Mainos

90-lukulaiset – uusi kultainen sukupolvi?

  • 249 521
  • 547

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Suomalainen pelaajatuotanto on ollut pitkään kriisissä. NHL:n ykkösvarauksia on kenttäpelaajista ollut vuosina 2003-2009 todella vähän. Kaiken lisäksi harvat ykkösvarauksemme eivät ole kehittyneet edes maajoukkueemme kulmakiviksi. Ja kun tähän lisätään, että muutkaan pelaajat eivät ole nousseet puskista tähdiksi, aihetta epätoivoon on ollut runsaasti. Oma mielenkiintonikin A-maajoukkuetta kohtaan on ollut pohjalukemissa varsinkin viime MM-kisojen jälkeen, mutta tänä syksynä näyttäisi taas näkyvän valoa tunnelin päässä. Vai onko kyse vain näköharhasta?

Tämä keskustelu on tarkoitettu 90-lukulaisten pelaajien seurantaan ja arviointiin ja suomalaisen kiekkoilun tulevaisuuden pohdintaan nimenomaan pelaajatuotannon näkökulmasta. Keskustelun aihepiiriin kuuluvat kysymykset: Onko kiekkoilumme tilanne nyt muuttumassa? Onko aallonpohja sivuutettu ja uusi nousu alkanut? Vai onko kyseessä vain tilapäinen nousu, joka pian taas palaa tuttuun uomaansa kunhan uusien NHL-tulokkaittemme kyvyt on punnittu ja köykäisiksi havaittu? Oletko pessimisti vai optimisti tai jotain siltä väliltä koskien kiekkoilumme tulevaisuutta?

Näiden kysymyksien käsittelyyn voidaan tarvita esimerkiksi seuraavia työkaluja. Voidaan laatia erilaisia skenaarioita: 1) Loistava uusi nousu. Uudet pelaajat nousivat nopeasti NHL:n tähdistöön ja lisäksi monet muutkin pienemmät lupaukset pääsivät vakikokokoonpanoihin. Tilanne on nyt yhtä hyvä tai jopa parempi kuin 2000-luvun alkupuolella. 2) Tasainen kehitys. Ne pelaajat, joilta menestystä odotettiin, sitä myös saatiin. Ja kun maajoukkueeseen tuli KHL:n puoleltakin hyviä duunareita, Suomi menestyy jatkossakin kovimmissa turnauksissa. 3) Alamäki jatkuu. Oikeastaan vain Barkov ja pari muuta saavuttivat vähintään profiilipelajatason. Muuten maajoukkueemme tulee kokonaan KHL:stä ja muista Euroopan liigoista. Suomi pärjää enää joskus MM-kisoissa tutulla solidaarisuuskiekollaan. 4) Täydellinen romahdus. NHL:ssä on enää muutama maalivahti ja pari kenttäpelaajaa pienissä rooleissa. Suomi on jämähtänyt A-sarjassakin toiselle puoliskolle ja ainoa jännitys on enää se, koska I divisioona kutsuu. Lätkäfanien ainoat ilot tulevat enää vanhojen tallenteiden katselusta.

NHL-pelaajiemme tasomittauksessa voidaan käyttää esimerkiksi seuraavanlaista haarukkaa: 1) Supertähti (pelaaja, jonka ympärille joukkue rakennetaan ja joka kuuluu All Stars vakioihin). 2) Tähti (joukkueensa ehdotonta parhaimmistoa). 3) Profiilipelaaja ( joukkueensa parhaimmistoa ja vastuunkantaja toisinaan). 4) Runkopelaaja (aina terveenä vakiokokoonpanossa). 5) Marginaalipelaaja (nelosketjun puurtaja, joka käväisee aina välillä katsomossa tai farmissa) 6) Farmipelaaja.

Pelaajanimistä keskustelu on myös mielenkiintoista. Tänä syksynä 90-lukulaisten kärki näyttää mielestäni tältä: 1) Aleksander Barkov, 2) Rasmus Ristolainen, 3) Olli Määttä, 4) Mikael Granlund ja 5) Sami Vatanen. Lisäksi on NHL-paikkaa metsästämässä koko joukko pelaajia, kuten Teemu Pulkkinen, Toni Rajala, Sami Aittokallio, Markus Granlund ja Miikka Salomäki vain muutamia mainitakseni. Kuka nousee tähdeksi ja miten muiden pelaajien käy? Saammeko taas huomata, että NHL:ssä pelaa maajoukkueellinen uusia kenttäpelaajia ja vielä monta veskariakin? Ottakaa kantaa.
 
Viimeksi muokattu:
NHL-pelaajiemme tasomittauksessa voidaan käyttää esimerkiksi seuraavanlaista haarukkaa: 1) Supertähti (pelaaja, jonka ympärille joukkue rakennetaan ja joka kuuluu All Stars vakioihin).

Mielestäni tuo on hieman kyseenalainen määritelmä supertähdelle. Pelaajaa, jonka ympärille rakennetaan, kutsutaan franchise-pelaajaksi. Läheskään kaikki franchise-pelaajat eivät ole supertähtiä, sillä supertähtiä ei voi liigassa olla kovin montaa kerralla.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
1990-luvulla syntyneistä viiden pelaajan kohdalla pitkä NHL-ura lienee selviö. Ja nämä ovat ne, jotka IceWalker jo luettelikin eli Barkov, Granlund, Vatanen, Määttä ja Ristolainen. Kenenkään muun kohdalla NHL-uraa ei voi missään määrin pitää varmana. Armialla ja Pulkkisella on iso potentiaali maalintekijöinä, mutta toisaalta heille voi ihan hyvin käydä niin, että homma ei siellä toimi ja edessä on paluu Eurooppaan. Salomäki saattaa olla tulevaisuudessa alaketjujen työmyyrä, mutta siihen on vielä matkaa. Aittokalliosta on vaikea sanoa mitään. Voi käydä kuten Hannu Toivoselle tai sitten voi tulla kovakin tähti. Ortiolla näen myös pienet saumat NHL-uraan. Toni Rajalan ja Markus Granlundin kohdalla en usko mihinkään merkittävään NHL-uraan. Jani Hakanpää saattaa onnistua ottamaan paikan kolmosparista NHL.ssä, mutta mitään sateentekijää henstä on turha odottaa.

Vielä Euroopassa pelaavista Ville Pokka on mielestäni erittäin mielenkiintoinen tapaus. Kiekollisena hän on Ristolaista ja Määttää lahjakkaampi tapaus, mutta oman pään pelaaminen taas on kaukana näiden tasosta. Hän on sellainen high risk - high reward tapaus. Artturi Lehkosen luistelu on ehkä parempaa kuin kenekään muun tässä luetellun pelaajan, mikä antaa hänelle hyvät mahdollisuudet laadukkaaseen NHL-uraan. Toisaalta hän on pienikokoinen ja varsin konservatiivisessa Pohjois-Amerikan kiekkomaailmassa sillä tuntuu edelleen olevan iso merkitys. Mutta joka tapauksessa Lehkonen tulee olemaan iso pelaaja Suomen maajoukkueelle tulevaisuudessa, vaikkei NHL:ssä natsaisikaan.

Alle varausikäisistä Kasper Kapanen ja Aleksi Saarela ovat kai ne lupaavimmat kaverit ja heidän potentiaalinsa on ymmärtääkseni todella kova. Kaiken järjen mukaan heistä pitäisi tulla tulevaisuudessa NHL-pelaajia, mutta noin nuorten pelaajien kohdalla tietysti kaikki on mahdollista.

Joka tapauksessa on selvää, että 1990-luvun ikäluokat ovat paljon parempia 1980-luvun lopun todella heikot ikäluokat. Eli siinä mielessä askel parempaan on otettu. Tosin onhan se voitava sanoa ääneen, ettei aikoinaan kovastikin kehkutettu 1992 ikäluokka ole välttämättä sittenkään niin hyvä kuin odotettin. Donskoi on jämähtämässä liigajyräksi, Pulkkisen kehitys on ollut poukkoilevaa ja hidasta eikä kulta-Mikenkään NHL-ura kovin kaksisesti alkanut.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
erku: mitäs mieltä Teräväisestä? Chigago kun oli varsin tyytyväinen häneen.

Jokereilta on tulossa mitä ilmeisemmin pari 1999 syntynyttä junnua, jotka kuulemma dominoivat tällä haavaa c-junnuissa, mutta matka on vielä pitkä heillä (Sami Moilanen ja Linus Nyman).
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
erku: mitäs mieltä Teräväisestä? Chigago kun oli varsin tyytyväinen häneen.

Heh, jotenkin ihmeessä unohdin hänet. Hän lienee kanssa melko varma pitkän NHL-uran tekevä pelaaja. Toki nykyinen Chicago ei välttämättä ole se helpoin paikka lyödä läpi, mutta ennen pitkää kaiken järjen mukaan Teukka NHL:ssä tulee breikkaamaan.
 

SkagGully

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Real Atlético Viinijärvi City United
Mitähän muuten Rajalalle kuuluu nykyään? Sapattivuosi meneillään? Kaikki jäljet näyttävät päättyvän taannoiseen sopimuksen purkamiseen Edmontonin kanssa...
 

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mua kiinnostaisi kovasti tietää jotain perusteluja sille, miksi Mikke Granlundin ja Teräväisen pitkä NHL-ura on "melko varma".

Itse mietin vähän samaa. Nimittäin tällä hetkellä Määttä ja Vatanen ovat esiintyneet oikeasti todella hyvin edukseen. Barkov pelannut kaksi peliä joten ei voi vielä aivan sanoa. Mikellä on kyllä liike parantunut todella paljon ja rohkeutta tullut lisää. Onnistumisia jos nyt saa niin tulee olemaan varma NHL pelaaja.

Itse kyllä kummastelen jos Vatanen tiputetaan AHL tällä kaudella. Kaveri on ollut parhaita pakkeja kummassakin pelissä
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Mitähän muuten Rajalalle kuuluu nykyään? Sapattivuosi meneillään? Kaikki jäljet näyttävät päättyvän taannoiseen sopimuksen purkamiseen Edmontonin kanssa...
Huhujen mukaan kärkkyy KHL-sopimusta ja mikäli sopivaa ei löydy niin suunta on luultavasti Liiga (tarkempi osoite lienee Ilves).
 

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
erku: mitäs mieltä Teräväisestä? Chigago kun oli varsin tyytyväinen häneen.

Jokereilta on tulossa mitä ilmeisemmin pari 1999 syntynyttä junnua, jotka kuulemma dominoivat tällä haavaa c-junnuissa, mutta matka on vielä pitkä heillä (Sami Moilanen ja Linus Nyman).

Näissä kannattaa olla aina vähän varuillaan. Esim Janne Kumpulainen oli junnuissa aivan ylivoimainen omassa ikäluokassaan ja pelasikin myös vanhemmissa ja pelaa tällä hetkellä suomisarjaa.
-98 synteineistä Jesse Puljujärvi (187/85) saattaa olla tulevaisuudessa kovatekijä, on ainakin tällä hetkellä.
-97 Nättinen, Saarela tulee ainakin mieleen, Ruuskanen on myös aika massiivisen kokoinen ja ilmeisesti osaa pelatakkin. Jere Huuhka myös pienellä varauksella. Ei mikään superlupaus, mutta potentiaalia on.
 

mohmot

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Barkovia voidaan jo käytännössä pitää varmana pitkän ja hyvän uran luovana pelaajana. Alla listaus vuodesta 2000 vuoteen 2012 draftin 2. varauksista. Kovassa seurassa Barkov on.

2000 : Dany Heatley
2001 : Jason Spezza
2002 : Kari Lehtonen
2003 : Eric Staal
2004 : Evgeni Malkin
2005 : Bobby Ryan
2006 : Jordan Staal
2007 : James Van Riemsdyk
2008 : Drew Doughty
2009 : Victor Hedman
2010 : Tyler Seguin
2011 : Gabriel Landeskog
2012 : Ryan Murray
 
Barkovia voidaan jo käytännössä pitää varmana pitkän ja hyvän uran luovana pelaajana. Alla listaus vuodesta 2000 vuoteen 2012 draftin 2. varauksista. Kovassa seurassa Barkov on.

Teuvo Teräväisen kohdalla voitaisiin kai vastaavasti katsella numerolla 18 varattuja pelaajia:

Shawn Antoski, Glen Murray, Jason Smith, Jesper Mattsson, Brad Brown, Petr Sykora, Matt Higgins, Michael Holmqvist, Dimitri Kalinin, Konstantin Koltsov, Brooks Orpik, Jens Karlsson, Denis Grebeshkov, Eric Fehr, Kyle Chipchura, Ryan Parent. Chris Stewart, Ian Cole, Chet Pickard.

Tuota listaa katsellessa herää väkisinkin kysymys, että millä perusteella Teräväisen pitkä NHL-ura on melko varma. Ovatko näytöt SM-liigassa olleet niin jäätävän kovat?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kovassa seurassa Barkov on.

Kovassa seurassa Barkov kieltämättä on, mutta toisaalta on hyvä pitää mielessä tuon draftin yksi erikoispiirre. Draftin kärkiäijät olivat äärimmäisen tasaisia ja loppujen lopuksi kärkinelikko oli hyvin pienin marginaalein liikenteessä. Jos Floridan tarpeet olisivat olleet hieman muualla, olisi Barkov helposti tipahtanut sijan tai kaksi. Jos Barkovia vertaa 2000-luvun 2.-4. varauksiin, taso tippunee jo hiukan. Toki hyvän uran monet noista ovat luoneet, mutta kirkoissa tuota ei ole täysin kuulutettu. Lisäksi jos vertaa Barkovia sijoihin 1.-4., Barkov on helvetin kovassa seurassa.

On myös hyvä muistaa se, että edes ykkösvaraus ei välttämättä takaa hyvää uraa NHL:ssä. 2000-luvulla noista on kuoriutunut melko hyvällä prosentilla tähtiä, mutta vielä vuoden 1999 draftissa Patrik Stefan huudettiin lavalle ensimmäisenä.

Kaiken kaikkiaan tilanne taitaa olla se, että draftin kärkivaraus taannee hyvät näytönpaikat ja ovat perinteisesti menneet pelaajan uran kannalta melko hyvin, mutta liikaa johtopäätöksiä en lähtisi vetelemään. Loppujen lopuksi jokainen pelaaja on yksilö ja yksikin vamma saattaa asettua esteeksi huippu-uran rakentamiselle NHL:ssä. Barkovilla on kaikki eväät ja mahdollisuudet nousta aivan ykköskoriin asti, mutta vielä parin NHL-ottelun jälkeen en lähtisi vetelemään liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Todennäköisyydet puoltavat huippu-uraa, mutta 100% varma se ei vielä ole.
 

jorkkila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dallas Stars
Teuvo Teräväisen kohdalla voitaisiin kai vastaavasti katsella numerolla 18 varattuja pelaajia:

Shawn Antoski, Glen Murray, Jason Smith, Jesper Mattsson, Brad Brown, Petr Sykora, Matt Higgins, Michael Holmqvist, Dimitri Kalinin, Konstantin Koltsov, Brooks Orpik, Jens Karlsson, Denis Grebeshkov, Eric Fehr, Kyle Chipchura, Ryan Parent. Chris Stewart, Ian Cole, Chet Pickard.

Tuota listaa katsellessa herää väkisinkin kysymys, että millä perusteella Teräväisen pitkä NHL-ura on melko varma. Ovatko näytöt SM-liigassa olleet niin jäätävän kovat?

kommentista muutama viikko jo viereähtänyt mutta satuin paikalle ja tuli mieleen että suurin osa NHL GM:stä on todenneet että on täysi mysteeri miksi TT putosi noin alas. Koska esimerksi Montrealin listoilla mies oli sijalla kolme! Ja jos Galchenyuk sekä Yakupov olisivat varattu ennen kolmantena olevaa Montrealia olisivat he varanneet TT:n tuolla #3 varauksella. Pienistä se on kiinni
 
kommentista muutama viikko jo viereähtänyt mutta satuin paikalle ja tuli mieleen että suurin osa NHL GM:stä on todenneet että on täysi mysteeri miksi TT putosi noin alas.

Jos suurin osa NHL:n GM:istä on ihan oikeasti sitä mieltä, että Teräväisen olisi pitänyt mennä huomattavasti aikaisemmin, niin herää kysymys, että eikö GM:illä ole mitään sananvaltaa oman seuransa varauksien suhteen. Vai tarkoittaako tuo "suurin osa" niiden joukkueiden GM:iä, jotka varasivat sijoilla 1-5 ja sijoilla 19-30.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
kommentista muutama viikko jo viereähtänyt mutta satuin paikalle ja tuli mieleen että suurin osa NHL GM:stä on todenneet että on täysi mysteeri miksi TT putosi noin alas. Koska esimerksi Montrealin listoilla mies oli sijalla kolme! Ja jos Galchenyuk sekä Yakupov olisivat varattu ennen kolmantena olevaa Montrealia olisivat he varanneet TT:n tuolla #3 varauksella. Pienistä se on kiinni

Olisiko jotain lähdettä tälle? Kun kuulostaa tuo 3. varaus aika hurjalta... muttei toisaalta ihan utopistiselta, jos Habs halusi varata nimenomaan hyökkääjän eikä missään nimessä puolustajaa kuten Murraytä tai Riellyä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Jos suurin osa NHL:n GM:istä on ihan oikeasti sitä mieltä, että Teräväisen olisi pitänyt mennä huomattavasti aikaisemmin, niin herää kysymys, että eikö GM:illä ole mitään sananvaltaa oman seuransa varauksien suhteen. Vai tarkoittaako tuo "suurin osa" niiden joukkueiden GM:iä, jotka varasivat sijoilla 1-5 ja sijoilla 19-30.

Hyvin mahdollista, että Teräväinen on ollut joka joukkueella top 15:ssä, mutta edellä olleet pelaajat ovat vaihdelleet roimasti, ja aina joukkueen omalla listalla on ollut joku parempi, ennen kuin tuli Chicagon vuoro.
 

jorkkila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dallas Stars
Kuten joku jo mainitsi niin joukkueiden listat ja tarpeet vaihtelevat paljon NHL:n puolella ja ei TT ehkä ollut kaikkien listojen kärkipäässä mutta yleisesti mitä muistelen niin draftin alla top 10 oli TT:n paikka, toisin kävi.

Olisiko jotain lähdettä tälle? Kun kuulostaa tuo 3. varaus aika hurjalta... muttei toisaalta ihan utopistiselta, jos Habs halusi varata nimenomaan hyökkääjän eikä missään nimessä puolustajaa kuten Murraytä tai Riellyä.

Suoria lainauksia en Bergeviniltä tai Timminsiltä löytänyt mutta allhabsistä löyty lainaus:
"Teravainen could surprise: There’s been lots of speculation about who the Canadiens will select with their No. 3 pick at the NHL Entry Draft. We’ve known for quite some time that Trevor Timmins is fond of two players Alex Galchenyuk and Teuvo Teravainen. While it may seem unlikely for Teravainen to go in the Top 5, Marc Bergevin said that there will be surprises in the first round as teams’ top choices seem to vary widely."

Ja myös monet skouttausfirmat listan TT:n top 10 ja mm. arvostettu Red Line sijoitti pojan top 3. http://usatoday30.usatoday.com/sports/hockey/columnist/woodlief/story/2012-04-22/nhl-draft-april-red-line-report/54474130/1
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Suomikiekon murheet materiaalista alkavat olla taaksejäänyttä elämää. Nämä olympialaiset käydään vielä vanhalla matskulla, mutta jo seuraavissa kisoissa joukkue voisi olla tämä 90-lukulaisittain:

Maalivahdit:

Saros, Husso, Aittokallio

Puolustajat:

Määttä, Ristolainen, Pokka,
Vatanen, Vainonen, Lindell,
Hakanpää.

Hyökkääjät:

Barkov, Teräväinen, Mikael Granlund,
Markus Granlund, Armia, Pulkkinen,
Mäenalanen, Haula, Donskoi,
Hartikainen, Salomäki, Lehkonen,
Saarela.

Ja kun otetaan huomioon, että näiden pelaajien lisäksi on muutama hyvä ulkopuolelle jäänyt, ei tulevaisuus vallan pahalta näytä. Suomella on monta sentterivirtuoosia ja jos nyt parikin maalintekijää lyö itsensä läpi, hyvältä näyttää. Jopa puolustus näyttää muutaman vuoden päästä jo ihan kelvolliselta eli ei tarvitse roudata kisoihin enää Saloa ja Timosta. Puolustukseen tarvitaan myös järeitä kavereita, joten siksi esim. Honka ei tällä hetkellä mahdu rosteriin.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Vähän riippuu myös siitä, mikä on tavoitteena. Jos NHL on mittari, niin isokokoisempia pelaajia pitäisi saada putkesta läpi. Kuten Ruotsi nyt.

Jos taas maajoukkueen menestys riittää, niin isossa kaukalossa pärjää Meidän Pelillä ja hyvin liikkuvilla pikkumiehillä. Esim. tästä mestarijoukkueesta iso osa jäänee ilman pelipaikkaa NHL:ssä ihan kokonsa takia.
 

PJx

Jäsen
Katotaan, miltä maailma muutaman vuoden päästä näyttää. Vasta Barkov ja Määttä ovat noista antaneet ns. varmoja näyttöjä, mutta heidänkin tie saattaa katketa loukkaantumisiin. Tästä tulee mieleen Tuomo Ruutu, jolta itse odotin sankaritekoja. Vähän samaan tyyliin katselin U20-kisoissa Lepistön otteita ja olin näkevinäni kaverin otteissa aineksia isompaankin, eivät realisoituneet.

20v kaveri on pääsääntöisesti vasta lunastanut lipun tielle ammattiurheilijaksi. Se vaativin askel on vielä ottamatta. Homma saattaa kaatua vaikkapa siihen, ettei ole kykyä (tahtoa tai edellytyksiä, aivan sama) tehdä vaadittavaa työmäärää. A Berg taisi kuulua tähän kategoriaan.

Kun katsoo esimerkiksi edellisten Suomen U20-mestareiden listaa, niin huomaa, ettei ne listat kerro koko totuutta ikäluokan laatupelaajista. Tason leveys kertoisi paljon enemmän, sillä listojen ohi tulee nousemaan huimia kavereita. Vastaavasti osa junnustaroista jää pienempään rooliin.

En enää viitsi hehkuttaa mielessä valoisaa tulevaisuutta junnujen kautta. Kun osapuilleen vuosikerrasta 85 lähtien aina katseli optimistisena, että nythän on vihdoin valoisa tulevaisuus kun pukkaa tosi lahjakkaita junnuja, jotka breikkaavat muutaman vuoden päästä, niin vähitellen oppi skeptikoksi. Lahjakkaita tai ei, mutta tie huipulle on edelleen löydettävä.
 

Schadowan

Jäsen
Barkov, Teräväinen, Määttä, Ristolainen, Mi Granlund ja Vatanen. Siinä varmat NHL-miehet 90-luvulla syntyneistä.

Seuraavalla tasolla tulevat Armia, Haula, Pokka, Ma Granlund, Pulkkinen, Salomäki ja Lehkonen.

AHL/EHT-tasolla on Hartikaista, Komarovia, Lehterää yms yms, joista joku saattaa vielä NHL:ssäkin breikata.

Varaamattomissa pelaajissa on vaikka ketä, mutta heistä voidaan tehdä tarkempaa analyysia 2-4 vuoden sisällä.

Sen voi ainakin todeta, että 2018 kisoissa on meillä tarjolla erinomaisia sentterivaihtoehtoja: Barkov, Filppula, M.Koivu Granlund, Teräväinen näin etunenässä. Puolustus tulee olemaan nuori, mutta selkeästi tasokkaampi kuin mitä nyt. Veskarit ovat nyt aina hyviä. Maalintekijöitä tarvitaan kyllä edelleen. Toivon mukaan 96-98 ikäluokista kuoriutuisi edes yksi NHL-tason sniper.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös