Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

90-lukulaiset – uusi kultainen sukupolvi?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana IceWalker, 06.10.2013 klo 09.21.

 1. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Ihan mukavaan kouluun pääsee sitten Kasper Kotkansalo ensi kaudesta alkaen pelailemaan, kun eilen julkistettiin, että herra siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan Boston Universityn riveihin. Kyllä, sama koulu jota kautta pinnalle ovat pompahtaneet mm. Jack Eichel, Ahti Oksanen, Charlie Coyle, Colin Wilson, Nick Bonino, Alex Chiasson yms..

  Ihan mukavanoloinen valmennustrio Bostonilla ainakin vielä tällä kaudella sillä päävalmentajina (huom, niitä löytyy kaksi) toimivat pitkän linjan NCAA-valmentaja David Quinn, joka toimi viime kaudella mm. Yhdysvaltain maajoukkueen apuvalmentajanakin MM-kisoissa ja joka aloitti oman valmennusuransa jo kaudella 1994/95 kolmikymppisenä Northeastern Universityn riveissä. Quinnin tandemina toimii hieman tuoreempi nimi: Albie O'Connell. O'Connell on toiminut apuvalmentajana kaudesta 2003/04 alkaen useassa eri yliopistossa, mukaan lukien Harvardin arvostettu yliopisto, kunnes viime kaudeksi päätyi Quinnin aisapariksi Bostonin riveihin.

  Apuvalmentajana Bostonissa toimii NHL:ssä peliurallaan yhteensä päälle 1 300 peliä pelannut, kahdesti urallaan Stanley Cupin ('91, '96) voittanut ja kertaalleen jopa World Cupin ('96) voittanut Scott Young. Young on vielä suht tuore nimi valmentajamaailmassa, mutta on kuitenkin tasaisesti tehnyt nousuaan USHS-liigan kautta yliopistomaailmaan. Ja voisin kuvitella, että sieltä löytyy aikamoinen tietotaito päästä siitä, miten peliä tulisi pelata voittavasti.

  Kotkansalo saa ihan mukavaa seuraa ensi kaudeksi tuonne, kun Bostonin yliopiston riveihin ovat siirtymässä myös sellaiset pelaajat kuin Ty Amonte sekä Brady Tkachuk. Ja kyllä, Ty on Tonyn poika ja Brady Keithin poika. Ja kyllä, ilmeisesti melko lupaavista kavereista heidänkin kohdalla kyse.

  Hockey Commitments Twitterissä: "Kasper Kotkansalo (Sioux Falls Stampede) has committed to Boston University for 2017-2018. @TerrierHockey @KKotkansalo @sfstampede @USHL"
   
 2. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Vaakanainen palannut kentille. Ensimmäisenä pistää silmään että pärjää jo ihan hirvittävän paljon paremmin tuolla kulmissa kuin viime kaudella. Otteet on jämäköityneet. Lisäksi Urhon peliasento on minusta todella hyvä. Pää ylhäällä koko ajan ja näkee koko kentän. Ykkössyötöt napsuvat omien lapoihin ja vaikuttaisi ihan hyvältä luistelijaltakin.

  Saanut paljon peliaikaa ainakin tässä 3. erässä. Vähän on vielä joitain pieniä huolimattomuusvirheitä, mutta kyllä tämä pelimies on ihan ehdottomasti.
   
 3. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Vesalainen penkitetty näköjään tämän päivän peliin. Hyvin tuo mun mielestäni on pelannut niissä peleissä mitä olen nähnyt, mutta pisteitä olisi kyllä saanut tulla vähän enemmän. Ei ole mitään ykkösketjun materiaalia missään nimessä vielä Frölundaan, mutta jossain 3. ketjussa olisi minusta aika optimaalinen pelaaja. Vesalainen kuitenkin tekee ihan pirusti hommia kentällä ja tuo paljon sinne energiaa. Ja on ihan miehen otteet jo kaksinkamppailuissa.

  Mutta eihän tuosta tiedä, että oliko tämä nyt vain tähän peliin vai miten jatkuu.
   
 4. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
 5. Odessa_park Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, OTP
  98-syntyneen Janne Kuokkasen alku London Knightissa ollut aika kova: Kahdeksaantoista otteluun tehot 12+17=29.
   
 6. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Julius Hongan onnistunut debyytti on erittäin iloinen uutinen Suomen A-maajoukkueelle. Näyttäisi siltä, että hänestä saadaan jo ensi kaudeksi vakiopakki NHL:n. Tämä parantaa merkittävästi valintamahdollisuuksia A-maajoukkueelle. Enää ei ole pakko turvautua väsyneisiin veteraaneihin, vaan pakisto olympialaisiin voidaan ilman loukkaantumisia koota kokonaan 90-lukulaisista. Vakiopakkeja NHL:ssä on siis tällä hetkellä kolme, Vatanen, Ristolainen, Määttä; säännöllisesti pelaavia kolme Nutivaara, Lindell ja Jokipakka ja AHL-pelaajia Honka ja Lindbohm.

  Vaikka tilanne on siis kohenemassa, vakiopakkien määrä on hyvin pieni eikä siedä loukkaantumisia. Juolevin mahdollinen debyytti ensi kaudella parantaa tilannetta, mutta todennäköisesti vasta kaudella 2018-19 meillä voisi olla edes kuusi vakiopakkia NHL:ssä. Määrä on edelleen huippuvuosiin verrattuna todella pieni.

  Kiekkohistoria voi olla joskus yllättävää. Kuka muistaa, että 2000-luvun alussa meillä oli 2 maajoukkueellista NHL-pakkeja? Kaudet 2002-03 ja 2001-02 olivat tässä suhteessa ennätyksellisiä: peräti 15 puolustajaa sai nimensä ottelupöytäkirjoihin. Vakiopakkien ottelumäärät olivat kaudella 02-03 seuraavat: Timonen (72), Niinimaa (76), Salo (79), Numminen (78), Lydman (81), Lumme (73), Berg (78), Väänänen (67). Lisäksi erinäisiä matseja pelasivat Laukkanen, Koivisto, Helenius, Kultanen, Jokela, Pettinen ja Haakana. Ja seuraavalla kaudella debytoi muuan Pitkänen. 2000-luvun alkuvuosina NHL:ssä debytoi joka vuosi suomalaisia puolustajia.

  Tätä taustaa vasten olympiahopea-06 tai WC:n kompurointi-16 eivät olleet mitään järisyttäviä asioita. Kunhan aikaa kuluu, saamme ainakin vuoteen 2020 mennessä kokeneen ja edustavat pakiston A-maajoukkueelle.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2016 klo 17.26
 7. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Juuso Välimäki tehnyt hattutempun viime yönä. Painaa jo yli PPG tahdilla pisteitä WHL:ssä joka on puolustajalle aika poikkeuksellista. Luulisi että hänet U20-kisoissa nähdään jos ei nyt mitään ihmeellistä tapahdu.
   
 8. Leijonamieli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tässä kun puhutte 90-lukulaisist tähdist ni saattais kiinnostaa hetki sit ilmestynyt kirja Jäähän kohdistunut rakkaus. Meinaan aika mielenkiintost oli lukee, minkälaiset olosuhteet on Barkovist tehny huippupelaajan. Niin no oli helmes kirjas itte kertoneet lätkäuransa Vatane ja Armiaki. Suosittelen. Respectiä.
   
 9. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Rupesin fiilistelemään jo ens kauden mahdollisia pelaajia nuorten MM-kisoihin, sentteristö ja pakisto pitäisi ainakin olla kunnossa ensi kisoissa:

  Räsänen A C -98
  Heponiemi C -99
  Somppi C -98
  Ikonen C -99
  Mäkinen C -98
  Kuokkanen C/LW -98
  Koivula LW -98
  Tolvanen LW -99
  Vesalainen RW -99
  Moilanen RW -99
  Tuulola RW -98
  Nyman RW -99
  Jääskä LW -98
  Koppanen LW/C -98
  Nurmi RW -98
  Oksanen RW -98
  Koskenkorva C -99
  (Puljujärvi RW -98)
  (Laine LW -98)

  Kuokkanen-Räsänen-Nyman
  Tolvanen-Ikonen-Vesalainen
  Koivula-Somppi-Oksanen
  Jääskä-Mäkinen-Nurmi
  Heponiemi

  Juolevi D -98?
  Jokiharju D -98
  Salo D -98
  Vaakanainen D -99
  Välimäki D -98
  Heiskanen D -99
  Räsänen E D -99
  Felixon D -98
  Niemeläinen D -98
  Almari D -98
  Vesterinen D -99
  Kotkansalo D -98
  Teräväinen D -99
  Reunanen D -98

  Välimäki-Salo
  Vaakanainen-Heiskanen
  Felixon-Jokiharju
  Niemeläinen

  Luukkonen G -99
  Lebedeff G -99
  Kotkaniemi G -99
  Laakso G -98
  Halonen G -98

  Luukkonen
  Laakso
  Halonen

  Tietysti on mahdollista, että olisi joku Vesalainen tai Tolvanen tai joku muu tulevista ykköskierroksen varauksista NHL:ssä Puljun, Laineen ja kenties Juolevin lisäksi.

  edit: vähän muokattu
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2016 klo 11.00
 10. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Kyllähän tästä 90-luvun sukupolvesta voidaan puhua kaikkien aikojen suomalaisena sukupolvena. Laskeskelin tuossa että minkä verran on realistista odottaa suomalaisia kenttäpelaajia pelaavan NHL:ää tuossa 2020-luvun alkupuolella vakiokokoonpanoissa. Päädyin siihen että luku voisi olla suurin piirtein 35.
   
 11. Odessa_park Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, OTP
  Lainaus:
  Hyvä lista, mutta lisäisin Kärppien vakiokokoonpanoon jo nousseen ja pari maaliakin tehneen Jesse Koskenkorvan mukaan spekulaatioihin. Takoi myös alkukaudesta piste per peli tahtia a-junnuissa 17-vuotiaana.
   
 12. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Jep, lisätty, kova kilpailu tulee kyllä sentterin paikoista. Pystyykö Jesse pelaamaan laidalla?

  Edit: Niin ja seuraavan vuonna sentterinpaikoille on ehdolla sellaisia kuin Ikonen, Heponiemi,Koskenkorva ja Kotkaniemi.
   
 13. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Nyt kun U20-turnaus on Suomen osalta ohi, niin lienee paikallaan pohtia, että minkälaista joukkuetta on odotettavissa kevään U18-kisoihin? Täysin varmoina niminä voitaneen pitää Luukkosta, Heiskasta, Vaakanaista, Jokiharjua, Tolvasta ja Vesalaista. Erittäin suurella todennäköisyydellä mukana lienevät myös Heponiemi, Koskenkorva, Ikonen, Nyman, Moilanen ja E.Räsänen. Miten näette, että kentälliset muotoutuvat ja onko nippu yhtä hyvä kuin vuosi takaperin? Ainakin nämä edellisissä kisoissa mallikkaasti esiintyneet "ysiysit" ovat vuoden kokeneempia.
   
 14. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  90-lukulaiset ovat ottaneet vallan NHL:ssä suomalaispistepörssissä tällä kaudella. Katsotaanpa NHL:n top 10 suomalaiset eri vuosilta:
  2010-11: 10/ 0 (80-lukulaiset/90-lukulaiset), 2011-12: 10/ 0, 2012-13: 10/ 0, 2013-14: 8 / 2, 2014-15: 6 / 4, 2015-16: 5/5 ja 2016-17: 2 / 8. Tämän kauden lukemat tuskin enää muuttuvat, vain Komarov voi vielä murtautua top 10, Jokinen sen sijaan vaikuttaa olevan syväjäässä. Filppula ja Koivu pitävät yllä 80-lukulaisten edustusta.

  Ensimmäiset 90-lukulaiset top 10 olivat Mikael Granlund ja Määttä. Pari kautta sitten suomalaiset pistemäärät olivat hyvin alhaisia, esim. 2014-15 suomalaisten pistepörssin voitti Koivu 48 pisteellä! Nyt tilanne on huomattavasti kohentumassa, hienointa tietysti on se, että jopa NHL:n pörssikärjessä (top 20) on jo yksi suomalainen pitkästä aikaa, tuleva supertähti Patrik Laine.

  Maajoukkueen kannalta tilanne ei tietenkään ole vielä ideaalinen: parempi olisi, jos 80-lukulaisia olisi vielä enemmistö pörssikärjessä kovilla pisteillä. Mutta kun vuosina 1985-89 ei huippulahjakkuuksia kenttäpelaajissa ollut lainkaan, puuttuvat pörssikärjestä nuo ikäluokat, joiden pitäisi nyt dominoida suomalaisten pistepörssiä. Koivu, Filppula ja Jokinen yrittävät vielä ylläpitää 80-luvun alun hyvien ikäluokkien lippua yllä. Toisaalta on niin, että muutaman vuoden päästä maajoukkueen tilanne on jo erittäin hyvä, jos pelaajien kehitys jatkuu nopeasti. Vuoden 2022 olympialaisissa Suomella on jo saumat taistella kullasta, jos valmennus kykenee luomaan Suomelle voittavan pelitavan.

  Masentavan syksyn ja alkutalven sijaan kannattaa siis rakennella 20-luvun ketjuja, miltä näyttäisi vaikkapa Puljujärvi-Aho-Laine, Rantanen-Barkov-Teräväinen, Granlund-MaGranlund-Haula, Salomäki-Hintz-Armia jne. Valinnanvaraa on paljon, vielä ei kannata riidellä makuasioista.
   
 15. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Just eilen tuli mietittyä tuota että kun tuo Granlund on nyt puhjennut vielä tuollaiseen lentoon, niin aikamoinen hyökkäysarsenaali tulee Suomella olemaan 2020-luvulla käytössään. Leveyttäkin on enemmän kuin ikinä ennen.

  Granlund(it), Teräväinen, Rantanen, Aho, Puljujärvi, Armia, Laine, Haula, Barkov ym. Kyllähän noista saa jo melkoiset ketjut pyöriteltyä läjään ja vielä on monta äijää reservissä. Kapanen ei ole vielä näyttänyt kynsiään NHL:n puolella, joten ei tässä vaiheessa uskalla sanoa vielä mitään. Kuten ei myöskään esimerkiksi Tolvasesta eikä tietenkään kenestäkään vielä nuoremmista.
   
 16. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Itse listaan tähän näkemykseni pelkästään hyökkäyksen osalta. Puolustus on rautainen, mutta niin on hyökkäyskin.

  Tolvanen - Ikonen - Vesalainen
  Nyman - Heponiemi - Moilanen
  Ylönen - Koskenkorva - Luusuaniemi
  Talvitie - Kotkaniemi - Pajuniemi
   
 17. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Hyvältä näyttää ketjut. Puolustus voisi olla seuraavanlainen, riippuen Vaakanaisen tilanteesta.

  Miro Heiskanen - Henri Jokiharju
  Urho Vaakanainen - Eemeli Räsänen
  Otto Latvala - Eero Teräväinen

  Niin ja toki maalivahdit ovat kovia. Luukkonen kisojen paras ja Lassi Lehtinen hyvä kakkonen.
   
 18. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Saman suuntaisia ajatuksia täälläkin. Itse asiassa niin hyviä, etten osaa itsekään oikein parempaa nippua lyödä kasaan. Ehkä voisin tarjota puolustukseen Saku Vesteristä tai jopa 2000-syntynyttä Toni Utusta, tai Aleksi Anttalainen, Nuutti Viitasalo tai vaikkapa Bernard Isiguzo. Tuo Otto Latvala on itselleni ihan vieras nimi.

  Jätetään hyökkäykseen vielä ovea auki jollekin nuoremman ikäluokan huipulle Kotkaniemin lisäksi, esim. Niklas Nordgren.
   
 19. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Jep, koska 2010-luvun puolivälin jälkeen on tullut hyvin lupaavia pelaajia paljon, pari heikompaakaan ikäluokkaa eivät jatkossa vaikuta menestymismahdollisuuksiin. MM-kisoissa ongelmaksi voi tavallaan tulla tason leveys, koska maajoukkueesta kieltäytyminen on aiempaa helpompaa, kun "kaveritkaan eivät viitsi". Mutta todellisista huipputurnauksista kieltäytyjiä on edelleen vähän.
   
 20. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Hahmotellaas huvikseen Olympiajoukkue, ilman 80-luvulla syntyneitä vanhuksia. Koivua, Lehterää, Filppulaa tuonne varmaan menisi, mutta katsotaan pitemmälle tulevaisuuteen.

  Kurkkasin pisteet per peli tilastoon vimoset 2 kautta:

  Mikael Granlund 0.63 --- Aleksander Barkov 0.84 ---- Patrik Laine 0.88
  Mikko Rantanen 0.43 --- Sebastian Aho 0.55 --- Joonas Donskoi 0.43
  Artturi Lehkonen 0.32 --- Teuvo Teräväinen 0.47 --- Jesse Puljujärvi 0.29
  Markus Granlund 0.30 --- Erik Haula 0.43 --- Joel Armia 0.25

  Hyökkäys on kyllä mainio, eikä sinne tarvita mitään roolipelaajia enää, ne sivuosaamiset löytyy näiltäkin kavereilta, jotka ovat jo pisteidenteossa parhaita.


  Olli Määttä 0.21 --- Rasmus Ristolainen 0.55
  ( Olli Juolevi ) --- Sami Vatanen 0.50
  Jyrki Jokipakka 0.21 --- Julius Honka 0.38

  Esa Lindell 0.20 - ( Vili Saarijärvi )
  Markus Nutivaara 0.18 - Petteri Lindbohm

  Tuukka Rask
  Juuse Saros

  On kyllä hienoa aikaa kun tämä jengi joskus jalkautetaan.
   
 21. Byyri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lugu
  Tolvanen - Koskenkorva - Vesalainen
  Nyman - Ikonen - Moilanen
  Pajuniemi - Heponiemi - Virtanen
  Ranta - Kotkaniemi - Nordgren
  Luusuaniemi

  Vaakanainen - Jokiharju
  Heiskanen - Räsänen
  Vesterinen - Teräväinen
  Latvala

  Luukkonen
  Lehtinen
  Kotkaniemi
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2017 klo 12.14
 22. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  Rask on syntynyt 1987, jos nyt meinattiin vain 1990-luvulla syntyneitä. Mutta onhan tuohon maalivahdin hommiin tarjolla sitten tulevaisuudessa Saroksen lisäksi myös Ville Husso ja Kaapo Kähkönen, muiden muassa. Ehkä Veini Vehviläisestäkin vielä vehk... kehkeytyy myös maajoukkueessa menestyvä kassari. Ihan samankaltaista huipputalenttien ryhmää ei nyt ole tarjolla, mutta veskareissa leveyttä ei ehkä tarvitsekaan niin paljoa kuin mitä on ollut. Antti Raanta on lisäksi syntynyt 1989 ja hänelläkin vielä monta hyvää pelivuotta edessä, ehkä jopa ne parhaimmat.
   
 23. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Tolvasesta hassu seikka, että niin näkymätön kun hän olikin U20-kisojen varsinkin ensimmäisissä peleissä, niin päätyi silti PPG tehoihin, eli 6 ottelussa 2+4.
   
 24. Karnapuntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juniorikiekko, Suomi, Tanska, JYP
  2017 USHL/NHL Top Prospects Game Rosters

  USHL Top Prospects -pelin neljästä suomalaisesta tosiaan 3 pois loukkaantumisten vuoksi. Eeli Tolvanen, Santeri Virtanen ja Eero Teräväinen siis korvattu, jäljelle jäi enää Kasper Kotkansalo.

  Harmin paikka, olisi ollut loistava lisänäytönpaikka kaikille. Tolvanen toki jo yleisestikin suuri nimi, mutta Virtasen ja Teräväisen puuttuminen huonompi juttu.
   
 25. Mikael Pelzfuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tässä ei turhia selitelty. Onko tämä joukkue kevään U18-kisoihin? Siinä tapauksessa näyttää ihan pätevältä. Syksyn Hlinka-turnaus ei mennyt ihan putkeen, mutta tässä on paljon sieltä puuttuneita pelaajia, esim. Tolvanen, Vesalainen ja Heiskanen. Pikkuleijonien valmentajana toimii joku nevahööd Juuso Nieminen. Paha mennä sanomaan hänestä mitään, mutta luultavasti vetää paremmin kuin Urama.