Ässien talous

  • 1 540 520
  • 6 870
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sen verran vierailen täällä Ässien puolella, että totean saman kuin MusanMake: Isomäen halli on legendaarinen paikka juuri tuollaisena kuin se on! Pieniä hiomisia totta kai kannattaa suorittaa kuten juuri joku pubi vaikkapa ylös päätyyn, jos se on teknisesti mahdollista...
Se mitä Porin hallissa olen käynyt, niin sinne on aina kiva mennä juuri sen legendaarisen tunnelman takiakin jo. Raumallakin oli ennen se vanha kunnon jäähallin haju, kun meni ovesta sisään. Vaan eipä ole enää. Onneksi Porissa on yhä.

Kanssasi pitkälti samaa mieltä. Tosin Porin hallista katosi "aito jäähallin haju" joskus kymmenkunta vuotta sitten. Taisi olla tämän viimeisen remontin yhteydessä. Sitä ennen oikeasti huomasi sen döfiksen heti seisomatsomon päätyovesta kaukalon äärelle saavuttuaan.

Mut joo, luola ja lato sen olla pitää. Ei suuria muutoksia muuta kuin korkeintaan hallin päätyihin, joista teknisesti pitäisi olla mahdollista seinät siirtää. Ja tietenkin, jos seisomakatsomon taakse saisi rakennettu matalamman ravintolalisäsiiven ikään kuin jäähallin ulkoiseksi jatkeeksi, niin se olisi tietenkin eri juttu. Vaan älköön koittako sitä päivää, jolloin latoa aletaan kutsua joksikin areenaksi. Säilytetään nyt edes yksi aito jäähalli!
 

Bud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän syksyllä saavutetut mestaruudet
"Ei me porissa tarvita ikinä mitään uudistuksia" Miksei Ässät voisi mennä takaisin Juhannuslehdon ulkojäille? Eihän tuo lato täytä kriteereitä ollenkaan. Ei tarvitse olla kuin neljä tuhatta katsojaa hallissa, niin hallin ympäri kiertäminen kestää sen 15min pujotellessa makkarajonoja. Säälittävää.
Ja minä ihmettelen minkä takia porin jäähallia ei saada lähellekään sitä tasoa mitä se muilla paikkakunnilla on. H-linna, Rauma, J-kylä viimeksi pistänyt hallin kuntoon. Katsomotilat toimivat, mutta ei mikään muu tossa ladossa. Jääkierkkoottelu on yleisötapahtuma.

Jos sun makkaran hakemisessa kestää sen 15min niin vika ei ole missään muussa kuin jaloissa. Ehkä juuri tästä on lähtenyt urheilussa huuto "jalat jalat". Minä ainakaan en halua että meidän hallistamme tulee moderni hieno samanlainen areena kuin joka paikassa tällä hetkellä on. Mä haluun oikeesti mennä isomäkeen sellasena kuin se on edes näinä päivinä. Jos katsomoa saisin muuttaa, muuttaisin sen vielä monta vuotta taaksepäin.
Siis mitä me tehdään kuutiolla? Jos joku ei seuraa peliä niin tarviiko sitten nähdä hidastuksena miten maali tuli?
Tarvitaanko me marmorilattiat? En mä ainakaan.
Voiko kaikki paikat katsomossa olla istumapaikkoja? Tottakai voi mutta perseestä se on.
Tarvitaanko jäähallitaksi makkaratiskille? Tarvitaan, yhdelle fanille.

Emmä tiärä, välissä vaan korpee kun joku vesseli halajaa jääkaapinkin nettiyhteydellä. Vittuako sillä tekee?
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Emmä tiärä, välissä vaan korpee kun joku vesseli halajaa jääkaapinkin nettiyhteydellä. Vittuako sillä tekee?

No tiätty valvoo netin läpi, että bisset on oikeassa lämpötilassa ja lukumäärä pysyy vakiona
(ettei kato muija vaan kävisi kittaamassa niitä pois sillä aikaa kun its on töissä....)

Mutta vakavasti.. Raum' puhelinkopissa en oo viä käyny (ehkä ensi kesänä sit pitsiturneella) mutta Barona Areena tuolla Tapiolassa oli kyllä harvinaisen toimiva vaikka siellä ei höyrykäyrää ja lihistä saanutkaan. Eikä monessa muussakaan SM-liigahallissa enää ole mitään puolen hallin kokoisia seisomakatsomoita kuten Porissa. Ne on historiaa ne.
 

ÄssÄ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hienoa huomata, että on muitakin, jotka ovat samoilla linjoilla kanssani.
Minun mielestäni Porin halli on hyvä juuri näin. Jotkut käytävät ovat kapeita, mutta kyllähän nykyisillä erätauoilla ehtii hallin kiertämään vaikka kolmesti, jos on tarvetta. Minulla ei ole.
Olen Ässien kannalta varmaan aika huono peleissäkävijä, kun katson vain peliä. Eli en juo hallissa kahvia, en kaljaa, en syö makkaraa tai mitään muutakaan. Menen katsomaan peliä. Ja se onnistuu hallissa hyvin nykyisessä muodossaankin. Jos jotain hallille pitää tehdä joskus, niin pelaajien pukuhuoneet yms. on kuulemma huonolla mallilla, eli niihin sitten panostusta. Itse en näe mitään parannettavaa yleisön osalta, mutta minähän käynkin vain katselemassa pelejä.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Eikä monessa muussakaan SM-liigahallissa enää ole mitään puolen hallin kokoisia seisomakatsomoita kuten Porissa. Ne on historiaa ne.

Sanoit joskus ettet käy Porissa peleissä. Sen huomaa.

Porissa seisomakatsomo ei ole historiaa vaan nykypäivää. Ja tunnelman elinehto. Sitä ei saa poistaa ikinä.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minusta edelleen munakkain ratkaisu olisi se, että jos esimerkiksi päädyttäisiin rakentamaan uusi halli, (tämä nyt aika mahdottomuus Porissa, mutta kuitenkin..) niin halliin rakennettaisiin yhtälailla seisomakatsomo samoille paikoille ja nykyaikainen versio siitä, että olisi vaikka viemäröinnit ym. että sitä voitaisiin pestä jne. Seisomakatsomo on tunnelman tae, ja sijoittelemalla seisomakatsomo vituilleen/poistamalla sen kokonaan hallista, saadaan Poriin samanlainen kirkko kuin erään kiekkopyhätön kotiareena, joka sijaitsee Porista 100km lievästi koiliseen.

Se olisi tosiaan kiva tietää, että kuinka paljon todellisuudessa niitä pelimerkkejä menetetään hallin tämän hetkisen kunnon takia. Vaikka halliin vain peliä mennäänkin katsomaan, niin kyllä omasta mielestä silti olosuhteet voisivat olla kunnossa ja hieman fiinimmätkin. Porissa kun ei liiemmin ole koskaan estetiikkaan panostettu tuolla hallissa. Jo pienillä muutoksilla hallista saisi ihan fiksun. Se kertoo jo paljon, ettei remonteissa ole ajateltu paljoa nokkaa pidemmälle kun hallin verhoaminen on aloitettu käyttäen raaka-aineena keltaista vaneria.

Raumalla on mielestäni hyvä esimerkki onnistuneesta rempasta. Toki, jos Poriin kattavaa remonttia tehdään seuraavaksi, niin tietysti se pitäisi tehdä osaksi vaalien hallin vanhaa olemusta, mutta samalla tuoden jotain uutta. Kyllä meikäläiselle taas kelpaa hyvin videokuutiot ja siistit marmorilattiat, ei siinä mitään. Ainoa asia mikä meikäläistä kiinnostaa vanhan hallin puolelta on seisomakatsomo. Siihen ei saa koskea siinä mielessä, että sen kapasiteetti vähenisi, tai sen sijoittelua siirrettäisiin jonnekkin huonommalle paikalle hallia. Muutenkin tuntuu, että Suomessa puuttuu se munakkuus siihen, että jotain seisomakatsomoa tehtäisiin reippaasti hyville paikoille uuteen halliin. Pitäkäämme Porissa tästä kiinni, että tuolla paikalla seisomakatsomo pysyy, oli sitten halli uusi tai vanhaa remppaamalla. Pikemminkin kokonaiskapasiteetin pienoinen nostaminen ja seisomakatsomon laajentaminen voisivat olla oleellisempia asioita. Toki nykykatsojakeskiarvoilla ei liene tähänkään liiemmin painetta.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Parannukset

Ei tohdi uutta ketjua avata kun siitä saa kuitenkin penaltia...

Mitkä kohteet vaatii ensisijaisesti remonttia Isomäen hallissa? Laitetaan vaikka 5 kpl ja tärkeysjärjestykseen oman mielihalun mukaan.

1. Käytävät tilavimmiksi.
2. Makkarajonot pois käytävältä.
3. Tupakkapaikat suuremmiksi.
4. Parempaa kahvia.
5. Sini-keltainen väritys puna-mustaksi.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Pelin seuraamisen kannalta tärkein parannus olisi kyllä se paljonpuhuttu mediakuutio, vaikka se maksaakin. Tällöin ei tarvitsisi pistää kotona teksti-tv:ltä peliä seuraavalle kaverille tekstarilla kysymyksiä maalien tekijöistä ja syöttäjistä. Epämääräiseksi mölyksi puuroutuvat kuulutuksethan ovat aivan yhtä olennainen osa Porilaista jääkiekkokokemusta kuin peliasun punamusta väritys, eikä niille saa tehdä mitään.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitkä kohteet vaatii ensisijaisesti remonttia Isomäen hallissa?

Vai remonttia. Näistähän on tuossa toisessa ketjussa aina välillä jauhettu. No kuitenkin minäkin pidän perinteistä ja luola-ilmiöstä kiinni siinä määrin, etten lähtisi sorkkimaan yhtään mitään ainakaan fiinimpään suuntaan.

Nämä kuitenkin kelpaisi:
1. Vähintään toinen pääty seisomakatsomoksi, eli The Kurvi takaisin.
2. Betoniportaat helvettiin seisomakatsomosta ja puiset lankut tilalle.
3. Kaupungin puoleiseen päätyseinään oranssi viisarikello
4. Raumantien puoleiseen päätyseinään "Tupakanpoltto hallissa kielletty" -kyltti
5. Go-go tytöt pomppimaan sivuistumakatsomon eteen
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jos nyt lähdetään tekemään viisikohtaista järjestyslistaa niin (tietysti uusi harjoitushalli on listan ykkösenä mutta jos pysytään ykköshallissa):

1. Pelaajatilat paremmiksi, vaatii melkeimpä koko susirakennuksen purkamisen ja uuden rakentamisen. Voiskohan tuosta saada jotain korvauksia suunnittelijoilta?
2. Toiseen päätyyn kunnon iso kaljabaari Jyväskylän (ainakin ennen) malliin.
3. Äänentoisto paremmaksi, lisäkaiuttimet C-lipan alle seisomakatsomoa varten.
4. Kaljakatsomon laajentaminen jos saa järkevästi laajennettua.
5. Screeni
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Minusta edelleen munakkain ratkaisu olisi se, että jos esimerkiksi päädyttäisiin rakentamaan uusi halli, (tämä nyt aika mahdottomuus Porissa, mutta kuitenkin..) niin halliin rakennettaisiin yhtälailla seisomakatsomo samoille paikoille ja nykyaikainen versio siitä, että olisi vaikka viemäröinnit ym. että sitä voitaisiin pestä jne. Seisomakatsomo on tunnelman tae, ja sijoittelemalla seisomakatsomo vituilleen/poistamalla sen kokonaan hallista, saadaan Poriin samanlainen kirkko kuin erään kiekkopyhätön kotiareena, joka sijaitsee Porista 100km lievästi koiliseen.

Porista n. 100km koiliseen ei taida kyllä olla oikein minkään sortin kiekkopyhättöä... Kaakon suuntaan [EDIT: tai oikeammin suoraan itään] kylläkin löytyisi eräs Suomen mittakaavassa suuri kaupunki, jossa kiekkoilee kaksi joukkuetta korkeimmalla sarjatasolla ja ties kuinka monta muuta vähän alemmilla sarjatasoilla. Ja näihin joukkueisiin on Poristakin virrannut pelaajia viime aikoina enemmän kuin ehkä olisi ollut toivottavaa.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Porista n. 100km koiliseen ei taida kyllä olla oikein minkään sortin kiekkopyhättöä... Kaakon suuntaan [EDIT: tai oikeammin suoraan itään] kylläkin löytyisi eräs Suomen mittakaavassa suuri kaupunki, jossa kiekkoilee kaksi joukkuetta korkeimmalla sarjatasolla ja ties kuinka monta muuta vähän alemmilla sarjatasoilla. Ja näihin joukkueisiin on Poristakin virrannut pelaajia viime aikoina enemmän kuin ehkä olisi ollut toivottavaa.

OFF-TOPIC: Otappa kartta kauniiseen käteesi ja katso. Vai ovatko ilmansuunnatkin hakusessa? Kaakosta löytyy Kouvolaa, Imatraa, Kotkaa, niin miten ihmeessä Tampere voi olla sinne suuntaan, jos sijainti on inen pohjoisempana kuin Porilla? Vaikka paras ilmaisu olisikin sanoa se 100km suoraan itään ja ihan vähän nostetaan koilisen suuntaan Porista vedettyä suoraa viivaa, niin joka tapauksessa, sieltä löytyy Tampere, nääs.

Ei liittynyt mitenkään otsikon aiheeseen, mutta oli nyt pakko tarttua tähän, koska koilinen kuvaa lähemmin Tampereen sijaintia kuin kaakko, vaikkeihan se ole kovin hyvin kuvailtu se koilinenkaan kieltämättä, aika suorastihan se Tampere on Porista itään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaikka hardcore fani haluaa seisomakatsomon ja höyrymakkarat, niin seuran talouden kannalta hallin modernisointi on elinehto. Istumapaikat, ravintolat ja vip-tilat tuovat kassaan huomattavasti enemmän rahaa kuin seisomokatsomo, höyrymakkara ja pystybaari. Valitettavasti.

Ensimmäinen kohde pitäisi silti olla pelaajien sosiaalitilat ja oheisharjoitustilat.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Ei liittynyt mitenkään otsikon aiheeseen, mutta oli nyt pakko tarttua tähän,

Tähän on kanssa pakko tarttua. Miksei tätä keskustelua käydä tuolla "Parannusehdotuksia Isomäen jäähalliin"-ketjussa vaan täällä talous-ketjussa?

Tietysti talouteen se liittyy, jos jotain parannuksia tehdään.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Istumapaikat, ravintolat ja vip-tilat tuovat kassaan huomattavasti enemmän rahaa kuin seisomokatsomo, höyrymakkara ja pystybaari. Valitettavasti.
Pori on täynnä työttömiä hitsareita, joten haluaako väki maksaa että pääsee istumaan? Kävin, oisko ollu viime kaudella, katsomassa ottelun istumakatsomossa ja se vahvisti asian: joko seisomakatsomossa tai kotona sohvalla, istumaan mua ei enää hallille saa. Menin taputtamaan kun Ässät luisteli kentälle niin tuntui että tuijotettiin kuin vierasta sikaa. Sama homma taputtaessani taklauksille...
 
Nimimerkit Brousseau ja San Jose Shark #50 voivat heti alkuunsa lopettaa ketjuun kuulumattoman väittelynsä Suomen maantiedosta. Ketjun aihe on Ässien talous eikä ilmansuunnat.

-Moderaattorit-
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Yritysten verot 2007

Hieman ihmetyttää Hc Ässät kova tulos. Eikö olisi ollut järkevämpää upottaa kovahkoa voittoa vaikka etupainotteisiin pelaajapalkkioihin, semminkin kuin maksaa valtiolle turhasta. Vai haetaanko Ässien pääomistajalle Ässät ry:lle "halpaa rahaa" osinkojen muodossa oman toiminnan kehittämiseen esim. Pata-junnuareenan pyörittämiseen.

Vero, onko tästä jotain tietoa?

Yritysten verot 2007 Verotettava tulo Verot

HC Ässät Pori Oy 313 543 81 521
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yritysten verot 2007

Hieman ihmetyttää Hc Ässät kova tulos. Eikö olisi ollut järkevämpää upottaa kovahkoa voittoa vaikka etupainotteisiin pelaajapalkkioihin, semminkin kuin maksaa valtiolle turhasta. Vai haetaanko Ässien pääomistajalle Ässät ry:lle "halpaa rahaa" osinkojen muodossa oman toiminnan kehittämiseen esim. Pata-junnuareenan pyörittämiseen.

Vero, onko tästä jotain tietoa?

Yritysten verot 2007 Verotettava tulo Verot

HC Ässät Pori Oy 313 543 81 521

Tässähän on kysessä kausi 2006-2007, jolloin jääkiekkotoiminta tuotti vajaan miljoonan enemmän kuin kulutti. Hopeakausihan vaikutti vielä suoraa tähän kauteen. Mutta joka tapauksessa kaikki lailliset konstit on varmasti käytetty, jotta tulosta on saatu alas niin paljon kuin vain mahdollista ja iso osa tuotosta on saatu piiloon taseen alaskirjauksiin, jne. Tuon kauden jälkeenhän tase oli putipuhdas ja sinne ei voida enää kätkeä mahdollista voittoa verottajalta piiloon.

Toisaalta terveen yrityksen kuuluu maksaa veroja ja tulojen tai menojen jaksottaminen kausien välille ei pitkällä tähtäimellä juurikaan auta, koska keskimäärin kuitenkin tehdään voittoa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Toisaalta terveen yrityksen kuuluu maksaa veroja ja tulojen tai menojen jaksottaminen kausien välille ei pitkällä tähtäimellä juurikaan auta, koska keskimäärin kuitenkin tehdään voittoa.

No jos voittoa tehdään tasaisen tappavalla tahdilla vuodesta toiseen, niin se ei välttämättä ole ns. hyvää liiketoimintaa - varsinkaan kun HC Ässät Oy ei maksane mitenkään mainitsemisen arvoista osinkoa osakkeenomistajilleen. Toisaalta voittoja saa aika hyvin piiloon tappiontasausrahastoon, mutta sitäkään ei voi loputtomiin lihottaa, vaan aina väliin olisi suotavaa tehdä tavanomaista isomalla riskillä niitä investointeja ja purkaa sitä rahastoitua rahakasaa.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No jos voittoa tehdään tasaisen tappavalla tahdilla vuodesta toiseen, niin se ei välttämättä ole ns. hyvää liiketoimintaa - varsinkaan kun HC Ässät Oy ei maksane mitenkään mainitsemisen arvoista osinkoa osakkeenomistajilleen. Toisaalta voittoja saa aika hyvin piiloon tappiontasausrahastoon, mutta sitäkään ei voi loputtomiin lihottaa, vaan aina väliin olisi suotavaa tehdä tavanomaista isomalla riskillä niitä investointeja ja purkaa sitä rahastoitua rahakasaa.

En ole mikään talousasiantuntija, mutta käsittääkseni rahastoja ei voida käyttää läheskään entiseen malliin, vaan verotus tehdään reaalitilanteen mukaan. Jolloin tietenkin mahdollinen edellisten vuosien tappio voidaan ottaa huomioon seuraavien vuosien veroja määrättäessä. Ja kyllä käsittääkseni on nyt ja aina ollut nimenomaan hyvää liikemiestapa tehdä voittoa tappavalla tahdilla vuodesta toiseen. Turussahan on ollut käytössä toisenlainen malli ja siellä verojen maksu ei ole varmasti ollut mikään ongelma, mutta toisenlaisia talouskysymyksiä taitaa olla tällä hetkellä pöydällä ihan riittävästi.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
En ole mikään talousasiantuntija, mutta käsittääkseni rahastoja ei voida käyttää läheskään entiseen malliin, vaan verotus tehdään reaalitilanteen mukaan. Jolloin tietenkin mahdollinen edellisten vuosien tappio voidaan ottaa huomioon seuraavien vuosien veroja määrättäessä. Ja kyllä käsittääkseni on nyt ja aina ollut nimenomaan hyvää liikemiestapa tehdä voittoa tappavalla tahdilla vuodesta toiseen. Turussahan on ollut käytössä toisenlainen malli ja siellä verojen maksu ei ole varmasti ollut mikään ongelma, mutta toisenlaisia talouskysymyksiä taitaa olla tällä hetkellä pöydällä ihan riittävästi.

No tois' pual jokke on aina ollut toisenlaiset tavat.... Omat osakeyhtiön taseen puljaus tietoni on hieman out-of-date, joten tarttee kysellä viisaammilta.
Kuningasajatukseni oli kuitenkin siinä, että jos useamman vuoden perätysten näyttää tuloslaskelman viimeisellä rivillä positiivista saldoa, niin verottaja on kyllä vaatimassa omaa siivuaan. Sen sijaan jos parin voitollisen vuoden jälkeen kasvattaa rosterin palkkabudjettia sen verran, että saa nollattua tuon tasausrahaston, niiin verottajalla ei liene suuria vaatimuksia asian suhteen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitään ns. tappiontasausrahastoa ei taida nykypäivänä osakeyhtiöillä olla käytössä, vaan voitot on kyllä piilotettava taseeseen erilaisilla varauksilla. Ja varaukset taas kiinnostavat verottajaa jos tekevät tarkastuksia.

Mikäli vanhoilta tilikausilta ei ole vahvistettuja tappioita niin voitollisena tilikautena joutuu kyllä yleensä maksamaan hieman veroa.
 

miklaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät (Sympatiat HIFK)
Pelkästään tulonsäätelytarkoituksessa varauksia ei voi tehdä. Voisin kuvitella oikeastaan varauksiin Ässillä vain tulevat suuret investoinnit esimerkiksi hallin suhteen. Tällaisia ei virallisesti kai ole. Varaukset voi myöhemmin purkaa, jos suunnitelma ei toteudu, mutta vero maksetaan tuolloin varauksistakin. Ässien tuloksesta maksama vero on normaali 26%.

Tuolla on varauksien käytöstä hyvä selvitys.

http://www.tilisanomat.fi/lehti/article.php?catid=9&artid=128
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aktiivisista ketjuista tämä nyt ehkä on paras kommentoida tätä.

Ässät
Kapanen 82 711

On kyllä ollut melkoinen suonenveto Ässiltä. Toki voidaan spekuloida miten tuo jakautuu KalPan kevään ja Ässien syksyn sekä todennäköisen allekirjoituspalkkion välille, mutta yhtä kaikki tuotos/panos-suhde on niin hanurista kuin olla ja voi.

Näitä huteja tietysti mahtuu parhaillakin kausilla tusinaan muutama, mutta siitä huolimatta on vaikea nähdä tämän tason hankintoja yhteydessä taloudellisesti kannattavaan ja urheilullisesti menestyvään jääkiekkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös