Mainos

Älä osta mitään -päivä

  • 36 407
  • 256

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mutta päivän teemaan ja kulutuksen hillitsemiseen liittyen en malta olla kysymättä, kumpi mahtaa olla ekologisempaa, ajaa lätkämatsiin hallille tai leffateatteriin omalla autolla vai katsoa molemmat kotona nykytekniikan avulla?

Heh, itsekin insinörttinä kävelisin hallille. Taikka pyörällä...taikka kimppakyydillä.

Ts. koskeeko "älä osta mitään" -teema myös leffa- tai lätkämatsilippuja? Mielestäni pitäisi, muutenhan perusteluissasi ei ole järkeä. Toki kitara leirinuotiolla on asia erikseen, sen ekologinen jalanjälki lienee hivenen erilainen verrattuna vaikka lätkälippuun tai plasma-TV:hen.

Jos totta puhutaan niin en yleisesti jaksa paneutua itsekään vouhotustenmukaisten päivien tai retalejengin (© scholl) kadulla jakamien peflettien sisältöihin kovinkaan tarkasti, ellei siis kyseessä ole joku vaihteeksi hyvännäköinen hippikimalainen. Tämä teema saa minussa kuitenkin onneksi liikkeelle ajatuksia, ja sai ajattelemaan kuluttamista yleisesti normaalipäivää enemmän. Arvelen nimeenomaan sen edelleen olevan tärkeämpää, nimenomaan sen kuluttamisen koko vuoden ja elämän, eikä vain yhden päivän aikana. Laajensin sitten omaa ajatteluani myös kulttuurin ja ihmisen henkisen pääoman puolelle, ja aloin kirjoittaa.

Onko kodintekniikka sitten hyväksyttävämpää ja järkevämpää siellä missä yhteiskunta ei etäisyyksien vuoksi voi tarjota elokuvateattereita ja kahviloita? Saako maalainen siis kuluttaa kotinsa materiaan enemmän kuin kaupunkilainen jolle kulutuksensa ohjaaminen sosiaalisemmin on elämän verran helpompaa? Siihen minä en täysin osaa vastata. Ehkä se riippuu eniten siitä kuinka paljon sitä antaa niiden avulla itsensä eristäytyä luonnosta ja ympäröivistä ihmisistä.

Sympatiat näille totaalisen perseestä pihdeillä kiskotuille päiville mitä tässäkin ketjussa on lueteltu on sitten tasan 0 yksikköä. Jos tuonkin turhan energian mitä tämän ideoimiseen ovat jotkut tuhlanneet saisi valjastettua jonkin hyödyllisen asian pohtimiseen, niin ehkäpä oltais vähän lähempänä sitä kestävän kehityksen aikakautta.

Siksi ehkä sinun pitäisi kertoa meille parempia ideoita koskien kulutusta ja kestävän kehityksen aikakautta. Tähän mennessä niitä on zinulta ilmaantunut 0 yksikköä.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Siksi ehkä sinun pitäisi kertoa meille parempia ideoita koskien kulutusta ja kestävän kehityksen aikakautta. Tähän mennessä niitä on zinulta ilmaantunut 0 yksikköä.

Älä nyt minulle vieritä vastuuta koko maailman tulevaisuudesta, kun en ole edes virkamies. Minä tein eilen osuuteni ostamalla vain välttämättömiä hyödykkeitä. Tuo juhlapäivä tosin ei ostokäyttäytymiseeni vaikuttanut, joten siinä yksi esimerkki ketjuun kirjoittaneiden kiusallaan tekemien ostoksien lisäksi siitä ettei tuo kampanja ole kovin toimiva. Sinä insinöörinä varmasti tiedät keinon saada asiat kuntoon, mutta et ole tehottomuuttasi saanut asioita läpi tai et ole edes yrittänyt, joten koko maailman syyttävä sormi osoittaa sinuun.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Älä nyt minulle vieritä vastuuta koko maailman tulevaisuudesta, kun en ole edes virkamies. Minä tein eilen osuuteni ostamalla vain välttämättömiä hyödykkeitä.

Tuo jälkimmäinen kuulostaa jo paremmalta. Se, että jaksaa edes yrittää, on ison peukun arvoinen.

Sinä insinöörinä varmasti tiedät keinon saada asiat kuntoon, mutta et ole tehottomuuttasi saanut asioita läpi tai et ole edes yrittänyt, joten koko maailman syyttävä sormi osoittaa sinuun.

Höpö höpö, olen kuules pistänyt mm. Turenkin esikaupungin Hämeenlinnan kaupunginjohtajilta katon kuntoon. Meinaatko että siellä tehtäisiin kuntaliitoksien kaltaisia hyviä päätöksiä jos siellä rapisisi räntä ja lumi korvanjuuresta sisään? Meinaatko että sihteeriä olisi hyvä panna kastuneiden kaappikalusteiden välissä?

Me kaikki tiedämme miten melamiinille käy kun se kastuu.

(Joku vääräleuka tietysti sanoo että tämän kaupungin kunnanjohtajilla on vara pistää muuta kuin melamiinia kehiin mutta ne olivatkin siinä alakerran työkkärin tiloissa panemassa)
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Höpö höpö, olen kuules pistänyt mm. Turenkin esikaupungin Hämeenlinnan kaupunginjohtajilta katon kuntoon. Meinaatko että siellä tehtäisiin kuntaliitoksien kaltaisia hyviä päätöksiä jos siellä rapisisi räntä ja lumi korvanjuuresta sisään? Meinaatko että sihteeriä olisi hyvä panna kastuneiden kaappikalusteiden välissä?
Siis eikö Hämeenlinnan kaupunginjohtajan huoneesta löydy lasivitriinejä, jotka eivät mene miksikään, vaikka katto vuotaakin?

Ja toiseksi, se on aika mielenkiintoista puuhaa panna sitä sihteerikköä siellä vitriinien välissä niin, ettei lasinsirpaleita ole koko lattia täynnä.

Ja kolmanneksi kun pistää vielä peliseiniäkin joukkoon, niin voi katsella itseään monestakin kulmasta, kun tyrkkää sitä neitokaista takaapäin oikein antaumuksella.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ja kolmanneksi kun pistää vielä peliseiniäkin joukkoon, niin voi katsella itseään monestakin kulmasta, kun tyrkkää sitä neitokaista takaapäin oikein antaumuksella.

Itseasiassa kyseiset tilat ovat kyllä viimeisen päälle, eli siellä on aika lailla ostettu muutakin kuin "ei mitään". Myöskin sihteerit ovat viehättävimmästä päästä olevia semipensiksiä, jotka olivat kaksimielisine juttuineen omiaan lisäämään kyseisen työkohteen kiinnostavuutta. Että ilman paitaa ja pyöräilyshortseja olisi pitänyt töitäkin tehdä. Kärsivätköhän ne jostain silmäpohjan rappeutumisesta? Kaiholla muistelen silti.

Kulutuspäivää voi kyllä miettiä myös rakentamisen kannalta. Rahalla ei tunnetusti voi ostaa makua ja tämä tulee kyllä yhtenään esille rakennuskohteissa ja sisustamisessa joissa tungetaan vähän kaikkea mahdollista mukaan mutta ainoa suuntaviiva ja kantava idea kokonaisuudessa on ettei niitä ole. Paskaa pohjaa ei pelasta mikään.
 

Dolgor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Rags
No voi jumalauta. Eilen tuli pistettyä muutama satanen vaatteisiin ja nyt vasta kuulen kyseisestä teemapäivästä. Tulipa huono omatunto.

No, nousipa uuden talvitakin arvo kertaheitolla.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Meikäläinenkin kävi sitten ostamassa joululahjat alta pois ja näin jälkikäteen huomasin, että kyseessä oli nimenomaan älä osta mitään päivä. No, jos muut olivat ostamatta ja meikäläinen tuhlaili, niin balance in everything, kuten viisaat miehet hieman vielä Lappeenrantaa idempää saattaisivat englanniksi dubattuna sanoa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Miksi minun pitäisi ylipäänsä olla yhteydessä jonkun Australiassa asuvan kanssa? Sivuutan tässä nyt sellaiset asiat kuin "serkkuni muutti sinne 25 vuotta sitten jne". Tällaiset asiat ovat seurausta teknologian kehittymisestä, eivät syy siihen. Serkkuni ei varmasti olisi muuttanut Australiaan jos hänen olisi pitänyt mennä sinne kaislaveneellä.

Miksi minä ylipäänsä olen tietoinen siitä, että Australia on olemassa? Koska kehitys on luonut välineet saattaa tämä asia myös minun tietooni.

Mikä on "järkevä" kulutuksen taso? Onko se se joka oli vanhaan hyvään aikaan 70-luvulla? Tai 30-luvulla? Vai se jonka Amishit ovat määritelleet (tosin uskonnollisista eikä ekologisista syistä)? Vai Pentti Linkolan määrittelemä taso? (Nämä kaksi viimeistä ovat muuten melko lähellä toisiaan).

Jotenkin iloisesti yhdistät tieteen ja teknologian kehityksen nykyiseen huomiotalous- ja ökykulutus-yhteiskuntaan. Koska schollin shoppailua hamaan kuolemaan asti on edeltänyt Einstein niin shoppailu on luonut suhteellisuusteorian? En oikein ymmärrä tätä yhdistämistä, lähinnä tiede on mahdollistanut tämän nykyisen menon, mutta se ei edellytä sitä. Vaikuttaapa jopa siltä, että tietämättömyys luonnontieteestä on kasvamassa tässä yliviihteellistyneessä ja pinnallistuvassa yhteiskunnassa, ei pienenemässä. Enkä oikein tiedä, miten kantasi edes vastaa tuohon omaan aiempaan kommenttiini - peistaan sen vaivan säästämiseksi oheen:

Tietysti on selvää että nyky-yhteiskunta on karu: maallistuminen on rapauttanut kristilliseen etiikkaan perustuvat ei-materialistiset arvot eikä niihin pohjautuvalla humanistisella, sekulaarisella etiikallakaan kovin hyvin mene. Kaikki tuotteistuu ja kaupallistuu kasvavalla vauhdilla, ainoa kestävä, mitattava ja reaalinen arvo on raha. Yhä enemmän esteitä katoaa tämän esineellistävän ääri-materialismin tieltä: kansalaisista tulee kuluttajia, kysynnästä ja tarjonnasta ylin perustuslaki. Kuka sitten tietää minne tämä kaikki johtaa? Ehkä teknologia kehittyy kasvun myötä, mutta ellei, niin sitten meillä on edessä äkkipysäys: kulutamme pian nykyiset resurssit loppuun, siinä sivussa voimme myös murentaa elinympäristömme kantokykyä niin pahasti, ettei tämä monimutkaisen työnjaon teknologinen sivilisaatio voikaan jatkua. Jos tälläiset synkät skenaariot toteutuvat ja muutaman sukupolven päässä odottaakin verinen kaaos niin kuka sitten on ollut idealistinen taivaanrannan maalari ja kuka inhorealistinen ihmiskunnan pelastaja? Eli ei kannata kiiruhtaa ratkaisemaan tätä kysymystä vain tämän päivän ymmärryksen varassa.

Mutta vastustaminen on helppoa. Ei toistaiseksi ole löytynyt mitään tapaa hallita yhteiskunnallista muutosta: asiat tapahtuvat kaoottisesti, tehdään lyhyen tähtäimen päätöksiä pystymättä mitenkään arvioimaan niiden pitkän tähtäimen seurauksia. Kaikki yritykset hallintaan ovat johtaneet verisiin pakkovaltoihin, jotka eivät ole mitenkään parantaneet tilannetta. Perimmäinen asiaintila on se, että lajin tasolla emme juurikaan poikkea muista eläimistä. Mennään sokean ahneesti eteenpäin, ja jos on tuuria niin maailma on jatkossakin turvallinen schollin tapaisten shoppailla, insinöörien suunnitella viihdeteollisuus-sovelluksia ja mainostoimistojen suoltaa kulutus-propagandaansa. Eli se ettei ole kestäviä arvoja voi olla enemmänkin seuraus alennustilastamme (ihmisluonnosta) kuin syy siihen. Jotenkin oma myötätunto on näiden puunhalaajien puolella niin surkuhupaisen vähäpätöisiä kuin heidän tutkainta vastaan potkinnat yleensä ovatkin.

 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers

No ei. Yritän peilata ajatukseni vasten tuota Rousseaulaista kiihkoasi, jossa ei sinänsä ole mitään uutta ja tälle ajalle ominaista.

Ensinnäkään en ole yhdistänyt ainakaan tarkoittamallasi tavalla tieteen ja teknologian kehitystä ökykulutus- ja huomiotalousyhteiskuntaan (josta en edes tiedä mitä se oikeastaan tarkoittaa). Shoppailu ei luonut suhteellisuusteoriaa vaan pikemminkin päinvastoin. Einsteinin ansiosta voimme käydä tätä keskustelua edes tuntematta toisiamme, koska käyttämiemme tietoliikennevälineiden keksimisen on mahdollistanut suhteellisuusteoria (ja vielä enemmänkin Isaac Newtonin kehittämä differentiaalimatematiikka).

Siinä ole kanssasi samaa mieltä, että tietämättömyys luonnontieteistä lyhyellä aikavälillä näyttää olevan lisääntymässä, mutta tässäkin on kysymys aikaperspektiivistä. Tämän päivän keskiverto suomalainen koululainen on paremmin perillä luonnontieteistä kuin Rousseaun ajan aatelismies. Niinollen hänellä on myös paremmat mahdollisuudet reagoida oman toimintansa ja ympäristön väliseen syy-seuraussuhteeseen.

Kulutuksen hillitseminen ja ympäristönsuojelu siinä mittakaavassa kuin sen ekologiset vaikutukset edellyttävät ei ole yksittäisen ihmisen tahdon asia ja moraalisen voimannäytön väline vaan lainsäätäjien ja poliitikkojen asia. Demokraattisessa järjestelmässä jossa elämme ainoa mahdollisuus on, että enemmistö kansasta tulee tietoisiksi näistä syy-seuraussuhteista ja tekee valintansa vallanpitäjien suhteen sen mukaisesti (ottamatta tässä kantaa siihen onko demokratia ylipäänsä paras vaihtoehto yhteiskunnan hallitsemiseen).

Viestini on siis että kenties ihmiset, jotka ovat pinnallisuudessaan ja kulutushysteriassaan hankkineet kotiinsa ne plasmatelkkarit, digiboksit, laajakaistatyhteydet ja tietokoneet voivat myös tulla tietoisiksi toimintansa ekologisista vaikutuksista näiden välineiden avulla. Tähänhän "Älä osta mitään" -päiväkin pohjimmiltaan tähtää, ei siihen että maailman ekologinen tase korjautuisi yhden päivän vaikutuksesta vaan siihen, että yhä suurempi osa ihmisistä saataisiin ajattelemaan ja keskustelemaan kuten tälläkin palstalla juuri tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No ei. Yritän peilata ajatukseni vasten tuota Rousseaulaista kiihkoasi, jossa ei sinänsä ole mitään uutta ja tälle ajalle ominaista.

Et oikeastaan vastannut koko pointtiin. Ensinnäkin on toki totta että on olemassa kronologinen yhteys ja että toiseksi emme voisi käydä tätä keskustelua tai käväistä Australiassa, ellemme olisi tässä korkean teknologian maailmassa. Minusta tästä ei vain loogisesti seuraa se, ettei voisi olla legitiimisti sitä mieltä, että luonnonvarojen kulutusta tulisi tavalla tai toisella hillitä. Mitä sitten itseeni tulee niin olen kylläkin anti-rousseaulainen, todellakin, tuolta aikakaudelta lähinnä Burke puhuttelee itseäni. Lähinnä kai voi sanoa, että olen huolestunut siitä, että kehityksemme on edelleenkin hallitsematonta ja että on siten täysin mahdollista, että tämä kontrolloimattomuus johtaa lopulta tämän - suuresti arvostamani - korkean teknologian ja monimutkaisen työnjaon yhteiskunnan romahtamiseen (en usko että olisi järkevää luottaa jonkun "näkymättömän käden" ohjaukseen eli siis siihen että mitään ohjausta ei ole). Minusta tämä on siis täysin legitiimi ja rationaalinen huolenaihe sinänsä, mutta jos sinun pitäisi valita tämän tai schollin ja Paris Hiltonin shop till you drop -asenteen väliltä niin epäilemättä valitsisit sitten tuon jälkimmäisen. Ei silti pidä lyödä luddiitin leimaa jokaiseen vastaantulevaan vähänkin eri lailla ajattelevaan: itse pidän esimodernia aikaa hitaana kansanmurhana, jossa suurella enemmistöllä ei ollut mitään mahdollisuutta (tai edes aikaa) merkitykselliseen ja ihmisarvoiseen elämään. Ainoa poikkeus tähän tämän verisen, tietämättömyyden ja lyhytnäköisen aggression leimaaman taipaleemme aikana on ollut viimeisen muutaman vuosisadan tieteellinen, taloudellinen ja teknologinen kehitys. Eli jos pitäisi valita paluun esimoderniin elämäntapaan tai schollin bimbo-elämäntyylin välillä niin varmasti itse kukin shoppailisi naama sinisenä enemmittä aivotoiminnoitta, mutta en usko että vaihtoehdot rajoittuvat näihin kahteen. Uskotko sinä?
 
Viimeksi muokattu:

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Katso tuota Peen avausta ja mieti, mistä nuo vittuuntuneet kommentit tähän ketjuun kumpuavat. Kaikki lähti Peen ärsyyntymisestä, koska hän joutuu jopa kantamaan jonkun puolesta ostoksia.

Ja nimenomaan turhia sellaisia. Olisin voinut ymmärtää jatkotroikkien oston, jos niitä ei olisi ollut meillä ennestään, mutta kun oli. Ärsytti suunnattomasti, kun sivaripaikkani työntekijän peruste jatkotroikkien ostolle oli, että "nyt on rahaa".

Samainen työntekijä valittaa jatkuvasti, kuinka medän työhuoneessamme ei ole tarpeeksi tilaa kaikille tavaroillemme. Tilanpuutetta ei varmasti edesauta, että jatkuvasti ostetaan veroeuroilla (?) tavaraa, jota ei välttämättä koskaan tarvita (monta korkkaamatontakin pakettia yms. olen sivariaikanani heittänyt roskiin).

Ja anteeksi, jos lipsuin vähän ohi aiheen. Mutta onhan se tämä päiväkin jo historiaa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ja nimenomaan turhia sellaisia. Olisin voinut ymmärtää jatkotroikkien oston, jos niitä ei olisi ollut meillä ennestään, mutta kun oli. Ärsytti suunnattomasti, kun sivaripaikkani työntekijän peruste jatkotroikkien ostolle oli, että "nyt on rahaa".

No mitenkäs tämä mielestäsi edes etäisesti liittyy kyseisen päivän teemaan? Pidätkö sivaripossen varavaratroikkien hankintaa suurenakin uhkakuvana ihmiskunnan tulevaisuudelle?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä keksintö tuollainen päivä. Voisi olla useamminkin. Itse en kyseisenä päivänä ostanut muuta kuin maitoa ja leipää.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Oli pakko tutustua tähän hippien juhlaan, koska tässä ketjussa hipit eivät tunnu saavan aikaan yksimielisyyttä siitä miksi näitä bakkanaaleja juhlistetaan.

Google-haun perusteella löytyi tiedote:

"Tänään vietetään kansainvälistä Älä osta mitään -päivää Suomessa 15. kertaa. Tämän vuoden teemassa pureudutaan mainonnan luomiin harhakuviin. Kampanja kannustaakin ihmisiä tarkastelemaan todellisuuden ja mainosmaailman välistä ristiriitaa ja miettimään omia kulutustapojaan. Slogan "Älä osta mielikuvaa – huuhtele ajatuksesi” rohkaisee kaikkia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on mainosten harhakuviin pyrkimisen sijaan."

Eli loppujen lopuksi kyse ei ollutkaan siitä, että maailma pelastuisi, vaan siitä että hipit saavat olla läskejä, vaikka mainosten mallit eivät ole.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Eli loppujen lopuksi kyse ei ollutkaan siitä, että maailma pelastuisi, vaan siitä että hipit saavat olla läskejä, vaikka mainosten mallit eivät ole.

Tuo ajatus nyt vallitsee muidenkin, etenkin pinnallistenkin ihmisten ajatuksissa aina silloin kun tuntuu siltä. Eli kun on down saa syödä vitusti suklaata ja juoda siideriä, iso on in ja niin edelleen. Kjeh.

Diktaattorimainen yksimielisyys siitä miksi näitä päiviä pitäisi viettää on kyllä olemassa, ja samansuuntaisia ajatuksia, kiinnostusta hippien peflettien ja kotisivujen lukemiseen ei.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tietokoneen sosiaaliseen kanssakäymiseen soveltuva osa on aika luovaa ja henkevääkin kulutusta parhaimmillaan. Plasma-tv, dvd, vähemmän.
Plaa. HD-telkkarilla voi katsella henkeviä leffoja ja keskustella niistä kaveriporukalla viinilasikädessä ja baskeri päässä niin että vahatut viikset väpättävät. Terävä kuvahan ei ole pahasta, vaikka visuaalisuus ei olisikaan elokuvan keskeisin elementti.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Plaa. HD-telkkarilla voi katsella henkeviä leffoja ja keskustella niistä kaveriporukalla viinilasikädessä ja baskeri päässä niin että vahatut viikset väpättävät. Terävä kuvahan ei ole pahasta, vaikka visuaalisuus ei olisikaan elokuvan keskeisin elementti.

Kuinka usein kaveriporukka kutsutaan kotiin katsomaan tv:tä?

Myös verrattuna kanssakäymiseen netin välityksellä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kuinka usein kaveriporukka kutsutaan kotiin katsomaan tv:tä?

Myös verrattuna kanssakäymiseen netin välityksellä.

Mulla on ollut tapana katsastaa leffoja kavereiden/kaverin kanssa. Tosin myönnän, että olen useammin yhteydessä heihin Messengerin kautta kuin leffailtojen, mutta kuitenkin. Lisäksi lätkämatsit/urheilu ovat hyvä happening. Itse en juuri tv:tä katsele, joten en muusta mene vannomaan.

Edit: Ja miksi henkevyyteen pitäisi sisällyttää sosiaalisuus?
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mulla on ollut tapana katsastaa leffoja kavereiden/kaverin kanssa. Tosin myönnän, että olen useammin yhteydessä heihin Messengerin kautta kuin leffailtojen, mutta kuitenkin. Lisäksi lätkämatsit/urheilu ovat hyvä happening. Itse en juuri tv:tä katsele, joten en muusta mene vannomaan.

Edit: Ja miksi henkevyyteen pitäisi sisällyttää sosiaalisuus?

Hyviä kysymyksiä. Ensinnäkin, kun kokoontuu kamujen kanssa yhteen katsomaan leffaa, tärkein asia ei toivottavasti ole pelkkä elokuva. Enkä usko katseluhommankaan olevan tuumasta tai pikseleistä kiinni, jos on, kannattaa vaihtaa hifistelijöitä. Kuinka usein leffailtoja järjestätte? Pointtini on se että tärkeintä ovat ystävät, ei se kenellä on isoin (tv).

Henkevyyttä voi hyvin toteuttaa myös yksin, ja tekeekin välillä erityisen hyvää, mutta siihen paras väline lienee luonto ja etäisyys hässäkästä, ei sulkeutuminen neljän seinän sisään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hyviä kysymyksiä. Ensinnäkin, kun kokoontuu kamujen kanssa yhteen katsomaan leffaa, tärkein asia ei toivottavasti ole pelkkä elokuva. Enkä usko katseluhommankaan olevan tuumasta tai pikseleistä kiinni, jos on, kannattaa vaihtaa hifistelijöitä. Kuinka usein leffailtoja järjestätte? Pointtini on se että tärkeintä ovat ystävät, ei se kenellä on isoin (tv).
Sanotaan nyt näin, että kun kokoonnumme katsomaan urheilua tai leffaa, tärkeintä on silloin se katsomisen kohde, sosiaalinen meininki riippuu seuraamisen intensiteetistä. Hyvät välineet edesauttavat kokemusta, tai ainakin itse seuraan lätkää mielummin 70" tykkikuvalta kuin 14" mustavalkotelkusta, vaikko toki tunnelmansa molemmissa. Mun pointtini on kuitenkin sikäli sama kuin sinulla, että minulle materia ei ole mikään ylpeilyn tai kateuden kohde. En käsitä, mitä se olisi minulta pois, jos kaverillani on 3.0 tdi Mersu, jos itse pärjään vaikkapa 1.8 tdi Focuksella. Hyvä auto, tv, partakone tai vaikka laadukkaat farkut antavat lisäarvoa niiden käyttöön, ei niiden näyttöön, jos aletaan runoilla.

Henkevyyttä voi hyvin toteuttaa myös yksin, ja tekeekin välillä erityisen hyvää, mutta siihen paras väline lienee luonto ja etäisyys hässäkästä, ei sulkeutuminen neljän seinän sisään.
Tuo on henkilökohtaista, koska kyllä minä pärjään pitkiä aikoja ihan kotonakin vaikka sen leffan tai kirjan seurassakin, mutta toki pitkä lenkki tai vastaava avaa myös uusia ajatuksia. Kone toimii kokonaisvaltaisemmin tai jotain...
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mun pointtini on kuitenkin sikäli sama kuin sinulla, että minulle materia ei ole mikään ylpeilyn tai kateuden kohde. En käsitä, mitä se olisi minulta pois, jos kaverillani on 3.0 tdi Mersu, jos itse pärjään vaikkapa 1.8 tdi Focuksella. Hyvä auto, tv, partakone tai vaikka laadukkaat farkut antavat lisäarvoa niiden käyttöön, ei niiden näyttöön, jos aletaan runoilla.

Kyllä. Laatu, perusasioiden laittaminen kuntoon, tärkeitä juttuja, mutta sitten kun homma karkaa siihen että säädetään naapuria yhtä isompi palikka sinne ja tänne, itse esineidenkin hyötyarvo tippuu toissijaiseksi ja unohtuu miksi ihminen ylipäätänsä auton tms. hankkii. Käyttöarvon ja tarpeiden punnitseminen. Kanootista tai luksusjahdista tippuva on kuitenkin kumpikin pelastusliivien varassa, se tyylikkäästi hymyillyt nostetaan mököttäjää aiemmin turvaan.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Itsellä on vastaava "ongelma" myös punavihreinen (tai muiden värikkäiden) päivien kanssa. Jos vastustetaan turkiksia niin tekee kovasti mieli mennä ostamaan sellainen, vaikken edes koskaan ole käyttänyt turkiksia. Samoin jos Mäkkiäri vastustetaan niin mielellään sitä hampparin käy ostamassa ja menee syömään sen siihen mielenosoituksen lähelle.
Hankitko kv. aids-päivänä (1.12.) kyseisen taudin vain siksi, että sitä yritetään torjua maailmanlaajuisesti ja trasselipäät keräävät siitä syystä kaupungilla fyrkkaa?
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Kaiken maailman höpöhöpö-päiviä sitä viitsitäänkin lanseerata.

Itse ostin tuona päivänä uuden pesukoneen ja kuivausrummun.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hankitko kv. aids-päivänä (1.12.) kyseisen taudin vain siksi, että sitä yritetään torjua maailmanlaajuisesti ja trasselipäät keräävät siitä syystä kaupungilla fyrkkaa?

Juu ja ruotsalaisuuden päivänä tehdään kans kaikkea kivaa. No, ehkä näissä voi käyttää myös järkeä. Mikäli sitä löytyy.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaiken maailman höpöhöpö-päiviä sitä viitsitäänkin lanseerata.

Itse ostin tuona päivänä uuden pesukoneen ja kuivausrummun.

Ihanko totta?! Olet sinä sitten kova jätkä (?)! Kerro lisää noiden ostoksiesi ominaisuuksista ym. tuiki mielenkiintoisista asioista...

Juu ja ruotsalaisuuden päivänä tehdään kans kaikkea kivaa. No, ehkä näissä voi käyttää myös järkeä. Mikäli sitä löytyy.

Hyvin sanottu sinulta:

Mr. Smith kirjoitti:
Itsellä on vastaava "ongelma" myös punavihreinen (tai muiden värikkäiden) päivien kanssa. Jos vastustetaan turkiksia niin tekee kovasti mieli mennä ostamaan sellainen, vaikken edes koskaan ole käyttänyt turkiksia. Samoin jos Mäkkiäri vastustetaan niin mielellään sitä hampparin käy ostamassa ja menee syömään sen siihen mielenosoituksen lähelle.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös