Hannes Björninen – taistelun ruumiillistuma

  • 46 290
  • 214

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Björninen on noussut kertaheitolla yhdeksi meikäläisen suosikkipelaajista Jokerijoukkueessa.

Hän on mielestäni myös hyvä esimerkki siitä, että pelaaja voi tuntua ”omalta”, vaikka ei ole Jokereiden kasvatti.

Harjoituspeleistä alkaen Björnisestä on näkynyt erittäin hyvä peli-ilme ja tahtotila. Ne harvoin katoavat yhtäkkiä, koska ovat pitkälle sisäsyntyisiä ja liittyvät pelaajan luonteeseen.

Toivottavasti Björninen säästyy pahoilta loukkaantumisilta. Hänen energisellä ja intohimoisella pelitavallaan loukkaantumiset ovat todennäköisempiä kuin kananmunat kainalossa pelatessa. Jos pelaajalle tulee urallaan vakavia loukkaantumisia, niin siinä eivät luonnollisesti peli-ilme, tahtotila yms. paljon auta pelaamisen ”perustan” ollessa rikki, pahimmillaan ikuisesti.

Minun mielestäni erinomainen pelaajahankinta Kurrilta ja Vuoriselta.

Björninen oli ainakin Pelikaaneissa aikamoinen teräsmies, joten lupaa hyvää. Jollakin kaudella tuntui, että kun muut olivat Jari Litmasia, niin Björninen sai kaiken maailman jukkapeltoloilta hyppytaklauksia ilman mitään vaikutusta mihinkään. Nauttikaa!
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Björninen oli ainakin Pelikaaneissa aikamoinen teräsmies, joten lupaa hyvää. Jollakin kaudella tuntui, että kun muut olivat Jari Litmasia, niin Björninen sai kaiken maailman jukkapeltoloilta hyppytaklauksia ilman mitään vaikutusta mihinkään. Nauttikaa!
Tervetuloa nauttimaan meidän kanssamme ja Pelicans-paidat päälle!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aave

Vahamestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit sekä suomalaiset änärissä
Onkohan luistelun kanssa tehty töitä kesällä, kun luisteluhan näyttää hyvältä verrattuna mm-kisoihin 'täi tervassa'-moodiin
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Voisi koittaa ykkösen keskellä sen jälkeen kun Jensen palaa. Ei tee mistään, mutta voisi tehdä Jensenille tiloja joista tämä voi paiskoa Brianin tikkareita pömpeliin.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Mahtava peli tänäänkin yhdeltä ehdottomista Jokerisuosikeistani.

#42 ei kuvia kumarra vaan tekee parhaansa vaihdosta toiseen. Hänen pelaamisensa ei rajoitu ainoastaan voitettuihin aloituksiin vaan on kokonaisvaltaista ulottuen tasakentällisin, yli- ja alivoimalla pelaamiseen.

Björnisellä on harvinaisen hyvä työmoraali. Lisäksi hänestä näkyy kauas, miten paljon hän nauttii pelaamisesta, työstään. Nautinto ja ilo tarttuu myös katsojiin, joilla on mahdollisuus katsoa hänen pelaamistaan.
 
On kyllä hyvä pelaaja. Kauden alkuun toistaiseksi 29 aloitusta enemmän kuin toiseksi eniten ottaneella Kossilalla. Aloitusprosentti vaatimaton 62, haha.

Jotenkin niin typerää, että Liigasta roudataan meille jätkä neloseen ja se näyttäisi nyt toimivan parhaiten ykkösessä O'Neillin kanssa. Mutta niin vain ne kemiat on tärkeitä juttuja.

Ei vaan. Niin kauan, kun Jokereissa luodaan tän jätkän ympärille nelonen, niin Jokereissa on asiat hyvin. Katsellaan niitä pudotuspelejä kohti vain.
 

Buster

Jäsen
Jonkunlaista kemian tynkää on välähdellyt O'Neillin kanssa ja olisi kieltämättä ihan mielenkiintoinen kokeilu jossain vaiheessa. Norman olisi sitten se toinen vaihtoehto. Mutta kun muilla kahdella vitjalla menee ihan mukavasti, niin Schroeder jatkamaan vapaamatkustustaan Björnisen tilalle neloseen ei kuulosta hyvältä oikein kenenkään kannalta. Ennemmin katsomoon itsetutkiskelua harrastamaan, mutta kynnys on iso kun senttereitä on vaan neljä.

Toisaalta Björninen vaikuttaa niin mukavalta sentteriltä koko kentällä olevan muun nelikon kannalta, että se nyt vaan tekee ketjusta kuin ketjusta ja pelaajasta kuin pelaajasta aina vähän paremman. On hienoa katsella fiksua, rohkeaa ja periksiantamatonta pelaajaa. Jotenkin erityisen hienoa joukkueen kannalta, että nelosketjussakin on tuollainen pelimies, jolla on piilohyvät kädet ja haastaa paikan tullen.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Oli taas eilen jatkoajan lopussa hieno osoitus Björnisen aloituskyvystä. Ylivoima jatkoajan loppuun ja neljä sekuntia kellossa. Niin vain kaivaa aloituksen 100-0 ja levityksen kautta Jensenille hyvä paikka vielä. Eikä ollut muuten ensimmäinen kerta. Eikä viimeinen. Hienoa että löytyy erikoisosaamista.

Björnisellä oli muuten eilen heikompi voittoprosentti aloituksissa kun Normanilla joka aloitti eilen eniten. Normanilla oli yli 66 ja Björnisellä vähän yli 64. Nellillä oli 80, mutta aloitti vain kuusi kertaa.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvin toi Björninen vetää, muutaman kerran osui kyllä silmään, että luistimilla on valitettavan hidas mutta näköjään paikkaa tuota puutetta taistelulla, ennakoinnilla ja hyvällä sijoittumisella.

Nauratti joku tilanne kolmannessa erässä kun ajoi maalille niin joku vastustajan pakki siinä tsiigasi siihen tyyliin että "lähde nyt amispelle vaihtoon!".

Hyvä Björninen!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Sinänsä mä suhtaudun positiivisesti Björniseen. Kyllä, mies on vajavaisen liikkeen takia riski, muun väittäminen olisi mielestäni puusilmäisyyttä. Mutta mun mielestä tämä kortti on todellakin sen riskin arvoinen: upside on kova, taustatekijät kunnossa, sekä potentiaalia että varmasti tahtoa edetä urallaan ja ikään nähden huomattava johtajakokemus ovat kovaa valuuttaa.

Tuollaista tuli kirjoiteltua ennen onnistuneita MM-kisoja. NHL:ssä junnuille annetaan 9 matsia aikaa näyttää ja voivat vielä sen jälkeen lähettää takaisin junnuihin polttamatta sopparivuotta, joten oliskos tämä 9 matsin rajapyykki sopiva välikatsaukselle?

130 aloitusta ja 62,3%. Vaikka suhtautuisi KHL:n tilastoihin pienellä varauksella, minä ainakin suhtaudun, toi aloitusympyrän dominointi on helppo omin silmin havaita. 81 voittoa siis kairannut, siinä missä 50% aloitusvoittojen määrällä vastaava luku olisi 65. Tuo pari "ylimääräistä" voittoa per matsi alkaa jo näkyä pitkässä juoksussa, toisin kuin joku 55% vs 50%.

2+3. Vähän reilu 0,5PPG ja voi seuraavan matsin jälkeen olla tasan 0,5PPG. Pistetavoitteita en itse uskaltanut asettaa ja Björnisen roolin huomioiden on vaikea arvioida onko toi paljon, vähän vai sopivasti. Maalipaikkoja olisi ollut ainakin tehdä pari enemmän, mutta kukapa viime matsien Jenseniä lukuunottamatta viimeistelisi paremmin.

Johtajakokemus mielestäni näkyy siinä, että ihan ensimmäisestä treenimatsista joukkueen yksi nuorimmista jätkistä oli neuvomassa kirjaimet rinnassa pelaavia pelaavia miten asettua aloituksissa. Kun se noin 2,5 metrinen hymytön venäläispakki ottaa katsekontaktin, Björninen ei luiki piiloon. Kun jatkoerää on jäljellä nelisen sekkaa ja aloitus vastustajan päästä, toi jätkä kairaa siitä 100-0 voiton ja sitä kautta vielä maalipaikan. Faneille näkyvän perusteella toi on ensimmäisestä päivästä lähtien tullut tuonne olemaan Hannes Björninen ihan itse, ei mitä muut olettavat, haluavat tai tahtovat hänen olevan. Kuvalle ei kumarra, Ketään ei pelkää ja kertoo kokeneemmalle mitä tulee tapahtuvan.

Eihän toi luistelu kaunista ole tai erotu positiivisesti, mutta mielestäni homma näyttää selvästi pelkäämääni paremmalta. Mun mielestä toi liike näyttää siltä, että selkeä kehityskohde on spotattavissa, mutta se ei estä pelaamasta joukkuetta hyödyttävää peliä. Ja jos toi liike tosta paranee selkeästi, niin jatkosoppari meille on kyllä epätodennäköinen. Aika täydellinen jokaiseen paikkaan sopiva höylä olisi kyseessä.

Erityiskiitos vielä taisteluasenteesta. Toi näyttää siltä, että ihan oikeasti kiinnostaa pistää kaikki ja vielä pari napsua päälle jäällä. Toi näyttää siltä, että kesällä on tehty duunia ja nyt kaukalossa ei nöyristellä. Kun tiedostaa kyvyt, puutteet ja mitä näitä nyt on, niin siinä Björninen on joukkueen kärkeä. Iso plussa viiksistä kanssa.

Yhdeksän matsia siis takana. Jos sarja olisi NHL ja näytöt junnulta suhteessa samat, en lähettäisi enää junnuihin. Loistava haku.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvin on Björninen vetänyt. Oikeastaan ainoa pelko on että miten kaveri jaksaa läpi pitkän kauden kun koko ajan vetää sata lasissa. Ymmärtääkö Hanu himmailla hiukan välillä ettei ole jo marraskuussa ihan hapoilla. Ja malttaako Marjamäki koskaan lepuuttaa kaveria?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tän kaverin piti olla hidas. Mun silmään ei oo paistanut, että olisi nopeuden puolesta pulassa ja sehän riittää.
 
Tän kaverin piti olla hidas. Mun silmään ei oo paistanut, että olisi nopeuden puolesta pulassa ja sehän riittää.

Eräs valmentaja puhui juuri twitterissä, että sentteripelissä nopeus ei ole kaikki kaikessa. Hitaampi kaveri osaa hyvällä älyllä sekä syöttötaidolla rytmittää peliä ja olla sitä kautta nopea.

Kohta Björninen on oikeasti Jokereiden ykköskentässä vaikka neloseen hankittiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EP34

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Björnisestä on nousemassa ihan helkkarin tärkeä pelaaja Jokereille! Tän äijän voi laittaa kentälle milloin vain, ja aina saa vähintään sen odotetun tason, mutta useimmiten aika paljon enemmänkin. Ihan kurko äijä noiden viiksiensä kanssa!
Kohta on yksinkertaisesti pakko kokeilla ylempänä. Itse veikkasin joskus, että pelaa 20-30 peliä ja nousee hierarkiassa Normanin ohi. Ei Normanissakaan vikaa ole, mutta tuloksen maksimoinnin kannalta Björninen pitäisi heittää jo Normanin tilalle.

Pientä vertailua:

Norman 11 peliä. 16:10 minuuttia peliaikaa per peli. 2+2=4 tehot ja aloitus% 54.3

Björninen 11 peliä. 15:39 minuuttia peliaikaa per peli. 3+4=7 tehot ja aloitus% 64.3
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viikset on kyllä ollut yksi tämän erinomaisen alkukauden yksi tärkeimmistä kapellimestareista. Todella hyvää peliä. Viikset Olympialaisiin?
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Kohta on yksinkertaisesti pakko kokeilla ylempänä. Itse veikkasin joskus, että pelaa 20-30 peliä ja nousee hierarkiassa Normanin ohi. Ei Normanissakaan vikaa ole, mutta tuloksen maksimoinnin kannalta Björninen pitäisi heittää jo Normanin tilalle.

Pientä vertailua:

Norman 11 peliä. 16:10 minuuttia peliaikaa per peli. 2+2=4 tehot ja aloitus% 54.3

Björninen 11 peliä. 15:39 minuuttia peliaikaa per peli. 3+4=7 tehot ja aloitus% 64.3

Ei tuota Normanin ketjua ainakaan kannata rikkoa. Toimii hyvin. Björninen Nellin kanssa pelaamaan. Schroeder on kohta nelosen keskellä kun Kossila palaa :D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös