1. SM-finaali TPS-Kärpät Turkuhalli 6.4. klo 18.30

  • 66 519
  • 587

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti kausi
BTW, Nurmiselle tulisi asettaa samanlainen kommenttikielto kuin Virtaselle. Sportmagasinet, urheiluruutu ja kiekkoyö. Pelit pelataan kentällä.

Niinpä. Eilinen oli heikko esitys. Illan kruunasi typerääkin typerämpi jäähy, joka ratkaisi koko pelin. Oulussa verkkojen pitää heilua, ei leukaperien!
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Jäähyistä vielä

Sivusilmällä peliä seuranneena totean seuraavaa: Pitkään näytti kyllä siltä, että Levosella on taas kotijoukkuevoittoon -linja päällä. 2+10 oli oikea tuomio, turha siitä on mussuttaa. Loppuhetkien tilanteissa linja kääntyi.

Nurmisen koukun seurauksena tapahtunut kuolevan joutsenen lento, jota Vopattikin kuulemma harrasti kovasti, oli puoliksi filmi, puoliksi koukku. Mutta koukku mikä koukku. Liigassa on vain semmoinen linja, että jos ei kaadu, jäähyä ei tule. Aikaisemmin viheltäminenhän on loppunut kolmannen erän lopulla, hyvä että sääntökirja oli mukana loppuun asti.

Se lopun paljon puhuttanut "päivän selvä rankkari" oli kyllä mun mielestä juuri se. Kaitsu oli jo lähes läpi ja seuraavalla potkulla olisi ollut kokonaan. Kohtuullisen hyvä maalintekotilanne syntymässä. Kyllä tommosista pitää rankkari pystyä viheltämään. Kaiken lisäksi peliaikaa niin vähän jäljellä, että kakkosesta rotat eivät enää täyttä hyötyä saaneet.

Tepsi pelaa vaihteeksi tylsää träppiä, kolme omalla sinisellä. Tässä tulos. KärPä nyt vähän yritti luistella enemmän, mutta puske nyt sitten tommoseen muuriin. Nyt kävi kuitenkin niinkuin usein käy, kun varmistellaan maalin johdossa. Onneksi ei tarvi kauheesti jännittää, kesäloma alkaa kiekon osalta tänään.

Puolueellisuutta minusta löytyi kertoimen 3,4 verran. Sijoitin kympin, eli Handankan pronssioluet tienasin :)
 

Sparrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti JHag
Sparrow: Olen nähnyt tällä kaudella taklaavan TPS:n. Eilen jäällä ei ollut sellainen jengi. Lisää niittejä vaan.

Kyllä eilinen TPS minun mielestäni taklasi, joskin Hulkin niittejä sitä kaipaa edelleen. Missä ovat, tiedä häntä. Ilmeisesti minä olen sitten nähnyt liian paljon ei-taklaavaa Tepsiä, kun eilinen kirvoittaa minua kehumaan kotijoukkuetta taklaavasta pelityylistä. I'm a bit confused, here.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti amok
Fanaattisuus tekee kommentit naurettavaksi. "päivänselvä rankkari" -kommentit kaikista tyhmimpiä. Tilanne oli siinä harmaalla alueella, että siitä olisi voinut sen antaa tai olla antamatta.
Aivan totta. Niinpä vähintään yhtä tyhmä kommentti on siis myös tämä "ei missään tapauksessa rankkari".
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tärkeimmät on tosiaankin jo sanottu.

Tylsää ja mitäänsanomatonta muniinpuhaltelua. Jos ottelussa ei olisi pelannut suosikkijoukkueeni, mielenkiinto olisi lopahtanut hyvin nopeasti ja olisin laittanut telkkarin uudelleen päälle vasta matsin loppuvaiheessa - jolloin ratkaisut sitten tapahtuivatkin.

Tepsi hallitsi näennäisesti pari erää, mutta todelliset maalipaikat olivat harvassa; ainokaisessa osumassakin oli kaikki taivaankappaleet oikeassa asennossa. Kolmannessa erässä peli alkoi kääntyä selvästi Kärpille. Oli helppo aavistaa, että meiningin jatkuessa tuloksena olisi Kärpille yv, josta tasoitus. Nyt vieraat kuitenkin tasoittivat jo tasakentällisin ja ennustettu jäähy oli tyhmääkin tyhmempi. Hölmöilijän kaatamisesta olisi voinut puhaltaa rankkarin tai sitten ei, so not. Todettu tosiasia on se, että Tepsi ei eilisellä esityksellä voittoa ansainnut.

En olisi huolissani, mikäli Tepsi olisi ollut alkukauden tapaan tehoton maalipaikoissa. Nyt kunnon maalipaikkoihin ei edes päästy. Eipä sen puoleen, että Lassilallakaan olisi kaikkein hikisin ilta ollut. Kärpillä on kuitenkin hyökkäyspäässä paremmat yksilöt kuin meillä. Ne eivät paljon tarvitse löysää, että verkko heilahtaisi. Siitä vaan vertailemaan meikäläisiin. Koska Antti Aalto muuten on viimeksi tehnyt maalin?

Tepsin passiivisuutta kritisoitaessa on sinänsä syytä muistaa, että kyseessä on osittain pakon sanelema juttu. On totta, että runkosarjassa nähdyt otteet olivat parhaimmillaan valovuoden viihdyttävämpiä kuin nykyisiset. Pudotuspeleissä kuitenkin pelataan yleisesti ottaen runkosarjaa puolustusvoittoisemmin ja nyt rosterista vielä puuttuvat Eloranta ja Vahalahti. Sikäli vertailu on epäreilua, mutta eilisen kaltaiselle tasolle ei silti tarvitsisi vajota.

Kotiedun menettäminen loppuotteluissa on anteeksiantamatonta. Mestaruus on kyllä edelleen otettavissa, mutta jos peli ei parane, oululaisia voi onnitella jo valmiiksi.
 

Alabama Song

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti dana77
Aivan totta. Niinpä vähintään yhtä tyhmä kommentti on siis myös tämä "ei missään tapauksessa rankkari".
Päivänselvä tapaus ei missään nimessä ollut. Jopa Levonen itsekin mietti olisikohan sittenkin pitänyt antaa rankkari tämän aamun Hesarissa. Mutta nyt tuli sellainen ratkaisu tuomarilta eikä peli tähän tuomioon ratkennut.
 

valijumi

Jäsen
Re: Jäähyistä vielä

Viestin lähetti Uncle Becker
Puolueellisuutta minusta löytyi kertoimen 3,4 verran. Sijoitin kympin, eli Handankan pronssioluet tienasin :)
Onneksi olkoon Pekkerin-sedälle olusista.
Tämän ketjusarjan sivulla 14. on theref 2 viestissään mielestäni hyvin selittänyt RL liittyvät seikat, joiden pitää täyttyä, jotta rankkari olisi oikea tuomio.
Viestin lähetti theref
Rankkaria tuomittaessa tulee kuitenkin monen eri pykälän täyttyä.

Tässä pari:

-Rikkeen tulee tapahtua takaapäin

-Pelaajan tulee olla selvästi yksi läpi

Viestin lähetti theref
Aivan, olisi ollut, mutta kun ei ollut. Maila oli kiinni koko ajan siitä lähtien kun Kaitsu polkaisi ohi. Tämä näin muistikuvan perusteella.

Pelaajan tulee olla selkeästi läpi ja sitten rikkeen tulla takaapäin, sitten tuomitaan rankkari.

Ne viestit voisivat lukea myös ne laiskimukset, jotka eivät itse viitsi selata koko ketjua läpi vaan kirjoittavat mielummin 250 samanlaista "Selvä rankkari" mutu-viestiä.
Levonen sanoi haastattelussa ettei itse nähnyt täydellisesti joten tarkasti myös linjurin näkemyksen joka näki. Turha siitä on enään urputtaa. Tehkää galluppi jonnekkin ja jättäkää ketju muita huomioita varten.

- Gonahtaa valijumi

Edit: laitoin oleellisimmat lainaukset viesteistä ettei tarvi alkaa pomppimaan
Edit2: korjasin therefin lainaukset hänelle itelleen, kiitos huomautuksesta
 
Viimeksi muokattu:

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti valijumi
Minun silmissäni Saarenheimo pelasi tilanteen juuri oikein, tasapainon mentyä pääsi alas mahalleen ja pystyi jopa pistämään kiekon eteenpäin kaatumisesta huolimatta.

Pelimiehet kuten Tenki, Pärä ja Alatalo (vain muutamia mainitakseni) pystyvät pelaamaan kiekkoa usein myös estettynä. Kaikki ja aina siihen ei pysty kukaan. Jos koukusta tai estämisestä ei kaadu, ei sen kuitenkaan pitäisi vähentää rikkeen arvoa.
Tässä on nyt ne kaksi puolta, mitkä tekevät tilanteen arvioinnin aika mielenkiintoiseksi. Toiset pystyvät karistamaan ryysyissä roikkuvan pelaajan tilannevoimallaan, toiset eivät. Valitettavasti jäähy tuomitaan useimmiten vain silloin, kun rikottavan pelaajan henkilökohtaiset ominaisuudet loppuvat kesken, mitä valitettavan usein "joudutaan" korostamaan vielä lievällä teatterilla jäähyn varmistamiseksi. Kyllä näissä kummassakin tapauksessa se suurin konna on se rikkova pelaaja. Minun oikeustajuuni ei mahdu, miksei sitä jäähyä voi tuomita siitä koukusta/huitomisesta aina. Halusta sen täytyy olla kiinni. SM-liiga on tuomaritoiminnan muodossa viestittänyt, että aktiivista mailahäirintää ei haluta kitkeä kaukaloista, sanovat mitä sanovat. Ja sitten vouhotetaan jostain päähän kohdistuvasta taklauksesta suu vaahdossa. Lopputulos on se, että puhtaasta taklauksesta saa lisäsanktioita ja kenttä on täynnä siamilaisia kaksosia, joilla on eriväriset paidat.

Menipäs julistamiseksi.
 

JV

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Alabama Song
Minustakin Jukka Koivun taktiikka petti pahasti, ei yhden maalin johdossa jääkiekossa paljon kannatta ottaa löysästi ja lopettaa pelaamista.
Itse olin melko varma jotta Koivu virittelee toisella erätauolla äänijänteitään sen verran että TPS liikkuu vähän reippaammin viimeisessä erässä. Näin ei kuitenkään käynyt. Liekö tuo lähes viikon tauko peleissä vienyt parhaan terän myös valmennusjohdolta? Joka tapauksessa odotan TPS:ltä enemmän Oulussa.
 

valijumi

Jäsen
Viestin lähetti Ossi
Toiset pystyvät karistamaan ryysyissä roikkuvan pelaajan tilannevoimallaan, toiset eivät.
Näin on. Usein tosin näen karkuun yrittävät pelaajan ottavat kahvaajan mailan omaan käteensä ja 'ohjaavan' sen poissa. Eikös toisen pelaajan mailasta kiinnipitäminenkin ole rangaistavaa? (hymiöitä)
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Minäkin vielä

Ei tosiaan ollut hääviä viihdettä, Ismo Alangon Joululevyn eräs kappale oli jo ladattu levylautaselle, mutta onneksi tämän hetken ylivoimaisesti paras pelaajamme nousi taas omalle tasolleen. Viime vuoden finaalien Tenkratin ja tämän vuoden Tenkratin välillä on hämmentävä ero. Viime vuonna huidottiin, koukittiin, annettiin poikittaisia otsaan, kiukuteltiin tuomareille (ja kuulemma valmentajalle), mutta tänä vuonna pelataan kiekkoa suurtakin suuremmalla Kärppä-sydämellä. Loistava kaveri.

Amok tuossa ottikin jo esiin Jaakolan ja Korpikarin mainiot esitykset. Varsinkin Topi oli lievästi sanottuna hätää kärsimässä HIFK-sarjan toisessa ottelussa, mutta on sen jälkeen ollut kuin uudesti syntynyt. Eilen ei ollut todellakaan kaukana ottelun parhaan Kärppäpakin titteli. Osku nyt pelaa edelleen sillä tasolla, millä on jo puolitoista kautta Kärpissä pelannut. Ei virheitä ja omaa peruspeliä.

Brett, Vallu ja Nikke ansaitsevat ylistävät kehut vielä täältäkin suunnasta.

Ja jottei tämä nyt mene ihan yksipuoliseksi rehentelyksi, niin mainitaan että Tepsistä erottuivat (positiivisessa mielessä) Koivu, Tuokko ja varsinkin Rautee. Jokohan torstaina muutkin nousevat omalle tasolleen?

Sota jatkuu huomenna.

p.s. jääkoneenkuljettaja, Kake moitti sunnuntain pelissä kuuleman mukaan nihkeää jäätä. Töihin mars. Ja Mr. Fox, jatka samaan malliin.
 
Viimeksi muokattu:

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Pressiboxi
Ja ne aloitukset näin turggulaisittain: Koivu 19-10, Rautee 12-7, Aalto 11-7, Lius 8-5, Tuokko 1-1.

Taikalasit olivat siis kohtuu oikeassa. Sattuuhan sitä!
 

Alabama Song

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti JV
Joka tapauksessa odotan TPS:ltä enemmän Oulussa.
Varmasti jokainen meistä odottaa TPS:ilta paljon enemmän. Ei häviö sinänsä harmita, urheilussa joskus hävitään joskus voitetaan, mutta kyllä ottaa päähän se tapa, jolla TPS hölmöili häviönsä. Todella noloa olisi, jos TPS pelaisi koko finaalisarjan tiistain tasolla. Mutta eipäs mennä asioiden edelle. Torstai on toivoa täynnä.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siitä Nurmisen koukusta ja Saarenheimon "kermaa kakun päällä(?)" -tilanteesta. Toisen kerran nähtyäni urheilukanavalta olin näkevinäni että kainaloita putsaileva Kaitsun mailan lapa nousee ja heilahtaa ihan Pekin naaman edestä. Siitä johtuu tuo Pekin pään retkautus (väistö), joka näytti ensin vähän liian dramaattiselta. Jäähyyn vaikutti myös se, että tuli niin selvästi takaapäin ja hyökkäyspäässä.

Dana:

Totta. Sama pätee tietenkin toisinpäinkin. Jäi näemmä pois kirjoituksesta.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaikki kunnia Kärpille varsinkin viimeisen erän noususta. Heti erän alussa näki, mikä pelin henki tulee olemaan ja odoteltiin vain, koska Kärpät maalinsa tekee.

Jos 3. erän passiivisuus oli tosiaan lähtöisin pelaajista eikä valmentajista, niin kenen tehtävä on siihen puuttua? Valmentajan. Se ei paljon lämmitä, kun pelin jälkeen todetaan, että sovittiin, että ei passivoiduta mutta näin siinä sitten kuitenkin kävi. Valmentajan pitäsi olla jo pelin aikana valppaana ja herätellä joukkuettaan kaikin mahdollisin keinoin (aikalisä, kahteen ketjuun tiivistäminen), jos pelaajat eivät pelaa sovitulla tavalla.

Toisekseen Koivun valmennustyylissä paistaa jursinovilaisuus läpi siinäkin mielessä, että kauden tärkeimpien pelien aikana joukkue näyttäisi olevan totaalisen puhki. Ainakin eilen Kärpät näytti huomattavan paljon virkeämmältä joukkueelta, vaikka ennakkoon tilanteen piti olla täysin päinvastoin.

Jursin aikana joukkue oli finaaleissa niin väsynyt, että Jokerit pääsi pari kertaa pokkaamaan kultamitalit ilman todellista taistelua. Jortikalla sitä vastoin joukkueet tuntuvat olevan parhaimmillaan juuri kevään pleijareissa, niin kuin pitäisikin.

Pieni toivonkipinä vielä kuitenkin kytee. Palloseura on ainakin jossain vaiheessa tätä kautta osoittanut hienoa venymistä vaikeissa paikoissa eikä Kärpilläkään kotipelit pleijareissa ole ihan putkeen menneet. Eilisen kaltaisella esityksellä sarja on kuitenkin sitten perjantaina jo katkolla.
 

Viper

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onnea Kärpät ensimmäisestä voitosta finaalisarjassa.

Tässäkin ketjussa on nyt moneen kertaan tullut jo todettua, miten tylsää ja ei-finaalimaista kiekkoa eilen nähtiin. Enhän minäkään sitä toki kiellä, mutta tuntuu välillä kuin odotukset olisivat vähän turhan korkealla monilla. Kyse on kuitenkin meidän kotoisesta sm-liigasta, jonka kutsumista maailman toiseksi kovimmaksi sarjaksi joutuu nykyään jopa hieman harkitsemaan. Ja kyllähän peliin mahtui monia hienoja suorituksiakin.

No itse pelistä. Ylivarovaistahan se oli molemmilta. Mutta niinkuin joku täällä aiemmin totesi, niin olisiko TPS:n järkevä lähteä yltiöpäiseen hyökkäyspeliin kilpailemaan maalinteosta liigan kovinta hyökkäysarsenaalia vastaan? Olisihan se viihdyttävää katsoa, mutta voitot kuitenkin ratkaisevat. Eikä se ainoastaan TPS ollut, joka tarkkaa keskialueen sumputusta pelasi.

Tenkrat osoitti jälleen muutamaan kertaan, että vanha tuttu luisteluvoima on edelleen entisellään. Kun kaverilta löytyy vielä kohtuullisesti käsiäkin ja kunnon laukaus, niin eipä hukkaan mene palkkarahat hänenkään kohdalla. En itse sentään aivan liigan parhaaksi kutsuisi (Metropolit saa minulta sen kunnian), mutta parhaimmistoon kuitenkin.

Machulda pelasi tuttuun tyyliinsä. Järkevää ja rauhallista peliä ja salakavalasti maalipaikkoihin hiipimistä. Tosin ehkä hän pelasi jopa hivenen agressiivisemmin kuin mitä on tottunut näkemään. Muutama upea syöttö lähti ja syötöt muutenkin menivät pääsääntöisesti omille. Ja loppuun vielä ratkaisumaali Lieversin nappisyötöstä.

Muita hajahuomioita. Maalivahdit pelasi hyvin molemmissa päissä. Enpä sentää kulunutta fraasia "Eivät voineet maaleille mitään" käytä. Sillä jos maalivahti ei ole penkillä, niin tulee hänen ottaa vedot kiinni.
Mikko Koivu on taitava pelaaja, mutta nyt muutaman pelin nähtyäni vaikuttaa siltä, että jonkun pitäisi muistuttaa Mikkoa myös syöttämisen tärkeydestä. Itseluottamusta haastamiseen on, mutta turhan usein kiekko karkaa vastustajalle sen viimeisen veivin aikana.
Pesosesta tullaan varmasti tulevaisuudessakin kuulemaan. Kaverillahan on uskomattoman "pehmeät kädet" ja pelisilmäkin kohdallaan. Hyvinkin positiivisesti erottui ainakin minun silmään.

Sitten se lopun Nurmisen "läpiajo". Itse en niin tarkkaan sääntöjä tunne, että voisin muuta sanoa kuin mutu-päätelmiä. Mutta vaikka Levosen tuomio olikin ehkä ihan oikea (Nurminen ei mielestäni ollut täysin selvästi läpi Kärppä-pelaajan aloittaessa "vastatoimet"), niin rankkarihan olisi ollut varsin oiva keino lisätä vielä ripaus jännitystä ja loppuhuipentumaa peliin :) Eikä se tuomionakaan aivan väärä olisi kuitenkaan ollut.

Vaan nyt jään odottamaan vesi kielellä seuraavaa finaaliottelua ja sitä odotellessa pitääkin katsoa, kun KalPa vie mestis-mestaruuden
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Viper: "Sillä jos maalivahti ei ole penkillä, niin tulee hänen ottaa vedot kiinni."

Rinne otti penkiltäkin ;-)

Reverent: "Pieni toivonkipinä vielä kuitenkin kytee. Palloseura on ainakin jossain vaiheessa tätä kautta osoittanut hienoa venymistä vaikeissa paikoissa eikä Kärpilläkään kotipelit pleijareissa ole ihan putkeen menneet."

Jeps. Vaikka Kärpät ovat kyllä myös venyneet, niin jo pitkän aikaa, ihan koko uuden liiga-ajan, Kärppiä on vaivannut jonkinmoinen "kotikammo".

Ei olisi kerta eikä ensimmäinenkään, että nyt kun olisi mahdollisuus lyödä kunnon niitti TPS:n mestaruushaaveisiin, niin käy kylmät ja kotona hävitään 0-5.

Kunhan nyt jokainen jätkä tajuaisi aivojensa pimeimmissäkin sopukoissa, että TPS ei todellakaan esittänyt eilen parastaan eikä sitä Kärpät eilisen kaltaisella pelillä voita. Syötöt kohdilleen ja varmat purut keskialueelle. TPS:ää ei saa päästää puolustusalueella pyörittämään ja pelaamaan miehiä vapaaksi. Keskialue pitää ylittää nopeasti, jottei TPS:llä ole aikaa ryhmittää muuria siniviivalle.

Reverent: "Eilisen kaltaisella esityksellä sarja on kuitenkin sitten perjantaina jo katkolla."

TPS tuskin esittää huomenna eilisen kaltaista peliä :-(
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Ensinnäkin Levosen tuomioilla ei ollut linjaa.
Välillä sai koukkia miten halusi ja sitten toisinaan taas ei.
Vastaavanlaisia koukkuja joista Nurminen sai ratkaisevan jäähyn nähtiin pitkin peliä, eikä niistä muista tullut jäähyjä.
Ne jotka syyllistävät Kaitsua tästä koukusta, hakevat kyllä vain syntipukkia tappioon.
Ehkä tai ei ehkä, vaan kyllä Nurminen oli syyllinen tappioon siinä suhteessa, että ei tehnyt paria häkkiä pelissä, mutta tästä jäähystä on häntä turha syyttää.
Tässä nyt vaan meidän kannaltamme valitettavasti kävi näin.
Nurmisen kaatamisesta olisin kyllä ilman mustavalkoisia lasejakin antanut rankkarin.
Joten jos jännitti joukkueet tai ainakin TPS, niin kyllä pientä jännittämistä näkyi tuomaroinissakin.

Samaan hengenvetoon totean kuitenkin, että peli ei missään tapauksessa ratkennut Levoseen, vaan kyllä Palloseura sössi pelinsä ihan itse.
Tai sitten Kärpät vaan on niin kova joukkue, että tämän parempaan ei eilen pystytty.

Joka tapauksessa jos ei ylivoima peliä saada kuntoon, on tämän tasoisista peleistä turha odottaa voittoa.
Sillä kyllä sitä ylivoimaa TPS:llekin tarjottiin, mutta kun ei kelpaa maalit niin ei kelpaa.

Jatko osa seuraa huomenna Oulussa, jonka todennäköisesti Kärpät vie.
Perjantaina TPS herää ja ottaa murskavoiton.
Sunnuntaina TPS tasoittaa ottelusarjan Oulussa niukkaakin niukemmalla voitolla.
Sitten tiistaina ratkaisevassa pelissä…

Niin sen verran vielä, että kyllä kelpaisi Tenkratin tasoinen kaveri meille tänne Auran rannoillekin.
Oli meinaan sen verran huikea yksilösuoritus se maali, kuten muutama muukin väläytys jota hän osoitti.

Onnittelut Kärppäfanit taistelu jatkuu.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Re: Re: Jäähyistä vielä

Viestin lähetti valijumi
Onneksi olkoon Pekkerin-sedälle olusista.
Tämän ketjusarjan sivulla 14. on theref 2 viestissään mielestäni hyvin selittänyt RL liittyvät seikat, joiden pitää täyttyä, jotta rankkari olisi oikea tuomio.

Edit: laitoin oleellisimmat lainaukset viesteistä ettei tarvi alkaa pomppimaan

Kiitos, sainhan samanlaisen potin, kun IFK voitti kärpät 0-5 lähes samalla kertoimella :)

Korjaatko nuo lainaukset. En säännöistä ihan noin paljoa ymmärrä. Ensimmäinen oli mun ja loput jonkun muun...
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Älkää selitelkö - totuus on tarua ihmeellisempää!

Pitkästä aikaa avaan arkkua...

Tappio ei mene kenenkään piikkiin. Se oli suunniteltu juttu. Täytyyhän muulle kansalle järjestää leipää ja sirkushuveja. Tällä kertaa se tehtiin näin, että edes jonkinlainen jännitys ottelusarjassa säilyy. Kultaranne kostaa huomenna ja perjantaina viedään neljä muna.

Todellinen kysymys kuuluukin, joudutaanko jälleen juhlimaan Kauppatorilla juhlakalujen ollessa alkuillasta kotimatkalla vai päästäänkö tiistaina suoraan hallilta kotijuhliin!
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Liverpool F.C.
NY Rangers
Sellainen huomio jäi eilisestä pelistä, että TPS:n pelityyli sopii Kärppien puolustajille huomattavasti paremmin kuin HIFK:n. IFK:ta vastaan mm. Ilkka Mikkola oli ihan pihalla, mutta eilen pelasi mielestäni hyvän ja perusvarman pelin, sellaisen mitä runkosarjassakin nähtiin. Myös Mikko Myllykoski oli selvästi paremmin pelissä mukana.

Tähän on varmasti monia syitä. TPS ei karvaa läheskään niin aggressiivisesti kuin HIFK. TPS:n hyökkääjät ovat pienikokoisempia, eivätkä hae kontaktia läheskään yhtä hanakasti. Varmasti myös Turun iso kaukalo vaikutti tähän aika paljon. Mielenkiintoista todella nähdä millä tyylillä TPS pelaa torstaina Oulussa. Aggressiivinen karvaus on usein myrkkyä Kärppien puolustuspään pelille, mutta epäilen onko J. Koivussa pelimiestä tätä tiedostamaan.
 

valijumi

Jäsen
Viestin lähetti Centre Bell
Ensinnäkin Levosen tuomioilla ei ollut linjaa.
Välillä sai koukkia miten halusi ja sitten toisinaan taas ei.
Linjahan oli harvinaisen selvä. Selvistä koukuista mistä vastustaja kaatui lähti boksiin. Samoin lähti jos piti liian pitkään mailasta kii tai taklasi kädet ylhäällä. Tuomarit osoittavat linjansa ottelun alkupuolella, jotta pelaajat tietäisivät mikä on sallittua - mikä ei.
Kaitsu käytti mailaansa kampeamiseen Pekin ollessa karkaamassa hyökkäämään. Kaitsu oli rinnalla/takana ja Peki menetti tasapainon; boksi heilahti. That simple is that.
Jos joku kierosilmä väittää että tilanteessa ei ollut mitään rangaistavaa (tai että Kaitsun maila oli Pekin jaloissa ;) on sokea tai muuten vaan tavallista itsepäisempi. "Mistä niitä koukkuja sitten voi viheltää ellei tuon kaltaisista!"

tulipas taas toistettua itteeni.
 

unski

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Limppu

Ja siitä yleisömäärästä ihmetteleville: TPS:n toimisto tiedotti tänään, että vaikka lippupalvelu myy "ei oota" perjantain finaaliin, on 2200 lippua vielä jäljellä. Tämä taas johtuu siitä, että Helsingissä tuli ostoryntäys, kun Ifk voitti toisen ottelunsa Kärppiä vastaan. Näitä varauksia on reilusti perumatta. Tulevat myyntiin perjantaina klo 14. Olisikohan vastaava ilmiö ollut jo tänään? Lippupalvelu myy päiväkaupalla "ei oota" vaikka todellisuudessa lippuja vapautuu myyntiin pelipäivänä.

Terv. Vittuuntunut Limppu

Joku nyt mättää todella rankasti tässä systeemissä. Kävin itse juuri toteamassa Lippupalvelun sivuilla, että ainoastaan seisomapaikkoja on enää myynnissä. Samalla Tepsi tosiaan tiedottaa, että 2200 lippua on jäljellä. Minkä helvetin takia niitä aletaan vasta perjantaina myymään, jos jo nyt tiedetään, että ne on myymättä? Vai kohdistuuko näihin kaikkiin 2200 lippun joku perjantaina laukeava varaus? Voidaanko jotenkin olettaa, että kaikkien näiden 2200 varauksen takana ovat vain IFK:n kannattajat, jotka eivät ehkä lunasta varauksiaan. Eivätkö turkulaiset ole voineet tehdä näitä varauksia? Kyllä on syvältä.

Onko tämä muuten yleisemminkin Lippupalvelulla ihan normaali käytäntö, että varaus voi jatkua sitoumuksetta tapahtumapäivään saakka?

Joku tuossa edellä jo muistelikin, miten lippuja aikanaan jonotettiin räntäsateessa. Ne oli silloin "oikeita" lippuja, joita sai harvoista ja valituista paikoista, ei mitään virtuaali-teeseitse-tulostakotona-lippuja.

Kehitys kehittyy...
 
Viimeksi muokattu:

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Re: Re: Jäähyistä vielä

Viestin lähetti valijumi
Tämän ketjusarjan sivulla 14. on theref 2 viestissään mielestäni hyvin selittänyt RL liittyvät seikat, joiden pitää täyttyä, jotta rankkari olisi oikea tuomio.

Viestin lähetti theref
Rankkaria tuomittaessa tulee kuitenkin monen eri pykälän täyttyä.

Tässä pari:

-Rikkeen tulee tapahtua takaapäin

-Pelaajan tulee olla selvästi yksi läpi

Itse asiassa thereffillä on pieni virhe tuossa kirjoituksessaan. SM-Liigan sivujen sääntöosiossa sanotaan näin: "Jos oman puolustusalueensa ulkopuolella olevalla kiekollisella pelaajalla ei ole muuta vastustajaa ohitettavanaan kuin maalivahti, koukataan tai häntä rikotaan muulla tavoin takaapäin ja siten estetään kohtuullinen maalitekotilaisuus (typo Sm-Liigan sivuilta:), ei-rikkoneen joukkueen hyväksi on tuomittava rangaistuslaukaus.

Vaikka kuinka Kärppä-lasien takaa katsoo, niin kyllä tilanteessa oli kohtuullinen maalintekotilaisuus. Tuota sääntöä noudattamalla rankkari olisi pitänyt viheltää.

Kärppä-sivuilla on tosin herätelty uutta spekulaatiota tilanteesta. Oliko Nurminen paitsiossa? On nämä jälkipelit niin riemukkaita :)
 
Viimeksi muokattu:

valijumi

Jäsen
Niin on ollut monta kertaa aikaisemminkin. Vain selvästi takaa päin kurottamalla koukatut/kampatut ollaan tuomittu. Näin se vaan on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös