Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hyvä pointti sinulla, Guillermo. Mikäpä sen parempaa viikonlopun urheiluviihdettä kuin käydä vieraissa kaatamassa hallitseva mestari ja päälle vielä Suomen eka paikka jalkapallon arvokisoissa. Lykkyä tykö, että niin Ässät kuin Huuhkajatkin voittaisivat kamppailunsa.

Paljon kiitoksia tiedosta, nelisenkymmentä henkeä siis menossa matkaan. Hyvä hyvä. Uudet osallistujat kelpaisivat siis... oolrait, saamanne pitää. Ei ollut vielä tarkoitus osallistua tälle reissulle, mutta sekä tapaninpäivän megamatka Vaasaan että piipahdus idässä kiinnostavat. Luulisin osallistuvani molemmille matkoille, ainakin tekisi mieli. Olisi hienoa olla ekalla fanireissulla juuri Vaasassa, jossa Ässät melkein putosi Mestikseen kymmenisen vuotta sitten ja jossa kävin isoisän kanssa hieman yli vuosi sitten todistamassa Ässien 3-1 tappiota Kotkaniemen kriisisyksyn aikaan. Pataljoona oli silloinkin paikalla, olin samassa päädyssä mutta eri puolella sitä.

Revanssin hetki sitten joulupyhinä.
 

Työmyyrä58

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja Boston Bruins
Vittu kun täytyy tulla tuotaa turhanpäiväistä kumikuulaa tuolta telkkarista silloin perjantaina, olisi varmaan tullut hieno vierasreissu Hämeenlinnaan.
Noh, itse ainakin aion mennä varmasti matalista kannattajamääristä jotka saapuvat sinne pataa kannustamaan huolimatta katsomaan.
 
"Olkapään yläpuolella oleva kenkälaatikko, todennäköisesti uudet Sebagon kengät, ja viuh, mitä tapahtuu? Game over."

Sue

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, #89; lentosuukko KooKoolle
Kiitän Pataljoonaa eilisestä tunnelmankohotuksesta Kouvolassa. Kaikesta näki, että teillä on keskenänne hyvä henki ja kiva olla yhdessä. Ilman teitä hallissa olisi ollutkin varsin yksin patavärit päällä. Hatunnosto reissaamisesta!
 
Allting är mycket osäker och det är just det som lugnar mig. (Tove Jansson)

Guillermo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Syksyn tuplamatka on takanapäin ja meni niin kuin aiemmin. Katsomossa ja yöelämässä hyvä meininki, mutta voitto(j)a kaukalon puolelta ei taaskaan päästy todistamaan.

Seuraava reissu on 30.11. Raumalle. Derby lauantaina Raumalla on harvinaista herkkua, kun jostain syystä nämä on pelattu viime aikoina lähes aina perjantaisin.

Paluumatkalla bussit menevät Isomäen kautta, jossa on Isomäki Rocks-tapahtuma. Ei siis tarvitse arpoa kumpaan lähtee, kun voi valita molemmat. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Tutusta osoitteesta
 
Kattellaa kevväämäl

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Punamusta osallistuu ensimmäistä kertaa rakastamalleen seuralle järjestettävälle kannattajamatkalle. Tein ensimmäisen tilaukseni juuri tovi sitten ja ilman haavereita ynnä muita odottamattomia vastoinkäymisiä, liityn ison lipun ja tulenpunaisen varustuksen kera kuukauden kuluttua pidettävälle Vaasan megamatkalle. Nyt kelpaa odottaa tapaninpäivää. Mukavaa myös olla ensimmäistä kertaa fanimatkalla.

Haluan sitä paitsi revanssin 27.10.2018 pelatusta pelistä, jonka Sport vei maalein 3-1. Olin tuolloin paikan päällä isoisän kanssa.

Nyt ei hävitä. Täältä tullaan!
 

Guillermo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laitetaanpas reissuinfoa tännekin pitkästä aikaa.

Tosiaan seuraava Pataljoonan matka on 26.12. pelattava Sport-Ässät. Matka on tämän kauden Megamatka, johon jäsenet pääsevät pelkän lipun hinnalla ja ei jäsenillekin hintaa tulee vain vitonen siihen päälle. Hinnat siis 12/17€.
Lähtö klo.15 vanhalta linja-autoasemalta.

Viime kaudella Megamatka -nimellä ei reissua järjestetty, kun ei ollut sellaista peliä. Silloin ainoa mahdollinen peli oli risteily-ottelu. Sitä edeltävällä kaudella oltiin Tampereella noin 200 hengen voimin ja tunnelma oli mitä parhain.

Ilmoittautuminen Megamatkalle päätty jo viikon kuluttua, kun joulu välissä rajoittaa myyntiaikaa. Tämän matalemmalle kynnystä ei kannattajamatkalle osallistumiseen ole, joten nyt kaverit kasaan ja matkaan.

Risteily koittaakin jo 11.1. Myynti tapahtuu Matkavekan kautta. Aika heikosti Ässät on tätä mielestäni markkinoinut, kun mahdollisuudet olisivat lähtijämäärissä vaikka mihin. No joka tapauksessa ilmoittautumiset pitäisi hoitaa jouluun mennessä, jos risteilylle mukaan mielii.

Viimeinen tällä hetkellä myynnissä oleva matka on kevään tuplamatka Mikkeliin ja Lappeenrantaan 31.1-2.2. Tällä sarjatilanteella siellä on kaksi "kuuden pisteen ottelua" tiedossa. Hallihuhujen perusteella matka on tulossa täyteen. Paikkoja on siis 60:lle, joista parikymmentä on jo mennyt. Hinnat ovat 2 hengen huoneissa 163/183€ ja 3 hengen huoneissa 149/169€. Myynti päättyy loppiaisena 6.1.

Mega- ja Tuplamatkalle ilmoittautumiset Pataljoonan-sivuilta. Annetaan joukkueelle täysi tuki, niin koti kuin vieraspeleissäkin.
 
Kattellaa kevväämäl

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvä infoilla kokonaisuudesta tulevan osalta tännekin, niin on aina paremmin edellytyksiä, että saadaan tietoa levitettyä.

Risteily koittaakin jo 11.1. Myynti tapahtuu Matkavekan kautta. Aika heikosti Ässät on tätä mielestäni markkinoinut, kun mahdollisuudet olisivat lähtijämäärissä vaikka mihin. No joka tapauksessa ilmoittautumiset pitäisi hoitaa jouluun mennessä, jos risteilylle mukaan mielii.
Tämä on edelleen sellainen osa-alue, jota en oikein ymmärrä että miksi on niin vaikeaa.

Monet vuodet peräkkäin risteilyottelu oli aina järjestettynä lauantaina Turkuun ja erityisesti ennen vuodenvaihdetta ollut ajankohta on tuntunut sopivalta. Jos ajatellaan kannattajakultturellisesta näkövinkkelistä, niin nämähän ovat otollisia hetkiä sille, että kun risteilylle valmistautuvaa massaa on paljon, niin voisi olla edellytyksiä saada organisoitua tavanomaista suurempaa massaa monipuoliseen materiaaliin mukaan. Ja kun tämä porukka on saatu normaalisti järjestettyä kokonaisuutena samaan lohkoon omalle parvelleen, niin eihän ole parempaa tilannetta.

Nyt sitten on nähty näitä erilaisia puppelointeja. Ainakin ehdoton asia pitäisi olla, että risteily järjestetään AINA ottelun yhteyteen. Tällöin humalaisesta massasta voisi olla jotain hyötyä seurallekin äänekkään tukemisen muodossa. Ja jos sitten taas ajatellaan kapasiteettiasioita, niin nyt kun tuota järjestetään Rauman kautta, niin se tarkoittaa automaationa sitä, että varmaan vähintään puolet on pois bussimäärästä, mitä voitaisiin saada Turkuun liikkeelle.

Kai tämä menee nyt vain sen piikkiin, että siellä missä näitä asioita suunnitellaan kauden alla, niin tälle asialle ei nyt oikein sitten tunnuta antavan painoarvoa.

Liitteenä kuva vuodelta 2010. Mielestäni tämä nyt on se näkymä, johon tulisi vähintään pyrkiä joka vuosi. Ja varsinkin kun tätä alettaisiin masinoimaan ajoissa sekä seuran, että kannattajien taholta ihan tosissaan niin on edellytyksiä saada liikenteeseen poikkeuksellisia bussimääriä vs. tavalliset kannattajamatkat.

Tottakai noina vuosina valitettavasti tuntui, että ainakin tuolloin valtaosaa kiinnosti enemmän humaltuminen kuin itse ottelu ja kannattaminen, mutta toisaalta eipä siinäkään mitään. Väkisinkin siellä on varsinkin tänä päivänä varmasti enemmän sellaistakin massaa, joka ihan oikeasti haluaa osallistua aktiivisesti toimintaankin ja kun nämä asiat eivät ole mitenkään poissuljetuja toisistaan.

Mikään ei estä, etteikö Turku voitaisiin ottaa haltuun vielä jonain päivänä vastaavaan tyyliin punamustin värein: Eteläpääty: Turun valtaus 2014.

B
 

Liitteet

I think in Finland there is a big culture of winning, and not actually supporting. So I hope that will change in the future. - Mikael Forssell

Guillermo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaasasta kantautui mukavia uutisia. Saamme jatkaa Megamatkan myyntiä pelipäivän aamuun asti. Myynti alkoi nihkeästi, mutta nyt on kasassa jo 80 kannattajaa. Laitetaan satanen rikki eikö niin?
 
Kattellaa kevväämäl

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kuulostaa hyvältä. Rikotaan satanen ja mennään ryöstämään kotkanpesää. Alle viikko reissuun, herranpieksut, noin vähän enää... patalippuja olisi mukava olla runsaasti mukana, meikäläinen tuo esimerkiksi omansa messiin, onhan sitä näytettävä paikallisille kunnon tunnuksen mallia.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Missäspäin hallia te majailette ? Tuun omatoimisesti paikalle, joskaan ei ole lippua peliin vielä.
Kuparisaaressa Sundomstån vastakkaisessa päädyssä vieraskannattajien seisomasektori.
 
I think in Finland there is a big culture of winning, and not actually supporting. So I hope that will change in the future. - Mikael Forssell

Nexra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Moi kaikille! En ole nyt vähään aikaan ollut fanimatkoilla, kaikissa muissa halleissa olen käynyt, ainakin kerran, Kouvolassa en ole käynyt. No, Vaasan kopperosta on muistoja. Paljon. 2009 keväällä käytiin siellä 3 kertaa..., mut ei niistä nyt sen enempää. Ne matkat ei unohdu koskaan. Ei ainakaan se viimeinen... Nyt olen ollut kahden vaiheilla, lähdenkö messiin mukaan. Mut, joka tapauksessa, hyvää matkaa teille kaikille...ja erikoiskiitokset nimimerkille Punamusta! Sun viestejäsi on aina ilo lukea, ovat jotenkin erikoisen mukavia. Erittäin Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille Patasydämille omasta puolestani!
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
@Punamusta pongattu Sport-Ässät pelin alussa TV:stä, ainakin luullakseni. Hyvin vedetty Vaasassa koko porukalta.
Olet varmasti nähnyt oikein, meikällä oli musta mestaruuslippis päässä ja lippu ylimmillä riveillä. Äitikin on bongannut, olikohan edes ainoa...

Kirjoitan lisää myöhemmin. Ollaan bussissa keskellä pimeyttä ja kuuntelen Van Halenia. Olo on väsynyt mutta erittäin onnellinen. Meillä oli mahtava meno läpi matsin. Ässät kruunasi kaiken voittamalla juuri veikkaamallani lopputuloksella.

Ai että. Mä liityn messiin myös Itä-Suomen kiertueelle. Ostan paketin jonakin päivänä. Nyt jatkan matkaa.

Vaasan Helvetti on jäädytetty, kukistettu ja valloitettu punamustaksi!
 

67-Hgy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aivan huikean hyvä reissu Pataljoonalta. Hyvä meininki ja kannustus hallissa. Eikä jäädytty vaikka toivotettiin tervetulleeksi helvettiin. Pata taisi siitä innostuneena tällätä pelin tasoihin. Punamustan kanssa taidettiin muutama sana vaihtaa tauolla ja Van Halen on yksi parhaista bändeistä ikinä.
 
1971 1978 2013

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tosiaan... meillä oli kasassa kaksi bussilastillista väkeä, yhteensä noin 90 henkeä. Hieno määrä, ja oli ilo olla osa sitä. Niin meno- kuin paluumatkat sujuivat hyvin ja oli mukavaa olla tien päällä samanhenkisten ja samoja värejä tunnustavien ihmisten kanssa. Viihdytin itseäni matkojen ajan rockilla ja pieni jännitys oli yllättäen tipotiessään jo hallille saavuttaessa. Suunnitelma oli selvä: tänään huudetaan ja tunnustetaan väriä.

Pataljoona kannusti ottelun alkuhetkistä aina poistumiseen asti erittäin hyvällä tahdolla ja näyttävästi. Meillä oli pieni mutta pippurinen kulmaus hallin päädyssä. Pidin anniskelualueesta ja sorruin ostamaan vähän alkoholiakin, vaikka oli tarkoitus pysyä tipattomana ensi vuoden puolelle. Yksi lysti, sillä kipon kulahtaessa kurkkuun, Ässät alkoi osua maaliin.

Vaasassa oli miellyttävää käydä sen jo valmiiksi tutusta olemuksesta johtuen. Halli oli hyvin muistissa ja paluu tuntui tavallaan lämpimältäkin. Tarkoituksena oli kuitenkin ottaa voitto sekä henkilökohtainen revanssi, ja molemmissa onnistuttiin.

Huudot kajahtivat miehekkäästi, alivoimalla kannustettiin äänekkäästi, tiukoissa paikoissa kohahdettiin kunnolla ja liput antoivat hyvin vaikuttavan visuaalisen ulkonäön. Meistä näki ja kuuli, että olemme paikalla. Maalien yhteydessä pidettiin sellaista mökää hiljaisten vaasalaisten kustannuksella, että oksat maahan ja puu nurin. Fiilis ja meno olivat upeita. Halli otettiin vielä komeasti haltuun voitonjuhlien merkeissä. Oli myös mukavaa kiittää joukkuetta heidän kiitettyään meitä läsnäolostamme. Olimme varmasti osa patamiehistön ottelukokemusta, ja luonnollisesti positiivisessa mielessä.

Mukana oli myös pari tuttua ja lisäksi väki otti minut lämpimästi vastaan. Nimi tiedettiin ja ottelussa tuli keskusteltua muutaman miehen kanssa, yksi heistä oli vanhemmanpuoleinen ja seisoi kaksi ekaa erää vierellä peliä kommentoiden. Tuli annettua ja heitettyä myös parit halaukset sekä kivet.

Omasta puolestani annoin katsomoon kaikkeni. Pompein, esittelin lippua, heiluttelin ahkerasti, osallistuin kaikkiin kannustushuutoihin ja karjuin kurkkuni käheäksi Ässien nimeen. Pääsin vieläpä mediakuutiolle näyttämään pirunsarvia paikalliselle yleisölle. Jätin litrakaupalla hikeä sekä jokaisen voimanpisaran paikan päälle. Se oli sen kaiken arvoista. Ässät nousi kahden maalin takaa voittoon ja sain revanssini. Olin palannut Vaasaan, ja ottanut saaliin kiinni. Olin tehnyt mitä punamustimman mahdollisen paluun täydellä varustuksella ja latauksella. Mikäpä siinä sitten kotiin palatessa.

Paluumatka alkoi ja päättyi samalla tavalla: samalla biisillä, josta kerroin kanssani toisella erätauolla puhuneelle ja minua arvostaneelle Crüe-miehelle: Mötley Crüen balladilla "Home Sweet Home".

Tämä oli täydellinen ryöstö, mallikelpoinen esitys ja kertakaikkiaan hienosti onnistunut reissu. Olen niin vakuuttunut, että aion varmana osallistua myös talven tuplamatkalle maamme kaakkoisosaan.

Kun ottaa vielä huomioon sen, että minut on bongattu lähetyksestä niin äidin, ystävien kuin palstalaisen toimesta, tuntuu komealta. Ei tästä tarvitse kuin jatkaa samaa rataa eteenpäin. Kiitos Pataljoonalle matkasta, kiitos kaikille meikän kanssa keskustelleille ja kiitoksia Porin Ässille kolmen pisteen vierasvoitosta. Paljon kiitoksia, peukkua, kehuja ynnä posia kaikille kaikesta.

Ei tunnu ollenkaan kehnolta kannustaa Ässiä. Hyvä me!

Tämä on Padan peli.
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aivan huikean hyvä reissu Pataljoonalta. Hyvä meininki ja kannustus hallissa. Eikä jäädytty vaikka toivotettiin tervetulleeksi helvettiin. Pata taisi siitä innostuneena tällätä pelin tasoihin. Punamustan kanssa taidettiin muutama sana vaihtaa tauolla ja Van Halen on yksi parhaista bändeistä ikinä.
Huikean hyvä reissu todellakin, allekirjoitan. Vaihdoimmeko tosiaan sanoja jossain kohtaa? Jos niin kävi, hienoa. Voisin tässä aivan lähiaikoina ostaa sen tammi-helmikuun matkapaketin. Noin makeaa reissua ei passoo jättää väliin. Toivottavasti saadaan hyvin ääntä kehiin myös Mikkelissä ja Lappeenrannassa.
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kiinnitin eilen ja lauantaina jo huomiota hallissa heiluneiden patalippujen määrään. Se oli molemmissa otteluissa hieno, tykkään kovasti. Mitä enemmän lippuja liehumassa lauteiden ja portaiden yläpuolella, sen parempi se. Pataljoonalla on käytössään ne seisomakatsomon suurimmat liput, mutta sieltä löytyy onneksi muitakin vastaavia meikäläisen oman lisäksi. Pieniäkin lippuja on kiva huomata sieltä täältä katsomoita. Meillä oli myös Vaasassa erinomainen visuaalinen kattaus lukuisten lippujen johdolla.

Toivon lippujen määrän kasvavan entisestään ja pysyvän Porissa aina jatkossakin vähintään OK tasolla. Mikään ei ole tämän maan kiekkomaailmassa uljaamman näköistä kuin täynnä kirkkaanpunaisia lippuja oleva Porin Isomäen seisomakatsomo. Tulen matkaamaan omatoimisesti erään tutun kanssa Hakametsään Tappara-peliin ensi kuun 17. päivänä ja lippu tulee silloinkin olemaan mukana.

Tuosta vuosikausia vanhasta mutta melko hyvin aikaa kestäneestä patalipusta alkaa tulla jo tavaramerkkini hiusten ja otsanauhan ohella. Ei pidä siis luopua siitä. Lippu korkealle, Ässät korkealle!
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings, Malaga CF
Huikean hyvä reissu todellakin, allekirjoitan. Vaihdoimmeko tosiaan sanoja jossain kohtaa? Jos niin kävi, hienoa. Voisin tässä aivan lähiaikoina ostaa sen tammi-helmikuun matkapaketin. Noin makeaa reissua ei passoo jättää väliin. Toivottavasti saadaan hyvin ääntä kehiin myös Mikkelissä ja Lappeenrannassa.
Jokunen tuttu @Punamusta n johdolla tulossa Lappeeseen helmikuun ensimmäisenä. Toivotan jo nyt kaikki Pataljoonalaiset, ja muutkin patasydämmet tervetulleiksi itäiseen kaupunkiimme.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiinnitin eilen ja lauantaina jo huomiota hallissa heiluneiden patalippujen määrään. Se oli molemmissa otteluissa hieno, tykkään kovasti. Mitä enemmän lippuja liehumassa lauteiden ja portaiden yläpuolella, sen parempi se. Pataljoonalla on käytössään ne seisomakatsomon suurimmat liput, mutta sieltä löytyy onneksi muitakin vastaavia meikäläisen oman lisäksi. Pieniäkin lippuja on kiva huomata sieltä täältä katsomoita. Meillä oli myös Vaasassa erinomainen visuaalinen kattaus lukuisten lippujen johdolla.
Joo, kyllä se tahtoo vähän niin olla ainakin omaan makuun, että sitä paremmalta ja vakuuttavammalta toiminta näyttää, mitä enemmän on rekvisiittaa aktiivisesti käytössä pääasiallisesti lippujen muodossa, välillä tueksi huiveja, kaksikeppisiä etc. Siihen oheen sitten runsaasti banderolleja katsomo-osan värjäämiseen.

Ja juuri noin, että olisi paljon erikokoisia lippuja, jolloin tuo vähän syvyyttä toimintaan. Tietysti mielellään näitä customeita lippuja, jolloin niidenkin avulla saadaan paljon variaatiota ja vaihtelua. Onhan nuo varsinkin isoimmat heilutusliput hienoja kun on paljon kaikkia erilaisia versioita ilmentämässä seuraa ja sen ympärillä pyörivää kannattajatoimintaa, saati että kaikki olisivat samanalaisia. Germaanisissa maissa tämä puoli pelittää aika hyvin, mutta esim. tuntuu jossain Puolassa olevan paljon hillitympää jonkun lippujen käytön suhteen osana toimintaa ja onhan se kokonaisuus heti niin paljon pliisumman näköistä.

Liitteeksi vielä pari kaunista otosta Stuttgartin Cannstatter Kurvesta kun kokonaisuus on kunnossa.
 

Liitteet

I think in Finland there is a big culture of winning, and not actually supporting. So I hope that will change in the future. - Mikael Forssell
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy