26.4 Itävalta-Suomi, Helsinki

  • 7 742
  • 87

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäisen erän perusteella: Suomen puolustajat, tulkaa pois - siellä on peli.

No ei, mutta ei paljon toisinkaan. Omaa maalinedustaa siivosivat pääasiassa kaikki muut kuin pakit. Lydmanilta aika kylmä ratkaisu ja Väänäseltä reipas taklaus. Siinä Suomen pakkien ansiot tähän mennessä. Voip' olla, että Marko Kiprusoff on pelaajana Heleniusta parempi, mutta kilistääkö paras joukkue vs. parhaat pelaajat mitään kelloja? Miten Ruotsia vastaan, jos Itävallan kanssa on näin?

Suomella on ykköskentällisessä viisi hyökkäävää hyökkääjää. No tämän tietävät toki kaikki amatööritkin, joten eiköhän se Virrallekin jossain vaiheessa aukene.

Katsellaan toki pari erää lisää ennen kunnon ruoskimista. Verryttely on silti tarpeen, ettei tule sitten revähdyksiä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Muksu
Suomella on ykköskentällisessä viisi hyökkäävää hyökkääjää. No tämän tietävät toki kaikki amatööritkin, joten eiköhän se Virrallekin jossain vaiheessa aukene.
Niinimaa on kyllä mielestäni melko puolustava kaveri, mutta neljä hyökkäävää pelaajaa. Eikä yhtään sellaista pelaajaa joka tekee sen likaisen työn.

Itse ihmettelenkin eniten mitä v***ua Ville-Pelle Peltonen tekee ykkösen laidassa. Kyllä taas Ara pudotti vääriä kavereita joukkueesta (= Nieminen). Aika erikoista että parhaiten ykkösen laituriksi soveltuva kaveri putoaa joukkueesta.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niin pakkiparithan on vedetty ihan päin vattua. Roolitus pitäisi olla niin että Timonen/Niinimaa ykköseen, viereen Lydman, toiseen pariin Timonen/Niinimaa viereen Väänänen, kolmanteen sitten Nummelin/Kipru ja viereen Helenius. Näin olisi puolustava puolustaja jokaisessa kentässä ja hyvä hyökkäävä myös jokaisessa parissa, joka pystyisi tukemaan kenttiä. Ykkönen oli ainoa kenttä minkä aikana Itävalta sai aina otetta, eli kysymys kuuluu, milloin lähtee Ville pois ja tilalle esim. Eloranta ykköseen.

edittinä: Kyllä Niinimaa on hyvä hyökkävääkin puolustaja, jos on vapauksia tehdä sitä. Janne on molempaan suuntaan erinomainen puolustaja, kuten Lydmankin. Lydman ehkä vähän huonompi ylöspäin. Sen takia Jannen potentiaalia menee ikävästi pois, kun hän joutuu varmistelemaan Timosta. Eli Janne joutuu pakonedessä puolustamaan turhankin orjallisesti nyt. Oli muuten aika koominen Mertsin itku taklauksesta jossa Eloranta sai siipeensä. Ei paljon puhtaammin taklata voi kuin tuossa tehtiin.
 
Viimeksi muokattu:

Drucer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura, Boston Bruins
Missä on suomen ykköskentällinen? Pelaako se edes?

Ei vaan tosissaan - milloin sen peli alkaa kulkea omalla tasollaan?

EDIT: no joo, lähtihän se peli sitten pyörimään paremmin kahdessa seuraavassa erässä.
 
Viimeksi muokattu:

pp33

Jäsen
Hyvin alkoi. Tuli sitten vaihdettua jälleen selostus ruotsiksi. Ensimmäinen suomalaiseen kohdistunut taklaus ja Anteron ruikutus alkaa. Jessus.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sivuhuomautuksena: Pelipaitojen mahassa oleva kissankokoinen SUOMI-teksti näyttää äärettömän typerältä. Ihan kuin olisi joku mainos. Vaakunan teksti on näemmä pitänyt vaihtaa Finlandiksi ja ilmeisesti sen takia tuo mahateksti onkin lisätty.

Lydmanin ensimmäistä maalia kelpaa pyöritellä vielä myöhemminkin, mutta muuten ollut aika tylsää katsottavaa. Jälkimmäinen maali jäi näkemättä, kun ruuansulatuskanavan loppupää päätti ruveta toimimaan kriittisillä hetkillä.

Muita huomioita.

- Numeron 14 olisi voinut kyllä jättää näiden kisojen ajaksi jäihin.
- Selänne/Koivu/Juudas - onko ne muka käyneet kentällä? No, heti kun pääsin sanomasta... 3-0.
 

Yogi

Jäsen
Mertaranta

Itsekin ihmettelin, että jäikö minulta tosiaan jotain huomaamatta tuossa Elorannan tilanteessa, jonka vuorostaan Antero tarkoilla silmillään poimi. Itävaltalainen kyllä vaikutti tulevan kädet juuri niin alhaalla kuin vain voi, mutta kai se sitten ruma taklaus oli, kun Mertaranta kerran niin sanoi.
Muuten peli on ollut yllättävänkin viihdyttävää. Liikettä paljon, järkeä kylläkin hieman vähemmän. Selänne on ollut varsin huono, Peltonen kuitenkin huonompi. Pirnes pelailee kyllä itselleen sopimusta NHL:ään jos jatkaa yhtä korkealla itseluottamuksella koko turnauksen.
Kun nyt koko kauden MTV3:a haukuttiin tasottomista kiekkolähetyksistä, niin ei kyllä ylekään paljoa paremmin ole selvinnyt. Ruohola tuntuu aivan turhalta siellä studiossa; ei tiedä mitään kiekosta, eikä näytäkään niin hyvältä että sinne pelkästään niillä avuilla olisi tarvinnut valita. Erätauko oli ilmeisesti liian lyhyt, jotta ensimmäisen erän parhaita paloja olisi ennätetty näyttää.

No nyt se Peltonen teki maalin - ei tarvitse odottaa, että tuota kenttää näiden kisojen aikana hajoitetaan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niin tuskinpa hajotetaan ja siihen peli todennäköisesti kaatuukin, kun se pelätty ykkösnyrkki onkin hätää kärsimässä omissa ja sitten kun ehkä hajotettaisiin on liian myöhäistä. Peltosta voisi peluuttaa yv'ssä samoin Timonen-Niinimaa paria.

Ja juuh... kyllähän tasoltaan ollaan MTV3'sta paljon edellä MUUTEN, MUTTA Laura Ruohola pilaa täysin fiiliksen...
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinällään pitää muistaa, että Suomella on erittäin kova joukkue. Koutsaaminen vain kyntää nyt aika huolella sekä Ara- että pelkällä virralla.

Pari liikettä ketjuihin ja pakkipareihin ja tilanne on aivan toinen. Se on tietysti tässä vaiheessa vaikeaa korjata, että joukkueessa on ylivoimapakkeja parin joukkueen tarpeisiin ja yksi alivoimalla asiansa varmasti hoitava mies. Bergin kunnosta en tiedä, joten ehkä hän auttaa. Helenius auttaa varmasti harjoituspelien perusteella. Tämä kappale tietysti yleistyy helposti 5-5 peliin aina riippuen siitä kummassa päässä sohlataan.

Toisaalta esimerkiksi Selänteen rasittaminen alivoimassa on helposti korjattavissa. Ei pistetä Teemua hukkaamaan happeaan noihin tilanteisiin. Jne. Nyt kyntää koutsaus, kuten jo sanoin.

Länsialbaniat tällä joukkueella tietysti kaatuvat täydellä varmuudella, kuten Aravirran joukkueilla aina. Hyökkäysvoimaa on yksinkertaisesti aivan liikaa pidettäväksi kurissa muuten kuin tilastokummajaisen sattuessa. Ihmetyttää vain, että miksei näitä pelleilypelejä voitaisi pelata heti sillä joukkueella, jolla on tarkoitus sitten voittaa ne kolme viimeistä peliä peräkkäin kolmesta neljään sarjaporrasta kovempia vastustajia vastaan.
 

lihaani

Jäsen
Nurminen pelasi kuten voi odottaakkin, poikkeuksena mailapeli, joka on parantunut paljon sitten viime näkemän.
Haamukoppi ja vastapainona pari eteen sylkäisyä. Oli Hurme tai Nupe , ei veskaripeliin kisat kaadu.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Mitähän varten 5-3 ylivoimassa on peluutettava viivassa sekä Nummelinia että Kiprua?

Mitä käyttöä Kiprulla ylipäätään on joukkueessa?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ylivoimassa on kyllä Jeren näköinen aukko (saa sen muutkin täyttää) eli tykki puuttuu.Nyt Nummelin pelaa hieman ylimielisesti ja heittää jotain lättyjä maalille.Ei hyvä.
 

Hansel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HAUKAT,Jokerit
Viestin lähetti Vakio


Mitä käyttöä Kiprulla ylipäätään on joukkueessa?

Selvä juttu.. Kipru on joukkueessa sen vuoksi että hiuskiintiö tulee täyteen.

Itse ottelu meni jopa yllättävän hyvin Suomen kannalta kuin osasin odottaa.
Parasta antia olivat Ossi Väänäsen ja Toni Lydmanin kovat taklaukset sekä Mikko Elorannan sitkeä raataminen mikä näkyi myös naamavärkissä
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
viestin lähetti Hansel

Selvä juttu.. Kipru on joukkueessa sen vuoksi että hiuskiintiö tulee täyteen

Peliä katsellessani huomasin, että Nummelin, Niinimaa, Timonen, Hagman, Kallio ja kumppanit täyttäisivät hiuskiintiön vallan mukavasti, joten ei muuta kuin Kipru pakettiin ja lentopostilla takaisin Sveitsiin.
 

Afan

Jäsen
Tähän asti tapahtunut...

Puolustajat pois - siellä on peli. Ykköskentällisessä kukaan ei puolusta. Ville-Pelle Peltonen ei tee vittuakaan ykkösessä. Pakkiparit ovat päin vittua. Antero ruikuttaa ja itkee. Suomi-teksti näyttää äärettömän typerältä. Yle ei hoida lähetyksiään hyvin. Ruohola ei tiedä kiekosta mitään. Koutsaaminen kyntää. 5-3-yv-peluutus on väärin.

Ihan vilpitön pyyntö: vähän asennetta kehiin!

Kriittinen saa olla ja mielipiteitä esittää, mutta kuitenkin. Siellä ovat kotikisat menossa, avausottelu on voitettu kutakuinkin odotetulla tavalla, vappu lähestyy, ja kaikilla on hauskaa. Paitsi, ettei ole. Latvialaiset, tanskalaiset ja muut pitävät karnevaalejaan, täällä vain kitistään. Mitenkähän olisi, löytyisikö kisakokonaisuudesta jotain hyvääkin, vai ylittävätkö pelkästään kielteiset seikat kirjoituskynnyksen?

Meillä on kaksi viikkoa hienoja kisoja jäljellä, joten eiköhän laiteta =):äkin kehiin.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Selänne pelaa jatkuvasti turhan pitkiä vaihtoja sekoittaen kakkoskentän pelaamista. Nyt tarvittaisiin joukkuepelaamista eikä henkilökohtaista edun tavoittelua. Temellä on kauhea tarve todistaa osaamisensa, nyt kun sopparia ei ole ensi kaudeksi.

Ruotuun Teme!
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Afan: Pahoittelen, jos kitinäni häiritsee. Tuntuu vain niin turhalta ensi kertoa sivun mittaisessa tekstissä kaikki ne hyvät asiat, jotka jokainen tietää. Kai palstalla saa ja voi esittää sellaisia pieniä huomioita, joiden huomioon ottaminen saattaisi parantaa esitystä vielä entisestäänkin.

Älä lue, jos harmittaa noin paljon.
 

Afan

Jäsen
Vakio: Älä dramatisoi. Kuten huomasit, viestiäni ei ollut kohdennettu mitenkään sinun kommentteihisi, vaan yleiseen linjaan, josta ei paljon muuta kuin löydykään kuin vali-valia.

Loppukommenttisi on ihan turha. Enemmänhän täällä tuntuu kaikkia muita harmittavan. Tuskin se, että vähän iloisuutta viestien joukkoon kaipaan, tarkoittaa, että olisin hiuksiani repimässä.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Vakio
Mitähän varten 5-3 ylivoimassa on peluutettava viivassa sekä Nummelinia että Kiprua?

Mitä käyttöä Kiprulla ylipäätään on joukkueessa?

No kun Kipru on rightin pakki ja niitä ei Suomella ole muita ja lässyn lässyn. Olkoot vaikka sekä rightin että leftin pakki, mutta ei kätisyys saa olla mikään valintakriteeri. Hus pois tuollaiset roskat! Oli muuten jumalattoman ärsyttävää seurata pakkiparin Nummelin-Kiprusoff työskentelyä ylivoimalla.. Nummelin sipsuttaa siniviivalla ja Kirprusoff ei koskaan lauo, vaan lähettää säälittävän lerpun kohti maalia.

Mertarannasta sen verran että kuinkakohan kauan hän jaksaa itkeä yhtä, puhdasta suomalaiseen kohdistunutta taklausta. Uikun, uikun!
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti Afan
Loppukommenttisi on ihan turha. Enemmänhän täällä tuntuu kaikkia muita harmittavan. Tuskin se, että vähän iloisuutta viestien joukkoon kaipaan, tarkoittaa, että olisin hiuksiani repimässä.

Oukkei! Asia ymmärretty.

Yleisesti ottaen kai se on helpompi puhua negatiivista asioista kuin positiivista, jostain syystä. Mutta hauskaa illanjatkoa sinnekin.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti Gellner
Mertarannasta sen verran että kuinkakohan kauan hän jaksaa itkeä yhtä, puhdasta suomalaiseen kohdistunutta taklausta. Uikun, uikun!

Jep ja Mertsin mielestä Teme oli löytänyt vauhtia luistimiinsa sitten Ruotsi-pelien. Ainakin oman hataran muistini perusteella Teemu ei kyllä niissä edes pelannut :) .
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Aivan odotetunlainen voitto. Täytyy olla tyytyväinen, sillä Itävallan kanssa on viime kisoissa ollut aika vaikeaa.

Ensimmäisessä erässä ykkösketjun peli ei näyttänyt kulkevan lainkaan; ainakaan mitään ihmeitä poppoo ei esittänyt. Selänne tuntui jotenkin omituisen ylimieliseltä. Toisessa erässä kuitenkin ketju pelasi tasollaan, ja näin myös kolmannessa. Hyvä, että sekä Selänne, Koivu että Peltonen tekivät maalin mieheen.

Toni Lydman teki kaksi todella hienoa maalia. Ensimmäinen oli loistava nousu, toinen taas mahtava rannari tolpan kautta ylänurkkaan! Esa Pirneksen aloitusvoittoja siis todella tarvittiin. Pirneksen kenttä oli muutenkin aika positiivinen ilmestys, vaikka myös heillä alussa hieman hakemista olikin.

Hagmanin, Jokisen ja Kallion ketju toimii. Paine muutaman kerran hyvin Itävallan päätyyn.

Rintasen, Santalan ja Miettisen ketjusta en oikein saanut kunnollista kuvaa.

Puolustuksessa jo mainitun Lydmanin lisäksi muita suuria valopilkkuja ei ollut. Timonen ja Niinimaa pelasivat itsensä totaalisesti ulos Itävallan ainoaan maaliin johtaneessa tilanteessa. Nummelinin laukaukset eivät lähteneet aivan odotetulla tavalla 5-3-ylivoimassa, joka oli muutenkin vähän nihkeää.

Yhtä kaikki, vaikea avausottelu on voitettu. Tästä on hyvä jatkaa.

Ai niin, vielä pitää yksi seikka huomioida. Oliko Hartwall Areenan kuuluttajana todellakin Pentti Lindegren?! Televisiosta kuullun äänen perusteella näin oli! Voiko tämä olla totta? Mihin suomalaisen kiekkoilun tie vie?

EDIT: Piti vielä siitä Elorantaan kohdistuneesta taklauksesta mainita. Mertaranta ehkä dramatisoi, mutta minusta itävaltalaispelaajan käsi nousi Elorannan naamaan, ellen muista väärin. Mutta kuten sanottua, rapatessa roiskuu. Vahingoittamisyritys ei ollut tahallinen eikä taklaus niin ruma kuin Antero antoi ymmärtää.
 
Viimeksi muokattu:

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Vakio
Jep ja Mertsin mielestä Teme oli löytänyt vauhtia luistimiinsa sitten Ruotsi-pelien. Ainakin oman hataran muistini perusteella Teemu ei kyllä niissä edes pelannut :) .

Pelasihan se, mutta Teme haki vauhtia pukuhuoneen käytävältä. Aina kun pääsi hallin ovelle, erä loppui ja piti äkkiä polkea kumimattoa pitkin takaisin koppiin kuuntelemaan neuvot. Nyt Teme sitten tajusi kävellä jäälle asti ja heti löytyi vauhtia.
 
F

Flonaldo

Viestin lähetti Kolmas Johannes
Ai niin, vielä pitää yksi seikka huomioida. Oliko Hartwall Areenan kuuluttajana todellakin Pentti Lindegren?! Televisiosta kuullun äänen perusteella näin oli! Voiko tämä olla totta? Mihin suomalaisen kiekkoilun tie vie?

EDIT: Piti vielä siitä Elorantaan kohdistuneesta taklauksesta mainita. Mertaranta ehkä dramatisoi, mutta minusta itävaltalaispelaajan käsi nousi Elorannan naamaan, ellen muista väärin. Mutta kuten sanottua, rapatessa roiskuu. Vahingoittamisyritys ei ollut tahallinen eikä taklaus niin ruma kuin Antero antoi ymmärtää.
Spenttishän se siellä, kukas muukaan.

Taklauksessa ei ollut mitään väärää. Pakin kädet olivat täysin kropassa kiinni eivätkä nousseet missään vaiheessa. Ihan puhtaasti pelkällä olkapäällä, mutta kyllähän se sattuu, kun nassunsa siihen kolauttaa.

Ja Anterolle tiedoksi: Päähän osunut taklaus ei ole rangaistava teko ellei siinä ole mitään muuta väärää. Sen sijaan päähän kohdistunut (=kohdistettu) taklaus on rangaistava. Pieni mutta merkittävä ero.

Muutoin ihan ok avaus Suomelta. Erityisen ilahtunut olen Nupen varmasta pelistä, pääsi hyvin turnaukseen kiinni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös