Ässät pyörteessä – minne olet menossa?

  • 143 466
  • 717
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Vaihtoehdot taitaa olla 1) Joku veteraani vetämään viimeisen Encoren 2) Joku Härkälän tai Kemppaisen tai Marjetan kaltainen täysin kirjoittamaton kortti tai sitten 3) Joku havumetsien mies jostain Canadasta tai jokerina joku Znaroks 2.0 jostain Venäjältä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ansiokas ketjunosto. Liigajoukkueen osalta ei oo tulosten perusteella ihan hirveästi mairittelevampi tilanne mitä kolmisen vuotta sitten.

Erityisesti nyt kun on tulossa paljon lahjakkaita junnuja pitää vaatimustason olla korkealla. Ei tuo Liuhala lehdessä ollut mitenkään väärässä todetessaan samat minkä olen sanonut jo koko kauden. Tänne kesken kauden tulleet pelaajat ovat olleet ensin alkuun lähes kingejä, mutta pelien ja erityisesti treenien jatkuessa ovat valahtaneet samaan mustaan massaan.

Onko tää sitten tässä kaikessa kaamoksessa se ainoa hopeareunus? A-junnut vetämässä vahvinta runkosarjaa, no, koskaan? Edellinen playoff-sarjan voitto taitaa olla hopeaan päättyneeltä keväältä 2017. Useampi U20-kulmakivistä on sitoutettu seuraan tulevillekin kausille.

Mikä on sitten asia ja tarina erikseen. Ainahan nuorten kehityskaaret ei ole johdonmukaisia taikka yhtä juhlaa. Tulevan kauden valmennustiimi + urheilujohto asettelee sitten nuoriso-osastoa parhaimmaksi arvioimiinsa rooleihin, ehkä jo siinä joukkueen kasaamisen yhteydessä. Ja sen tulevan valmennuksen sitten täytyy osata käsitellä ja kehittää tätä osastoa.
 

Doc Holliday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Bayern Munchen
Jos kyse olisi ollut vain yhdestä suonenvedosta niin asia olisi kokonaan toinen. Mutta Tirkkonen teki koko neljävuotisen Saipa-jaksonsa helvetin hyvää tulosta resursseihin nähden. Vastaavasti Seliini veti oman jaksonsa siellä ihan vihkoon eikä jälki HIFK:ssakaan ollut riittävän hyvää seurajohdolle. HIFK:n resursseilla pitää olla neljän sakissa. Se on ihan minimi. Kaikki sen alle on yhtä kuin epäonnistuminen. Ässien resursseilla 10. sija pitäs olla ihan ehdoton minimi ja mielellään sais olla korkeammallakin.
Yllä oleva teksti on ajankohtaistunut ja todellakin; Selin on vetänyt projektinsa täällä täysin vihkoon. Ei mitään myönteistä!
Vain Rockyn kaltainen koutsi kykenee vetämään joukkueen suosta hyvän kesätreenin jälkeen. Kaiken täällä kokemansa jälkeen hän tuskin on käytettävissä.
Organisaatio on lähes tuhon partaalla hallivelat niskassaan. Virherekrytoinnit kostautuvat.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Jokseenkin masentavaa, että ollaan taas tässä pisteessä, mutta se lienee Ässiä kannattavan poloisen sielun kohtalo tasaisin väliajoin. Syystä tai toisesta. En tiedä mistä sitä uskaltaa nykyään innostua, kun aina saa pettyä. En nyt jaksa mennä muinaishistoriaan, vaikka sielläkin on karuja kokemuksia ehtinyt kertyä. Ihan lähivuosilta löytyy tätä kärsimyskuvastoa riittämiin. Jyrki Ahon, Jari Korpisalon ja kumppanien alkutaipaleella oli hyvä fiilis, että nyt on vihdoin palikat kohdillaan ja näyttää lupaavalta. Sitten tuli kaikenlaista sekoilua ja meni kansantaiteilija Hammarbergiä lainatakseni rahahommat pieleen. Taas sai pieni kannattaja pettyä Porin Ässiin.

Mysteerivalmentajasekoilut, Jari Pasaset, Elmo Aittolat ja työryhmät ovat myös oma irvokas lukunsa Padan lähihistoriassa. Tämän koomailun jälkeen näytti taas löytyvän oikeat asetukset kaukosäätimestä, kun saatiin arvostettu Tommi Kerttula viemään toimintaa eteenpäin ja valmennukseen Ari-Pekka Selin, toinen päävalmentajakokemusta omaava Pasi Arvonen ja nuorten kanssa hienosti onnistunut Saku Martikainen, joka lisäisi taatusti seuran vetovoimaa nuorten keskuudessa.

Syksy 2021, Ässät on jälleen kriisissä. Myönnettäköön, että ajat eivät ole olleet helpot, vaan kuinka kauan sen taakse voi mennä? Korona on sotkenut kaikkea ja koskettanut kaikkia, mutta ihan joka paikassa ei ole silti saatu asioita näin umpisolmuun kuin Porissa. Tuntuu, että vähän kaikki ovat epäonnistuneet Porissa, mutta kukaan ei halua ottaa vastuuta. Kerttula puhuu ja puhuu, kuitenkin käytännössä sanomatta mitään. Selin ei mm. peluutuksen ja lehdistötilaisuuksien perusteella näe mitään virheitä valmennuksen toiminnassa.

Vastuu on tietysti myös pelaajilla, mutta en tiedä onko se pelkästään tämä Atun pelikirjan toimimattomuus, joka saa kaikki pelaajat näyttämään huonommilta kuin ovat. Kuten on monesti nostettu esille, lähes kaikki pirteimmätkin ilmestykset vajoavat hiljalleen näkymättömälle tasolle. Tuoreimpana esimerkkinä Shawn Lalonde, jolta odotin aivan erilaista peliä ja varsinkin eilen sitä Isomäen tunnelmaa olisi voinut palauttaa vähän fyysisemmällä pelillä. Joukkueessa ei ole tunnetta, faneissa ainoa tunne on tällä hetkellä pettymys.

Eilistä peliä katsellessa oli vaikea edes toivoa Ässien voittoa. Peli-ilme oli näennäisesti hyvä, mutta kaukana siitä, mitä haluaisin nähdä ja millaisella taisteltaisiin voitosta joka ilta. Ässät ei voi voittaa joka ilta, eikä olla joka ilta edes lähellä pisteitä. Mutta ihan mikä tahansa joukkue voi näyttää siltä, että tänään yritettiin vaihdosta toiseen täysillä, hämmennettiin vastustajaa, taklattiin, laitettiin kroppaa peliin. Tällöin katsojalle voi jäädä hyvä maku tappiosta huolimatta ja voittojakin luulisi tulevan tasaiseen tahtiin. Rehellisyyden nimissä, montako kertaa Ässät on tällä kaudella esiintynyt sillä tasolla, että pisteistä on aidosti pystytty taistelemaan? Eilen ehkä, mutta muuten nuo on kyllä todella vähissä, vaikka "maalin pelejä" on useita ollutkin.

Pelaajamateriaali on vajavainen, mutta en niele sitä, etteikö tuollakin nipulla pystyisi taistelemaan top10-sijasta. Nyt se alkaa olla jo pitkältä takamatkalta, mutta puhun nyt ihan lähtökohtaisista odotusarvoista. Joukkueessa on ehdottomasti puutteensa, mutta toisaalta sieltä löytyy runsaasti liigakokemusta ja iso kasa hyviä junnuja rotaatioon. Joukkue ei ole niin huono, että sen kuuluisi olla sarjassa sijalla 15.

Kuten toiseen ketjuun kirjoitin, Ässien seuraaminen ja kannattaminen on tällä hetkellä lähes helvetillistä. Mikään ei viittaa siihen, että pitkäjänteisyys heitettäisiin romukoppaan ja valmennus vaihtuisi. Toisaalta usko ei riitä lainkaan siihen, että homma muuttuisi kuin taikaiskusta paremmaksi, kun kolmatta vuotta kellottava projekti yskii kuin olisi vielä alkutaipaleella, täysin lapsenkengissä. Kautta on jäljellä vielä reilusti, joten pitkä ja kivinen tie on kuljettavana, jos tämä mennään nykyisellä valmennuksella. Näen ongelmana myös sen, että tyhjennysmyynnit tuntuvat väistämättömältä.

Onni ja samalla myös onnettomuus on se, että meillä on hirveä kasa lupaavia junnuja, joilla on näyttöhaluja ja valoisa tulevaisuus. Tyhjennysmyyntien myötä näyttöpaikkoja tulee, mutta siinä kärsii A-nuorten joukkue. Ja sitten taas päästään siihen, että palveleeko pelaajan kehitystä jopa enemmän pelata voittavaa kiekkoa toimivalla pelisysteemillä A-nuorissa, vaiko kokea jatkua tappion tuskaa joukkueessa, jossa jokainen pelaaja taantuu enemmän tai vähemmän pelimäärän lisääntyessä. En tiedä.

Valmennuksen tilanne on tunnetuista syistä ongelmallinen. Ensi kauden valmentaja on auki (ainakin virallisen tiedon mukaan), enkä joka tapauksessa haluaisi tulevien vuosien valmentajaa sotkemaan käsiään tähän paskavuoreen, vaan ihan puhtaalta pöydältä aloitus kauden päätteeksi. Mistä taas löytyisi motivoitunut nimi vetämään loppukauden projektia sillä ajatuksella, että jatkavat pelaajat kehittyvät ja joukkueen peli näyttää siltä, että saadaan yleisömäärään edes jonkinlaista korotusta? Ja sitten taas on se osa yhtälöä, että masokistinen osa minusta haluaisi nähdä Ari-Pekka Selinin joukkoineen syövän tämän paskan loppuun saakka, kotiin maksettu raha on liian helppo ratkaisu heidän kannaltaan. Olkoonkin, että Selinin ja Arvosen liigaura on sitä myöten taputeltu. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että on vain huonoja vaihtoehtoja.

Tulevien kausien valmentajavaihtoehdot, realistiset sellaiset alkavat olla vähissä. Oli nimi kuka tahansa, se pitäisi saada nopeasti julki, tai ainakin taustalla päätetyksi, ettei taas olla isosti takamatkalla joukkueen rakennuksen suhteen. Väittäisin, että Ässiin ei tällä hetkellä ole vetovoimaa muualta liiaksi asti, koska tilanteen on pakko näyttää ulkopuolellekin kaoottiselta. Järkevä ja perusteltu valmentajavalinta voisi muuttaa tätä tilannetta ainakin jonkin verran. Kuka se sitten on, en todellakaan osaa sanoa.

Härkälälle tai Kemppaiselle päävalmentajan paikka voi olla tässä vaiheessa liian iso haaste, mutta mielelläni näkisin ainakin toisen mukana valmennustiimissä kasvamassa korkoa. Ehkä oma valinta kohdistuisi Karri Kiveen, mikäli on saatavilla ja halukas palaamaan Poriin. Moni sanoo, että Kivellä on vain hävittävää Porissa, mutta oman valmentajan uran suhteen näen Kivellä paljonkin voitettavaa. Sikäli mikäli poltetta valmentamiseen vielä on. Toinen kiehtova nimi olisi Petri Matikainen, mutta hintalappu lienee korkea. Kivi - Härkälä/Kemppainen - X olisi siis ehkä se oma lottorivi. Oli valmentaja kuka tahansa virherekrytointiin ei ole (taaskaan) varaa.

Parempaa huomista odotellessa.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Olisi kyllä aika erikoista, jos löisimme oman ikuiseksi tarkoitetun piste-ennätyksemme 47p. Sen piti olla niin huono, ettei sitä yksinkertaisesti kukaan voi alittaa. Mutta jos loppukausi nyt menee totaalisekoiluksi, niin saa nähdä.

Jotenkin koomista on sekin, että Salminen ja Kärki ovat taas kokemassa samaa kierrettä. Suurten poikien paluunhan piti olla uuden nousun airut, niin silloin kuin nytkin. Salminen kelpasi silloin Hifkiin, ei kelpaa enää. Salminen voisikin tehdä jatkot Ässiin, täytyyhän joskus paremminkin mennä. Kärki tuli hakemaan oppia vastuusta ja joukkuepelaamisesta. Varmaan sitä on nyt kertynyt kantapään kautta, ja uudet haasteet odottavat ulkomailla.

Häviämisestä sitä vasta oppiikin, sanoi joku tosi viisas. Toivottavasti on näin.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Edustusjoukkueen viime vuosien tarpomista on kyllä ollut taas totutun tuskaista seurata. En kuitenkaan lähde tässä keskustelussa perkaamaan edustuksen toimintaa ja menestystä, koska sitä tehdään jo monessa ketjussa ja tämä ketju sopii mielestäni enemmän koko organisaation toiminnan tarkasteluun hallituksesta pikkujunnuihin.

Minulla ei ole sisäpiiritietoa seuran sisältä joten joudun pyörittelemään asioita vain mediasta saamani tiedon ja oman päättelyni varassa.

Edustuksen otteet ovat olleet Ahon potkuista asti eli kolmatta kautta parhaimmillaankin vain tyydyttävää tasoa. Viime kausi ja tämä kausi ovat olleet suorastaan tuskaista seurattavaa. Kolme hyvin vaatimatonta kautta. Yleensä tässä vaiheessa olisi jo vaihdettu valmentajaa. Nyt valmentajaa ei kuitenkaan ole vaihdettu. Sen sijaan viime kausille joukkueen rakentaneelle kehitysjohtajalle tehtiin 2+1 vuotinen jatkosopimus. Mitä tästä pitäisi ajatella?

Ässissä avainhenkilöiden kuten kehitysjohtajan ja valmentajan palkkaamisesta ja erottamisesta vastaa hallitus. Tässä kohdassa hätäisimmät varmasti ovat valmiita leimaamaan hallituksen jäsenet idiooteiksi, jotka eivät osaa tehdä oikeita johtopäätöksiä edustuksen otteista. Minä kuitenkin tahdon ottaa lähtökohdaksi sen oletuksen, että hallituksessa on ainakin keskivertomaalaisjärjen omaavia ihmisiä eikä pelkkiä idiootteja. Pitää siis pysähtyä hetkeksi miettimään miksi hallitus edustuksen huonosta menestyksestä huolimatta ei ole lähtenyt vaihtamaan valmentajaa ja on vielä tehnyt jatkosopimuksen kehitysjohtajan kanssa.

Kehitysjohtajan jatkosopimuksen täytyy luonnollisesti johtua siitä, että hänen työhönsä ollaan oltu tyytyväisiä. Selvää kuitenkin on, että tuo tyytyväisyys ei johdu edustusjoukkueen menestyksestä, joten mistä sitten? Uskon, että kyse on niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin, että Kerttula on toiminut seuran lanseeraaman uuden strategian mukaisesti ja kehittänyt organisaatiota ja sen toimintaa halutulla tavalla.

En nyt muista mitä ne uuden strategian johtoajatukset tarkalleen olivat, mutta keskiössä olivat ainakin pitkäjänteisyys ja pelaajien, etenkin omien junioreiden, kehittäminen.

Ässät on tänä vuonna palkannut valmennuspäälliköksi Kari Miettisen. Ässät jatkaa Strategiansa mukaista urheilutoiminnan kehittämistä

SK:n podcastissa Kari miettinen kertoo, että Ässät on juuri elokuussa palkannut junioreille kolme fysiikkavalmentajaa, jotka keskittyvät eri ikäryhmiin. Tarkoitus on kehittää junioreiden taitoja ja fysiikkaa suunnitelmallisesti ja järjestelmällisesti ikäluokka kerrallaan. Eli tietyssä ikäluokassa keskitytään kehittämään tietyt ominaisuudet tiettyyn pisteeseen, josta seuraavassa ikäluokassa jatketaan. Suunnitelmallisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Pelaajien kehittämistä jo nuoremmista ikäryhmistä alkaen.

Tämän vuoden panostukset junioritoiminnan ja junioreiden kehittämiseen eivät tietysti auta edustuksen tämän hetken tilannetta, mutta tulevina kausina se toivottavasti näkyy omien lahjakkaiden junnujen noustessa tulevien vuosien edustusjoukkueisiin. Miesten peleihin siirtyessä lienee iso merkitys sillä, onko nuori päässyt laadukkaaseen ja suunnitelmalliseen fysiikkaharjoitteluun 13- vai 18-vuotiaana. Toivottavasti nyt jatkossa junioreista tulee urheilijoita aikaisemmin kuin ennen ja edustukseen noustessa pohjat ovat paremmat kuin edeltävillä sukupolvilla.

Minusta tämä vaikuttaa siltä, että Ässät noudattaa häiriötekijöistä eli edustuksen huonosta menestyksestä ja siitä johtuvasta ulkoisesta paineesta huolimatta kärsivällisesti strategiaansa. Pienen seuran pienet resurssit eivät riitä joka asiaan panostamiseen saman aikaisesti. Nyt vaikuttaa siltä, että panokset on suunnattu laadukkaan junioriputken luomiseen ja edustuksen on odotettava vuoroaan. Strategian kannalta tämä on tietysti oikein. Jos halutaan nostaa omia junioreita edustukseen, on panostettava junioreihin, jotta tulevaisuudessa on riittävän lahjakkaita junioreita nostettavaksi. Jos aina mentäisiin edustus edellä, ei koskaan olisi varaa panostaa junioreihin. Nyt juniorit on kerrankin pistetty edustuksen edelle pitkäjänteisyyden nimissä.

Tähän loppuun voisi sen verran mainita edustuksesta, että ehkä edustuksen rooli suuressa kuvassa ja suunnitelmassa on vielä tämä kausi sinnitellä pienillä resursseilla, kun junioriputkea pistetään kuntoon tulevien kausien pelaajatuotantoa varten. Toivottavasti seuraava askel laadukkaan junioripolun luomisen jälkeen on panosten suuntaaminen edustukseen huippuvalmennusryhmän muodossa. Ensi kaudeksi laadukkain valmennusryhmä mitä rahalla saa kolmen vuoden sopimuksella. Päävalmentaja tyyliin Pennanen tai Marjamäki.

Pitää muistaa, että edustusjoukkue on vain jäävuoren näkyvä huippu. Organisaatiossa voi tapahtua paljon hyviä asioita, vaikka se ei ulos päin näy. Lisäksi isot muutokset ottavat aikansa. Varsinkin pienillä resursseilla. Toivottavasti kärsivällisyys palkitaan ja ensi kaudella edustustakin on taas ilo seurata.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tähän loppuun voisi sen verran mainita edustuksesta, että ehkä edustuksen rooli suuressa kuvassa ja suunnitelmassa on vielä tämä kausi sinnitellä pienillä resursseilla, kun junioriputkea pistetään kuntoon tulevien kausien pelaajatuotantoa varten. Toivottavasti seuraava askel laadukkaan junioripolun luomisen jälkeen on panosten suuntaaminen edustukseen huippuvalmennusryhmän muodossa. Ensi kaudeksi laadukkain valmennusryhmä mitä rahalla saa kolmen vuoden sopimuksella. Päävalmentaja tyyliin Pennanen tai Marjamäki.
Pitää myös muistaa se että valmentajan pitää olla kehittäjä, eikä pelkästään mikään pelityyliguru. Nuorten valmennus on paljon muutakin kuin se että laitetaan pelitapa kuntoon. Onko Pennanen tai Marjamäki sellaisia kavereita jotka kehittävät nuoria? Marjamäki ainakin on operoinut enemmän kokeneiden joukkueiden kanssa. Bluesissa oli jonkin verran nuoria, mutta tilannetta jossa suurin osa on nuoria ei ole ollut vaan nuoret ovat olleet enemmänkin kokeneiden pelaajien joukossa.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Tekisi välillä linkittää tänne suoraan, kuka ja mitä on sosiaalisessa mediassa sanonut, mutta siinä samalla tulisi paljastettua itseni ja jotenkin tämä some-huoraaminen ei sovi minun maailmankatsomukseeni. Mutta eilen tuli väännettyä somessa "juupas-eipäs" väittelyä Ässien tulevaisuudesta. Välillä ei tiedä, itkeäkö vaiko nauraa, mutta osa elää ihan oikeasti siinä sairaassa harhakuvitelmassa, että kaikki on oikeasti ok, ja kun käydään vaan peleissä ja huudetaan "Hyvä Ässät", niin jossakin vaiheessa palaset loksahtavat kohdalleen ja Ässät on pleijareissa niin että heilahtaa. Nyt kaikki maalaamaan Ässä-logot poskiin ja näytetään peukkua. Kyllä se siitä lähtee. Vai lähteekö sittenkin?

Koko viikko oli Ässiltä aivan paska ja aneeminen. Tauon jälkeen odotin, että ylivoima kehittyy sille tasolle mitä se kuuluu liigassa olla, mutta se on jumalauta mennyt vielä huonommaksi! On sekin tavallaan saavutus. Ihan näin kauniiksi lopuksi haluan lähettää Ässien toimistolle terveisiä: että haistakaa vittu ja hypätkää naru kaulassa kaivoon. Samalla kun sidotte narua kaulaan, niin miettikää millaiseen asemaan olette saaneet meille rakkaan seuran tekemättä asian eteen yhtään mitään. Ainoa asia mitä olette tehneet, te olleet vinkuneet woke-tyylisesti kuin joku vihervasuri Ylen kanavilla, että meidän faneja ei saa kiusata Twitterissä. Samalla kuitenkin jynssäätte jokaista porilaista kakkoseen ilman liukuvoidetta niin kauan kun Selin seisoo penkin takana kädet taskussa.
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ainoa asia mitä olette tehneet, te olleet vinkuneet woke-tyylisesti kuin joku vihervasuri Ylen kanavilla, että meidän faneja ei saa kiusata Twitterissä. Samalla kuitenkin jynssäätte jokaista porilaista kakkoseen ilman liukuvoidetta niin kauan kun Selin seisoo penkin takana kädet taskussa.

Mä en lähe tähän woke/vihervasuri-debattiin.

Mutta some-viestinnästä puuttuu mun makuun rytmi. Cast-Seppäsen fraasia lainatakseni, huoneen lämpötilan tunnistaminen. Välillä tuntuu, että eletään tyhjiössä jossa menneellä ei ole mitään merkitystä, vaan aina on uusi mahdollisuus ja tsemppi päällä. Sitten hiljennytään, siirrytään takavasemmalle ja taas uusi tsemppi päälle seuraavaan matsiin. Ei o vakaasti omilla jaloilla seisovaa toimintaa vaan vähän sellaista jähmeää hissuttelua.

Tosin, eilisestä matsista taidettiin kaivaa useampi videopätkä kesken ottelun, eli siitä plussaa. Niin sen pitää ollakin. Tai mitä ne höpöhöpö-rajotukset tv-sopparissa sanookaan.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
On sitä ollut surkeita syksyjä ennenkin 2000-luvulla. Hopeakevään jälkeen tuotiin kentälle halpa joukkue syksyllä 2006 ,taloutta kun laitettiin kuntoon, ja sitä tule valmentamaan Tampereelta nouseva kyky "itkupilli" Pajuoja. Eväät oli varsin nopeasti syöty ja tilalle tuli Jari Härkälä. Pajuoja julisti palaavansa vielä joskus voittajana, toistaiseksi ei ole näkynyt.

Härkälä johdatti joukkueen sitten toiseksi viimeiseksi, pinnoja 56 pelissä 54, maaliero 133-199. Härkälä kuitenkin jatkoi seuraavana syksynä, kunnes sitten syksyllä 2007 Alpo Suhonen saapui pelastamaan kasvattajaseuraansa. "Urheilullisuus on Porissa päässyt unohtumaan" totesi Suhonen. Taustalla kumminkin taloutta Hirsimäen johdolla saatiin vähitellen paremmaksi.

Mestaruuden jälkeen joku saattoi erehtyä kuvittelemaan, että nyt ollaan astuttu pysyvälle menestyksen tielle. Eipä oltu, vaan taas oli eväät varsin nopeasti syöty. Uusi valmentaja Pekka Virta sai kyllä aikaan hyvältä näyttävää peliä ajoittain, mutta voitot kiersivät joukkuetta. Virta valmensi kuitenkin kauden loppuun, vaikka itsekin jo jouluna totesi "olen epäonnistunut työssäni". Joukkue oli varsin nimekäs, joten siihenkin nähden tulos oli kova pettymys. Sijoitus oli lopulta 12 ja 67 pinnaan saatiin kasaan.

Tuossa kohtaa olisi voitu lähteä uudelle tielle, esimerkiksi koodinimi Pennanen valmentajaksi, mutta päätettiin lämmittää hernerokka uudelleen Pekka Rautakallion avulla. Ei lämmennyt enää kunnolla, vaikka lomakierrokselle päästiinkin kaudella 14-15. Kumminkin 90 pistettä ja 9. sija, mikä nykyään tuntuu hyvin kaukaiselta haaveelta Ässien kohdalla.

Maineikas syksy 18 on vielä hyvässä muistissa useimmilla, vaikka jotkut tuntuvat sen jo aktiivisesti mielestään unohtaneen. Tuona syksynä Lukko oli kumminkin voitettu kolme kertaa ja pinnoja oli kerätty 26 pelissä 22, eli pinna enemmän kuin tänä syksynä. Siinähän Kotkaniemen liigavalmennusura päättyi 4.11 ja Kaukoranta tuli tilalle. Jouluna kävi sitten johdolle selväksi, ettei tosta enää nousta ja tyhjennysmyynnit alkoivat. Viimeinen pisara oli tappio Lukolle 0-1, ottelussa, jossa K. Kotkaniemi pelasi ensimmäisen ja viimeisen liigaottelunsa maalissa, ja hyvin pelasikin. Kauden saldona oli historialliset 47 pinnaan, maaliero 117- 199.

Ruusunen totesi oivaltavasti, ettei Ässät ole oikein osannut päättää, millainen seura se haluaisi olla. Historia vahvistaa tämän. Ehkäpä nyt ollaan oikealla tiellä, vaikka "jäävuoren huippu" pahasti upoksissa onkin.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On sitä ollut surkeita syksyjä ennenkin 2000-luvulla. Hopeakevään jälkeen tuotiin kentälle halpa joukkue syksyllä 2006 ,taloutta kun laitettiin kuntoon, ja sitä tule valmentamaan Tampereelta nouseva kyky "itkupilli" Pajuoja. Eväät oli varsin nopeasti syöty ja tilalle tuli Jari Härkälä. Pajuoja julisti palaavansa vielä joskus voittajana, toistaiseksi ei ole näkynyt.

Härkälä johdatti joukkueen sitten toiseksi viimeiseksi, pinnoja 56 pelissä 54, maaliero 133-199. Härkälä kuitenkin jatkoi seuraavana syksynä, kunnes sitten syksyllä 2007 Alpo Suhonen saapui pelastamaan kasvattajaseuraansa. "Urheilullisuus on Porissa päässyt unohtumaan" totesi Suhonen. Taustalla kumminkin taloutta Hirsimäen johdolla saatiin vähitellen paremmaksi.

Mestaruuden jälkeen joku saattoi erehtyä kuvittelemaan, että nyt ollaan astuttu pysyvälle menestyksen tielle. Eipä oltu, vaan taas oli eväät varsin nopeasti syöty. Uusi valmentaja Pekka Virta sai kyllä aikaan hyvältä näyttävää peliä ajoittain, mutta voitot kiersivät joukkuetta. Virta valmensi kuitenkin kauden loppuun, vaikka itsekin jo jouluna totesi "olen epäonnistunut työssäni". Joukkue oli varsin nimekäs, joten siihenkin nähden tulos oli kova pettymys. Sijoitus oli lopulta 12 ja 67 pinnaan saatiin kasaan.

Tuossa kohtaa olisi voitu lähteä uudelle tielle, esimerkiksi koodinimi Pennanen valmentajaksi, mutta päätettiin lämmittää hernerokka uudelleen Pekka Rautakallion avulla. Ei lämmennyt enää kunnolla, vaikka lomakierrokselle päästiinkin kaudella 14-15. Kumminkin 90 pistettä ja 9. sija, mikä nykyään tuntuu hyvin kaukaiselta haaveelta Ässien kohdalla.

Maineikas syksy 18 on vielä hyvässä muistissa useimmilla, vaikka jotkut tuntuvat sen jo aktiivisesti mielestään unohtaneen. Tuona syksynä Lukko oli kumminkin voitettu kolme kertaa ja pinnoja oli kerätty 26 pelissä 22, eli pinna enemmän kuin tänä syksynä. Siinähän Kotkaniemen liigavalmennusura päättyi 4.11 ja Kaukoranta tuli tilalle. Jouluna kävi sitten johdolle selväksi, ettei tosta enää nousta ja tyhjennysmyynnit alkoivat. Viimeinen pisara oli tappio Lukolle 0-1, ottelussa, jossa K. Kotkaniemi pelasi ensimmäisen ja viimeisen liigaottelunsa maalissa, ja hyvin pelasikin. Kauden saldona oli historialliset 47 pinnaan, maaliero 117- 199.

Ruusunen totesi oivaltavasti, ettei Ässät ole oikein osannut päättää, millainen seura se haluaisi olla. Historia vahvistaa tämän. Ehkäpä nyt ollaan oikealla tiellä, vaikka "jäävuoren huippu" pahasti upoksissa onkin.
Tuskaahan tässä on koettu, enemmän kuin hyvää oloa, ja jo pidemmän aikaa. Mietityttää että kyllä tässä vanhemmat lapsilleenkiin on tehnyt pahaa oloa vuosikausiksi, kun ovat taaperonsa opettaneet kannustamaan Porin Ässiä *hymiö*.
Kumpa nyt vihdoin löytyisi se "punainen lanka",ja joku joka johdattaa Ässät edes keskikastin joukkueeksi, sillä mitta on täysi aika monellakin tähän s..tanan taaperrukseen.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
No siis vuoden 2006 hopeakausihan oli aika monen sattuman summa ja sen jälkeisellä kaudella olisi kenellä tahansa ollut vaikeuksia. Joukkueet rakennettiin ja rakennetaan edelleen melko aikaisessa vaiheessa, joten kauden 2006-2007 nippu oli suurin piirtein kasassa ennen kuin pudotuspelikevään rahat tulivat tilille. Lopputulemanahan oli sitten se, että odotukset olivat kasvaneet melko korkeiksi menestyksen jäljiltä, "tiedettiin" millä tavalla pitäisi pelata ja samaan aikaan kakkossentteriksi hankitaan Ville Hirvonen. Pajuoja oli väärässä paikassa, mutta melkoisen velhon olisi kyllä vaatinut, jotta sen nipun olisi saanut pelaamaan menestyksekästä jääkiekkoa.

Mielestäni Suhonen aloitti karsintoihin päättyneestä kaudesta huolimatta Ässien paranemisprosessin ja vaatimustason nousun. Se kauden loppuhan oli surkea ja johti miltei katastrofiin, mutta odotuksiin nähdenhän jengin taistelu pudotuspelipaikoista aivan viimeisille kierroksille oli jopa ihan kelpo saavutus. Tämän jälkeen tuli Rocky ja Kivi ja loppu onkin historiaa.

Mestaruushan oli pitkän prosessin ja useiden vuosien hyvän työn lopputulema. En minä nyt silloin odotellut Ässien taistelevan tulevaisuudessakaan mestaruudesta joka kausi, mutta ajattelin Ässien tuolloin nousseen pysyvästi keskikastiin. Ei se sitten ihan niin mennyt.

Talousalueena Porin seutu ei ole mikään Pääkaupunkiseutu tai Tampere, mutta parempaan pitäisi pystyä. Ei näillä perinteillä, kannattajapohjalla tai edes taloudellisella selkänojalla pitäisi kontata sillä tavalla, mitä valtaosa viimeisistä paristakymmenestä vuodesta on tehty.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
No siis vuoden 2006 hopeakausihan oli aika monen sattuman summa ja sen jälkeisellä kaudella olisi kenellä tahansa ollut vaikeuksia. Joukkueet rakennettiin ja rakennetaan edelleen melko aikaisessa vaiheessa, joten kauden 2006-2007 nippu oli suurin piirtein kasassa ennen kuin pudotuspelikevään rahat tulivat tilille. Lopputulemanahan oli sitten se, että odotukset olivat kasvaneet melko korkeiksi menestyksen jäljiltä, "tiedettiin" millä tavalla pitäisi pelata ja samaan aikaan kakkossentteriksi hankitaan Ville Hirvonen

Saati sitten kun puhutaan ajasta ennen hopeakauden alkua :D muistan edelleen sen kun syyskesällä 2005 hakkasin päätä seinään ja esimerkiksi velipojalle valitin, miten muuan Jason Williamsin ja jopa ihan ok ulkkarisentteri Greg Classenin jälkeen voidaan lähteä kauteen niin, että nyt ykkössentterinä on Aki Uusikartano!! Että miten voi olla ettei ole ketään muuta, ei yksinkertaisesti vain ole vaikka miten itkisi.. eli sattumien summia nämä tarinat aina myös jossain määrin myös ovat
 

Kuningas#50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viimeinen pisara oli tappio Lukolle 0-1, ottelussa, jossa K. Kotkaniemi pelasi ensimmäisen ja viimeisen liigaottelunsa maalissa, ja hyvin pelasikin.
Hyvä kirjoitus, mutta pakko korjata sen verran, että Kasperi Kotkaniemi pelasi tuona kautena 8 peliä Ässien maalilla. Oli maalissa muun muassa 2.3.2019 pelatussa Ässät-Lukko pelissä jonka Ässät voitti 5-4 rankkujen jälkeen.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Hyvä kirjoitus, mutta pakko korjata sen verran, että Kasperi Kotkaniemi pelasi tuona kautena 8 peliä Ässien maalilla. Oli maalissa muun muassa 2.3.2019 pelatussa Ässät-Lukko pelissä jonka Ässät voitti 5-4 rankkujen jälkeen.
Hyvä korjaus, pelasi tosiaan vielä kun joukkuetta oli ohennettu keväällä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Eilen hieman laskutavoista riippuen sellanen noin viides täysi nöyryytys Isomäessä Lukkoa vastaan reippaaseen kahteen vuoteen. Raumalla 3-4 vastaavaa siihen päälle. Onko se kotitappio putki Lukkoa vastaan nyt kahdeksan vai mitä?

Lukko dominoi Isomäen jäätä, Lukkokannattajat dominoivat Isomäen katsomoita. Dominanssi lähenee kolmea vuotta. Lukko on valtakunnan suurseuroja, Ässät piipertää pohjalla. Viittä vaille vittuilevat siihen päälle jokaisella sektorilla, johtopuolella hieman korrektimmin, fainipuolella ja sisällöntuonnossa hieman reippaammin.

Tänään koko kansan Kolmosella eli Maikkarilla Lukko pyörittelee Ässiä kotijäällään kuin kusista lakanaa ja puulaakijengiä.

Ihan vilpitön kysymys seurajohdolle ja toimistolle:

Miltäs maistuu? Miltäs näyttää?

Mitäs ajattelitte tehdä asialle? Vai kohautetaanko vain olkapäitä ja jatketaan samaan malliin?

Ihan vilpittömästi kiinnostaa. Maailmalla paikallismatseilla on olemassa painoarvonsa, rivalryt jne. Eivät toki määritä isoa kuvaa taikka seuraa, mutta noin intohimo/viihdebisneksen ja kannattajien näkökulmasta, harmittaako siellä edes ketään? Vai onko tää ihan ok ja and another day in office.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Tää on tätä hehkutettua derbyä. Derbyllä tarkoitetaan laadukkaan jääkiekkojoukkueen näytösotteluita baarijoukkuetta vastaan. Kai tuo sitten on sitä tuotetta mitä halutaan ihmisille pakkomyydä. Itselle tuo hmv-paska aiheuttaa ennemminkin oksennusreaktion kuin kiihottumisen, mutta jokainen tavallaan, nää on näitä.
 

Ässät1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilen hieman laskutavoista riippuen sellanen noin viides täysi nöyryytys Isomäessä Lukkoa vastaan reippaaseen kahteen vuoteen. Raumalla 3-4 vastaavaa siihen päälle. Onko se kotitappio putki Lukkoa vastaan nyt kahdeksan vai mitä?

Lukko dominoi Isomäen jäätä, Lukkokannattajat dominoivat Isomäen katsomoita. Dominanssi lähenee kolmea vuotta. Lukko on valtakunnan suurseuroja, Ässät piipertää pohjalla. Viittä vaille vittuilevat siihen päälle jokaisella sektorilla, johtopuolella hieman korrektimmin, fainipuolella ja sisällöntuonnossa hieman reippaammin.

Tänään koko kansan Kolmosella eli Maikkarilla Lukko pyörittelee Ässiä kotijäällään kuin kusista lakanaa ja puulaakijengiä.

Ihan vilpitön kysymys seurajohdolle ja toimistolle:

Miltäs maistuu? Miltäs näyttää?

Mitäs ajattelitte tehdä asialle? Vai kohautetaanko vain olkapäitä ja jatketaan samaan malliin?

Ihan vilpittömästi kiinnostaa. Maailmalla paikallismatseilla on olemassa painoarvonsa, rivalryt jne. Eivät toki määritä isoa kuvaa taikka seuraa, mutta noin intohimo/viihdebisneksen ja kannattajien näkökulmasta, harmittaako siellä edes ketään? Vai onko tää ihan ok ja and another day in office.
Hyvä kirjoitus, tuskin tavoittaa konttorirottia. Voisivat pistää sen Vuorisen nyt töihin, kun tuosta Kerttulasta ei taida enää mitään hyötyä olla, jos on ollutkaan. Kyllä se #eiikinäenää korjausliike laahaa tällä hetkellä aivan perseellään.
Vuorinen voisi vielä pystyä muuttamaan joukkueen suunnan, jos vain halua löytyy. Lehtinen on tapansa mukaan täysin kujalla, mutta kai siellä joku osaa sanoa, miten reagoidaan tilanteeseen.
Todennäköistä on, että kattellaan vaan rauhassa, jos se vaiks lähtis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös