Ikävänkantaja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jos lehdistönvapautta aletaan rajoittaa Suomessa valtiojohdon taholta, sille ei pidä antaa hiljaista eikä äänekästä hyväksyntää.
Minä ymmärrän, mitä ajan takaa ja että pidät Assadia hirmuhallitsijana, niin minäkin. Vastasin sinulle kuitenkin sen ainoan reitin, jonka tiedän lailliseksi. Kahdenvälisen tekeminen ja niistä neuvottelu ei ole rikollista vaan valtion tapa toimia toisten valtioiden kanssa. YK:n mukaan Syyria on valtio ja Assad tietääkseni sen hallitsija.
Eikös Suomessa rikoksia tehneet noin pääsääntöisesti kuitenkin ensin tuomita Suomessa? Kurdit nyt eivät ilmeisestikään järjestä näitä henkilöitä lentokoneella Suomeen. Jos järjestäisivät, niin ei kai Suomella olisi mitään vastaan sanomista asiassa.
Moraalisesti toki väärin rasittaa kurdeja tällä, mutta mielestäni tämä on kyllä yksi pienimmistä EU:n heikkouksista, joista kurdit joutuvat kärsimään.
Matikainen on kisassa mukana jäniksenä. Iikka Kivi kertoo paskoja juttuja ja Mietaa syö mämmiä näytöslajina ennen varsinaista pääaktia.Eikö nyt kumminkin Matikainen olisi itseoikeutettu kisojen suojelija?
Irak ei taida käydä lentokoneella täältä kansalaisiaan hakemassa? Onhan se nyt täysin eri asia ottaa kansalaiset vastaan kun he saapuvat kotimaahansa itse.Tätä olen ihmetellyt eurovaltioiden osalta. Mikä oikeus meillä on jättää rikollisemme sinne, kun jopa Irak ottaa EU:n alueelta rikollisia takaisin Irakiin. Ja niitä muita hylsyn saaneita irakilaisia koitetaan kovasti Suomesta laittaa takaisin. Kyselytunnilla tuli myös esille se, että jos joku saisi aikaan tuomioistuimen alueelle, se sopisi Suomelle, kunhan ei kuolemantuomioita jaettaisi. Ei siis riitä se, että käsketään pitää siellä, vaan kerrotaan sekin, miten pitää tuomita, jos sellaiseen pystyvät.
EU-maat ovat heikkoja tässä asiassa.
Irak ei taida käydä lentokoneella täältä kansalaisiaan hakemassa? Onhan se nyt täysin eri asia ottaa kansalaiset vastaan kun he saapuvat kotimaahansa itse.
Suomi, kuten kyselytuntia seuranneet ovat huomanneet, yksiselitteisesti määrittelee sen viranomaistahon, jonka kanssa ollaan yhteydessä, Syyrian kurdihallinnoksi.
Tämä toistettiin monta kertaa ministerien ja kansanedustajien toimesta.
Hankala tilanne, mutta silti olisi toivonut hallitukselta enemmän päättäväisyyttä ja selkeyttä - siis Rinteen hallitukselta, Marinin hallituksen asenne paljastuu välikysymyskeskustelussa. Selkeä kanta ja sitten sen kanssa syteen tai saveen. Tietysti aikuiset ja lähellä aikuisikää olevat ovat ilmeinen turvallisuusongelma, kun taas pienten lasten oikeudet ovat sangen painava asia sivistysmaassa ja oikeusvaltiossa. Olisi voinut kuvitella että tästä lähtökohdasta olisi sen vaikeudesta huolimatta muotoutunut jokin selkeä poliittinen kanta.
Kerrotko lisää tästä? Aamun lehdessä oli ainakin laaja, asiapitoinen juttukokonaisuus, jossa aihepiiriä käsiteltiin monesta näkökulmasta. Mahdatko viitata siihen?samaan aikaan mm. Hesari jatkaa hysteeristen fanipostiensa julkaisemista kuin Pravda ikään.
Kuitenkin hyvä huomioda, että Marinin hallituksessa on tasan samat puolueet koossa kuin Rinteen hallituksessa. Että en nyt millään lailla vapauttaisi Marinin hallitusta tästä aiemmasta päättämättömyyden jaksosta.
Ei ole (suoraan) tämän ketjun asiaa, mutta viimeisimpinä mm.Kerrotko lisää tästä? Aamun lehdessä oli ainakin laaja, asiapitoinen juttukokonaisuus, jossa aihepiiriä käsiteltiin monesta näkökulmasta. Mahdatko viitata siihen?
No, kuitenkin aika pitkälle ratkaisee pääministerin asenne ja epäilisin että tässä oudossa epämääräisyydessä on nähtävissä juuri Rinteen kädenjälki. Oli tosiaan todella kykenemätön poliitikko.
Nyt ymmärrät väärin. Suomi ei päätä mikä on virallinen valtio maailmassa.
En halua myöskään Rinnettä vapauttaa vastuusta. Rinne on suurin syyllinen.
Epäreilua kuitenkaan kaataa kaikkea Rinteenkään niskaan. Jos esim ulkoministeri itse olisi vaatinut asiaan poliittisen päätöksen, niin oletettavasti hän olisi sen saanut. Vaikkakaan ei välttämättä itselleen mieluista päätöstä.
Päättääpäs: YK ja EU ovat siis päättäneet, eli me olemme YKn ja EUn jäsenvaltiona olleet päättämässä.
De jure vs. De facto.
Mistä Assadin kanssa pitäisi neuvotella? Assadilla taas ei ole mitään valtaa Al Holin leiriin tai kurdeihin.
Vielä kerran YK, USA ja EU, muiden muassa näkevät, että Bashar Al Assad EI nauti kansan tukea, on syyllistynyt sotarikoksiin omaa kansansa vastaan, ja täten häntä EI luokitella lailliseksi hallitsijaksi. Sen takia hänen hallinnastaan käytetään termiä "Assad regime", vs. normaali termi "Syrian government".
Koska maa on sisällissodan takia 3ssa osassa, Assadilla ei ole kansan mandaattia olla Syyrian yksiselitteinen johtaja. Myöskin viimeiset presidentinvaalit järjestettiin sisällissodan ikään, ja vain Assadin hallinnoimilla alueilla sai äänestää = laittomat vaalit.
Vertaa Venezuela: Maduro on maan johtaja, paitsi että n.60 maan, Suomi mukaanlukien Juan Guaido on Venezuelan presidentti.
Näkisin tilanteen monimutkaisempana kuin Rinne on syyllinen ja Haavisto on syyllinen. Toistaiseksi ei ole tarkkaa teon kuvaustakaan, mutta syylliset on toki löydetty.
Mikä on esimerkiksi Keskustan rooli? Jos veikkaan, Kulmuni on sanonut, että mennään eteenpäin Haaviston johdolla, mutta ei tehdä vielä mitään virallista valtioneuvoston päätöstä. Näin on ajateltu sitten mennä ja on menty. Jossain vaiheessa on selvinnyt, että Kepulta ei vihreää tule, ja Kulmuni on sanonut, että älkää välittäkö, Haaviston johdolla eteenpäin, mutta ei tehdä virallista päätöstä.
Yllä oleva on puhdasta päättelyä siitä, miksi on menetelty kuten on menetelty. Koska Kepu on pakko pitää mukana hallituksessa, tulos nähdään tässä. En siis lähtisi Keskustaa vapauttamaan siitä, että hallitustyöskentely on heikkoa Rinteen aikana. Jos Kulmunin Kepu jatkaa samalla tavalla, ongelmia tulee edelleen. Ja en ota kantaa siihen, mikä on väärin tai oikein sinänsä, mutta eihän uuden hallituksen vvmi voi välittömästi huudella medialle, että heidän linjansa on sama kuin opposition ilman, että siitä jotain ongelmaa seuraa.
Ai penskoilla olis ollut joku vaihtoehtokin? Ja jos meinaat äitejään, niin nythän tilanne on sellainen, että leiriä "ylläpitävät" kurdit eivät suostu siihen, että äidit ja lapset erotettaisiin toisistaan. Vapaaehtoisesti jos antaisivat lapsensa, niin sitten kävisi.Minulle on jäänyt vähän auki se, miksi ne pitäisi sieltä kotiuttaa? Ymmärtääkseni ne on menny sinne vapaaehtoisesti.
Lapset tulisi saada turvaan Lapsen oikeuksien sopimuksen perusteella:Minulle on jäänyt vähän auki se, miksi ne pitäisi sieltä kotiuttaa? Ymmärtääkseni ne on menny sinne vapaaehtoisesti.
Tämä olisi varsin oikeudenmukainen menettely.Äitejä moinen sopimus ei suoraan koske, mutta heidän kohdallaan tilanne on monisyinen ja aika moneen kertaan tässä keskustelussa läpikäyty. On siinä työmaata. Itse kannatan jo aiemmin tässä keskustelussa esitettyä vaihtoehtoa, jossa jokainen äiti saa joko antaa lapsensa Suomen viranomaisten haltuun ja sitä kautta turvaan Suomeen, tai vaihtoehtoisesti todeta leirin olevan lapselleen tarpeeksi turvallinen ja pitää lapsensa luonaan leirissä.
Lapset tulisi saada turvaan Lapsen oikeuksien sopimuksen perusteella:
Lapsen oikeuksien sopimus tiivistettynä | UNICEF
Mikä on lapsen oikeuksien sopimus? Lue tiivistelmä lapsen oikeuksien sopimuksesta.www.unicef.fi
Äitejä moinen sopimus ei suoraan koske, mutta heidän kohdallaan tilanne on monisyinen ja aika moneen kertaan tässä keskustelussa läpikäyty. On siinä työmaata. Itse kannatan jo aiemmin tässä keskustelussa esitettyä vaihtoehtoa, jossa jokainen äiti saa joko antaa lapsensa Suomen viranomaisten haltuun ja sitä kautta turvaan Suomeen, tai vaihtoehtoisesti todeta leirin olevan lapselleen tarpeeksi turvallinen ja pitää lapsensa luonaan leirissä.
Ensimmäinen juttu on harjoittelijoiden/osa-aikatoimittajien juttu ilmiöstä nimeltä "nuorin naispääministeri ikinä missään".Ei ole (suoraan) tämän ketjun asiaa, mutta viimeisimpinä mm.
Tämä juttu onneksi oli kiihkoton, mutta otsikoitu niin, että kyseessä vaikuttaa olleen viestintäpäällikön oma ratkaisu:Nyt.fi | Sanna Marinin ihastelu maailmalla saa yhä uusia kierroksia, mutta The Daily Show’n näyttämässä valokuvassa on eräänlainen virhe
Sanna Marinin (sd) hallitus nimitettiin tiistaina. Viikon aikana valinnasta tuli poikkeuksellinen kansainvälinen uutinen.www.hs.fi
Pääministeri Sanna Marin pyysi toimittajilta anteeksi, kun al-Holia koskevat kysymykset kiellettiin Brysselissä
Brysseliin huippukokoukseen ensimmäistä kertaa saapunut pääministeri Sanna Marin kieltäytyi kommentoimasta al-Holin leiriä.www.hs.fi
Kummallinen anteeksipyyntö kaiken kaikkiaan. Tekikö viestintäpäällikkö siis oma-aloitteisesti päätöksen esitettävien kysymysten "jyrkästä rajaamisesta"? Miksei pääministeri voinut ohjeistaa viestintäpäällikköä itse tilanteessa, jos rajaus oli hänen mielestään liian jyrkkä?Mitään suurempaa kriisiä en noin muutoinkaan näe, joskin viestintäpäällikkö olisi voinut olla vähemmän jyrkkä, kuten Marinkin anteeksipyynnössä toteaa.