Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – laatupelaajia vuodesta toiseen?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana adolf, 16.10.2015 klo 14.57.

 1. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Lainaus:
  Eipä löytynyt U17-maajoukkueenkaan listalta. Oisko loukkaantuneena?
   
 2. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ja miltä näyttä Brad Lambertin suhteen tuo draft ? Vai onko unohtunut listaltasi, kun on sekä Suomen että Kanadan passit. Edustaa suomea ainakin U16 majussa.
   
 3. Lainaus:
  Hänetkin on mainittu. Siellä on 5 pelaajaa vasta tosin mainittu. Tuo on aika arpomista vielä, kun tuohon on vielä pitkä aika. Ensi kausi kertoo Suomalaisittain enemmän, kun 2004 syntyneitä alkaa pelata C-nuorissa. Esim. Kasper Lundell HIFK, Jere Lassila JYP, Iisai Pesonen KalPa, jne.. Netistä ettimällä noita löytää lisää.
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2018 klo 00.39
 4. Vili Huli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän Palloilijat
  Lainaus:
  Todella isokokoiselta? Karseeta fake newsiä. Toki erittäin ymmärrettävä erehdys, sillä koon silmämääräinen arviointi ei ole monesti mikään helpoin homma, ei edes kokonaisen kauden (nuoret pelaajat saattavat luonnollisesti kasvaa vuoden kuluessa useita senttejä eikä se tapahdu aina samassa suhteessa ikätovereihin nähden) saati sitten yhden ottelun osalta.

  Tarkasta päivämäärästä ei tietoa (vissiinkin kevätkaudelta), mutta 170/63 ovat ajantasaisimmat mun tiedossa olevat mitat, usko pois, ja esimerkiksi ihailemasi '06-puolustajalupaus Aron Kiviharjuhan näytti olevan merkattu tämän kevään WSI-sivuilla viisi senttiä pidemmäksi ja yhdeksän kiloa painavammaksi kuin Joakim Kemell kaksi vuotta sitten, kun taas keskustelussa sivuttu Niko Huuhtanen, toinen hehkuttamasi jätkä, on jo 181/84.

  Lainaus:
  Muistatko mikä ottelu oli kyseessä?

  Toteamuksellasi Selects-turnauksista viittasit oletettavasti näihin pariin viime vuoteen. Kuten @Noma kirjoitti, liikaa johtopäätöksiä noista kokoonpanoista ei kannata vedellä. Jyväskylästä tälläkin kertaa mukana ollut, suomijoukkueen avainpelaajiin lukeutunut Jere Lassila ei ole tämän hetken tasoltaan aivan Kemellin korkeudella, ja kaksikon välinen talenttimääräkin on makuasia. JYPistähän myös Valtteri Maurola olisi kuulunut viime kauden maajoukkueeseen jos organisoitua toimintaa järjestettäisiin U14-ikäisissä. Tino Aunala tosin huudettaisiin mun kolmosvalintana laatiessani tänään jyväskyläläisrankingin kesän 2022 varaustilaisuuteen, mutta mä suosittelen seuraamaan ihan koko nelikkoa.

  Voin omalta kohdaltani tunnustaa pettyneeni päättyneellä kaudella Lassilan peliin. Nähtyjä matseja joku viitisen kappaletta, eli siis jo selvästi yhtä ottelua laajempi otos. Ja Lassilan tapauksessa puhutaan sentään pelaajasta jonka pistetahti ei sentterin itsensä raakilemaisesta heiveröisyydestä (vertaapa vaikka mittoja tuolta linkin takaa) huolimatta jäänyt C2:ssa yhdenkään toisen nollanelosen, ei edes jokusen kerran joukkueen mukana käyneen Kemellin, varjoon, ja joka oli aiemmin tehnyt muhun vanhaa ketjukaveriaankin suuremman vaikutuksen. Syy löytynee siitä että omat odotukset, tarkkailtavan pelityyli ja tiimin tilanne sekoittavat ajatuksia toisinaan aika pahasti, tai sitten nähtyyn otantaan vain yksinkertaisesti sattuu välillä liuta huonoja/hyviä pelipäiviä. Nää on mitä on eikä ole syytä sortua ylireagointiin.

  Ainakaan henkilökohtaisesti en tavoita tarvetta epäillä Joakim Kemellin lahjoja. Pari vuotta alaikäiseksi pistemäärä C:ssä oli oikein lupaava - joskin jopa pienehkö pettymys peilattuna harjoituskauteen jolloin JK oli joukkueensa pörssikuningas sekä Jokereiden joulukuussa järjestämään kutsuturnaukseen jossa poika pyyhki jäätä lähes kaikilla Suomen kovimmilla nollakolmosilla - ja niissä noin viidessätoista todistamassani C-nuorten matsissa Kemell oli käytännössä jenginsä ainoa hyökkääjä jolta oli yksilötaidon puolesta aidosti perusteltua odottaa tyhjästä taiottua rysää.

  Lainaus:
  Kieltämättä. Kesänhän Kemell viettää jo nyt B-nuorten treeniringissä ja täysin mahdollista ettei taakse tartte enää kääntää katsetta.

  ps: Jos EP-niiloilun sijaan kiinnostaa edelläkävijyys, foorumeille kannattaa käydä tiputtelemassa Tomi Nikun nimeä. Meinaan tulevan kauden teema on SMASHING THROUGH THE RANKS.
   
 5. ijuka Jäsen

  No fake newsin myönnän, silmämääräisesti tosiaan kun pitää arvioida(Vaikka onhan tuo kohtalaisen isokokoinen ikäisekseen). Mutta sen verran korjaan, ettei Niko Huuhtanen suinkaan ole mikään ihailemani pelaaja. En ole seurannut häntä otteluakaan - Oletan vaan, että on kohtalaisen hyvä kun kerran noin hyvin on pisteitä tehtaillut.

  Ottelu, jonka Kemellin kohdalla katsoin on tämä: 2017 - 2018 C-Nuoret (2002): JyP vs. Kärpät (Koko ottelu) - YouTube

  Ja myönnän tietenkin, että yhden ottelun otanta on liian pieni. Kuitenkin, erittäin harvoilla korkealle arvostamillani lupauksilla on ollut noin mitäänsanomattomia matseja jossa on lähes koko ajan pelin ulkopuolella. Toisaalta, erittäin harvat pelaavat kahta ikäluokkaa itseään ylempänä, ja vertailukohtie on vaikea löytää. Puljujärvi on nyt ainoa joka äkkiseltään tulee mieleen niistä, jotka ovat C-junnuissa noin nuorena pelanneet, jonka tehot toki olivat huomattavasti kovemmat.

  Pelatessa kahta ikäluokkaa ylempänä keskikastin tehoilla herää aina se kysymys, että pystyisikö sitten tehoilemaan oikeasti kunnolla jossain vaiheessa, vai pystyykö vaan pelaamaan ns. OK-tasolla ikäluokkaa korkeammalla? Kemellin kohdalla tämä mietityttää, myös sen takia että kummallakin edellisellä kaudellaan hänen lyhyillä jaksoilla alemmilla ikäluokilla, tehot eivät ole olleet kovinkaan päätähuimaavia - Varsinkaan C2-ikäluokassa viime kaudella. Tässäkin arviota vaikeuttaa otannan koko. Mutta mutta, häntä täytyy kuitenkin nähdä huomattavasti enemmän, jotta voi kunnollista arviota antaa. Hyvä jos sitä yksilötaitoa tosiaan löytyy näkemääni enemmän.

  Jere Lassilaa olen nähnyt hieman enemmän, mutten ole kauheasti hänestä välittänyt yhdessäkään näkemässäni ottelussa. Tällä hetkellä ei ole oikeastaan yhtäkään 04-ikäluokkalaista, josta erityisesti olisin pitänyt. Ehkä mielenkiintoisin kausi heidän kohdallaan on kuitenkin ensi kausi, jolloin ikäluokan parhaat tuppaavat pelaamaan vuoden alaikäisinä C-nuoria. Vertailukohtia on paljon ja näkyvyyden pitäisi olla parempaa. Yleensä se onkin juuri sen kauden aikana, jolloin nämä suurimmat lupaukset astuvat niinsanotusti parrasvaloihin.
   
 6. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Melko varmuudella arvaan oikean vastauksen, mutta kysyn silti: onko hän siis Sami Nikun veli? Minkälaisesta pelaajatyypistä on kyse?
   
 7. Vili Huli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän Palloilijat
  Lainaus:
  "Kutakuinkin keskikokoinen" on osuvampi kuvaus. Pohjola-leiriläiset ovat vuodesta toiseen noin 175/65, ja jos taas katsotaan toistaiseksi EP-merkattuja lupauksia:

  Brad Lambert 177/66
  Matthew Savoie 173/68
  Juraj Slafkovsky 183/84
  Shane Wright 183/76

  En tiedä noista nimistä paljoa, mutta Savoie käsittääkseni on kanadalaisten mukaan enemmän kuin legit eikä mikään myöhemmin kuplana puhkeava lapsitähti, Lambert myös omalla matsin otannalla (joo...) ja Wright vissiin kanssa. Slafkovsky sen sijaan ei kuulune muutaman kesän kuluttua kärkijoukkoon.

  Lainaus:
  Korjaus huomioitu. Mulla oli takaraivossa tämä viesti josta sain kyseisenlaisen kuvan. Aika outoa tiputella tollasta tekstiä pelkkiin tilastoihin turvautuen - eiväthän ne edes tue tota näkemystä...? - mutta totta kai tiedät itse parhaiten mitä mieltä pelaajasta olet.

  Lainaus:
  Mainittua matsia mä en nähnyt. Uskon kuitenkin havaintosi, sillä olihan vastaavia liikaa pelin ulkopuolella vietettyjä otteluita omassakin viime kauden otoksessa. Pistevertailukohtia on tosiaan vaikeahko löytää, varsinkaan jos ei kelpuuta satunnaisten siivujen simontaipalia mukaan (en jaksa nyt kännyllä tarkistaa, mutta ulkomuistista Pulju, MiG, Julius Nättinen, Aapeli Räsänen ja Joni Ikonen ovat pelanneet noin nuorena kaksinumeroisen määrän matseja C1-nuorissa) plus tossakin täytyy pitää mielessä sanonta vuosista ja veljistä, enkä ainakaan henkilökohtaisesti omista tarvittavia tietoja jotta voisin verrata silmätestillä Kemellin U14-peliä Puljujärveen tai muihin itsensä jo ykköskierroksen varausnumeroihin pelanneisiin.

  Voihan se olla että Suomen '04-ikäluokka on maailman mittakaavassa ihan skeidaa. En kuitenkaan ase ohimolla laittaisi sille vaihtoehdolle rahojani tänään käytettävissä olevalla informaatiolla.

  Lainaus:
  Tää onkin kiinnostava kysymys. Onko tärkeämpää että pelaaja näyttää pystyvänsä dominoimaan sarjatasoa x vai että pelaaja näyttää pystyvänsä nousemaan kivuttomasti Miro Heiskasen lailla aina seuraavalle sarjatasolle? Molempi parempi tietysti, mutta mun nähdäkseni jälkimmäinen on paljon oleellisempaa - kunhan kyse ei ole aikaisesta fyysisestä kypsymisestä. Kemellillä on toki vielä muutama sarja ylitettävänään.

  Lainaus:
  Lisäksi vertailtaessa koko kautensa C2-nuorissa pyörineisiin on viisasta muistutella itseään käsitteestä QoC. JK kiekkoili viime kaudella C2-pelejä ainoastaan jatkosarjalaisia vastaan, eli tilastojen kaunistelu heittopusseilla jäi väliin. Näin niistä neljästä matsista yhden ja siinä 1+1 tehneen Kemellin peli oli ylimielisen oloista, joten tiedä sitten kuinka paljon alemman C-sarjan kamppailut poikaa viime kaudella edes sytyttivät.

  Ja toisaalta mites noi Kemellin tehot tossa joulukuun kutsuturnauksessa... ei liene valittamista? Koostumukseltaanhan turnaus oli yhdistelmä C2:ta ja C1:tä, kun nollakakkoset rajautuivat pois mutta Huuhtaset ja kumppanit olivat pelipaikoilla.

  Kuten edellisessä viestissäni jo viittasin, D1-junnuissa kaudella 2016-2017 mä pidin enemmän Lassilan pelistä, ja, fyysiset valmiudet huomoiden, siinä ja siinä kumman potentiaalia kutsuisin kovemmaksi. Siksikin haluan huomauttaa että vaikka kerroin pettyneeni Jere Lassilan peliin päättyneellä sesongilla, kyllähän mä jotain erityistäkin pojalta todistin. Just tossa ottelussa jossa Kemellkin oli mukana muistan mananneeni Lassilaa mielessäni että mitä helvettiä sä oikein säädät kun syöttöä Kemellille tai omaa vetoakaan ei lähtenyt ylivoimahyökkäyksessä (en muista oliko peräti kahdella nollaa vastaan) vaan peli kiekon kanssa ajautui tilanteen tuhlaamiseen maalin taakse... siis niin mä luulin, kunnes hetkeä myöhemmin lätkä oli laitettu vanhanaikaisella maaliviivan paremmalle puolelle - ja mistään vahingosta ei ollut kyse sillä #48 teki myöhemmin matsissa toisenkin samantapaisen. Sen jälkeen oli pakko mutista mielessä että ehkä mun ymmärrys pelistä ei vain ole todellisten nerojen tasolla.

  Lainaus:
  Kuulemma, ja kyllähän pelinsäkin on kuin samasta puusta veistetty. Tyyli siis Sami Nikun tavoin hyvin letkeä, jopa ylirento, minkä vuoksi kiekollisena paineen alla toimiminen ei ole enää pelkkää hokia vaan flirttailee jo taiteen kanssa. Fyysisesti vielä raakile, mutta eiköhän niitä senttejä ja kiloja kerry lopulta ihan riittävästi modernille puolustajalle.

  Vuosi sitten takana oli pisteiltään melkoisen keskinkertainen kausi C-nuorissa, mutta siitä huolimatta rohkenin ennustaa Nikun nousevan ikäluokkansa ykköspuolustajaksi Jyväskylässä ohi Kimi Kuuselan ja kumppaneiden (erinomainen esimerkki siitä miksi osaava silmätesti on paras tapa arvioida pelaajia) - niin myös tapahtui, ja nythän Tomi Nikulla oikeastaan on jonkinlaisia tilastomeriittejäkin suhteessa muihin saman draftin suomalaispakkeihin.

  Tomi Niku vs jokainen U16-maajoukkueessa tehoillut puolustaja joka kohtasi B-nuorten SM-alkusarjasta aloittaneita ja sieltä alempaan jatkosarjaan joutuneita jengejä (KooKoo, Ilves, K-Vantaa, K-Kissat, Sport & K-Laser/KKP):

  Tomi Niku 9 1+6=7 (03.10.2001, 170/66)

  Kasper Puutio 9 2+5=7 (03.06.2002, 177/74)
  Luka Nyman 7 0+3=3 (01.03.2002, 172/65)
  Nikolas Ketonen 4 1+1=2 (27.06.2002, 180/73)
  Topi Niemelä 10 0+2=2 (25.03.2002, 176/66)
  Joona Lehmus 10 0+2=2 (17.01.2002, 175/65)
  Matias Rajaniemi 9 0+1=1 (11.09.2002, 190/83)
  Christoffer Sedoff 2 0+0=0 (20.02.2002, 180/72)

  Täällä kausi alkoi Mestiksen puolelta, joten otoskoko reiluun tilastovertailuun on todella ohut ja käsittää ainoastaan kourallisen vastustajia. Se ei kuitenkaan huolestuta mua, sillä Nikun pisteet kuvaavat peliesityksiä eivätkä olleet seurausta tuuripompuista. Toistaiseksi kulku on käynyt tutkan alla, mutta jos terveyttä riittää, Tomi Niku tekee ensi kaudella itselleen nimeä laajemmissakin piireissä ja kuka tietää vaikka maajoukkuepoikuuskin menisi. U18-jengissä on tosin helvetin kova kilpailutilanne ja syntymäaika rajaa U17:n pois.
   
 8. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Se oli hyvää joo. Ja lupauksia herättävää. Voi tosiaan olla, että hänen on ollut vaikea asennoitua pelaamaan C2-tasolla jos kokemusta C1-tasosta on ollut - Aika tavallistakin. Pitää seurata. Olisihan se hyvä, jos hän oikeasti olisi ihan huippuvaraus - Tätä ikäluokkaa olen pitänyt Suomelle suhteellisen heikkona muutamaan edelliseen verrattuna.

  Sillä isokokoisuudella kuitenkin viittasin lähinnä valmiuksiin pelata ylemmissä ikäluokissa Suomen tasolla - Suuri syy sille, miksi huippulupaukset ovat tässä vaiheessa huippulupauksia on heidän suuri kokonsta. Heidänkin statuksensa tulee varmasti vierimään vuosien varrella(Savoie tosin näyttää varmalta tapaukselta). Esim. vertailu ihan 04-sarjassa pelaaviin 04-syntyneisiin on jo kohtalainen indikaattori sille, mitä ajan takaa. Mutta ei tästä tarvitse liikaa jauhaa, en tosiaan ole kummemmin perehtynyt. Ensi kaudella täytyy ottaa syynin alle.

  Tomi Nikusta puolestaan - Otantahan on todella pieni ja hän on kaikkia noita vanhempi. Paha minkäänlaisia johtopäätöksiä vetää. Mielestäni on kuitenkin tarpeen odottaa, että hän ensi kaudella esittää hyviä otteita A-nuorissa. Mikä todennäköisesti tulee tapahtumaan, jos luotamme silmätesteihisi.
   
 9. Vili Huli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän Palloilijat
  Lainaus:
  Niin, eihän sitä kukaan todella tiedä missä kohtaa pelaaja on henkilökohtaista kasvukäyräänsä, voi vain tehdä valistuneita arvauksia erinäisin perustein, ja jo siksikään näin nuorten hehkutuksissa ei kannata painaa kaasupoljinta lattiasta läpi.

  Mutta mikset sitten välillä vaikuta huomioivan Kemellin kohdalla pohtimaasi yksilöllistä kehitysvauhtia ja valmiutta ~yhtään? Tossa taas vaihteeksi kohkasit nollakutosestasi HFBoardsilla (uuh/uhh... vaikka kukin tietty tavallaan), eikä parin vuoden alaikäisyyden painottamisen ja kuuskauttavitosten jakelun ohessa tullut ilmeisesti mieleenkään kertoa kuinka poika on mitoiltaan nollavitosten tämänhetkiseen parhaimmistoon verrattavissa, tai kuinka matkaa faijansa pituuteen on saatavilla olevista luvuista laskemalla enää kaksitoista senttimetriä.

  Lainaus:
  Yks hailee. Kalenteri-iän ylikorostaminen on prospektipalstojen typerin meemi, ja nyt vieläpä puhutaan ainoastaan muutamista kuukausista.

  Lainaus:
  Vuosi A:ssa luonnollisesti tarkentaa näkemystä entisestään, ilman muuta. Mä en nyt kuitenkaan lähtenyt venaamaan sitä, vaan heitin nimen ilmoille jo näin kesällä, koska Tomi Niku on U18-kautensa aloittava puolustaja jolla on hyvä mahdollisuus jonkin sortin NHL-varaukseen vaikkei tililleen välttämättä tipu yhtäkään poikien maaottelua, asia jonka toteaminen ei ole liian aikaista, ja ajattelisin hänenkin kaltaisten pelaajien seuraamisen kiinnostavan tämän ketjun lukijoita, jos joku vain heistä vinkkaisi. Toihan ei siis ole yhtä kuin Tomi Nikun nostaminen - tarkasteltakoon tätä uudelleen kauden jälkeen - Vatasen, Sami Nikun ja Honkien hallitsemaan kiekollisten jyväskyläläispakkien ykköskoriin.
   
 10. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  ... Minulla ei ole mitään joukkuetta Suomessa, jota kannattaisin. En todellakaan ole mikään TPS-fani jos luulet että -sen- vuoksi Kiviharjusta "hohkaan". Oletkohan itse yhtä puolueeton kun pelkistä JYP-pelaajista puhut? Vähintään 8-vuotiaasta lähtien on dominoinut 2 vuotta vanhempia(aikaisemman videomateriaalin olemassaolosta ei minulla ole tietoa) ja hänellä on aina ollut aivan järkyttävä taitotaso. En ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa. Tällä hetkellä hän myös pelaa murrosikäisiä vastaan ennen murrosikää, jolloin on kaikkein vaikein pelata 2 vuotta vanhempia vastaan - Esim. Kemell pelasi tässä iässä vain vuoden ikäluokkaansa ylempänä. Ei löydy kovin monia pelaajia jotka ovat tässä vaiheessa pelanneet kahta vuotta vanhempia vastaan, ja vielä tehneet tulosta. Ja puolustajia? Vielä epätodennäköisempää. Esim. Anttoni Honka - jos nyt JYP-pelaajista halutaan puhua, superlupaus muuten - pelasi tässä iässä ikiomassa ikäluokassaan. Ja teki selvästi heikompaa tulosta kuin Kiviharju tekee 2 ikäluokkaa itseään ylempänä. Ja tosiaan, Tomi Niku myös - Vain omassa ikäluokassaan.

  Niin, Kiviharju on 160cm. Silti yleensä kentän pienimpiä pelaajia. On selvästi viimeaikoina kärsinyt enemmän. Pari vuotta sitten oli suurinpiirtein saman kokoinen kaikkien muiden kanssa(kukaan ollu murrosikäinen) ja täyttä dominointia. Peli tuntui perustuvan siihen että saa kiekon, pujottelee koko kentän läpi ja laukoi maalia kohden(tai syötti avopaikan). Odotan innolla, mitä tapahtuu kun hän kasvaa hieman. Ja hänen isänsä koosta muuten - Tuo on jo puolustajalle tarpeeksi suuri koko, jotta pystyy pelaamaan koska Kiviharju ei mikään tikku ole. Kuitenkaan pituus ei aina seuraa vanhempia suoraan ja hän on ikäisekseen kohtalaisen suurikokoinen, mikä on lupauksia herättävää. Esim. Kotkaniemi on sen 8cm isäänsä pidempi.

  Tärkeää on kuitenkin taitotaso, josta olen puhunut. Pisteitähän saa monetkin pelaajat joilla ei ole mitään tulevaisuudennäkymiä tehtailtua. Jos luit tuon koko linkittämäsi viestin, minun ei liene tarvitse sitä enempää avata. En ole nähnyt kenenkään tämän ikäisen olevan läheskään samalla tasolla oivalluksiltaan ja pelinkäsitykseltä. Ja kun ottaa vielä mukaan poikkeuksellisen luistelun ja kädet~


  Ja paluu: Kun sarjan parhailla hyökkääjillä on 2-2.5 pistettä per peli, Kemellillä ei ole edes yhtä, ennen kuin pelaa alemmassa jatkosarjassa(Joka on selvästi heikompi kuin itse SM-Sarja). Onko se oikeasti niin vaikeaa ymmärtää, miksi haluaisin nähdä, miten hyvin hän pystyy oikeasti pisteitä tekemään? Mielestäni tällainen 2 ikäluokkaa ylempänä kituuttaminen on täysin eri asia kuin esim. mitä Huuhtanen on tehnyt, eli sen 2.5 pinnaa per peli vuotta ylempänä. Puljujärvi teki 1.5 pinnaa per peli ja oikeassa SM-sarjassa(Huom. ei alempi jatkosarja). Mutten silti ole varma, oliko se fiksumpaa kuin vain dominoida C2 AAA-sarjassa.

  Muuten, aika lapsellisia nuo "kukin tavallaan"-kommentit.

  Lainaus:
  Hah, "yks hailee"? Maajoukkuepelaajista puhuit, ja maajoukkueikäluokat ovat kalenterivuosien perusteella. Eihän se voi mitenkään olla yks hailee. Vertailepa huviksesi Nikun pistetehtailua 2001-ikäluokkaa vastaan. Huomaat, että lähes kaikki maajoukkuetason pakit pelasivat A-SM-sarjassa. Ja joku joka lähinnä pelasi BSM:ssä kuten Kalle Loponen taas teki paljon kovempia tehoja. Miksi edes puhuit u16-maajoukkueesta kun Niku ei siellä edes olisi pystynyt pelaamaan? Onpa nyt taas hakemalla haettua.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2018 klo 07.31
 11. Vili Huli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän Palloilijat
  Lainaus:
  En karsasta Kiviharju-hehkutustasi siksi että pitäisin sua TPS-fanina, vaan koska kyseessä on vielä todella nuori poika, jonka soisi saavan harrastaa rakastamaansa lajia ilman julkista suurennuslasiseurantaa. Jos oot eri mieltä, siitä vain, mutta mun mielestä näissä on fiksua vetää raja Liiton rummuttamissa sarjoissa pelaaviin. Kuitenkin kun nimi on jo pinnalla, menköön nyt, sillä tämän keskustelun käyminen tuntuu olevan tarpeellista, enkä mä edes varsinaisesti puhu itse Kiviharjusta, vaan käytän poikaa ainoastaan yhtenä esimerkeistä joilla yritän takoa pointtia kovaan kalloosi.

  Lainaus:
  Puolueeton? Käsitteen kirjaimellisessa merkityksessä en todellakaan. Sä voit olla varma siitä että mun sydämessäni on kotikaupungin seuran asioille paikka, johon tepsi- tai kärppäläisillä ei ole pääsyä. Se ei kuitenkaan tarkoita etten mä pyrkisi näissä asioissa objektiivisuuteen. Ylihehkutus ei nimittäin saa aikaan mitään muuta kuin hetkellisen hyvänolontunteen, sillä korjausliike ilmoittaa olemassaolostaan ennemmin tai myöhemmin, ja sehän saattaa toimia sytykkeenä ikävälle ilmiölle jossa ihmiset jotka odottivat liikaa alkavat purkaa pettymystään. Niin kävi esimerkiksi viime keväänä Jyväskylässä kun Jussi Olkinuora muuttui liioitellusta CHL-sankarista surullisella tavalla lyödyksi sylkykupiksi.

  Jos sulle ei riitä edeltävästä mun sanani vaan haluat todisteen, tsekkaa vaikka tää. Siinä käsitellään A-nuorissa kauden noin piste per peli aloittanutta Anttoni Honkaa. Totesin tylyhkösti mielipiteeni moisesta pistetahdilla argumentoimisesta ja lukemat odotetusti tasaantuivatkin - mutta samalla myös mainitsin ettei nuorin Honka ole vielä liigavalmis kuin korkeintaan debyyttiinsä ja siltä osin olin väärässä. Mäkään en siis ole immuuni virhearvioille, mikä otti valehtelematta egon päälle. Onneksi oman osaamisen kokema kolaus kuitenkin hautautui positiivisten puolten alle: Anttonin osakkeet nousivat ja sain aseen jota käyttää jos joku vihjailee mua JYP-junnujen yliarvostajaksi. Eli esimerkiksi just nyt.

  Lainaus:
  YK-SI-LÖL-LIS-TÄ.

  Sähän kuuluit siihen sakkiin joka vielä vuosi sitten piti Mikko Kokkosta potentiaalisena koko draftin ykkösvarauksena (mun vuodentakaisen näkemyksen Kokkosesta löydät muuten myös tosta aikaisemmasta linkistä). Silloinkin soi samansaundinen levy lyriikkoinaan vanha tuttu "parempi kuin kukaan toinen koskaan ikäisenään blaablaablaablaa". Anttoni Honkaa taasen et kehunut sanallakaan vaikka Honka pelasi silmiesi alla Ivan Hlinkassa, siis turnauksessa jossa Anttoni huokui Suomen puolustajista eniten NHL-potentiaalia.

  No... jo tänä kesänä sä suunnilleen naureskelet heille jotka eivät ole toistaiseksi asettelemassa Honkaa ensi kesän kärkikymppiin asti tai jotain sinnepäin, kun taas Kokkonen ei tunnu sua enää pahemmin kiinnostavan.

  Voisiko tossa olla opin paikka? Siis monellakin eri tapaa. Meinaan nyt sä sitten vetelet Hongalla överiksi "vähintään 0.8PPG" -arvioillasi. Jotenkin tuskallista katsoa tota.

  Lainaus:
  Olisikohan sillä mitään tekemistä asian kanssa että Kemell oli siinä iässä viisi senttiä lyhyempi ja yhdeksän kiloa kevyempi? Lähteen jo laitoinkin.

  Lainaus:
  Jos janoat tähän kommenttia, saat luvan selventää lainausta laittamalla lukuja pöytään kausista joihin viittaat.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Huomaatko näissä minkäänlaista loogista ristiriitaa? On aivan helvetisti helpompaa olla ~160 senttimetriä D1:ssä kuin 172 NHL:ssä.

  Ajatus ei kuitenkaan liity niinkään siihen, miten maailman parhaassa sarjassa pärjää tuon pituisena, vaan siihen mitä se kertoo U12-ikäisen fyysisestä kypsyydestä jos oletamme pelaajan olevan aikuispituudestaan enää reilut kymmenen senttimetriä.

  Ootko muuten varma ettei silmätesti johda sua tossa koon arvioimisessa taas harhaan??

  Lainaus:
  Totta. Se on siitä huolimatta yksi osa jolla parantaa valistuneen arvauksen keskimääräistä tarkkuutta, eikä sitä siksi jätetä ammattipiireissäkään huomiotta.

  Lainaus:
  Mulle on syystä ja toisesta vieläkin epäselvää oletko sä nyt sisäistänyt fyysisen valmiuden vaikutukset, ja jos et, mikset ole, ja jos taas olet, miksei linjasi tunnu johdonmukaiselta.

  Lainaus:
  Meneekö metsään jos väitän sulla olevan kovin vajaa kokemus ikäisistään?

  Kiviharjulle kaikkea hyvää; pojalla on epäilemättä lahjoja ja toivottavasti pääsee pitkälle. Matkaa huipulle on kuitenkin niin paljon, ettei tänään ole oikea aika alkaa sovitella pojalle Erik Karlssonin viittaa tai edes puhua poikkeusstatuksesta maajoukkueeseen. Pätee tasan jokaiseen ikätoveriinsa taito-ominaisuuksista riippumatta, ja väittäessäsi 12-vuotiaan olevan kovempi kiekonkäsittelijä kuin vaikkapa Barkov, on paikallaan pohtia kuinka kykeneväinen ylipäätään olet taitomäärän arvioimisessa vai karkaako mopo turhan usein käsistäsi.

  Lainaus:
  En allekirjoita noin vahvaa fiksaatiotasi pistetilastoihin (varsinkaan kun sulla ei tunnu olevan yhtenäistä linjaa; esimerkiksi Hongan kohdalla ilmeisesti huomioit vain liigatehot), mutta ymmärrän kyllä jos et ole vielä tässä vaiheessa kuuluttamassa Kemelliä tulevaksi ykköskierroslaiseksi. Ollaan asiassa samoilla linjoilla, vaikkakin vissiin vaihtelevista syistä. Liian aikaista.

  Lainaus:
  Ei ollut kituuttamisesta kyse. Kemell vahvisti joukkuetta kiistattomasti. JYPillähän oli viime kaudella C-nuorissa todella kokematon jengi. Eikä pelkästään siksi että mukana oli yksi nollanelonen ja viisi nollakolmosta, vaan koska nollakakkosillakaan ei ollut vyöllään montaa C1-matsia edelliseltä sesongilta. Siihen olisiko kausi kehityksen puolesta kuitenkin kannattanut pelata C2:ssa on vaikea antaa varmaa vastausta.

  Lainaus:
  Tiedän täsmälleen kuinka maajoukkueikäluokat toimivat; miten muutenkaan olisin osannut kertoa tulevan kauden olevan Tomi Nikulle U18-vuosi ja U17-maajoukkueringin rajautuvan iän vuoksi pois?

  Tokaisitko sä tosiaan "hän on kaikkia noita vanhempi" maajoukkuetoiminnan vuoksi? Nääh, oon aika varma että ihan lupausten laaduista puhuit. Kuten mäkin todetessani asian olevan yks hailee siinä kontekstissa tässä nimenomaisessa tapauksessa.

  Lainaus:
  Ne esiin nostamani nyt jo entiset U16-maajoukkuenuoret sattuvat kuulumaan Tomi Nikun kanssa SAMAAN VARAUSIKÄLUOKKAAN. On kyllä hävyttömän hakemalla haettua... ihmettelehän seuraavaksi U19 Hongan vertaamista U18 Kokkoseen, Heinolaan ja Loposeen.
   
 12. adolf Jäsen

  Minäkin olen joskus tällä palstalla syyllistynyt tuohon että liian nuorena ruvetaan jo poikia seuraamaan "sillä silmällä". 12-vuotiaat ei tosiaan ole vielä mitään muuta kuin lapsia jotka pelaavat rakastamaansa lajia ja saavat sellaisia ollakkin. Itse pidän noita ensimmäisiä varsinaisia maajoukkuetapahtumia (U16-joukkue) sellaisena rajana, että siitä voi jo ihan hyvällä omallatunnolla ruveta keskustelemaan mahdollisuuksista tulevaa ammattilaisuraa silmällä pitäen.
   
 13. Lainaus:
  Kiviharjulla ollut jo kohta vuoden ketju hfboardsillakin.
  LD Aron Kiviharju - TPS, FIN JRS (2024 Draft) | HFBoards - NHL Message Board and Forum for National Hockey League Avaaja @ijuka
   
 14. adolf Jäsen

 15. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Juuri näin. 12-vuotias on lapsi, sanoo kuka aivan mitä muuta hyvänsä. Kyse on toiminnan ja motivaation suhteesta. Vielä 12-vuotiaana ihan silkka harrastamisen ilo kantaa sitä, että sitä jaksaa käydä treeneissä ja turnauksissa. Mutta mitä varten luulette, että se kaikkien kovin lopettamispiikki on sitten nimenomaan C-junnu vaiheessa? Nähdäkseni syitä on kaksikin

  1) koska tuossa iässä se pelkkä harrastamisen ilo ei enää yksistään kanna

  2) koska nykysysteemi ja nykyinen kiekkokulttuuri paineistaa aivan hirvittävästi siihen, että viimeistään tuossa vaiheessa pitäisi tehdä se lopullinen päätös siitä, haluaako nuori lätkän olevan jotain enemmänkin kuin vain kiva (ja kallis) höntsäharrastus. Eli siis, haluaako hän joskus olla jopa ammattilainen vai ei. Eli ne hyvin monet jotka toteavat etteivät halua, luonnollisesti lopettavat varsin helposti tuolloin, etenkin kun monet muutkin asiat elämässä alkavat kiinnostamaan samaan aikaan. Ja tunnetusti vaikka omia halujakin olisi, niin vain hyvin pieni vähemmistöä lopulta päätyy ammattilaisuralle asti..

  Kuitenkin siis nämäkin tekijät huomioiden tuo U16-maajoukkue on minusta sellainen, joka saadaan jo ihan järkevästi koottua
   
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Tuohan se on tuo c-junnut kun tulee se eka SM sarja. Erotellaan lopullisesti hyvät akanoista ja yleensä parhaat pelaa eniten. Siinä voi monella "kiva pelata lätkää" nopeasti mieli synkistyä kun imee tuppia vaihtoaitiossa. Ja yhtäkkiä pitäisi treenata myös enemmän. Samalla tosiaan kun alkaa muutkin asiat kiinnostamaan ja koht on edessä valinta lukioon tai muuhun jatko-opintoon.
  Itsellä loppui juuri tuossa samaisellä kynnyksellä pelaaminen. Ja taisipa loppua sen aikaisesta joukkueesta tyyliin 70-80% muullakin hoki siihen
   
 17. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Tuohon reenaamiseen olisi niin helppo ratkaisu, ettei sitä edes käytetä. Lisättäisiin sitä reenimäärää aikaisemmin. Siis vähän kerrallaan. Kyllähän se tietää, että jos yhtäkkiä nostetaan reenimäärä tuplaksi niin ei siihen kroppa ihan heti totu. Ja se taas jiiraa päässäkin. Suomessa olisi todellakin paljon parantamisen varaa koulun ja urheilun yhteensovittamisen kanssa. Nyt koulut ovat jopa urheiluvastaisia ja tekevät kaikkensa, ettei nuori urheilija voi kehittyä.
   
 18. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Totta. Tosin nuorena ehkei se treenimääräkään silleensä kroppaan haittaa. Vaan enemmän pääkoppaan, kun se on sitten muusta ajasta pois. Jos et siis ole talentti ja halu päästä parhaaksi on iso. Toki nykyään ilmeisesti näillä talenteilla on aika hyvin soviteltu se koulu siihen harjoittelun kylkeen. Esimerkkinä voin heittää täältä Kuopiosta päin urheilulukion. Vieressä on Kuopiohalli ja Niiralan monttuun on matkaa semmoiset 500m. Eli harjoittelumahdollisuudet ovat ihan vieressä. Kuulemma muuan Kasperi Kapasta ei paljon lukiossa nähty, mutta ilmeisesti sen kuitenkin siinä ohella suorittanut. Toki nämä eivät sitten ole enää C, vaan B-junnuikäisiä. En tarkkaan tiedä miten siellä menee, mutta varmaan jonkunlaista "helpotusta" saa myös yläasteikäiset. Toki yläaste nyt menee aika monella ihan siinä ohella käydessäkin.
   
 19. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Joo B-junnuille ja vanhemmille löytyy nämä paikalliset urheiluakatemiat ja milloin mitkäkin tavat reenata kaksi kertaa päivässä laadukkaasti. Nimenomaan yläasteiässä kun sitä harjoitusmäärää pitäisi kasvattaa, tulee koulu esteeksi. Ei vain yksinkertaisesti voi olla pois niin, että pystyisi reenaamaan aamulla. Jos koulu alkaa kahdeksalta niin kuudelta alkava reeni ei kuulosta kenellekään mielekkäältä. Saati herätys kello viisi. On varmasti paikkoja, joissa tämäkin onnistuu koulun joustavuuden vuoksi, mutta olen tässä seurannut erästä tapausta, jossa juniorilla olisi halua reenata aamulla, mutta koulu ei siihen ole ainakaan vielä antanut mahdollisuuksia.
   
 20. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Luulisi nykyään tuon olevan mahdollista, mutta ei. Liekkö sit jos olet poissa niin jäät luokallesi tai muuta vastaavaa?

  Jos ei voi koulusta tinkiä niin olisi se kohtuutonta treenaatana 14-16 ja uudelleen 20-22 väleissäkin. Pitää siis olla todella omatoiminen tuossa yläasteikäisenä. Mitenkähän kuviot menevät näiden majutason pelaajien kanssa? Oletettavasti osa pelaa vuoden tai parikin ylemmässä ikäluokassakin.
   
 21. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Kyllä se maajoukkuestatus vaikuttaa ainakin tuossa koulussa, josta aiemmin kirjoitin. Kaverin tyttö pääsi aikanaan U16 rinkiin eikä sen kohdalla käsittääkseni ollut mitään ongelmia leiritysten yms. suhteen. Niitä oli kuitenkin useampi viikko vuodessa. En tiedä sitten vaikuttiko se, että tytön äiti oli opettajana samassa rakennuksessa toimivassa lukiossa? Näinhän ei tietenkään saisi olla. Koulumenestyksestä se ei ainakaan ole kiinni, molemmat esimerkkini kun ovat reilusti yli ysin oppilaita.
   
 22. Jusupov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NE Patriots, Jokerit ja Tampa Bay Lightning
  Onneksi edes näitä pieniä askelia otetaan urheilun suuntaan joskus kuten Espoossa ainakin nyt pitäisi alkaa syksyllä että kaikki ylä-asteet ja siitä ylöspäin lopettaa keskiviikkoisin koulut viimeistään klo 14.00 jotta ehtivät harrastuksiin ja muuhun vähän paremmin. Mutta ei sekään mikään iso askel vielä ole koska vain yhtenä päivänä.

  Ruotsin malli olisi tietyllä edelletyksillä hyvä. Ainakin yhdessä kaupungissa on niin että Ylä-aste ikäisillä tulee valinta haluaako kilputkeen kiekossa vai harrastaa. Mahdollisuus tietty liikkua jos taidot riittää (myös sitten toiseen suuntaan). Kilpaputkessa pojilla lätkätreenit 2 x viikossa kesken koulupäivän (olisko treenit olleet jotain 10.30-12.30?), siitä takasin kouluun ja hallille takasin (joko fysiikka tai jää+fysiikka) vielä alkuillasta mutta kotiin useimmiten viimeistään noin kuudelta. 3 päivää treenit vain tuolloin alkuillasta heti loulin jälkeen. Ja asia hoidossa koulun suuntaan koska #yhteiskunta.

  Harrraste joukkueella oli treenit 2-3 x viikko ilta aikaan. Heillä panostus enemmän koulussa.

  Ehto että pystyy pelaamaan joukkueessa on että olet tietyssä koulussa hallin lähellä.

  Edit . Lisäys: vaikka tuokin varmasti rankkaa niin kilpaputkessa illat jää usein vapaaksi että saa tehdä muutakin kuin lätkää iltaisin.
   
 23. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  U18 harjoituspelissä Ruotsia vastaan. 4-3 tappio ja torjunnat Suomi 37 kpl ja Ruotsi 27 kpl.

  Kasper Simontaival tehoili 0+2.

  Venäjä, USA ja Tsekki sitten alkulohkossa. Voitto tavoitteena toki Hlinka - Gretzky turnauksesta !
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2018 klo 10.56
 24. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Oli kyllä melkoista scheissea Suomelta Venäjää vastaan ensimmäinen erä Hlinka-Gretzky -turnauksessa. Venäjälle laukaukset 20-5, mutta peli on 1-1. Toivottavasti toka erä tuo jotain muuta tullessaan, koska suomalaiset näyttivät venäläisiin verrattuina korkeintaan 15-vuotiailta.
   
 25. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Se on nyt Venäjälle 5-1 30 minuutin pelin jälkeen. Täyttä kuraa ja velttoilua koko joukkueelta, mukaan lukien valmentajat. Ei tietoakaan aikalisästä tai muustakaan.