Ässät 2005–2006

  • 305 045
  • 1 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Jos saadaan takaisin sama Niko Mikkola, joka aiheutti hämmennystä ja pahennusta tekemällä hyvät pisteet sekä komeat jäähylukemat (eli ihmiskuula-Niko), niin ehdoton kyllä tämän asian suhteen. Tehdään Ässistä entistä aggressiivisempi!
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Re: Niko Mikkola Ässiin??

Viestin lähetti Miksu
Jos tulee se sama Niko Mikkola, joka aikoinaan kävi Sergei Butkon päälle omissa harjoituksissa

Tällaisesta en ole kuullutkaan mitään. Mistä tilanne lähti liikkeelle? Syntyikö ihan kunnon tappelu, ja jos syntyi niin miten siinä kävi?


Mutta joo, Niko on kyllä ilman muuta minunkin puolestani tervetullut takaisin Poriin, kunhan vain on säilyttänyt edes osan siitä räiskyvyydestään jota häneltä aiemmin näimme. Enpä haluaisi olla vastustajajoukkueen pakkina luistelemassa hakemaan kiekkoa päädystä, kun kaksikko Nielikäinen-Mikkola viilettää sata lasissa päälle. Hmm.. Nielikäinen-Uusikartano-Mikkola voisi olla aika ihanteellinen kolmosketju ensi kaudeksi. Tai jos Kuparinen laitettaisiin siihen sentterin paikalle, niin saataisiin ryminää vieläkin enemmän (Uusikartano taas olisi muuten vain hyvä puolustustava sentteri). Vielä jos Marjamäki palaa Poriin ja nuo puolustuspään kolossit saadaan pidettyä joukkueessa, niin huhhuh.. alkaa olla kerrankin sen näköinen joukkue mitä minä olen toivonut näkeväni.
 
Viimeksi muokattu:

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Re: Re: Niko Mikkola Ässiin??

Viestin lähetti Redcoat
Tällaisesta en ole kuullutkaan mitään. Mistä tilanne lähti liikkeelle? Syntyikö ihan kunnon tappelu, ja jos syntyi niin miten siinä kävi?


Niin, korjataan vielä sen verran omaa viestiäni, että en tietenkään toivo että pelaajat kävisivät joukkuekavereittensa kimppuun. Mutta, noin todellakin tapahtui.
En ihan tarkkaan nähnyt mistä tilanne sai alkunsa, mutta joka tapauksessa Niko pudotti hanskat ja hyökkäsi Butkon päälle. Tilanne oli ohi hyvin nopeasti, eikä Butko mielestäni edes yrittänyt lyödä. Mikkola sen sijaan antoi muutaman iskun.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Niin siinä nyt kävi, että Ilves oli vahvempi. Nyt voi Hirsimäki alkaa ensikauden rakentamisen tosissaan.

Ässät ylsi tavoitteeseensa ja ensikaudella porrasta ylemmäksi, näin HirsiJukka sen on ajatellut, muistan lukeneeni, että muutoma vuosi menee asioiden pysyvälle tolalle saattamiseen.

Tsemppiä vaan faneillekkin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kiitos Olkku, muutenkin raumalaiset hoitivat osuutensa meidän kannustamisessa varsin mallikkaasti, löivät vaan niin kovin tylyt lukemat tauluun tällä kaudella. Mut hei, elämä on, ja myöskin ensi syksy, katsellaan silloin kuinka käy, Jussi Ahon legendaarisin sanoin: "Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun vain." (tämä oli suora lainaus)

Saa nähdä, millaisen joukkueen HirsiJukka tosiaan vääntää kasaan. Se on tältä erää ohitse, taistelu tauonnut, kaatuneet ja haavoittuneet kerätty.
 
Mitä mieltä olette, mitä Ässät kaipaisi eniten ensi kaudeksi?

Mun mielestä tällä kaudella oli liikaa epävarmoja pelaajia. Joukkueessa oli 5-10 pelaajaa jotka välillä tekivät peleissä mitä halusivat, ja välillä taas oli ihan yhtä tyhjän kanssa.

Yksi mitä kannattaa miettiä, on nimenomaan roolipelaajien hankkiminen. Niillä voi päästä pitkälle. Jos NHL-seisaus jatkuu, Ässät voisi hankkia jonkun Jody Shelleyn tapaisen pelaajan Poriin. Mä luulen, että Pori arvostaisi Jyväskylää (vai Nykäskyläksikö te sitä kutsuitte?) enemmän. Kuvitelkaapa vain kentällistä, jossa olisi Nielikäinen, Shelley (tai vastaava), Mikkola (mikä on tämän hetken tilanne?), Levokari ja joku toinen mörssäripakki.

Eli, jos joku kovaluinen NHL-pakki saataisiin, nuori, samaan tapaan kuin Williams (puhuttiinko jossain välissä Jay Bouwmeesteristä?), niin huh.

Tietystikään ei sovi unohtaa maalintekijöiden tärkeyttä. Kaksi asiaa mihin Ässät kai kiistatta kaatui oli YV-peli ja maalinteko muutenkin. Tuossa "Pahin play-off-vastustaja"-ketjussa jo hieman tätä, suoraan sanottuna v-levaa, tyyliä aloitinkin, mutta jatkampa. Ässät, viimeisten 7 vuoden keskiarvo playoffeista, maali/3½ kautta...

Pystyisikö Ässät pärjäämään Nissisen tasoisella maalivahdilla pitkässä juoksussa?

Lyhyesti, jos saisitte vapaasti valita yhden pelaajan, kenet ottaisitte (jotain rajaa tietysti), tai ylipäätään minkä tyyppisen?
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti Olkku
Niin siinä nyt kävi, että Ilves oli vahvempi. Nyt voi Hirsimäki alkaa ensikauden rakentamisen tosissaan.

Ässät ylsi tavoitteeseensa ja ensikaudella porrasta ylemmäksi, näin HirsiJukka sen on ajatellut, muistan lukeneeni, että muutoma vuosi menee asioiden pysyvälle tolalle saattamiseen.
Kävi taas samalla tavalla, kuin aikaisempinakin vuosina. Sijoitus runkosarjassa tuttu kymmenes. Mielestäni ei missään nimessä voi olla tyytyväinen tämän kauden sijoitukseen. Ollaanko menty lainkaan eteenpäin?

Ässien sijoitukset SM-liigassa:
2004-2005: 10
2003-2004: 11
2002-2003: 10
2001-2002 :11
2000-2001: 13

Ässien sijoitus ensi kaudellakin on jossain 10-13 ellei ihmeitä tapahdu. Jos Ässät haluaa todella menestyä niin kyllä se tarvitsisi aika suurta remonttia pelaajapuolelle. Ässillä kuitenkaan ei ole riittävästi rahaa hyvän materiaalin kasaansaamiseksi vai onko sitä?

Toivolan komennossa Ässillä on tuttu kulku ensi kaudellakin. Alkukaudesta taistellaan sarjan kärkipaikoista. Joulutauolle mentäessä taistellaan vielä sijoituksesta kuuden sakkiin. Keväällä romahdetaan taistelemaan sijoista 10-13.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Jos ens kaudeksi jotain saa toivoa, niin sitä, että edes kerran joukkue kasattaisiin alhaalta ylöspäin. Maalivahti on tärkein (ja niitä täytyy olla kaksi), mutta sen jälkeen on aina ensin hankittu hyökkäys ja sitten vasta pakit. Jos vaikka kokeilisivat tällä kertaa hankkia ensin kolme paria mitat täyttäviä pakkeja joista ainakin kaksi oikeasti kiekollista (vaikka molemmat ulkomaalaisia) ja sitten kun oma pää pitää etsitään hyökkääjät. Vajaalla kukkarolla ei kaikkea saa, joten johonkin pitää panostaa.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Ässien menestyksestä..

Viestin lähetti MS
Kävi taas samalla tavalla, kuin aikaisempinakin vuosina. Sijoitus runkosarjassa tuttu kymmenes. Mielestäni ei missään nimessä voi olla tyytyväinen tämän kauden sijoitukseen.

Oli hienoa, että Ässät pääsi pitkästä aikaa maistelemaan playoff-tunnelmaa..
Mutta olen samaa mieltä MS:n kanssa, että täysin tyytyväinen Ässät ei voi olla kauteen.
Kolmentoista joukkueen sarjassa 10. ei ole kovinkaan hyvä suoritus. Näkisin kyllä Ässien tavoitteet perinteisenä joukkueena korkeammalla. Ilman ns. säälipleijareita olisi Ässät jääneet playoffpaikasta suhteellisen kauas (13p). Tosin siitä on turha spekuloida, koska ehkäpä loppukauden ryhtiliike olisi tapahtunut jo aiemmin.

Taloudelliselta kannalta Ässien kausi oli ilmeisesti vähintäänkin hyvä? Yleisö keskiarvo yläkantissa.
Sekä Isomäen jäällä vieraili sellaisiakin pelimiehiä kuin Williams.

Kuitenkaan lopulliseen sijoitukseen runkosarjassa ei voine olla täysin tyytyväinen eikä tietystikään tippumiseen heti Ilvekselle. Vaikka hyvän taistelun Ässät esittikin.

Toisaalta pääsy pitkästä aikaa mukaan tosipeleihin lämmittää monta patasydäntä, että runkosarjan loppusijoitus ei nyt paljoa masenna.

Ensi kaudella kahdeksan joukkoon.
 
Mun mielestä ongelma on ollut siinä, että vastustaja on rokottanut liian helposti. Tai siis, nyt on pakko kyllä myöntää, etten ole nähnyt kuin yhden pelin paikan päällä, ja mitä MTV3 on näyttänyt, tällä kaudella.

Mutta mitä on radioselostuksia uskominen, Ässät on painanut päälle ihan suvereenisti esim. jokaisessa Lukko pelissä ja kun maaleja ei ole tullut, vastustaja on käynyt ihan vaan piruuttaan iskemässä pari taululle. Ja sitten onkin peli ollut ohi.

Ok, puolustajat auttaisi, mutta mä silti väitän, että ratkaisijoita tarvitaan lisää. Eikä mitään "On-Off" Pasi Tuomisia/Teemu Virkkusia, vaan sellasia kavereita, jotka tekee maaottelutauko-joulutauko-maaottelutauko-akselillakin maaleja. Varsinkin Tuominen pelasi mun käsittääkseni kuluneen kauden niin, että joko tehtiin Hat-Trick, tai sitten oltiin kuukausi niinkuin ei oltaiskaan.

Kiekolliset puolustajat olisivat tervetulleita, sillä Ässien ylivoima ainakin tässä nykyisessä tappioputkessa (onko se nyt sitten 7 peliä?) on ollut aivan onnetonta. Tai no peli on pyörinyt, mutta kukaan ei ole tehnyt maaleja. Ja edelleen, tämä siis radiosta kuulemani perusteella.

On tietysti täysin totta, että joukkue pitäisi rakentaa maalista ulospäin, mutta Ässien budjetilla, melkein kannattaa ottaa kentällinen kohtuuhyviä äijiä, kuin kaksi kovaa maalivahtia. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että joukkue kannattaisi koota näin

Maalivahdit
-Joukkueen paras pelaaja, ja sitä myötä myös kallein
-Nuori tuuraaja

Puolustajat
-Kolme huippupuolustajaa, yksi fyysinen, yksi kiekollinen, yksi puolustava
-Näille pareiksi nuoria kavereita

Keskushyökkääjät
-Yksi pelintekijä
-Yksi jokapaikanhöylä
-Yksi aloitus-spesialisti
-Yksi AV-spesialisti

Laitahyökkääjät
-Kaksi maalintekijää
-Yksi maskimies
-Kaksi-kolme puolustavaa
-Kaksi-kolme fyysistä

Mutta, kuten sanottua, Ässillä tähän ei ole budjettia, siis on karsittava osa pois. Ykkösmaalivahti pitää olla, huippumaalintekijä pitää olla. Ja näköjään se YV-pakki. Ja loput mitä rahalla saa. Pääasia että ovat liigatason miehiä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kelpaakos sulle välttämättä yksikään mies tuosta nykyjoukkueesta? Tuohon sinun "kolme huippupuolustajaa" kohtaankin on Ässien resursseja ajatellen 2/3 täytetty. Puolustus on muutenkin kahta pelaajaa vaille valmis jos kaikki tarvittavat sällit nykyjoukkueesta saavat jatkoa.

Tuosta jupsterin mainitsemasta 13. pisteen erosta muuten päästään helpolla kun lopetetaan Robin Hoodin leikkiminen. Nuo 13 pistettä kun tuli annettua jo Pelikaaneille ja Saipalle. Siinä mielessä olenkin pettynyt että vaikka kovilta napsittiin pisteitä ihan mukavasti niin pisteitä annettiin pääasiassa omalla perseilyllä ihan liikaa omaa tasoa heikommille joukkueille.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Viestin lähetti korkki
Nuo 13 pistettä kun tuli annettua jo Pelikaaneille ja Saipalle.
Pakko tähän on puuttua, eli pisteet menivät SaiPan ja Ässien kohtaamisissa Ässille 12-6. Kyllä Ässät SaiPaa vastaan osasi hoitaa hommansa, tai ei SaiPa ainakaan päässyt liikaa juhlimaan.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti MS
Kävi taas samalla tavalla, kuin aikaisempinakin vuosina. Sijoitus runkosarjassa tuttu kymmenes. Mielestäni ei missään nimessä voi olla tyytyväinen tämän kauden sijoitukseen. Ollaanko menty lainkaan eteenpäin?

Ässien sijoitukset SM-liigassa:
2004-2005: 10
2003-2004: 11
2002-2003: 10
2001-2002 :11
2000-2001: 13
....

Se aika jona olen seurannut Ässiä ajoittuu vuodesta 1996 eteenpäin. Mitä huonommin on mennyt kaudella sitä enemmän on tullut pelejä katsottua. Huippuna kausi 2000-2001 jolloin tuli yksi jos toinenkin pelin kuvatus katsottua. Itse olen tyytyväinen tämän kauden sijoitukseen. Yhdeksäs sija oli mahdollinen mutta sitä ei nyt tällä kertaa saatu. 8. sijaa voidaan jossitella Lukko/Saipa/Pelicans pistemenetyksillä mutta turhaa sanahelinää. Jostain ne kuitenkin pois olisivat menneet.

Eteenpäin ollaan toden totta menty aikaisemmista vuosista. Ollaan tultu Matalamäestä Hirsimäkeen ja Hautamäkeen. Ensi kautta katsoessa voisi jo tässä vaiheessa todeta että 10. sija on minimitavoite.

Ykkösmaalivahti, kiekollinen osuus pakistossa, hyökkäysvoimaa. Näitä kiitos ja tässä järjestyksessä.
 
Viestin lähetti korkki
Kelpaakos sulle välttämättä yksikään mies tuosta nykyjoukkueesta? Tuohon sinun "kolme huippupuolustajaa" kohtaankin on Ässien resursseja ajatellen 2/3 täytetty. Puolustus on muutenkin kahta pelaajaa vaille valmis jos kaikki tarvittavat sällit nykyjoukkueesta saavat jatkoa.

Jos nyt "varmat" lähtijätkin lasketaan, niin tähän nykyjoukkueeseen tarvittaisiin kunnon viivapakki, aloittaja ja varma maalintekijä. Niillä pääsisi jo pitkälle.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Hmm. Maalivahtikalusto taitaa mennä vaihtoon. Kovasti minä(kin) toivon suvereenia ykkösmaalivahtia, joka tulee ja alistaa vastustajan joukkueita venymisillään.

Puolustuksesta TAHTOISIN nähdä Levokarin ja Toivosen jatkavan. Peltonen taitaa jatkaa kuitenkin. Myös Rontti olisi plussaa. Sorokins on muuten ihan oikeasti siinä ja siinä. Vuoden pahvi pienellä palkalla ja isoilla boonuksilla. Olegs näytti, että kun peli on KISS-tasoa, kaikki toimii hyvin. Tuskin kuitenkaan jatkaa.
Glad ja Pentikäinen saavat minun puolesta mennä. Saarinen ehkä ekstrapakkina saa jäädä, jos vain lupaa harjoitella laukausta.

Hyökkäys.. No niin. Täällä sitten riittääkin ukkoja. ShowMies-Nielikäistähän saamme vielä katsella parikin vuotta. Kuten Vakuuttaja-Maveakin. Näköjään TUomisella (spekuloinnista huolimatta) on sopimus (nähtäväksi jää, jatkaako). samoin Joensuulla, Kuparisella, Uusikartanolla ja Kiilholmalla. (jatkoaika ei sitten ole päivittänyt Kivenmäen sopparia).
Hyvä. Jokaista noista hyökkääjistä jaksaa katsella. Lähinnä kai kaipaan joukkueeseen(i) Muutamaa rymistelijää, ylivoimaspesialisteja, jotakuta joka osaa kuljettaa kiekkoa ja.. no hitostako minä tiedän. Katsotaan ensi kaudella sitten tarkemmin.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Monena vuonna Ässien kauden kohokohta on ollut nämä huhut ja uudet pelaajasopimukset. Tänä vuonna päästiin jo vähän fiiliksiin myös loppukaudella.
Toivottavasti maalivahti hankinta onnistuu, sillä se ratkaisee paljon sitä, että onko ensivuonnakin loppukaudella se mielenkiintoisin aika Porilaisfanien keskuudessa. Mitään keskivertojannua on turha edes harkita, molarin pitää olla joukkueensa paras pelaaja.
Toiseksi tärkein lenkki on ykkösketjun sentteri, johon pitää myös panostaa paljon.Kauden viimeinenkin peli osoitti sen, että meillä ei ole maalintekijöitä, jotka pistävät kiekon verkkoon kun paikka tulee.
Kolmantena tulee kiekollinen ja liikkuva pakki, sekä ykkösketjun laituri.
Kuten olen jo monasti ennenkin sanonut, niin näihin rahat kiinni ja lopuilla pennosilla ostetaan sitten niitä halvempia, mielellään 20-25 vuotiaita uransa alussa olevia pelaajia, joilla on vielä yritystä ja intoa näyttää osaamistaan.
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
Arvaaja-lehti taas tietää: Sami Salonen ja Olli Korkeavuori "neuvottelevat"...
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ajatuksia

Kausi on paketissa. Paremmalle hävittiin saappaat jalassa, sitä ei tarvitse hävetä. Onnea Ilvekselle Jokerien kaatoon, mahdollisuuksia on. Lähinnä Ilveksestä epäilyttää pakkien pelitaso. Ykkösketju riittää varmasti ja joukkueessa on paljon kokeneita hyökkääjiä, jotka osaavat pelata pudotuspelikiekkoa.

Sitten Ässiin ja ensi kauteen. Kokonaisuutena Ässien paketti oli vähintäänkin kohtuullisen hyvä, muutama piikki vain puuttui. Ensi kaudellahan SM-liigassa on taas normaalit ajat ja tämä on luultavasti Ässien etu Williamsin menetyksestä huolimatta. Tässä mielessä erityisesti puolutuspaketin pysyminen patapaidassa parilla muutoksella olisi erittäin toivottavaa. Hyökkäyspäässä lähinnä Kuusela olisi saatava jäämään monivuotisella sopimuksella.

Maalivahdista liikenteeseen. Ässät tarvitsee hyvän maalivahdin. Toisaalta maalivahdin pitäisi olla strategiselta kannalta kotimainen, koska ulkomaalaispaikkaa ei olisi varaa käyttää molariin, jos halutaan harpata selvästi ylöspäin tästä kaudesta. Eli tässä kohtaa pitää miettiä ensin suhdetta yhdistelmään Nissinen ja Ässien ykkösmaalivahti. Itse voisin tähän uskoa, Nisse pelasi muutaman nappipelin. Voittoja ei tullut montaa, mutta Ässien peli oli niihin aikoihin aika tavalla sekaisin ja toisaalta vastassa oli lähes järkiään sarjan parhaat joukkueet. Lisäksi pitää ottaa huomioon, että tällöin kärkijoukkueet olivat vielä hyvässä runkosarjakunnossa. Loppukaudella tilanne on hieman eri tässä suhteessa. Jos Nissinen olisi Ässien ykkösvahti, pitäisi toisen maalinvahdin olla jotakin muuta kuin puhdas luukkuvahti, eli kaveri tulisi varmasti Ässien organisaation ulkopuolelta. Nimiä voisivat olla Antti Jokela, Juuso Riksman, Mika Oksa, jne.

Toinen selkeä vaihtoehtohan on hakea pohjois-amerikkalainen farmimaalivahti. Tässä vaihtoehdossa etuna tähän kauteen olisi selvä rahan säästö, mutta toisaalta haittapuolena ulkomaalaispaikan sitominen. Sinällään tämän kauden keskimääräisen Lankun korvaaminen onnistuisi hyvällä todennäköisyydellä. Itse lähtisin kuitenkin Nissisellä liikenteeseen ja jättäisin yhden ulkomaalaispaikan vapaaksi ja tarvittaessa tekisin sitten korjausliikkeen suuresta lännestä.

Puolustuksessa sopimukset ovat Peltosella ja Rontilla. Omaan silmään Pele on ollut jo pari-kolme vuotta tietynlainen pettymys. Otteet ovat olleet flegmaattisia ja varovaisia. Peli on ollut jotenkin ylivarovaista, montaa selkeää katkon paikkaa tai irtokiekkoa on jäänyt ottamatta virheen pelossa. Luulisin, että tähän on kaksi perussyytä; uran tuottamat kolhut kroppaan ja toisaalta kovat paineet ykköspakin roolista myös siellä missä Pelellä ei ole niin kovin suuria mahdollisuuksia, kuten ylivoimapelin viivamiehenä. Tässä mielessä luulisin, että parilla täsmähankinnalla puolustukseen voisi vanha Pele palata ja pelata 15-20 minuuttia hyvää hokia per peliä nykyisen 20-25 minuutin ikämieskiekon sijasta. Rontin kausi oli vaikea joka suhteessa, mutta vaikeudet pitää voittaa ja uskokin, että Mika ottaa isoa roolia ensi kaudella.

Ilman sopimusta olevista pakeista ensinnä on saatava paperiin Paulin sainaus. Tämän jälkeen Pentikäinen ja Saarinen. Pentikäisen arvostelijoita on paljon, mutta pitää muistaa, että kaveri pelasi ensimmäisen liigakauden ja on tehotilastossa plussan puolella ainoana Ässäpakkina. Saarinen on ihan kohtuullinen kiekollinen pakki ja pystyy korvaamaan ensi kaudella Sorokinsin ruudun kakkos-kolmosketjun pelinavaajana. Marko Toivonen voi jatkaa tai siirtyä muualle, kumpikaan vaihtoehto ei ole erityisen huono. Ehdottomaan poistoon menevät sitten Sorokins ja Glad. Sorokins ei ole kahteen kauteen täyttänyt ulkomaalaisvahvistuksen kriteeriä ja on vajonnut jämäminuuteille kotimaisten pelaajien taakse. Glad taas ei tuo mitään uutta Ässä-pakistoon ja voisi vaikka palata Hippoksen isännäksi Jyväskylään.

Uutena nimenä Ässien takalinjoille liittyy Samuli Jalkanen, joka muutaman pelin Padassa pelasikin ja oli varsin hyvä. Jalkanen tuo Ässiin kaivattua liikettä ja agressiivisuutta esimerkiksi alivoiman kiekonriistoihin. Jalkanen on kaikkiaan erinomainen hankinta. Toinen Ässiin kovasti liitetty nimi on Saipan Justin Forrest, joka olisi varmasti Sorokinsia parempi, mutta onko sittenkään riittävän hyvä? Ässät nimittäin tarvitsee ylivoiman viivamiehen kovalla laukauksella. Tällöin ykkösylivoimaan tulisivat tämä viivatykki ja Levokari maskiin maalille. Kakkosylivoimaan sitten Peltonen ja Saarinen, noin puolen minuutin peliajalla.

Omista junnuista ei ole varsinaisesti pakkipuolelle tulossa vielä ensi kaudeksi pelimanneja. Härkälä, Hietamäki ja Valli ollevat vielä liian kevyitä liigatasolla, mikä saattaa olla hyvinkin myös lopputilanne tälle kolmikolle. Jesse Jyrkkiön aika ei ole ihan vielä.

Hyökkäyspäässä kolmen ensimmäisen ketjun paikoista on jo jaettu karkeasti puolet. Kivenmäki-Tuominen on asiallinen laituripari ykkös/kakkosketjuun. Aki Uusikartano on hyvä kakkosentteri. Jesse Joensuu ottanee ensi kesänä seuraavan harppauksen ja nousee kakkos/kolmosketjun laituriksi. Samoin tapahtuu Kristian Kuuselan kohdalla, jos mies nimensä Ässäsopimukseen laittaa. Pasi Nielikäinen on kolmos/nelosketjun rouhija ja kakkosylivoiman maskimies, pelikäsityksen kehittyminen kesän aikana olisi erittäin suotavaa. Ulkomaalaispelaaja tullaan jälleen istuttamaan ykkössentterin paikalla ja jälleen kerran tämä tulee olemaan se elämän ja kuoleman kysymys. Jos tulee Classen/Rochefort kausi on menetetty ennen kuin se alkaakaan ja jos tulee Williams/Jooris on patafaneilla hymy herkässä useasti. Classenista oppineena; ei pidä hankkia mitään NHL:n jämäketuissa roikkunutta rännikiekkospecialistia, vaan mielummin pistelinko sitten vaikka alasarjasta. Itsellä oli heti Classenin hankinnan jälkeen sellainen fiilis, että vielä voisi tulla Bergeronia ikävä ja näihän tässä vähän sitten kävikin. Toinen ulkomaalaishyökkääjä on sitten synnynnäinen maalitekijä. Jälleen antaisin vähän periksi sarjan tasossa, kun vaan on syntynyt maaleja kuin Tikkurilan tehtaalla. Erityistä huomiota pelaajavideoita katsellessa pelaajaan laukaukseen. Ässien tämän kauden laukaukset Williamsia lukuunottamatta olivat tasoa D-junioritasoa.

Hyökkääjistä poistoon menevät ulkomaalaisten lisäksi ainakin Ketola ja Virkkunen, tosin vähän eri syistä. Rajatapauksia ovat sitten Niemi, Wesslin ja Korpisalo. Ensi kaudella liigasta lähtee paljon pelaajia ja Ässien mahdollisuudet hankkia pelaajia muista liigaseuroista ovat kovin rajalliset. Tässä mielessä Niemi ja Wesslin voisivat olla hyviä täytemiehiä tukemaan nuoria nousevia pelaajia. Toinen vaihtoehto on sitten ajaa riskillä sisään Kuparinen, Tasku, Kemppainen ja kumppanit. Vaikea sanoa, kumpi olisi sitten viisaampaa. Junnutkin voidaan kuitenkin polttaa tavallaan loppuun, jos rooli on jatkuvasti suurempi kuin mihin kyvyt tällä hetkellä kohtuudella riittävät. Lisäksi Isomäen seisomakatsomo osaa luoda tiettyä henkistä painetta ja nimenomaan erityisesti omille kasvateille. Korpisalolla on erityisasema ässäjoukkueessa, pelillinen rooli ei varmasti voi lähtökohtaisesti olla enää iso, mutta henkisellä puolella Jarkka voisi olla vielä tärkeä lenkki. Joka tapauksessa Jarkka on ässäikoneja, päättyy ura sitten Ässissä tai ulkomailla. Juttelin Jarkan kanssa muutama päivä sitten ja tämän keskustelun pohjalta luulen, että ura jatkuu.

Uusia kotimaisia hyökkääjiä ryhmään liittyy pari-kolme kappaletta. Huhuissa esillä ollut Niko Mikkola toivottavasti ylihinnoittelee itsensä, koska Niko ei kyllä tuo Ässiin mitään uutta. Samanlaisia kovakätisiä, tsemppaavia hyökkäjiä joukkueessa on ihan riittämiin ja lisäksi monet loukkaantumiset ovat taineet syödä parhaan terän Liedon miehen otteista. Lisäksi epäilen, että Kari Takko ei välttämättä ole Nikon ihan suurin suosittelija patapaitaan ja tämäkin voi rajoittaa tämän skenaarion totetumista. Mielenkiintoisia ja ehkä jossain määrin mahdollisia nimiä voisivat Yli-Junnila, Vänttinen, Mikkonen tai Juntunen. Epätodennäköisempiä nimiä taas voisivat olla Kerman, Varis tai Ahonen. Masi Marjamäkikin saattaa Isonmäen jäällä kurvailla ensi kaudella patapaita päällä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Re: Ajatuksia

Viestin lähetti vero
Toinen ulkomaalaishyökkääjä on sitten synnynnäinen maalitekijä. Jälleen antaisin vähän periksi sarjan tasossa, kun vaan on syntynyt maaleja kuin Tikkurilan tehtaalla. Erityistä huomiota pelaajavideoita katsellessa pelaajaan laukaukseen. Ässien tämän kauden laukaukset Williamsia lukuunottamatta olivat tasoa D-junioritasoa.
Tosi hyvä kirjoitus taas verolta. Mutta tuohon kohtaan takerruin. Tuossa eteläpuolella on hyvä esimerkki pelaajasta joka hankittiin pelkkien pisteiden perusteella. Loppujen lopulta Bartekin aika jäikin melko lyhyeksi. Tässä valossa kannattaisi myös tutustua pelaajaan ja hänen ominaisuuksiinsa kaukalon ulkopuolella varsinkin jos kyseessä on slaavilainen perssoona... Toisaalta, eivät kai kaikki Slovakitkaan Bartekkeja ole...

Ässät voisi silti hankkia kaikki ulkomaalaiset Pohjois-Amerikasta tai ainakin siellä pelatuista sarjoista vaikka olisivatkin Eurooppalaisia. Jospa vaikka Masilla olisi tiedossa joku nuori ja lupaava sälli samoista junnusarjoista.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Korkille,

lähtökohtaisesti ajattelin nimenomaan Atlantin takaisia sarjoja. Slaavitaiteilijat eivät sovellu Ässiin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miten olisi Chris Allen?

Mies on ilmoittanut tavoitteekseen pelaamisen SM-liigassa ja onhan hän Mestiksen viiden - ellei jopa kolmen - parhaimman pakin joukossa. Hyvä laukaus, hyvä puolustamaan ja ainakin Mestiksessä tehnyt hyvin pisteitä. Varmasti olisi ihan kova tekijä liigassakin ja Pohjois-Amerikkalaisena varmasti asennekin on 110 %.

Mukavat lomat kaikille Ässäfaneille. Pitsiturnausta odotellessa :).
 
Re: Miten olisi Chris Allen?

Viestin lähetti Blackie
Mies on ilmoittanut tavoitteekseen pelaamisen SM-liigassa ja onhan hän Mestiksen viiden - ellei jopa kolmen - parhaimman pakin joukossa. Hyvä laukaus, hyvä puolustamaan ja ainakin Mestiksessä tehnyt hyvin pisteitä. Varmasti olisi ihan kova tekijä liigassakin ja Pohjois-Amerikkalaisena varmasti asennekin on 110 %.

Mukavat lomat kaikille Ässäfaneille. Pitsiturnausta odotellessa :).

Allen kelpaisi ainakin minulle, mutta luulen, että mies siirtyy Turkuun ja TPS paitaan. TPS on miehestä kiinnostunut ja Ässillä ei taida olla kilpailuvaraa Tepsin kanssa.

Ensi kauden joukkueen rakennus on teoriassa melko yksinkertaista. Ykkösmaalivahti, kiekollinen pakki tai kaksi ja muutama kiekollinen hyökkääjä. Omassa joukkueessa on jo tällähetkellä potentiaalia monelle paikalle. Joensuu ja Kuusela (jos jatkaa) omaavat ainakin selkeät taidot tason nostoon.
Masi Marjamäki on varmasti yksi melko lähellä sopimusta Poriin oleva pelaaja. Hyvä niin. Värikäs pelimies kolmosketjuun. Nielikäinen, Marjamäki ja vaikkapa Uusikartano samaan ketjuun. Ei huono.
Mikkolaa on myös puhuttu. Mies vain saattaa olla edelleen kovin kallis. Mikäli Niko ei hinnoittele itseään ulos niin ihan hyvä hankinta olisi kyseessä. Suuri riski loukkaantumisten kanssa tosin on olemassa. Nikolla taitaa olla aikaa terveestä kaudesta.
Samuli Jalkasta puhutaan myös. Kelpaisi minulle. Ässien pakistoon oikein hyvin sopiva pelimies. Kovemman peliajan myötä saattaa olla jopa todella hyvä pakki Ässiin.

Mutta kuten olen jo aikaisemmin sanonut koko tulevan kauden ratkaisevat tekijät ovat Ulkomaalaiset VAHVISTUKSET. Kaikkien ulkomaalaisten kohdalla olisi tarve onnistua. Huteja ei mukaan saisi mahtua. Maalivahti on se kaikkein tärkein hankinta tietysti.
 

Isorumailkeä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anonyymit kotikiusatut
Tervehdys etelänaapurin suunnalta. Ässien Play-Offit loppuivat hieman liian aikaisin, jotta Porissa voitaisiin olla 100% tyytyväisiä kauteen. Kokonaisuutena kausi jäi luultavasti plussan puolelle; sekä taloudellisesti (katsojia jonkin verran yli budjetoidun) että pelillisesti (Play-Off-paikka saavutettu).

Satuin lukemaan päivän SK:sta Matti Majasaaren kolumnin, jossa hän oli sitä mieltä, että Ässien tilanne ei ole pitkään aikaan näyttänyt yhtä hyvältä kuin nyt. Olen hyvin pitkälle samaa mieltä. Mielestäni nyt on tehty se "kasvojen pesu", jota ässäfanit ovat odottaneet jo jonkin aikaa. Olennaisinta on se, että räpeltämisen jälkeen Ässät palautti uskottavuutensa niin fanien kuin taloudellistenkin tukijoiden silmissä. Myös anti-fanien (lue:Lukkofanien).

Tärkeää on se, että seuralla on tällä hetkellä uskottava ja riittävän jämäkkä toimitusjohtaja joka antaa tekojensa puhua. Olen ymmärtänyt, että Hirsimäki on onnistunut tehtävässään hyvin.

Tärkeää on myös se, että valmentaja on riittävän pitkäjänteinen ja kärsivällinen. Toivolalla alkaa (tietääkseni) viimeinen sopimusvuosi. Paskaakin Toivola on saanut niskaan, mutta näkisin hänen kuitenkin onnistuneen vähintään tyydyttävästi. Pitää muistaa, että lähtökohdat Toivolan ässä-projektiin eivät olleet järin ruusuiset (Tammisen maalailuista huolimatta). Hatunnosto hänelle. Ei ole helppo tehtävä lähteä yhden Suomen perinteikkäimmän seuran luotsiksi vaikka valmennusvuosia olisi enemmänkin takana kuin Toivolalla. Toivottavasti kaudella 2005-2006 Hirsimäki pystyy tarjoamaan Toivolalle rakennuspalikat, joilla pystytään tarjoamaan tunnetusti vaativalle porilaisyleisölle hyvää ja vauhdikasta Ässien näköistä jääkiekkoa.

Ulkopuolisin silmin tarkasteltuna kaudelle 05-06 Ässät tarvitsevat seuraavanlaisia peruspelinappuloita:

1. Maalintekijä. En toki ole nähnyt Ässien otteluita kuin ne "pakolliset" Raumalla, mutta silmiinpistävää oli se, että vaikka maalipaikoille joukkue pääsikin, niin kiekon verkkoon upottaminen oli lähes mahdotonta. Patu ei yksin riitä.

2. Kiekollinen pakki. Ässien hyökkäyskalustossa löytyy kyllä riittävästi nopeutta. Tarvitaan pakki, joka toimittaa kiekon nopeasti ja varmasti hyökkääjille vauhtiin. Liian usein hyökkääjä (aika usein Kivenmäki) joutui hakemaan kiekon alhaalta ja kuljettamaan sen vastustajan alueelle.

3. Sentteri. Classen ei ehkä ollut aivan sitä mitä Porissa toivottiin. Joko loukkaantumiset vaivasivat tai sitten vaan taso ei ollut riittävä, en tiedä kumpi vai molemmat. Oli kumpi tahansa, niin parempaan pitää korvaajan pystyä.

4. Maalivahti. Olisiko Nissisellä potentiaalia Ässien ykkösmaalivahdiksi? Ehkä, mutta onko hänessä miestä ottamaan haaste vastaan? Porissa on viime vuosina totuttu selvästi keskivertoa parempaan maalivahtipeliin Langkowin myötä. Toki hyvillä porilaismaalivahdeilla on pitkät perinteet, esim. Takko & Kivelä. Suuret odotukset maalivahti saa niskaansa, oli kuka tahansa. Tåg luultavasti ensi kaudella luukkuvahtina.

Kunhan nämä palikat saadaan ojennukseen, on lopun joukkueen kokoaminen luultavasti paljon helpompaa. Työmyyriä on helpompi saada kuin taitureita.

Eipä minulla muuta, toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja Ässät saa ensi kaudeksi vielä hieman paremman joukkueen jalkeille jolloin sijoitus kahdeksan sakkiin runkosarjassa on realismia. Hyvää jatkoa kaikille Ässä-mielisille ja Pitsiturnauksessa tavataan.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti Isorumailkeä
Ässien Play-Offit loppuivat hieman liian aikaisin, jotta Porissa voitaisiin olla 100% tyytyväisiä kauteen. Kokonaisuutena kausi jäi luultavasti plussan puolelle; sekä taloudellisesti (katsojia jonkin verran yli budjetoidun) että pelillisesti (Play-Off-paikka saavutettu).
Ässien kausi päätttyi yhtä aikaisin, kuin niin monena kautena aikaisemminkin. Miten ihmeessä voidaan olla tyytyväisiä Ässien peliin? Kymmenes sija ei ole kovin mairitteleva sijoitus SM-liigassa. Kymmenen joukkueen play-offit on täysin naurettava ja keinotekoinen juttu. Kahdeksan joukkueen play-offit takaisin! Parhaat pääsee play-offeihin ja heikot (huonot) jää rannalle.

Viestin lähetti Isorumailkeä
Satuin lukemaan päivän SK:sta Matti Majasaaren kolumnin, jossa hän oli sitä mieltä, että Ässien tilanne ei ole pitkään aikaan näyttänyt yhtä hyvältä kuin nyt. Olen hyvin pitkälle samaa mieltä. Mielestäni nyt on tehty se "kasvojen pesu", jota ässäfanit ovat odottaneet jo jonkin aikaa. Olennaisinta on se, että räpeltämisen jälkeen Ässät palautti uskottavuutensa niin fanien kuin taloudellistenkin tukijoiden silmissä. Myös anti-fanien (lue:Lukkofanien).
Fakta vaan on, että eteenpäinmenemistä ei tälläkään kaudella tapahtunut vai tapahtuiko? Viime kaudella 11. ja tällä kaudella 10. SM-liigassa. Minä vuonna Ässät on sijoittunut SM-liigan runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon? Minun mielestäni Ässät konttasi taas kevät kaudella liigassa. Alkukausi suijui taas hyvin, mutta lopussa taas kontattiin. Ei voida olla tyytyväisiä kauteen.

Viestin lähetti Isorumailkeä
Tärkeää on myös se, että valmentaja on riittävän pitkäjänteinen ja kärsivällinen. Toivolalla alkaa (tietääkseni) viimeinen sopimusvuosi. Paskaakin Toivola on saanut niskaan, mutta näkisin hänen kuitenkin onnistuneen vähintään tyydyttävästi. Pitää muistaa, että lähtökohdat Toivolan ässä-projektiin eivät olleet järin ruusuiset (Tammisen maalailuista huolimatta). Hatunnosto hänelle. Ei ole helppo tehtävä lähteä yhden Suomen perinteikkäimmän seuran luotsiksi vaikka valmennusvuosia olisi enemmänkin takana kuin Toivolalla. Toivottavasti kaudella 2005-2006 Hirsimäki pystyy tarjoamaan Toivolalle rakennuspalikat, joilla pystytään tarjoamaan tunnetusti vaativalle porilaisyleisölle hyvää ja vauhdikasta Ässien näköistä jääkiekkoa.
Mitä Mika Toivola on saanut aikaiseksi Ässissä? Missä on menestys? Toivolan aikana Ässät ei olla kertaakaan sijoittunut edes kahdeksan parhaan joukkoon. Kuinka kauan Porissa meinataan katsoa Toivalaa Ässien valmentajana? Eikö näytöt ole jo annettu?

Kyllä se niin vaan on, että ensi kaudella ei ole muutosta odotettavissa ellei Ässät saa kaasaan parempaa joukkuetta, kuin tälläkaudella. Ässen tapauksessa se tarkoittaa pelaajahankintojen onnistumista täydellisesti tai ulkopuolista sijoittajaa. Valmennuspuolella on tapahduttava kehittymistä. On valmennuksessa vikaa, jos joukkue napsii pisteitä alkukaudesta ja konttaa loppukaudesta.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Hahmotellaanpa taas jotain, tosin spekulointi on turhaa tässä vaiheessa, mutta se on myös hauskaa, ja Ässäfaneilla siihen on yleensä aikaa, kun kausi päättyy aina ajoissa :)

Hahmotelma 1:

Ulkomaalainen ykkösvahti
Tuomas Nissinen
Marko Tåg

Marko Toivonen - Ulkomaalainen puolustaja
Pasi Peltonen - Jarkko Glad
Pauli Levokari - Mika Rontti
Samuli Jalkanen - Olli Korkeavuori

Marko Kivenmäki - ulkomaalainen sentteri - ulkomaalainen laituri
Niko Mikkola - Sami Salonen - Kristian Kuusela
Pasi Nielikäinen - Aki Uusikartano - Jesse Joensuu
Juha Kiilholma - Matti Kuparinen - Petteri Tasku


Hahmotelma 2:

Tuomas Nissinen
Mikko Strömberg
Marko Tåg

Marko Toivonen - Ulkomaalainen puolustaja
Pasi Peltonen - Jarkko Glad
Pauli Levokari - Mika Rontti
Samuli Jalkanen - Jaakko Harikkala

Ulkomaalainen laituri - ulkomaalainen sentteri - ulkomaalainen laituri
Marko Kivenmäki - Sami Salonen - Kristian Kuusela
Masi Marjamäki - Aki Uusikartano - Jesse Joensuu
Pasi Nielikäinen - Matti Kuparinen - Petteri Tasku


Hitto, täähän on vaikeampaa, kuin oletinkaan... onneksi vastuu on Jukalla ja Mikalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös