Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2020–2021

  • 1 061 786
  • 3 984

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kyltymätön kiekkonälkä ajoi minut lukemaan nämä kaikki mestariteokset jo tämän illan aikana ja mitään muuta en voi antaa kuin erittäin vahvan lukusuosituksen jokaiselle, jota kiekko kiinnostaa. Näin laadukasta ja ennenkaikkea laajaa tekstiä saa harvoin lukea täältä. Ihan jokaisen joukkueen osalta täyttä timanttia pelitavallisissa asioissa. Pelin ymmärrys ja pelikirjan tuntemus on käyttäjällä @Proffa_20 aivan timanttisella tasoa.

Respect.
Tattista vaan. En sanoisi, että oma pelin ymmärrykseni on timanttisella tasolla, mutta koko ajan pyrin kehittymään ja seuraamaan tarkalla silmällä kaikkien joukkueiden otteita. Samat sanat vaan sinulle. Oli mahtavaa lukea noita sinunkin erittäin laadukkaita ja asiantuntevia väliraportteja, joista paistoi asiantuntevuus kilometrien päähän! Näyttää se sinunkin pelin ymmärrys ja ennen kaikkea kokonaisuuden hahmotus olevan aika kovalla tasolla!

Kiva jos maistui ja jos joku muukin sai uutta perspektiivia asioiden ajatteluun, vaikka ei ihan samaa mieltä noiden tekstieni kanssa olisikaan. Pitää muistaa, että mielipiteet löytyy kuitenkin jokaiselta ja ne kaikki ovat erittäin tervetulleita rikastuttamaan keskustelua entisestään. Siinä samalla pystyy myös itse laajentamaan sitä omaa ajattelua ja miettimään, että "jaa, en ollutkaan osannut ajatella asiaa tuolta kantilta, mutta hyvä pointti!".

Edit. Typot
 
Viimeksi muokattu:

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se mikään trolli ollut, aiheellinen kysymys niille, jotka ovat Ilveksen iskukykyä arvostelleet ja toisaalta myös niille, joiden mukaan Ilves vahvistuu turhakkeiden lähtiessä.
Aika kireälle on vedetty naapurissa kisupipo.
Haytonin lähdön pitäisi ainakin vahvistaa joukkuetta, sen verran tuskaista oli peli Haytonin ketjuilla. Raportit, ennen kuin pelasi, lupasi hyvää kahdensuunnan peliä, mutta enemmän pelaamisensa haittasi muun ketjun peliä. Taidot olivat kiistattomat, kiekon suojaaminen ja pienet siirrot olivat erinomaisella tasolla, ainakin Liigan tasolle, mutta vähän tuntui että Tampereen syysloskat eivät ainakaan rentouttaneet päätä.

Vähän ehkä kireällä yleisesti pipa on tällä hetkellä, kun pelaajia sen verran telakalla tai edustustehtävissä muualla. Mutta ensi viikolla pitäisi pipan vähän löysentyä, ainakin pelaajamäärän muodossa, eri asia sitten nimen kanssa.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se mikään trolli ollut, aiheellinen kysymys niille, jotka ovat Ilveksen iskukykyä arvostelleet ja toisaalta myös niille, joiden mukaan Ilves vahvistuu turhakkeiden lähtiessä.
Aika kireälle on vedetty naapurissa kisupipo.
Mitähän vittua sä sitten Ilves leiristä odotit tuohon vastaukseksi? Provo trollaushan tuo nyt oli, niin puhtaasti kuin olla ja voi. Varmaan sen itsekin tajuat, kun oikeen mietit.

Ja vielä on pipo kireällä. Hohhoijaa...
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Varmaan sen itsekin tajuat, kun oikeen mietit.

Ja vielä on pipo kireällä. Hohhoijaa...
Kyyyllä tässä vielä ehditään provotrollaamaan moneen kertaan, kausi on vielä nuori. Eikö olekkn kivaa, kun on pöhinää ja kiinnostaa muitakin? Ja kyllä se vähän kireällä tuntuu olevan.

Itse uskon vahvasti, että Ilves on 6 joukossa, kotietukin on aivan haarukassa. Lukko karkaa horisonttiin, mutta niin se karkaa muiltakin.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Turha pahoitella, voidaan palata näihin tuossa kevväämmällä jos niin tahdot... Kuusela on aikalailla aikataulussa jos pisteitä halutaan tuijottaa. Perus syyskausi
Taisi Kuusela painaa viime kaudella ekaan 20 peliin 9+12, jos en aivan väärin katsellut. Hiukan jäljessä, mutta onpa varaa kiristää. Ja uskon Tapparan nousevan kärkinelikkoon ja Ilveksen taistelevan hyvin paikasta siellä.
 

Kyle

Jäsen
Kiinnostaisi kovasti tietää, kuka on mielestäsi se keskushyökkääjä, joka on lähempänä Ruotsalaisen tasoa kuin Mäkiniemi on Dostalia. Enkö siis todellakaan väitä, että Mäkiniemi olisi erityisen lähellä sarjan parasta maalivahtia, mutta sama pätee mielestäni Ilveksen senttereihin vs sarjan paras hyökkääjä.

Antti Saarela. Antti Saarela on itseasiassa ollut Ruotsalaista tehokkaampi tasaviisikoin, vaikka pelaa vähemmän ja matalamman profiilin ketjukavereiden rinnalla. Ruotsalaisen henkilökohtainen taitotaso tulee esiin erikoistilanteissa, jossa mies on tehnyt 27 pisteestään tehot 12+6. Ruotsalaista ei yksinään korvaa kukaan pelaajista Ilveksessä, mutta kysymys onkin mitä Ilveksen YV/AV pelaamiselle tulee tapahtumaan kun Ruotsalainen lähtee. Ja löydetäänkö näihin erikoistilanteisiin toimivat koostumukset. Ylivoima tulee taatusti laskemaan, koska se on ollut poikkeuksellisen tehokasta. Kuitenkin jos se pysyy päälle 20% niin se on silti Liigan mittapuulla keskivertoa parempaa ja siten riittävällä tasolla taistelemaan otteluiden voittamisesta.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Antti Saarela on itseasiassa ollut Ruotsalaista tehokkaampi tasaviisikoin, vaikka pelaa vähemmän ja matalamman profiilin ketjukavereiden rinnalla.
Tuo on totta. Hyvin on pelannut ihan koko ketju (laidoilla Nalli ja Päkkilä). Mutta on eri asia pelata pienessä roolissa ja keskimäärin heikompia vastustajia vastaan (näin uskallan väittää, vaikka dataa ei ole saatavilla), kuin painaa koko liigan hyökkäjistä neljänneksi isoimmalla peliajalla ja olla valmentajan luottopelaaja ja ensimmäinen valinta tilanteessa kuin tilanteessa.

Mutta olen kyllä samaa mieltä, että Saarelalle on syytä antaa lisää vastuuta. Mutta sitten tarvitaan taas joku, joka ottaa Saarelan tähänastisen roolin. Tarjolla tällä hetkellä siihen kai lähinnä Lepaus...
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tauko peleistä, joka näkyi tänään Turussa TPS:n ja Tapparan pelissä. Itselle on TPS jäänyt vähän varjoon, ja ei ole tullut seurattua joukkueen edesottamuksia. Tappara hoiti rutiinilla voiton Tampereelle.

Itselleni TPS:stä jäi todella mielenkiintoinen vaikutelma. Rosterissa on paljon potentiaalia, ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka sitä saadaan valjastettua tulostaululle. Veikkaan että jos tekeminen saadaan kollektiivisemmaksi, niin TPS on kuuden joukossa runkosarjan päätteeksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Itselleni TPS:stä jäi todella mielenkiintoinen vaikutelma. Rosterissa on paljon potentiaalia, ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka sitä saadaan valjastettua tulostaululle. Veikkaan että jos tekeminen saadaan kollektiivisemmaksi, niin TPS on kuuden joukossa runkosarjan päätteeksi.

Minä taas veikkaan ettei ole kuuden joukossa. Koska siellä ei ole sellaista valmentajaa, joka tuon saisi kollektiiviseksi porukaksi kyhättyä. Uhkaajia on toki vähän, joten saattaahan se pysyä siinä. Tuommoinen roikkuminen ei vaan auta mitään kun pitäisi kevättä kohden rakentaa nousujohde.

Ens kaudella toki kaikki on paremmin ja sitten Turku palaa taas huipulle. Niin yksinkertaista se on näiden valmentajien kanssa. Nimiä en lähde mainitsemaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
3. Lukko 38 p
Rauman Lukko on osunut kultasuoneen. Kultasuoni on Kalle Sahlstedt. Oma kasvatti, iso sydän. Vaikuttava ura Euroopassa ammattilaiskiekkoilijana sisältäen Suomen mestaruuksia ja Ruotsin mestaruuden. Kasvatustieteen maisterin paperit, vahva lajiosaaminen, seurarakkaus, kuoleman hipaisu perhepiirissä. Siinäpä niitä syitä, jotka tekivät hänestä hyvän urheilutoimenjohtajan ennen kuin kravattiura ennätti edes alkaa. Heti Suomen paras työssään. Hänessä tiivistyy hienosti kokonaisvaltainen urheiluymmärrys. Ällistyttävää. Nyt Sahlstedt on liimaamassa Lukon mestaruusprojektin viimeisiä palasia yhteen.

Valmennus 8,5p
Pekka Virta on projektivalmentaja. Nyt hän on pitkän valmennusprojektinsa kliimaksissa. Viimeksi Kuopissa moinen päättyi hienosti voitettuun hopeaan. Hyvät ovat asetelmat nytkin. Katsotaan, mitä tapahtuu, kun ensimmäiset säröt ilmaantuvat sotkemaan kliimaksia. Veikkaan, ettei hyvää. Sen verran kapea Lukon rosteri on, että säröjä tulee. Se on varmaa. Korttitalo voi kaatua Pekan käsissä, vaikka perusta olisi kunnossa. Yhtäkaikki, Pekka Virta on erinomainen valmentaja Liigaan. Arvion hänet koko sarjan neljänneksi parhaaksi valmentajaksi.

Maalivahdit 9,5p
Lehtinen&Setänen on loistava maalivahtikaksikko Liigaan. Aliarvioin kaksikon viime kaudelle, enkä tee sitä enää toistamiseen. Setänen on kummallinen tapaus. Hän on väliin aivan poikkeuksellisen loistava ja väliin surkea. Kokemuksen myötä hyvän ja huonon päivän välinen ero on tasoittumassa. Hassua, mutta pidän nuorta Lehtistä tasaisempana suorittajana kuin Setästä. Lehtisen potentiaali on iso, mutta piikkejä olisi mukava nähdä enemmänkin. Liigan toiseksi paras maalivahtikaksikko.

Puolustus 8,5p
Robin Press ja Vili Saarijärvi ovat aivan huikeita kiekollisia puolustajia tähän sarjaan. Kärppien kasvatti Saarijärvi olisi ollut varmasti monen toivoma paluumuuttaja myös kasvattiseuraansa Ouluun. Taikuri Sahlstedt tiesi mitä halusi, laittoi tilauksen postiin ja Saarijärvi vastasi. Klok ja Sevänen sekä nuoret Kukkonen ja NHL-laina Heinola muodostavat sitten vankan rungon Lukon puolustukseen. Seiskapakkina Vili Laitinen. Laadukas, mutta eritäin kapea pakisto. Tässä tilanteessa kuitenkin jaetulle Liigan kolmannelle tilalle.

Hyökkäys 9p
Lukon hyökkäys on siinä mielessä samankaltainen puolustuksen kanssa, että paras mahdollinen kokoonpano on erinomainen, mutta laajuutta ei hirveästi ole. Sentteristö on hyvä. Audette on osoittaunut vahvistukseksi, Koivistoinen on palannut uraraiteilleen(Erittäin hieno pelaaja minun mielestä. Mitä tapahtui viime kaudella?), Julius Mattilla on osoittautunut kelpo pojaksi. Kapteeni Liedes(toinen hieno mies) pelaa nykyään myös sentterinä ja varmaan tarvittaessa myös pakkina. NHL-laina Saarela pystyy myös sentteröimään, joten vaikuttavan hyvä tilanne sillä saralla. Laitureista vastustajia pelottavat eniten tulosta tekevät voimahyökkääjät Pospisil, Skalicky ja Repo. Taituriosastoa ovat sitten Hakulinen, Tammela, Nyman ja Petman. Ihan mukavasti Lukon hyökkäys on roolitettu, kun kirsikaksi kakun päälle asetetaan Mika Pyörälään jonkun vertaama Toni Koivisto.

Kokonaisuus 2,5p
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kai sentään RoKi on Saarijärven kasvattajaseura? Eihän Vili pelannut Oulussa kuin kaksi vuotta.
Uuh! Saarijärvi tuli Kärppiin 15-vuotiaana ja pelasi kahdessa kaudessa 16, 18, 20 -vuotiaiden joukkueet läpi ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan. Minä pidän kaikesta huolimatta Saarijärveä Kärppänä ja sama haikeus on monella muullakin. Makuasioita ovat nämä omat pojat jutut. Minulle isossa kuvassa ihan sama. Kiva kuitenkin, että jotain kommentoitavaa löysit suosikkijoukkueesi ennakosta. Yeah!

***
Koetan huomenna kirjoittaa ulos sarjan toiseksi parhaan joukkueen ja laittaa vähän kokonaistilastoa tämän vuoden ennakostani.
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Uuh! Saarijärvi tuli Kärppiin 15-vuotiaana ja pelasi kahdessa kaudessa 16, 18, 20 -vuotiaiden joukkueet läpi ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan. Minä pidän kaikesta huolimatta Saarijärveä Kärppänä ja sama haikeus on monella muullakin. Makuasioita ovat nämä omat pojat jutut. Minulle isossa kuvassa ihan sama. Kiva kuitenkin, että jotain kommentoitavaa löysit suosikkijoukkueesi ennakosta. Yeah!

***
Koetan huomenna kirjoittaa ulos sarjan toiseksi parhaan joukkueen ja laittaa vähän kokonaistilastoa tämän vuoden ennakostani.
Minäkin pidän Viliä aika kärppänä, mutta sillä ei ole valitettavasti merkitystä. Vili on RoKin kasvatti, koska pelasi 15-vuotta täytettyään vielä RoKi:ssa. Tämä on Suomen Jääkiekkoliiton yleinen ohjenuora pelaajan kasvattajaseuraa määriteltäessä, eikä pelkästään yhden kirjoittajan mutuilu "no koska pelasi C/B/A -juniorit läpi kärpissä".
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Koetan huomenna kirjoittaa ulos sarjan toiseksi parhaan joukkueen ja laittaa vähän kokonaistilastoa tämän vuoden ennakostani.
Ei ole enää tarvetta.
Via Dolorosa teki jo homman, sinun arvioitasi analyyttisemmin, realistisemmin, perusteellisemmin ja ilman fanipojan värilaseja.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei ole enää tarvetta.
Via Dolorosa teki jo homman, sinun arvioitasi analyyttisemmin, realistisemmin, perusteellisemmin ja ilman fanipojan värilaseja.

Ei tämä nyt sentään niin vakavaa ole. Kyllä maailmaan aina mielipiteitä mahtuu ja keskustelupalstalla ne varsinkin ovat sallittu. Vaikka itsekin napit vastakkain olen Torson kanssa usein, enkä jaa suureksi osaksi samoja mielipiteitä, niin täytyy muistaa että jokainen me ollaan täällä omina itsenäemme. Vähän liiaksi saa yleisesti Torso raippaa, kun ei ehkä kirjoita yleisen mielipiteen mukaan.

Anna palaa vaan McT!
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Minäkin pidän Viliä aika kärppänä, mutta sillä ei ole valitettavasti merkitystä. Vili on RoKin kasvatti, koska pelasi 15-vuotta täytettyään vielä RoKi:ssa. Tämä on Suomen Jääkiekkoliiton yleinen ohjenuora pelaajan kasvattajaseuraa määriteltäessä, eikä pelkästään yhden kirjoittajan mutuilu "no koska pelasi C/B/A -juniorit läpi kärpissä".
Tätä olin tulossa itsekkin kirjoittamaan. Oma käsitykseni tosin oli se, että missä on C-junnuna pelannut. Mutta sehän taitaa olla juuri 14-15v ikäluokkaa.

Mitä voimasuhteisiin tulee niin. KalPalaisittain eletään jännittäviä aikoja. Luostarisen soppari loppui Marraskuuhun ja Leskinen oli myös lainalla. Molemmat tärkeitä ukkoja, etenkin Luostarinen. Mutta sitten toisaalta jos molemmat rapakon taakse jäävät niin kait sieltä pelimiehiä tilallekkin vielä löytyy/leireiltä tippuu.

KalPan sentteristö ja pakisto ilman Luostarista sekä Leskistä:

Sebok-Räsänen-Humaloja-Knuutinen

Lappalainen-Seppälä
Graham-Mattila
Riekkinen-Nousiainen
Huttunen-Laavainen

Sentteristössä Sebokin on pakko herätä jos KalPa meinaa pärjätä. Ollut aivan yössä jäätävän viime kauden jälkeen. Pakisto ei edes hirveän pahalta näytä, vaikka Leskinen poistuukin. Toki YVltä lähtee paljon tulivoimaa. Pitkänen voisi keskellä pelata, mutta ollut laidalla paljon viime kautta parempi.

Laiturit nyt sit vielä:

Kantola-Könönen
Pitkänen-Vartiainen
Klemetti-Ruuttu
Jokinen + junnut
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minäkin pidän Viliä aika kärppänä, mutta sillä ei ole valitettavasti merkitystä. Vili on RoKin kasvatti, koska pelasi 15-vuotta täytettyään vielä RoKi:ssa. Tämä on Suomen Jääkiekkoliiton yleinen ohjenuora pelaajan kasvattajaseuraa määriteltäessä, eikä pelkästään yhden kirjoittajan mutuilu "no koska pelasi C/B/A -juniorit läpi kärpissä".
Katsopa, Kärpät on puolen Suomen joukkue. Omimme kaikki Pohjois-Suomen tuottamat lupaukset omiksi kasvateiksi, kuten Vili Saarijärven, Jesse Puljujärven, Janne Pesosen, Jussi Jokisen, Pekka Rinteen jne...
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aika kovaa pokkaa vaatisi väittää esim Mikko Petmania Lukko-kasvatiksi, mutta mikäs siinä.
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Katsopa, Kärpät on puolen Suomen joukkue. Omimme kaikki Pohjois-Suomen tuottamat lupaukset omiksi kasvateiksi, kuten Vili Saarijärven, Jesse Puljujärven, Janne Pesosen, Jussi Jokisen, Pekka Rinteen jne...
Katson, mutta mahtaakohan asia olla niin, että sinä yrität omia kommentissasi kyseiset pelaajat Kärppien omiksi kasvateiksi? Puljujärvi taitaa olla ainut Kärppien kasvatti. Noh, jokaisella on omat mielipiteet, mutta eise vesi muutu viiniksi eikä TPS ole Suomen paras jääkiekkoseura vaikka niin väittäisin. Ymmärrät varmaan pointin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Katson, mutta mahtaakohan asia olla niin, että sinä yrität omia kommentissasi kyseiset pelaajat Kärppien omiksi kasvateiksi? Puljujärvi taitaa olla ainut Kärppien kasvatti. Noh, jokaisella on omat mielipiteet, mutta eise vesi muutu viiniksi eikä TPS ole Suomen paras jääkiekkoseura vaikka niin väittäisin. Ymmärrät varmaan pointin.
Koetin leikkimielisesti avata sinulle Kärppien organisoimaa Pohjois-Suomen valloitusta. Mylly jauhaa kovia pelureita ja se on hyvä se. RoKi, PyPo, K-Laser, jne... Tärkeitä palasia, jos ei muuten, niin sijaintinsa vuoksi.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aika kovaa pokkaa vaatisi väittää esim Mikko Petmania Lukko-kasvatiksi, mutta mikäs siinä.

Riippuu pelaajan tasosta. Kyllä minä ainakin miellän Viktor Tikhonovin Rauman Lukon kasvatiksi ja omaksi pojaksi. Pelasi kuitenkin pari kautta korttelikiekkoa ja taisi jopa piipahtaa jo(i)ssakin ikäkausi joukkueessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös