A trip down the memory lane

  • 202 512
  • 709
Mielestäni hyvät listaukset ja allekirjoitan valinnat lukuunottamatta Stolleryä. Milläs hän pääsi horror Jokereihin? Muistaakseni oli ihan solidi peruspakki. Räsänen tuonne kuuluisi ehdottomasti, niin monta horror hetkeä tarjoillut.

En mieltänyt Räsästä rosteripelaajaksi. Stollery oli keskinkertainen mut aika turisti loppujenlopuks. Pakit oli muutenkin vaikeita.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Laitetaan tähän ketjuun kun vanhoja pitää muistella. Tuli sellainen kysymys eteen, että kuka isä on pelannut Jokereissa Liigaa/SM-sarjaa ja poika olisi sitten pelannut Liigaa IFK:ssa? Googlailemalla löysin Bergenheimit, mutta ei ehkä ole se mitä haetaan. Enkä ole kyllä varma onko Christer edes Seanin isä...
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laitetaan tähän ketjuun kun vanhoja pitää muistella. Tuli sellainen kysymys eteen, että kuka isä on pelannut Jokereissa Liigaa/SM-sarjaa ja poika olisi sitten pelannut Liigaa IFK:ssa? Googlailemalla löysin Bergenheimit, mutta ei ehkä ole se mitä haetaan. Enkä ole kyllä varma onko Christer edes Seanin isä...
Hannu ja Sami Kapanen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä muutamia isä ja poika-pareja joissa faija on skulannut urallaan HIFK:ssa ja poika sitten Jokereissa.
Christer ja Sean Bergenheim, Tommi ja Tobias Salmelainen, Esa ja Ville Peltonen, Matti ja Niklas Hagman, Jarmo ja Jesse Uronen, Christian ja Aleksander Ruuttu sekä Jussi ja Sami Lepistö.

Yksi lista jota äskettäin kävin läpi oli pelaajat jotka ovat pelanneet sekä HIFK:ssa että Jokereissa, tiesin toki että näitä on nykypäivänä jo melkoinen määrä. Mutta kyllä tuo iso määrä ainakin itseni hivenen yllätti, pääsin lukemaan 94.
Tällä kaudella listaan ovat muuten liittyneet Iiro Pakarinen, Mika Partanen ja Joonas Järvinen.
 
Viimeksi muokattu:

Vänä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun ensi kauden kokoonpanoehdotukseni on jo julkaistu, ryhdyin miettimään mennyttä, ja laadin koko Jokeri-historian All time Jokerit-joukkueen. Paljon hyviä pelaajia mistä valita:

11 Jari Kurri - 17 Timo Turunen - 15 Henry Leppä
4 Nikolai Makarov - 5 Timo Saari
16 Keijo Säilynoja - 91 Otakar Janecky - 8 Teemu Selänne
24 Waltteri Immonen - 26 Mika Strömberg
27 Juha Lind - 51 Valtteri Filppula - 86 Teuvo Teräväinen
7 Antti-Jussi Niemi - 65 Erik Karlsson
67 Linus Omark- 93 Peter Regin - 21 Brian O'Neill
44 Mikko Lehtonen - 18 Sami Lepistö

Maalivahdit:
30 Markus Ketterer
31 Ari Sulander
32 Kari Lehtonen

Valmentajat:
Boris Majorov
Hannu Aravirta
Jukka Jalonen

Kovia jätkiä kaikki, ja ovat kantaneet suosikkijoukkuettamme hienosti jättäen paljon mahtavia muistoja meille Jokeri-faneille!
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Vänä Itse aloittaisin joukkueen rakentamisen seurahistorian parhaasta pistemiehestä. Vai? Teräväinen,Omark,ONeill etc ihan poikia Pete Variksen rinnalla.

Edit. Kun tarkemmin katsoo niin itse niputtaisin kaikki laiturit #23 taakse. Ja koko otannassa Janeckyn rinnalla. Otto virnistyksen verran edellä. Pakeista myös pitäisi olla no brainer Strömbergin listalla oleminen. Vaikka sitten AJ:n, 65 tai Lehtosen tilalla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laitetaas myös omaa näkemystä Jokereiden All time jengistä, sillä erotuksella että otin pelaajien yläikärajaksi 22 vuotta.
Eli 21 vuotiaana ja sitä nuorenpana annetut näytöt sekä muut sankariteot Jokeripaidassa toimivat kriteereinä valitessani pelaajia jengiini.

Maalivahdit:
Hannu Kamppuri
Kari Lehtonen

Puolustajat:
Timo Blomqvist
Jussi Lepistö
Mika Strömberg
Janne Niinimaa
Antti-Jussi Niemi
Ossi Väänänen
Sami Lepistö
Teemu Eronen

Hyökkääjät:
Jari Kurri
Anssi Melametsä
Sakari Petäjäaho
Arto Sirviö
Teemu Selänne
Keijo Säilynoja
Juha Lind
Valtteri Filppula
Jori Lehterä
Teuvo Teräväinen
Teemu Pulkkinen
Eeli Tolvanen

Valmentajat: Tämä jengi ei koutseja kaipaa..

Huoltajat: Tatu Vento
 

Hilavitkutin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit



Tästä hetkestä tuli näemmä eilen yhdeksän vuotta täyteen. Itselle tuo kausi taisi olla ensimmäinen milloin uskaltauduin Eteläpäätyyn vaikka kausareitakin oli pari ollut jo aiemmin. Toi ilta Eteläpäädyssä ja varsinkin toi jatkoaika on ollut itelle ehkä hienoin yksittäinen hetki koko aikana mitä oon Jokereita seurannut. Muistan vieläkin sen orastavan epätoivon siitä miten sarja on kohta 1-1 kun Granlund luisteli laukomaan rankkaria mutta ei, Kilpeläinen ei sulanut. Ton torjunnan jälkeiset fiilikset jotain pelon ja euforian sanoinkuvaamatonta sekoitusta kun tiesi että matsi jatkuu mutta samalla tiedosti sen miten lähellä käytiin sarjan uudelleen aloitusta tasatilanteesta edellisvuoden painajaisen vielä ollessa tuoreessa muistissa.

Sitten päästäänkin siihen orgastiseen loppuhuipennukseen kun esiin astuu #43 Danish Dynamite joka ratkaisee ottelun ja samalla siinä ohimennen taisi katkaista punapaitojen selkärangan. Toi hetki oli itselle jotain sellaista mitä en tota ennen enkä sen jälkeen oo päässyt kokemaan. Ei pelkästään se maali vaan koko se ottelu ja jatkoajan vuoristorata mikä tuli päätökseensä ajassa 79.54.

Muistan vieläkin kotimatkalta junassa istuessa sen fiiliksen kun oli henkisesti ja fyysisesti aivan rikki mikä tuntui aika absurdilta kun oli "vain" katsomassa lätkää. Ton matsin jälkeen yritin vakuutella itselleni (edellisvuodesta viisastuneena) ettei sarja todellakaan vielä ole ohi mutta samaan aikaan sen jollain tapaa tiesi että se sarja oli siinä.

Näitä taas kerran muistellessa iho kananlihalla sitä vain toivoo että tämmösiä pääsisi vielä joskus todistamaan. KHLstä ei ole valitettavasti löytynyt mitään vastinetta mikä pääsisi lähellekään sitä fiilistä minkä HIFK ainakin itselle toi. Voi olla ettei näistä tarvii unelmoida vielä vähään aikaan mutta jospa vielä joskus...

E:
Ja erikseen toki pakko mainita myös toi kylmiä väreitä aiheuttava lyhyt hiljainen hetki ennen Hardtin maalia lähes kuin koko Areena ottaisi sen viimeisen henkäisyn samanaikaisesti päästäkseen huutamaan keuhkonsa tyhjiksi sekuntia myöhemmin.

Jostain syystä kun itse tätä videota kelailen niin AINA kiinnitän huomiota tohon ysäripaitaiseen faniin ja mietin sen fiiliksiä kun päätti lähteä 20sek ennen erän loppua pois :D
 
Viimeksi muokattu:
Jostain syystä kun itse tätä videota kelailen niin AINA kiinnitän huomiota tohon ysäripaitaiseen faniin ja mietin sen fiiliksiä kun päätti lähteä 20sek ennen erän loppua pois :D

Sama. Ei hitto.

Mulla oli tuossa pelissä mukana kaksi likkakaveria. Ekaa kertaa katsomassa kunnon jääkiekko-ottelua. Totesivat, että oli aika magee peli.

Ja olihan tuo. Draaman kaari oli hirvittävä!
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Harmittaa ettei tuota nähnyt livenä näin jälkeenpäin. Sen sijaan se ottelu missä Hentunen oli yksin läpi on jäänyt mielen syövereihin kun juuri silloin oli... Katkeria muistoja ja otteluita on paljon. No on niitä positiivisia kokemuksia nähnyt livenä. 2002 ratkaiseva finaali. Ridan jatkoaika ratkaisu poffeissa Hämeenlinnassa on mahtava muisto. Oliko 93 minuutilla. Sitten tietysti Karlssonin jäähyväismatsi oli mahtavaa. KHL:ssä CSKA-matseissa on ollut monia hyviä ja SKA:ta se 6-0.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Sen sijaan se ottelu missä Hentunen oli yksin läpi on jäänyt mielen syövereihin kun juuri silloin oli...
Siitä tulee muuten huomenna kuluneeksi tasan kymmenen vuotta. Hyvin on jäänyt mieleen tuo päivämäärä kahdesta syystä: sattuu olemaan meikäläisen synttäri ja toisaalta tuolloin oli se mikälie Earth Hour kun piti laittaa valot pois. Sain juhlaväeltä erikoisluvan pitää telkkarin päällä, kunnes lähetys sitten katkesi. Siirryin kuuntelemaan Metro FM:ltä Kehäketun ja Matti Hagmanin paikanpäällä selostamaa lähetystä. Hyvin muistuu Kehäketun "Ei vittu. Ei vitun vitun vittu, narrit tasoittaa. Ben Eaves. Voi vittu 44 sekuntia".
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itsellä kävi jännitys nuorempana miehenä tuossa sen verran kovaksi, että vietin viimeiset kymmenisen minuuttia käytävän ja tupakkapaikan välillä. Tulen muistamaan ikuisesti, kun Eteläpääty räjähti maalin syntyessä ja innokkaimmat juoksentelivat katsomosta käytäville huutaen kurkku suorana. Kyllähän tuo on yksi parhaita muistoja viimeisiltä Liiga-vuosilta.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Vituttaa edelleen etten nähnyt tuota peliä paikanpäällä. Olin ysiluokalla ja tottakai juuri tuona päivänä meillä oli jotkut juhlat koululla missä kaikkien ysiluokkalaisten piti olla tarjoilijoina. No ei siinä kauhean kauan malttanut tarjoilla, joten livistettiin jätkien kanssa yhteen luokkahuoneeseen kuuntelemaan peliä HIFK:n radiosta. Muistan ikuisesti tuon jatkoaikamaalin selostuksen. Kesti 10sekuntia meillä tajuta että kiekko oli verkossa. Selostus meni kutakuinkin näin: "Eaves kiekossa, syöttää siihen ja noin, kyllä, sieltä Hardt laukoo ja näin siinä käy." tms. Vasta kun maalilaulu raikasi taustalla tajuttiin että ratkaisu oli syntynyt. Siinä sitten alettiin riehumaan ja juhlimaan puvut päällä ja täynnä euforiaa ja palattiin muina miehinä takaisin juhlapaikoille. Ai että.

Onneksi ratkaisu pelin näin paikanpäältä. Hienoja muistoja.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Kyllähän noita tapahtumia n. 10 vuoden takaa muistellessa tajuaa sen, että ei tuollaisia tunteita tule ikinä KHL:ssa tuntemaan. Ihan sama vaikka tiputettaisiin joskus SKA vaikka konferenssifinaaleissa niin ei se itseäni saisi tuolla tavalla vastaavasti syöksymään kadulle ja huutamaan kuin vaikka HIFK:n tiputtaminen ehdottomasti saisi aikaan.

Vaikea myöskään uskoa, että KHL-aikana tullaan näkemään ikinä tuollaista melkein 1000 hengen yhtenäistä Eteläpäätyä hallilla. Kyllä se realismi taitaa enemmän olla tuo viime vuosilta nähty muutaman rivillisen porukka, joka pitää päädyssä ääntä.

Ja onhan se ymmärrettävää kun miettii kuinka paljon porukkaa ja aktiiveja tässä vuosien varrella on pudonnut matkasta.
 
Kyllähän noita tapahtumia n. 10 vuoden takaa muistellessa tajuaa sen, että ei tuollaisia tunteita tule ikinä KHL:ssa tuntemaan. Ihan sama vaikka tiputettaisiin joskus SKA vaikka konferenssifinaaleissa niin ei se itseäni saisi tuolla tavalla vastaavasti syöksymään kadulle ja huutamaan kuin vaikka HIFK:n tiputtaminen ehdottomasti saisi aikaan.

Etsä sitä voi tietää ennen kuin se on kohdilla. Mihinkään niin isoon otteluun tässä ei olla KHL-aikana vielä päästy.

Kyllä itse ainakin hikoilin sen vajaat 48h putkeen Mika Niemen maalin jälkeen odottaessani G6'sta ja täyttä Hartsua.

Jokerit - HIFK matsit olivat ainutlaatuisia ja siinä on syynsä. Jokereille tulee vielä ainutlaatuisia pelejä eteen.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itku meinaa tulla kun ajautui syvälle muistojen tielle. Voi veljet kun nuo tunteet ja fiilikset saisi vielä joskus takaisin. Kelatkaa nyt, täysi Areena, pääty täynnä, jatkoaika HIFK:iä vastaan... Dream on my brothers and sisters.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
-11 keväältä muistan kun G7 liput menivät ihan hetkessä kuten olettaa saattoi. Otin taktiikaksi mennä Jumbon oville olisiko ollut n. tuntia ennen Stockan lippupisteen aukeamista. Jumbossa tuolloin usein asioineena tiesin p-hallin puolelta lähimmän oven Stockalle ja ovelana marssin suoraan pääovien sijasta sinne, mutta näköjään joku muukin tiesi oven. Mieleen jäänyt kuinka jonossa näkyi paljon molempien joukkueiden värejä ja ihmiset juttelivat toisilleen hyvässä hengessä. Olisiko vielä ollut sunnuntaiaamu ja osa vähän heikossa hapessa edellisen päivän G6:n jälkilöylyistä.

Järkkäri tuli avaamaan oven ja solidaarinen jonoasetelma muuttui tietenkin juoksukilpailuksi ja en tiedä enkö käyttänyt kyynärpäitä tarpeeksi, mutta liput jäi saamatta. Yksi porukastamme päivitteli kotonaan lippupisteen sivuja, mutta ei saanut sitäkään kautta lippuja porukallemme, eli kotisohvapaikoilta katseltiin tuo katkera seiskapeli.

Kunpa vielä joskus...
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Jara76 ala elinkautisvangiksi ;) Oma paikka löytyy aina. Tuntui että tuon -12 keväänä voitetun jullisarjan jälkeen Jokereilla oli maha täynnä välieriin, eikä ollut oikein palaa traktoria vastaan. Louhivaaratuppuraiset jyräsi yli.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
@Jara76 ala elinkautisvangiksi ;) Oma paikka löytyy aina. Tuntui että tuon -12 keväänä voitetun jullisarjan jälkeen Jokereilla oli maha täynnä välieriin, eikä ollut oikein palaa traktoria vastaan. Louhivaaratuppuraiset jyräsi yli.
Puhuin siis keväästä 2011, eli tuttavallisemmin se kevät kun Hentunen ei....Game 7 pelattiin Nordiksella, eli kausarista ei hyötyä.

2012 JYP-sarja vähän kuin Cskaa vastaan parina keväänä, eli periaatteessa roikutaan mukana hyvin ja pelit olisi voineet kääntyä "miten päin vaan", mutta samalla sarjan voitto oli lopulta aika kaukana. Hieno kevät silti ja pronssista jäi ihan ok fiilis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös