Ässien goonitarpeet

  • 83 075
  • 349

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jaa...taustalla vaeltava järkälemäinen varjo, Nickersonin asenteen peliä kohtaan omaava kansankiihottaja? Mikäs siinä, tietyn tyylinen kaveri oikeaan aikaan oikeassa paikassa voi tehdä ihmeitä joukkueen taisteluhengelle (JyP>>>Shelley). Pitäisi tosin istua joukkueeseen ja olla pelillisesti hyödyllinen, edes karvaajana. En jotenkin näe että tämän kauden joukkueeseen tulisi hankkia alan osaaja johonkin neloseen jämäminuuteille...eikä näin tule todennäköisesti tapahtumaan tulevaisuudessakaan. Ellei kyseessä sitten ole joku kotimainen, halpa taistelija/selkeä roolipelaaja.

Näin jälkikäteen voi tosiaankin jossitella ton Rahikaisen kohdalla...JyP-fanit ovat ainakin olleet suht tyytyväisiä miehen tuomaan energiaan. Oli lähes varma paikka jo kolmosen ryminäketjussa, mutta jouduttiin tekemään tilaa Dallas-vahvistukselle. Taitoa tuli, fyysisyyttä katosi. Ei tosin ollut vakuuttanut kaikkia faneja harjottelukauden peleissä - kuten ei moni muukaan. Eikä nyt varsinaisesti olisi ollut mikään pelote, mutta raamit ja tahtoa romuluiseen peliin löytyi. Asennetta. Siitähän on pitkälti kyse. Viime kaudella oli Nicke, Komarov, Hisey, Kiilholma, loppukaudesta Kaipainenkin...kavereita joilla oli raameja enempi, vähempi, mutta joilla oli asennetta mennä pelin sisään ja tunkea nenänsä joka paikkaan. Tietysti, aina löytyy uusia yllättäjiä; Huhtanen, joka hänkään ei vielä omaa rymistelijän raameja, mutta liikkeellään ja asenteellaan on taklannut ja repinyt irtokiekkoja. Loukkaantumisten myötä Taskukin saanee kunnon näyttöpaikan; Lukko pelissä 8.33 Fopan ja Kuprun laidalla, mutta tämän jälkeen vain muutama hassu vaihto. Mielestäni omaa sopivasti vauhtia ja vartaloa kunnon taklauksiin.

Tasakentin pelataan vitun vähän, ollut merkkejä että kaikista höpinöistä huolimatta taklauspeli on muuttunut entistä vaikeammaksi toteuttaa. Jossain vaiheessa on pakko tapahtua muutos > enemmän 5 vs. 5, taklauksia, tunnetta, jokunen hanskaus...mutta ei, en nyt välttämättä halua mitään pelkkää puhdasta goonia jengiin. Paitsi siinä tapauksessa että omaa edes välttävän pelikäsityksen ja kohtalaisen liikkeen, näin ollen olisi hyödyllinen karvaajana. Tai sitten kotipuolen pakkina. Ilman loukkaantumisia meidän kovuutemme pitäis olla ihan riittävä tämän päivän liigaan, mutta nyt tietysti HC:n ja Fopan puuttuessa tuntuu että fyysinen rouhija hyökkäyspäähän olisi poikaa. Nykysestäkin rosterista voisi 5 vs. 5 pelin aikanaan lisääntyessä löytyä aggressiivisuutta ja karvaus-potentiaalia. Siis jos vaan tahtoa tähän löytyy ja valmentaja haluaa tätä puolta esiin nostaa, edes kotona...tai no, aika paljonhan tossa on pelaajia joiden tyyliin karvauspeli ei nimenomaan kuulu. Meillä on kuitenkin niin paljon nuoria hyökkääjiä että joku pikkasen kokeneempi asennepelaaja/rouhija hyökkäykseen ei olisi pahitteeksi, kyllähän näitä profiilipelaajien (Foppa) loukkaantumisia on tupattu monissa muissakin seuroissa korvata.

Jos kovinikinämissään -intiaanigooni liittyy joukkueeseen, niin en pistä vastaan. Toteutuu tämä tai ei, niin tärkeintä on että joukkueen yleisilme -varsinkin kotona- on aggressiivinen ja taisteleva. Siis sitten kun tällanen peli on taas joskus liigassa mahdollista.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
korkki kirjoitti:
Itseäni myös ihmetyttää miksi tänne tarvitsisi joku pelkkä nyrkkisankari hankkia. Ässien joukkueessa on kavereita jotka pystyvät tarvittaessa pudottamaan hanskansa, mm. Toivonen, Peltonen, Sammalkangas, Tasku, Crombeen, Fobba, Kuparinen ja ompa Mavekin jossain harjoituspelissä tapellut aikoja sitten. Yhteistä noille kaikille on se että kaverit myös osaavat muutakin kuin tapella vaikka ovatkin pudottaneet hanskansa jossain vaiheessa.

Jopa Esa Keskinen on pudottanut hanskansa todistettavasti ainakin kerrran (eivätkä ne tippuneet mitenkään vahingossa). Vastassa oli joko Darius Kasparaitis tai sitten se Otevrelia polvellaan taklannut venäläinen, jonka nimeä en nyt muista. Samassa maaottelussa Janne Ojanen väänsi sitten toisen em. hemmoista kanssa. Mutta ei se vielä sen paremmin Ojasesta kuin Essistäkään fyysistä pelaajaa tehnyt.

Ässät on vieläkin kova joukkue jos kovuutena otetaan taklaukset. Mitään hemmetin showpelleilyä tänne ei halua kukaan. Koko helvetin gooni-idea keksittiin rapakon takana jotta saataisiin katsomoon vapaapainista tai jenkkipallosta kiinnostuneita ihmisiä jotka eivät jääkiekosta tiedä mitään ja ovat alueilta joissa jäät ovat ainoastaan viskilasissa.

Terry O'Reilly matsasi Bostonin paidassa jo 70-luvun alkupuolella. Eikä Mr. Hockey eli Gordie HOwe hänkään ujostellut matsata aina kun siihen tarjoutui tilaisuus. Ns. Gordie Howe Hattrick eli maali, syöttö ja voitettu tappelu yhdessä ja samassa pelissä on Kanadan jääkiekkopiireissä varsin legendaarinen käsite. Jotta se siitä vapaapaini-kommenteistasi.

Täällä jääkiekon alueilla ei noita showtappeluita ole paljoakaan näkynyt, ehkä jotain Nielikäisen ja Heleniuksen matseja voi niiksi kutsua. Suomessa tappelut ovat yleensä lähteneet siitä että jonkun ruman taklauksen tms. jälkeen toisiinsa hermostuneet pelaajat ovat ottaneet yhteen. Ja toivottavasti se säilyykin sellaisena ilman mitään showtouhuja.

1997/98 kaudella HIFK:n Bob Halkidis ja Jokereiden Darren Stolk ottivat samassa ottelussa kaksikin myllyä keskenään. Ensimmäisestä tuomittiin muistaakseni vain kakkoset väkivaltaisuudesta ja jäähyjen päättyessä kumpikin pelaaja luisteli kuin yhteisestä sopimuksesta keskiympyrään ja tiputtivat hanskat tappelun merkiksi.
 

Chanel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Manchester city
Levonen kirjoitti:
Miksi Helenius on joukkueensa arvostetuimpia pelaajia, esim. Pasi Nurmisen mielestä joukkueen tärkein mies.

Helenius on joukkueensa siivoaja ja siirtää kyllä miehet pois maalinedustalta ja usein vielä puhtaasti tai jonkinmoisella koiruudella. ja turha kaveria on vähätellä myös vastustajien ärsyttämisestä. Tällä haavaa en ässiin ottaisi koska mielestäni vielä ei ole aika vaihdella suht toimivaa pakettia
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
San Jose Shark #50 kirjoitti:
Terry O'Reilly matsasi Bostonin paidassa jo 70-luvun alkupuolella. Eikä Mr. Hockey eli Gordie HOwe hänkään ujostellut matsata aina kun siihen tarjoutui tilaisuus. Ns. Gordie Howe Hattrick eli maali, syöttö ja voitettu tappelu yhdessä ja samassa pelissä on Kanadan jääkiekkopiireissä varsin legendaarinen käsite. Jotta se siitä vapaapaini-kommenteistasi.

Niin joo. "Gordie Howe hattricki" jonka Gordie Howe suoritti itse mahtavat yksi (1) kertaa.

Ensinnäkin goonitarvetta ei ole eikä tule koskaan olemaankaan Porin Ässissä, ellei sitten taivaasta ala maagisesti satamaan Ässien kirstuun rahaa. Nyt kun Forsbacka on sivussa niin enforcerin paikka olisi vapaana. Termit kuntoon.

Marko Mäkinen? Siis oletteko edes tosissanne? Hasbeen joka teki oman roolinsa perusvirheen eli alkoi luulemaan olevansa jääkiekkoilija. Edellinen tunnetaan myös lätkä-Pasi ilmiönä. Ei mitään käyttöä Patapaidassa varsinkaan kun ei ole nyt pelannut edes missään.

Ei Ässien resursseilla ole mahdollisuuksia eikä varsinkaan järkeä hankkia pelaajia vain tappelemaan ja istumaan pelikieltoa + hankkimaan neitiliigan sakkoja. Yleensä niille miehille katsokaas joudutaan maksamaan ihan palkkaakin, on vissiin tämä Dallas-kytkös vienyt joiltain taas realiteetit. Hankitaan joku mr goodhockeyfight tänne paikkaamaan tappelemaan aina silloin tällöin ja maksetaan siitä ilosta joku 100ke ylimääräistä, todella järkevää.

Tää on nyt mennyt tää keskustelu taas niin päättömäksi etten jaksa edes perustella. Miettikää nyt itekkin ees vähän.
 

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Omasta mielestäni goonitarpeet ratkaisee maksava yleisö. Jos kauden edetessä tulee selkeää yleisökatoa, niin jotakin on tehtävä. Todella moni on ilmaissut tyytymättömyytensä nykyiseen nollatoleranssilinjaan ja sen mukanaan tuomaan ringettetyyliseen peliin. Sääntöjä ei kesken kauden ruveta muokkailemaan, joten aika vähän on tehtävissä. Jokerit tekivät jo omat johtopäätöksensä.

Itse olen kovin huolissani jos tulevat pelit ovat sellaisia, kun Hifk ja Hpk matsit olivat. Ei se kyllä kauheeta viihdettä enää ollut. Ja goonihommat ovat sellaisia, joita osa joukkueista tulee varmasti käyttämään jos yleisökatoa on havaittavissa. Laitetaanko Ässistä kunnon kiekkomiehet matsaamaan jonkun 34 sekuntia ottelussa pelaavan goonin kanssa? Jos suunta on tämä, niin goonia tarvitaan tuomaan tunnetta peliin ja suojelemaan omaa joukkuetta muiden gooneilta.
 

mynthon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pittsburgh Penguins
Siitä minäkin olen samaa mieltä, että Mäkistä ei oteta, vaikka maksettaisiin. Kuka hänestä on haaveillut?
Ässillä ei kuitenkaan ole tällä hetkellä yhtään(!) kunnon pomittajaa ja se tarvitaan. Ja otas jarska itsekin nyt järki käteen. Vaikka hankittaisiin joku pommittaja/enforcer/tappelija niin se ei tarkoita sitä, että hänelle pitäisi maksaa älyttömästi. Esim. kaiken maailman UHL:T ja ECHL:t sun muut ovat pullollaan tällaisia pelaajia ja olen varma, että Takko löytäisi sieltä sopivan hintaisen ja tasoisen pelaajan.

Mutta Ässissähän on ulkkaripaikat jo täynnä, joten tällaista amerikkalaista uurastajaa tuskin saadaan, mutta sellainen TARVITTAISIIN.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
San Jose Shark #50 kirjoitti:
Terry O'Reilly matsasi Bostonin paidassa jo 70-luvun alkupuolella. Eikä Mr. Hockey eli Gordie HOwe hänkään ujostellut matsata aina kun siihen tarjoutui tilaisuus. Ns. Gordie Howe Hattrick eli maali, syöttö ja voitettu tappelu yhdessä ja samassa pelissä on Kanadan jääkiekkopiireissä varsin legendaarinen käsite. Jotta se siitä vapaapaini-kommenteistasi.
Lues tarkemmin tuo lainaamasi teksti. Puhuin juurikin siitä että näitä hemmetin tappelijoita jotka eivät osaa muuta kuin tapella alkoi ilmestyä vasta samoihin aikoihin 80-90 luvulla kun NHL laajeni USA:n eteläosiin.

Mr. Hockey ei siis liity tekstiini mitenkään, vai kumman ottaisit joukkueeseesi mieluummin: Howen joka osasi myös pelata vai VanderPuskan joka ei kyllä osaa kun tapella. Ainakaan NHL-tasolla.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
mynthon kirjoitti:
Ässillä ei kuitenkaan ole tällä hetkellä yhtään(!) kunnon pomittajaa ja se tarvitaan. Ja otas jarska itsekin nyt järki käteen. Vaikka hankittaisiin joku pommittaja/enforcer/tappelija niin se ei tarkoita sitä, että hänelle pitäisi maksaa älyttömästi. Esim. kaiken maailman UHL:T ja ECHL:t sun muut ovat pullollaan tällaisia pelaajia ja olen varma, että Takko löytäisi sieltä sopivan hintaisen ja tasoisen pelaajan.

Ai on vai? On se kumma että näitä ei vaan liigassa näy. Jos UHL:t ja ECHL:t ja muut ovat täynnä SM-liigatasoisia puoli-ilmaisia Suomeen ilman muuta pikkurahalla mielellään tulevia pelaajia niin ihmettelen suuresti miksi monissa joukkueissa on edelleen ulkomaalaispaikkoja vapaana. Ilmeisesti toimitusjohtajien typeryyttä ja skouttaajien pelisilmättömyyttä. Menen nukkumaan ja mietin miksen tajua tästä lajista mitään.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
passenger kirjoitti:
Ässät tarvitsisi sinne maalin eteen kovuutta, sinne ei yksinkertaisesti saa tulla ketään lyömään sitä molaria tilanteen jälkeen. Vielä pahinta jos siitä pääsee vielä
vapaasti lähtemään.Esim. Ässät-HIFK pelissä Ässien maalin edessä oli useita tilanteita jossa vastustajan pelaaja sai rauhassa löydä reboundia sisään tai hieman hipaista maalivahtia. Yhdestä tilanteesta tuli jopa HIFKille maali. Sitä enforceria tarvitaan nimenomaan kouluttamaan näitä kavereita jotka siellä huitovat. Heleniusta ja muitakin hänen tyylisiään/tasoisia kavereita esimerkiksi pelätään juuri sen takia että sieltä tulee heti nyrkkiä tai keppiä takaisin.
Haluaisin vielä puuttua termiin "show"tappelu. Voin kertoa että tappeluissa ei ole mitään showta. Se touhu SATTUU ihan oikeasti, sen takia siellä ei ketkään vellihousut kovin usein pudottele hanskoja.
En itsekään nauti turhasta väkivallasta, mutta olen sitä mieltä että jos tappelut sallittaisiin niin pelaajien vahingoittamisyritykset vähenisivät huomattavasti.

Kuinka paljon Ässät tai mikään muukaan joukkue on kärsinyt tänä vuonna siitä, että molaria ollaan lyöty, hakattu tai muuten vahingoitettu? Koska viimeksi on SM-liigassa kenttäpelaaja tahallaan ajellut maalivahtia mennen tullen? Ei goonia siihen tarvita, ettei kaveri pääse lyömään riparia sisään, siihen tarvitaan pakki.

Tää touhu alkaa mennä aika merkilliseksi täällä keskustelupalstoilla, kun tuntuu että kentällä täytyy olla kaveri, joka vetää vastustajaa päähän joka kolmannessa ottelussa ja sit on kaks peliä poissa pelikiellossa. Kyllä Ässillä on ihan mukavasti semmosia kavereita, jotka pystyvät vastaamaan kovaan kovalla ja vähän vielä pelaamaankin siinä sivussa. Parhaana esimerkkinä tästä P.Forsbacka, joka pystyy taklaamaan, karvaamaan ja jos saa haasteen vastaa siihen 100%. Ite en ainakaan ole nähnyt, et P.F olis ikinä perääntynyt, jos joku on tullut pyytämään tanssiin.

Summa summarum: Mieluummin liigaan 10 40 pisteen miestä, kuin 10 400 minuutin miestä.
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
.jarska kirjoitti:
Jos UHL:t ja ECHL:t ja muut ovat täynnä SM-liigatasoisia puoli-ilmaisia Suomeen ilman muuta pikkurahalla mielellään tulevia pelaajia niin ihmettelen suuresti miksi monissa joukkueissa on edelleen ulkomaalaispaikkoja vapaana. Ilmeisesti toimitusjohtajien typeryyttä ja skouttaajien pelisilmättömyyttä. Menen nukkumaan ja mietin miksen tajua tästä lajista mitään.

Kyllähän UHL:stä tai ECHL:stä löytyisi näitä Simo Pulkin jenkki- ja kanukkiversioita, jotka varmaan jopa tulisivat melko pienellä rahalla Suomeen, mutta harvemmin sellaisille sitten löytyy muuta käyttöä kuin ne nyrkkihommat. En tiedä tarkoittiko mynthon edes sitä, että nuo liigat pursuaisivat halpoja pelillisesti SM-liigatasoa olevia gooneja, vaikka kieltämättä hänen sanavalintansa saattoi sellaistakin vihjata. Mutta mihinkään aivan pelillisesti hyödyttömään gooniin en toki itsekään toivoisi käytettävän paikkaa ulkomaalaiskiintiöstä. Parhaassa tapauksessa (ja Takon kontakteilla) esim. ECHL-tasolta voisi löytyä pikkurahalla joku hiomaton timantti tyyliin parempi versio Nielikäisestä, mutta mieluummin kyllä toivoisin jotain Nickersonin kaltaista vähän tasokkaampaa vahvistusta.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Jeppe_68 kirjoitti:
Tää touhu alkaa mennä aika merkilliseksi täällä keskustelupalstoilla, kun tuntuu että kentällä täytyy olla kaveri, joka vetää vastustajaa päähän joka kolmannessa ottelussa ja sit on kaks peliä poissa pelikiellossa. Kyllä Ässillä on ihan mukavasti semmosia kavereita, jotka pystyvät vastaamaan kovaan kovalla ja vähän vielä pelaamaankin siinä sivussa...

Todellakin huvittavaa lukea näitä juttuja, hyvin pitkälti kanssasi samaa mieltä. Jos joku ei halua nähdä tiistaisen kaltaisia 7-3 voittoja hallitsevasta mestarista, vaan ennemmin näkee 2-5 tappion joka tarjoaa huikean, turhautumisen jälkeisen poikarakkautta tihkuvan session, jopa 10:stä sekunnista puoleen minuuttiin kestoltaan, niin moro vaan. Itselleni kelpaa ainakin tiistaina nähty peli, jossa ollaan selvästi edellä vastustajaa, joka joutuu rikkomaan jatkuvasti. Siinä sivussa sitten tehdään nättejä maaleja.

Jos joku oikeasti menee jääkiekko-otteluun sen takia, että pelissä saattaa tulla tappelu, ei voi kuin ihmetellä. Perjantain ja sunnuntain välisenä yönä näkee keskustassa ihan kunnon myllyjä, täysin ilmaiseksi. Halutessaan saattaa päästä itsekin mukaan! Enkä ole mikään kukkahattutätisetä, vaan nauran näille jutuille mitä porukka suu vaahdossa tänne kirjoittaa. Ja edelleenkään kukaan ei p e l k ä ä liigakaukalossa, ainakaan patapaidassa. Muuten on väärässä paikassa/sarjassa.

Ja mitä helvetin hyötyä olisi ottaa ulkolainen nelosketjuun viemään U-20 maajoukkuemieheltä peliaika, siinäpä sitä tulevaisuuden suunnitelmaa kerrakseen. Meillä on Crombeen joka ei pelkää kohdata yhtäkään jääkiekkoilijaa kaukalossa, jos joskus tilanne tulee eteen niin puolestani voi ottaa sen 1-2 matsia penalttia. Edelleen turha luulla että tilanteita sataa illasta toiseen. Herätkää jo.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
.jarska kirjoitti:
Ai on vai? On se kumma että näitä ei vaan liigassa näy. Jos UHL:t ja ECHL:t ja muut ovat täynnä SM-liigatasoisia puoli-ilmaisia Suomeen ilman muuta pikkurahalla mielellään tulevia pelaajia niin ihmettelen suuresti miksi monissa joukkueissa on edelleen ulkomaalaispaikkoja vapaana. Ilmeisesti toimitusjohtajien typeryyttä ja skouttaajien pelisilmättömyyttä. Menen nukkumaan ja mietin miksen tajua tästä lajista mitään.

Mistä moinen käsitys, että kanadalaiset tai jenkit lähtisivät mielellään, puoli-ilmaiseksi Suomeen??
 

Legion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Everton, FC Bayern
Eikös semmosen pugilistin vois käydä noukkimassa tuolta kävelykadulta ja lupaa vaikka palkaksi yhden mäyriksen. Ehtoina vois olla, että on tappelukokemusta (esim snägärijonot ja muut päähänlyöjäiset käy), osaa luistella välttävästi etuperin ja on kotimainen/alkuperäinen paikallinen (ei vie ulkkaripaikkaa). Siitä vaan penkinpäähän odottelemaan torikokousten potenttiaalista tapahtumista ja hakemaan kunnon matsi. Plussaa jos osaa luistella ja hanskata. Muulla ei mitään väliä.

Tossa olis halpa ratkaisu. Hyömiöitä tähän lisätään jokaiselle ansioiden mukaan. :)

Todellisuudessahan pitäis ainakin mun mielestä katsoa aina sitä pelillistä antia. Hanskauskyky pitää aina tulla pelkkänä bonuksena, mikäli muut pelin osa-alueet on kunnossa. Eiköhän BJ ole ihan riittävä ässä taskussa noitakin tilanteita silmälläpitäen?

Täs yks mielipidee vainen taasen.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Crapbag kirjoitti:
Jos joku ei halua nähdä tiistaisen kaltaisia 7-3 voittoja hallitsevasta mestarista, vaan ennemmin näkee 2-5 tappion joka tarjoaa huikean, turhautumisen jälkeisen poikarakkautta tihkuvan session, jopa 10:stä sekunnista puoleen minuuttiin kestoltaan, niin moro vaan.

Täsmälleen.

Turun tauti jo tarttunut?

Jokerit - Ässät otteluketjussa pääkaupunkiseudella asuva "ässäfani" kirjoittaa menevänsä katsomaan peliä nyt kun siellä on se gooni, muuten jäisi väliin.
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
TosiFani kirjoitti:
Mistä moinen käsitys, että kanadalaiset tai jenkit lähtisivät mielellään, puoli-ilmaiseksi Suomeen??

Nyt ei taitanut TosiFani ymmärtää sarkasmia... tai sitten siteeraus vain osui väärään kohtaan...


Mutta asiasta sen verran, että en kyllä ymmärrä, mihin ihmeeseen Ässät tarvitsisivat nyt jotakin goonin kaltaista. Sanokaa mitä sanotte, mutta SM-liigassa tappelutaidoilla ei tee yhtään mitään, ja näin ollen "pelote" -argumenttikin on täysin fiktiivinen. Tiukentunut tuomarilinja ei myöskään erityisemmin suosi tämänkaltaisia kiekkoilijoita. Ja Ässillä on myös juniorilahjakkuutta tällä hetkellä yllin kyllin, joiden peluuttaminen on huomattavan paljon järkevämpää kuin jonkun hampaattoman uhittelevan metriheikin kentälle päästäminen. Ja ennen kaikkea Ässien kausi on alkanut vähintäänkin kohtalaisesti. On todella vaikea nähdä minkäänlaista tarvetta.
 

Bud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän syksyllä saavutetut mestaruudet
Keskusteluissa on tullut esiin hyvin että B.J voi tapella jos tilanne sitä vaatii. Tälläinen tilanne vaatii sitä todellisuudessa korkeintaan 2 kertaa kaudessa. Jos nämä kaksi kertaa tapahtuu, niin meillä on mielestäni varaa uhrata B.J huilaamaan ne kaksi peliä.
Saattaa jopa tehdä hyvää kaverille huilata pari peliä jossain vaiheessa, ettei taso kärsi.
B:J:n kyllä niissä kahdessa pelissä korvaa joku meillä jo kirjoilla oleva pelaaja näissä tapauksissa, joten mihin me sitä goonia nyt tarvittaisiin, mielestäni ei mihinkään.
 

Peltiselkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En ymmärrä mitä lisäarvoa joukkueelle tuo joku gooni. "Näytöstappelut" eivät mielestäni kuulu lajiin. Sponttaanit tappelut hyväksyn, koska välillä tulee luonnollisia turhautumisia. Kyllä lätkäjoukkueen tulee voittaa ilman gooneja. Mistä tälläinen verenhimo on peräisin?
 

passenger

Jäsen
Jeppe_68 kirjoitti:
Kuinka paljon Ässät tai mikään muukaan joukkue on kärsinyt tänä vuonna siitä, että molaria ollaan lyöty, hakattu tai muuten vahingoitettu? Koska viimeksi on SM-liigassa kenttäpelaaja tahallaan ajellut maalivahtia mennen tullen? Ei goonia siihen tarvita, ettei kaveri pääse lyömään riparia sisään, siihen tarvitaan pakki.

Tää touhu alkaa mennä aika merkilliseksi täällä keskustelupalstoilla, kun tuntuu että kentällä täytyy olla kaveri, joka vetää vastustajaa päähän joka kolmannessa ottelussa ja sit on kaks peliä poissa pelikiellossa. Kyllä Ässillä on ihan mukavasti semmosia kavereita, jotka pystyvät vastaamaan kovaan kovalla ja vähän vielä pelaamaankin siinä sivussa. Parhaana esimerkkinä tästä P.Forsbacka, joka pystyy taklaamaan, karvaamaan ja jos saa haasteen vastaa siihen 100%. Ite en ainakaan ole nähnyt, et P.F olis ikinä perääntynyt, jos joku on tullut pyytämään tanssiin.

Summa summarum: Mieluummin liigaan 10 40 pisteen miestä, kuin 10 400 minuutin miestä.


En mainitse missän vaiheessa tekstiäni että Ässät tarvitsisi goonia. Sanoin että Ässät tarvitsee kovuutta maalin eteen. Toivosen pikainen paluu helpottaisi tätä puutetta huomattavasti. Ja Ässät on kärsinyt siitä kovuuden puutteesta juuri esim mainitsemassani Ässät-HIFK matsissa jossa HIFK pelaajat saivat useaan otteeseen takoa reboundeja, kerran maaliin asti. Eikä tarvitse myöskään kärjistää "että tapellaan joka kolmas matsi ja ollaan pelikiellossa kaksi", mainitsin Sami Heleniuksen esimerkkinä pelaajasta joka rauhoittaa sitä peliä siinä maalin edessä, eikä hänen tarvitse tapella usein Siinä esimerkki paljon puhutusta pelotteesta.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
korkki kirjoitti:
Mitään hemmetin showpelleilyä tänne ei halua kukaan. Koko helvetin gooni-idea keksittiin rapakon takana jotta saataisiin katsomoon vapaapainista tai jenkkipallosta kiinnostuneita ihmisiä jotka eivät jääkiekosta tiedä mitään ja ovat alueilta joissa jäät ovat ainoastaan viskilasissa.

Kommentoidaan nyt sen verran, että aika hauskaa tekstiä mieheltä, joka ilmoittaa yhdeksi suosikkijoukkueekseen Red Wingsin. Vai koskeeko tämä vain parin viime kauden Red Wingsiä?
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
mjarkko kirjoitti:
Jokerit - Ässät otteluketjussa pääkaupunkiseudella asuva "ässäfani" kirjoittaa menevänsä katsomaan peliä nyt kun siellä on se gooni, muuten jäisi väliin.

Voi hurja. Ihmettele nyt vaikka esim. Jody Shelleyn vaikutusta niinkin hurjan ja perinteisesti kovaa peliä pelaavan jengin kuin Jypin katsojamääriin. Ei taida vaan olla mitenkään ymmärrettävissä tuollainen lisäarvo pelin viihteelle? On se ihmeellistä, että ihmisiä oikeasti kiinnostaa muukin kentällä kuin maalit ja hienot neppailukuviot.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Vteich kirjoitti:
Voi hurja. Ihmettele nyt vaikka esim. Jody Shelleyn vaikutusta niinkin hurjan ja perinteisesti kovaa peliä pelaavan jengin kaupungin kuin Jyväskylän katsojamääriin. Ei taida vaan olla mitenkään ymmärrettävissä tuollainen lisäarvo pelin viihteelle? On se ihmeellistä, että ihmisiä oikeasti kiinnostaa muukin kentällä kuin maalit ja hienot neppailukuviot.

Mitä se sitten kertoo ihmisestä/fanista, jos ainoa peruste lähteä jäähallille on mahdollisen
j ä ä k i e k k o t a p p e l u n näkeminen?
Edelleen ainakin itse menen hallille siinä toivossa, että Ässät voittaa jääkiekko-ottelun. Jos ottelussa esiintyy lisänä jotain spontaania tunteenpaloa, niin hyvä. Suuret tunteet kuuluvat urheiluun. Pelkästään tapella osaavat puukädet taas kuuluvat muihin lajeihin, kuin kotoisiin palloilusarjoihin.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Crapbag kirjoitti:
Mitä se sitten kertoo ihmisestä/fanista, jos ainoa peruste lähteä jäähallille on mahdollisen j ä ä k i e k k o t a p p e l u n näkeminen?
Edelleen ainakin itse menen hallille siinä toivossa, että Ässät voittaa jääkiekko-ottelun. Jos ottelussa esiintyy lisänä jotain spontaania tunteenpaloa, niin hyvä. Suuret tunteet kuuluvat urheiluun.

Olenko jossain sanonut ostaneeni lipun pelkän mahdollisen j ä ä k i e k k o t a p p e l u n nähdäkseni? Kyse on yksinkertaisesti siitä, että normaali torstaipeli Jokereita vastaan ei tällä kertaa ollut mielestäni ihan 18 euron panostuksen arvoinen. Ryan VandenBusschen hankinnan jälkeen oli vain yksi syy enemmän maksaa tästä j ä ä k i e k k o p e l i s t ä se 18 euroa, jos vaikka niille rahoilleen saisi enemmänkin vastinetta tappeluiden, taklausten, yleisten härdellien, mielenkiintoisten persoonien tai spontaanien tunteenpalojen muodossa. Hassua, että juuri Ässien kaltaisen joukkueen faneille tämän ymmärtäminen tuntuu tekevän tällä hetkellä todella tiukkaa.

Pelkästään tapella osaavat puukädet taas kuuluvat muihin lajeihin, kuin kotoisiin palloilusarjoihin.

Millä perusteella? Jos VandenBussche mahtuu Sheddenin Jokereiden 3. ketjuun tai ylipäätänsä pelaavaan kokoonpanoon, millä perusteella mies ei silloin "kuulu kotoiseen palloilusarjaan"? Mitä tulee pelkkiin pelikyvyttömiin ns. puhtaisiin gooneihin, tyyliin joku Derek Boogaard (joka on hänkin tainnut parantaa myös pelillisiä ominaisuuksiaan paljon), en itsekään sellaisia mielelläni ainakaan Ässissä näkisi. Sen sijaan myös pelaamaan kykenevät kovanyrkkiset pelaajat ovat aina tervetulleita omaan suosikkijengiini. Tällaisiin myös VandenBussche kuulunee ilman muuta, siinä missä vaikka Sami Heleniuskin.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vteich kirjoitti:
Voi hurja. Ihmettele nyt vaikka esim. Jody Shelleyn vaikutusta niinkin hurjan ja perinteisesti kovaa peliä pelaavan jengin kuin Jypin katsojamääriin. Ei taida vaan olla mitenkään ymmärrettävissä tuollainen lisäarvo pelin viihteelle? On se ihmeellistä, että ihmisiä oikeasti kiinnostaa muukin kentällä kuin maalit ja hienot neppailukuviot.

Sinähän et olisi menossa tänään katsomaan Jokerit - Ässät ottelua, ellei jokerien "vahvistus" tekisi debyyttiään.

Luulisi että suosikkijoukkue (ainakin ilmoitat Ässät) saisi menemään katsomoon. Varsinkin kun se ei ihan jokaviikko sentään siellä päin pelaile.

Ässien kannattajana menen katsomaan kun Porin Ässät pelaa. Vastustajan poliisinhakkaajat ei vaikuta siihen yhtään.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jollei vallitsevaa tuomarilinjaa sekoiteta tähän niin uskon todellakin kovaa ja usein taklaavan Forsbackan olevan kovempi peloitteena kuin jonkun pelkästään tappelijagoonin. Tappelusta voi jokainen pelaaja halutessaan kieltäytyä ilman kasvojen menetystä (mielestäni Tomek ei nolannut itseänsä) ilman että joukkue siitä kärsisi.

Sen sijaan Forsbackan kentällä ollessa pelaaja "tietää" että jos kulmaan menen niin tuo intiaani taklaa mua niin vitusti ja se sattuu. Siitä voi kieltäytyä väistämällä tilanteen ja foppa tai joku muu vie kiekon ja parhaimmassa (tai pahimmassa) tapauksessa tekee maalin.

Foppa Lukkoon kaudeksi 07-08!!!

Edit: kröhöm.. Foppa Lukkoon kaudeksi 08-09!!!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös