Ässät pyörteessä – minne olet menossa?

  • 143 971
  • 717

Tuamas

Jäsen
Korppi on mielenkiintoinen pohdinta. Onko hän koonnut joukkueen pelkästään valmennuksen pyynnöstä ja lähtökohdista vai ”sokeana” luottanut hankittujen pelaajien tasoon, oikeammin tasonnostoon? Sekä itse halunnut tuon tyyppiset hankinnat, jolloin ovi on jo auki.
Samalla se pitäisi hyväksyä, että jotkut ovat luoneet suunnitelman, miten joukkue kootaan ja miten halutaan pelata, joten onko se Korpin vika?
Voiko hänet suolata samantien, kuin valmennuksen??

Nuohan ovat puhtaasti Korpisalon tehtäviä, joten kyllä, Korpisalo on tästä sukelluksesta ensisijaisesti vastuussa.

Korpisalon tehtävä on ensisijaisesti määrittää miten joukkueen halutaan pelaavan (jos ei hallituksella ole tähän kantaa, kuten ei toivottavasti ole), palkata tähän tapaan sopiva valmentaja sekä hankkia pelitapaan sopivat pelaajat.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisikohan esim. Joppella ja Joensuulla jo niin paljon sukanvarressa , että voisivat alkaa osa-omistajaksi muutamalla satkulla...tuskinpa, mutta jotain tuollaista tähän rakoon kohta tarvitaan, kun tästä kaudesta tulee enemmän takkiin kuin viime vuodesta!
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Jos miettii muutama vuosi taaksepäin, vaikkapa sinne halliremontin pyörteisiin, niin onhan tässä jo paljon tapahtunut. Pidin itsekin tärkeänä, että Ässät saa itse tehdä bisneksen ja kääriä voitot eikä mennä rengiksi jonkun toisen talliin.
Silloin uskoin sokeasti, että osaamista tuon homman hoitamiseen löytyy ja tuo on ehdottomasti oikea ratkaisu. Voi luoja sitä nostetta mitä koettiin lokakuussa 2015 kun se eka HPK-matsi runnottiin läpi ihmisten ihastellessa "uutta" hallia. Muistan vieläkin Hirsimäen pikkupoikamaisen ilon kun moikattiin väkitungoksessa kaljamukien läikkeessä. Näytti koko syksyn sille, että pienillä viilauksilla kassakoneet saadaan todellakin laulamaan.

Nyt, eilen päivälleen kolme vuotta myöhemmin ei näytä ollenkaan samalta. En toki päässyt leimaamaan kausaria, muksun treenit ja niihin osallistuminen vie aika helposti voiton. Telkun ääressä kuitenkin kerittiin toteamaan että ollaan niin syvällä suossa ettei tosikaan.

Ketjuissa on paljon puhuttu Ässien omistajuudesta ja ulkopuolisesta rahoituksesta, alan itsekin kallistua siihen. Tässä muodossaan touhulle on vaikea nähdä kovinkaan valoisaa tulevaisuutta. Viimeksi kun oltiin tosissaan kusessa, ei niitä rahamiehiä taitanut kuitenkaan löytyä? Nyt, yhden mopoautosukupolven kasvettua välissä tuo seuraomistajuus on ehkäpä vähän seksikkäämpää ja halukkaita voisi jopa löytyä? Harva bisnesmies kuitenkaan lyö rahojaan tappiolliseen touhuun, se on nähty.

Maalailut Ässien konkurssista lienee ylimitoitettua ja turhaa panikointia, luulen että ainakin hallilainan ottaa viimeistään kaupunki kontolleen jos tästä oikein kunnolla kyykätään.
Tällä menolla Ässiä käytettäneen malliesimerkkinä monessakin tapauksessa, kun luennoidaan menestyksen ja voittamisen luomisesta. Ässät on siis se tarinan tapaus jolla takana on loistava tulevaisuus. En haluaisi olla tällä haavaa vastuullisten housuissa, siellä alkaa väkisinkin myyrä kurkkia.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Katotaas nyt mitä tiedetään, eli realiteetit.

Korpisalo - 3 vuoden soppari olis päättynyt vuodenvaihteessa, viime kesäkuussa vt. toimitusjohtaja Lehtisen suulla ilmoitettiin, että uj jatkaa "toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella", eli pitkään.

Jari Korpisalo jatkaa Ässien urheilujohtajana

Samalla ilmoitettiin Takon 2-v jatkosta, eli Kotkaniemellä täydennettynä urheilupuolen ydintrio sidottu 2020 asti.

Hallituksen kokoonpanosta ja ammattitaidosta fiksummat voi avata jos haluaa.

Huomioita/kysymyksiä:

- Hirsimäki ei suurena innovaattorina jäänyt Ässähistoriaan, mutta oli tolkun mies vaikeina hetkinä. Oliko hän jääkiekko/talouspuolen ihmisenä jonkinlainen tulppa, jarru ettei esim. pelaajapolitiikka lähtenyt laukalle? Siis riskinhallitsija. Urheilukokematon Perttula sisään, intohimoisiin Patasydämiin Korpisalo & co. (varauksin Kotkaniemi, kyllähän valmentaja aina pyytää saa) iskee vauhtisokeus eikä Perttula osaa/älyä jarrutella?

- Ässistä NHL:ään. Kotkaniemi, Armia. Kärki, Ojamäki. Luetelkaas pelaajat, joko omat tai hankinnat, jotka on pelanneet Ässissä 2-3 kautta, kehittyneet selkeästi ja ponnahtaneet isompaan seuraan, isompaan liigaan, maajoukkueen porteille. 2013 eteenpäin vaikka. Ei niitä hirveästi ole. Lindell tais olla jo NHL-sopimuksen alla kanuunakautenaan (on muuten hieno pakki).

Alkaen valmentajarekrystä, urheilujohdosta, seurajohdon tukeen - siellä näitä strategioita, pelaajapolkuja, omat pojat-projekteja rakennetaan. "2-3 vuotta että oppivat pelaamaan voittavaa jääkiekkoa", totes Ika Lehkonen omat pojat-projekteista Ahon potkujen jälkeen, kun THF-haastiksessa syötettiin ettei Aho varsinaisesti ole tullut tunnetuksi junnujen paapojana. Ja että maalin tappiosta maalin voittoon on pitkä matka, junnuja sisäänajettaessa on hyväksyttävä, ylintä johtoa myöten, että välillä tulee takkiin.

- Valmennusryhmä. Kotkaniemen valinta luonnollinen kehityskulku, olisin itse tehnyt samoin. Kuitenkin askarruttaa, miten nää kaks muuta täydentää kokonaisuuden. Niittynen, pitkä Ässäura, nosto edustukseen jälleen ihan looginen, mutta mitä todellisuudessa tuo pöytään? Petrell, Karhu-Kissat klikki, Suomi-sarja. Voi olla hyvä tyyppi ja tulevaisuuden nimi, mutta ohan tuossa uhkakuviakin.

Kotkaniemi ensimmäinen omavastuinen päävalmentajakausi, Niittynen-Petrell apupyörinään. Mitäs sitten kun alkaa menemään päin helvettiä? Tai esiintyy sisäisiä ristiriitoja kuten joukkueurheilussa aika ajoin esiintyy. Millä auktoriteetillä ja kokemuksen syvällä rintaäänellä tää ryhmä alkaa paimentamaan joukkuetta, kun pl. Kotkaniemi omat pelaaja/valmennusurat meriitteineen ei häikäise. Tuossa nipussa on kuitenkin KHL-maailmaa nähneitä, maajoukkueympyröissä pyörähtäneitä, Liigaveteraaneja. Ei kai ne hypi kenen tahansa piipittäjän pillin mukaan.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Muutoksen pitää lähteä ylhäältä ja laskeutua sieltä alaspäin. Hallituksen tasolla pitäisi miettiä missä ollaan, mihin suuntaan seuraa halutaan viedä, missä halutaan olla viiden vuoden päästä ja millä toimilla sinne päästään. Pitää kartoittaa riskit ja mahdollisuudet. Pyritään minimoimaan riskien toteutumisen mahdollisuus ja hyödyntämään mahdollisuudet. Strategiat pitää luoda sekä urheilun puolelle että liiketoiminnalle ja organisaation kehittämiselle. Tähtäimen pitää koko ajan olla muutaman vuoden päässä ja koko ajan on noudatettava jatkuvaa kehitystä. Strategiat jalkautetaan organisaation joka tasolle ja sitoutetaan henkilöstö noudattamaan hallituksen luomaa strategiaa. Jaetaan vastuualueet ja jokainen on päivittäisessä tekemisessään ja päätöksissään vastuussa ylemmilleen siitä, että hänen toimensa tukevat strategiaa.

Urheilupuolella kuvio voisi mennä esimerkiksi näin:

Mikä on seuran tilanne? Viime vuosina on saatu kehitettyä pelaajia NHL-tasolle asti. On saatu kasvattajakorvauksia ja positiivista mainetta hyviä pelaajia tuottavana seurana. Urheilullisesti seura on ollut uskottava keskikastin joukkue ja voittanut kuluvalla vuosikymmenellä mestaruuden. Harjoitusolosuhteet on saatu hyvälle tasolle. Kuluva kausi on lähtenyt liikkeelle huonosti ja tekemisen laatu vaikuttaa kääntyneen huonompaan päin. Pelaajien liikeestä ja vääntövoimasta päätellen kesäharjoittelu on epäonnistunut ja se vie pohjan tekemiseltä kaukalossa. Valmennusryhmä on aikaisempiin vuosiin verrattuna hyvin kokematon ja nimetön. Joukkueen jättäneen kokeneen ja arvostetun fysioterapeutin paikkaa ei ole pystytty täyttämään eikä joukkueella ole fysiikkavalmentajaa. Joukkueen kokoaminen ei ole ollut suunnitelmallista palapelin kokoamista vaan pelaajia hankitaan päähänpistonomaiseti pitkin kautta. Valmentajia vaihdetaan hyvin nopealla tahdilla.

Ässistä halutaan luoda ammattimaisesti toimiva seura, joka tunnetaan suunnitelmallisesta, tinkimättömästä, pitkäjänteisestä ja laadukkaasta työnteosta sekä korkeasta vaatimustasosta. Nuorille pelaajille pyritään tarjoamaan hyvät kehitysmahdollisuudet ja toimiva polku NHL:ään. Näitä arvojen toteutuminen pyritään varmistamaan keräämällä valmennusryhmään mahdollisimman päteviä henkilöitä ja laaja-alaista osaamista. Jatkuvuuteen ja tiedon säilymiseen organisaatiossa pyritään maltillisella vaihtuvuudella joukkueen johto- ja valmennusryhmässä. Urheilullinen menestys pyritään vakiinnuttamaan keskikastiin. Valmentajan vaihtaminen kesken kauden ei edusta seuran arvojen mukaista pitkäjänteistä työntekoa ja suunnitelmallisuutta eikä siihen lähdetä kuin erittäin pakottavista syistä. Ei hötkyillä paniikissa vaan luodaan toimivat ja varmat suunnitelmat joiden mukaan toimitaan. Jos suunnitelma on tehty hyvin, riskit minimoiden ja mahdollisuudet hyödyntäen, ei pitäisi tulla aihetta paniikkiratkaisuihin.

Palkataan UTJ joka on halukas sitoutumaan hänelle esitetyn strategian toteuttamiseen. UTJ on vastuussa hallitukselle strategian noudattamisesta. UTJ palkkaa valmennusryhmän, joka on strategian mukainen ja halukas sitoutumaan hallituksen strategian toteuttamiseen. Tällä hetkellä strategian noudattaminen tarkoittaisi esim. mahdollismman pätevän ja jääkiekkoilijoiden parissa työskennelleen fysioterapeutin sekä fysiikkavalmentajan palkkaamista. UTJ kokoaa joukkueen ja on vastuussa pelaajahankinnoista. Voi toki keskustella valmentajan kanssa pelaajista, mutta vastuutaan ei voi siirtää eikä voi mennä sen taakse, että valmentaja halusi.

Viime vuoden aikana on tullut vähän sellainen käsitys, ettei seurassa ainakaan joka portaalla harrastetaan mitään riskien hallintaa. Pelkästään tämän kauden valmennusryhmää ajatellen riskit olivat korkeat. Ensikertalaisen päävalmentajan kanssa on aina riskinä, ettei häneltä onnistu pelitavan luominen, joukkueen johtaminen ja harjoituttamien jäällä. Apuvalmentajatkin ovat sen verran kokemattomia, että onko heistä tukemaan päävalmentajaa, jos homma ei ota onnistuakseen? Riskejä lisättiin antamalla myös kesän fysiikkavalmennus kokemattoman valmennuksen käsiin. Nyt molemmat riskit tuntuvat toteutuneen. Valmentaja voidaan vaihtaa ja sillä ehkä saadaan muutosta pelaamiseen, mutta kesän huonoa harjoittelua ei voida enää korjata. Siitä kärsitään kevääseen asti vaikka valmentajaa vaihdettaisiinkin. Olisiko ollut aiheen vähentää riskejä palkkamalla fysiikkavalmentaja? Pelaajien fysiikan ollessa paremmalla tolalla, olisi ehkä Kotkaniemen päävalmentajuus onnistunut paremmin kaukalossakin.

Urheilussa on aina yllätyksen mahdollisuus eikä voittoa pysty ikinä millään keinoilla varmistamaan. Voiton todennäköisyys kuitenkin paranee aina, kun joku riskitekijä saadaan poistettua. Suurin riski joukkueen menestyksen tiellä on osamaton valmennus. Valmennuksen tasoon pitäisi panostaa niin paljon kuin vain mahdollista ja tehdä mahdollisimman varmoja ja riskittömiä rekrytöintejä.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Ylempänä tulee taas usean viestin voimalla todella hyviä linjauksia nykytilanteesta ja varsinkin niistä tulevaisuuden muutoksista joita organisaation strategiassa olisi tapahduttava. Monen kirjoittajan kompetenssi on kyllä kovalla tasolla. Olen todella kiitollinen tässä vaikeassa tilanteessa, että näitä tekstejä tähän avaamaani ketjuun tulee.

Tämä on minulle tärkeä asia. Taustatukijana (vaikkakin pienin panoksin) ja intohimoisena seuraajana on nykyinen kehitys ollut erittäin vaikeaa seurata. Päällimmäisenä tunteena on viimeisinä aikoina ollut suuri epätietoisuus.

Monen mirjoittajan kompetenssi on jo tunnistettu, kuten aiemmin mainitsin. Vaikkakin teksti on suoraviivaista ja suorapuheista, niin kyllä taas kerran on lainattava myös @Tuamas ta tuolta toisesta ketjusta, pahoittelut Tuamakselle. Kyllä näiden voimakkaiden lauseiden sisään verhoutuu myös isonlainen osatotuus siitä, missä nyt mennään.

Ässät oli 2017 vielä uskottava organisaatio, joka uuden hallin ja kasvaneiden resurssien myötä oli nousemassa organisaationa pysyvästi ylempään keskiluokkaan.

Nyt Ahon saunakaveripotkujen, vituiksi vedetyn talousseurannan, vituiksi vedetyn kesän, hippihenkisen luomukiekon ja muiden vetojen seurauksena ollaan matkalla kohti takaisin sitä alakastia/alempaa keskiluokkaa.

Yleisömäärä pitkästä aikaa alle 4000 ja ihan syystä.

Kirvestä ei saa kaivoon viskata, kuten @Kärmes1 tuolla toisaalla toteaa. Toivottavasti organisaation nyt tässä vaikeassa taloustilanteessakin löytää oikean tavan siirtää juna raiteilleen. Talous ei anna periksi toteuttaa kaikkia toivottuja henkilövaihdoksia kertarysäyksellä. Nyt ollaan isojen kysymysten äärellä. Kyllä hallituksen johdolla on nyt kiireesti pidettävä isoja palavereja, joissa esillä on muutakin kuin yhden tai kahden henkilön asema joukkueessa.

Lyhyen tähtäimen muutoksia on toiminnassa tehtävä heti, mutta samalla olisi luotava pitkäntähtäinen visioita kantavalle pohjalle. Hienoja sanoja ja tavoitteita, mutta näemmekö konkreettisia muutoksia tähän suuntaan, sen näyttää aika. Toivottavasti.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Olisikohan esim. Joppella ja Joensuulla jo niin paljon sukanvarressa , että voisivat alkaa osa-omistajaksi muutamalla satkulla...tuskinpa, mutta jotain tuollaista tähän rakoon kohta tarvitaan, kun tästä kaudesta tulee enemmän takkiin kuin viime vuodesta!
Sano nyt saatana miksi OMIA POIKIA kiinnostaisi ostaa Ässät? Pojilla on peliurat kesken ja sitten kun joskus uran loppu lähenee joudutaan tekemään Markkaset ja menemään vaikka lukkoon lopettamaan ura.

Ja mitä asiaan tulee niin mun mielestäni oli ihan järjetöntä lähteä syyttelemään jotain helvetin omat pojat projektia, mitä ei oikeasti edes ole ainakaan pelaajien syntymäpaikkojen mukaan olemassa. Se että joukkueeseen tuli TARPEESEEN kaksi kokenutta Porilaista, jotka ovat pelanneet paremmin kuin kaksi ulkopuolen hankintaa ei kai nyt ole mitään vitun omien junnujen nostamista. Omia junnuja ei ole liigaan nostettu oikeastaan yhtään. Kivenmäki ja Ketola ovat odottaneet vuoroaan ja saavat odotella.

Viime kaudella kotiin palasi kolme Ässien junioripolun läpi käynyttä. Salminen on liigan paras pelaaja, olisiko hänet pitänyt jättää hankkimatta?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Olisikohan esim. Joppella ja Joensuulla jo niin paljon sukanvarressa , että voisivat alkaa osa-omistajaksi muutamalla satkulla...tuskinpa, mutta jotain tuollaista tähän rakoon kohta tarvitaan, kun tästä kaudesta tulee enemmän takkiin kuin viime vuodesta!

Jossain lehti-kolumnissa tuota jo makusteltiin että nämä Ässä-taustaiset NHL-/KHL-miljonäärit ryhtyisivät uuden Oy:n osa-omistajiksi ja että napanuora Oy:n ja ry:n välillä katkaistaisiin. ry-pohjainen omistajuus kun ei kolumnistin mukaan ole tätäpäivää. Mut ketä muita Joensuun ja Armian lisäksi voisi lähteä osakkaiksi? Prihtin puimuritehdas? Norilsk? Luvata?
 

Patalappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eipä siitä kovin kauaa ole, kun Ässien toiminta vaikutti mukavan tuoreelta ja koko hommassa oli modernin urheiluseuran tuntu. Ajattelu markkinoinnin ja homman kehittämisen suhteen vaikutti amatöörin silmään ihan hyvältä. Oli nainen toimarina, jolla ei nyt sinänsä pitäisi olla isoa painoarvoa tänä päivänä (paitsi että lätkämaailmassa on) joka oli haastteluissa fiksun ja osaavan oloinen. Oli vanha seuralegenda crew cuttinsa kanssa urheilutoimarina joka veti värisuoraa ja toi omia kasvatteja profiilipelaajiksi mukaan. Ahon kenkimistä vähän karsastin, että olikohan järkevää. No, puheet nopeasta modernista kiekosta meni kuitenkin jokseenkin itselle läpi ja kaippa ne siellä tietää mitä tekee vaikka uusi valmentaja onkin kokematon. Riskit tuntui aika isolta, mutta kelasin, että mitä jos siellä onkin faktisesti homma hallussa ja kaikki on kuitenkin ihan oikeastikin mahdollista, kuten esimerkiksi Karri Kiven alaisuudessa voitettiin mestaruus.

Noh, toisin kävi ja sekään ei riittänyt että kaikki riskit räjähtivät silmille. Sen lisäksi paljastui täysin käsittämätön koko organisaatio läpileikkaava puuhastelun kulttuuri. Ehkä Perttula luuli että muut tietää mitä ne tekee ja muut luuli että Perttula tietää. Sama taitaa koskea vähän jokaista osa-aluetta.

Porissa on sitenkin erikoinen tilanne, että sekä Pori Jazz että Ässät toimii yhdistyspohjaisesti ja molemmissa on kyllä melkoista härväämistä ollut tekeminen viime vuodet. Festivaalipuolella syy on yhdistykselle saatavissa valtion avustuksissa, jääkiekon ammattilaisseurassa sitä onkin vaikeampi käsittää. Varsinkin, kun tulokset on tätä luokkaa.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
En muista mihin ketjuun tänne kirjoitin vai kirjoitinko ollenkaan mutta sanoin jo viime kaudella, kun täällä oli puhetta joukkueen porilaistamisesta, että se on joko suuri vahvuus tai suurempi uhka.
Nyt näyttää, että jälkimmäinen.

Tuo ajatus sillä, että alkukauteen loistava lähtö ja jätkät kasvaa 10 cm pituutta ja koko kaupunki on jeidän takanaan ja hirveä buumi päällä ja kotiottelut menee silkassa hurmoksessa täyden hallin kannustaessa.

Nyt alkukausi on ollut taapertamista ja yleisö ja kaupunki hylkää omat pojat, koska niitä on ns. helpompi haukkua.

Tuossa porilaistamisessa oli suuri riski, joka onnistuessaan olisi ollut näin Lukko-kannattajan silmin suorastaan vaarallinen.

Itse tosin luulen, että lauantaina Ässien kurssi kääntyy lievään nousuun. Lukko ei voita koskaan kriisijoukkueita ja ennakkoon ”helppoja” pelejä.

Mitään valmentajan vaihtoja siellä tuskin edes suunnitellaan vielä. Pelaajistoa on nyt vahvistettu ja sairastupa melkein tyhjä. Pari voittoa alle ja suunta kääntyy. Hyökkäys Ässillä on Liigan ylempää kastia. Puolustus on nyt Marttisen hankinnan jälkeen tasapainoisempi. Bernard kyllä osaa myös torjua, kun joukkue edessä pelaa järkevästi.
Edelleen veikkaan Ässien pelaavan Lukon kanssa samoista 6-10 sijoista loppukaudella.
 

Valmetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Bruins
.

Ja mitä asiaan tulee niin mun mielestäni oli ihan järjetöntä lähteä syyttelemään jotain helvetin omat pojat projektia, mitä ei oikeasti edes ole ainakaan pelaajien syntymäpaikkojen mukaan olemassa. Se että joukkueeseen tuli TARPEESEEN kaksi kokenutta Porilaista, jotka ovat pelanneet paremmin kuin kaksi ulkopuolen hankintaa..

Salminen on liigan paras pelaaja, olisiko hänet pitänyt jättää hankkimatta?
Salmista ei minusta missään vaiheessa ole kukaan syyllistänyt eikä hänen hankintaa kyseenalaistanut. Vastaavasti Taimen hankinta oli useammalla kirjoittajalla ei niin mieluisa yllätys ja varsinkin hänen hankinta puolustuksen johtavaksi pelaajaksi oli seikka joka aiheutti hämmennystä. Joukkue on pahassa syöksykierteessä, niin eiköhän valmennuksen ohella johtavat pelaajat ole syyllisiä vallitsemaan tilaan.
Jotain perustavanlaatuista ongelmaa koko toiminnassa on kun vuodessa ollaan saatu koko paketti aivan umpisolmuun. Miten meni kesä, oliko "ammattilaisilla" liian kivaa? Omista pojista esimerkiksi Kärki on ollut aivan kaamean huono, hidas, vetelä ja haluton turhake. Miksei Porissa pystytä nousemaan seuraavalle tasolle, puuttuuko intohimoa vai onko harjoittelukulttuurissa jotain mätää? Onko pelaaja liian "hikari" ja naureskelun kohde jos haluaisi oikeasti kehittyä tekemällä töitä vai onko parempi pysyä tutkan alla ja "lasketella" joukon jatkona?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Identiteetti. Hieno sana. Ehkä turha mennä edellisen vuosien valmentajavalintoihin, koska nyt oli tarkotus putsata pöytä ja alottaa uutta. Voihan olla, että valittu suunta on oikea, mutta viime kauden virheet toimiston puolella sekä alkukauden romahdus kaukalossa on romuttamassa visiot alkuunsa.

Siltikin. Korpisalo/Kotkaniemi halunneet muuttaa identiteettiä pelaavampaan, kiekollisempaan suuntaan. Oli uj:n puheissa Ahon potkujenkin yhteydessä. Ja tottahan olikin, ettei Ahon hyökkäyspeli paljoa kehittynyt reilun kauden aikana. Samalla kun halutaan muuttaa pelityyliä, pidetään joukkueen runko kuitenkin pitkälti samana kuin Ahon aikana. Eihän tää ydinfysiikkaa ole, mutta olisko pitänyt hieman viilata joukkueeseen uusia pelaajatyyppejä, pois vanhasta ja Ahon rakentamasta.

Karrin Ilves, Lehterän SaiPa, Kapasen KalPa. Kukin lähtenyt rakentamaan uutta, tai päivittämään vanhaa. SaiPan ja varsinkin Ilveksen kohdalla noustu melkosista montuista, pelillisesti ja tuloksellisesti ollut kasvukipuja. Nyt ollaan syyskauden mitalipeleissä taas mukana. Kärsivällisyyden ja jatkuvuuden kautta.

Toki, Ässillä tais olla henki päällä nousta pois tuolta 10. sijojen tuntumasta. Tai ainakin yhden kauden sekä sen hankintojen perusteella. Nythän pitäs olla menossa projekti kiusata taas tosissaan isompia keväällä ja ens kaudella räjäyttää potti. Nyt visio vähän vastatuulessa, voi tuo teoriassa tuosta vielä kääntyäkin.
 

J_bro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jossain lehti-kolumnissa tuota jo makusteltiin että nämä Ässä-taustaiset NHL-/KHL-miljonäärit ryhtyisivät uuden Oy:n osa-omistajiksi ja että napanuora Oy:n ja ry:n välillä katkaistaisiin. ry-pohjainen omistajuus kun ei kolumnistin mukaan ole tätäpäivää. Mut ketä muita Joensuun ja Armian lisäksi voisi lähteä osakkaiksi? Prihtin puimuritehdas? Norilsk? Luvata?

Yritykset ei ainakaan lähde omistajiksi.
Ei tässä ylipäätään mitään konkurssin vaaraa ole, mutta seuraavat kaudet pelaajabudjetti voi olla luokkaa 1,5 milj, jopa vähemmän. Jos halutaan selvitä ilman tuntuvia leikkauksia, niin pelejä aletaan voittamaan rytinällä --> playoffit tai Ry laittaa omistuksiaan lihoiksi.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Salmista ei minusta missään vaiheessa ole kukaan syyllistänyt eikä hänen hankintaa kyseenalaistanut. Vastaavasti Taimen hankinta oli useammalla kirjoittajalla ei niin mieluisa yllätys ja varsinkin hänen hankinta puolustuksen johtavaksi pelaajaksi oli seikka joka aiheutti hämmennystä. Joukkue on pahassa syöksykierteessä, niin eiköhän valmennuksen ohella johtavat pelaajat ole syyllisiä vallitsemaan tilaan.
Jotain perustavanlaatuista ongelmaa koko toiminnassa on kun vuodessa ollaan saatu koko paketti aivan umpisolmuun. Miten meni kesä, oliko "ammattilaisilla" liian kivaa? Omista pojista esimerkiksi Kärki on ollut aivan kaamean huono, hidas, vetelä ja haluton turhake. Miksei Porissa pystytä nousemaan seuraavalle tasolle, puuttuuko intohimoa vai onko harjoittelukulttuurissa jotain mätää? Onko pelaaja liian "hikari" ja naureskelun kohde jos haluaisi oikeasti kehittyä tekemällä töitä vai onko parempi pysyä tutkan alla ja "lasketella" joukon jatkona?

Joo, ei kai Salmisen suhteen pitäs olla nokan koputtamista. Kärjen kotiutus ymmärrettävä, mutta tietysti herää kysymyksiä miks on toista syksyä putkeen vaisu. Tai no, syyskuu piste/peli, lokakuu neljä matsia kiikareilla. Vika miehessä, vai onko vaan altis sotkemaan pelinsä jos joukkueen peli sakkaa, ketjuja sekotellaan eikä löydä paikkaansa/työrauhaa.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sano nyt saatana miksi OMIA POIKIA kiinnostaisi ostaa Ässät? Pojilla on peliurat kesken ja sitten kun joskus uran loppu lähenee joudutaan tekemään Markkaset ja menemään vaikka lukkoon lopettamaan ura.

Ja mitä asiaan tulee niin mun mielestäni oli ihan järjetöntä lähteä syyttelemään jotain helvetin omat pojat projektia, mitä ei oikeasti edes ole ainakaan pelaajien syntymäpaikkojen mukaan olemassa. Se että joukkueeseen tuli TARPEESEEN kaksi kokenutta Porilaista, jotka ovat pelanneet paremmin kuin kaksi ulkopuolen hankintaa ei kai nyt ole mitään vitun omien junnujen nostamista. Omia junnuja ei ole liigaan nostettu oikeastaan yhtään. Kivenmäki ja Ketola ovat odottaneet vuoroaan ja saavat odotella.

Viime kaudella kotiin palasi kolme Ässien junioripolun läpi käynyttä. Salminen on liigan paras pelaaja, olisiko hänet pitänyt jättää hankkimatta?
Vastataanpa kiroilevalle kiukuttelijalle. Koska aika monia oman kylän poikia on muuallakin kiinnostanut ostaa kasvattajaseuranasa osakkeita, siksi heitin ilmoille kysymyksen, että oliskohan heistä siihen myös!?
Sinuun tuntuu osuvan aika hyvin tämä "omat pojat" juttu, sillä olet joka käänteessä haukkunut suurimman osan ulkopuolelta tulleista ja väkisin yrittänyt tyrkyttää kaikkia "Walleja"ja "Huhtasia" muualta tulleiden edelle (Huhtanen pelasi eilen hyvin, mutta se olikin poikkeus), koska he ovat Porilaisia.
Salminen ja Kärki ovat myös omia suosikkejani, mutta Taimi ei sinne päinkään. Vain pelitaidot ratkaisee, ei se mistä ovat kotoisin, ja se on minun pointtini ja siksi vittuilen täällä esimerkiksi sinulle, joka olet laittanut Porilaisuuden taitojen edelle.
Taimi nyt myyntiin ja niillä rahoilla ostetaan joku Ahon tapainen ammattivalmentaja, ja siinä sinulle lisää kiukuttelun aihetta.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ahon tapainen ammattivalmentaja, ja siinä sinulle lisää kiukuttelun aihetta.
En mä kiukuttele jos hankitaan hyvä valmentaja, mutta ensinnäkin kiukuttelen sitä että Taimi heitettäisiin pihalle. Itse selvittäisin mielummin mikä painaa kun otteet ovat erilaiset kuin ennen. Ja Ahon tapauksessa kiukuttelin sitä että 21p tehnyt Viljanen heitettiin sivuun Seppälän tieltä, vaikka Seppälä ei esittänyt yhtään enempää. Ja sitten sitä että yli 30p peräkkäisillä kausilla tehnyttä Kiilholmaa kohdeltiin miten sattuu ja tilalle otettiin joku Makkonen mikä ei myöskään esittänyt mitään sen enempää.

Mä luulen että kiukuttaisi sielläkin kun mahdollinen uusi valmentaja heivaisi ensi töikseen Salmisen ja Kärjen nykyistä pienempiin rooleihin ja toisi omia kehnompia kavereitaan tilalle. On ihan eri asia jos tuodaan selkeitä vahvistuksia, mutta jämämiehien tuominen korvaajiksi on mun mielestä aikamoinen perseen näyttö.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
@korkki täytyy nostaa siitä hattua, että ei luovu porilaisuudestaan eikä porilaisten puolustamisesta. Mies voi lähteä Porista mutta Pori ei miehestä
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Mä luulen että kiukuttaisi sielläkin kun mahdollinen uusi valmentaja heivaisi ensi töikseen Salmisen ja Kärjen nykyistä pienempiin rooleihin ja toisi omia kehnompia kavereitaan tilalle. On ihan eri asia jos tuodaan selkeitä vahvistuksia, mutta jämämiehien tuominen korvaajiksi on mun mielestä aikamoinen perseen näyttö.

Mitä jos se Aho tai mikä tahansa Töppönen ei saa systeemiä riittävän hyvin perille ilman tiettyä liikehdintää ja roolitusta joukkueessa? Olisiko väärin, jos Kotkaniemellä olisi nyt jotain kivijalkaa pelaajistossa kantamassa kortensa kekoon sen puolesta, että haluttu pelitapa sujuisi edes vähän? Nyt ainakin vaikuttaa sille, että ei ole yhtäkään luottomiestä selkänojana. Joku Lähteenmäki pelaa ihan hulluna tällä hetkellä mutta sekin tullee enemmän paidan sisältä. Kyllä valmentajalla pitää olla uskottavuus ukkojen edessä ja jos joku Kinu ei siihen sovi niin ei voi mitään, ei edes mitenkään erikoinen palikka uhrattavaksi joukkueen edun nimissä. Näitä vaan tapahtuu, paremmissakin piireissä. Kiilholma nyt on hiukan huono esimerkki, miksei Viljanenkin. Kysyntä nyt ei ihan hillitöntä ole ollut muualla. Tämä nyt toki menee jo ohi aiheen, mutta sivuaa toki valmentajia hädänkin hetkellä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
En mä kiukuttele jos hankitaan hyvä valmentaja, mutta ensinnäkin kiukuttelen sitä että Taimi heitettäisiin pihalle. Itse selvittäisin mielummin mikä painaa kun otteet ovat erilaiset kuin ennen. Ja Ahon tapauksessa kiukuttelin sitä että 21p tehnyt Viljanen heitettiin sivuun Seppälän tieltä, vaikka Seppälä ei esittänyt yhtään enempää. Ja sitten sitä että yli 30p peräkkäisillä kausilla tehnyttä Kiilholmaa kohdeltiin miten sattuu ja tilalle otettiin joku Makkonen mikä ei myöskään esittänyt mitään sen enempää.

Mä luulen että kiukuttaisi sielläkin kun mahdollinen uusi valmentaja heivaisi ensi töikseen Salmisen ja Kärjen nykyistä pienempiin rooleihin ja toisi omia kehnompia kavereitaan tilalle. On ihan eri asia jos tuodaan selkeitä vahvistuksia, mutta jämämiehien tuominen korvaajiksi on mun mielestä aikamoinen perseen näyttö.

Jos uus valmentaja tois Kärkeä ja Salmista vastaavat pelaajat sisään, Ässät pelais Suomen mestaruudesta. Tokkopa tätä porilaista, kolmipäistä hirviötä kukaan vastuurooleista pudottais, ml. Taimi.

Aina joskus on joku pattitilanne, oli sitten Austin Smith tai Juha Kiilholma. Viljanen rajatapaus joka toisaalta ois voinut jotain pöytään tuodakin. Toisaalta, kun katsoo miten kunkin ura sittemmin kehittynyt, niin aika marginaalisia ratkasuja kuitenkin.

Joku Arttu Ruotsalaisen urakehitys tai Bertrandin ohi-kausi asioita, joista sitten voi kritisoidakin.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jos uus valmentaja tois Kärkeä ja Salmista vastaavat pelaajat sisään, Ässät pelais Suomen mestaruudesta. Tokkopa tätä porilaista, kolmipäistä hirviötä kukaan vastuurooleista pudottais, ml. Taimi.

Aina joskus on joku pattitilanne, oli sitten Austin Smith tai Juha Kiilholma. Viljanen rajatapaus joka toisaalta ois voinut jotain pöytään tuodakin. Toisaalta, kun katsoo miten kunkin ura sittemmin kehittynyt, niin aika marginaalisia ratkasuja kuitenkin.

Joku Arttu Ruotsalaisen urakehitys tai Bertrandin ohi-kausi asioita, joista sitten voi kritisoidakin.
Totta, mutta aika epätodennäköistä olisi että Ässät saisi samalla hinnalla vastaavan tasoisia pelaajia. Kyllä Ässät noillekin varmasti kilpailukykyistä palkkaa maksaa mutta vastaavan tasoisille ulkopuolisille joutuisi maksamaan enemmän.

Pattitilanteita aina löytyy, mutta sinällään ihmettelen että Kiilholma heitettiin täällä ns bussin alle mutta toisaalta keskittymishäiriöisen kukkopojan ulos laittamisesta Rocky sai paskat niskaansa. Vastaavasti käyttäytyneen porilaisen vastuun pienentäminen ja viltittäminen olikin oikein tehty valmentajalta. Pitkälti vielä samojen nimimerkkien mukaan. Viljanen ei vaan saanut koskaan Ahon vastuuta ja toisaalta Seppälä sai. Nyt kun on eri valmentaja täällä näyttää Seppälänkin urakehitys aika samoja ratoja.

Valmentaminen on kuvioiden piirtämisen ja juoksuttamisen lisäksi myös ihmisjohtamista. Sekä pelaajiston että myös muun joukkueen toimintaryhmän. Taitaa olla yhtä tuhoisaa jos valmentaja osaa piirtää kuvioita ja juoksuttaa mutta on täysi ihmiskyrpä sen kanssa että kuvioiden piirtämisessä käsi tärisee ja fysiikkavalmennus sekoitetaan ydinfysiikkaan mutta on mukava ja leppoisa valmentaja. Tarttis löytää kultainen keskitie, kuten vaikka Rocky ekalla yrittämällään ja Kivi omilla kausillaan.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Ja sitten sitä että yli 30p peräkkäisillä kausilla tehnyttä Kiilholmaa kohdeltiin miten sattuu ja tilalle otettiin joku Makkonen mikä ei myöskään esittänyt mitään sen enempää.
Paitsi että Kiilholma teki alkukauteen sillä 15-16min peliajalla jotain tyylin 3 pistettä, samalla ollen täysi flegu. Makkonen taas painoi ekaan 15 otteluunsa sen 12 pistettä. Uuh, ihmettelen syvästi miksi Makkonen pistettiin edelle.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Miltä Petrellin toiminta on Porissa vaikuttanut? Kalajoella vaikutti asialliselta ja sai joukkueen voittamaan, vaikka "vain" Suomisarjassa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Paitsi että Kiilholma teki alkukauteen sillä 15-16min peliajalla jotain tyylin 3 pistettä, samalla ollen täysi flegu. Makkonen taas painoi ekaan 15 otteluunsa sen 12 pistettä. Uuh, ihmettelen syvästi miksi Makkonen pistettiin edelle.
Siihen se sitten jäikin. Nyt katsotaan saako Makkonen edes sitä viittä pistettä kasaan mitä Kinu sai viimeisellä Ässäkaudellaan. Vastuu on kyllä ihan eri luokkaa, joten kyllä uran on syytä olla ohi jos tuohon 2+3 ei pysty.

Kumpi muuten on tehnyt Ässäkausillaan enemmän pisteitä (Kiilholman viimeinen visiitti siis huomioiden)? Mitäs luulet tilastoja katsomatta?
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Kumpi muuten on tehnyt Ässäkausillaan enemmän pisteitä (Kiilholman viimeinen visiitti siis huomioiden)? Mitäs luulet tilastoja katsomatta?
Mitäs menneillä on merkitystä, jos samaan aikaan täällä olleessaan vain toinen keskittyi jääkiekon pelaamiseen ja toinen kiukutteli koutsille kun ei saanut vetää koko kesää kaljaa terassilla.

Kiilholma oli täysi floppi viimeisellä kaudellaan täällä ja syynkin saa katsoa ihan peilistä. Täysi tuhnu koko jätkä, eikä tarvitse ihmetellä ettei mihinkään ole tuon jälkeen kelvannut.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kiilholma oli täysi floppi viimeisellä kaudellaan täällä ja syynkin saa katsoa ihan peilistä. Täysi tuhnu koko jätkä, eikä tarvitse ihmetellä ettei mihinkään ole tuon jälkeen kelvannut.
Juu, mutta jokainen voi miettiä voiko 30 pistettä tehdä 2010 -luvun liigassa jos pohjat on tehty terassilla. Tuskin se harjoittelukaan nyt niin päinvastaiseksi muuttui.

Kyllä syy löytyy sekä Kiilholman että Ahon peilistä. Mun mielestä on ihan kohtuutonta syyttää pelkästään yhtä ihmistä kun kukaan ei tiedä mitä siinä oli taustalla. Kaikki eivät tule kaikkien kanssa toimeen, mutta ei oikein ole kovinkaan hyvää esimiestoimintaa osoittaa vain pelaajaa sormella eikä koita ratkaista tilannetta niin että molemmat, sekä valkku että pelaaja hyötyisivät. Varmasti tuollakin kaudella olisi ollut avuksi jos Kiilholma olisi tehnyt samat ~30p kuin aikaisemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös