Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Aleksander Barkov jr. NHL:ssä

  • 1 560 675
  • 4 457

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Mikä kompensaatio allekirjoitusbonuksina? Nekin lasketaan cap hitiin, joten kikkailu bonareilla ei kyllä onnistu.

Muutenkin kauhean sekava viesti. McDavidilla on 12,5 millin soppari tällä hetkellä. Samoin Matthewsilla jotain vajaa 12M. Ne on jo nyt pitkälti päälle kympin.

Itse uskon, että Barkov vaihtaa maisemaa kun nykyinen sopimus loppuu. Korkeintaan tekee jonkun parin vuoden jatkon, katsoakseen oliko mennyt kausi poikkeus vai kääntyikö laiva oikeasti. Panthers on kyntänyt syvällä monta vuotta ja Sasha haluaa varmasti voittaa. Kannattaako sitoa itseään pitkäksi aikaa jengiin, joka ei voita? Henk.koht. en usko, että Floridasta olisi pytyn nostajaksi. Pelkästään jo Bobrovskin saatanan kallis soppari sitoo käsiä useiksi vuosiksi eteenpäin.

Meni yöllä ajatukset sekaisin, tarkoitus oli kirjoittaa että nuo kärkiäijien sopparit menevät aika varmasti yli nykyisten, varsinkin Matthews saanee sellaisen mikäli 50 maalin tahti toistuu vuosittain ja lähtee kilpailuttamaan tiimit. Ja jos cap alkaa koronan jälkeen kasvaa jälleen, se auttaa tiimejä pitämään isotkin sopparit mukana— kaipaisin tästä lisää tietoa mikäli jollain on.

Ja tosiaan jos allekirjoitusboonukset ovat tuossa cap hitissä mukana niin silloin sen kanssa kikkailu ei toki onnistu. Hyvä et korjasit ton.
 

myhyjukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tavares teki 28 vuotiaana 11m sopparin kun edelliset 8 kautta noin piste per peli tahtia, ja huhujen mukaan sharksit tarjosi jopa joitain 12-13 milliä. Barkov ensi kauden jälkeen 27v ja siinä kohtaa edelliset 7 kautta noin piste per peli tahtia + ainakin yksi selke. Korona voi toki vaikuttaa, mutta luulisi että jos ihan pelkän rahan perässä olisi niin jotain 12 milliä joku tarjoaa. Veikkaan kyllä että pysyy Floridassa jollain 9-10millin sopparilla
 
Tavares teki 28 vuotiaana 11m sopparin kun edelliset 8 kautta noin piste per peli tahtia, ja huhujen mukaan sharksit tarjosi jopa joitain 12-13 milliä. Barkov ensi kauden jälkeen 27v ja siinä kohtaa edelliset 7 kautta noin piste per peli tahtia + ainakin yksi selke. Korona voi toki vaikuttaa, mutta luulisi että jos ihan pelkän rahan perässä olisi niin jotain 12 milliä joku tarjoaa. Veikkaan kyllä että pysyy Floridassa jollain 9-10millin sopparilla

Jep ja Floridassa jää 9,5 miljoonan bruttoansiolla enemmän käteen kuin Torontossa 12 miljoonalla kun verotus huomioidaan.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Jep ja Floridassa jää 9,5 miljoonan bruttoansiolla enemmän käteen kuin Torontossa 12 miljoonalla kun verotus huomioidaan.
Verotuksesta sen verran jos
a. Floridan hommat ei toimi, joukkue siirtyy johonkin missä on osavaltiovero tai Kanadaan niin silloin Barkov maksaa pikkupalkastaan osavaltioveron
b. Barkov siirtyy jonnekin kesken sopimuskauden.
Mutta näidenkin kanssa kikkaillaan, oliko se niin että esim. Matthews saa/sai bonareita halvemmalla veroprosentilla koska asui Arizonassa?
Toinen kysymys, täällä pekuloidaan paljonko Barkov voisi pyytää per vuosi, mikä on max palkka mikä voidaan maksaa, edelleen 20% cappikatosta eli jotain $16 miljoonaa?

JOL
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jotenkin sashamainen oli tuo voitto kun ensin pytty kotiin, sitten somessa Nemo laittaa kuvaa kun Mr. Selke siellä jotain äijäsählyä hinkkaa hikisessä liikkasalissa naama peruslukemilla. On se kova.
 

Randalf

Jäsen
Niin se vaan alkaa Barkovillakin seuraavaksi 9. kausi NHL:ssä. Käsittämättömän nopeasti liitää aika, vastahan se meni sinne.

Ihan älytöntä. Kaveri täyttää syksyllä 26, aloittaa tuoreena Selke-voittajan ja joukkueensa kapteenina 9. kautensa NHL:ssä, jossa pelannut käytönnässä koko ajan joukkueensa ykkössentterinä (olkoonkin, että Floridassa). Siinä välissä edustanut myös Suomea olympialaisissa 18-vuotiaana (aloittaen samassa ketjussa Teemu Selänteen kanssa ja sittemmin pelannut Floridassa Jagrin kanssa - ihan kivoja kurositeetteja), kaksissa MM-kisoissa ja toki myös World Plastic Cupissa 2016.

Ihan sama, onko Barkov nyt jonkun mielestä "yliarvostettu" vai edelleen aliarvostettu.

Se on vaan kova. Ihan älyttömän kova.

Sanoisin, että huikeeta, mutta kun kyseinen ilmaisu on kokenut ainakin noin kymmenen vuoden sisään liian kovan inflaation ollaakseen tarpeeksi arvokas kuvailemaan tätä kaveria.
 

Randalf

Jäsen
Ainut mikä Barkovilta puuttuu kyllä tyystin on voittaminen. Ei ole voittanut mitään joukkueidensa kanssa.

Näinpä. Jos Floridassa ei nyt vedetä hommia ihan reisilleen, niin playoffit ovat lähitulevaisuudessakin ihan realismia ja jos joukkueeseen alkaa rakentua pitkäjänteisyyttä ja tekemisen meininkiä, kuten esimerkiksi viime aikojen Islandersissa, niin kyllä sielläkin on teoriassa latu menestykseen ihan auki suksittavissa.

Mutta onhan noita yrittäjiä muitakin. Tästä syystä on mahdollista, että Barkovista tulee Jumbo Joen ja kumppaneiden tapaan liigaan "one of the best players never to win anything."

Mutta toivottavasti Floridakin nähdään tosissaan Stanleyn pikarista taistelemassa. En sen enemmän tai vähemmän Floridaa sympatisoi, mutta ainahan tuolla on kiva nähdä vaihtuvuutta, uusia menestyjiä ja yllätyksiä. Saas nährä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Aivan hyvin vastapalloon voisi kysyä mistä tuo "vihasi" Barkovia vastaan oikein kumpuaa?

Vieläkö liigasta löytyy mielestäsi 25 parempaa sentteriä kuin Sasha Barkov kaudella jolloin hän takoi 96 pistettä ja sijoittui pistepörssin top-10? Taisi myös Selke-finalisti olla.
Vatman heitti hyvän vastapallon @Ippenator :lle ja tuli samalla mieleen vähän nostaa Sashan ketjua ylös. Itse haluan nyt aloittaa kunnolla klassisen "onko, eikö, ehkä"-debatin ja julistan, että NHL:ssä on tällä hetkellä Barkovia parempia senttereitä vain McDavid ja MacKinnon. Seuraavan portaan kaverit, eli Crosby (vanha &väsynyt-edition), Draisaitl, Point, Matthews, Pettersson, Aho, Bergeron ovat mahdollisesti hyvänä päivänä Allua parempia ja huonona sitten selkeästi heikompia (kuten lainauksen kohteena olleessa alkuperäisessä viestissä sanottiinkin). Erot ovat aika hiuksenhienoja/olemattomia tässä joukossa. Kuulisin ainakin itse mielelläni perustelut sille, miten Point, Marchand, Panarin ja Kane ovat "heittämällä" Barkovia parempia pelaajia, jos laajennetaan vertailu kattamaan kaikki hyökkäyksen pelipaikat. Tätä taisi @Jyyd jo kysyäkin.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Laitetaanpas tämä tänne mihin kuitenkin kuuluu tuon Laineen ketjun sijasta.

Aivan hyvin vastapalloon voisi kysyä mistä tuo "vihasi" Barkovia vastaan oikein kumpuaa?

Vieläkö liigasta löytyy mielestäsi 25 parempaa sentteriä kuin Sasha Barkov kaudella jolloin hän takoi 96 pistettä ja sijoittui pistepörssin top-10? Taisi myös Selke-finalisti olla.
En tietenkään vihaa Barkovia, mutta en myöskään pysty vieläkään nostamaan häntä yhtä korkealle, kuin jotkut teistä tuntuvat tekevän. Minähän en noin ylipäätään arvosta runkosarjapelaamista lähellekään samalle tasolle kuin playoffs~pelaamista, ja kun Barkov on käytännössä aina (niin NHL:ssä kuin maajoukkuekiekossa) kadonnut lähes täysin kuvasta, kun ne kovat ja tärkeimmät pelit alkavat, ja ollut silloin nimenomaan heikko lenkki, niin en vaan mitenkään pysty arvostamaan sellaista pelaajaa vieläkään aivan maailman parhaiden joukkoon. Ja jos nyt vähän opettelet sisälukutaitoa, niin ymmärrät, että minäkin silti koen, että siitä pystyn kuitenkin keskustelemaan, josko hän olisi maailman kymmenen parhaan pelaajan joukossa. Ei kuitenkaan missään tapauksessa ole mielestäni maailman viiden parhaan pelaajan joukossa tai edes kovin lähelläkään. Jos tämä perustelemani ajattelu on mielestäsi Barkovin vihaamista, niin silloin olet kyllä itse aika sokean fanaattinen Barkov-fani mielestäni. Saat toki olla, jos siltä tuntuu.

Ja vielä pientä kirkastusta sinulle. Se kun sanoin, ettei Barkov mahtunut mielestäni välttämättä 25 parhaan sentterin joukkoon, oli itse asiassa jo melkein nelisen (vai oliko kolme vuotta sitten?). Ja totta, että kyseisen kauden loppupuolen veti aivan helvetin hyvin ja silloin täällä itsekin totesin, että jos pystyy urallaan tuolla tasolla tasaisemmin jatkamaan, niin on todellakin rahkeita olla vielä jopa maailman viiden parhaan pelaajan joukossa. Mutta silläkään kaudella taso ei ollut tasainen läpi kauden, vaan alkukausi meni ajoittain jopa varsin heikoissa merkeissä, ja silloinhan minä juuri sen totesin, ettei välttämättä mielestäni mahtunut NHL:n 25:n parhaan sentterin joukkoon. Olen edelleen sitä mieltä, että ainakin se oli nimenomaan sillä hetkellä siinä ja siinä tuon kyseisen kauden superloppupuolta edeltäneiden esitysten pohjalta. Loppukausi (lähes puolet kaudesta taisi olla) olikin sitten toki aivan huikea.

Mutta onhan hän sen jälkeen todella paljon parantanut tuota keskimääräistä runkosarjapelaamistaan (vaikkei missään tapauksessa ole siihen lentoon kuitenkaan vielä päässyt missä oli tuon 96:n pisteen kauden loppupuolella), joten saattaa minullekin niukin naukin mahtua maailman 10 parhaan pelaajan joukkoon. Ja aivan heittämällä joka tapauksessa maailman 15 parhaan pelaajan joukkoon. Siitä voit ihan matikkaa käyttämällä päätellä olisiko hän tällä hetkellä mielestäni 25 parhaan sentterin joukossa, tai helposti 10 parhaankin sentterin joukossa. Mutta jotta voin koskaan alkaa häntä arvostamaan jonnekin maailman viiden parhaan pelaajan joukkoon tai lähellekään sitä, niin Sashan pitää alkaa pelaamaan oikeasti todella hyvin myös änärin pudotuspeleissä sekä maajoukkueessa, kun siellä pelataan ratkaisupelejä. Toivottavasti tällainen ryhtiliike nähdään jo tulevana talvena Olympialaisissa, sekä sitten keväällä myös änärin playoffseissa.
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pudotuspeleissä 1+6=7 kuudessa pelissä, aloitusvoittoja 53 %, corsi päälle 60 %. Ei kai se ihan paskasti pudotuspeleissäkään pelannut.

Tappio sarjassa toki tuli tulevaa ylivoimaista Stanley Cup -voittajaa vastaan, ja rumahko miinuslukemakin. Olisiko maailman paras pelaaja (kuka se sitten lieneekään) pärjännyt oleellisesti paremmin ja vienyt Floridan jatkoon?
 
Viimeksi muokattu:

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
kun Barkov on käytännössä aina (niin NHL:ssä kuin maajoukkuekiekossa) kadonnut lähes täysin kuvasta, kun ne kovat ja tärkeimmät pelit alkavat..
Jännä, en itse ole samaa huomannut. Joitain playoff-pelejä olen nähnyt, mutta niissä on kai osunut paremmat pelit kohdalle. Viimevuosilta on ihan hyvin tullut pisteitäkin.

Itse arvioin pelaajista kokonaisuuden. Johtavan pelaajan oltava parhaimmillaan suurimman osan kaudesta, koska muutoin esim. Pathersilla ei ole asiaa pudotuspeleihin. Toki esim Tambassa voi himmailla runkosarjankin, tai vaikka vain tulla pelailemaan pudotuspeleihin, kun joukkue muuten sen verran laadukas.

Mitä Barkoviin tulee, niin onhan tuo yksi monipuolisimmista jääkiekkoilijoista. Pelaaja, jonka voi laittaa kentälle missä tilanteessa tahansa.

Jos joukketta pitäisi lähteä rakentamaan joko Barkovin tai Pointin ympärille, niin veikkkaisin, että lähes jokaisella GM:llä olisi suomalaisvenäläiset lasit päässä. Ja tämä sillä huomiolla, että Point on yksi suosikkipelaajistani.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Jännä, en itse ole samaa huomannut. Joitain playoff-pelejä olen nähnyt, mutta niissä on kai osunut paremmat pelit kohdalle. Viimevuosilta on ihan hyvin tullut pisteitäkin.

Itse arvioin pelaajista kokonaisuuden. Johtavan pelaajan oltava parhaimmillaan suurimman osan kaudesta, koska muutoin esim. Pathersilla ei ole asiaa pudotuspeleihin. Toki esim Tambassa voi himmailla runkosarjankin, tai vaikka vain tulla pelailemaan pudotuspeleihin, kun joukkue muuten sen verran laadukas.

Mitä Barkoviin tulee, niin onhan tuo yksi monipuolisimmista jääkiekkoilijoista. Pelaaja, jonka voi laittaa kentälle missä tilanteessa tahansa.

Jos joukketta pitäisi lähteä rakentamaan joko Barkovin tai Pointin ympärille, niin veikkkaisin, että lähes jokaisella GM:llä olisi suomalaisvenäläiset lasit päässä. Ja tämä sillä huomiolla, että Point on yksi suosikkipelaajistani.
No, itse taas uskon, että tuo asetelma menisi kyllä nimenomaan Pointin eduksi. Sen verran kovat näytöt on nimenomaan pudotuspeleistä kyseisellä herralla. Barkovin yksi maali ja -8 kuudessa pelissä, kun toiseksi huonoimmat miinukset Floridassa olivat -4, kertovat karua kertomaa. Kannattaa tarkistaa myös aiemman vuosien takaisen Islanders-sarjan tilastot, koska niissä näkyy tuo sama lohduttomuus. On kyllä pudottanut joukkueen heti alkuunsa reppuselästään tylysti kivilattialle, jos nyt on edes varsinaisesti reppuselkään joukkuetta ottanutkaan (ainakaan yksin), kun kuitenkin joukkueessa toinenkin aivan Barkovin veroinen peluri on Huberdeaussa.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Pudotuspeleissä 1+6=7 kuudessa pelissä, aloitusvoittoja 53 %, corsi päälle 60 %. Ei kai se ihan paskasti pudotuspeleissä käännä pelannut.

Tappio sarjassa toki tuli tulevaa ylivoimaista Stanley Cup -voittajaa vastaan, ja rumahko miinuslukemakin. Olisiko maailman paras pelaaja (kuka se sitten lieneekään) pärjännyt oleellisesti paremmin ja vienyt Floridan jatkoon?
Jatkoon tuskin olisi maailman paraskaan pelaaja tosiaan Floridaa vienyt, mutta ei takuulla olisi jäänyt vain yhteen maalin tai ainakaan -8 saldoon tuossa kuuden ottelun sarjassa. Toki tässä nyt voi periaattessa hypoteettisesti väittää mitä tahansa, eikä mikään väite loppujen lopuksi ole välttämättä väärässä. Asiaahan emme pysty todistamaan. Mutta edelleen muistutan, että Floridan toiseksi heikoin miinuslukema oli -4. Aikamoista joukkueen reppuselkään ottamista juu kipparilta…
 

Nick Neim

Jäsen
No, itse taas uskon, että tuo asetelma menisi kyllä nimenomaan Pointin eduksi. Sen verran kovat näytöt on nimenomaan pudotuspeleistä kyseisellä herralla.
Niin, ja jos tämä vastaava keskustelu oltaisiinkin käyty vuonna 2019, olisi Pointin kovat näytöt pudotuspeleistä olleet seuraavat:

2017-2018 playoffit, 17 ottelua, 7+9=16 ja -6
2018-2019 playoffit, 4 ottelua, 1+0=1 ja -5

Ja tosiaan Barkov

2020-2021 playoffit, 6 ottelua, 1+6=7 ja -8

Ihan helposti vertailukelpoisia lukemia Barkovin kevään kanssa. Niin siitä Pointistakin kasvoi yhtäkkiä mahtava voittaja ja pudotuspelipelaaja, kun Sasha jäi surkeisiin lukemiin suht ylivoimaista hallitsevaa mestaria vastaan...

Lähinnä se suurin Pointti (hehheh) tässä oli siinä, että yhdestä, tai ehkä edes kahdestakaan keväästä ei kannata tehdä liian suuria johtopäätöksiä. Otanta varsinkin yksittäisten ottelusarjojen osalta jää yksistään jo niin pieneksi, että sattuman ja tuurin osuudella johonkin +/- tilastoonkin on aivan valtava, ja sen voi poistaa heti perusteluista yhtään mihinkään. Mikäli lähdettäisiin perkaamaan Barkovin -8 lukemaa maali maalilta (en siis lähde, ei maksa vaivaa), niin ensimmäiset pari napsua varmaan saisi poistaa jo pelkästään Tampan tyhjistä maaleista, ja seuraavat varmaan tulisi maalivahdin hörppäyksistä ja/tai puolustajien/muiden kenttäpelaajien räikeistä virheistä tai vastustajan onnekkaasta pompusta. Luonnollisesti hyvin paljon pelaavalla häviävän joukkueen pelaajalla myös niitä takaiskuja tulee omiin helpommin ja enemmän.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Niin, ja jos tämä vastaava keskustelu oltaisiinkin käyty vuonna 2019, olisi Pointin kovat näytöt pudotuspeleistä olleet seuraavat:

2017-2018 playoffit, 17 ottelua, 7+9=16 ja -6
2018-2019 playoffit, 4 ottelua, 1+0=1 ja -5

Ja tosiaan Barkov

2020-2021 playoffit, 6 ottelua, 1+6=7 ja -8

Ihan helposti vertailukelpoisia lukemia Barkovin kevään kanssa. Niin siitä Pointistakin kasvoi yhtäkkiä mahtava voittaja ja pudotuspelipelaaja, kun Sasha jäi surkeisiin lukemiin suht ylivoimaista hallitsevaa mestaria vastaan...

Lähinnä se suurin Pointti (hehheh) tässä oli siinä, että yhdestä, tai ehkä edes kahdestakaan keväästä ei kannata tehdä liian suuria johtopäätöksiä. Otanta varsinkin yksittäisten ottelusarjojen osalta jää yksistään jo niin pieneksi, että sattuman ja tuurin osuudella johonkin +/- tilastoonkin on aivan valtava, ja sen voi poistaa heti perusteluista yhtään mihinkään. Mikäli lähdettäisiin perkaamaan Barkovin -8 lukemaa maali maalilta (en siis lähde, ei maksa vaivaa), niin ensimmäiset pari napsua varmaan saisi poistaa jo pelkästään Tampan tyhjistä maaleista, ja seuraavat varmaan tulisi maalivahdin hörppäyksistä ja/tai puolustajien/muiden kenttäpelaajien räikeistä virheistä tai vastustajan onnekkaasta pompusta. Luonnollisesti hyvin paljon pelaavalla häviävän joukkueen pelaajalla myös niitä takaiskuja tulee omiin helpommin ja enemmän.
Ja pointti on siltikin edelleen, että jos Barkov olisi todella realistisesti aivan maailman parhaita pelaajia tai jopa paras, niin hän pystyisi omalla panoksellaan parempaan playoffseissa. En väitä itsekään, että Point on maailman aivan paras pelaaja, mutta mielestäni nykyään Barkovia parempi suhteellisen selvästi. Tai ainakin itse ottaisin hänet todellakin joukkueeseeni ennen Barkovia, jos aidosti haluaisin tavoitella Stanley Cupia. Barkovin historiaa kun katsotaan kaikista sarjoista ihan junnuvuosista ja maajoukkueista NHL:ään, niin joutuu valitettavasti toteamaan, että hän ei vain yksinkertaisesti joukkueensa tasoa koskaan ratkaisupeleissä nosta. Joten en todellakaan perusta näkemystäni ainoastaan näihin viimeisiin NHL playoffseihin.

Armoton pettymys se toki oli, että taas kerran hän ja kentällisensä olivat armottomasti tehdyissä maaleissa vastaanottavana osapuolena, kuten on siis melkein järjestään käynyt joukkueessa kuin joukkueessa missä Barkov on pelannut, kun tosipelit ovat alkaneet. Ei se nyt vaan ole sattumaa, kun otanta on lukuisia pelejä, ja lopputulema on käytännössä aina sama. Vai onko aina vaan ne perkeleen huonot ketjukaverit? Jännää, kun samojen ketjukavereiden kanssa sujuvat toki runkosarja- ja alkusarjapelit kivasti, mutta se seinä tulee aina vastaan ja miinukset alkavat paukkumaan niissä ratkaisupeleissä.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Armoton pettymys se toki oli, että taas kerran hän ja kentällisensä olivat armottomasti tehdyissä maaleissa vastaanottavana osapuolena, kuten on siis melkein järjestään käynyt joukkueessa kuin joukkueessa missä Barkov on pelannut, kun tosipelit ovat alkaneet. Ei se nyt vaan ole sattumaa, kun otanta on lukuisia pelejä, ja lopputulema on käytännössä aina sama. Vai onko aina vaan ne perkeleen huonot ketjukaverit? Jännää, kun samojen ketjukavereiden kanssa sujuvat toki runkosarja- ja alkusarjapelit kivasti, mutta se seinä tulee aina vastaan ja miinukset alkavat paukkumaan niissä ratkaisupeleissä.

Eipä ne miinukset ole paukkuneet kuin kahdessa kolmesta Floridan pudotuspeliyrityksestä, jotka päättyivät putoamiseen ekalla kierroksella. Tapparassa oli hyvä loukkaantumiseen asti ja jäi plussalle. MM-kisoissa ja olympialaisissa samoin. World Cupissa tuli -1, mutta sillä toisaalta pääsi jaetulle ykkössijalle Suomen liian kovaan seuraan joutuneessa joukkueessa.

Johtuen loukkaantumisista aiemmin uralla, ja siitä kun Florida harvoin edes pääsee pudotuspeleihin (tai jos pääsee niin putoaa nopeasti), niin otanta itse asiassa on aika pieni. Barkov ei ole tehnyt sankaritekoja pudotuspeleissä, mutta ehkä tekisi jos olisi pitkälle menevässä joukkueessa.

Jos joukkueelle tulee pudotuspeleissä aikainen exit, niin usein silloin löytyy tähtipelaajia joiden pistetahti jää jälkeen runkosarjan tahdista ja myöskään plusmiinus-lukema ei ole niin hyvä kuin runkosarjassa oli. Esimerkkejä viime kaudelta on Draisaitl (runkosarjassa +29, pudotuspeleissä -2) ja Matthews (runkosarjassa +21, pudotuspeleissä +1). Molemmissa tapauksissa myös pistetahti hyytyi runkosarjaan nähden. McDavid ja Marner voidaan myös heittää saman bussin alle.

McDavid kaudelta 20-21 on sitten ehkä se yksi ja ainoa esimerkki, että vaikka joukkue lähtee lauluun ensimmäisellä kierroksella neljässä pelissä niin tähtipelaaja voi saada kunnioitettavat lukemat taululle: 4+5 = 9 ja +1.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Eipä ne miinukset ole paukkuneet kuin kahdessa kolmesta Floridan pudotuspeliyrityksestä, jotka päättyivät putoamiseen ekalla kierroksella. Tapparassa oli hyvä loukkaantumiseen asti ja jäi plussalle. MM-kisoissa ja olympialaisissa samoin. World Cupissa tuli -1, mutta sillä toisaalta pääsi jaetulle ykkössijalle Suomen liian kovaan seuraan joutuneessa joukkueessa.

Johtuen loukkaantumisista aiemmin uralla, ja siitä kun Florida harvoin edes pääsee pudotuspeleihin (tai jos pääsee niin putoaa nopeasti), niin otanta itse asiassa on aika pieni. Barkov ei ole tehnyt sankaritekoja pudotuspeleissä, mutta ehkä tekisi jos olisi pitkälle menevässä joukkueessa.

Jos joukkueelle tulee pudotuspeleissä aikainen exit, niin usein silloin löytyy tähtipelaajia joiden pistetahti jää jälkeen runkosarjan tahdista ja myöskään plusmiinus-lukema ei ole niin hyvä kuin runkosarjassa oli. Esimerkkejä viime kaudelta on Draisaitl (runkosarjassa +29, pudotuspeleissä -2) ja Matthews (runkosarjassa +21, pudotuspeleissä +1). Molemmissa tapauksissa myös pistetahti hyytyi runkosarjaan nähden. McDavid ja Marner voidaan myös heittää saman bussin alle.

McDavid kaudelta 20-21 on sitten ehkä se yksi ja ainoa esimerkki, että vaikka joukkue lähtee lauluun ensimmäisellä kierroksella neljässä pelissä niin tähtipelaaja voi saada kunnioitettavat lukemat taululle: 4+5 = 9 ja +1.
Juuri mainitsemistasi syistä McDavid ei ole mielestäni maailman paras pelaaja, vaikka sitä moni tuntuu pitävän itsestään selvyytenä. Minulle maailman ykköspelaaja on MacKinnon tai Kucherov. Ehkä kuitenkin Kucherov, koska on kuitenkin tuloksenteosta loppujen lopuksi kyse. Aina voi selitellä kuinka toisilla on paremmat ketjukaverit ja toiset taas pelaavat rupujen kanssa. Minulle merkitsee kuitenkin eniten se, kuka pystyy selvästi nostamaan omaa sekä joukkueensa tasoa runkosarjasta pudotuspeleihin siirryttäessä. Tai jos pelaa jo runkosarjassa huikean kovalla tasolla, niin vähintään pystyy pitämään sen tason myös pudotuspeleistä. Niin, ja Marner sekä Matthews ovat Barkovin kanssa samankaltaisia kovien paikkojen chokereita, joita en tule ihan sille maailman kovimmalle tasolle (top 5) arvostamaan, ennen kuin osoittavat juuri tärkeimmissä peleissä olevansa niin hyviä, että voidaan puhua aivan maailman parhaista pelaajista. Tulos tai ulos. Ja tulos nimenomaan niistä tosipeleistä.

Yhtä tärkeinä merkkeinä pelaajan tämän kaltaisesta erityislaatuisuudesta ja asenteesta pidän menestymistä maajoukkuepeleissä ja varsinkin niiden ratkaisupeleissä. NHL:n runkosarjapelit ovat mielestäni enemmänkin valmistavaa ja hieman harjoitusottelutyyppistä pelaamista, jossa toki on ne panokset siitä, että päästäisiin pudotuspeleihin, mutta kuitenkin se pelaaminen on varsinaisesti tietyn rutiinin löytämistä juuri pudotuspelejä varten.

Vasta pudotuspeleissä punnitaan kuitenkin se, kellä on toimiviksi muodostuneiden rutiinien lisäksi se viimeinen nälkä ja armoton voittamisen palo. Sen vain näkee pelaajista onko sitä vai ei. Barkovissa en vain sitä valitettavasti ole koskaan vielä näissä kovimmissa ratkaisupeleissä nähnyt, ja olen kyllä paljon hänen pelejään katsonut ihan junnuikäisestä asti.
 
Viimeksi muokattu:

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kattokaa nyt ensin Panthersin pakkikalustoa viime kauden pleijareissa ja tulkaa vasta sitten ihmettelemään Sashan miinuksia 10 milliä yli caphitin rosterilla operoivaa tähtisikermää vastaan. Panthers on ollut ihan jämäjengi Bill Ziton saapumiseen asti ja niitä sairaiden sopimusten lunnaita maksettiin vielä postseasonilla. Yksi on vielä rasitteena, mutta vuoden päästä tätä keskustelua ei enää käydä tähän sävyyn.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Imo aivan vitun naurettavaa puhua Barkovista huonona pelaajana, koska ei Florida pärjää poffeissa. Ja on runsaasti pakkasella.

Katso vähän sitä Floridan hyökkääjistöä ja pakistoa vs Tampan vastaava. Sama Islesiä vs siellä oli todella kurinalainen nippu kasassa. Sekä heidän ainut tarve oli pelata Barkov pois. Kait tuohon yksi joukkueellinen riittää.

Mitä tulee tuohon +/- tilastoon. Barkov laitetaan kentälle aina. Pelaa siis joka pelin viimeiset minuutit lähes kokonaan. Jos ollaan tappiolla ja pelataan ilman maalivahtia. Barkov on jäällä. Silloin tulee helpolla - sarakkeeseen. Sitten jos katsot vaikka Tampa sarjan highlightit vain, niin näet miten kujalla Floridan pakit olivat. Siinä on aika paha Barkovin tehdä useassa takaiskumaalissa yhtään mitään.

NHL on sarja, missä viimeisenä kannattaa tuijottaa tehotilastoa. Esim McDavid 4 pistettä -2. MacKinnon viimeiset 5 peliä poffeissa 0+3 -3. Bergeron viimeiset 5 peliä 1+2 -1. Barkov 5 viimeistä 0+5 -5. Ja finaalivastus Danault 5 peliin 1+0 +1 ja Suzuki 1+2 -5
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Minun pari senttiäni tuohon @Denverin Munasyndi alunperin heittämään viestiin on se, että McDavid on paras ja sen jälkeen tulee MacKinnon, joka on vähän semmoinen lite-versio McDavidista.

Perusteluina ihan vain se, että etenkin McDavidista näkee ihan vain silmällä sen, että hänen taitotasonsa kiekonkäsittelyineen ja luisteluineen on vain parempaa, kuin kenelläkään muulla. Ero on vähän sama, kuin Gretzkya olisi aikanaan verrannut oman aikansa muihin pelaajiin. Kun pelaaja on vain yksinkertaisesti parempi, kuin kaikki muut jäällä olijat, niin ei ole oikein keskustelua käytäväksi.

MacKinnonilla on myös olemassa samanlainen kyky tehdä tyhjästä maaleja. Ei ole aivan yhtä näyttävä luistelija ja ei kykene olemaan aivan yhtä dominoiva pelaaja, mutta silti parhaimmillaan lähes yhtä käänteentekevä pelaaja.

Seuraavassa kategoriassa tulee sitten useita senttereitä ja siellä ovat mm. Barkov ja Matthews. Heitä en edes yritä laittaa mihinkään paremmuusjärjestykseen, koska koen sen ihan mahdottomaksi ja oikeastaan täysin merkityksettömäksikin.
 
Heitetään omakin lusikka soppaan. Barkov on nyt jo paras suomalainen keskushyökkääjä kautta aikain.

Maailman mittapuulla heittäisin edelle tällä hetkellä jo mainitut McDavid ja MacKinnon. Sitten tulee Matthews, Barkov ja Crosby suht tasaisena ryhmänä. Näin senttereistä puhuessa.

McDavid & MacKinnon on hieman kuin Gretzky & Lemieux parivaljakko aikoinaan. Toki ihan vielä en MacKinnonia voi verrata Marion tasoon, mutta jos nyt pystyisi pari pistepörssin voittoa ja Hart trophya kaapimaan palkintokaappiinsa, niin olisi ylivertainen kaksikko McDavidin kanssa.

Toki erot ovat kaventuneet ja nämä seuraavan kategorian huippusentterit eivät ole niin kaukana kärkikaksikosta, mitä joskus 80-luvulla.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Maailman mittapuulla heittäisin edelle tällä hetkellä jo mainitut McDavid ja MacKinnon. Sitten tulee Matthews, Barkov ja Crosby suht tasaisena ryhmänä. Näin senttereistä puhuessa.

McDavid & MacKinnon -kaksikosta on mielenkiintoista seurata, miten ikä vaikuttaa suoritustasoon, kun molemmilla peli perustuu paljon fysiikkaan. Sinänsä MacKinnonille voi pistää seuraavaksi 8v lapun eteen, kun ikää on vasta 33 sopimuksen umpeutuessa. Tällä kaksikolla on kieltämättä ylivertainen kyky haastaa puolustajia ja sitä kautta luoda ylivoimatilanteita kentälle, vaikkakin McDavid on vielä askeleen edellä MacKinnonia tässä.

Barkovin puolesta pitää taas todeta, että ei tule mieleen laituria, joka ei olisi onnistunut Barkovin vierellä. Helpo ottaa maksimitehot irti joukkueesta, kun ykkösen keskelle voi heittää tuollaisen kaverin, joka sopeutuu pelaamaan kenen kanssa tahansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös