Ässien kannattajatoiminta ja -matkat kaudella 2019–2020

  • 25 034
  • 154

Guillermo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Laitetaanpas reissuinfoa tännekin pitkästä aikaa.

Tosiaan seuraava Pataljoonan matka on 26.12. pelattava Sport-Ässät. Matka on tämän kauden Megamatka, johon jäsenet pääsevät pelkän lipun hinnalla ja ei jäsenillekin hintaa tulee vain vitonen siihen päälle. Hinnat siis 12/17€.
Lähtö klo.15 vanhalta linja-autoasemalta.

Viime kaudella Megamatka -nimellä ei reissua järjestetty, kun ei ollut sellaista peliä. Silloin ainoa mahdollinen peli oli risteily-ottelu. Sitä edeltävällä kaudella oltiin Tampereella noin 200 hengen voimin ja tunnelma oli mitä parhain.

Ilmoittautuminen Megamatkalle päätty jo viikon kuluttua, kun joulu välissä rajoittaa myyntiaikaa. Tämän matalemmalle kynnystä ei kannattajamatkalle osallistumiseen ole, joten nyt kaverit kasaan ja matkaan.

Risteily koittaakin jo 11.1. Myynti tapahtuu Matkavekan kautta. Aika heikosti Ässät on tätä mielestäni markkinoinut, kun mahdollisuudet olisivat lähtijämäärissä vaikka mihin. No joka tapauksessa ilmoittautumiset pitäisi hoitaa jouluun mennessä, jos risteilylle mukaan mielii.

Viimeinen tällä hetkellä myynnissä oleva matka on kevään tuplamatka Mikkeliin ja Lappeenrantaan 31.1-2.2. Tällä sarjatilanteella siellä on kaksi "kuuden pisteen ottelua" tiedossa. Hallihuhujen perusteella matka on tulossa täyteen. Paikkoja on siis 60:lle, joista parikymmentä on jo mennyt. Hinnat ovat 2 hengen huoneissa 163/183€ ja 3 hengen huoneissa 149/169€. Myynti päättyy loppiaisena 6.1.

Mega- ja Tuplamatkalle ilmoittautumiset Pataljoonan-sivuilta. Annetaan joukkueelle täysi tuki, niin koti kuin vieraspeleissäkin.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvä infoilla kokonaisuudesta tulevan osalta tännekin, niin on aina paremmin edellytyksiä, että saadaan tietoa levitettyä.

Risteily koittaakin jo 11.1. Myynti tapahtuu Matkavekan kautta. Aika heikosti Ässät on tätä mielestäni markkinoinut, kun mahdollisuudet olisivat lähtijämäärissä vaikka mihin. No joka tapauksessa ilmoittautumiset pitäisi hoitaa jouluun mennessä, jos risteilylle mukaan mielii.

Tämä on edelleen sellainen osa-alue, jota en oikein ymmärrä että miksi on niin vaikeaa.

Monet vuodet peräkkäin risteilyottelu oli aina järjestettynä lauantaina Turkuun ja erityisesti ennen vuodenvaihdetta ollut ajankohta on tuntunut sopivalta. Jos ajatellaan kannattajakultturellisesta näkövinkkelistä, niin nämähän ovat otollisia hetkiä sille, että kun risteilylle valmistautuvaa massaa on paljon, niin voisi olla edellytyksiä saada organisoitua tavanomaista suurempaa massaa monipuoliseen materiaaliin mukaan. Ja kun tämä porukka on saatu normaalisti järjestettyä kokonaisuutena samaan lohkoon omalle parvelleen, niin eihän ole parempaa tilannetta.

Nyt sitten on nähty näitä erilaisia puppelointeja. Ainakin ehdoton asia pitäisi olla, että risteily järjestetään AINA ottelun yhteyteen. Tällöin humalaisesta massasta voisi olla jotain hyötyä seurallekin äänekkään tukemisen muodossa. Ja jos sitten taas ajatellaan kapasiteettiasioita, niin nyt kun tuota järjestetään Rauman kautta, niin se tarkoittaa automaationa sitä, että varmaan vähintään puolet on pois bussimäärästä, mitä voitaisiin saada Turkuun liikkeelle.

Kai tämä menee nyt vain sen piikkiin, että siellä missä näitä asioita suunnitellaan kauden alla, niin tälle asialle ei nyt oikein sitten tunnuta antavan painoarvoa.

Liitteenä kuva vuodelta 2010. Mielestäni tämä nyt on se näkymä, johon tulisi vähintään pyrkiä joka vuosi. Ja varsinkin kun tätä alettaisiin masinoimaan ajoissa sekä seuran, että kannattajien taholta ihan tosissaan niin on edellytyksiä saada liikenteeseen poikkeuksellisia bussimääriä vs. tavalliset kannattajamatkat.

Tottakai noina vuosina valitettavasti tuntui, että ainakin tuolloin valtaosaa kiinnosti enemmän humaltuminen kuin itse ottelu ja kannattaminen, mutta toisaalta eipä siinäkään mitään. Väkisinkin siellä on varsinkin tänä päivänä varmasti enemmän sellaistakin massaa, joka ihan oikeasti haluaa osallistua aktiivisesti toimintaankin ja kun nämä asiat eivät ole mitenkään poissuljetuja toisistaan.

Mikään ei estä, etteikö Turku voitaisiin ottaa haltuun vielä jonain päivänä vastaavaan tyyliin punamustin värein: Eteläpääty: Turun valtaus 2014.

B
 

Liitteet

  • Ässien kannattajat Turussa 2010.jpg
    Ässien kannattajat Turussa 2010.jpg
    371,7 KB · kertaa luettu: 421

Guillermo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vaasasta kantautui mukavia uutisia. Saamme jatkaa Megamatkan myyntiä pelipäivän aamuun asti. Myynti alkoi nihkeästi, mutta nyt on kasassa jo 80 kannattajaa. Laitetaan satanen rikki eikö niin?
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Missäspäin hallia te majailette ? Tuun omatoimisesti paikalle, joskaan ei ole lippua peliin vielä.

Kuparisaaressa Sundomstån vastakkaisessa päädyssä vieraskannattajien seisomasektori.
 

Nexra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Moi kaikille! En ole nyt vähään aikaan ollut fanimatkoilla, kaikissa muissa halleissa olen käynyt, ainakin kerran, Kouvolassa en ole käynyt. No, Vaasan kopperosta on muistoja. Paljon. 2009 keväällä käytiin siellä 3 kertaa..., mut ei niistä nyt sen enempää. Ne matkat ei unohdu koskaan. Ei ainakaan se viimeinen... Nyt olen ollut kahden vaiheilla, lähdenkö messiin mukaan. Mut, joka tapauksessa, hyvää matkaa teille kaikille...ja erikoiskiitokset nimimerkille Punamusta! Sun viestejäsi on aina ilo lukea, ovat jotenkin erikoisen mukavia. Erittäin Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille Patasydämille omasta puolestani!
 

67-Hgy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aivan huikean hyvä reissu Pataljoonalta. Hyvä meininki ja kannustus hallissa. Eikä jäädytty vaikka toivotettiin tervetulleeksi helvettiin. Pata taisi siitä innostuneena tällätä pelin tasoihin. Punamustan kanssa taidettiin muutama sana vaihtaa tauolla ja Van Halen on yksi parhaista bändeistä ikinä.
 

Guillermo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hieno ehtoo! Kauden parasta Pataljoonaa. Kiitos kaikille mukana olleille. Näiden iltojen takia tätä jaksaa vuodesta toiseen.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF, sympatiapisteet Ässille
Huikean hyvä reissu todellakin, allekirjoitan. Vaihdoimmeko tosiaan sanoja jossain kohtaa? Jos niin kävi, hienoa. Voisin tässä aivan lähiaikoina ostaa sen tammi-helmikuun matkapaketin. Noin makeaa reissua ei passoo jättää väliin. Toivottavasti saadaan hyvin ääntä kehiin myös Mikkelissä ja Lappeenrannassa.
Jokunen tuttu @Punamusta n johdolla tulossa Lappeeseen helmikuun ensimmäisenä. Toivotan jo nyt kaikki Pataljoonalaiset, ja muutkin patasydämmet tervetulleiksi itäiseen kaupunkiimme.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiinnitin eilen ja lauantaina jo huomiota hallissa heiluneiden patalippujen määrään. Se oli molemmissa otteluissa hieno, tykkään kovasti. Mitä enemmän lippuja liehumassa lauteiden ja portaiden yläpuolella, sen parempi se. Pataljoonalla on käytössään ne seisomakatsomon suurimmat liput, mutta sieltä löytyy onneksi muitakin vastaavia meikäläisen oman lisäksi. Pieniäkin lippuja on kiva huomata sieltä täältä katsomoita. Meillä oli myös Vaasassa erinomainen visuaalinen kattaus lukuisten lippujen johdolla.

Joo, kyllä se tahtoo vähän niin olla ainakin omaan makuun, että sitä paremmalta ja vakuuttavammalta toiminta näyttää, mitä enemmän on rekvisiittaa aktiivisesti käytössä pääasiallisesti lippujen muodossa, välillä tueksi huiveja, kaksikeppisiä etc. Siihen oheen sitten runsaasti banderolleja katsomo-osan värjäämiseen.

Ja juuri noin, että olisi paljon erikokoisia lippuja, jolloin tuo vähän syvyyttä toimintaan. Tietysti mielellään näitä customeita lippuja, jolloin niidenkin avulla saadaan paljon variaatiota ja vaihtelua. Onhan nuo varsinkin isoimmat heilutusliput hienoja kun on paljon kaikkia erilaisia versioita ilmentämässä seuraa ja sen ympärillä pyörivää kannattajatoimintaa, saati että kaikki olisivat samanalaisia. Germaanisissa maissa tämä puoli pelittää aika hyvin, mutta esim. tuntuu jossain Puolassa olevan paljon hillitympää jonkun lippujen käytön suhteen osana toimintaa ja onhan se kokonaisuus heti niin paljon pliisumman näköistä.

Liitteeksi vielä pari kaunista otosta Stuttgartin Cannstatter Kurvesta kun kokonaisuus on kunnossa.
 

Liitteet

  • Cannstatter Kurve1.jpg
    Cannstatter Kurve1.jpg
    478,2 KB · kertaa luettu: 283
  • Cannstatter Kurve2.jpg
    Cannstatter Kurve2.jpg
    202,5 KB · kertaa luettu: 297

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Nuo rätit ei niin kiinnosta, kotoa löytyy pyykkinaru.

Pelipaidoillakin saisi aikalailla väriä katsomoon, eikä häiritse peliä katsomaan tulleita ihmisiä. Seisomakatsomossa taitaa mennä suurin piirtein fifty-sixty nuo pelipaidat, mutta rikkaiden puolelta ei montaa punamustaa täplää löydy.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pelipaidoillakin saisi aikalailla väriä katsomoon, eikä häiritse peliä katsomaan tulleita ihmisiä.

Joo, katsojien oma väreihin sonnustautuminen unohtui mainita. Joo, siinä tapauksessa se riittää, jos ei haluta niin näyttävää kannattajatoimintaa.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olen sitä minäkin futismatseissa käynyt useankin kerran noissa isommissa ympyröissä. Ja kyllä, liehuu siellä liput. Mutta ei, eivät ne niitä heiluttele kun peli on käynnissä.

Kukaan ei siis varmasti estä Brousseauta liehuttelemasta lippua niin paljon kuin tykkää, kunhan teet sen pelin taukojen aikana. Ja pitäisin sellaisesta näystä kyllä itsekin.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen sitä minäkin futismatseissa käynyt useankin kerran noissa isommissa ympyröissä. Ja kyllä, liehuu siellä liput. Mutta ei, eivät ne niitä heiluttele kun peli on käynnissä.

Joo, kyllä näitäkin varmaan löytyy mutta eipä se toimintakaan ole sitten niin komean näköistä. Se on tosiaan aika onnettonta jossain Brittien saarilla monen seuran takana kun vähän heilutellaan maalin jälkeen ja se on siinä.

Mitä nyt alkaa olemaan 30 matsia katottuna livenä kymmeneen vuoteen Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa ja Ruotsissa, niin kyllä näissä ainakin liput liehuvat läpi ottelun ja on näyttävän näköistä toimintaa.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Meikäläinen pitää lippujen muodossa toteutettavasta kannustamisesta, mutta kunhan värejä tunnustetaan edes jollakin tavalla, se on hyvä asia se. Seisomakatsomossa on runsaasti pelipaitaisia katsojia, istumakatsomoissa sitten vähemmän. Täysin punainen Isomäki lienee valitettavasti enemmänkin ikuinen haave kuin toteutuva asia, mutta olisi älyttömän päheetä. No finaaleissa päästään aina lähelle, mutta niissä nyt esiinnytään vain kerran vuosikymmenessä.

Joo, hetkellisiä tiloja lienee että koko halli värjääntyisi. Hienoja tempauksia toki nämäkin. Hyvä, että edes kannattajakatsomo olisi sellainen paikka, missä värien tunnustaminen näkyy ja kuuluu.

Aivan varmasti, vaan seisomakatsomossa tuollaista ei voisi toteuttaa, häiritsisi liian montaa kanssakannattajaa. Eikä se ole ainakaan minulle ongelma, lasken lipun aina alas pelin jatkuessa. Kannattajaryhmälle olisi oltava oma paikkansa jotta voisi heilutella koska vaan haluaa, mutta sellaista nyt ei tule Isomäkeen varmaan koskaan.

Joo, senpä takia pitäisi olla jotain muuta sektoria kannattajakatsomolle kun hallin parhaat paikat. Sen takia seuraavien levelien stepit jää ottamatta, koska toiminta jarruttaa noilla jalansijoilla häiriten sitten liikaa taas niitä, jotka eivät anna arvoa näyttävälle kannattajatoiminnalle. Ja lopputulemana sitten se, ettei sitä lopulta tahdo erottaa kannattajakatsomoksi.
 

Marlboro

Jäsen
Koko tämä vuosikymmen tosiaan tuosta fanikatsomosta jauhettu ja sattumalta huomasin että jo herran vuonna 2003 samaisesta aiheesta käytiin lyhyehkö debatti Jatkoajassa. Ihan hauska löytö mielestäni ja tuolloinkin paikaksi siis ehdotettiin B-katsomoa ja idea oli peräisin heikosta tunnelmasta. Kovin tuttua.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Koko tämä vuosikymmen tosiaan tuosta fanikatsomosta jauhettu ja sattumalta huomasin että jo herran vuonna 2003 samaisesta aiheesta käytiin lyhyehkö debatti Jatkoajassa. Ihan hauska löytö mielestäni ja tuolloinkin paikaksi siis ehdotettiin B-katsomoa ja idea oli peräisin heikosta tunnelmasta. Kovin tuttua.

Hah, kiitoksia tämän linkkaamisesta. En ole tietänytkään tämän tyylisen keskustelun olemassaolosta. Tai lähinnä oli yllättävää, että tällaista on pohdittu tuollaisina vuosilukemina kun aina ollut kovin tunnelma ikinä missään, toki 2000-luvun alkupuolen vaisuus saattoi altistaa kurkistamaan punamustaisimpienkin patalasien ylitse.

Tässä on tietysti 16 vuoden aikana ehtinyt tapahtumaan valtakunnallisestikin aikamoista edistymistä organisoidumpaan suuntaan. Toki suurimpana liekkinä muutokselle ollut varmasti Youtube, joka tuolla vähitellen alkoi nousemaan ja viimeistään siinä edellisen vuosikymmenen taitteen jälkeen alkoi tulvimaan enemmän materiaalia tarjolle ulkomaisista kannattajakatsomoista. Pääkaupunkiseudun ryhmät alkoivat vähitellen muokkaamaan toimintaansa tuohon suuntaan ja muisti sitä Porissa joskus ihmetelleensä HIFK-kannattajia, että mitä on tuo huivien levittely ja hoilausyritykset. Mutta sitten kun rupesi vähitellen hahmottumaan vaikuttavuus laajemmassa mittakaavassa, niin ymmärsi paremmin mitä tasoa yritetään tavoitella.

Mitä tulee tuohon vuoden 2003 ketjuun, niin sikäli tuttua lähestymiskulmaa, mutta kuitenkin huolta kannettu vähän eri jutuista. Ainakin se on tässä itselle kirkastunut näinä vuosina, että ennemmin edes sen muutaman sadan hengen kuuluva, aktiivinen, monipuolinen ja näyttävä kannatus kuin se, että yritetään saada aktivoitua pasiivisintakin katsojaa istumakatsomosta johonkin yksinkertaiseen juttuun ja kokonaisuus jarruttaa sen ehdoilla. Ja kun sitten on taas edellytyksiä toiminnan laajenemiselle kun se muutaman sadan pallo tasaisesti kasvaa ja toiminta muuttuu yhä vakuuttavammaksi sen mukana. Täten parhaissa maissa on nähnyt, että siten on paremmin edellytyksiä saada aktivoitua sitä muuta hiljaista massaa nimenomaan tähän mukaan (edes satunnaisesti) kun toimintaa ensin jauhetaan ja ihmetellään vuosikaudet. Ja se on kuitenkin nähty niin monet kerrat, että jos se hyvin organisoitu 100-200 vieraskannattajaa laskeutunut hallille parin stoben edulla, niin on ollut kaikki edellytykset ottaa halli haltuun.

Samalla on kirkastunut se, että huippuunsa viritetty näyttävä kannattaminen on mahdotonta yhdistää esteettömään ottelun seuraamiseen hallin parhailla paikoilla. Tämä lienee tälläkin hetkellä se akilleen kantapää, jonka puitteissa edistymistä on turha haihatella sen kummemmin kuin korkeintaan äänenkäytöllisellä puolella.

Itse tosin ajattelin asiaa sivuten sitä, että mihin Ässäpeleistä ovat hävinneet kaikki faniliput? Joskus menneinä kausina halli suorastaan tulvi punalippuja ja se oli todella hienoa katsottavaa varmasti myös kentän puolelle.

Näkkärin vanha postaus ko. ketjusta. Tämä oli tosiaan mystinen muutos kun liputtelut hyytyivät hetkessä. Pidin kanssa sitä jollain tapaa vanhan Isomäen tavaramerkkinä ja oli todella komean näköistä. Varsinkin muistan sen jonkun vanhan muovikassin, jonka kylkeen oli painatettu valokuva liputtelevasta Isomäestä.

Tuolloisesta ketjusta muutenkin aistittavissa tämä henki kun ei paljon annettu painoarvoa kannattajille, vaan pahimmillaan fanikatsomot sullottiin mihin sullottiin pois maksavampien tieltä. Tälle asialle onneksi herättiin aika hyvin vajaan kymmenen vuoden kuluessa noista keskusteluista ja tälle saralle saatiin aikamoisia parannuksia aikaan monilla paikkakunnilla.
 

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL
Ässien twitterin mukaan tänään pitäisi halli täyttyä porilaisista. Pelkästään 300 on osallistunut risteilyyn.
 

Guillermo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässien twitterin mukaan tänään pitäisi halli täyttyä porilaisista. Pelkästään 300 on osallistunut risteilyyn.
Ässillä pientä ilmaa tässä. Kannattajia lähtee kolme bussia noin 160 henkilöä. Sitten hallihenkilökuntaa yks bussillinen ja pelaajat päälle niin ollaan jossain 250 tuntumissa, ja sitten voi someen kirjoittaa lähes 300.
 
Viimeksi muokattu:

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mukaan ei siis ole voinut lähteä jos on halunnut kulkea omalla kuljetuksella autolla. Ilman antautumista ahtaaseen bussiin minuutti aikataululla?
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ilves vs KalPa
  • 2.04
  • 3.80
  • 3.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös