Tää on muuten kuluneen fraasin lisäksi hieman ylimielinen asenne elämään. Jos ei koskaan kadu mitään, ei koskaan opi mitään.Mä en kadu mitään.
Olen eri mieltä jälkimmäisen kanssa. Onnea on olemassa, se on vain ansaittava tekemällä töitä sen onnensa eteen. Jokainen on oman onnensa seppä jne. Paska tuuri eli huono karmakin johtaa suoraan epäonnistuneista elämänvalinnoista ja itsekkäistä asenteista.Jos tapaa jonkun tuttavan yllättäen, on tapana sanoa että maailma on pieni. Ei se ole. Se on aika iso. Planeettamme ympärysmitta on päiväntasaajan kohdalla noin 40000 kilometriä. Se on ihmisen, yleensä alle 2 m, näkökulmasta melko paljon. Tuttavaan ei törmää siksi, että maailma olisi pieni, vaan puhtaasti sattumalta.
Samoin kaikki onneen liittyvät tokaisut ovat täyttä paskaa. Onnea ei ole, ei hyvää eikä huonoa. Ei kukaan ole onnekas tai huono-onninen. On vain tapahtumia, jotka jokainen yksilö tulkitsee mielihalujensa perusteella joko onnekkaiksi tai epäonnisiksi, riippuen siitä hyödyttikö kyseinen tapahtuma nimenomaista yksilöä vai eikö.
Kaikesta muusta?"Makuasioista ei voi kiistellä"
Mistäpäs sitten?
Son makuasia, sano musti ku muniaan nuoli."Makuasioista ei voi kiistellä"
Mistäpäs sitten?
Näyttiköhän tämä mies kauppiaalle siinä ostotilanteessa kyrpäänsä vai mistähän tämä oletti kauppiaan tietävän minkä pituinen hänellä on?Kauan sitten kuulin näitä juttuja.
Syönnin jälkeen toteamus että..
Maha on täynnä kuin juhannus *ittu.
Tai kertomus että kävin kaupassa. Ostin palvelutiskiltä makkaraa. Kysyttiin että paljonko laitetaan. Totesin että *yrvän mittainen pala. Kauppias kysyi sitten, että laitetaako myös *itullinen voita.
Onneksi näitä en kuule enää.
Kumpikin maistuu, mutta vadelmasta pidän kaikista eniten. Miksiköhän vadelmaa ei mainita näin tasa-arvon kulta-aikana vieläkään samassa sanonnassa?"Oma maa mansikka, muu maa mustikka" on verraten typerä koska mustikka taitaa olla noista kahdesta terveellisempi. Hyviä ovat toki molemmat.
Näyttiköhän tämä mies kauppiaalle siinä ostotilanteessa kyrpäänsä vai mistähän tämä oletti kauppiaan tietävän minkä pituinen hänellä on?
Sitä tarina ei kerro, mutta luulen että asiakas joutui muutaman kerran näyttämään leikkaavalle kauppiaalle, että enemmän.Näyttiköhän tämä mies kauppiaalle siinä ostotilanteessa kyrpäänsä vai mistähän tämä oletti kauppiaan tietävän minkä pituinen hänellä on?
Minä ymmärrän tuon sanonnan silleen, että vaikka kuinka ponnistelet niin mistään ei tule mitään, mutta validi näkemys tuokin.Sitä tarina ei kerro, mutta luulen että asiakas joutui muutaman kerran näyttämään leikkaavalle kauppiaalle, että enemmän.
No sanonta että: Ei tule lasta eikä paskaa. Mitä lie tarkoitti.
Tai tämän kai tajuaa, että paa lapsi asialle, ja mene itte perässä.
"Oma maa mansikka, muu maa mustikka" on verraten typerä koska mustikka taitaa olla noista kahdesta terveellisempi. Hyviä ovat toki molemmat.
Tällä sanonnalla on ainakin jonkun väitteen mukaan hyvinkin tylsä alkuperä. Se tulisi siitä, että mustikka kasvaa metsässä kaikkien ulottuvilla, kun taas mansikat menestyvät hyvin ihmisten pihoilla.
Minua on aina pohdituttanut kahden sanonnan ristiriita. "Kolmas kerta toden sanoo" on sinänsä positiivinen ja toivoa herättävä jo kahdesti epäonnistuneen korvissa. Mutta kun sitten on myös sanonta "Ei kahta ilman kolmatta", niin eikös tuo tarkoita sitä, että kaksi epäonnistunutta yritystä saavat todennäköisesti seuraksi kolmannenkin?
Liittyvät mielestäni eri asioihin. Ensimmäinen liittyy yrittämiseen ja toivoon siitä, että kolmas yritys saattaisi onnistua.
Toinen liittyy epäonnisiin tapahtumiin joihin ei tarvita yritystä vaan saattavat sattua ihan itsestään.
Usein kuulee sanottavan, että "maistuu ihan paskalta"
Toisaalta tämä sanonta on oikein hyvä, koska monelle ei viina sovi ja viinan myötä lähtee se viimeinenkin järki päästä.Viina on viisasten juoma.