Ässien talous

  • 1 539 806
  • 6 870

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Varmaan Toivolalla on sopimuksia taskussa, mutta tuosta meikäläisen tämän kauden 1.4 kerrotusta laskelmasta poimien ensi kaudella jatkavien merkittävien sopimusten hinnat olisivat, (Elolle toki ansaittu palkankorotus alla).

Uusitalo 210000, Marttinen 182000, Sammalkangas 84000, Viljanen 28000, Elo 150000, Ryan 230000, Kiilholma 112000, Saarela 140000, Kärki 28000 ja Ahlgren 28000. Yhteensä näistä 1.192000. Tuohon sitten joku kymppitonni Kulmalalle, Huoviselle, etc. ja kokonaishinta jo 1.2 miljoonaa. Kuparinen ja Ahonen yhteensä vähintään 300 000, jolloin vaikkapa 1.9 miljoonan budjetti jättää 400 000 euroa jaettavaksi noin kymmenelle pelurille. Ei tosiaan kannata edes keskustella vaikkapa Jessen kanssa, jos ei kunnolla pystytä kilpailemaan SA Intin päivärahojen kanssa.

Uusitalo sai pitkän sopimuksen ensimmäisenä vuonna 160 000€, enkä jaksa uskoa että palkka olisi tuosta noussut. Lisäksi uskoisin, että Elo saa lähempänä kahtasataa kuin sataaviittäkymppiä ja Kiilholma on varmasti kalliimpi loistavan HPK kauden jälkeen.

Osansa pelaajabudjetista on syönyt dollarin kallistuminen, pohjois-amerikkalaisten sopimuksen kun maksetaan dollaripohjaisina nettosopimuksina.

Ässät tekee tappiota sen verran, mitä jäätiin yleisökeskiarvosta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kauden päätyttyä SK: "Ässät tekee raskaan taloudellisen tappion,
–  pelaajabudjettimme oli lopulta lähes 2,2 miljoonaa euroa, Hirsi virkkoi aviisille.

Ja Rocky vielä valitteli, että kauden aikana oli pakko peluuttaa junnuja koko ajan vaikka Ässien suunnitelman mukaan piti välillä lepuuttaa ja pistää harjoittelemaan (kuten Kärki yhdessä välissä teki) mutta tähän ei ollut mahdollisuutta kun pelaajia ei ollut tarpeeksi. Jos ensi kaudella budjetti vielä pienenee niin ei se rosteri ainakaan levene, pikemmin päinvastoin. Jännä juttu mistä tuo 150 000e ylitys tuli kun kauden aikana vaihdettiin vain Smith Heddeniin. Tai sitten Hedden sai jotain megalomaanista palkkaa.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiekko on kyllä eri peli paikanpäällä katsottuna. Tv kanavat näyttävät pelit kyllä liian halvalla. Eihän tällaisessa lama suomessa hallissa käy pian ketään jos kaikki pelit kuukaudessa näkee yhden istumalipun hinnalla. Eli tuohon liigajoukkueiden on keksittävä ratkaisu jos meinavat pärjätä.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ja sitten olisi vielä pitänyt rakentaa uusi halli johonkin päin tätä savilettoa ja maksaa vuokria sen käytöstä jotain aivan satumaisia summia vuositasolla.

Kyllä tosiaankin aina vain enemmän ja enemmän hämmästyttää tuo pelaajabudjetin summa, jos kolmasosa pelaajista pelaa sillä enintään 150 000 yhteissummalla. Siitä kun luetaan vielä noin keskimäärin satkun vuodessa saavat pois eli noin 8-10 sälliä, saapi loput sitten jakaa sen 1 250 000 - 1 00 000 elio 5-8 sälliä. Siinäpä sitä sitten onkin jakamista.

Kenelle tuolla oikeasti voidaan maksaa noin helvetin paljon ja mistä?
 

George O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, ja suuret sympatiat HIFK
Aivan selvä asia on, ettei koko budjettia tämän kauden aikana käytetty. Se, kuinka paljon jäi käyttämättä, ei ilmeisesti ollut mikään merkittävä summa. Heddenin tulo ei syönyt budjettia niin paljon, että olisi ylitetty aikaisemmin ilmoitettu.

Nyt sitten Hirsi on ilmoittanut, että yli meni ja tappiota tulee. Pelaajabudjetti meni yli 150 000 eurolla - katsojakeskiarvosta jäätiin reilu 200 henkeä per kotipeli ja yksi budjetoitu play-off kotimatsi jäi väliin. Noista luvuista lipunmyynnin vajaus (13 eur/lippu, keskimäärin - ehkä nyt tarjouksilla ja alennuksilla tuokin toteutui aavisuksen pienempänä) on runkosarjassa 2600 eur/peli x 30 eli 78 000 euroa. Tuohon lisättynä yksi kotipeli 4200 x 13 eur ja siitä 54 600 eur. Kulut tuosta pelistä ovat alle 10 000 eur. Summattuna vajaat kolmesatatuhatta euroa tappiota ja halliremontti edessä. Onneksi oli "puskuria".

Edelleen toistan itseäni, että tulevaisuudessa noihin tapahtumiin tulee väkeä saada huomattavasti enemmän. Tuote = joukkue pitää olla menestyvä, sekä tapahtuma kiinnostava. Ei se riitä, että täällä muutama palstaveli on hyvin tyytyväinen kymmenenteen sijaa ja ylistää onnistunutta touhua. Katsojamassa äänestää silti jaloillaan ja jää TV:n tms ääreen.
 

passenger

Jäsen
@vero erinomaisia pointteja jääkiekon talousrealiteeteista tällä hetkellä. Pitää muistaa kuitenkin positiivisetkin asiat, eikä perusporilaiseen tapaan manata vain kaikki huonot. Ässien halliuudistukselle jää ensi kaudeksi kuitenkin vielä jonkinlainen uutuudenviehätyksen etu, ja se täytyy pystyä käyttämään markkinoinnissakin hyväksi. Yleisömäärät ovat muuten tällä kaudella laskeneet kokonaisuudessaan joka puolella, ja budjetit tulevat monella seuralla selvästi alaspäin. Vähemmät rahat on sijoitettava entistä tarkemmin, mutta toisaalta epävarmuus KHL:n tulevaisuuden yllä saattaa myös helpottaa tilannetta pelaajamarkkinoilla tarjonnan lisääntyessä.

Olen itse ihan erään melko tunnetun pelaaja-agentin suusta kuullut, kuinka nuo tilastojen voitot maajoukkue- ja KHL-status nostaa suoraan sitä palkkapyyntöä jopa todella reilusti ylöspäin, se että esim Heddenin kohdalla se KHL-keikka ei onnistunut, on sivuseikka. Maajoukkue-edustukset, KHL, tilastot ja pelaajan "maine" lyövät näissä neuvotteluissa valitettavan usein todelliset peliotteet 100-0. Ässien kannalta muuten hyväksi asiaksi voisi nostaa vielä sen, että Hedden olisi saanut suunnilleen saman tilin Keski-Euroopasta, mutta tuli Ässiin lopulta seuran hyvän maineen vuoksi hakemaan nostetta.

Eero Elon peliotteilla markkinoilta kaivetaan saletisti hyvin lähelle parinsadan tonnin sopimus. Uusitalon sopimus on tehty, kun mies voitti puolustajien pistepörssin ja arvoltaan sen takia niin suuri, sopimuksen pituutta toki voi kyseenalaistaa. Suomessa nuo pitkät sopimukset eivät yleensä ole järkeviä, koska niistä ei pääse eroon, eikä pelaajia voi kaupata, kuten NHL:ssä. Jyri Marttinen puolestaan oli mestaruuskevään takuumiehiä ja iski pudotuspeleissä jopa kohtalaiset tehopisteet. Sen jälkeen Marttinen on pelannut kolmisenkymmentä maaottelua ja MM-kisat. Markkinoilla reilusti yli 150 tonnin pelaaja, lähempänä kahtasataa.

Ryan puolestaan tuli ihan puhtaalla KHL-statuksella Ässiin ja on varmasti yli 200k€. Kiilholma taas on yli kuudensadan ottelun veteraani, joka on "kevään pelaaja", hänet voi laittaa kentälle missä tahansa tilaneessa tahansa ja mille paikalle tahansa, vielä viime kauden pistelukema nostaa hintaa. Sammalkangasta agentit markkinoivat todennäköisesti satojen otteluiden veteraanina ja serkkunsa Kankaanperän kakkospainoksena.

Pelaajien hinta muodostuu siis monenlaisista tekijöistä ja summat ovat aika usein paljon suurempia em. "korotuksista" johtuen. Lisäksi viime vuosina agentit ovat iskeneet kiinni myös nuoriin lupaaviin pelaajiin, joiden kohdalla rahastetaan potentiaalilla. Nuoria lupaavia jätkiä ajetaan liian aikaisin jopa agenttien painostuksella pelaamaan vanhempiin ikäluokkiin ja jopa miesten peleihin. Saarelan kohdalla järjetön palkkapussi menee tämän piikkiin. Ja onpa mm. Kulmalan agentti tällä kaudella tietojeni mukaan esitellyt jotain ukaaseja Ässätoimistolla, että seuraa vaihtuu jos se ykkösmolarin virka A:ssa ei ole selviö. Tämä siis, kun Kulmala haki vauhtia B:stä.
 

Tuamas

Jäsen
Realismia on se, että nykymaailmassa jääkiekon kausikortti on lähes kuollut tuote, tyyliin faksi tai lankapuhelin....
Taloudellisesti kestävältä kantilta Porissa pitäisi budjetoida noin 3000 katsojalle, tämän kauden vajaan 4000 luvussa on valtavasti ilmaa. Ilmoitettu katsojalukuhan on aivan eri luku kuin myydyt kausikortit + porteilla luetut irtoliput. Tämän takia pelkään suuresti, että halliremontti on kuoleman suudelma Ässille talouden kannalta. Reaalimaailmassa hallille tuo väkeä vain Ässien hyvä menestys sarjassa ja erityisesti kotipeleissä. Hyvä menestys voidaan määritellä viiden kärkeen runkosarjassa. Mestaruus ja hyvät runkosarjakaudet tekivät tehtävänsä ja makeaa maistaneet katsojat eivät tule joukolla katsomaan alemman keskikastin mittelöitä. Pitää vain toivoa, että maksavia yritysasiakkaita on riittäviä määriä käyttämään hallin uusia palveluita, mutta en kyllä osta tätäkään tältä istumalta.

Nähdäkseni tässä mennään liikaa urheilu edellä.

Ottelutapahtuma on (tai ainakin pitäisi olla) nykyaikana satunnaiskatsojalle enemmän elämys sekä ajanvietettä, kuin niinkään urheilutapahtuma.

Tällä hetkellä puitteet ovat hallissa sellaiset, että itselle ei ainakaan perheellisenä tulisi mieleenkään ängetä halliin kuin todella satunnaisesti (eilen kävin pari erää koittamassa) lasten kanssa, koska
A) halli on perkeleen ahdas
B) palvelut ovat hankalia saavuttaa (vessat, syötävät jne. vaativat änkeämistä, jonottamista ja hikoilemista)
C) tarjonta on karua snägäritasoa (uskomatonta että nykyaikana valikoima tuntuu supistuvan kausi kaudelta, pizzat, popcornit, jäähilejuomat? nyt ainakin ovat pudonneet) ja valikoima sellaista tasoa, että TET-oppilaat osaisivat organisoida vastaavan. Toki välillä on hienoja oivalluksia kuten Pata-kahvi ja valikoiman laatu on sentään kohtuullinen.

Jos halliremontilla saavutetaan se, että Ässien peli on koko perheen tapahtuma, jossa hallissa oikeasti viihtyy muutoinkin kuin pelin laadun takia, niin en näe mitenkään epärealistisena nykyisen katsojakeskiarvon mukaan budjetoimista. Saati sitten sitä, että Ässät oikeasti saisi ne oheismyyntirahat lypsettyä porukalta.

Viimeisin näkemäni tilasto oheismyynnistä per katsoja, oli melkolailla karua luettavaa ja Ässien lukema oli siellä liigan syvimmässä peräpäässä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Olen itse ihan erään melko tunnetun pelaaja-agentin suusta kuullut, kuinka nuo tilastojen voitot maajoukkue- ja KHL-status nostaa suoraan sitä palkkapyyntöä jopa todella reilusti ylöspäin, se että esim Heddenin kohdalla se KHL-keikka ei onnistunut, on sivuseikka. Maajoukkue-edustukset, KHL, tilastot ja pelaajan "maine" lyövät näissä neuvotteluissa valitettavan usein todelliset peliotteet 100-0...

Eräs pelaaja-agentti sanoi, että maajoukkue/ KHL status kestää kolme kautta, peliesityksistä riippumatta.
 
Joukkue oli kalliimpi kuin mestaruuskaudella ja kausi vedettiin kuitenkin läpi junnupainotteisella porukalla. Ei mennyt nappiin tämä homma. Katseet kääntyy edelleen Toivolaan.
Jälkikäteen voi viisastella esim. Ryanin palkkaamisesta. Hänen henkilöstökulunsa olivat täysin hukkaan heitettyä rahaa. Kuvastaa kuitenkin realiteetteja, joilla Ässiä rakennetaan. Laatupelaajien kohdalla pitää ottaa riskiä.

Viisastella voi myös sillä, oliko puolikuntoisten Lähteenmäen ja Huhtasen ottaminen poffien pelaavaan kokoonpanoon järkevää. Näkisin, että puolivälierät olisivat olleet tällä porukalla aikalailla maksimisuoritus.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jälkikäteen voi viisastella esim. Ryanin palkkaamisesta. Hänen henkilöstökulunsa olivat täysin hukkaan heitettyä rahaa. Kuvastaa kuitenkin realiteetteja, joilla Ässiä rakennetaan. Laatupelaajien kohdalla pitää ottaa riskiä.

Viisastella voi myös sillä, oliko puolikuntoisten Lähteenmäen ja Huhtasen ottaminen poffien pelaavaan kokoonpanoon järkevää. Näkisin, että puolivälierät olisivat olleet tällä porukalla aikalailla maksimisuoritus.

Samaa mieltä tuosta, että Ässien tulee ottaa riskiä laatupelaajien kohdalla. Vaikka täälä jotkut, esim. @Ainapata ovat sitä mieltä, että pitäisi kasata joukkue varman päälle.

Pettikö Huhtanen tai Lähteenmäki mielestäsi pudotuspeleissä vai miksi kyseenalaistat heidän noston kokoonpanoon? Mielestäni Lähteenmäki ainakin täytti paikkansa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Miten porukka näkee tämän, että kannattaako kaikki rahat laittaa jo syksyllä kiinni joukkueeseen (ei todellista mahdollisuutta kauden aikana vaihtaa floppeja tai hankkia paikkaajia loukkaantumisten keskellä) vai jättääkö selvästi rahaa käyttämättä ja hyödyntää tätä kauden aikana esim. siirtorajalla? Nythän Ässät käytti koko budjetin Hirsimäen mukaan (ja jopa ylitti sen) ennen kauden alkua ja kauden aikana otettiin vielä 50 000e säästöistä Heddenin palkkauksen yhteydessä. Ymmärrettävästi ei tämän enempää pystytty rahaa laittamaan joten lisähankinnat jäivät loukkaantumisten keskellä tekemättä.

Molemmissa on puolensa, ensi kaudella Ässät ei vielä voi jättää rahaa säästöön kun on kalliita soppareita jo korvamerkittyinä ja budjetti menee kyllä helposti käyttöön. Parin vuoden päästä olisi mahdollista kasata esim. 1.8Meur jengi ja jättää 200 000e jemmaan kauden aikana tapahtuviin muutoksiin. Jos muutoksia ei tarvita, niin nämä jemmarahat olisivat kaikki kotiinpäin *hymiö*
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kiekko on kyllä eri peli paikanpäällä katsottuna. Tv kanavat näyttävät pelit kyllä liian halvalla. Eihän tällaisessa lama suomessa hallissa käy pian ketään jos kaikki pelit kuukaudessa näkee yhden istumalipun hinnalla. Eli tuohon liigajoukkueiden on keksittävä ratkaisu jos meinavat pärjätä.

Eli olet sitä mieltä että kanavapaketin hinta niin ylös että on halvempi käydä hallilla,esim 100-200e/kk?
Ja sitten olisi lehterit täynnä?

Kyllä porukka käy hallilla jos tuote on kunnossa,lisäksi teillä oli vain 6. lauantain kotipeliä,siinä osa ongelmaa.
Ja ihmetyttää nuo yltiöpositiiviset yleisökeskiarvotavoitteet,lähes jokainen liigaporukkahan noista jäi.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nähdäkseni tässä mennään liikaa urheilu edellä.
Myönnän auliisti olevani auttamatta ulkona suurimmasta osasta nykymaailman trendejä, joten toivottavasti olen tässäkin asiassa väärässä. Mutta omasta näkökulmastani on melko yhdentekevää minkälaista syötävää tai juotavaa hallista on saatavilla, itse kattelen pääasiassa peliä ja juttelen tauoilla tuttavien kanssa. Ja väitän, että suuri osa ainakin varttuneesta katsojakunnasta on tätä mieltä, ja jääkiekko-otteluiden keskikatsojahan ukkoutuu kiihtyvällä vauhdilla. Tarkoittaa toki myös sitä, että markkinarakoa pitäisi olla nuorissa ja naisissa. Ehkä halliremontti auttaa juuri näiden kohderyhmien kanssa.

Toisaalta eipä sinällään hieno halli tunnu auttavan vaikkapa Turussa, joukkue kyntää ja hallissa todellisuudessa ehkä tuhat ihmistä. Porissa saattaa olla junnupelissä halli lähes täynnä, jos Ässille on mestaruus tai vaikkapa finaalipaikka katkolla. Pahaa pelkään, että mikään muu kuin menestyvä kotijoukkue ei saa porilaisia massoja hallille.

Ottelutapahtuma on (tai ainakin pitäisi olla) nykyaikana satunnaiskatsojalle enemmän elämys sekä ajanvietettä, kuin niinkään urheilutapahtuma.
Amerikassahan tämä toimii, suosikkipaikat ovat ringsidepaikat, josta itse peliä ei juuri pysty seuraamaan, mutta tunnelmaan pääse tietysti autenttisesti kiinni, kun pleksi paukahtaa lähes klyyvariin kiinni taklauksen seurauksena. Itse olin takavuosina amerikkalaisten tuttavien kanssa katsomassa baseball matsia, ja sen yhteydessä kävi selvästi ilmi, että vuosikymmenniä peleissä käyneet ihmiset eivät tunteneet edes lajin perussääntöjä. Juttu oli lähinnä syödä ja juoda pelissä ja lähteä sitten kotiin, kun maha on täynnä. Rohkenen kuitenkin epäillä, että Suomessa on vielä pitkä matka tälläiseen kulttuuriin.

Tällä hetkellä puitteet ovat hallissa sellaiset, että itselle ei ainakaan perheellisenä tulisi mieleenkään ängetä halliin kuin todella satunnaisesti (eilen kävin pari erää koittamassa) lasten kanssa, koska
A) halli on perkeleen ahdas
B) palvelut ovat hankalia saavuttaa (vessat, syötävät jne. vaativat änkeämistä, jonottamista ja hikoilemista)
C) tarjonta on karua snägäritasoa (uskomatonta että nykyaikana valikoima tuntuu supistuvan kausi kaudelta, pizzat, popcornit, jäähilejuomat? nyt ainakin ovat pudonneet) ja valikoima sellaista tasoa, että TET-oppilaat osaisivat organisoida vastaavan. Toki välillä on hienoja oivalluksia kuten Pata-kahvi ja valikoiman laatu on sentään kohtuullinen.

Jos halliremontilla saavutetaan se, että Ässien peli on koko perheen tapahtuma, jossa hallissa oikeasti viihtyy muutoinkin kuin pelin laadun takia, niin en näe mitenkään epärealistisena nykyisen katsojakeskiarvon mukaan budjetoimista. Saati sitten sitä, että Ässät oikeasti saisi ne oheismyyntirahat lypsettyä porukalta.

Viimeisin näkemäni tilasto oheismyynnistä per katsoja, oli melkolailla karua luettavaa ja Ässien lukema oli siellä liigan syvimmässä peräpäässä.
Perhepuolella ajatus pitäisi mielestäni siirtää siiheen suuntaan, että perheelle pitäisi olla ilmainen tai lähes ilmainen sisäänpääsy ja liikevaihto tehdään sitten hallimyynnillä. Kuitenkin lapsiperheen budjetti on hyvin rajallinen ja jo halliin pääsyn kalleus syö leijonan osan hallilla tapahtuvasta kulutuksesta. Pitäisi ymmärtää, että nimenomaan lapsiperheelle peli on se toisisijainen asia ja uudestaan palataan koko joukolla vain jos junioreilla oli muutakin mukavaa kuin katsella jääkonetta erätauolla. Eli toisin sanoen vanhemmilla rahua sisäänpääsyn jälkeen ostaa jätskiä, limpparia, fanitavaraa, jne. Toki ostotapahtuman sujuvuus on myös äärimmäisen tärkeää, kun pienempiä kansalaisia mukana, mutta kassakone ei hallissa laula, jos vanhemmat on putsattu jo portilla. Perhelippu on tietenkin jo olemassa ja hyvä niin, mutta liikevaihdon maksimointi kauden mittaisella periodilla tapahtuisi luultavasti toistuvilla käynneillä lähes ilmaisella sisäänpääsyllä ja kuluttamalla hallilla keskimäärin se raha mikä tänään menee lippuihin. Ja idea siinä, että perhe kävisi nyt peleisssä viisi kertaa kaudessa nykyisen kahden käynnin asemasta.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itselle kiekkomatsi on sitä "omaa aikaa."
Kotona ei olisi illalla hetken rauhaa keskittyä TV:stä peliä katsomaan, ehkä yöaikaan vois katsella NHL:ää.

Oheistuotteena menee 2 euron kahvi.
 

Tuamas

Jäsen
Myönnän auliisti olevani auttamatta ulkona suurimmasta osasta nykymaailman trendejä, joten toivottavasti olen tässäkin asiassa väärässä. Mutta omasta näkökulmastani on melko yhdentekevää minkälaista syötävää tai juotavaa hallista on saatavilla, itse kattelen pääasiassa peliä ja juttelen tauoilla tuttavien kanssa. Ja väitän, että suuri osa ainakin varttuneesta katsojakunnasta on tätä mieltä, ja jääkiekko-otteluiden keskikatsojahan ukkoutuu kiihtyvällä vauhdilla. Tarkoittaa toki myös sitä, että markkinarakoa pitäisi olla nuorissa ja naisissa. Ehkä halliremontti auttaa juuri näiden kohderyhmien kanssa.

Toisaalta eipä sinällään hieno halli tunnu auttavan vaikkapa Turussa, joukkue kyntää ja hallissa todellisuudessa ehkä tuhat ihmistä. Porissa saattaa olla junnupelissä halli lähes täynnä, jos Ässille on mestaruus tai vaikkapa finaalipaikka katkolla. Pahaa pelkään, että mikään muu kuin menestyvä kotijoukkue ei saa porilaisia massoja hallille.

Niin, tässä ollaan muna-kana asetelmassa. Halli on nykyisellään karu, ahdas ja tunnelmallinen. Tällöin sinne ei satunnaiskatsoja hevillä eksy kun on jonottanut yhden erätauon makkaraa ja toisella erätauolla taistellut muovituopillisesta olutta, myöhästyen erien aluista.

Amerikassahan tämä toimii, suosikkipaikat ovat ringsidepaikat, josta itse peliä ei juuri pysty seuraamaan, mutta tunnelmaan pääse tietysti autenttisesti kiinni, kun pleksi paukahtaa lähes klyyvariin kiinni taklauksen seurauksena. Itse olin takavuosina amerikkalaisten tuttavien kanssa katsomassa baseball matsia, ja sen yhteydessä kävi selvästi ilmi, että vuosikymmenniä peleissä käyneet ihmiset eivät tunteneet edes lajin perussääntöjä. Juttu oli lähinnä syödä ja juoda pelissä ja lähteä sitten kotiin, kun maha on täynnä. Rohkenen kuitenkin epäillä, että Suomessa on vielä pitkä matka tälläiseen kulttuuriin.

Sinänsä tässä toki mentiin äärilaidasta toiseen, lähinnä meinasin sitä että luotaisiin edes peruspuitteet sille, että muutkin kuin urheiluniilot viihtyvät ottelussa ja hallissa. Ei vaadi isoja juttuja (toki halliremontti on iso satsaus) itse pelitapahtumaan. Nyt Isomäki on ylikokoinen teollisuushalli, jossa on pirun ahdasta ja kaljan sekä makkaran saaminen yhden erätauon aikana käytännössä mahdotonta. Saati että tarjonta kattaisi edes hiukan muutakin kuin lihikset ja makkarat. Ei se sattumaa ole, että Ässien oheismyynti on euromääräisesti liigan pienintä.

Perhepuolella ajatus pitäisi mielestäni siirtää siiheen suuntaan, että perheelle pitäisi olla ilmainen tai lähes ilmainen sisäänpääsy ja liikevaihto tehdään sitten hallimyynnillä. Kuitenkin lapsiperheen budjetti on hyvin rajallinen ja jo halliin pääsyn kalleus syö leijonan osan hallilla tapahtuvasta kulutuksesta. Pitäisi ymmärtää, että nimenomaan lapsiperheelle peli on se toisisijainen asia ja uudestaan palataan koko joukolla vain jos junioreilla oli muutakin mukavaa kuin katsella jääkonetta erätauolla. Eli toisin sanoen vanhemmilla rahua sisäänpääsyn jälkeen ostaa jätskiä, limpparia, fanitavaraa, jne. Toki ostotapahtuman sujuvuus on myös äärimmäisen tärkeää, kun pienempiä kansalaisia mukana, mutta kassakone ei hallissa laula, jos vanhemmat on putsattu jo portilla. Perhelippu on tietenkin jo olemassa ja hyvä niin, mutta liikevaihdon maksimointi kauden mittaisella periodilla tapahtuisi luultavasti toistuvilla käynneillä lähes ilmaisella sisäänpääsyllä ja kuluttamalla hallilla keskimäärin se raha mikä tänään menee lippuihin. Ja idea siinä, että perhe kävisi nyt peleisssä viisi kertaa kaudessa nykyisen kahden käynnin asemasta.

Toki näinkin, mutta jo se auttaisi että hallissa olisi tilaa liikkua ja tarjontaa olisi hiukan enemmän kuin nykyiset alimitoitetut köyhän miehen nakkikioskit.

Itse uskon halliremontin vaikutukseen, toki porilainen on sellainen että suuret yleisömäärät vaativat menestystä, mutta olosuhteita parantamalla satunnaiskävijöiden ja perheiden määrää saadaan selvästi nostettua sekä ennen kaikkea oheismyyntiä/katsoja hilattua ylöspäin.

Toki myös yritysmyynnin homma helpottuu melkoisesti, kun on hiukan lisää mitä tarjota. Nyt on hiinä ja hiinä kehtaako johonkin runkosarjapeliin kauhean arvokkaita vieraita viedä edes aitioon, saati sitten peruskatsomoon. Toki onhan nykyinen Isomäkikin tavallaan elämys, mutta ei siitä kerran eksotiikkaa enempää oikein irtoa.
 

Ässät1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiekko on kyllä eri peli paikanpäällä katsottuna. Tv kanavat näyttävät pelit kyllä liian halvalla. Eihän tällaisessa lama suomessa hallissa käy pian ketään jos kaikki pelit kuukaudessa näkee yhden istumalipun hinnalla. Eli tuohon liigajoukkueiden on keksittävä ratkaisu jos meinavat pärjätä.
Eikös NHL:ssa kotijoukkueen pelit jää paikalliselta näkemättä töllön kautta? Saisiko Suomessa 50 km peiton näkyvyyteen esim Porin ylle kun Pata pelaa. Tiedä sitten olisiko tuollainen ratkaisuna hyvä kuitenkaan, vaikka onnistuisi. Kait sieltä Pena Sohvaperuna raahautuisi kuumissaan hallille. Ihmisten, varsinkin perheellisten päivät ovat niin kiireisiä, että vaikea on päivän jälkeen hallille suunnata, jos kotona voivat rauhassa seurata töllöstä.

Mielestäni tuote kuntoon ja ottelutapahtumiin perheille kiinnostavaa tekemistä. Paremmat paikat heille ja vähän puuhaa tauoille, sun muuta leikkinurkkaa pienemmille.Miksei Ässät voi palkata työttömiä naisia huiskuttelemaan viuhkojaan ja myymään vaikka hodareita kannettavista laukuistaan. Kyllä hitsarille hodarit sun muut uppoaa, kun verkkosukkaleidit niitä hymyillen kaupittelee...
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minä olen taas sitä mieltä että vaikka mitä sirkustemppuja ja oheisohjelmaa tuonne halliin järjestäisi, niin väkeä tulee paikalle ainoastaan menestyvän joukkueen avulla. Tämä on ollut nähtynä porissa niin kauan aikaa ettei tuohon mitään taikatemppua tarvita. Toki oheispalvelut auttavat siihen ettei jonoissa mene koko erätaukoa, mutta en usko noiden uusien kioskien halliin väkeä vetävän. Menestyvä joukkue lätkäkaupungissa sitä vastoin vetää häkin täyteen.
 

shaminy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestarit'13, Honkey Donkey Honkanen, Ape ja Pena
Kiekko on kyllä eri peli paikanpäällä katsottuna. Tv kanavat näyttävät pelit kyllä liian halvalla. Eihän tällaisessa lama suomessa hallissa käy pian ketään jos kaikki pelit kuukaudessa näkee yhden istumalipun hinnalla. Eli tuohon liigajoukkueiden on keksittävä ratkaisu jos meinavat pärjätä.
TV-kanavat eivät näytä pelejä liian halvalla. Hinnan pitää olla kilpailukykyinen että se kiinnostaa. Liiga ja seurat ovat vain yliarvioineet liigan kiinnostavuuden. Jos otetaan keskimääräinen teini, niin ei niitä kiinnosta enää lätkä ja liiga pätkääkään. Toista se oli meillä 70-luvun lapsilla, joilla Kotijoukkue oli iso asia. Jahka suuret ikäluokat ja kultalusikka sukupolvi (me 70-luku) siirtyvät ehtoopuolelle, tulee halleissa olemaan autiota marraskuussa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Minä olen taas sitä mieltä että vaikka mitä sirkustemppuja ja oheisohjelmaa tuonne halliin järjestäisi, niin väkeä tulee paikalle ainoastaan menestyvän joukkueen avulla. Tämä on ollut nähtynä porissa niin kauan aikaa ettei tuohon mitään taikatemppua tarvita. Toki oheispalvelut auttavat siihen ettei jonoissa mene koko erätaukoa, mutta en usko noiden uusien kioskien halliin väkeä vetävän. Menestyvä joukkue lätkäkaupungissa sitä vastoin vetää häkin täyteen.

Menestyvä joukkue on tekijä numero yksi. Mutta kuten joku taisi mainita, uudistetun hallin uutuudenviehätys ja tilan lisääntyminen jonkinlainen valtti ainakin alkuunsa. Oluen nauttiminen, wc:ssä käynti ja siirtymä vielä katsomoon erätauon aikana tupannut olemaan liki mahdotonta kun katsojamäärät ylittäneet 4500. Tosin, kova duuni ja kekseliäisyyttä vaaditaan jotta noihin lukemiin päästään hyvälläkin joukkueella. Siellon ottelumyynnissä ja markkinoinnissa yks tehtävä: 30 ottelutapahtumaa kauden aikana. Kuinka vaikeeta se voi olla?
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jälkikäteen voi viisastella esim. Ryanin palkkaamisesta. Hänen henkilöstökulunsa olivat täysin hukkaan heitettyä rahaa. Kuvastaa kuitenkin realiteetteja, joilla Ässiä rakennetaan. Laatupelaajien kohdalla pitää ottaa riskiä.

Ryanin ohella myös Hedden, Stafford ja Saarela olivat kokolailla hukkaan heitettyä rahaa. Kukaan mainituista pelaajista ei kyennyt lähellekään sitä, mihin rooliin heidät hankittiin. Saarelan piti olla kakkossentteri (ja kyetä tarpeen vaatiessa tuuraamaan Niemeä ykkösessä) - no ei ollut, oikeasti olisi kuulunut lähtettää A-junnuihin opettelemaan. Staffordin piti olla ykköspakki tai vähintäin kakkonen (ei kai kukaan ennen kautta odottanut Lindelliltä tällaista kautta??) - no ei vastannut huutoonsa, sen sijaan haahuili ympäriinsä vailla päämäärää niin kaukalossa kuin pelitapahtuman ulkopuoellakin. Heddenin piti olla täsmävahvistus kun hankittiin kesken kauden - eipä herraa napannut pelata KHL:ssa eikä yhtään sen enempää Porissakaan. Taitoa ehkä miehellä on, asennetta eikä myöskään v-koodia ei sitten vähääkään. Tällaisiin "huippuhankintoihin" ei vain voi olla varaa.
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itsekään en usko mihinkään sirkustemppuihin. Toisaalta sarjassa menestyminen on ainoa tapa saada jengiä hallille. Porilaisten mielenkiintoon voi hieman vaikuttaa kasaamalla joukkueen, jossa on mukana SBA tyyppisiä kulttipelaajia. Silkkaa itsepetosta on kasata yleisötavoitteet 4000 hujakoille. Tämä olisi saavutettavissa ainoastaan huikeilla sarjasijoituksilla. Nickersonin kaltaiset kurkunleikkaajat tuovat kuhinaa padan ympärille, mutta sellainen brutaali sekoilu ei ole enää nykyaikaa. Pelkässä säälipleijaripaikassa rimpuilu junnujoukkueella ei saa yleisöbuumia aikaan. Valitettavasti 20€/kk ruutu houkuttelee paikallisiakin enemmän.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noin 4000 yleisökeskiarvoon tarvitaan kohtuullisesti menestyvä joukkue, jossa on mielenkiintoisia pelaajia. Tänä vuonna Esa Lindell oli mielenkiintoinen, sitä ennen esimerkiksi Joel Armia oli mielenkiintoinen, ehkä ensi vuonna mielenkiintoinen löytyy Viljanen, Kärki, Ojaniemi, Saarela nelikosta.

Otteluihin täytyy löytyä edullisia lippuja. Tämä ei tarkoita, että kaikki paikat pitäisi myydä alennuksella.

Hallin olosuhteet täytyy olla nykypäivänä kunnossa, ihmisten täytyy viihtyä myös erätauoilla.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Noin 4000 yleisökeskiarvoon tarvitaan kohtuullisesti menestyvä joukkue, jossa on mielenkiintoisia pelaajia. Tänä vuonna Esa Lindell oli mielenkiintoinen, sitä ennen esimerkiksi Joel Armia oli mielenkiintoinen, ehkä ensi vuonna mielenkiintoinen löytyy Viljanen, Kärki, Ojaniemi, Saarela nelikosta.

Älä unohda SBA:ta, kiinnostavuutta monessakin mielessä. Kansa tarvitsee leipää (voittoja) ja sirkushuveja (taklauksia,maalineduskähinää), tuolla konseptilla ollaan jo Rooman ajoista asti saatu kansaa liikkeelle katsomoihin *hymiö*
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Älä unohda SBA:ta, kiinnostavuutta monessakin mielessä. Kansa tarvitsee leipää (voittoja) ja sirkushuveja (taklauksia,maalineduskähinää), tuolla konseptilla ollaan jo Rooman ajoista asti saatu kansaa liikkeelle katsomoihin *hymiö*

Varmasti jokunen tulee katsomaan fyysistäkin peliä, mutta väittäisin että nimimerkki SJS:n kaltaisia menneisyyden miehiä katsomossa on aika vähän. SBA tuskin tulee olemaan kovinkaan kiinnostava pelaaja parin ensimmäisen kierroksen jälkeen, Huhtanen teki samaa työtä tämän kauden joukkueessa. Liiga ei suosi tappeluita, Rautakallio ei suosi tappeluita, Ässien pelaajat tappelevat erittäin vähän.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos menestys jatkuu vuosia, tulee Turun tauti. Oulussakin jouduttiin hommaamaan Karalahti juokkueeseen. Voittoihin tottuneet kannattajt eivät jaksaneet lähteä pelkän menestyksen vuoksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös