Peliesitykset 2020–2021

  • 491 682
  • 6 877

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tuommoista Jyppiä pitäisi pyöritellä mielinmäärin, mutta 1-0. Lambertin olisi kannattanut jäädä HIFK:hon, Salmelaisen suunnittelema polku olisi ollut paljon fiksumpi. Huippupelaaja siitä silti tulee, mutta tuo Jyp ja nämä pelit eivät palvele nyt Lambertin kehitystä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ollut kyllä koominen peli Teräväiseltä. Nyt ei ylivoimalle enää tänään sit.

Tärkeä toi 2-0. Siinä oli niin paljon paikkoja että seuraava vaihe olis ollu turhautuminen.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko HIFK hyvä, Jyppi paska vaiko molemmat? Siinäpä vasta kysymys.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ollaan taidettu kohdata kaksi Liigan huonointa joukkuetta nyt peräkkäin? Tai jopa kolme kun Jukurit tappio lasketaan mukaan. Perjantaina ja lauantainakaan ei mitkään todelliset testit ole edessä. Nyt pitää pisteitä napsia ja toivoa, että se kohottaa joukkuehenkeä jne. kunnes alkaa tulemaan taas Liigan kärkeä vastaan.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko HIFK hyvä, Jyppi paska vaiko molemmat? Siinäpä vasta kysymys.
Veikkaan molempia. Erityisesti tämän päivän esityksissä toistaiseksi ilahduttaa se, että hyökkääminen on ollut välillä jotain muutakin kuin kiekon laittamista ränniin ja painimista sen takaisin voittamiseksi. Ehkä hyökkäykseen voi vielä toivoa jotain pysyvää rakennetta. Lundellin todella mielikuvituksellinen ja ennakoiva riistopelaaminen on nostanut myös suupieliä ylöspäin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko HIFK hyvä, Jyppi paska vaiko molemmat? Siinäpä vasta kysymys.

Saipa pelissä molemmat olivat huonoja. Nyt JYP on aika heikko ja HIFK pelaa mielestäni ihan OK. Selvästi mielestäni käytetty pieni tauko oikein ja helpottaa varmaan myös viisikoiden kasassa pysyminen. Ei varmaan vielä kestä peli noita ihan kärkijengejä vastaan, mutta tällä pelillä saa jo pisteitä tasaisesti.

Lyytisestä tulossa meille kyllä erittäin tärkeä kahden suunnan pakki. Ei tulla hänestä mitään YV-miestä ikinä saamaan, mutta on vahva tuomaan kiekkoa ylös ja antaa omissa hyvää painetta. Sitten kun rooli tätä kautta alkaa hänelle selviämään sekä tulee onnistumisia, niin se alkaa näkymään sitten myös pistesarakkeessa. Teräväinen puolestaan on kyllä samaan aikaan todella hyvä, että kauhea hasardi. Yhtä YV-pakkia joukkue kyllä kaipaisi kovasti.

Pieni huomio siinä, että toisen erän alkupuolella, kun HIFK:lla oli vaikea hetki ja JYP:n tasoitus roikkui vähän ilmassa, niin HIFK:n nelonen Väänäsen johdolla käänsi paineen. On kyllä mahtavaa edelliskausien nelosta miettiessä, että on noin kova nelosen sentteri. Vielä kun saisi onnistumisia tehojen kautta.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Vähän parempi erä. Alussa kaveri olisi voinut yllättää, mutta nyt on kyllä jo selvä peli.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Riittääks 4 - 0?

En itse vedä näistä peleistä vielä mitään johtopäätöksiä, odottelen parempia vastustajia. Nämä pitää hoitaa ja IFK lopulta hoitikin, mutta edelleen tuonne omiin aukeaa ylivoimahyökkäyksiä ihan liikaa.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Paljon hyvää. Ihan ekana täytyy mainita asenne ja latauspuoli, joka oli jälleen kunnossa. Pelaaminen ja kamppailu maistuu jokaiselle ukolle eikä selkä suoristu missään kohti kuin ehkä Bemarilla hieman. Tauolla Pikkarainen saanut paljon aikaan ja on varmasti ihmeissään kun on sama miehistö käytettävissä jo toista ottelua putkeen.

Paljon mentiin avauspelin kanssa eteenpäin. Kiekon kanssa tehtiin mielestäni fiksuja juttuja paljon enemmän kuin aikaisemmissa peleissä. Kontrollista ei haluttu niin helposti luopua jonkun roiskaisun kautta ja peliin saatiinkiin kelpo virtaus tätä kautta. Tätä helpotti kyllä Jypin lammasmainen hyökkäyspään aluepelaaminen ilman kiekkoa. Tässä kohti ja tähän väliin kehno Jyp oli oiva vastus kasvattamaan itseluottamusta. Ei meidän pakisto riitä vieläkään parhaita vastaan, mutta se puoli kerkeää vielä toivottovasti muuttumaan.

Suurmestari Tappara hävinnyt Jukureille Mikkelissä. Sattuu sitä muillekin.
 
J

Just-Ice-Hockey

Kerrankin IFK:n matsia katsoessa ei missään kohtaa tarvinnut jännittää sulaako jengi. Vaikka JYP ei varsinainen mittari ollutkaan, oli IFK tänään hyvä(hkö). Tänään ei ollut kahta kysymystä siitä, kuka vie pisteet.

Ottelun edetessä joukkueen peliin tuli ryhtiä. Alussa ylivoimahyökkäyksiä tuli paljon, kahdesta jälkimmäisestä erästä en muista yhtäkään. Toki tässä kohtaa elämä häiritsi ottelun seuraamista.

Lunkka on eläin, Fränä sai varmasti helpottavan nollan, Koivula heräilee ja Cowboy hymyilee. Vaikka vielä on valtavasti petrattavaa, tänään oli pelissä paljon hyviä asioita.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mun mielestä IFK oli hyvä. Puolustuksessa nukahtelut jäi yhteen kertaan. Karvaaminen ja paineen antaminen toimi ja se ajoitettiin hyvin ja punaisen jälkeen myös puolustettiin joukkueena hyvin. Hyökkäyksessä asenne oli kohdallaan ja jokainen tappeli hyvin kiekoista.

6-0 olisi ollut ihan oikeutettu tulos mutta Dyk ja Bemström vaikuttaa olevan aika lukossa.

Tuohimaan oli helppo pelata hyvä peruspeli kun puolustus toimi. Omat ukot ei olleet edessä ja pahoilta paikoilta ei päästetty laukomaan ja maalinedustaa suojeltiin riittävän hyvin.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei meidän hyökkäyksiin lähdöt ole edelleenkään mitenkään häävejä. Ei pysy kiekko myöskään pitkään hyökkäyspäässä. Ja varsinkin puolustaminen on ollut heikkoa. JYP:illä oli vaarallisemmat paikat.
Älä vitti, voittoputkessa kiinni. Mä meinasin jo alkaa tilaamaan marmoria piken patsaalle, koska ny on lento päällä. Toivotavasti on jatkosoppari jo sorvattu.

Mutta juuh, hienoa että tulee voittoja, koska niitä tarvitaan. JYP tosin ei kyllä tällä hetkellä ole mittarina oikein millekään, mutta sittenkin kolme pistettä hyvä tietenkin.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En itse vedä näistä peleistä vielä mitään johtopäätöksiä, odottelen parempia vastustajia. Nämä pitää hoitaa ja IFK lopulta hoitikin, mutta edelleen tuonne omiin aukeaa ylivoimahyökkäyksiä ihan liikaa.
Suunta hyvä, mutta kuten sanottu JYP ei ole mittari tällä hetkellä. KOO KOO näytti vähän mallia kärkijoukkueita vastaan pelaamisessa eilen vaikkei nyt innokkaimoien kannata alkaa arvostelemana maininnasta, sillä ei sitä joka päivä tule tapahtumaan, joten siinä valossa tällä jengillä (kokoonpanolla) kai voidaan ajtella tuon 4-0 olevan vähimmäisvaatimus tämän hetken JYP:iä vastaan. Hyvä ja tärkeä voitto, josta kiitos kaikille. Vaikka pikellekin sitten.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
IFK pelasi hyvää lätkää ja aika aseeton oli JYP koko ottelun. Tekee hyvää kun kokoonpano ei elä joka otteluun.

- Lundell kirkkain tähti tänään.
- Koivula parantaa ottelu ottelulta, tänään myös teki paljon rakentavia tekoja ja lopussa myös maali palkintona.
- Lyytinen-Karjalainen
- Tuohimaa näytti tänään maalivahdilta
- nelosketju. Tämä on oikein mainio koostumus. Toivoittavasti Väyrysen kanssa tehtäisi loppukauden sopimus.

Miinuksia en anna kuin Bemströmille. Ihan aiheesta joutui ketjua vaihtaa kun ei nyt perusduuni maistu.
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JYP on jo pidempään jotenkin sopinut vastustajana HIFK:lle. Joskushan tuo oli jonkinmoinen peikko varsinkin Hipppoksella mutta homma on kääntynyt jo useita vuosia sitten.

Nyt näytti jo peli ihan jääkiekolta siihen SaiPa-peliin nähden. Norsukiekkojen/roiskaisuiden määrä oli ehkä 5 prosenttia siitä mitä se oli lauantaina. Edelleen siinä oman pään pelissä on paljon parannettavaa mutta nyt näkyi kyllä selkeää edistystä.

Ylivoima on toinen selkeä kehityskohde vaikka loppuun saatiinkin maali ja 2-0 tuli käytönnössä ylivoimalla. Nyt siihen olikin vähän haettu uutta maustetta laittamalla Teräväinen Sallisen porukan pakiksi ja Kousa Lundellin. Oli sentään jotain muutakin nähtävissä tuon vaihdoksen takia kuin Kousan ja Bemströmin kiekonsiirtelyä.

Jotain pelaajista:

-Lyytinen oli hyvä. On omasta mielestä mennyt eteenpäin viime kaudesta. Virheitä tulee vähemmän, saa nostettua omista jalalla, onnistuu hyökkäyspäässä harhauttamaan kärkikarvaajan silloin tällöin.. hyviä juttuja.
-Dyk on kyllä jännä. Ihan hyvin pelaa, pääsee paikoille mutta mistään ei mene sisään. Tänään olisi mahkut ollut ainakin kolmeen maaliin. Pakko sen on joskus osua ja luotetaan nyt, että sen jälkeen alkaa sitten osua viime kauden malliin.
-Bemström häviää jokaisen kaksinkamppailun. Kyllä tuon profiilin pelaajan pitäisi muutakin tuoda pöytään kuin maila pystyssä odottelu. Varsinkin kun viime aikoina se vetokaan ei ihan niin maaginen ole ollut. Musta ihan hyvä veto, että tiputettiin kolmoseen. Siellä ei vaan voi dotella että kaverit järjestää sulle maalipaikan vaan pitää itsekin tehdä jotain sen eteen. Voi myös olla ihan fiksua pitää NHL-lainat samassa ketjussa, niin ei mene niin montaa ketjua uusiksi jos/kun ukkoa lähtee Atlantin yli.
-Tuohimaan nollapeli tärkeä ja siihen mahtui joukko hyviä torjuntoja.
-Lundellista kirjoitinkin jo toiseen ketjuun.
 

Röda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Möyrivä IFK
Nastaahan se on seurata tämmöistä peliä, kun homma tuntuu olevan kokoajan hanskassa ja jätkillä selkeästi oikeanlainen asenne hommaan. Täytyy nyt vaan toivoa, että tapahtuisi ihme, ja jengi saisi vetää kerrankin pidemmän pätkän ilman loukkeja. Potentiaalia ja laatua tuossa joukkueessa on vaikka mihin materiaalin puolesta.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Posia:

Hyvä kotipeli. Poikkeuksellinen kokemus, kun kotona pelataan alusta asti aika järkevästi. Taisteltiin ja myös Bemström yritti täysillä vaikka kummallisen usein häviää noita kaksinkamppailuita. Jääskän ja Bemmin vaihto keskenään teki hyvää molemmille ja kumpaankin ketjuun.

Peli parani Saipa -pelistä ja JYP on astetta kovempi vastus kuin Saipa, joten sinänsäkin hyvä suoritus.

Luoto ja Koivula alkaa jo näyttämään sellaisilta pelaajilta, joilta NHL-sopimuksen omaavan kaverin kuuluu näyttää. Aika vähissä oli tänään hävitys kaksinkamppailut ja tyhmät ratkaisut. Moni ratkaisu päätyi peliä edistävään tekoon.

Lyytinen oli meidän paras pakki? Karjalaisen ohella paras pakkipari! Samoin Kousa parantaa ja on yllättävän hyvä alivoimalla.

Tuohimaa oli kyllä todella itsevarma ja pari aika isoa pelin voittavaa torjuntaa. Onko tosiaan niin, että kun toi jengi puolustaa paremmin, niin kuin tänään teki, niin Fränä kyllä hoitaa ne muutamat vaikeat paikat.

Negaa:
Oli alku kyllä taas aika 50-50. Vaikka HIFK oli parempi kuin monta kertaa aikaisemmin kotona, niin taas annettiin ekan 10 minsan aikana pari luvattoman helppoa paikkaa vastustajalle. Jotenkin toi viisikon karvaus hajoaa kasaan ja taitavampi joukkue pelaa sen ohi. Keskialueen ylitys ja toi oman pään avoimuus 2-1 hyökkäyksille on kyllä murheenkryynejä vuodesta toiseen Pikkaraisen kiekossa. Jos ne ei kehity, niin tuskin on mitään mitaleja luvassa.

Ylivoima. En tosin jaksa olla tästä huolissani, koska ton tason ukot kyllä löytää sen. Kaikkien ollessa ehjänä niin siellä voi rakentaa kolmos-YVn jossa on kovemmat nimet kuin monen jengin ykkös-YVssä.


..Siihen liittyen. Ylivoiman lisäksi niin mihis hemmettiin ne meinaavat Suomelan ja Borgströmin laittaa? Nyt tuntuu olevan roolit selvät kaikilla senttereillä ja laitureilla.

Lundell, Suomela, Borgström, Kouvula ja siihen päälle vielä Broadhurst (50 pinnan tahdissa tällä hetkellä)..onko kaikkien aikojen kovin IFK -keskikaista?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikea peli, käytännössä pakkovoitto ja pakkopakkopakkovoitto himassa. Näin siis lähtökohtaisesti. Hyvin meni, välillä vähän nihkeää, varsinkin yksittäisillä pelaajilla, mutta kokonaisuudessaan lopulta oikeinkin mainio iltapuhde. Ei siis juurikaan moitittavaa.

Säilykööt hyvä meininki ja jääkööt tästä muistijälki seuraaviin matseihin, erityisesti kotimatseihin. Kiitos ja eteenpäin, askel kerrallaan. Kaikki on vielä mahdollista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös