Jamais Vu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti vero
3700 katsojalla per ottelu Ässät tekee noin 100 kiloeuroa voittoa ja kaikki tästä ylöspäin on luonnollisesti lisää plussaa.
Onkos noin..?
Näillä näkymin Ässät on sitten tekemässä aivan loistavaa taloudellista tulosta.

Jo tuohon 3700:an päästäisiin huimalla 3150:n katsojakeskiarvolla lopuissa kotiotteluissa...
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Nykyhetken keskiarvo 3920, ja kuten yllä on todettu, on jäljellä vielä melkoisen maukkaita kotimatseja. Ja jos vielä Isomäen yleisölle tarjotaan sunnuntain kaltaista, niin avot. Säälipleijarien arvokin nousee silmissäni, KUN Ässät sinne pääsevät. Eivät ne silti täysin ymmärrystäni saa osakseen.
 
"Kaikki Näsinneulassa eksistoivat ovat muiden ihmisten yläpuolella." -Alivaltiosihteeri filosofikohusta-

Jande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Arsenal
Kausi on ollut lukujen puolesta hyvä, väkeä on ollut katsomossa hyvin, paremmin kuin vuosiin ja syykin on ihan selvä. Joukkue pärjää paremmin kuin aiemmin. Potentiaalia on tuota yleisökeskiarvoa nostaa vielä helpostikin, mikäli joukkue pärjäisi vieläkin paremmin ja taistelisi tosissaan paikasta 6 joukossa. Ei tuo neljäntonnin keskiarvo ollut mitään kymmenen vuotta sitten, toki silloin oltiin aivan eri sijoilla kuin nyt.

Jos on ollut väkeä seisoma- ja istumakatsomossa, on väkeä ollut hyvin, jopa paremmin kuin ainakin viime vuonna niin Ässien pataklubilla, (viime vuonna legendaklubi) ja aitioissa. Aitiot tahtovat olla todella varattuja ja tilaa sinne ei oikein löydy. Varsinkin tuon Pataklubin lippujen hinnat oliko nyt 80 € peli ja kun ruoka ja juoma taitaa tulla ilmaiseksi on katteeltaan hyvää. Väkeä on parhaina iltoina pitkälti toistasataa, osalla toki koko kauden kortteja joissa hintaa on kompensoitu. On myös mukava muistaa se tosiasia, että Ässät teki tänä kautena oy:n historian ajan parhaat yhteistyösopimukset ja mikä parasta useimmat ovat pitkäaikaisia, useampivuotisia.

Vaikka tänä vuonna tehtäisiin 100-200 tuhatta euroa voittoa ja pystyttäisiin samalla saman suuruisella summalla velkapääomaa pienentämään, on vieläkin edessä pitkä ja kivinen tie seuraksi jossa edes maksuvalmius on kunnossa. Kuten nyt eteen tuleva puolustajan hankinta olisi huomattavasti helpompaa jos tilillä olisi hieman enemmän katetta, nyt tuo raha on vain kovin tiukassa. Sinänsä mitään varmaa miten tuo tulos muodostuu, ei ainakaan minulla vielä ole, tilikausi kun loppuu vasta keväällä, jonka jälkeen on edessä pitkä kesä ilman lippu- ja muita pelikauden aikaisia tuloja. Vastaavia vuosia tarvittaisiin nyt peräjälkeen 4-5 kpl, jolloin kalliit (korkojen puolesta) velat olisi saatu maksettua pois ja rahaa jäisi vielä muuhunkin.


Viestin lähetti Hra Punajuuri
Otin nyt yleisömäärän tutkailun ohessa tämän vanhan viestin esiin, kun viime tilikauden tilinpäätöksenkin satuin vihdoin näkemään.
Onpas tuo mennyt hieman ohi. Itse olen tuon tilinpäätöksen nähnyt, mutta en sitä itselleni saanut, edes kopiota siitä. Jos sinulla sattuisi olemaan esim. sähköisessä muodossa, olisin enemmän kuin hyvilläni. Pistä vaikka yv:tä jos löytyy...

Epäilykset tuon aineettoman omaisuuden suhteen kyllä ovat edelleen samaa, eli luultavasti sinne taseeseen on pelaajaoikeuksia kasattu. Aineettoman osuus oli vielä vuonna 2001 360 t, 2002 430 t... Voihan siellä olla joukossa tuo liigapaikka, mutta mitään muuta aineetonta omistusta ei minusta tuolla voi olla kuin nuo pelaajaoikeudet. Näiden pelaajaoikeuksien kirjaus taseeseen on aiheena kiistelty ja todennäköisesti ei ole ihan tuota hyvää kirjanpito- ja tilinpäätöstapaa. Noita arvoja taisi olla vielä vuosikymmen sitten joka liiga joukkueen taseessa, mutta niitä on sieltä siivottu pois useimmilla paikkakunnilla. Porissa siihen vaan ei ole ollut edes mahdollisuutta, koska alaskirjaus taseesta omaisuutena, aihettaa vastaavan suuruisen menon tuloslaskelman puolelle huonontaen tulosta. Tilinpäätöskikkailulta tuo siis tuntuu, sinänsä jos vaikka viime vuoden tulos olisi ollut n. 200 t euroa tappiolla, niin oltaisiin jo lähellä tilannetta jossa Ässät olisi mennyt osakeyhtiölain mukaiseen selvitystilaan tai oltaisiin jo ainakin lähellä tuota tilannetta. Tuolloin ulospääsynä tilanteesta olisi ollut vain lisärahoitus omistajilta, jotta selvitystila olisi vältetty. Ei kuulosta kivalta tuokaan. Nyt tulevaisuus näyttää pitkästä aikaa paremmalta kuin pitkään aikaan, toivottavasti ei nyt jouduta pettymään ja päästään edes sääliplayoffsseihin mukaan tänä vuonna.
 

Hra Punajuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat HIFK:lle
Viestin lähetti Jande
Epäilykset tuon aineettoman omaisuuden suhteen kyllä ovat edelleen samaa, eli luultavasti sinne taseeseen on pelaajaoikeuksia kasattu. Aineettoman osuus oli vielä vuonna 2001 360 t, 2002 430 t... Voihan siellä olla joukossa tuo liigapaikka, mutta mitään muuta aineetonta omistusta ei minusta tuolla voi olla kuin nuo pelaajaoikeudet. Näiden pelaajaoikeuksien kirjaus taseeseen on aiheena kiistelty ja todennäköisesti ei ole ihan tuota hyvää kirjanpito- ja tilinpäätöstapaa. Noita arvoja taisi olla vielä vuosikymmen sitten joka liiga joukkueen taseessa, mutta niitä on sieltä siivottu pois useimmilla paikkakunnilla.
Sarja aineettomien oikeuksien määrästä jatkuu siten, että vuonna 2003 niitä oli 535 tonnia ja 2004 667 tonnia. Kun hieman kaiveli, löytyihän liitetiedoista erittelykin aineettomista oikeuksista: aavistelujen mukaisesti ne ovat kokonaisuudessaan pelaajaoikeuksia. Oikeuksien tasearvon huima kasvuvauhti ja arvon suuruus muihin seuroihin verrattuna antanee vahvoja viitteitä siitä, että menoja on varastoitu taseeseen ensisijaisesti tuloksen parantamisen ja taseen vahvistamisen takia.

Tällaisessakin toiminnassa tulee jossain vaiheessa pää vetävän käteen. Oikeuksista maksetut hinnat tulevat tulevaisuudessa kuluksi tuloslaskelmaan joka tapauksessa tavalla tai toisella: joko oikeuksien myyntituottoja vähentävänä eränä, suunnitelman mukaisina poistoina tai arvonalentumiskirjauksina. Eli pitkällä aikavälillä hankintamenot ja tuloslaskelmassa niistä esitettävät kulut ovat kuitenkin yhtä suuret. Toivoa sopii, että oikeuksissa ei ole arvotonta tavaraa (esim. lopettaneiden tai alasarjoihin vajonneiden pelureiden papereita), mikä pakottaisi pikaisiin kulukirjauksiin. Arvojen raju kasvu ja tuloslaskelman erittely viittaavat siihen, että alaskirjauksia ja poistoja näistä ei ole juurikaan tehty.
Viestin lähetti Jande
Tilinpäätöskikkailulta tuo siis tuntuu, sinänsä jos vaikka viime vuoden tulos olisi ollut n. 200 t euroa tappiolla, niin oltaisiin jo lähellä tilannetta jossa Ässät olisi mennyt osakeyhtiölain mukaiseen selvitystilaan tai oltaisiin jo ainakin lähellä tuota tilannetta.
Niin, osakeyhtiölain mukaanhan yhtiö on selvitystilauhan alainen, jos oma pääoma tippuu alle puoleen osakepääomasta. Ässillä tuo kriittinen raja on 20 tonnia ja se ikävä kyllä alittuu helposti: taseessa oma pääoma on pakkasella 138 tonnia. Selvitystilalta pelastaa vain ja ainoastaan liitetietojen selvitystilalaskelma, jossa yhtiön vastuuhenkilöt vakuuttavat pelaajaoikeuksien todellisen arvon olevan 196 tonnia korkeamman kuin taseessa näkyvä 667 tonnia. Lisäksi ilmoitetaan, että Ässien varallisuuteen kuuluu SM-liigapaikka, jota ei taseessa näy. Sen laskennalliseksi arvoksi on saatu 143 tonnia. Eli arvoja tarkistamalla 339 tonnin edestä oma pääoma saadaankin plussalle 200 tonnin verran ja kriittinen raja 20 tonnia ylittyy. Olisiko Midaskaan pystynyt parempaan?

Summa summarum, jos kuluvalla kaudella saavutetaan budjetoitu 100 tonnin voitto, se ei välttämättä tarkoita 100 tonnin rahallista voittoa ja vastaavaa velkataakan pienennysmahdollisuutta. Edellisillä kausilla näyttäisi melko tasaisesti juuri tuon verran menoja varastoidun taseeseen per kausi. Kirjanpitokäytännön ja oikeuksien hankinnan jatkuessa edelliskausien kaltaisena 100 tonnin kirjanpidollinen voitto tarkoittaisi ilmeisesti käytännössä nollatulosta.
Viestin lähetti Jande
Jos sinulla sattuisi olemaan esim. sähköisessä muodossa, olisin enemmän kuin hyvilläni.
Valitettavasti ei ole enkä tähän hätään ala sitä siksi muuttamaankaan. Kaupparekisteri todennäköisesti auttaa.

Punis
 

Ace4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät,
Nostetaanpas tätäkin ketjua ylöspäin...Laskeskelin tässä ajan kuluksi yleisökeskiarvon joka näyttäisi olevan HPK-matsin jälkeen varsin hyvä 3852. Täytyy kieltämättä olla tyytyväinen tuohon lukuun verraten edellisvuosiin..

4000 katsojan keskiarvo tullee siis ylittymään varsin komeasti koska viimeiset 3 matsia (Tappara, Lukko ja Kärpät) saa varmasti porukan liikkeelle kun tilanne on varsin mukava tällä hetkellä.

En ole tarkemmin lukenut edellisiä viestejä läpi joten mikä on asetettu yleisötavoitteeksi tälle kaudelle?
Ja minkälaisia taloudellisia tavoitteita ollaan asetettu tähän kauteen?

Mieli virkeenä Tapparan kaatoon ja 4500 katsomoon niin AVOT!
 
Ässät suohon seurajohdon toimesta 2006-2007

Olkku

Jäsen
Viestin lähetti Ace4ever
Nostetaanpas tätäkin ketjua ylöspäin...Laskeskelin tässä ajan kuluksi yleisökeskiarvon joka näyttäisi olevan HPK-matsin jälkeen varsin hyvä 3852. Täytyy kieltämättä olla tyytyväinen tuohon lukuun verraten edellisvuosiin..

4000 katsojan keskiarvo tullee siis ylittymään varsin komeasti koska viimeiset 3 matsia (Tappara, Lukko ja Kärpät) saa varmasti porukan liikkeelle kun tilanne on varsin mukava tällä hetkellä.
Etköhän ole pikkuisen ylioptimistinen. Jokaisessa kolmessa jäljelläolevassa ottelussa täytyisi olla paikalla 5134 katsojaa, että keskiarvo olisi tasan 4000. Eli ei se niin kauhean komeasti tule ylittymään. Toivotaan tietysti, että nyt, kun pleijarit alkaa olla selvää, niin Porilaiset kansoittavat hallin, silloin ylittyy.
 
En se mää ollu. Sitäpaitsi, se oli vahinko!

Ace4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät,
No joo...tuli pikkunen moka ton laskimen kanssa. Tosiaan yli 5000 katsojaa vaatisi saavuttaa 4000 keskiarvo. Mutta ei kuitenkaan mahdotonta jos saadaan Lukkomatsiin täysi tupa. 2 ottelua kuitenkin osuu viikonloppuun josta toinen Lukkomatsi. Mutta turhaa siitä on enempää jaaritella. kunhan pohdin syntyjä syviä....
 
Ässät suohon seurajohdon toimesta 2006-2007
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Tuo Ässien katsojakesk. tavoite on 3700, eli se tulee ylittymään reilusti. Ja eikös se vielä niin mene, että kun Ässät saavuttaa tuon 3700 katsojan keskiarvon, niin jäädään 100 000€ voitolle? Eli silloinhan tästä kaudesta jäätäisiin sen 100 000:n euron lisäksi voitelle tuo katsojakeskiarvon ylittävä määrä (100-200 katsojaa per. ottelu).

Jos joku tästä jotain tolkkua sai, ja tietää faktoja enemmän, niin kertokaa ihmeessä.
 
"It's going to be scary when he realizes how good he is."

Luongo Barkovista.

DeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Pähkäilin tässä aikani kuluksi että miten paljon tuosta katsojakeskiarvon ylityksestä on tähän mennessä tullut "hyvää". Vanhasta ketjusta löysin lipun keskihinnan, 7-8€, kun en laiskana jaksanut alkaa itse laskemaan.Tällä hetkellä ylitystä on piirun vajaa 200 sierainparia per peli. Käytetään pessimistisesti tuota 7€ hintaa jolloin plussaa tulisi 1400€/peli kertaa tähän mennessä pelattujen kotiotteluiden määrä 26 = 36400€. Tähän vielä päälle se, mitä nämä ylimääräiset katsojat ovat jättäneet hallille rahaa, erätauoilla ainakin Karhua tuntuu kuluvan (mää kans). Ja näistä kaikista miinus verot yms. kulut.
Tämän viikon vieraspelit sitten ratkaisevat mikä tuo katsojakeskiarvon lopullinen saldo on, voitot Bluesista ja Pelikaaneista niin tupa on lauantaina lukkoa vastaan hyvinkin lähellä täyttä ja ko. pelin peliesitykset ruokkii taas viimeistä kotipeliä. Kovin radikaalia muutosta tuohon keskiarvoon ei enää voi edes tulla mutta hieman voi elää suuntaan jos toiseenkin.
Silti, ei jääkiekko kyllä kovin hyvältä pisnekseltä vaikuta jos tuo laskutoimitus nyt meni lähellekään oikein
 
Porilaine ja siit piru ylpee

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät tulee tekemään lisäkatsojilla noin 100 kE:n lisävoiton jo budjetoidun satkun lisäksi. Näille budjetin ulkopuolisille katsojille lipun keskihinta on huomattavasti korkeampi kuin peruslipuille, joissa on paljon halpoja yrityslippuja. Näiden ylimääräisten katsojien tiskiltä ostamien lippujen keskihinta on yli 10 kymmenen euroa ja jäähalliotsokset nostavat potin noin 100 000 Euroon.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Pudotuspelikarsinnat

eivät ole Ässille kultakaivos, otsikoi Majasaari tämän päiväisessä SK:ssa. Jutun mukaan pudotuspelit jäävät pakkaselle pelaajien bonuksien tähden, jollei kahdeksan joukkoon Ässät pääse. Vasta pääsy kahdeksan joukkoon takaisi Ässille koko kaudesta Majasaaren mukaan positiivisen tuloksen. Tätä tukee Hirsimäen lausunto ennen ottelua taannoin Porin radiosssa, jolloin yleisökeskiarvo oli n. 4000. Silloin hirsi totesi, että tällä yleisömäärällä päästäisiin tavoitteeseen. Eli menoja on tullut sen verran ilmeisesti lisää(tai tuloja vähemmän) ettei tuo budjetoitu yleisömäärä 3700 riitä budjetoituun voittoon. Majasaaren mukaan ei tuntuisi riittävän edes tuo toteutunut yli 3900 yleisökeskiarvokaan nostamaan tulosta positiiviseksi(tuskin pelaajien bonukset pleikkareihin pääsystä niin suuria ovat että veisivät tuon 200 ylitetyn yleisökeskiarvon tuotot, vaan kyse on meno-/tulopuolen muutoksista).
 
"Raumalla nähdään kierroksen kärkikamppailu, kun sarjakolmonen JYP isännöi vahvistunutta Lukkoa" - Jatkoaika-

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kiitän Rauman veljeä tuosta tiedosta, se oli minulle aika uutta. Hyvää jälkeähän Ässien taloudessa on kuitenkin tehnyt tämä Hirsimäki, se kai voidaan vilpittömin sydämin todeta. Ja totuushan on, että vaikka tuolla taisteluilmeellä, joka katkerasta tappiosta huolimatta oli, luulisi Ässienkin uskottavuuden nousevan. Ja siitäkin huolimatta, jos nyt jäätäisiin kyydistä heti karsinnoissa kahdeksan joukkoon.

Totta kai nälkä kasvaa syödessä, näin tulee olla organisaatiossa, jolla on menestymisen halua. Eihän tämä heille saa olla kuin Suomen mestaruus, mutta uskoisin, että yhteistyökumppaneitakin etsiessä jo tämä edistysaskel auttaa.

Loppuun sanon toki vain sen, että nämä ovat ei niin talousasioita hallitsevan etäfanin mietelmiä.
 
"Kaikki Näsinneulassa eksistoivat ovat muiden ihmisten yläpuolella." -Alivaltiosihteeri filosofikohusta-

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse en ole SK:n juttua lukenut, enkä siis tiedä muuta kuin pari ylläolevaa viestiä ko. jutusta. Sen sijaan tiedän, että kyllä Ässät tekee positiivisen tuloksen kaudelta 2004-2005. Sinällään on aivan totta, että play-off potti ei varmasti tuota voittoa, jos Ässät pelaa vain yhden kotiottelun ja 10:n sijan tuottaman osuuden play-off potista. Tällöihän rahaa tulee noin 40-50kEuroa, koska play-off potti ollee kaikkiaan noin 2 miljoonaa Euroa ja Ässät saa siitä luokkaa 2%:a ja kotiottelun hallimyynnistä kertynee muutama tonni. Pelaajien bonukset lienevät kymppisijasta juuri tuossa haarukassa. Kasisijasta tulisi sitten sekä tuloja että bonuksia enemmän, mutta kuitenkin niin, että suurin piirtein nollille jäätäisiin edelleen. Vasta puolivälieriin nousu toisi play-off peleistä selvää tuottoa.

Varsinainen tulos riippunee hyvinkin paljon siitä miten tietyt menot jaksotetaan. Hyvin tunnettu totuus on se, että kiekkoseuroille kesä on hyvin tiukkaa aikaa ja mielellään lopputalven ja alkukesän menoja pyritään työntämään seuraavan kauden menoiksi, jolloin on jälleen myös tuloja. Nyt Ässillä lienee mahdollisuus jaksottaa menot sinne minne pitääkin ja mahdollista myös purkaa joitakin taseen pommeja tekemällä alaskirjauksia, mitkä taas tuovat tulosta alas. Näin ollen ulospäin näytetty tulos voi olla mitä tahansa 0 - 200 000 Euron väliltä, mutta joka tapauksessa kausi on ollut Ässien osalta taloudellisesti varsin hyvä.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Juttelin tänään Ässissä pelanneen ja muutamia vuosia sitten
lopettaneen pelaajan kanssa, ja hän kertoi, ettei ainakaan ennen playoff paikka mitään ylimääräisiä bonuksia pelaajien tilille olisi automaattisesti tuonut. Vasta sijasta 6. eteenpäin, mahdollisia bonuksia olisi tulossa, näin siis nelisen vuotta sitten. Samalla mies epäili, että tuskin edut ainakaan parantuneet ovat bonusten muodossa, pelaajat itse haluavat varmempaa palkkaa runkku- sarjan osalta.

Kyllähän se itsestäkin tuntuisi järkeenkäyvältä, ettei mistään kymppi paikalta, eli runkosarjan neljänneksi viimeiseltä sijalta mitään bonuksia tulisi maksaa, tai sitten joukkueen tavoitteita ei voi järin kunnianhimoiseksi luonnehtia.
 
"I want to believe"

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Hieman ihmetyttää Ässien johdon laskentatapa. Jos edelliskaudella oli yleisöä kotisivujen mukaan 100000 ja tällä kaudella 110000 katsojaa, niin ilman taskulaskinta saadaan 10 % lisäys katsojamääriin.

Siitä huolimatta on julkisuudessa tullut tietoa ettei Ässät välttämättä tälläkään kaudella tee positiivista tulosta. Yleisömäärä on peliä kohden ollut yli 200 katsojaa yli budjetoidun eli joko joku vetää pahasti välistä tai siellä ei osata laskea. On se kumma, että vaikka Ässien pelejä käydään liigassa katsomassa kahdeksanneksi eniten, ei seuralla tunnu oikein olevan resursseja pelimiesten hankintaan. Syy toki saattaa myös olla siinä etteivät satakuntalaiset yritykset pidä Pataa tarpeeksi kiinnostavana joukkueena jolloin sponsorirahat jäävät pienemmäksi kuin muilla saman kokoisilla paikkakunnilla.

Alkaa ahdistamaan tämä jokavuotinen rämpinen, olisi mukava pitkästä aikaa lähteä kauteen uskottavasti taistelemaan sijoista 6-8.
 
"I want to believe"

JanJ

Jäsen
Re: Pudotuspelikarsinnat

Viestin lähetti L4E
Re: Pudotuspelikarsinnat
eivät ole Ässille kultakaivos, otsikoi Majasaari tämän päiväisessä SK:ssa.
Ässät ei selvinnyt koskaan mukaan pudotuspelikarsintoihin.

Kaudella 2004-2005 Ässät pääsi sitten jo varsinaisiin playoffseihin pudoten ensimmäisellä kierroksella Ilvekselle.

Mutta jo ennen playoffseja oli tiedossa että talous ei sittenkään näytä sellaiselta mitä suunnitelmissa oli.
 
Itku... itkupotkuraivari... itkee... itke... itku... itku... itkultasi... itkupotkuraivari... itkemiseltäsi... itku... itke... itkeminen.... itku...kooste Daespoon kiekkokeskustelutaidoista

Matcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Viestin lähetti Mr.Bletch
Hieman ihmetyttää Ässien johdon laskentatapa. Jos edelliskaudella oli yleisöä kotisivujen mukaan 100000 ja tällä kaudella 110000 katsojaa, niin ilman taskulaskinta saadaan 10 % lisäys katsojamääriin.

Siitä huolimatta on julkisuudessa tullut tietoa ettei Ässät välttämättä tälläkään kaudella tee positiivista tulosta. Yleisömäärä on peliä kohden ollut yli 200 katsojaa yli budjetoidun eli joko joku vetää pahasti välistä tai siellä ei osata laskea. On se kumma, että vaikka Ässien pelejä käydään liigassa katsomassa kahdeksanneksi eniten, ei seuralla tunnu oikein olevan resursseja pelimiesten hankintaan. Syy toki saattaa myös olla siinä etteivät satakuntalaiset yritykset pidä Pataa tarpeeksi kiinnostavana joukkueena jolloin sponsorirahat jäävät pienemmäksi kuin muilla saman kokoisilla paikkakunnilla.

Alkaa ahdistamaan tämä jokavuotinen rämpinen, olisi mukava pitkästä aikaa lähteä kauteen uskottavasti taistelemaan sijoista 6-8.

Olen ihmetellyt samaa, että miksi ei muka voittoa tule vaikka tavoitteisiin yllettiin katsojamäärissä sekä mentiin parilla tuhannella ohikin. Jos tuo 2007 vuoden projekti on onnistuakseen niin ei enää kohta tarvi rämpiä.
 
Vielä yksikin kymppi niin se on hyppy.. - erotuomari varoitti pelaajaa filmaamisesta.

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien tilikausi päättyy kuun vaihteessa ? Vaiko. Uusimmasta kolumnista:

"Tällä kaudella Ässät tullee kirjaamaan positiivisen tilinpäätöksen. "

Eikös jossain vaiheessa ollut puhe että ei sitä voittotulosta tulekkaan vaikka katsojakeskiarvo ylittyy selvästi ? Sääliplayoffit olivat rasite. Vain puolivälieriin pääsy olisi kääntänyt tuloksen voitolliseksi. Vai muistanko jutut väärin. Mediaa lähinnä tarkoitan eikä jatkoajan "tietäjiä".

Eikait tässä nyt taas HC Ässien velka lisäänny.

Edit: Linkkiä en nyt löydä kun äsken etsein. Oli joku pormenadi netin juttu missä Hirsimäkeä haastateltiin. Jos joku löytää niin pastetkaa. Tai sitten muistan jutun luonteen väärin.
 
Viimeksi muokattu:
Memento vivere

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
FBT Karhut ja Nicefutis
Ymmärsin Kapa asian niin että sääliplayoffit käänsivät playofftuotot tappiolliseksi, mutteivat koko kautta. No kai tähän piahkoin saadaan selvyys.
 
"paskin kaikista on tietenkin kannattamani SaiPa. Sairaan Paska, siitä se nimikin tulee. " - FASlapsi 27.11.13

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tappio ja tappio. Oikeastaan ainoa kunnon mittari se kuinka paljon Ässien kassaan on tullut tuloja jääkiekkotoiminnasta (ei pankin lainatiskiltä) kauden aikana ja kuinka paljon on tarvittu rahaa kauden menojen sekä rahoituskulujen kattamiseen. Tulokseen ja voitollisuuten vaikuttavat tietysti myös taseen mahdolliset alaskirjaukset, mutta nämä eivät taas suoraan vaikuta mitenkään likviditeettiin, joka on se kiekkoseurojen ongelma numero yksi. Ässien kohdalla alaskirjauksia aiheuttavat pelaajaoikeudet taseessa. Nyttemminhän pelaajaoikeuksilla ei ole juuri arvo, koska siirtokorvaukset ovat poistuneet tai ainakin laskeneet merkittävästi. Esimerkiksi Teemu Virkkunen taisi olla sen verran vanhaa ikäluokkaa, että hänestä Ässät ei saanut minkäänlaista siirtokorvausta. Vastaavasti Ässät on maksanut jonkinlaisen korvauksen Bluesille pari vuotta sitten ja aktivoinut tämän summan ja todennäköisesti myös tulevaisuuden odotuksia Virkkusen arvon noususta taseeseen. Nyt siirron toteuduttua, Ässät joutuu alaskirjaamaan taseen erän ja tämä vähentää tietysti tulosta. Sinällään se ei mitenkään vaikuta siihen tosiasiaan, että kassaan on kertynyt kauden aikana enemmän rahaa kuin sieltä on lähtenyt pois. Eli parempaan suuntaan ollaan menossa taloudellisessa mielessä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Oma näkemykseni on se, että nuo pienet pelaaja "rumbat" kesken kautta(esmes Glad) ovat syöneet tulosta ja kaikesta huolimatta Willystäkin on ehkä Ässille jotain kuluja koitunut(vaikka lisärahoituksella hommattiin).

Ainakin Hirsin haastattelusta muinoin ennen Ässien kotiottelua sai käsityksen, ettei ehkä yhteistyökumppaneiltakaan ole tullut ihan budjetoituja tuloja ja viittasi silloin että 4000 yleisökeskiarvo vaaditaan tavoitteen toteutumiseen(keskiarvo oli tuolloin yli 4000).

SK: ssa taisi olla juuri noin miten kapa sanoi, että puolivälierät kääntäisivät tuloksen plussalle. Ehkä tämä viittaa siihen, että tulos on todella lähellä +/- nollaa.
 
"Raumalla nähdään kierroksen kärkikamppailu, kun sarjakolmonen JYP isännöi vahvistunutta Lukkoa" - Jatkoaika-

Hra Punajuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat HIFK:lle
Viestin lähetti vero
Tappio ja tappio. Oikeastaan ainoa kunnon mittari se kuinka paljon Ässien kassaan on tullut tuloja jääkiekkotoiminnasta (ei pankin lainatiskiltä) kauden aikana ja kuinka paljon on tarvittu rahaa kauden menojen sekä rahoituskulujen kattamiseen. Tulokseen ja voitollisuuten vaikuttavat tietysti myös taseen mahdolliset alaskirjaukset, mutta nämä eivät taas suoraan vaikuta mitenkään likviditeettiin, joka on se kiekkoseurojen ongelma numero yksi. Ässien kohdalla alaskirjauksia aiheuttavat pelaajaoikeudet taseessa.

Itseäni ei tulevassa tilinpäätöksessä juurikaan kiinnosta tilikauden tulos. Kuten veronkin kirjoitus antaa osviittaa, pelaajaoikeuksien kirjaustapa Ässissä on kaunistanut tuloslaskelmaa ja tasetta aiempina kausina, mikä vääjäämättä johtaa joissain tulevissa tilinpäätöksissä alaskirjauksiin ja ehkä rumiinkin tappioihin. Näin ollen sekä menneillä että tulevilla kausilla tilikauden tuloksilla ei ole suoraa yhteyttä todelliseen kannattavuuteen.

Paljon oleellisempaa on rahoitusaseman kehittyminen eli onko velkamäärä jälleen kasvanut. Jos velkamäärä on kasvanut (tai pysynyt ennallaan), se lienee pakko tulkita bisneksen heikkoudeksi. Kun varsinaisia investointeja ei ole tehty, velkaa on jouduttu ottamaan jokapäiväiseen elämiseen.

Talousasiat voidaan nähdä keskeisenä tekijänä ensi kauden joukkueen rakentamisessa. Joku saattaa pitää tämän päivän tilannetta hyvänä siksi, että viime kauden palkkakakun ahneimmat valtaajat ovat lähteneet ja siksi valtaosa kuvitellusta palkkakakusta on vapaana. Itse sekä uskoisin että toivoisin vapaana olevan kakun huomattavasti pienemmäksi. Ensinnäkin viime kaudella moni mies otettiin joukkueeseen halvalla; joko vuokrapelaajana tai muuten alhaisella markkina-arvolla. Luonnollisesti uusi kausi, uusi sopimus, uusi korkeampi palkka. Lisäksi esimerkiksi Kuuselakaan tuskin jatkoi sopimusta entisenkaltaisilla ehdoilla. Kun markkinoilla ei näytä olevan tasokkaita pelaajia – ei ainakaan Ässistä kiinnostuneita – rahoja on turha heittää keskinkertaisiin, palkkakuitissa ikälisistä nauttiviin jukkatiilikaisiin. Mieluummin vastuuta Joensuulle ja Kuuselalle ja jämäpaikoille lisää junnuja tai mestiskokeiluja. Ainoa vaihtoehto Ässien kaltaiselle joukkueelle päästä joskus kestävältä pohjalta mitalipeleihin on tehdä löytöjä mullan alta ja ajaa junnuja rohkeasti kehittymään.

Näillä lähtökohdilla katsoisin siis hyvällä säästöliekkiä pelaajabudjetissa. Tosin tietenkin järkevissä mittasuhteissa, jotta katsomossa viihtyy vähintään 3600 henkeä. Ei parane unohtaa, että HC Ässien liiketoiminta ei ole ollut vielä koskaan voitollista ja tase on kaikkea muuta kuin terve. Erityisen huolestuttavaa on se, että kannattavuus ei ole toistaiseksi näyttänyt kohentumisen merkkejä. Kun toiminta on tappiollista ja henkilöstöön uppoaa kolme neljäsosaa tuloista, ei ole vaikea päätellä, mihin leikkuri jossain vaiheessa tullee iskemään. Toinen tervehdyttämisvaihtoehto olisi tietysti tulojen merkittävä kasvattaminen, mutta se taitaa olla vieläkin vaikeampi toteuttaa.

Punis
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Muutama erittäin hyvä Ässien taloutta valottava viesti löytyi tästäkin ketjusta. Siltikin lähinnä jäi vain kysymysmerkkejä mieleen, kuten aina näiden urheiluseurojen monimutkaisissa talouskoukeroissa.
Kysytäänpä nyt vaikka heti alkuun mielenkiintoisin, eli paljonko Ässillä nyt sitä velkaa sitten kaikkiaan onkaan ? Muistelin tuossa aiemmin talvella, että summa olisi varsin hurja mutta taitaa markka-ajat vielä mielessä olla päällimmäisinä.

Off-topicina hieman taustaksi, että esimerkiksi Pelicansillahan velkaa oli pahimmillaan n. 2.4 miljoonaa euroa. Tuolla summalla oli sitten hankittu omaisuuttakin kuten aitioita, klubituoleja ja jäähallin baarin omistus sekä tämän talven aikana arvottomiksi merkittyjä pelaajaoikeuksia. Saneeraukseen pääseminen oli Pelicansille melkoinen etu muihin joukkueisiin nähden, velat puolittuivat ja nyttemmin noiden aitioiden ja klubituolien myynnillä velkaa vähennettiin niin, että sitä on tällä hetkellä jäljellä 600.000 €.

Ymmärsin ketjua lukemalla, että Ässillä ei olisi velan "takeena" mitään omaisuutta, paitsi nuo arvottomat pelaajaoikeudet, jotka taseesta pitäisi siivota tietääkseni mahdollisimman pian pois. Tuohan aiheuttanee jonkinmoisia ongelmia ilmeisesti myös Ässille. Miten tase saadaan kuntoon sen jälkeen ?

Pelicansille pelaajaoikeuksien poistaminen taseesta aiheutti n. 400.000 euron vajeen omaan pääomaan ja se oli kaataa koko seuran, kun tuon "poiston" jälkeen Pelicansia ei hyväksytty saneerauskelpoiseksi. Onko siellä tietoa, millä aikavälillä Ässät on velkojaan lyhentämässä ja minkälaisista veloista on Ässien kohdalla kysymys ? Mitä on velkojen vakuutena ? Onko Ässillä varsinaista konkreettista omaisuutta ? Onko velkaa otettu muuhunkin kuin pelkästään tappiollisten tulosten aiheuttaman akuutin rahapulan paikkaamiseen ?
Entä miten ja minkälaisella aikataululla noita pelaajaoikeuksia on ajateltu tiputella taseesta ? Onko Ässät aktiivisesti etsinyt/etsimässä uutta pääomaa jotta noihin samoihin ongelmiin, joiden kanssa Lahdessakin on painittu/painitaan, saataisiin ratkaisuja/helpotusta ?

Ja vielä arvauksia tuohon, miksi Ässät ei tekisi voitollista tulosta, vaikka yleisöbudjetti ylitettiinkin todella reilusti:
- Sponsorituloissa jääty tavoitellusta
- Henkilöstökuluissa, mukaan lukien pelaajabudjetti, on tehty ylityksiä syystä tai toisesta (mm. Glad, Williams(vaikka sponsorit varmaan suurimmaksi osaksi kustansivatkin) sekä mahdolliset sääliplayoff-bonukset ainakin taisivat mennä yli kaavaillun)
- Muut kulut ylittyneet kaavailluista
- Odotettavissa varsinaiseen tulokseen kirjattavaksi noita mainittuja pelaajaoikeuksien "mitätöintejä" ja ne huomioitu jo nyt kun ennakoidaan tulosta
- ratkaisevaa on myöskin mille tilikausille mitkäkin kirjaukset kirjataan (enpä tosin tiedä mistä lätkäjoukkueiden tilikaudet edes alkavat)
- onko ylitetyllä yleisömäärällä ylitetty myöskin oheismyynnissä (olut, fanituotteet yms.) arvioidut tulot samassa suhteessa ?
- onko vapaalippulaisia ollut tuossa kauden keskiarvossa enemmän kuin olisi pitänyt ?
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Huhtikuussa 2004 päättyneen tilikauden tietojahan JanJ on ladellut. Mahtaakohan uusia lukujakaan saatu vielä paperille, kun tilikauden päättymisestä on kulunut vasta kolme viikkoa.

Hieman kyllä ihmettelen, mihin tilintarkastajan lausuntoihin täällä viitataan. Nuo esitetyt kannattavuus- ja vakavaraisuuslauseet ovat normaalia tilinpäätösten tulkintaa; todennäköisesti vieläpä koneen automaattisesti suoltamaa. Ne saattavat toki sisältyä johdolle annettavaan tarkastusmuistioon, mutta ei niitä lausuntona voi pitää.

Ainoa julkinen tilintarkastusdokumentti on tilintarkastuskertomus ja tilintarkastajat (2 kpl) antoivat viimeksi vakiomuotoisen puhtaan kertomuksen lukuun ottamatta huomiota: ”Taseen oma pääoma on kokonaan menetetty. Toiminnan jatkuvuuden ns. Going concern-periaatteen edellytysten vallitessa, liitetiedoissa oleva selvitystilalaskelma huomioon ottaen oma pääoma on yli puolet omasta pääomasta ja siten riittävä.” Fine. Suomeksi tämä kuitenkin tarkoittaa, että selvitystilan uhka on väistetty epärealistisella pelaajaoikeuksien ja liigapaikan arvostamisella.

Päättyneestä kaudesta lienee turha spekuloida ennen kuin luvut ovat pöydällä. Tai pikemminkin ennen kuin luvut ja tilinpäätösperiaatteet ovat selvillä. Positiivinen kehitys olisi kovin suotavaa. Jotenkin hiljaiselo pelaajamarkkinoilla laittaa kuitenkin pakostikin ajatuksia päinvastaiseen.

Punis
Katsoin aiheekseni "siirtää" tämän keskustelun tänne talousketjuun, kun varmaan kesäkuun aikana tai lähiviikkoina saadaan tilit selville. Lainaus on kausiketjusta Hra Punajuuren viesti.

Talouteen liittyen joulukuulta.

Kysymys:
Hirsimäki: Onko HC Ässät Oy:n velka lisääntynyt sitten kauden alusta ?
kapa76
Vastaus:Ei ole

Näin 14.12.2004 verkkovierashaastattelussa. Itseäni kiinnostaa hirveästi tämä talouspuoli ja kommentoin varmasti jotain keskusteluun liittyen jos asiaa on.

Edit: Kumpi mahtaa olla tärkeämpää tällä hetkellä. Velkojen lyhennys vai olemattoman omaisuuden poisto (Eli voittojen ohjaus sinne, jos nyt edes voittoa tulee). Aika kiviseltä tieltä vaikuttaa. Padan näkymys agressiivisemmasta toiminnasta omistusrintamalla vaikuttaa järkevältä.
 
Viimeksi muokattu:
Memento vivere

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Tämän hetken hiljaiselossa tulee väistämättä mieleen, että olisiko pitänyt Aholan taipua Tammista vastaan. Millaiset talouden prinsiipit sijoittajineen silloin olisi löytynyt. Nykyinen tilanne alkaa näyttää huolestuttavalta.

Vai pelkäänkö turhia?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy