Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Äijänsuon Arenan kunnostus

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana masaman, 18.02.2004 klo 15.40.

 1. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Hyi vittu mitä ne nyt on jäähän tuneneet. Aivan älyvapaata touhua eikä siitä voi kritiikkä antaa liigalle vaan pelkästään taas toimiston suuntaan.

  Jos mainoksia pitää olla niin voi ne olla pienempiäkin, ei niiden tarvitse olla näin isoja. pahimmassa tapauksessa nuo yritykset joita tuolla mainostetaan voi kääntyä myös itseään vastaan. Toimisto kiittää kun jumbotroni huutaa 100 desibelin voimalla mainoksia ja kun katko on ohi niin voidaan siirtyä jäässä oleviin mainoksiin.

  Ei näin!!
   
 2. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Jos hetkeksi asettuu seurajohdon saappaisiin :

  En tiedä kuinka paljon halukkaita yrityksiä on laittamaan mainoksensa jäälle. Onko Lukolla varaa valita ja onko yrityksillä mitään intressiä laittaa muuta kuin oman logonsa niillä väreillä, joilla ne tunnetaan? Saisiko noista palasista yhtään nätimpää?

  Yksi vaihtoehto on kieltäytyä osasta mainoksista. Ymmärrän sen, että siihen on iso kynnys. Varsinkin kun ottaa huomioon, että RKT:n tukea on tarkoitus, ja pienennetäänkin lähivuosina. RTK:ssa on mahdollisesti edessä YT-neuvotteluja jne. Ajat ovat kovat.

  Ratkaisuna voisi olla, että etsitään isompia kumppaneita, jotka maksaisivat enemmän ja jäällä olisi enemmän saman värimaailman mainoksia ja vähemmän erilaisia mainoksia. Sitä varten on olemassa Vesalainen.
   
 3. burntarm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Jos NelonenPro:n ja Ruudun mainokset maalin sisässä lasketaan, mainoksia on 24.
  Keskiympyräänkin on saatu kaksi eri mainostajaa.
  Sakkoja perkele.

  On tuo kyllä ruma, vaikka rahaahan siitä saa.
   
 4. hjalmar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
  Totta. Onhan tuo aivan järkyttävän näköinen jääkenttä. Mainoksia on liikaa ja vieläpä pari isoa tummaa mainosta, joten kiekkoa ei helpolla niiden päältä näy. Rajala kusee kovaa ja korkealta oman joukkueensa ja Lukon kannattajien niskaan. Voisikohan Liiga puuttua tähän jotenkin?
   
 5. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Onhan tuo kenttä melkoisen karmea tilkkutäkki, ainakin kuvien perusteella värit ovat aivan liian räikeitä ja kiekon erottaminen sekamelskassa voi olla silmille rasittavaa, niin katsojille kuin pelaajillekin. Mutta eiköhän nuo mainokset saada hiukan himmeneen, kun jäätä vielä vahvistetaan.

  Rajalan kusemista omiensa päälle täytyy olla erimieltä, kuten Kiekkoareenassakin toimittaja Eetu Setäsen jutussa kerrotaan. On ihan faktaa, mitä tapahtuisi jos mainokset vähenisi tai poistettaisiin. Pääsylipun hinnat kohoaisivat roimasti ja liigakiekkoa tuskin Raumalla pelattaisi ollenkaan.

  Eivät nuo jäämainokset haittaa liikaa, jos tosiaan saadaan ne sopivasti haalistumaan, sillä varsinkin yhdellä B-pisteen ympyrässä oli niin tumma sävyä, että kiekkoa on helkkarin vaikea siitä erottaa.

  No, ootellaan ja kattellaan kun päästään livenä paikan päälle.
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2014 klo 21.14
 6. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Vähän vedetty mutkia suoraksi tuossa jutussa. Ensinnäkin kukaan tuskin unelmoi, että jää olisi tyhjä mainoksista. Toiseksi ei tuollaista johtopäätöstä voi vetää, että jäämainokset = liigapaikka. Siitä välistä löytyy aika paljon harmaata ja erilaisia vaihtoehtoja. Sponsori - ja yhteistyökuviossa on paljon muutakin kun jäähän myytävät mainokset mitkä ei varmasti ole 2 miljoonaa euroa.

  Niin kauan kuin mitään poikkeavaa ajattelua tai edes kompromisseja ei mietitä niin lopputulos on tuo.

  Eikä se poista faktaa, että onhan jää saatanan ruma.
   
 7. senilix Jäsen

  Ja aina löytyy kitisijöitä ja valittajia:)

  Kun jää tuosta vähän paksunee niin ei se paljoa viime kaudesta poikkea.
   
 8. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Lainaus:

  Ja hyvä niin. Kertoo, että asioista välitetään. Näin siinä varmasti tulee käymään.
   
 9. Walton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1963:n puusilmät.
  Lainaus:
  Juuri näin. Nythän on katsottu kuvia jossa näkyy juuri paikalleen mallatut mainokset joiden päällä ei ole yhtään jäätä. Tottakai nuo näyttävät kamalalta. Viikon päästä kun noiden päällä on kunnon kerros jäätä, mainokset "haalistuvat" ja jään "väri" ottaa vallan kaukalossa, ei eroa viime kauteen juurikaan enää huomaa.
   
 10. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Tassa kuva perjantain vastustajan kotihallin jaasta

  Tuohon verrattuna lukon kotijaa on melkein taideteos!
   
 11. hjalmar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
  En minäkään sanonut, että toinen vaihtoehto olisi, ettei jäämainoksia ollenkaan. Kyllä me se tajutaan mitä varten ne siellä on, mutta rajansa kaikella, Rajala. Nyt mentiin liian pitkälle ja sitä paitsi kaksi isoa tummansävyistä mainosta. Maalataanko kiekko Rauman peleissä oranssiksi vai otetaanko se yhtenä kesänä Pitsissä koekäytössä ollut vilkkukiekko takaisin?
   
 12. hokkikokki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Ymmärrän jäämainokset kyllä, mutta en niitä kaipaa. Kyllä niissä toivoisin kuitenkin otettavan huomioon pelin seuraaminen ja yleisön viihtyminen. Toki peliäkään ei ole pelattu ja kokemuksia odotetaan ja erityisesti kaipaisin joskus kassarina pelanneiden mielipuolia asiaan.

  Haastaisin kuitenkin ihan perusasioita miettimään. Miksi värit kiekkokentässä on juuri valikoituneet aikojen saatossa noin? Ei jää luonnossa ole valkoista, miksi sitten lattia kuitenkin maalataan valkoiseksi? Miksei viivat ole mustia? Miksei käytetä jääpallossa käytettäviä värillisiä palloja? Miltä näyttää musta kiekko tummaa sinistä taustaa vasten, tai ihan lähes mustalla pinnalla? Tai miksei käytetä muun värisiä kiekkoja kuin mustia, kuten jääpallossa. Kaukalopalloa en ole koskaan käynyt seuraamassa, mutta eikös siinä käytetä sinistä palloa? Jos näin, niin miksei siinä käytetä punaista kuten jääpallossa?

  Kun harjoitushalli aikanaan saatiin valmiiksi ei siinä ollut valkoista pintaa. Pintaa tuolloin ei ensiksi haluttu maalata valkoiseksi, sillä pohjana oleva asfaltti oli tarkoitettu vettä läpäiseväksi ja pelättiin, että maalaamalla pinta menee tukkoon. Ensimmäisen vuoden käyttökokemuksien perusteella kuitenkin päätettiin lattia maalata valkoiseksi, sillä halli oli todella pimeä ja kiekkoa ei tahtonut erottaa. Koska kuitenkin pelättiin, että maali tukkii asfaltin veden läpäisykyvyn, maalaus tehtiin hyvin köykäisellä vedoksella. Siinä sitä vierähti päivä pari kun olin sitä maalaamassa kesäkossina kaupungin palkkalistoilla.

  Sitten minä itse lähdin maalimaa kiertämään kunnes palasin kotikonnuille kohta kymmen vuotta sitten. Nyt harjoitushallin lattia on maalattu täysin valkoiseksi. Pohja on mielestäni edelleen kokonaan asfalttia. Miksi tuo maalattiin totaalisesti valkoiseksi? Jotta viivat näkyisivät kunnolla? Käyttäjät varmaan osaisivat vastata tähän, miksei edes vaalea pinta riittänyt, vaan piti maalata täysin valkoiseksi.
   
 13. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Jos haukuttiin Kärppien kaukaloa viime kauden alla niin Lukko löi kyllä pohjat siihen keskusteluun nyt. Järkyttävän näköinen noissa kuvissa.

  Totuus lienee kuitenkin se, että nuokin mainokset tulevat haalistumaan kauden mittaan kun jäätä kertyy enemmän mainosten päälle. On nuo silti niin värikkäitä ja isoja mainoksia että tulevat kyllä erottumaan jatkossakin.

  Mainospaikkojen määrähän on rajoitettu Liigan toimesta mutta siitä ei ole ilmeisesti puhuttu mitään kuinka isoja mainokset saavat olla. Aloitusympyrät on tietenkin jo viivojen avulla rajattu mutta erityisesti nuo siniviivojen vieressä olevat mainokset näyttävät Lukolla olevan hirvittävän isoja.
   
 14. Madfexx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko (Tampereen paikallisosasto)
  Ei minullakaan ole sinällään mitään jäämainoksia vastaan, sillä ovathan ne elintärkeä tulonlähde joukkueelle. Siitä huolimatta mainokset pitäisi mielestäni toteuttaa sillä tavoin asiallisesti, etteivät ne häiritse peliä niin pelaajien kuin katsojienkaan osalta. Olen suorastaan yllättynyt, että tuollaiset tummapohjaiset P-pistemainokset ovat yleensäkään sallittuja, sillä kiekkohan hukkuu niihin kuin mustaan aukkoon. Toivottavasti värit tosiaan haalenevat kauden mittaan, kuten muutama täällä onkin jo kommentoinut.
   
 15. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  En ole muiden hallien jäämainoksista kovin hyvin perillä, mutta kyllä tuo Kuopion jää on melko värikkääksi myöskin saatu. Telkkarista katson juuri, muuten en tietäisi tätäkään. Ei nyt ihan niin kirjavaksi kuin Äijänsuon jää, mutta mainoksia täynnä sekin on. Eikä näy KalPan logoakaan jäässä, niinkuin ei ole Äijänsuollakaan Lukon logoa kun ei ollut tilaa keskialueen pienentämisen takia.
   
 16. senilix Jäsen

  Ihan samat jäämainospaikat Kuopiossa on myyty kuin Raumallakin. Tai itse asiassa yksi paikka on jäänyt myymättä, siitä Osuuspankin ja siniviivan välistä. Ja varmaan näin tulee olemaan muissakin halleissa, ainakin useimmissa.

  Mutta pääasia on, että valitetaan.
   
 17. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Lainaus:
  Kuopiossa on toisen maalin takaakin kokonaan keltainen ja huomasin sen vasta 2. erässä. Ei tuo musta keskiympyräkään mitenkään ole haitannut. Ei niihin mainoksiin kiinnitä juuri lainkaan huomiota pelin aikana.
   
 18. senilix Jäsen

  Tuosta Kuopion jäästä näkyy hienosti, miten paljon hyökkäys/puolustusalue suureni. Vanha siniviiva on maalattu peittoon selvästi valkoisemmalla kuin muu jää.
   
 19. -RTK- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ainoat sinikeltaiset
  Lainaus:
  No kehuako tuota Äijänsuon jäätä pitäisi? Onhan se nyt ihan käsittämättömän ruma.

  Ja ei tarvitse heittää ns. Rajala-argumenttia siitä kuinka mainokseton jää tulisi kalliiksi. En kaipaa mainoksetonta jäätä, kaipaan vain sitä että tuossa käytettäisiin jotain järkeä. Eli ei kaikki ole suoraan on/off, paitsi ehkä Timotein todellisuudessa.
   
 20. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Lainaus:

  Joku valittaa mainoksista, joku valittaa oluen hinnasta ja joku valittaa kuinka ulkoa ostetaan vain puukätisiä koohottajia. Valituksen määrä on vakio.
   
 21. senilix Jäsen

  Lainaus:
  Totta. Onhan se ruma. Mutta nyt järki käteen näissä valituksissa. Mainokset ovat luonnollisesti mainostajien värisiä ja muotoisia. Ja ei niitä sponsoreita ole jonossa määräänsä enempää.

  Olisihan se hienoa, jos Lukko pääsisi valitsemaan suuresta joukosta esteettisesti sopivimmat ja kauneimmat. Ja voisi sanoa muille, että ei kiitos.

  Kuten tuolla aikaisemmin kirjoitin, KalPalla on jäänyt yksi paikka tyhjäksi.

  Ja lopuksi. Tuo on ollut joka kausi yhtä ruma. Nyt vaan joku sattui aloittamaan kitinän.
   
 22. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Sehän on yksi luonnonlaki ja perustotuus, että raumalaisen jääkiekon ympärillä on aina joku "kriisi" päällä. Kaljan hinta, ostojoukkue, tai jäämainokset, hyökkäyssuunta jne. Onneksi on netti ja Jatkoaika, niin pääsee sinne kippaamaan likasangon säännöllisin väliajoin.

  Samanlaista tilkkutäkkiä se kaukalo on ollut jo pari vuosikymmentä, mutta nyt tuoreet värit uudella jäällä vain herättivät enemmän huomiota. Kyllä ne siitä tosiaan haalistuvat kun uutta pintaa vielä ajetaan päälle. .
   
 23. -RTK- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ainoat sinikeltaiset
  Lainaus:
  En jaa tätä näkemystä. Eihän se valitus koskaan lopu, mutta varmasti vähentyisi jos Lukon johdossa toimittaisiin kaikilla osa-alueilla niin kuin vakavasti otettavan organisaation kuuluu.

  Lainaus:
  Kieltäydyn uskomasta ettei noihin pystyisi vähääkään vaikuttamaan. Ja tarviitseeko Lukko tosiaan kaikki 22 mainosta? Niin, ja oma lukunsa on tietenkin nuo mustat p-pisteiden mainokset. Joo-o, haalenee se varmaan tuosta kun jää lyödään päälle mutta ei minun järkeeni siltikään mahdu että puolustusalueelle (ja tietenkin vastavuoroisesti hyökkäysalueelle, hassuttelijoille tiedoksi) lyödään iso mainos joka on värimaailmaltaan tuollainen. Malliesimerkki siitä kuinka ei ole ajateltu mitään muuta kuin sitä, miten saadaan tuotot maksimoitua.

  Lainaus:
  Tässä nyt ole taaskaan mitään vitun kriisiä. Ja kyllä, huomasin heittomerkkisi. Epäkohta (ainakin minun mielestäni), johon otin, ja johon moni muukin on ottanut kantaa. Ei liity mitenkään mihinkään hyökkäyssuuntiin tai kaljan hintoihin. On tässä tullut annettua Lukolle positiivistakin palautetta, silloin kun on ollut aihetta.
   
 24. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Lainaus:

  Kyllä kyllä. Joillain osa-alueilla toiminta on vielä kaukana ideaalista. Mainoksista voisi ottaa mallia esim. Bluesin vastaavista ja heidän kirjatuista periaatteistaan koskien mainoksia.

  Lähinnä tuo oli kuitti nimim. senilixin valitus-kritiikille. Pata kattilaa soimaa jne.
   
 25. senilix Jäsen

  Lainaus:
  Pientä yhteenvetoa näiden palstojen totuuksista:
  - paidoissa on liikaa mainoksia ja ne ovat rumia
  - jäässä on liikaa mainoksia ja ne ovat rumia
  - videotaululla on liikaa mainoksia
  - liput ovat liian kalliita
  - kalja on liian kallista
  - fanituotteet ovat liian kalliita ja enimmäkseen rumia
  - laitamainokset näemme vasta Ässä-pelissä, mutta luultavasti joku valittaa niistäkin

  Ja kyllä. Lukko pystyy vaikuttamaan näihin kaikkiin. Tuloksena olisi tulojen väheneminen, joka pitäisi kompensoida jotenkin. Joko budjettia pienentämällä tai konserniavustusta kasvattamalla. Ja minä olen antanut itseni ymmärtää, että konserniavustusta pyritään pienentämään.

  Olen sitä mieltä, että Lukko tarvitsee kaiken sen rahan, jonka se pystyy keräämään. Siitäkin huolimatta, että se häiritsee esimerkiksi palstaveli RTK:n esteettistä silmää.

  Tähän liittyen. Täällähän myös valitettiin tuosta Engelbert Strauss Sportswear'n punaisesta hihamainoksesta. On ilmeisesti CHL:n pääsponsoreita. Näin se juuri menee. Kun joku haluaa sponsoroida jotakin ja haluaa nimensä näkyviin, se haluaa sen näkyviin juuri omalla värillään ja logollaan. Ei niin, että sitä ei tunnista ja että se erottuu mahdollisimman vähän. Tämä ei suoraan liittynyt Lukon rahanhankintaan, aiheeseen kylläkin.