Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 979 377
  • 81 131

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Vuosi siihenkin tarvittiin aikaa ennen kuin oikeuskansleri sai sanottua, että Suomi ei ollut valmis pandemiaan.


On jotenkin käsittämätöntä, ettei asioita ole pystytty muuttamaan sitten pandemian alun. Vieläkin vaan tapellaan, onko oikeutta rajoittaa vai ei. Viimeisen kädenväännön vei AVI.


Näin maallikkona on pakko todeta, että täydellistä amatöörien puuhastelua koko homma. On vain kahden metrin päässä oleva käsidesipullo, joka on suojattu kasvomaskilla. Huoh!
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaaha Aamulehdessä "
Suomessa siirryttiin maanantaina poikkeusoloihin. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on ohjeistanut sairaanhoitopiirejä alkuviikosta saapuneella uudella ohjekirjeellä.


Uusien ohjeiden mukaan epidemian leviämisvaiheen toimenpiteet tulee ottaa käyttöön kunkin alueen epidemiologisista tunnusluvuista riippumatta."

"Sanna" sitten laittanut paimenkirjettä, näin saataneen niskoitteleva Pirkanmaa ruotuun.


Linkki juttuun.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Kieltämättä. Valitettavasti tuntuu siltä, että mikään tarvittava laki ei vältttämättä ehdi voimaan tämän pandemian aikana.

No, tulee niitä seuraaviakin...
Ehtiihän sitä myöhemminkin. Aikamoinen sotku tulee tästä ravintoloiden sulkemisestakin, varmasti mukavaa olla yrittäjä, kun päivämäärät vaihtuvat jatkuvasti. Valmistaudu siinä sitten.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos tuo koulujen ja päiväkotien altistumisilmoittelu kestää sen toista viikkoa, niin onhan siinä isot riskinsä että hyvin ehtii levitä jo eteenkin päin. Kuitenkin vissiin tyypillistä on että suoraan ko.laitoksesta saadaan tietoa jaettua jo vanhemmille nopeammin? Ainakin meille tuli pk:sta tietoa sähköpostilla nopeasti, tosin oma muksu sattui tuolloin olemaan vapaapäivällä muutenkin kun altistumista oli tullut.

Mitenhän muuten pk-seudulla on tilanne tällä hetkellä sen suhteen, että ovatko perheen pienet jo omaehtoisesti kotona vanhempien kanssa viime kevään tyyliin vai ovatko kaikki vielä kouluissa ja päiväkodeissa loman jälkeen?

Kenellä työssä käyvällä on mahdollisuus ottaa lapset omaehtoisesti kotiin päiväkodeista? Vuosi sitten työnantajilta löytyi ymmärrystä poikkeustilanteeseen, mutta vaikea uskoa, että nyt työnantajat olisivat antamassa joustoa vaan sen takia, että jännittää lapsen vieminen päiväkotiin.

Mielestäni meillä vanhemmilla on nyt brittivariantti takia selkeä velvollisuus testauttaa lapset pienistäkin oireista ja jos tulee positiivinen tulos niin samantien yhteys päiväkotiin/kouluun, koska kuntien jäljityksen varaan ei voi laskea.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tottakai meillä on näkemyseroja, jos keksit minulle näkemyksiä. Sangen epämieluisaa keskustelua tällainen, ja uskoakseni varsin tyypillistä vihervasemmistolaista maalittamista.

Oletuksesi toki voi osoittaa vääräksi monella mittarilla. Esimerkiksi sillä, ettei koronakriisin hallintaan ole otettu yksityisiä toimijoita mukaan. Tai vaikkapa sillä ettei rajojen yli tulevaa tautia ole pyritty kontrolloimaan. Vaihtoehto 2) todennäköisesti onkin totta.

Yhtäkaikki, jos mahdollisimman hyvä koronanhallinta vaatii toimia jotka ovat Suomen lakia vastaan ja mahdollistavat valtionjohdollisen propagandan niin mieluummin otan sitten vähän heikomman kriisinhallinnan.
Onhan tuokin aika perussuomalainen näkemys että kaikki eri mieltä olevat ovat vihervassareita. Jos nyt itse vaadit valtiota pitämään ihmisiä lukittuna johonkin tiettyyn tilaan jopa päivien ajan, niin pidän sinua vähän kommarina. Sinällään hallitus on noudattanut lakeja aika hyvin, vaikka monet täällä vaativat perustuslain muuttamista, jotta voidaan helpommin asettaa ihmisiä ulkonaliikkumiskieltoihin ja pakkokaranteeneihin vankilan uhalla. En tiedä mitä yksityisiä tahoja koronaviruksen torjuntaan olisi pitänyt ottaa mukaan, tai mitä ne olisivat tehneet.
 
F

Flonaldo

Ovat halvempia, saadaan nopeammin paikalle. Mikä siinä nyt kismittää niin paljon jos sinne otetaan Puolustusvoimien henkilökuntaa? Ja jos nyt vielä ovat terveydenhuoltopuolelta? Kestää monnin verroin kauemmin alkaa tuota Mehiläisen porukkaa tuonne raahaamaan? Tietysti jos elää käsityksessä, että Puolustusvoimat ovat yhtäkuin nenää kaivava tykkimies niin kai tuo ylimielinen valitus sitten on aiheellista.
Tämä ongelma nousi ensi kertaa tosissaan esille syksyllä Vaasassa. Siitä on nyt puoli vuotta aikaa. Valtio on toki jo osoittanut, että vuosikaan ei ole riittävä aika mihinkään, mutta sama tuntuu toteutuvan myös kuntahallinnossa. Puoli vuotta on minun mielestäni riittävä aika tuoda ihmiset vaikka kuusta.

Rahaa palaa joka päivä miljoonia ja miljoonia. Jos nyt Mehiläiselle maksetaan kuus hunttia per hoitsu per päivä, niin aivan sama tässä konkurssissa. HUS:n hankintoja on kritisoitu kovin sanoin ja syyllistetty vähän kaikesta. HUS kuitenkin hankki perkeleesti testaamiskapasiteettia, oli liikkeissään nopea ja sen seurauksena testauksen kapasiteetti on riittänyt enemmän kuin hyvin HUS-alueella ja tulokset tuleva nopeasti.

Ihan hyvä, jos nyt vaikka Tilkasta on sinne jengiä roudattu. Kunhan vaan homma toimii. Mutta miten helvetissä tähän tilanteeseen on päädytty, missä armeijalta joudutaan pyytämään virka-apua... sitä tässä kummastelen. Jos ennen mitään pandemiaa olisi ihan kuka vaan pistänyt suunnitelmia paperille miten jäljitykseen saadaan riittävästi resursseja, minusta tuntuu, että "armeijalta hätätilanteen virka-apua" olisi sillä listalla ollut jossain keinovalikoiman sijalla 48.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulle itselleni tulee mieleen lähes kaikesta Suomen terveydenhuoltoon liittyvästä, että työt on yksinkertaisesti huonosti organisoitu ja johtaminen on huonoa.

Pohjimmiltaan tossa jäljityksessäkin on kysymys vain ja ainoastaan siitä, että printataan listat ulos, jaetaan soitettavat, kirjataan kysyttävät tiedot ylös ja toimitetaan listat joillekin, jotka tekee niistä yhteenvedon ja nämä tekee tarvittavat toimeenpiteet (jakaa eteenpäin, kirjaa järjestelmiin, jne.). Nämä vaiheet toistetaan niin pitkään, että tarvittava data on kasassa. Työt pitää jakaa niin, että yksinkertaisimmat yksilöt tekee sellaisia hommia, missä ei tarvitse miettiä muuta kuin tehtävää duunia. Asiakasrajapintaan laitetaan sellaiset ihmiset, jotka osaavat soveltaa ja kysyä oikeat lisäkysymykset, jos tarvetta. Sitä kaikkein vittumaisinta tyyppiä ei kannata laittaa soittamaan, koska ihmiset eivät jaksa asioida nuivien ihmisten kanssa ja tällöin tietoja jää kertomatta.

Ei tää oikeasti voi olla niin vaikeaa.

Kirjoitin lainaamani tekstin lokakuun 6. vuonna 2020. Ja edelleen painimme näiden jäljitykseen liittyvien asioiden kanssa. Uskomatonta. Jo siinä vaiheessa, kun jäljityksessä kesti kaksi päivää, olisi pitänyt ryhtyä välittömiin toimenpiteisiin lisäapujen hankkimiseksi viipymättä. Nyt esim. Helsingissä omien kokemusteni perusteella kaupungin puolesta on oltu yhteydessä 8-12 päivän kuluttua.

Vinkkinä myös siihen, että ihmiset vastaisivat näihin jäljittäjien puheluihin, pitäisi toistaa, että mikäli itselle tuntemattomasta numerosta tulee soitto, niihin pitää nyt vastata silläkin uhalla, että siellä olisi puhelinmyyjä. Ei ole iso uhraus ihmisiltä. Vieläkin on ihmisiä, jotka eivät ole ihan kartalla kaikesta (kuten mitä tarkoittaa esim. karanteeni tai altistuminen), joten näitä asioita pitää toistaa ja toistaa ja toistaa.

Nyt Suomessa ollaan myöhässä ihan kaikesta. Tai no, voisihan asiat olla vieläkin huonommin, mutta kyllä tämä nyt silti pieneltä epäonnistumiselta tuntuu, kun edellytyksiä olisi ollut melko helposti parempaankin. Kaikki tarvittavat asetukset, anomukset, pullakahvikokoukset ja muut olisi pitänyt hoitaa niin, että ollaan heti valmiita toimimaan, kun kaikki päätettävät asiat ovat lainopillisesti selviä tai käyneet tarvittavat välivaiheet läpi. Siis ennakoida. Vaikeita ja kovia päätöksiä, mutta nyt ne samat päätökset on jouduttu tekemään, kun paskat on jo housuissa. Mä en tajua, ettei tämä hallitus kyennyt tämän paremmin suojelemaan oman maansa kansalaisia ulkomailta tulevalta uhalta. Kummasti niitä tiukempia päätöksiä on nyt sitten kuitenkin kyetty tekemään, aivan vitusti liian myöhään.

Aina löytyy ihmisiä, jotka vastustavat kaikkea, melkein kaikkea ja tosi monia asioita ja ovat hyvin, hyvin, hyvin vihaisia, kun heidän elämäänsä puututaan. Valtiojohdossa pitää olla edes yksi sellainen uskottava henkilö, jonka auktoriteetti riittää sanomaan, että me teemme nämä toimenpiteet juuri nyt, jonkun mielestä aivan liian varhain, vaikka pahalta tuntuu, koska se on ainoa keino suojella tätä maata ja me uskomme siihen, että toimenpiteet riittävän varhaisessa vaiheessa mahdollistavat meille paremman kevään ja yrityksille nykyistä enemmän vapauksia. Pitäisi puhua ihmiseltä ihmiselle, ei toistella tyhjää jargonia virkamiehenä. Joo, ymmärrän kyllä, että poliitikot ovat hirveän paljon tärkeämpiä kuin peruspertsa ja on tärkeä puhua yleiskieltä, mutta samalla he jäävät todella kaukaisiksi. Väitän, että jos Sauli Niinistö sanoisi, että nyt turvat kiinni ja ne maskit päähän, koska kaikki muu on dorkaa ja lapsellista, 25000 ihmistä suuttuisi verisesti, mutta 24999 näistä ihmisistä laittaisi sen maskin, koska pressa vetää muuten pataan. Noin niin kuin vertauskuvallisesti. En ymmärrä, mikseivät pääministeri ja presidentti olisi voineet pitää vaikka yhteisen puheen tai tiekkarin, jotta kukaan ei astu kenenkään varpaille, riko protokollaa ja jotta asia menisi mahdollisimman monen änkyrän jakeluun. Kansaan menevään jutustelua aiheesta niin, että kaikki näkisivät, että mahdolliset poliittiset eriävät mielipiteet on siirretty syrjään, koska se on tämän maan ja sen asukkaiden etu. Mutta ei, nyt on käynyt melkein päinvastoin.

Mutta kaikki palaa jälleen kerran viestintään ja johtamiseen. Ne kun vedät vihkoon, on ihan helvetin paljon hankalampaa saada helppojakaan asioita jakeluun, vaikeista puhumattakaan.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Raumalla meno vaan kovenee. Ei hyvältä vaikuta telakan touhu, noin kolmasosa työntekijöiden määrästä positiivisia.

Alihankintaketjutuksella on hyvät ja huonot puolensa. Tämä menee niiden huonojen laariin.

50 km etelään Valmetilla homma on pysynyt paremmin hyppysissä vaikka jengiä 2000 enemmän ja kansallisuuksia on vähintään yhtä monta kuin telakalla. Ei siellä duunaritkaan voi vetää noin vihkoon kun ei voida piiloutua jonkun epämääräisen verkoston taakse.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kenellä työssä käyvällä on mahdollisuus ottaa lapset omaehtoisesti kotiin päiväkodeista? Vuosi sitten työnantajilta löytyi ymmärrystä poikkeustilanteeseen, mutta vaikea uskoa, että nyt työnantajat olisivat antamassa joustoa vaan sen takia, että jännittää lapsen vieminen päiväkotiin.

Mielestäni meillä vanhemmilla on nyt brittivariantti takia selkeä velvollisuus testauttaa lapset pienistäkin oireista ja jos tulee positiivinen tulos niin samantien yhteys päiväkotiin/kouluun, koska kuntien jäljityksen varaan ei voi laskea.
Osalla on ja osalla ei, riippuen ihan siitä työn luonteesta. Ja tietty siitäkin että vieläkö ihmiset laajasti ovat etätöissä. Silläpä tuota mietinkin että mitenhän tällä hetkellä yleensäkin on tilanne. Oma työnantaja antoi juuri kuun vaihteessa tiukimmat ohjeistukset toistaiseksi koko korona-aikaa koskien, eli käytännössä toimistolle tai työmaille ei edes ole asiaa mennä ainakaan seuraavaan kuukauteen. Rakennusalallakin aletaan siis heräillä myös. :)

Laskeskelin että meidän perheessä on nyt käyty puikotettavana yhteensä kahdeksan kertaa, kun ollaan myös samoin ajateltu että pienistäkin oireista mennään. Ei tuota lapsille kyllä jatkuvasti viitsisi teetättää.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Osalla on ja osalla ei, riippuen ihan siitä työn luonteesta. Ja tietty siitäkin että vieläkö ihmiset laajasti ovat etätöissä. Silläpä tuota mietinkin että mitenhän tällä hetkellä yleensäkin on tilanne. Oma työnantaja antoi juuri kuun vaihteessa tiukimmat ohjeistukset toistaiseksi koko korona-aikaa koskien, eli käytännössä toimistolle tai työmaille ei edes ole asiaa mennä ainakaan seuraavaan kuukauteen. Rakennusalallakin aletaan siis heräillä myös. :)

Laskeskelin että meidän perheessä on nyt käyty puikotettavana yhteensä kahdeksan kertaa, kun ollaan myös samoin ajateltu että pienistäkin oireista mennään. Ei tuota lapsille kyllä jatkuvasti viitsisi teetättää.

Joo itsellä tuli 1.3 vuosi täyteen tätä etäilyä ja vaimo myös tehnyt etänä käytännössä vuoden. Mutta ei näistä duuneista (itse IT-myynnissä, vaimo scrum master) tule mitään jos 2,5 vuotias on kotona. Duuniin tosin voisi laittaa 5 päivää kuukaudessa lastenhoitajan laskun kululaskuna, mutta kuka lastenhoitaja suostuu sairasta lasta hoitamaan.

Meillä oli sama linja aikaisemmin ettei kovin herkästi viety tyttöä testeihin, mutta tämä brittivariantti muutti ajatusmaailman. Sen verran herkästi se tarttuu myös lapsissa ja vaikka täällä osassa Vantaata on varsin vähän tartuntoja niin uskoisin tuon olevan vain ajankysymys, kun lähtee Kivistössäkin leviämään.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Norja näyttää mallia oikeasta rokotusjärjestyksestä, soisi meillekin samaa, mutta lienee turha toivo.


Voi hemmetti kun meilläkin päädyttäis tohon. Suomen koronatilanne olisi todella paljon nopeammin paremmalla tolalla ihan kautta maan. Mutta lienee turha toivo, että täällä tollaseen pystyttäis ja päädyttäis, vaikka aihetta olis.

Ihmettelen myös sitä, miksi Suomi ei valmistellut esimerkiksi merirajojenkin pakkotestausta ja muuta siihen liittyvää jo kauan sitten, vaikka ei käyttöön olisikaan ottanut. Asiat olisivat olleet paljon valmiimmalla tolalla sitten sen koittaessa. Kyllähän nytkin jo valmistelussa on liikkumisrajoituksia, vaikka mitään varmuutta/takeita ole käyttöönotosta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos tämä korona nyt jotain on osoittanut vastaansanomattomasti, niin sen että tässä maassa on lainsäädäntöprosessi ja perusoikeuksien tulkinnat päin persettä. Jos itse saisin päättää, niin heittäisin koko Suomen perustuslain ja kaiken siihen linkittyvän lainsäädännön ongelmajätelaitokseen ja kopioisin jostain järkimaasta (kuten vaikkapa Tanskasta tai Norjasta) vastaavan lainsäädännön tänne.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Onkohan näitä kuinka paljonkin?

Pakkohan se on aina välillä kääntyä takaisin tarkastamaan jäikö liesi tai kahvinkeitin päälle.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Kieltämättä. Valitettavasti tuntuu siltä, että mikään tarvittava laki ei vältttämättä ehdi voimaan tämän pandemian aikana.

No, tulee niitä seuraaviakin.
Itse en enää edes voi seurata tuota farssia. Nousee sellainen myötähäpeä ja vitutus tätä touhua kohtaan ettei pää enää kestä.

Hulluinta tässä koko kevään touhussa on se ettei olla tehty yhtään ainuttakaan ennakoivaa asiaa, ei sitten ensimmäistäkään. On vain niin käsittämätöntä että nyt ollaan vuosi vedetty tätä pelleilyä, ja mikään ei ole muuttunut.

Olkoon tämä omalta osalta viimeinen "poliittinen avautuminen". Kiitos Suomen kansalle että olette pitänyt tämän maan pystyssä tämän epidemian aikana.

Jos jotain on varmaa, niin se on ettei luottoa löydy enää näille nykyisille päättäjille. Vaihtoon jokainen paska politikko ja virkaihminen. Hyi yöäk!!!
 
Viimeksi muokattu:

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Pakkohan se on aina välillä kääntyä takaisin tarkastamaan jäikö liesi tai kahvinkeitin päälle.

tää on yllättävän yleistä. Jotkut ottaa kännykällä kuvat kettimistä ym ja voi sitten töihin päästyään tarkistaa kännykästä että tuli laitteet sammutettua:)
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Itse en enää edes voi seurata tuota farssia. Nousee sellainen myötähäpeä ja vitutus tätä touhua kohtaan ettei pää enää kestä.

Hulluinta tässä koko kevään touhussa on se ettei olla tehty yhtään ainuttakaan ennakoivaa asiaa, ei sitten ensimmäistäkään. On vain niin käsittämätöntä että nyt ollaan vuosi vedetty tätä pelleilyä, ja mikään ei ole muuttunut.

Olkoon tämä omalta osalta viimeinen "poliittinen avautuminen". Kiitos Suomen kansalle että olette pitänyt tämän maan pystyssä tämän epidemian aikana.

Jos jotain on varmaa, niin se on ettei luottoa löydy enää näille nykyisille päättäjille. Vaihtoon jokainen paska politikko ja virkaihminen. Hyi yöäk!!!

paitsi syyllistää kansaa koronasynneistä. Kansa on tehnyt oman osansa nyt on herrojen vuoro!
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan näitä kuinka paljonkin?


On varmasti. Itse olen hyvin varhaisesta vaiheesta lähtien ollut sitä mieltä, että molemmissa ääripäissä olevilla henkilöillä korona ei ole se varsinainen syy käyttäytymiseen, vaan enemmänkin seuraus jostain muusta. Voi olla, että ilman koronaa nämä tietyt pinnan alla kytevät psyykkiset "asiat" eivät olisi paljastuneet koskaan tai sitten romahdus olisi tapahtunut joskus muulloin täysin pyytämättä ja yllättäen. Vaikka koronaan pitää suhtautua vakavasti, mihinkään hysteriaan ei ole aihetta. Ei ole ollut missään vaiheessa.

Mutta myös siellä toisessa ääripäässä on porukkaa, jotka kynsin ja hampain vastustavat rajoituksia, vähättelevät virusta ja käyttäytyvät vastuuttomasti ja itsekkäästi koronasta välittämättä. Miksi täydellä pakalla pelaava ihminen tekisi näin, kun kuitenkin järjellä ja ympäröivää maailmaa tutkimalla voi varsin helposti todeta, että korona on iso juttu maailmanlaajuisesti ja rajoituksilla on merkitystä? Ja nyt en tarkoita niitä ihmisiä, jotka asuvat paikoissa, missä on hyvin vähän asukkaita eikä koronaa käytännössä ollenkaan ja kontaktit arjessa hyvin vähäisiä muutenkin. Nyt tarkoitan isoissa ja isommissa kaupungeissa asuvia, joiden käyttäytymisellä voi oikeasti olla konkreettista merkitystä, jos omaa toimintaa ei rajoita mitenkään eikä noudata ohjeistuksia. Monen kohdalla on aivan varmasti niin, että epävarmuus ja jopa jonkin asteinen pelko aiheuttavat yliuhmakkuutta, kun ei uskalleta käsitellä niitä itselle vaikeita tunteita ja pelko nähdään heikkoutena. Tämä porukka ei tietenkään myönnä oman käyttäytymisensä pohjimmaisia syitä, koska muuten olisi nössö. On paljon helpompi sivuuttaa kaikki "heikkojen ihmisten tunteet" ja olla kova jätkä tai muija. Vitut muista, olen vastuussa vain itsestäni. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan pohjimmiltaan oikeasti ajattele näin ja sen huomaa silloin, kun jollekin omalle läheiselle tapahtuu jotakin pahaa. Mutta eihän silloin huudeta, että olin väärässä, vaan ollaan hiljaa ja muutetaan kaikessa hiljaisuudessa omaa käytöstä järkevämmäksi.

Mutta täytyy kiittää jotain voimia, että itsellä on paketti pysynyt kasassa, vaikka ärsyttäähän tämä. Joka ikinen päivä. Ehkä siitä on nyt hyötyä, että elämässä on maisteltu sopivasti paskaa ennen tätäkin ja aina on kaikesta selvitty. Ehkä HIFK:n aiheuttamista pettymyksistä on hyötyä juuri nyt, vuosina 2020-21? Kukapa olisi arvannut. Kiitos Kiffeli&Koffeli, Fööni ja Nyba!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös