Ässät pyörteessä – minne olet menossa?

  • 143 497
  • 717

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Jatkoaika historiani ensimmäinen ketjunavaus. 9 peliä on nyt kautta takana ja Ässät pitää perää sarjassa. Kasassa on 17 tehtyä maalia ja erikoistilannepelaaminen on tilastojenkin valossa karmaisevaa. Yv-% on 7.14 ja av-% 67,44. Lyhyesti purettuna oman pään pelaaminen on tällä hetkellä osittain kaoottisessa tilanteessa.

Organisaatiossa on tapahtunut viimeisinä vuosina useita henkilövaihdoksia. Nykyinen päävalmentaja on korvannut virkaa tekevän kahdesti ja aloitti nyt ensimmäisen kautensa puhtaalta pöydältä. Korpisalo on vastannut pelaajahankinnoista ja mukaan on mahtunut valonpilkahduksia hyvien signauksien johdosta. Kuitenkin rosteri on ollut joka vuosi jollakin tapaa joko pelitavan, tai roolituksen kannalta ongelmallinen.

Keväällä V-P Ketola sanoi Ruudun lähetyksessä: "Korpisalon pitäisi matkustaa Amerikkaan." Takko jatkaa pelaajakoordinaattorina. Onko tämän yhteistyön tulokset olleet tyydyttävät ja olisiko tuosta ollut mahdollista saada enemmän hyötyä?

Viime kaudella puuhasteltiin sitten huolella. Valmentaja sai lähteä tammikuussa ja toimitusjohtaja sai väistyä puolentoistavuoden pestin jälkeen. Seura teki tuntuvat tappiot ja tämä tuli monelle "yllätyksenä". Perttula totesi potkuistaan jotenkin näin: "Oletin virheellisesti, että tietyt asiat olivat tietyllä tolalla, enkä tarpeeksi vaatinut tarkempaa seurantaa asioista, joista olisi pitänyt." Taustalta kuului selkeitä säveliä henkilökemiallisista suhteista ja niiden toimimattomuudesta. Ässä-osiossakin käsiteltiin paljon tuonne taustalle kätkeytyviä "suhmurointeja". Pelaajia tuli kauden aikana sisään ovista ja ikkunoista.

Puitteet on Porissa saatu huipputasolle ja imua sekä kiinnostusta seuraa kohtaan oli ennennäkemättömällä tavalla. Hukataanko tuo noste nyt kokonaisuudessaan, vai onko kyseessä vain tarpeeton uhkakuva? Olen ollut mukana tukemassa Ässiä jokaisessa käänteessä, milloin tukea on tarvittu/kysytty. Viime aikaisten tapahtumien jälkeen on ensimmäistä kertaa tuntunut siltä, että jonkun pitäisi nyt muuttua, että se taloudellinenkin tukeminen tuntuisi taas hyvältä.

Missä nyt oikeasti mennään ja ennen kaikkea minne ollaan menossa? Jonkinlaista suunnanmuutosta tarvitaan, eikä se rajoitu nyt ainoastaan pelillisiin asioihin.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Vastaan kaikille ihmettelijöille tänne, koska sopii varmasti parhaiten tämän otsikon alle.

Rahaa kerjäävät pummit, kerjäläiset, Punanen Risti ja Unicef - ei Liigaseurat.

Melko hyväksyttävää on kerätä kolehti Salmiseen tai Perriniin, mutta ei jämäpuolustaja Marttiseen. Padassa Jyssy nousee varmasti puolustajien hierarkiassa korkealle, mutta kertooko se enemmän Marttisen hyvyydestä vai heikosti rakennetusta joukkueesta?

Pitkään on ollut Korpparilla aikaa joukkue muodostaa, siitä ei ole voinut syksyn rämpiminen olla kiinni. On otettu riskejä, jotka eivät ole realisoituneet sekä lisäksi on ollut huonoa tuuria mm. ykkössentterin menettämisessä NHL:ään.

Silti ihan varmasti on tiedostettu kaikki riskit jo ennen kautta, mutta betsattiin silti kaikki mustalle. Tämä kerjäämisen kaltainen rahoituksen hankkiminen tuo enemmänkin huonoa julkisuutta seuralle, kun yhteisö joutuu pelastamaan seuran, kuin olisi kaikille osapuolille win - win. Padassa kun kukaan ei taida olla samalla taajuudella, ennemminkin kaikki vastuunjakajat puuhastelevat omilla tahoillaan ennen kuin huomataan, että kelkka on kaatumassa jo ennen talven ensilumia. Sitten painetaan paniikkinappulaa ja ruinataan pennosia vittu Marttiseen. Julkisesti. Soitellaan ja pyydetään rahaa. Vituttaa jo Eetunaukiolla päivystävät feissaritkin tarpeeksi, mutta että Pata. -Keräys.

Hallitus saisi tulla esiin kertomaan varasuunnitelman varasuunnitelmista, kuinka kelkka käännetään niin, ettei enää ikinä patakeräys tarkoittaisi muuta kuin Punasen Ristin joulukeräystä, alkaa muutoin tämä puuhastelu olemaan kaikin puolin karmeampaa kuin kannattajana ikinä osaisi pelätä.
 

papa durdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hyvä ketjun avaus Raidilta. Jaan huolesi täysin ja sappeni kiehuu samasta syystä kuin Fernandolla. Koen suurta myötähäpeää Ässien toiminnasta niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Kerjäys indikoi sitä, että talousarvio on pettänyt ja seuran strategia ei ole kestänyt paineista tilannetta. Organisaation työnkuvat ovat hatarat ja komentoketju epäselvä. Kriittisillä johtajanpaikoilla ei ole sellaiset ammattilaiset kuin pitäisi. Toiminta on rimpuilun ja puuhastelun sekoitus. Pitkäjänteinen kehitystyö ontuu pahasti.

Koko organisaation uskottavuus on tällä hetkellä kyseenalainen eikä moinen kerjääminen sitä ainakaan paranna. Ässien hallitus on viime kädessä avainroolissa mitä Porissa tulee tapahtumaan. Toivon, että se osaa linjata seuran toiminnan terveelle urheilulliselle ja taloudelliselle pohjalle. Muuten ottaa ohraleipä ja lupaavat junnut seuraavat Heinolan esimerkkiä.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Vähän pärisin ketutusta ulos jo johonkin muuhun ketjuun viikonlopun aikana, mutta tässä nyt on oiva ketju aiheelle. Eli ketju on taatusti ajankohtainen ja oikeassa paikassa juuri nyt.

Helppoa se on täältä huudella, että tehkää siellä toimistolla parempaa duunia. Mutta niin paljon on kantautunut korviin sellaisia juttuja mm. myynnistä, että ei voi kuin ihmetellä miten asioita hoidetaan. Onko siellä oikeasti sitä sydäntä ja todellista paloa painaa tuota hommaa, onko oikeita hahmoja tekemässä tuota työtä? Väittäisin että päivätyö Ässissä ei ole mikään sellainen kiva toimistoduuni missä poiketaan, vaan joku kutsumus tehdä ihan kaikki mahdollinen ja vähän enemmänkin vaaditaan.
Vaikea edes uskoa todeksi kuulemaani, missä firmasta X ITSE soitetaan ja kysytään lippuvihkoja ja vastaaja kertoo ettei hän hoida näitä ja kauppa ei etene siitä mihinkään. Ei jumalauta, ei siellä nyt tarvi olla mitään Ruustedin Jetiä joka myisi varmasti oman mummonsakin yhden puhelun aikana, mutta kunnollinen, luottamusta herättävä ja asiakasta kunnioittava palvelu edes.

Mitä tulee ottelutapahtumaan, niin vähän senkin osalta on pettynyt olo käyttäjäkuntaan. Tekniikan suhteen olisi varmasti vara kiskoa vähän parempaa ulos uudesta hallista, vaikka toki raha vaikuttaa tässäkin kohtaa. Ei vaan voida polttaa euroja turkulaisten tapaan, ei voi mittään. Mutta jotenkin vaan on jäänyt kuva ettei siellä olla ihan kartalla.

Itse pääsisältö, eli jääkiekko Liigajoukkueen toimesta kuvaa tällä hetkellä hyvin kokonaisuutta. Päämäärätöntä sekoilua vailla järjen hiventä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
No jo on erikoinen näkemys @Fernando ja @papa durdin nimimerkeillä. Minulle on ainakin ihan sama, minkä varjolla uusia sponsoreita etsitään. Hyvähän tuossa on olla joku koukku, kun kuitenkin joudutaan monta kertaa soittelemaan samalle kohderyhmälle. On se koukku sitten Jyri Marttinen, junnujen virkistysmatka tai vaikka uusi nakkikioski, niin ei sillä ole mitään merkitystä.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Jos Kotkaniemi kuitenkin potkitaan pois syksyn aikana, niin kerätäänkö kolehti uutta valmentajaa varten faneilta vai firmoilta?
 

Sens

Jäsen
Ei kannata unohtaa sitä, että sponsorien hankintaan ja varainkeruuseen vaikuttaa myös suuressa määrin se, miten sponsoroitavan kohteen välittämä viesti tukee rahoittajan omia arvoja ja kaupallisiakin tavoitteita.

Kun nyt miettii sitä julkisuuskuvaa, mikä Ässistä - tai vielä ehkä pikemminkin organisaation toiminnasta - on viimeisen vuoden ajan välittynyt, niin ei ole mitenkään vaikea nähdä syy- ja seuraussuhdetta " päättömän touhuilun" sekä sponssi- eurojen vähyyden ja jäähallin/pelipaitojen tyhjien mainostilojen välillä. Sanoisin, että jos toiminta ei pian ala vaikuttamaan ammattimaisesti hoidetulta, eikä media saa positiivisia aiheita kirjoittaa Ässistä, niin turha on lisärahoitustenkaan perään soitella. Tai varsinkaan uusien sponsorien. Edes paikallisten tai puhumattakaan valtakunnallisesti toimivien urheilun rahoittajien/mainostajien, joiden mainosbudjetit voisivat olla vähän laveampia.

Pitää kyllä ihmetellä, miten Ässien brändi on onnistuttu totaalisesti pilaamaan vuodessa vertaansa vailla olevalla sekoilulla. Toki seuraa seurataan nytkin, mutta lähinnä sääliä tuntien ja ihmettelemällä miten tuollainen asioiden hoito on ylipäätään edes mahdollista. Mediahuomio on ollut moneen muuhun seuraan verrattuna suurta, mutta rahaa ja lisää mainoksia se ei kyllä tässä tapauksessa tuo,

Uskottavuuden palauttaminen on nyt kyllä Ässille elämän ja kuoleman kysymys. Miten se tehdään onkin hyvä kysymys, mutta onneksi seuralla on tuota varten hallitus. Pakko uskoa ja toivoa, että nyt myös toimintakykyinen sellainen.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Kovasti tässä toivoisi kuulevansa jotain hyviä ja tulevaisuudenuskoa lisääviä uutisia seuran suunnasta. Talousseuranta ilmeisesti saatiin vihdoin sille tasolle, jolla sen olisi kaiken järjen mukaan ammattimaisessa organisaatiossa pitänyt olla jo vuosikausia. Siitä huolimatta kaikki vaahtosotkut, henkilöstövuokrauskokeilut, hallin palvelut ym. ovat antaneet mielikuvan melkoisesta amatöörien puuhastelusta. Ihan kiva, että joukkueeseen saadaan vahvistuksia, mutta mieluummin kuulisin uutisia seuran toiminnan kehittymisestä.

Itseäni huolestuttaa tämän hetken heikkoa urheilullista menestystä enemmän seuran toiminnan taso sekä maine ja houkuttelevuus yhteistyökumppaneiden ja pelaajien keskuudessa. Hyvän maineen luominen ottaa pitkän ajan, mutta sen romuttaminen käy hetkessä.

Mikä mahtaa olla seuran tämän hetken urheilupuolen strategia? Käsittääkseni viime vuosina on pyritty lisäämään ammattimaisuutta ja kokoamaan mahdollisimman pätevää henkilöstöä joukkueen valmennus- ja huoltotehtäviin ja sitä kautta tarjoamaan pelaajille hyvät ja uskottavat kehitysmahdollisuudet. Hyviä kehitysmahdollisuuksia on pidetty vetovoimatekijänä, jolla on voitu korvata kilpailijoita pienempää palkkaa, ainakin pääkaupunkiseudulta katsottuna syrjäistä sijaintia ja halliremoonttiin asti myös huonoja olosuhteita. Nuoret lahjakkaat pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen tarvittavia ominaisuuksia edullisesti eikä pidä unohtaa mahdollisia NHL-korvauksiakaan.

Eliteprospectissä viime vuosien joukkueita selaillessa täytyy todeta, että nyt on kyllä poikkeuksellisen nimetön ja kokematon valmennusryhmä. Harva pelaaja tuntuu pelaavan edes edelliskauden tasolla saati, että joku olisi kehittynyt. Lisäksi joukkueeseen on syksyn aikana hankittu lisää kokeneita pelaajia, mikä vaikeuttaa nuorten nousemista kokoonpanoon. Viime kaudellahan hankittiin Kärki, Salminen ja Taimi. Onko tämä nyt uusi strategia? Aikaisempaa vähemmän resursseja ja osaamista valmennukseen ja enemmän satsauksia kokeneisiin pelaajiin, joita hankitaan kesken kauden nuorten edelle. Vaikuttaako tutulta? Raumallahan on vähän vastaavaa toimintaa harrastettu ja sitä on Porissa kovasti tykätty ivata.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kovasti tässä toivoisi kuulevansa jotain hyviä ja tulevaisuudenuskoa lisääviä uutisia seuran suunnasta. Talousseuranta ilmeisesti saatiin vihdoin sille tasolle, jolla sen olisi kaiken järjen mukaan ammattimaisessa organisaatiossa pitänyt olla jo vuosikausia. Siitä huolimatta kaikki vaahtosotkut, henkilöstövuokrauskokeilut, hallin palvelut ym. ovat antaneet mielikuvan melkoisesta amatöörien puuhastelusta. Ihan kiva, että joukkueeseen saadaan vahvistuksia, mutta mieluummin kuulisin uutisia seuran toiminnan kehittymisestä.

Itseäni huolestuttaa tämän hetken heikkoa urheilullista menestystä enemmän seuran toiminnan taso sekä maine ja houkuttelevuus yhteistyökumppaneiden ja pelaajien keskuudessa. Hyvän maineen luominen ottaa pitkän ajan, mutta sen romuttaminen käy hetkessä.

Mikä mahtaa olla seuran tämän hetken urheilupuolen strategia? Käsittääkseni viime vuosina on pyritty lisäämään ammattimaisuutta ja kokoamaan mahdollisimman pätevää henkilöstöä joukkueen valmennus- ja huoltotehtäviin ja sitä kautta tarjoamaan pelaajille hyvät ja uskottavat kehitysmahdollisuudet. Hyviä kehitysmahdollisuuksia on pidetty vetovoimatekijänä, jolla on voitu korvata kilpailijoita pienempää palkkaa, ainakin pääkaupunkiseudulta katsottuna syrjäistä sijaintia ja halliremoonttiin asti myös huonoja olosuhteita. Nuoret lahjakkaat pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen tarvittavia ominaisuuksia edullisesti eikä pidä unohtaa mahdollisia NHL-korvauksiakaan.

Eliteprospectissä viime vuosien joukkueita selaillessa täytyy todeta, että nyt on kyllä poikkeuksellisen nimetön ja kokematon valmennusryhmä. Harva pelaaja tuntuu pelaavan edes edelliskauden tasolla saati, että joku olisi kehittynyt. Lisäksi joukkueeseen on syksyn aikana hankittu lisää kokeneita pelaajia, mikä vaikeuttaa nuorten nousemista kokoonpanoon. Viime kaudellahan hankittiin Kärki, Salminen ja Taimi. Onko tämä nyt uusi strategia? Aikaisempaa vähemmän resursseja ja osaamista valmennukseen ja enemmän satsauksia kokeneisiin pelaajiin, joita hankitaan kesken kauden nuorten edelle. Vaikuttaako tutulta? Raumallahan on vähän vastaavaa toimintaa harrastettu ja sitä on Porissa kovasti tykätty ivata.

Nyt ollaan niin asian ytimessä kuin vain voidaan olla. Tätä kirjoitusta voisi joku siellä toimiston puolellakin katsella vaikka useammankin kerran ja vielä ajatuksella. Mihin olet menossa Ässät? Tähän minäkin haluaisin vastausta. Kasvattajaseurasta puhutaan, mutta nyt ollaan kyllä menossa ojasta allikkoon aivan jokaisella osa-alueella, erityisesti nuorten kehittämisessä. Heitä kun tuossa joukkueessa ei kovinkaan montaa ole ja peliaikaakaan eivät saa.

Kokeneetkaan pelaajat eivät kyllä pärjää tässäkään sarjassa, kuten eivät missään muussakaan sarjassa ilman selkeätä pelin rakennetta. Tämän vuoden valmennuksessa katsoisin kyllä heikoimman osan olevan juurikin tuolla apuvalmentajien puolella. He eivät ole lähelläkään Kotkaniemen tasoa, eivätkä mielestäni pysty haastamaan häntä millään tasolla. Lisäksi uskoisin heillä olevan kohtuullisen kovat uskottavuusongelmat ja nykyisillä näytöillä se vain syvenee vaikka ulospäin kerrottaisiin mitä.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Itseäni huolestuttaa tämän hetken heikkoa urheilullista menestystä enemmän seuran toiminnan taso sekä maine ja houkuttelevuus yhteistyökumppaneiden ja pelaajien keskuudessa. Hyvän maineen luominen ottaa pitkän ajan, mutta sen romuttaminen käy hetkessä.

Mikä mahtaa olla seuran tämän hetken urheilupuolen strategia? Käsittääkseni viime vuosina on pyritty lisäämään ammattimaisuutta ja kokoamaan mahdollisimman pätevää henkilöstöä joukkueen valmennus- ja huoltotehtäviin ja sitä kautta tarjoamaan pelaajille hyvät ja uskottavat kehitysmahdollisuudet. Hyviä kehitysmahdollisuuksia on pidetty vetovoimatekijänä, jolla on voitu korvata kilpailijoita pienempää palkkaa, ainakin pääkaupunkiseudulta katsottuna syrjäistä sijaintia ja halliremoonttiin asti myös huonoja olosuhteita. Nuoret lahjakkaat pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen tarvittavia ominaisuuksia edullisesti eikä pidä unohtaa mahdollisia NHL-korvauksiakaan.

Eliteprospectissä viime vuosien joukkueita selaillessa täytyy todeta, että nyt on kyllä poikkeuksellisen nimetön ja kokematon valmennusryhmä. Harva pelaaja tuntuu pelaavan edes edelliskauden tasolla saati, että joku olisi kehittynyt. Lisäksi joukkueeseen on syksyn aikana hankittu lisää kokeneita pelaajia, mikä vaikeuttaa nuorten nousemista kokoonpanoon. Viime kaudellahan hankittiin Kärki, Salminen ja Taimi. Onko tämä nyt uusi strategia? Aikaisempaa vähemmän resursseja ja osaamista valmennukseen ja enemmän satsauksia kokeneisiin pelaajiin, joita hankitaan kesken kauden nuorten edelle. Vaikuttaako tutulta? Raumallahan on vähän vastaavaa toimintaa harrastettu ja sitä on Porissa kovasti tykätty ivata.

Tässä mennään nyt aika lähelle niitä ydinkysymyksiä, joita helposti herää kun tätä toimintaa katselee. Sapluuna oli pitemmän aikaa selkeä niin monen puuhasteluvuoden jälkeen. Jotenkin nykyhetki ja tulevaisuuden kuva on taas utuinen.

On helppo sanoa, että nuorten pitäisi nousta ja näyttää että kuuluvat rosteriin. Kyllä, mutta voi tuon kääntää toisinkin päin. Onko panostus ollut riittävää, jotta saataisin näitä lahjakkaita kavereita sisäänajettua?

Yksinkertaisuus on valttia, jos näin voi sanoa. Ässät kaipaa ryhtiliikkeen ja selkeämmän toimintastrategian nopealla aikataululla. Parin viime vuoden kaltainen tapa toimia johtaa johonkin hallitsemattomaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Asia mikä usein toistuu Ässistä puhuttaessa on se, että joukkueen pitäisi olla mahdollisimman porilainen. Itse toivoisin näkeväni seuran strategiassa auki kirjoitettuna, mitä tämä "porilaisuus" tarkoittaa muutakin kuin henkilöiden syntymäpaikkaa ja Ässiä kasvattajaseurana. Mitä se tarkoittaa ominaisuuksina jäällä, entä arvoina seuran toiminnassa? Luonnollisesti tämän kaiken pitäisi korreloida sen kanssa mitä menestyminen nykylätkässä vaatii. Pelkkä kusipäisyys, vittumaisuus, ilkeys yms. eivät mielestäni riitä.

Välillä nimittäin tuntuu että porilaisuudesta kyllä pauhataan seuran markkinoinnissa, mutta muussa käytännön toiminnassa suunta on enemmän tai vähemmän hukassa eikä kukaan tunnu tietävän tai ainakaan osaavan sanoa mitä seura haluaisi todella olla.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Eliteprospectissä viime vuosien joukkueita selaillessa täytyy todeta, että nyt on kyllä poikkeuksellisen nimetön ja kokematon valmennusryhmä. Harva pelaaja tuntuu pelaavan edes edelliskauden tasolla saati, että joku olisi kehittynyt. Lisäksi joukkueeseen on syksyn aikana hankittu lisää kokeneita pelaajia, mikä vaikeuttaa nuorten nousemista kokoonpanoon. Viime kaudellahan hankittiin Kärki, Salminen ja Taimi. Onko tämä nyt uusi strategia? Aikaisempaa vähemmän resursseja ja osaamista valmennukseen ja enemmän satsauksia kokeneisiin pelaajiin, joita hankitaan kesken kauden nuorten edelle. Vaikuttaako tutulta? Raumallahan on vähän vastaavaa toimintaa harrastettu ja sitä on Porissa kovasti tykätty ivata.
Nyt kyllä vedetään mutkia suoraksi niin että tuntuu. Siis tänne hankittiin PARHAASSA PELAAJAN IÄSSÄ (alle kolmekymppisiä) omia kasvatteja eikä mitään ikivanhoja reissutyöläisiä tyyliin Nummelin tai Vahalahti.

Ja @Vellihousu kysyy kyllä asiallisesti. Mitä se Porilaisuus on? Hulluus kuitenkin on varsin kaukana tuosta joukkueesta. Sellainen perinteinen tyyli siis millä mestaruudet on voitettu. Toisaalta, se johtuu kyllä osittain ulkopuolisista pelaajatyypeistäkin. Ei tuossa ole mitään Savinaisen tai Sammalkankaan tyylisiä pelaajia jotka tarpeen vaatiessa vaikka menivät laidasta läpi tai söivät kiekon. Lamberg ja ehkä Tuohilampi ovat parhaat vastineet noille ja jokainen ymmärtää kuinka hemmetin kaukana ne ovat. Ja lisäksi valmennus haluaa unohtaa sen pelityylin missä laidat ryskyivät ja Isomäki oli se oikeasti paha paikka.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ja @Vellihousu kysyy kyllä asiallisesti. Mitä se Porilaisuus on? Hulluus kuitenkin on varsin kaukana tuosta joukkueesta. Sellainen perinteinen tyyli siis millä mestaruudet on voitettu. Toisaalta, se johtuu kyllä osittain ulkopuolisista pelaajatyypeistäkin. Ei tuossa ole mitään Savinaisen tai Sammalkankaan tyylisiä pelaajia jotka tarpeen vaatiessa vaikka menivät laidasta läpi tai söivät kiekon. Lamberg ja ehkä Tuohilampi ovat parhaat vastineet noille ja jokainen ymmärtää kuinka hemmetin kaukana ne ovat. Ja lisäksi valmennus haluaa unohtaa sen pelityylin missä laidat ryskyivät ja Isomäki oli se oikeasti paha paikka.

Joku tai muutama pitkän linjan kirjottaja alleviivannut lähivuosina, kuinka roolitus on iso asia eli pitää olla visio mikä ruutu on auki, millasta pelaajaa haetaan ja pyrkiä siihen suuntaan. Ei hankkia pelaajia puolivillaisesti ja alkaa sitten kasailemaan viisikkoja. Varmaan ihan yleismaailmallisia lainalaisuuksia joukkueen rakentamisessa.

Varsinkin ohkasella materiaalilla tärkeiden pelaajien puuttuminen heilauttaa kuviota äkkiä, toisaalta hyvässä pelillisessä hapessa olevat joukkueet kykenevät istuttamaan tilalle väliaikasesti jonkun stuntin, eikä pakka hajoa siihen.

Voihan syksyn 2018 rostereita verrata kevään 2013 vastaan, jos se tuntuu hedelmälliseltä. Ja miksipä ei tuntuis.

Pakisto oli tuolloin napsun kokeneempi, dynaamisempi, tasapainoiset pakkiparit. Marttinen, Sammalkangas, kokenut roolipelaaja Honkanen edusti ainakin tiettyä luonnetta ja rosoa, mitä nykysestä pakistosta ei löydy. Tai hyökkääjistöstä Savinainen, Pihlman. Keskikaista Niemi-Uusikartano johdolla oli laadukas.

Ainahan nuo positiivisia yhteensattumia vaatii, eli läpilyönnin tehneen Armian lisäksi nuorekkaista vastaavan tekivät ja isoihin rooleihin nousivat Elo 22, Brodin 23, Lähteenmäki 23. Raanta, toki. Lisäks rikkonaista aikaa elänyt Pihlman valahti alaketjuihin ja toi sieltä käsin kokemusta/syvyyttä, jota voittavat joukkueet kaipaa. Mutanen myös laadukas noissa ketjuissa. Ryan pysyi ratkasuhetkillä riittävän terveenä ja iski isoja maaleja.

Eli helppo kaavahan tuo on keskikastin budjeteilla: scoutata kukkaan puhkeamattomia, antaa tilaisuuksia klesaisen historian omaaville, semi-halvoille pelaajille - ja katsoa kuinka kaikki menee 100% nappiin. Noiden ohella tarvitsee vain ehyen viisikkopelin, hyökkäyksiinlähdöt, tilkitä oman alueen keskusta betoniseksi ja pelata sarjan parasta erikoistilannepeliä.

Miksei kaikki toista tuota? Olihan Ässillä tuossa toki jatkuvuuttakin, niin pelaajiston kuin valmennuksen suhteen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Joku tai muutama pitkän linjan kirjottaja alleviivannut lähivuosina, kuinka roolitus on iso asia eli pitää olla visio mikä ruutu on auki, millasta pelaajaa haetaan ja pyrkiä siihen suuntaan. Ei hankkia pelaajia puolivillaisesti ja alkaa sitten kasailemaan viisikkoja. Varmaan ihan yleismaailmallisia lai
Aamen. Ja mitä meidän valmennus tekee? Heittää sen ainoan pelaajan, jonka roolin pelaajalle on selkeästi kysyntää A-junnuihin ko-ska se ei saa maaleja tehtyä ja on kamppailutilanteissa heikohko. Kivenmäen kuuluisi pelata edustuksessa.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Nyt kyllä vedetään mutkia suoraksi niin että tuntuu. Siis tänne hankittiin PARHAASSA PELAAJAN IÄSSÄ (alle kolmekymppisiä) omia kasvatteja eikä mitään ikivanhoja reissutyöläisiä tyyliin Nummelin tai Vahalahti.

Miten vedin mutkia suoriksi? Mielestäni tämän ja viime kauden aikana on hankittu poikkeuksellisen paljon kokeneita pelimiehiä kesken kauden. Olenko väärässä? Eikö tämä anna aihetta miettiä onko kyseessä strategian muutos vai johtuuko nykysuuntaus vain siitä, ettei joukkuetta osata koota suunnitelmallisesti ja suunnitelmaa noudattaen? Ovatko nämä hankinnat paniikkiratkaisuja, joilla pyritään korjaamaan joukkueen kokoamisessa tehtyjä virheitä vai onko kyseessä uusi strategia, jolla saadaan hankittua pelaajia pelaajabudjetin ulkopuolella, kun hankinnat tehdään kauden aikana ja rahat hankintoihin kerätään erikseen yhteistyökumppaneilta? Laskeeko nuorien pelaajien mielenkiinto Ässiä kohtaan, kun he huomaavat, että Ässät hankkii kauden aikana kokeneita pelaajia, joiden takaa on vaikea nousta kokoonpanoon? Minusta nykymeno vaikuttaa osaamattomuudelta. Pelaajia napsitaan kesken kauden milloin mistäkin heitä vain sattuu vapautumaan. Ei vaikuta kovin kestävältä toimintatavalta pidemmän päälle.

Pelaajista puhuttaessa porilaisuutta pidetään aina positiivisena asiana, mutta mitenkäs seuraorganisaatiossa muuten? Onko porilaisuus eduksi vai haitaksi? Minusta valmennusryhmän porilaisuusaste alkaa jo kääntymään negatiivisuuden puolelle. Eliteprospectin mukaan Niittynen ja Rosendahl ovat valmentaneet vain Ässissä. Niittynen tosin aloitti valmentamisen muistaakseni Tampereella pikkujunnujen kanssa, mutta se nyt on sivuseikka. Petrell on nähnyt vähän enemmän maailmaa, mutta pääasiassa A-nuorten II-divisioonassa ja Suomi-sarjassa. Kotkaniemi on valmentanut Porin ulkopuolella yhden kauden mestiksessä. Eikö tässä ryhmässä olisi etu ja vahvuus, jos jollain olisi kokemusta ja oppia myös muista liiga-organisaatiosta? Onko pitkä ura Ässissä pelkästään hyvä asia? Olisiko jonkun suomalaisen huippuvalmentajan apuvalmentajana kerätty oppi ja kokemus tai huippuorganisaatiossa opitut toimintatavat kuitenkin arvokkaampi meritti kuin "Ässien organisaation ja seuran toimintatapojen tunteminen". Jos tarkoituksena on "kasvattaa" omista pojista valmentajia niin pitäisikö heitä rohkaista hakemaan ensin kokemusta ja oppia Porin ulkopuoleltakin?
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Kyllä @Pata-Ässä tuossa yllä sorvaa ihan relevantteja kysymyksiä. Allekirjoittaneelle porilaisuus Ässien ympärillä merkitsee ainakin sitä, että oma juniorityö on kunnossa ja näitä kavereita nousee rosteriin, sekä heistä on iloa organisaatiolle nousujohteisen uran alkutaipaleella. Tällaiseen strategiseen ilmapiiriin porilaisuus istuu hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Miksei kaikki toista tuota? Olihan Ässillä tuossa toki jatkuvuuttakin, niin pelaajiston kuin valmennuksen suhteen.

Mielestäni nimenomaan jatkuvuus oli tuolloin tärkein menenestyksen tae. Vakikokoonpanon pelaajista esim. Uusitalo, Sammalkangas, Malkamäki, Savinainen, Uusikartano ja Mutanen olivat kaikki pelanneet seurassa enemmän kuin kaksi kautta ja tähän päälle sitten omat kasvatit Järvenpää, Taimi, Niemi, Sillanpää ja Armia; tuossa on jo yksitoista miestä eli puoli joukkuetta. Tähän päälle sitten jatkuvuus valmennuksessa ja toimistolla sekä tietysti nykyistä parempi taloudellinen tilanne: tuollaisen pohjan päälle täsmähankintojen teko oli, jos ei nyt helppoa, niin varmaan helpompaa kuin nyt. Mestarijoukkueeseen hankitut pelaajathan onnistuivat lähes järjestään: Ryan, Heshka, Elo, Brodin, Pihlman ja Marttinen...

Toki tässä mallissa jatkuvuus tapahtui osin sattumaltakin mutta jotain seurassa silloin oli, että tänne haluttiin jäädä.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kärsimättömyys on mielestäni iso osa tätä ongelmaa!

Ässillä oli hyvä ja selkä linja mestaruuden jälkeisen mahalaskun jälkeen niin pelillisesti kuin taloudellisestikkin, kehitys oli ehkä hidasta, mutta jossakin määrin varmaa ja ainakin näin ulospäin kaikki vaikutti terveelle pohjalta rakennetulle.
Ässät taisteli Ahon ekalla kaudella kohtuu nimettömällä joukkueella poffeihin ja taloudellinen tulos oli lupaava. Pelaaminen ei ollut välttämättä kovin viihdyttävää, mutta riskitöntä, kuten taloudenpitokin.
Ainakin itsellä sellainen kuva on että Ässillä ei välttämätöntä tarvetta suuriin talouden parantamisiin olisi tarvetta ollut hallin lainoista huolimatta?
Tämän jälkeen olisi pitänyt vaan korjailla näitä perusasioita koska kausi meni pääpiirteittäin hyvin vaikka sääleissä pudottiinkin. Hallin palveluja olisi voitu viedä eteenpäin pienillä viilauksilla, talouden seuranta olisi ollut syytä laittaa kuntoon ehkä näillä asioilla olisi voitu muutama vuosi mennä eteenpäin ja luoda sitä selkänojaa ja luottamusta talouden tilaan halliremontin jälkeen.

Hyvä kausi 2016-17, kokematon TJ ja UJ, niin mopo vaan lähti käsistä, mutta olihan se jouluun asti hienoa aikaa olla Ässäfani!!

Näistä pitää oppia ja saada sitä kärsivällisyyttä ja realistisuutta vaan lisää, ei Ässien tarvitse vakiinnuttaa paikkaa 6:n joukossa, mutta jos sinne 10:n sakkiin joka vuosi ja joku mahalaskukin voidaan joskus hyväksyä, kunhan sitä ei etukäteen tiedetä(riittävä rosteri).
Siitä sitten kun on hyvä runko saatu kasaan ja täsmähankinnat osuu, sekä sattuu joku oma junnukin breikkaamaan niin ehkä joskus taas viiriä nostetaan kattoon.

Niin ja onhan Patafanit jo sen verran katkeraa kalkkia saaneet vuosien aikana, että eiköhän ne tosifanit Ässät tästäkin kuopasta ylös kaiva sinnikkäästi hallille raahautumalla!!
Tsemppiä ja kärsivällisyyttä kaikille pimeään syksyyn ja tänään on taas uusi mahdollisuus kääntää tilannetta valoisampaan suuntaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Laitetaan nyt vaikka tähän ketjuun.

Eiköhän tämä "omat pojat" projekti ole nyt nähty. Testattu, ei toiminut. Ei vaan voi olla niin, että vuonna 2018 ammattilaisorganisaatiossa syntymäkotikunta on yksi rekrytoinnissa vaikuttavista asioista. Maailma on niin kovin erilainen kuin mitä se oli vuonna 1978.

Olisi mielenkiintoista tietää, ketkä olivat harkinnassa, kun Hirsimäen seuraajaa palkattiin. Korpisalolla nyt ei mainittavia meriittejä urheilutoimenjohtajan hommista ollut, niin mitkä asiat käänsivät vaa`an hänen edukseen? Oliko ainoa meriitti se, että on pelannut Ässissä? Ainakaan työn jälki ei ole riemunkiljahduksia aiheuttanut. Ennen Korpisaloa Ässät oli antanut valmentajalle potkut vuonna 2008 (vai erosiko Härkälä itse?), sen jälkeen kahdessa vuodessa kaksi valmentajaa on potkittu pihalle. Vähän jää sellainen maku, että Korpisalo kenkii valmentajia pihalle vain siitä syystä, että hänen mielestään UTJn kuuluu niin tehdä. Tietenkin nyt, kun naurismaan aidatkin näkee, että se on ainoa vaihtoehto, niin eiköhän valmentajalle luottoa löydy.

Muutenkin tästä tulee mieleen se surullinen Härkälän aikakausi, hän korvasi Pajuojan kesken kauden, ja vei loppukauden ihan siedettävästi loppuun. Seuraava kausi sitten.. niin.

Miten tästä eteenpäin? Mennään tämä kausi sellaisena välikautena ja jatketaan sitten ensi kaudella taas puhtaalta pöydältä. Ja penkin taakse / toimistolle väkeä palkattaessa katsotaan siitä CVstä muutakin, kuin se syntymäkotikunta. Itse asiassa, jätetään se kohta kokonaan katsomatta.
 

shaminy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestarit'13, Honkey Donkey Honkanen, Ape ja Pena
Konkurssiin tässä ollaan menossa, jos ei reakoida. Nyt pitäs äkkiä myydä kaikki mahdolliset pelaajat pois ja pelata tyhjille halleille a-junnuilla. Ässille on tulossa velkojen lyhennyksiä ja lisäksi verottajakin hakee kohta hurjaa summaa.
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Eiköhän tämä "omat pojat" projekti ole nyt nähty. Testattu, ei toiminut. Ei vaan voi olla niin, että vuonna 2018 ammattilaisorganisaatiossa syntymäkotikunta on yksi rekrytoinnissa vaikuttavista asioista. Maailma on niin kovin erilainen kuin mitä se oli vuonna 1978.
Kovasti ihmettelen että jos parhaassa peli-iässä olevia omia kasvatteja on ollut saatavilla olisi heille sanottu että ei tarvitse tulla. Tänne otetaan mielummin kalliimpia ulkomaalaisia. Sano yksi seura joka vuonna 2018 tekisi noin. Miksi siis Ässien pitäisi tehdä? Kyllä Pyörälä ja Kukkonen menivät Kärppiin eivätkä Tapparaan. Viime kaudella Henrik Haapala palasi NHL:stä Tapparaan eikä TPS:ään. Pidetään Bernard ensi kauden ja annetaan Rynnäksen mennä vaikka Ilvekseen? Sitten kun Haulan Erik haluaa tulla Ässiin niin sanotaan että ei me sua tarvita. Se on merkki toimivasta juniorityöstä että joukkueessa on paljon pelaajia joiden syntymäkotikunta on seuran toiminta-alueella. Katso vaikka TPS:ää tai Kärppiä joiden kokoonpanoissa on enemmän omia kasvatteja kuin Ässien.

Ongelmat ovat ihan oikeasti muualla kuin pelaajien syntymäpaikoissa.

EDIT: Kun tuossa otin esimerkeiksi Kärpät ja TPS:n niin katsotaampas vielä syvemmälle. Molemmilla alkoi viime kaudet noviisivalmentajien alaisuudessa, tosin Mannerilla oli päävalmentajakokemusta alasarjoista. Kaskisen suurin meriitti ennen kautta oli olla Saku Koivun junnuaikojen laituri. Koivuhan vaikuttaa TPS:n taustalla, joten varsin Kotkaniemi-Korpisalo tyylinen akseli sielläkin on. Miksi siellä asiat saatiin toimimaan niin että kaverit saivat onnistuneet valmennusurat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Kovasti ihmettelen että jos parhaassa peli-iässä olevia omia kasvatteja on ollut saatavilla olisi heille sanottu että ei tarvitse tulla. Tänne otetaan mielummin kalliimpia ulkomaalaisia. Sano yksi seura joka vuonna 2018 tekisi noin. Miksi siis Ässien pitäisi tehdä? Kyllä Pyörälä ja Kukkonen menivät Kärppiin eivätkä Tapparaan. Viime kaudella Henrik Haapala palasi NHL:stä Tapparaan eikä TPS:ään. Pidetään Bernard ensi kauden ja annetaan Rynnäksen mennä vaikka Ilvekseen? Sitten kun Haulan Erik haluaa tulla Ässiin niin sanotaan että ei me sua tarvita. Se on merkki toimivasta juniorityöstä että joukkueessa on paljon pelaajia joiden syntymäkotikunta on seuran toiminta-alueella. Katso vaikka TPS:ää tai Kärppiä joiden kokoonpanoissa on enemmän omia kasvatteja kuin Ässien.

Ongelmat ovat ihan oikeasti muualla kuin pelaajien syntymäpaikoissa.

Lähinnä viittasin toimistoväkeen. Korpisalo on Helsingistä, mutta Ässätaustansa takia luettaneen porilaisiin. Taimen uudelleenpalkkaamista en ikinä sulattanut. Eikä tuo nyt kovin kaksisesti ole mennytkään.
 

passenger

Jäsen
Kovasti ihmettelen että jos parhaassa peli-iässä olevia omia kasvatteja on ollut saatavilla olisi heille sanottu että ei tarvitse tulla. Tänne otetaan mielummin kalliimpia ulkomaalaisia. Sano yksi seura joka vuonna 2018 tekisi noin. Miksi siis Ässien pitäisi tehdä? Kyllä Pyörälä ja Kukkonen menivät Kärppiin eivätkä Tapparaan. Viime kaudella Henrik Haapala palasi NHL:stä Tapparaan eikä TPS:ään. Pidetään Bernard ensi kauden ja annetaan Rynnäksen mennä vaikka Ilvekseen? Sitten kun Haulan Erik haluaa tulla Ässiin niin sanotaan että ei me sua tarvita. Se on merkki toimivasta juniorityöstä että joukkueessa on paljon pelaajia joiden syntymäkotikunta on seuran toiminta-alueella. Katso vaikka TPS:ää tai Kärppiä joiden kokoonpanoissa on enemmän omia kasvatteja kuin Ässien.

Ongelmat ovat ihan oikeasti muualla kuin pelaajien syntymäpaikoissa.

Ongelma on siinä, että kolmasosa budjetista on sidottu Salmiseen, Kärkeen ja Taimeen. Toki joukkueen rakennuksessa on muitakin ongelmia, mutta lähtökohtaisesti näille kolmelle pelaajatyypille ei pitäisi sitoa noin isoa osaa budjetista. Salminen nyt menee isollakin rahalla, koska on yksinkertaisesti niin hyvä, mutta kahden muun ominaisuudet eivät riitä joukkueen johtaviksi pelaajiksi. Siinä mielessä oli vikatikki ottaa omat pojat mukaan. Voi olla, että Rynnäksen ottaminenkin on virhe, jos ei saa esim. kiekkoja kiinni.
 

Valmetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Bruins
Kovasti ihmettelen että jos parhaassa peli-iässä olevia omia kasvatteja on ollut saatavilla olisi heille sanottu että ei tarvitse tulla. Tänne otetaan mielummin kalliimpia ulkomaalaisia. Sano yksi seura joka vuonna 2018 tekisi noin. Miksi siis Ässien pitäisi tehdä? Kyllä Pyörälä ja Kukkonen menivät Kärppiin eivätkä Tapparaan. Viime kaudella Henrik Haapala palasi NHL:stä Tapparaan eikä TPS:ään. Pidetään Bernard ensi kauden ja annetaan Rynnäksen mennä vaikka Ilvekseen? Sitten kun Haulan Erik haluaa tulla Ässiin niin sanotaan että ei me sua tarvita. Se on merkki toimivasta juniorityöstä että joukkueessa on paljon pelaajia joiden syntymäkotikunta on seuran toiminta-alueella. Katso vaikka TPS:ää tai Kärppiä joiden kokoonpanoissa on enemmän omia kasvatteja kuin Ässien.

Ongelmat ovat ihan oikeasti muualla kuin pelaajien syntymäpaikoissa.
Koska nämä paluumuuttajat tai omat pojat ovat onnistuneet Ässillä? Ja esimerkkisi pelaajat ovat vähän eri kaliiberia kuin "tommitaimet". Ja ulkomailta ei kannata eikä taida olla varaa ostaa kallitta heppuja, vaan arpoja, joilla on selkeä halua kehittyä ja mennä eteenpäin urallaan. Esimerkkejä halvoista onnistuneista arvoista löytyyy liigasta joka kausi paljon, esim Saipalla osuvat aika mainiosti. Ja Ässillä oletettavasti Matushkin oli puoli-ilmainen voittoarpa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Koska nämä paluumuuttajat tai omat pojat ovat onnistuneet Ässillä?
En mä tiedä mitä sinä katsot onnistumiseksi, mutta mun mielestäni Salmisen Sakari on onnistunut varsin hyvin. Ja omista pojista taisi yksi Kotkaniemen Jesperi pelata sen verran hyvin että pelaa nyt NHL:ssä. Ja eiköhän Kuparisen Matti ja Raitasen Raulikin onnistuneet ihan rehellisesti aika hyvin vaikka saivat aina karmean likaämpärin päälleen. Väliin mahtuu aika paljon onnistujia ja epäonnistujiakin.

Ja joo, Taimin ura nyt meni aika reilusti alamäkeen sen HIFK -kauden jälkeen. Siinä taisi kyllä olla kaikenmoista mitä ei tiedotettu. Kauden 12-13 Taimin ottaisi varmasti jokainen ihan kiljuen porukkaansa (offtopic, kuuluuko se kirjoittaa Taimin vai Taimen).

Totta, ulkomailta voi löytää pelimiehenkin mutta jokainen ulkomaalainen ei automaattisesti ole vahvistus kuten vielä 90-luvulla. SaiPa on tehnyt hyvää työtä, mutta Ässien ulkomaalaishankinta on eri tasoa. Kuitenkin, uskoisin että Lappeenrannassa vuorostaan kadehditaan Ässien juniorityötä jonka tasoa ei oikeasti näköjään Porissa arvosteta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös