Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Aleksander Barkov jr. NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Schröder, 01.07.2013 klo 14.57.

 1. steierwrass Jäsen

  Lainaus:

  Hassua, että valikoit, miten otat viime ja tätä vuotta sinne. Puhuen siitä objektiivisuudesta. (Stamkos ykkösenä, kun ei ole juuri pelannut tuona aikana.) Tuollahan oli aiemmin täysin objektiivinenkin lista, missä Barkov oli koko NHL:n neljäs.
   
 2. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Kuinka monta NHL-peliä te näitte Saku Koivulta syksyllä 1996? Minä en tiedä mistä niitä siihen aikaan olisi Suomessa pystynyt edes katsomaan niin monta, että siltä pohjalta pystyisi tekemään järkevää vertailua Barkovin nykytasoon. Itse en tainnut tuona syksynä nähdä yhtäkään Koivun NHL-peliä mutta kaiken lukemani perusteella elän käsityksessä, että hän ei ollut silloin sama pelaaja kuin joulukuussa 1996 tapahtunen loukkaantumisensa jälkeen. Se loukkaantuminen verotti räjähtävyyttä paljon.
   
 3. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  En yhtään kokonaista peliä, jatkoin analogiaasi pisteiden vertailusta. Räjähtävyyden vertailu onkin vähän vaikeampaa.
   
 4. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  No ei Sasha nyt ihan mikään Peter Forsberg vielä kuitenkaan ole, jos nyt siis kokonaisvaltaista sentteriä mietitään. Huipputason Foppa edustaa itselleni aikalailla lähes täydellistä keskushyökkääjää, ja paljon saa Sasha tehdä jos samalle tasolle joskus päätyy. Toki 22-vuotiaana niitä pelivuosia on toivottavasti vielä jokunen edessä, ja toivottavasti ne loukkaantumiset olisi nyt takana että ei tarvitsisi Foppaa saavuttaa myös niissä loukkaantumisten määrässä...
   
 5. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Jotain pitäisi Barkovin voittaa että saisi minulta sen lopullisen arvostuksen (jota hän aivan varmasti palavasti halajaa). Nyt mielikuva on että ei ole pystynyt johtamaan joukkoja edestä. En toki ole häneltä yhtään kokonaista nhl-peliä nähnyt.
   
 6. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Jos on joskus mahdollista katsoa Floridan peli, niin suosittelen. Barkov nimenomaan johtaa joukkuetta ja etenkin ketjuaan, joka parhaillaan on yksi NHL:n vaarallisimmista. Käytännössä kaikki ketjun hyvät suoritukset alkavat tai vähintään käyvät Barkovilla. Panthersia on vaikea nähdä nyt eikä juuri tulevaisuudessakaan Stanley Cup -voittajana joten Barkov joutunee tyytymään Selkestä kilpailemiseen, muut miehet kun vievät piste- ja maalipörssit nimiinsä jatkossakin.
   
 7. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Tänä syksynä on pelattu liian vähän pelejä, jotta pelkästään niiden perusteella voisi laittaa pelaajia järkevään järjestykseen. Täten viime kauden pelit ovat järkevintä arvostelumateriaalia tämän vuoden lisäksi. Eikä tuo lista sen objektiivisempi ollut, kysehän on siitä miten statistiikkaa tulkitaan ja täten pelaajien järjestys voisi olla hyvinkin vaihteleva eri tulkintojen perusteella. Harva pitää kuitenkaan ainakaan Suomen ulkopuolella Barkovia oikeasti NHL:n neljänneksi parhaana sentterinä.

  Stamkos on pelannut kyseisenä aikana 31 peliä.
   
 8. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tähän ei taideta laskea venäläisiä mukaan sillä muuten Datsyuk ja Fedorov sanovat moi.
   
 9. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Se lista on täsyin objektiivinen, koska ensin on päätetty, mitkä asiat vaikuttavat ja miten paljon, sitten vasta katsottu pelaajille niiden perusteella järjestys. Se, että onko noista asioista samaa mieltä, niin on ihan toinen asia. Se ei mitenkään poista objektiivisuutta.

  Painotat samaan aikaan voimakkaasti tätä kautta (Stamkos), mutta perustelet sitten täysin viime kaudella Malkinin sijoitusta. Millä perusteella sitten esimerkiksi Crosby tippuu tuonne, minne tippuu. No, ei oikeastaan tarvi vastata. Tietänen jo vastauksen.

  Mitä muuten tulee Barkovin aloituksiin, johon jossain viestissä viittasit, niin tällä kaudellahan Barkov on ollut suunnilleen yhtä hyvä aloituksissa kuin Koivu. Katsotaan, että miten jatkuu. Aloituksissa tätä kautta on syytä painottaa paljon hieman muuttuneiden sääntötulkintojen takia. Toivottavasti se pysyy tuolla 55% päällä.
   
 10. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  En usko että venäläiset pelaajat sanovat moi, mutta jotain vastaavaa kuitenkin...

  Tosiaan Datsyuk ja Fedorov menevät myös aikalailla täydellisen sentterityypin kategoriaan, Fedorovilta varsinkin ne pari kautta siellä ysärin puolivälin molemmin puolin kun tekee reilusti yli 100 pistettä ja samoilla kausilla Selke Trophyt kaappiin. Eikä ne kyllä Datsunillakaan hirmu vajaavaisella hyökkäyssuunnan pelaamisella tulleet.
   
 11. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Subjektiivisuutta on se miten eri statistiikkoja tulkitaan pelaajien arvioimiseksi. Stamkos pelasi erinomaisesti myös viime vuonna (17 peliä). Jännää miten Barkoville hieman kriittisempiä arvioita vastaan hyökätään, mutta perusteettomat kehut hyväksytään sellaisenaan ilman mitään kritiikkiä.
   
 12. Boozer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  пока

  Barkov on aika hyvä.
   
 13. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Mä en nyt vieläkään ymmärrä, että mikä siinä on subjektiivista, että kaikille pelaajille katsotaan samoja tilastoja samoin ja annetaan niille sen mukaan pisteytys samoin. Se on täysin objektiivista. Kuten sanoin, niin noista parametreista pelaajan hyvyyden arviointiin voi olla eri mieltä, mutta objektiivista se on. Pituus tai paino ovat objektiivisia mittareita ihmisen koon arvioimiseksi, mutta eivät vielä kerro kaikkea tai varsinkaan, jos vain toinen valitaan.

  Viimeinen lause sitten huokuu sellaista loukkaantumista, että hohhoijaa. Ei täällä ole juuri sinun kriittisiin arvioihin kukaan hyökännyt. Jätin jopa sun listan täysin omaan arvoonsa alkuun, kun se nyt oli melko outo. Jokaisella sellaiseen on kuitenkin oikeus. Ja en tiedä, miten täällä on perusteettomia kehuja hyväksytty. Aina, kun joku erehtyy pitämään Barkovia kautta aikojen Suomen parhaana sentterinä, niin joku on huutamassa väliin.
   
 14. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Tässä tapauksessa tilastoja on paljon ja niitä voidaan tulkita miten halutaan. Mielenkiintoista, että täällä niin usein toistetaan tuota yhtä rankingia, jossa Barkov on neljäntenä vaikka on kymmeniä muita rankingeja, joissa Barkov on huomattavasti alempana. Jätän muuten sinun kommenttisi omaan arvoonsa ja lopetan tämän keskustelun tähän.
   
 15. Boozer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Se ranking on tehty tilastoja tuijottamalla, eli me fanipojat emme pääse mielipiteidemme kanssa siihen vaikuttamaan. Jos statsit ei kelpaa niin sitten ei muita rankingeja tosiaan ole kuin niitä jotka on tehty mututuntumalta. Eihän ne tilastot varmasti kerro kaikkea, mutta jos jotain objektiivista listaa etsit niin tuosta on vaikea laittaa paremmaksi.
   
 16. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  En minäkään sanoisi, että Barkov on NHL:n neljänneksi paras sentteri. Sanoin vain, että se tilasto on objektiivinen, kun sellaista kaipasit. Tiedän myös, että on toisenlaisia rankingeja. Enkä ole sanonut, että ne olisivat sen vähemmän tai enemmän kohdallaan.
   
 17. Flemi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, Aleksander Barkov Jr.
  Sanomalla "jossei jopa koko Euroopasta on koskaan tullut" annan pientä pelivaraa Forsbergeille, Fedoroveille ja Datsyukeille :) Entisiä starboja on tosin vaikea verrata nykypäivän pelaajiin, koska peli on niin erilainen ja tätä kautta pelaajien kehityskaari on niin erilainen. Crosby on ehkä nykypäivän Gretzky ja Mcdavid nykypäivän Lemieux. Itse jaksoin vielä viime kaudella herätä esimerkiksi Laineen takia katsomaan Jetsin pelejä, mutta kun kaveri on ainakin toistaiseksi enemmän vain ylivoima -pelote, eikä dominointia 5v5 -pelistä niinkään löydy hiipui kiinnostukseni aika nopeasti. Nykyään katson vain highlightit ja joitain yksittäisiä pelejä. Toisin, kuin tämä herra Barkov. Aina hänen uransa ensimmäisestä NHL -pelistä asti seurannut jokaisen pelin ja kehitys on ollut suorastaan silmiä hivelevä. Sen tiesi jo silloin Tappara -ajoista, että tästä kaverista tulee vielä jotain suurta terveenä pysyessään. 90% ajasta kaveri on oikeassa paikassa ja vieläpä oikeaan aikaan, virheitä tulee niin vähän, että alan luulla hänen olevan oikeasti joku kovasti mediassa puhuttu tietokone. Tälläisen pelaajan takia herään mielelläni aikaisin aamulla katsomaan pelejä, eikä siitä seuraava väsymys haittaa vähääkään. Ainoa asia joka Sashassa vähän ehkä kyrsii on, että pelaa juuri Floridassa eikä vaikka Flyersissa. Toisaalta panttereista on nousemassa yksi suosikki suomalaispelaajistani eli Henrik borgström, jota mielenkiinnolla odotan kokoonpanoon ja ehkä joku päivä vielä Sashan vierelle. :)
   
 18. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Ja 22-vuotiaana Datsyuk oli vielä äiti Venäjän maalla pelaamassa hokia. Oliko Datsyuk sitten 23 v vai 24 v kun tuli NHL:ään ja teki ensimmäisellä kaudellaan 35 pistettä? Barkovin voi hyvin sanoa olevan Datsyukia edellä, se on sitten toinen asia millainen pelaaja Barkov tulee parhaimmillaan olemaan ja pystyykö olemaan parempi kuin Datsyuk parhaimmillaan oli. Jos mies kunnossa pysyy niin en näe mitään syytä sille miksi ei pystyisi, nuori kaveri kyseessä kumminkin ja tehnyt jo nyt hyvää jälkeä NHL:ssä.
   
 19. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Nyt kyllä kahvit hyppäs näppäimistölle. Siellä on TOP10:ssä laituri joka on pelannut keskellä heikosti kourallisen matseja ja sitten kympin ulkopuolella sentteri joka on tehnyt 50 maalia ja lähes 90 pinnaa tällä ja viime kaudella. Ei viitsi mihinkään muuhun edes puuttua.
   
 20. FlaPa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Aika hauskaa eipäs juupas -väittelyä taas täällä. Jos Barkov pelaisi missään muussa joukkueessa ja ei olisi luonteeltaan aivan noin vaatimaton niin huomio olisi aivan toisenlaista. Toki saisi kentälläkin olla välillä röyhkeämpi ja itsekkäämpi niin maalejakin tulisi enemmän.
  Jotenkin tuntuu vain, että Barkovia "kritisoidaan" täällä aika oudolla tavalla. Välillä näköjään ihan vain siksi koska vanhemmat eivät ole suomalaisia.. Sitten jos joku kehuu ehkä parhaana sentterinä mitä suomesta on tullut niin sitten nostetaan esille Koivun pelit -96 ja samaan hengenvetoon sanotaan, että ainoastaan sen loukkaantumisen takia Koivu ei noussut samalla tavalla huipulle enää (toki Koivullakin muutakin epäonnea urallaan oli). Kuitenkin unohdetaan, että Barkov on viimeisen viiden vuoden aikana missannut yhden kesän olkapäävamman takia, ollut sivussa murtuneen ranteen vuoksi, välillä on tullut aivotärähdys, sitten menee polvi olympialaisissa ja hankala selkävamma viime kaudella. Sen jälkeen sanotaan, että tasaisuus puuttuu ja, että voittaakin pitäisi mikä nyt ei tämän hetken Floridassa ole aivan täyttä realismia, sääli. Ehkä sekin aika vielä koittaa.
  Suomen mediakin hoitaa oman roolinsa siten, että saman huomion saa Barkovin 1+3 ja Laineen 1+0. Kaikilla saa olla mielipiteensä mutta minä olen pitkän linjan Florida-fanina aika perkeleen tyytyväinen, että Barkov pelaa siellä.
   
 21. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Omaan silmään siellä on kaksi laituria, jotka ovat pelanneet keskellä kourallisen huonoja matseja. Vie vähän listan uskottavuutta. Vähän.

  Pistän tähän nyt vielä @Tornados tuosta listasta missä Barkov on neljäntenä, niin TOP-3 on Crosby, McDavid ja Malkin. Ei tuo lista, mikä perustuu tilastoihin ja numeroihin ole täysin tuulesta temmattu. En minäkään häntä ainakaan vielä noin korkealle rankkaisi, mutta tuo lista kertoo paljon siitä, että mies tekee oikeita asioita kentällä. Mielipidelistat on sitten eri tarina ja niistä voi enemmän kiistellä. Ylipäänsä helpompi heittää jonkun kuuluvan johonkin 10-20 joukkoon, kuin laittaa heitä absoluuttiseen järjestykseen.
   
 22. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Draisatl ja Rakell TOP10 sentterit? Are u serious man?
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2017 klo 21.42
 23. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Barkov on pikkuisen väritön pelaaja, niin hyvö kuin onkin. Ei läheskään kaikista ole niin messevää katsoa, kuinka pelaaja on oikeassa paikassa eikä tee paljon virheitä. Nuo toki auttavat joukkuetta enemmän kuin monet näyttävät asiat, mutta näin se menee. Barkovilta ei irtoa sellaisia päräyttäviä yksilösuorituksia kovin usein. Jos ei rankkareita lasketa.
   
 24. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Kuitenkin kahdeksan kymmenestä on selvinnyt tähänkin listalle Barkovin edelle: Jonathan Toews ranked 12th among NHL centers — but it's hard to argue with that - Chicago Tribune (huomattavasti järkevämpi lista kuin täällä siteerattu. Koivun voinee myös luokitella sentteriksi ja Rakellkin pelaa tällä hetkellä sentterinä Anaheimin ykkösketjussa.
   
 25. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Tuo kuvaus sopii myos Sashaan itseensa. Hieman variton aka ei mikaan raiskyva persoonallisuus, melkein liioitteluun asti. Ei ny tehra numeroo tasta-henkiloityma.

  Sinansa Florida on taydellinen match Barkoville. Saa vain pelata kiekkoa