Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Aleksander Barkov jr. NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Schröder, 01.07.2013 klo 14.57.

 1. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tällaiset listat joissa Ryan Johansen ja muut tehottomat veljet on sijoitettu Barkovin edelle rankingissa, on kyllä tosi kummallisia.

  Juuri kukaan NHL:ssä ei ole parempi puolustamaan ja ns. kokonaisvaltaisessa pelissä kuin Sasha Barkov. Ei varsinkaan Johansen. Joten jotta paikka listalla Barkovin yläpuolella olisi oikeutettu, niin pitäisi ainakin tehdä tehopisteitä enemmän.
   
 2. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Niin, Rakell pelaa tällä hetkellä ykkösketjun keskellä, koska Getzlaf sekä Kesler ovat sivussa. Rakellilla on taustaa sentterinä pelaamisessa, mutta sinä laitoit Rakellin listallesi tämän sekä viime kauden otteilla ja tuohon otantaan mahtuu ehkä ihan maksimissaan ~20 ottelua pleijarit mukaanlukien. Ja kaikki jotka vähääkään katsoo Anaheimin pelejä, näkevät kyllä onko Rakell laituri vai sentteri. Draisaitl on toinen, jonka laittaminen huippusentteriksi on vähän niin ja näin. Koivu on sentteri, en kai muuta ole väittänyt.
   
 3. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Sää kyllä työnnät tehokkaasti itseäsi ojasta allikkoon. Nyt siis parikymmentä peliä sentterinä pelannut Rakell on sen takia Barkovia ja Matthewsia parempi sentteri koska pelaa Anaheimin ykkösketjussa? Näköjään nää sun listat saa heittää roskakoriin, kun perustuvat ihan puhtaasti tekstitv skouttaukseen ja pelejä ei ole tarvinnut katsoa ollenkaan.

  Yksikään joka pelejä on nähnyt edes kohtuullisesti ei laita sentterilistauksessa Rakellia tai Draisaitlia Barkovin tai Matthewsin edelle. Noista muista voi edes olla näkemyksiä, mutta ei noista laitureista.
   
 4. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Ainoa lista joka ei ole kummallinen on varmaan sitten se missä Barkov on mahdollisimman korkealla.
  Lainaus:
  Minä olen katsonut Barkovin pelejä aika paljon (ja katson muutenkin NHL:ää lähes joka päivä), mutta en näe vaan hänen erinomaisuuttaan pelissä. Matthews on minunkin näkemyksissäni nousussa jatkossa. Rankingini tarkoitus ei ollut olla täydellinen, vaan osoittaa lähinnä se että Barkov ei ole heittämällä TOP-10:ssä kuten täällä oli kirjoitettu. Sentterit otin suoraan nhl.comin pelipaikkaluokituksista. Rakell on tosiaan laidassa varmaan parempi, joten sijoitus perustui enemmän hänen peleihinsä laiturina.
   
 5. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Lista jonka ainoa tarkoitus on sijoittaa Barkov valtavirrasta poiketen mahdollisimman alas on kummallinen. Ihan kun riitaa vaan haastaisi.
   
 6. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ja kaikki listat ylipäätänsä vievät taas vähän mielenkiinnon koko ketjusta.

  Millä ihmeellä sitä nyt ikinä saadaan muka tällaisessa lajissa laitettua kaikki jotenkin oikeaan paremmuusjärjestykseen, ja varmuus siitä kumpi vai kampi nyt sitten on satavarmasti parempi.

  Hienosti Sasha joka tapauksessa pelaa ja ketjunsa ajoittain dominoi ja pitää paineen hyökkäyspäässä, ja ehkä eniten juuri Barkovin ansiosta.
   
 7. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Valtavirrasta poiketen täällä on Barkov nimenomaan nostettu mahdollisimman ylös. Itselläni on taipumus uskoa omiin näkemyksiin. Välillä olen varmasti väärässä, mutta välillä myös oikeassa. Lienen esimerkiksi ainoa joka on ikinä voittanut liigapörssin jakson 16 vaihdolla varmaan 30000 muuta vastaan(monilla 25 vaihtoa). Tämä muuten ratkesi viimeiseen valintaani (Sebastian Aho joka ei silloin ollut juurikaan muilla pelaajilla ja teki ratkaisumaalin finaalissa).

  Eiköhän tämä listani ole saanut jo riittävästi huomiota, joten yhdyn Ikerin näkemykseen keskustelun päättämisestä tässä asiassa
   
 8. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Joillakin ei vaan ole sitä silmää pelille, eikä näe pieniä yksityiskohtia, mutta ei sitä tarvitse hävetä.
   
 9. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Mä kyllä ottaisin useimmat tuon Tornadosin listan senttereistä oman joukkueeni ykköseksi ennen Barkovia, ja niiden parin epämääräisen kaverin tilalle löytyisi vielä vaihtoehtoja. Barkov olisi liigan TOP3 kakkossentteri. Virheetöntä peliä kohtuullisilla/hyvillä tehoilla. Mutta huipputehot ja isosti esiin nouseminen on jäänyt näkemättä so far.
   
 10. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Samaa mieltä. Turhaa näistä on tosiaan jääkiekossa vääntää, tai ainakin jos itse lähden edes yrittämään, niin heti tulee olo että millä ihmeellä voin perustella että tämä on parempi kuin tuo toinen.
   
 11. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämä on kyllä parhaita kirjoituksia mitä on vähään aikaan tullut vastaan Jatkoajassa.

  Njoo, jos alkaa listoja kyhäämään niin kannattaa edes yrittää rakentaa yhtymäkohtia vallitsevaan todellisuuteen, muuten tulee nähdynkaltaista palautetta.
   
 12. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Onhan Barkovin pari viime kautta + tämän kauden alku olleet kyllä parempia kuin "kohtuulliset" tehojen valossa, kuitenkin viimeiset 140 peliä on tuoneet 126 tehopistettä, mitä voi pitää kyllä noin kokonaisvaltaisesti pelaavalta kaverilta oikein kovina tehoina. Isompana ongelmana pidän juurikin loukkaantumisia, siellä kun on missattu pelejä enemmän ja vähemmän ties mistä syistä. Tehojen puolesta Sasha on painanut hyvällä tasolla jo kaudesta 2015-16 saakka.
   
 13. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Minulla on melko samanlainen kuva Sashasta pelaajana. Tekee paljon asioita oikein, mutta ei varsinaisesti loista ihmeellisillä tempuilla. No, Liigassa kyllä teki välillä mitä tahtoi, mutta NHL on eri asia.

  Näppituntumalta väittäisin, että näitä taikatemppuja on kuitenkin nähty tällä kaudella hieman aiempaa enemmän. Dadonov on ollut loistava kolmas lenkki ketjuun. Barkov pelaa niin isoja minuutteja, että ei auta kuin toivoa, että jaksaa painaa ja välttää loukkaantumiset. Toki nuo isot minuutit ymmärtää, kun on niin pirun tärkeä pelaaja joukkueelleen.

  Kannattaa katsoa tämä pätkä: Aleksander Barkov tearing it up in October (Full Game Highlights) - YouTube

  Ja juu, kyllähän näitä saisi koostettua vaikka kuinka monesta muustakin pelaajasta. Tuossa tulee kuitenkin sen verran materiaalia, että pakkohan kaikkien on nähdä Sashan erinomaisuus pelissä - ainakin pitkässä juoksussa, jos ei nyt joka ilta.

  Niin paljon en NHL:ää seuraa, että osaisin sanoa, mihin hän sijoittuu jossakin rankingeissa, mutta erinomainen pelaaja hän on.
   
 14. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Kyllähän se titteli, että olisi kaikkien aikojen kovin suomalainen sentteri vaatii vähän enemmän mitä Sasha on vielä pystynyt esittämään. Ajan kanssa, ehkä, mutta toistaiseksi on suomalaisista senttereistä Saku Koivu aivan omassa luokassaan. Meriitit aivan eri tasolla, mikä toki ymmärrettävää, kun Barkovilla sitä ikää ei vielä niin paljoa ole. Aika tulee kertomaan, sanoisivat jenkit.

  Olen ollut pidempään sitä mieltä, että Mikko Koivu on ollut Suomen johtava sentteri. Oli sitä esimerkiksi World Cupissa, kun pelasivat Sashan kanssa samassa joukkueessa. Mutta tällä kaudella on nyt tullut nähtyä molemmilta sellaiset yli puolen tusinaa peliä ja nyt olen itse valmis antamaan soihdun Barkoville. Barkovin osaaminen hyökkäyspäässä on parempaa Mikko Koivuun nähden ja mitä ilmeisimmin vihdoin ja viimein selkävaivat ja muut vaivat ovat hellittäneet ja Barkov on kentällä välillä jopa pysäyttämättömän näköinen.

  Sashan peliä on kyllä ilo katsella. Etenkin ne pienet asiat mitä hän tekee. Kuinka nopeasti kuolettaa pelivälineen, kuinka pienessä tilassa vie pakkia kuin pässiä narussa ja näkee koko kentän. Toivottavasti pysyy nyt kasassa, koska se on ainoa mikä voi estää Barkovin nousemisen kaikkien aikojen suomalaiseksi sentteriksi.
   
 15. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Kun puhutaan meriiteistä, niin toki Saku on edellä. Jos kuitenkin puhutaan suoritustasosta, niin Saku ole mitenkään omassa luokassaan. Meriiteissäkin veljeensä ero voitaneen lukea aika pieneksi. En lähde arpomaan kuka on paras tai edes parempi kuin toinen, mutta mielestäni Barkov kuuluu ihan täysin tuohon vertailuun ja ymmärrän hyvin mielipiteet suuntaan jos toiseen. On mielestäni vain tyhmää verrata jotain meriittejä, kun toinen on 22-vuotias ja toinen pelannut ja jo lopettanut parin vuosikymmenen uran. Tämä sama ongelma tulee usein, kun verrataan jonkun pelaajan ominaisuutta.

  Lainaus:
  Itse olen ollut jo hetken sitä mieltä, että Barkov on noista kahdesta tällä hetkellä parempi pelaaja. Puolustusalueella ja aloitusympyrässä Koivu on voinut olla edellä vielä viime vuosina, mutta oikeastaan muualla Barkov on ollutkin jo edellä.

  Lainaus:
  Jagrin puuttuminen viereltä tekee pelistä vielä mukavampaa seurattavaa, kun kentässä on Dadonov Jagrin tilalla. Hieman nopeutta lisää valikoimaan. Barkovin vahvuus kiekon kanssa on ihailtavaa. Siinä voi olla useampi kaveri ympärillä ja roikkumassa, mutta silti se kiekko pysyy hallussa. Hieman pelottaa nuo Barkovin peliajat. Toivottavasti ne kesän luistelutreenit tekivät oikeasti luistelusta vähemmän energiaa vievää, niin jaksaa tuota 22 minuuttia pelata. Ei se kulku vieläkään ole kuitenkaan yhtä kevyen näköistä kuin yhtä paljon pelaavalla McDavidilla.
   
 16. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Liigapörssin voittamisella voi siis pönkittää omaa jääkiekkotietämystä. Kaikkea sitä lukeekin. Eikä mitään ongelmaa muodostaa rankingia senttereistä, vaikka esimerkiksi erään ruotsalaisen kohdalla korkea sijoitus perustuu siihen miten on pelannut laitahyökkääjänä karkeasti 80% otteluistaan NHL:ssä. Aikamoista.

  Tässähän täytyy vakavissaan miettiä kannattaako tänne kirjoitella mitään, ainakaan faktana.
   
 17. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Koska olen miehen lähes jokaisen NHL-pelin parilta viime kaudelta nähnyt, niin täytyy vahvasti nähtyyn perustuen sanoa, että nämä eivät kyllä pidä mitenkään paikkaansa. Barkovilta näkee nimenomaan paljon ihan käsittämättömiä yksilösuorituksia, vaikka hän ei pelaakaan ns. pöljästi vaan esimerkiksi ryhtyessään viemään 1vs1-tilanteessa jotain, niin vie sitten niin kuin litran mittaa.

  Hieman huonoa tuuria on toki ollut kuin aika useatkaan jalkojen välistä veivit yms. eivät ole löytäneet tietään verkon perukoille. Kuitenkin verrattuna esim. kädentaidoistaankin hehkutettuun Laineeseen Barkov tarjoilee paljon enemmän silmäkarkkia ja sellaisia vau-hetkiä peleissä. En tiedä sitten miksi nämä jäävät niin usein huomaamatta.
   
 18. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ei, vaan listat joissa Barkovin yläpuolella on vähemmän tehoja tekeviä ja huonommin puolustavia veljiä, ovat kummallisia.

  Koska tehopisteethän ovat tärkeä mittari hyökkääjiä vertailtaessa. Jos joku sentteri on tämän ja viime kauden pelaillut Sashaa huonommalla pistekeskiarvolla, niin mikä on sitten se peruste nostaa listalla korkeammalle? Vanhat meriitit? Mediaseksikkyys?
   
 19. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Ketkähän mahtaa olla ne paremmat 2. sentterit? Malkin joo jos hänet 2. sentteriksi lasketaan kun olisi varmaan top3 1. senttereitä, mutta kukahan tämä toinen on? Tehoja jos katsotaan niin 2. edellisen kauden aikana Barkov on naputtanut 0.87 P/GP tahdilla, edelle menee vain 9 muuta sentteriä kun huomioidaan kaikki 100 peliä pelanneet kaverit ja yksi näistä on vielä Pavelski joka on käsittääkseni näiden parin kauden aikana pelannut enemmän laidassa. Jos taas pelkkiä 5vs5 pisteitä katsotaan niin Barkovin edelle menee vain 6 sentteriä per 60min tehtyjen pisteiden osalta. Toissa kautta kun katsotaan niin siellä on myöskin vain 6 sentteriä edellä 5v5 points/60 tilastossa.
   
 20. Zale Jäsen

  Lainaus:
  Laita vain tänne rankingeja, jotka on tehty eri tilastoja vertaamalla objektiivisesti tarkasteltuna. Niitä on minun mielestä mukava katsoa vaikka eivät tietenkään totuuksia olekaan. Jos kerran löytyy monia niin kiinnostaa. Ranking missä Barkov on neljäntenä, on varsin hyvin toteutettu, mutta en itsekään pidä häntä 4. parhaana sentterinä liigassa.
   
 21. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  No, TOP3:ssa se ykkönen ja kakkonenkin on. Heitin nyt noin, että jää vähän tilaa makuasioille.
   
 22. Kyle Jäsen

  Lainaus:
  Myös Seguin, Kopitar, Bergeron ja Toews näyttävät vastaantulijoilta Rakellin ja Draisaitlin vierellä.

  Vakavasti ottaen senttereitä on vaikea rankata keskenään jo pelkästään sen takia että sentterit voivat olla niin erityyppisiä keskenään. Karkeasti ykköskategorian sentterit ovat NHL:ssä joko liigan tehokkaimpia pelaajia pisteiden valossa (McDaivid, Backstrom, Malkin, Seguin, Stamkos jne.) tai liigan monipuolisimpia 2-suunnanpelaajia ( Kopitar, Toews, Bergeron, Barkov jne.). Se että kuka näistä erittäin karkeasti lokeroistu pelaajista on parempi kun verrataan keskenään riippuu pitkälti mitä vertailee, kentällä yleensä ratkaisevaa on se että kenen vierellä pelaa ja kuka näin johtaa toimivinta ketjua. Mielenkiintoinen näkemys on kuitenkin se, ettei Barkov ole NHL:ssä ykkösketjun sentterin tasoinen. Barkovin ympärille voi varmasti rakentaa kaikilla osa-alueilla NHL:n kärkiketjun täyttävän vitjan ja tällähetkellä johtaakin sellaista.

  Parasta Barkovissa on kuitenkin se, että ikää on vasta 22 ja parhaat vuodet ovat vasta kaukana tulevaisuudessa.
   
 23. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Tuskin nyt niin kovin kaukana. Paras ikä NHL:ssä tuntuu nykyään olevan siinä 25 vuoden tietämillä, ellei jopa alle. Useat nuoret pelaajat johtavat omia joukkueitaan ainakin tuloksen teossa.

  Yksi ylitse muiden – tässä on Suomen paras jääkiekkoilija - NHL - Ilta-Sanomat

  Siinä Hoffrenin terveiset. Eipä kai siihen ole lisättävää.
   
 24. Teikel Jäsen

  Olipas taas jäätävää tekemistä Suomen parhaalta jääkiekkoilijalta. 1+1 +4 ja peliaikaa 22.34. Nöyryys puolustuspeliin ja alati vaarallinen hyökkäyspäässä. Selke- ja Hart trophy ehdokas, ellei jopa voittaja kummassakin tulevaisuudessa.
   
 25. Largo Jäsen

  On tuo ilmiömäinen kaveri. Kulmista tulee ulos lähes aina kiekon kanssa, sijouttuu lähes täydellisesti koko ajan, vahva kuin mikä, laukaus on hyvä, pelisilmä maaginen, aloituksetkin menee nykyään ja mitä vielä. Huberdeau oli kyllä myös viime yönä aika liekeissä, mikä vaikuttaa vaan positiitivisesti Barkovin esityksiin. Pelasi viimeiset minuutit johtoa puolustaen koko ajan kunnes uskallettiin ottaa pois Trochekin maalin jälkeen. Alivoimaa, ylivoimaa, en keksi missä hän ei olisi hyvä.