Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – laatupelaajia vuodesta toiseen?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana adolf, 16.10.2015 klo 14.57.

 1. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Voi, jos on pakko pelata noin yksinkertaista pystysuunnan jääkiekkoa. Minusta Suomi ei pelannut vahvuuksillaan, eikä pelaajien kiekollinen taito tai pelinlukutaito päässyt esiin. Ei tuo materiaali oikeasti ole noin heikko, mitä tulokset kertoo ja miltä peli näyttää. Minusta valmennuksella ei ole ollut konseptit kohdillaan ja jostain syystä saman suuntaisia johtopäätöksiä joutuu aika monesti vetämään juniorimaajoukkueiden P-Amerikan turnausten osalta. Valmistautumisen taso ei yksinkertaisesti riitä.
   
 2. adolf Jäsen

  Tuossa kun pari vaihtoa näki nyt ekaa kertaa tätä Aatu Rätyä, niin onpa hyvännäköistä tekemistä. Luistelu paistaa jo silmään, miten kovaa poika menee ja teknisesti myös hyvän näköistä. Kiekko liikkui kovaa YV.llä ja syötöt napsui lapaan. Oli koko ajan vastustajan kannalta vaarallinen.

  Pitää vielä lisätä että on hyvät kädet ja peliälyä löytyy. Aika kypsän näköisesti pelaa ikäisekseen, mikä on aina hyvä merkki. Teki nyt maalinkin, saa reilusti ylivoimavastuuta ja ollut joukkueen parhaita pelaajia.

  Kyllähän tuosta näkee että hyvän pelimiehen alku on kyseessä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2018 klo 19.58
 3. adolf Jäsen

  Suomi voitti Venäjän 4-3 tuossa U17-ottelussa. Hienosti sopi pojat kuvion heti jatkoajan alkuun joka onnistui saman tien ja peli siitä poikki.
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Varmaankin Tappara eikä Kärpät?

  Kukas näistä 2001 ja 2002 syntyneistä on lahjakkain puolustaja?
   
 5. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Varmaankin se Anttoni Honka on tässä vaiheessa.
   
 6. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Entä kuka on vuonna 2000 syntyneistä lahjakkain puolustaja?
   
 7. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Katos joo, enpäs muistanut että Anttoni on 2000-luvun myöhäissyntyneitä.

  No tässä tapausessa Mikko Kokkonen on varmasti noista -01 ja -02 syntyneistä tässä kohtaa se kärkinimi.
   
 8. Lainaus:
  Korjattu. 2001 syntyneistä ei Hlinkassa olleista seuraisin Nikua, Rätyä, Lehtistä ja Tuomistoa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2018 klo 13.20
 9. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  LeKillä erittäin mielenkiintoinen kolmosketju tänään: Patrik Puistola (-01) - Kristian Tanus (-00) - Kasper Simontaival (-02). Kaikki kolme ovat ikäluokkiensa kärkinimiä ja heti ovat pisteillekin päässeet ottelussa.

  Edit. Puistola 3+0, Tanus 0+3 ja Simontaival 0+1.
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2018 klo 20.48
 10. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Simontaival 1+2
   
 11. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Se on isoveli Matias. Tai siis isoveli 1+1 ja pikkuveli 0+1.
   
 12. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Aivan joo
   
 13. Tuntematon Suomalais nimi Elis Hede (2001) on tehnyt Tampereella B-Nuorten SM-tason joukkueiden (+Ilves) CCM Hockey Turnauksessa 3 ottelussa 1+7 tehot Red Bull Salzburgin riveissä. Hän toimii myös joukkueen kapteenina ja samassa joukkueessa pelaa 2002 syntynyt puolustaja Luka Nyman.
   
 14. Russell Bell Jäsen

  Elis Heden isä on entinen jääkiekkoilija Niklas Hede, joka toimii nykyään Red Bull Salzburgin junioriakatemian päällikkönä.
   
 15. adolf Jäsen

  -02 syntyneet pelasivat viikonloppuna tuplamaaottelut Ruotsia vastaan, Voittivat molemmat pelit lopputulosten ollessa 4-2 ja 5-3.

  Kovimpina tehomiehinä häärivät:

  Aatu Räty 2+2
  Eero Niemi 2+1
  Kasper Puutio 1+3
  Oliver Suni 2+3

  Jonkun heistä saatamme nähdä jopa kevään alle 18-vuotiaiden kisoissa. Esimerkiksi Rädyn veljesten muodostama parivaljakko voisi olla mielenkiintoista seurattavaa.

  Sidenotena semmoinen että Simontaival ei pelannut tuolla.
   
 16. Lainaus:
  Räty, Niemi, Järventie, Määttä ja Hirvonen varmaan hyökkäykseen voi yllätysnimiä U18 kisoihin olla. Haluaisin siellä Niemi - Räty - Lundell ketjun nähdä.
   
 17. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  He pelasivat kyllä kolme peliä. Hävisivät ensimmäisen 2-1 ja voittivat kaksi jälkimmäistä.
   
 18. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Okei, no se kolmas meni sitten ohitte.
   
 19. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Tuota tahtia ko tepsi tuottais huippulahjaksuuksia ni ois loistavaa. Tuo Kiviharju pitää kyl koht uskoa ko monest lähteest jo hehkutettu.
   
 20. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ja sitten samalla taas kiviä taskuun, kun puhutaan alle murrosikäisistä lapsista. Herranjestas sentään miten monta asiaa voi vielä muuttua ennenkuin ollaan siinä iässä että oikeasti ollaan lähellä aikuisten sarjoja. Kaikista todennäköisintä on että loppuu motivaatio jossain kohtaa vetää ihan sillä 100% motivaatiolla, ja sitten alkaa hidas valuminen kärjestä, joka 90% kohdalla johtaa muihin mielenkiinnonkohteisiin ennen 18 ikävuotta. Sitten sen lisäksi voi tulla joku vakava sairaus, loukkaantuminen, talousvaikeuksia perheessä (joita tietänkään harva julistaa ääneen), epäterveet elämäntavat, tai ihan vaan jonkun muun lajin valinta.

  Myöskin nimiä mainitsematta lapsi saattaa esim. vetää täysillä vain silloin kun se ensimmäisen polven isukki on katsomassa, ja sitten kun ei ole niin selkä suoristuu samantien. Ei ole vaikea arvata miten näiden kanssa tulee käymään pitkän päälle. Eikä sekään luvalla sanoen mikään ihme ole, jos on koko elämänsä tullut marinoiduksi jääkiekkomaailmassa isukin ammattilaisuran varjossa, niin ainoa motivaatio eteenpäin saattaa olla epäonnistumisen pelko, on vain hävittävää. Kun taas useimmat lapset kiekkoilevat silmissään palava onnistumisen halu ja varovainen unelma breikkaamisesta.
   
 21. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Eipä tos muuta olt ko et KOHTA vois ton Kiviharjun uskoa: )
   
 22. adolf Jäsen

  Kummallinen tuo Aatu Rädyn tilanne. Poika on käsittääkseni erittäin kova lupaus, mutta pelaa nytkin Kärppien A:ssa 4-ketjussa. YV-aikaa saa kuitenkin.

  Noh, varmaan tässä vain katsotaan että miten kestää isompien poikien kyydissä. B:ssä ehtikin jo tehdä muutamassa pelissä selvää jälkeä.

  Edit: Ja sieltähän se tuli Aatun ensimmäinen maalikin tällä tasolla. Pientä kärkikynää pakille ja tarkka rannelaukaus patjan yli.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2018 klo 14.13
 23. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Nyt kun sisäänajo A:han on tehty ja maalitilikin korkattu, niin toivon mukaan ensi viikolla paikka löytyy esimerkiksi Kuirin ja Päkkilän rinnalta ykkös/kakkosketjusta.

  Edit. Tai no tarkemmin ajateltuna myös tällainen ketju voisi olla kokeilemisen arvoinen:

  Aku Räty - Aatu Räty - Eetu Päkkilä

  Pääsisi Aatu testaamaan sentteröintiä myös A-nuorissa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2018 klo 15.58
 24. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Puolustaja Viljami Juusola ilmeisest kanssa. 8 peliä ja 17 pistettä C:ssä nyt.
   
 25. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Niin. Tuo kyllä pätee jokaiseen pelaajaan ja totta kai se on aina huomioon otettava jokaisen kohdalla. Ei se tarkoita sitä, ettei pelaajissa voi havaita eroja. Kuitenkin:

  Nyt 3:n pelin jälkeen C2 AAA:ssa Kiviharjulla on 12-vuotiaana 3+3=6 pistettä. 2 parhaalla pistemiehellä joukkueessa on 3 pistettä, seuraavalla 2. Joukkue on tehnyt yhteensä 9 maalia - Kiviharju osallisena siis niistä kuuteen. Kiviharju on pakki. C2 AAA on 04-syntyneiden sarja. Kiviharju on 06. Katsoin tässä nopeasti jokaisen C2 AAA-lohkon jokaisen joukkueen viimeisimmän ottelun kokoonpanon, ja Kiviharju oli ainoa 06 minkään joukkueen edellisen ottelun kokoonpanossa.

  C2 AAA:ssa ei historiallisestikaan kovin moni ole pelannut 2 vuotta nuorempana, edes hyökkääjiä. En osaa mainita yhtäkään pakkia. Hyökkääjistä tiedän vain Jesse Puljujärven ja Joakim Kemell:n. Joakim Kemell teki 14 pistettä 17:ssa ottelussa. Ovat siis hyökkääjiä. Pakeista en ole koskaan kuullutkaan että olisivat C2 AAA:ssa 2 vuotta nuorempana pelanneet. Saatika tehneet tulosta. Ja sitten jos vielä otetaan "eye test" mukaan niin aika paljon vaikuttaa pelin yleisilmeeseen kun on kentällä.

  Riskien lisäksi voisi myös mainita siitä, mitä vaatii pelata 14-vuotiaiden kanssa 12-vuotiaana. Sille on syynsä, ettei C2 AAA-tasolla juuri koskaan pelaa ketään 2 vuotta nuorempaa, mutta esim. B-junioreissa 15-vuotias pelaamassa 17-vuotiaita vastaan ei ole läheskään niin suuri ongelma. Tämä on kaikista vaikein aika pelata sarjatasoa ylempänä, kun on ennen murrosikää murrosikäisiä vastaan. Joten tosiaan, on mahdollista että ongelmia ilmaantuu. Mutta toisaalta, jos niitä ei ilmaannu ja sen sijaan kehittyy normaalisti, niin siinä sitten pohdittavaa onkin.


  Ennen kauden alkua kun olin harjoitusottelut katsonut pohdin, että nostetaankohan Kiviharju C-junioreihin jo 12-vuotiaana. En tiedä yhtään miten hänen fysiikkansa kestäisi, mutta vaikea uskoa ettei olisi taidoiltaan vahvistus sielläkin. Samaan syssyyn voisin miettiä myös ensi vuoden u16-maajoukkuetta. C2 AAA-tasollahan ainakin puolet heistä tälläkin kaudella pelaa, ja Kiviharju on sarjan paras pakki, uskallan väittää. En vaan tiedä millainen maajoukkueen filosofia olisi 13-vuotiaan kutsumisesta u16-maajoukkueeseen. Mutta sen ikäluokan pelaajia vastaan hän on kyllä koko tähänastisen uransa pelannut.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2018 klo 20.48