2007 Stanley Cup Finaali: Anaheim vs. Ottawa

  • 82 265
  • 351

johnnywee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Toi Prongerin oli ruma, mutta kyllä Neilin taklaus oli huolestuttavampi. Hän ajoi suorastaan takaa McDonaldin päätä tuolla taklauksellaan. Pronger kuitenkin luisteli samaan aikaan perääntyen ja antoi liian voimakkaan töytäisyn päätä kohti. Neil oikein haki kilometrien päästä Andyn päätä ja sai sen.

Pronger ehdottomasti kuitenkin ansaitsi pelikieltonsa, mutta jos näitä ruvetaan vertailemaan, niin Neil olisi ansainnut saman mittapuun mukaan 2-3 pelin kiellon.
 

Mäyris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Toi Prongerin oli ruma, mutta kyllä Neilin taklaus oli huolestuttavampi. Hän ajoi suorastaan takaa McDonaldin päätä tuolla taklauksellaan. Pronger kuitenkin luisteli samaan aikaan perääntyen ja antoi liian voimakkaan töytäisyn päätä kohti. Neil oikein haki kilometrien päästä Andyn päätä ja sai sen.

Pronger ehdottomasti kuitenkin ansaitsi pelikieltonsa, mutta jos näitä ruvetaan vertailemaan, niin Neil olisi ansainnut saman mittapuun mukaan 2-3 pelin kiellon.

Niinpä, mutta sille nyt ei enää mitään voi. Enää vaivaiset 5,5 tuntia jännitysnäytelmään. Veikkaan että tänään ei ihan samanlaista maalijuhlaa nähdä kuin edellisessä matsissa ja harras toive on että Giguere laittaa luukut kiinni ensimmäisestä aloituksesta lähtien.
 

jykke

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Myönnän virheeni.Katseltuani Neilin taklausta tarkemmin, onhan se yhtä törkeäkuin Prongerin. Suotta nostaa kyynärpäänsä lopussa, eiköhän Andy olisi muutenkin kaatunut.

Ero on vain siinä että Andy tietää jonkinlaisen pommin olevan tulossa, Dean ei.

Huvittavaa oli kun Neilille yritettiin sitten kostaa tilannetta, oisko ollu Getslaf, ja ainakin kaksi muuta. Reilulla meiningillä olivat kolmestaan Neilin kimpussa. Niin kuin joku jo sanoi, älämölö olisi täälläkin paljon suurempi jos Chris olisi vastannut haasteeseen.
 

TML

Jäsen
Huvittavaa oli kun Neilille yritettiin sitten kostaa tilannetta, oisko ollu Getslaf, ja ainakin kaksi muuta. Reilulla meiningillä olivat kolmestaan Neilin kimpussa. Niin kuin joku jo sanoi, älämölö olisi täälläkin paljon suurempi jos Chris olisi vastannut haasteeseen.

Pyh pyh. Neilille mitään kostettu. Perry ajoi selkään ja Neil heittäytyi maahan kalastellen ja sitten porukkaa kaadettiin Neilin päälle eikä Neil todellakaan ottanut eniten tässä iskua. Hienosti muuten änärin yksi vahvimmista kaksinkamppailijoista heitteli Getzlafia. Mopolla moottoritielle poika lähti.
Jos Ducks olisi kostanut Neilille olisi jäällä ollut eri miehet kuin Getz-päärynä-Penner.
 

Getz-laf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Flyers
Alkaa pikkuhiljaa muodostua melko ankara vitutus tuomareita- ja linjaa kohtaan. Joo, Ducks ottaa tyhmiä jäähyjä mutta kyllä tuomarit auttavat näiden tyhmien jäähyjen ottamisessa. Perryn jäähy oli ihan normi pieni poffi-poikkari, kaveri polvilleen ja Perry boksiin. Sens fanit voivat tänne tulla heti pätemään että nyt on taas perus wineä Teemu-lasien takaa mutta kyllä tekin siitä kärsitte, säälittävien tasoitusjäähyjen muodossa, Chris Neilin jäähy hyvä esimerkki. Sitten on näitä fakin' filmaajia jotka raiskaavat jääkiekon, ensinnäkin Emery oli alueensa ulkopuolella ja sitten vielä teatraalinen filmi, ja tuomari on heti käsi pystyssä.

Ja mikä vitun linja tämä on olevinaan Stanley Cupin finaaleissa? Nyt pitäisi ainakin vähän saada pelata. Oliko viime vuonna muka tällaista? Onko nykyinen linja vaan niin haastava tuomareille vai eikö sinne saada kunnon miehiä?

Ei muuta.

E: viesti on kirjoitettu ensimmäisen erän jälkeen kun Sens oli maalin johdossa ;)
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Senators teki itsestään todellisen pellen tässä 4. matsissa, Neil sukelsi kuin Jagr parhaimmillaan 1. erän alussa ja puusilmät menivät lankaan.

Seuraavaksi sukelsi Emery joka veti hasek-hypyt taaksepäin kun Getzlaf luisteli vierestä (maalivahdin alueen ulkopuolella).

Kaikkein pahin on tämä punatukkainen ruotsalainen hinttari joka veti törkeästi vihellyksen jälkeen Scott Niedermayeria kiekolla, tarkkaan harkittu ja tähdätty veto joka meni tuomareilta ohi. Aivan päivän selvä intent to injure ja siitä pitäisi tulla kakkua.

Jos joku vielä väittää että tuomarointi suosii Anaheimia niin ei voi kuin todeta että virta päälle.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Taisi olennaisinta olla kuitenkin että käytännössä Ottawan selkäranka naksahti tässä matsissa. Ei tuosta sillasta nousta enää ja kolmannessa erässäkään ei kunnon tasoitushöyryä saatu päälle, viimeisellä minuutilla Giguere otti yhden elintärkeän kopin ja sen jälkeen ei enää tosissaan uhattu sitä maalia.

Kova saavutus Prongerittomalta Ducks-joukkueelta. Jotenkin on aina tuntunut että mestaruuteen vaaditaan kovan kuusikon edellä myös se oma selkeä, taitava johtohahmonsa pakistoon, ja minulle tällaista ei ole Ottawan joukkueesta löytynyt. Niedermayer on nyt minulle se suurin ero näiden kahden joukkueen välillä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Helvetin helvetti, meikäläinen sammui kuin saunalyhty ensimmäisen erän jälkeen ja matsin parhaat puolet jäivät näkemättä. Onneksi ehtoolla pukkaa canalilta uusintaa.

Ensimmäistä erää leimasi taas huvittava tuomaritoiminta. Perry vs. Eaves tilanteessa jäähyjen jakaminen molemmille oli uskomatonta, mutta vielä säälittävämpi ratkaisu oli Getzlafin laittaminen jäähylle tilanteessa, jossa Emery seikkailee molarin alueen ulkopuolella ja Getzlaf törmää täydessä vauhdissa ja Emery vielä vähän avittaa. Akat! No, Ottawa teki sitten 3 sec ennen loppua, ja mua vitutti.

Mahtavaa kuitenkin, että Anaheim venyi jälleen kerran. Anaheim on tehnyt saman jokaiselle vastustajalleen tähän mennessä: Antanut vähän siimaa, sen jälkeen kääntänyt turboruuvia ja ratkaissut sarjan. Eiköhän tämäkin sarja katkea keskiviikkona Ankkalammella. Se peli on aivan pakko nähdä alusta loppuun!
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Näin se Ducks vaan jälleen kerran voitti ilman Prongeria, vaikkakin hieman erilaisessa tilanteessa kuin Detroit-sarjassa. Nyt voidaan kuitenkin lopettaa puheet Prongerin Conn Smythestä, sillä Ducks osaa voittaa kriittisiä matseja ilman häntäkin, vaikka kovan luokan vahvistus onkin.

Kovasti Andy McDonaldin kykyjä pudotuspeleissä epäiltiin ennen kuin tosikoitokset alkoivat, mutta tällä hetkellä McDonald-Spezza vertailu on 100-0, vaikka McDonaldkaan ei pysty illasta toiseen huippusuorituksiin. Tässä pelissä kuitenkin pystyi esitellen nopeuttaan ja malttiaan kahdella upealla maalilla.

Yksi merkille pantava seikka on, että Pronger-Niedermayer-kaksikko on pelannut finaalisarjassa vähemmän kuin muissa sarjoissa. Nyt tietysti Scott pelaisi enemmän, kun Pronger puuttui kokoonpanosta, mutta silti eniten minuutteja keräsi "Ransu" Beauchemin, jolta matsi oli myös loistosuoritus. Kyllä pelotti nähdä DiPenta taas pitkästä aikaa jäällä, mutta hänkin suoriutui urakastaan kunnialla. Huskins se vaan kehittyy koko ajan, mistä palkintona jääaikaa yli 17 minuuttia.

No, sarja ei ole ohi ennen kuin tulokset niin osoittavat. Mielestäni on joka tapauksessa varsin sympaattista, että finaaleissa pelaavat ne joukkueet, jotka eivät suuria siirtoja takarajalla tehneet, vaan luottivat omiin pelaajinsa.

PS. Chris Neil: -2, 4 PIM, yksi taklaus. Ei lisättävää.
 

molari

Jäsen
Jep, jep, lähes kaikki on jo läpi käyty, mutta tosiaan muutama seikka on pistänyt silmään koko pudotuspelien ajan, varsinkin Ankkojen peleissä:

- Tuomarilinja on ollut ajoittain helvetin huono, ottaen huomioon, että siellä on 2 (pää)tuomaria. Tom Laaksonen olisi ajoittain parempi. Runkkarisarjan satunnaisissa peleissä tuli kehuttua näitä ammattimiehiä, ei enää.......

-Ottawa teki itsestään täydellisen pellen, sukkahousuporukka, nannaa tekisi nähdä, kun joku taklaisi "sen" ruotsalaisen hinttarin kuutamolle.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kovasti Andy McDonaldin kykyjä pudotuspeleissä epäiltiin ennen kuin tosikoitokset alkoivat, mutta tällä hetkellä McDonald-Spezza vertailu on 100-0, vaikka McDonaldkaan ei pysty illasta toiseen huippusuorituksiin.

Nyt on kyllä ehkä paras lasin katsottu "totuus" :) McDonald - Spezza 100-0 playoffeissa? Tän on pakko olla vitsi tai jotain kieroutunutta huumoria. Ehkä finaalisarjassa voisi sanoa, että McDonald on ollut Spezzaa parempi, siinäkin toki kohtuu niukasti. Aiemmat kierrokset Spezza olikin sitten suvereenisti McDonaldia parempi.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
mutta silti eniten minuutteja keräsi "Ransu" Beauchemin, jolta matsi oli myös loistosuoritus.
Tästä eri mieltä. En millään pysty näkemään noiden harhasyöttöjen, kiekonmenetysten ja hätäilyn jälkeen että Beauchemin olisi pelannut loistavasti. Kiekko karkaili viivalla pariin kertaan ja syötöt kolisivat välillä ihan muualle kuin omien lapaan ja omassa päässä ihme panikointia, mitä en ole aiemmin häneltä näissä pudotuspeleissä nähnyt. Huonoin peli häneltä näissä pudotuspeleissä.

Prongerin poissaolo ja Beaucheminin vastuun lisääntyminen sitä kautta varmasti vaikutti pelaamisensa tasoon ja luotan, että parantaa jälleen ensi pelissä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Huikeasti on kyllä Anaheim pelannut. Nyt on pakko antaa kaikki mahdollinen rispekti ehdottomasti tämän vuoden Stanleyn ansaitsevalle joukkueelle. Ankat saa yrittää vääntää vaikka minkälaiseen siltaan, mutta ne ei vaan millään luovuta, vaan aina keksivät temput voittaakseen. Aivan ylivertainen osoitus joukkueen henkisestä vahvuudesta.

Tokihan heikoimmilla hetkillä tässä playoff-runilla Ankat ovat välillä olleet pahasti sekaisin, mutta silloin joukkueen pelastajaksi on aina noussut Conn Smythe Giguere. Nytkin Ottawan tyrmäysalun jälkeen taululla oli vain 1-0 ja se mahdollisti vielä mainiosti kurssin kääntämisen.

En usko, että Ottawa tästä tilanteesta nousee enää mitenkään. 2-2 tasoitus olisi ollut ehdoton avain vielä Senatorsin mahiksille, sillä seuraava matsi olisi ollut vain yhden välipäivän päässä ja hieman tasaisemmin materiaaliaan käyttänyt Senators olisi ehkä pystynyt yllättämään väsyneemmän Ducksin. Mutta nyt 1-3 tilanteessa tästä ei ole juurikaan enää hyötyä, kun henkinen yliote niin vahvasti Ankoilla.

Olen aika satavarma, että Teemu saa torstaiaamuna ensimmäisensä, mutta ei vielä viimeistänsä.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Ehkä finaalisarjassa voisi sanoa, että McDonald on ollut Spezzaa parempi, siinäkin toki kohtuu niukasti. Aiemmat kierrokset Spezza olikin sitten suvereenisti McDonaldia parempi.

Finaalisarjaa toki tarkoitin, vaikka huonosti asian ilmaisin. Voisitko eritellä, millä tavalla Spezza on ollut McDonaldia vain hieman huonompi? Mielestäni ero on täysin selvä Andyn eduksi.
 

Iso Kolmonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mahtavaa kuitenkin, että Anaheim venyi jälleen kerran. Anaheim on tehnyt saman jokaiselle vastustajalleen tähän mennessä: Antanut vähän siimaa, sen jälkeen kääntänyt turboruuvia ja ratkaissut sarjan. Eiköhän tämäkin sarja katkea keskiviikkona Ankkalammella. Se peli on aivan pakko nähdä alusta loppuun!


Heittäkääs joku vinkki mistä muualta noita pelejä näkis kun Canalilta.
Onko netissä jotain saittia mistä tulis? Tuski. :(
 

Getz-laf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Flyers
...mutta silti eniten minuutteja keräsi "Ransu" Beauchemin, jolta matsi oli myös loistosuoritus. Kyllä pelotti nähdä DiPenta taas pitkästä aikaa jäällä, mutta hänkin suoriutui urakastaan kunnialla. Huskins se vaan kehittyy koko ajan, mistä palkintona jääaikaa yli 17 minuuttia.

Täysin eri mieltä Beaucheminin pelistä. Poffien surkein peli häneltä. DiPentan suhteen olen samoilla linjoilla, ei vakuuttanut oikein hänen tekemisensä, varsinkin pakkipari Dipenta - Huskins aiheutti ylimääräisiä sydämentykytyksiä, hyi helvetti. Ihmettelen että miksei jo kertaalleen menestyksekkäästi Prongeria stuntannut Jackman ollut DiPentan paikalla? Mielstäni Jackman on paljon varmempi, jämäkämpi ja taitavampi kuin hutera ja epävarma DiPenta.

Seuraavassa pelissä uskon ja toivon että Teme saa vihdoinkin sen himoitun. Anaheim voittaa ottelun 4-2 viimeinen tyhjiin upeat playoffit pelanneen R. Niedermayerin lavasta.

P.S Alfredsson on akka, ei lisättävää.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Heittäkääs joku vinkki mistä muualta noita pelejä näkis kun Canalilta.
Onko netissä jotain saittia mistä tulis? Tuski. :(

Jos vähän viitsii etsiä täältäkin sivustolta niin varmaan löydät.. Ei saa olla niin uusavuttomia aina :-)
 

Iso Kolmonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos vähän viitsii etsiä täältäkin sivustolta niin varmaan löydät.. Ei saa olla niin uusavuttomia aina :-)


:) Kun täältä löytää vastauksen nopeiten niin mikä ettei?
Kiitokset Getz-lafille.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Eilisessä pelissä taisi ensimmäistä kertaa SC-finaaleissa olla ainakin herrat Motzko, Carter ja DiPenta. Eikös tuolla meriitillä saa sitten jo kannuun nimenkin jos voitto Ducksille rapsahtaa?

Mikäköhän on Kunitzin tilanne? Hieman oli vajaatehoinen tuo Ducksin ykkönen, kun vasemmassa laidassa viiletti milloin May, milloin Marchant. Kaikki maalitkin tuli sitten sekakentällisin, vaikka komeita maaleja olivatkin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eilisessä pelissä taisi ensimmäistä kertaa SC-finaaleissa olla ainakin herrat Motzko, Carter ja DiPenta. Eikös tuolla meriitillä saa sitten jo kannuun nimenkin jos voitto Ducksille rapsahtaa?

Joo, yksi matsi finaaleissa riittää saamaan nimen kannuun. Tosin DiPenta oli mukana 76 runkosarjakohtaamisessa ja siten oli täyttänyt kriteerit jo aiemmin.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Oliko raja 40 peliä runkosarjassa tai 1 peli Stanley Cup finaaleissa että saa nimen kannuun vai muistanko väärin?

Kun onhan se väärin jos George "Ron Jeremy" Parros ei nimeään kannuun saisi :-)
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Finaalisarjaa toki tarkoitin, vaikka huonosti asian ilmaisin. Voisitko eritellä, millä tavalla Spezza on ollut McDonaldia vain hieman huonompi? Mielestäni ero on täysin selvä Andyn eduksi.

Omasta mielestä jos sanotaan, että ero on 100-0 niin sen pitää olla selvä ja joka ottelussa, ei se muuten voi olla sata-nolla. Mutta jos nyt pitäis purkaa noita otteluita niin eka matsissa McDonald teki maalin Teukan järjestelystä ja muutenkin pelasi paremmin kuin aikoihin. Spezza syötti yhden maalin. Tässä pelissä ero ei mielestäni ollut missään nimessä 100-0 vaan lähempänä 50-50.

Toisessa pelissä kumpikin jäi pisteittä, mutta voittomaali meni jossain mielessä Spezzankin piikkiin, joten ehkä nyt sitten 60-40 McDonald. Kolmas peli McDonald taas maali, mutta sen lisäksi -2, kun Spezza tehoitta ja +1. Ja kenttätapahtumatkin kohtuu tasaisesti eli menköön nyt sitten 50-50. Viimeisen pelin McDonald sitten veikin suvereeneimmin näistä peleistä, tehot 2+1, kun Spezza syötti vain yhden, laitetaan 90-10.

Näistä lähtökohdista keskiarvona tulisi joku 62-38, joka on omasta mielestä huomattavasti lähempänä kuin 100-0. Mutta itse toki tajusin tuosta ensimmäisestä viestistä, että McDonald on ollut suvereeni koko pleijareissa ja se soti kyllä pahasti näkemääni vastaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Omasta mielestä jos sanotaan, että ero on 100-0 niin sen pitää olla selvä ja joka ottelussa, ei se muuten voi olla sata-nolla. Mutta jos nyt pitäis purkaa noita otteluita niin eka matsissa McDonald teki maalin Teukan järjestelystä ja muutenkin pelasi paremmin kuin aikoihin. Spezza syötti yhden maalin. Tässä pelissä ero ei mielestäni ollut missään nimessä 100-0 vaan lähempänä 50-50.

Spezza oli aivan kassalla ekassa pelissä, 6 brutaalia kiekonmenestystä joista ainakin yksi johti Anaheimin maaliin.

Sanoisin että eka matsi oli Andylle 80-20 pelkästään sen takia että Spezza oli todella surkea kiekon kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös