhän tuo Barkov ole aikalailla Datsyukin ja Bergeronin jalanjäljillä, ellei näiden fuusioituminen.

Kiekonsuojaus, mailapeli, juonikkuus, riistot, rankkarit tulevat herra Datsyukin puolelta. Sekä isompi pistepotentiaali. Bergeron taas itselle ollut enemmän semmonen varma aloittaja, johtaja, tasapainottaja. Mitä toki Pavelikin oli urallaan.

Ei liene sattumaa, että Datsyuk voitti Selken 3x ja Bergeron 6x. Barkov otti tällä kaudella uransa 2. Selken. Ja lisää on tulossa. Molemmat edellä mainitut herrat ovat myös SC voittajia. Ja siihenkin on Barkovilla juuri nyt uransa paras mahdollisuus. Toki sieltä löytyy muitakin pystejä kaapista nuilta herroilta. Mutta onhan tässä Barkovilla vielä useita vuosia aikaa pystejä kerätä.
Eipä käynyt Datsyuk edes mielessä, mutta nyt kun sanoit niin onhan se ilmiselvää että Barkov on imenyt vähintään suurimman osan ellei enemmänkin Datsykin oveluudesta. Noh, ei nyt enempää, olihan Pavel ihan omassa universumissaan. Datsuyk, aivan hävytön ukko. Kaveri sai näyttämään änärin parhaat pelaajat pipoliigan jalkakrampeista kärsiviltä reumaattisilta puolisokeilta idiooteilta silloin kun hän halusi.

Olen joskus kuullut väitteen, että Jere Lehtinen ei tehnyt asioita koskaan väärin jäällä ollessaan. Lienee karrikoitua tämä, mutta legendalla on lähteensä todellisuudessa ja Lehtisestä puheenollen ei varmaankan ollenkaan liioteltua.

Mietin ensin itsekseni, että Barkovissa yhdistyvät Selänne ja Lehtinen suomipelajista.

Tuntuu jotenkin sopivalta myös yhdistää Barkoviin kautta aikojen pehmeimmät kädet (Datsyuk) ja Lehtinen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös