USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  • 757 086
  • 6 909

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tiistai-keskiviikko yönä Suomen aikaa pidetään ensimmäinen TV-väittely. YLE näyttää tuon keskiviikkona klo. 12.

Onhan tämä jotenkin erittäin ristiriitaista näin sanoa, mutta on erittäin mielenkiintoista nähdä että miten tuo diktatuuria tavoitteleva hullu tuossa esiintyy. Toisaalta miten kovaa Biden lähtee ampumaan Trumpia, sekä kestääkö Trumpin hyökkäykset.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Yksi näiden vaalien kiinnostavimmista kysymyksistä, ellei lopulta kiinnostavin, on kysymys äänestyspäätöksen perusteista ja samalla päätöksen rationaalisuudesta. Miksi ihmiset äänestävät niinkuin äänestävät? Tämä kysymys on nyt helppoa esittää, koska on hyvin vaikea löytää järkiperusteita tietyille ryhmille Donald Trumpin äänestämiseen. On ryhmiä, joille on suhteellisen helppoa esittää järkiperusteita, koska näiden ryhmien intressit, vakaumus tai itse kulttuuri näyttävät tekevän valinnan helpommaksi.

Luonnollisesti tämän tarkastelun perusteena on ajatus, ettei ole lainkaan järkevää äänestää Trumpia, jos oikeasti välittää maastaan, sen tärkeimmistä arvoista, kuten demokratiasta tai on kiinnostunut siitä, miten Trumpia lähellä olevat ihmiset ovat kuvailleet Trumpin toimintatapoja. Mutta monet tavalliset ihmiset eivät tutki asioita eivätkä toisaalta ole halukkaita luopumaan perinteistäänkään vain siksi, että nyt republikaanien ehdokas sattuukin olemaan hyvin epäkonventionaalinen.

En ihmettele naisten tukea Trumpille, sillä monet naiset näkevät Trumpin luonnollisena valintana, alfauroksena, joka käyttäytyy niin kuin tuollaisten miesten tapana on. Naiset eivät välttämättä rakasta Trumpia, he voivat inhotakin häntä, mutta miehet nyt vain ovat tuollaisia. Ja talous rullaa, ainakin miehellä on ollut töitä Trumpin aikana.

Kiinnostavin kysymys vähemmistöjen äänestämisestä ja jos rajataan vielä tarkemmin, kannattamisesta, liittyy kuitenkin mustiin. Miksi Trumpin kannattajien joukossa näkyy olevan mustia? Eikö tämä ole täysin mielipuolista, ottaen huomioon sen, millainen Trump on? En ole ainoa, joka ihmettelee tätä:

Though Few In Number, Black Trump Supporters Exist

Seuraavaksi esitän joukon spekulatiivisia syitä siihen, miksi jotkut mustat eivät pelkästään äänestä, vaan myös kannattavat Trumpia, eli ovat trumpisteja.

(1) Koska rotujen tasa-arvo on jo toteutunut USA:ssa. Voi olla, että kannattajien joukossa saattaa olla niitä, jotka Obaman valinnan jälkeen uskovat tähän. Tästä seuraa, että ihminen voi äänestää ihan ketä tahansa, omien mieltymysten perusteella. Jos uskoo tämän, en ihmettele, että kannattaa Trumpiakin.
(2) Koska kaikki valkoiset ovat rasisteja ja koko systeemi on joka tapauksessa mustia syrjivä. Tämä näyttää minusta järkevämmältä syyltä, itse asiassa monet nuoret, jotka ovat aikeissa äänestää Trumpia, ajattelevat näin. Miksei siis voisi myös kannattaa Trumpia, joka on loppujen lopuksi ihan tyypillinen valkoinen?
(3) Trump on rehellinen, kun taas Biden on teeskentelijä. Demokraatit kyllä puhuvat rotujen tasa-arvosta, mutta eivät tee mitään. Trump ei edes teeskentele parantavansa systeemiä. On parempi kannattaa rasistia kuin tyyppiä, joka ei tunnusta olevansa rasisti, vaikka sitä onkin.
(4) Koska kannattaja hakee hyväksyntää ympäristöltään, joka on hyvin trumpmyönteinen. Kannattaja haluaa tulla osaksi yhteisöä hylkäämällä rodullisen vastakkainasettelun. Siksi hän suhtautuu Trumpiin kuten johonkin supermieheen ja kannattaa häntä. Samalla hän tekee Trumpista sankarihahmon, joka on vapaa kaikista rodullisista kategorioista.
(5) Koska kannattaja on sisäistänyt valtasysteemin niin täysin, että tavallaan Michael Jacksonin tapaan vihaa omaa rotuaan. Hän ajattelee, että mustat ovat itse syypäitä ahdinkoonsa eikä hän halua kuulua moiseen yhteisöön tai pseudoyhteisöön.
(6) Koska kannattaja on luonteeltaan vähän samanlainen kuin vasten tahtoaan vapautettu orja. Hän ei halua kuulla puhuttavankaan mustien oikeuksista, vaan haluaa vain säilyttää tilanteen ennallaan. Trump itse asiassa edustaa juuri niitä arvoja, joita hänkin kannattaa.
(7) Koska kannattaja on - ja tämäkin on mainittava - ÄO:ltaan yhtä alhainen kuin Forrest Gumpin paras kaveri armeijassa, Bubba - tyyppi, joka tiesi kaiken katkarapujen pyytämisestä. Tällainen ihminen uskoo, mitä hänelle kerrotaan.
(8) Koska Trump tunnustaa niitä uskonnollisia arvoja, mitä kannattajakin. Todennäköisesti hän on valkoisten evankelisten kirkon jäsen ja jälleen uskoo, mitä seurakunnan johtajat hänelle kertovat. Trump on siis valkopesty hahmo, joka edustaa kaikkea hyvää, melkein synnitön olio. Ja seurakunta luonnollisesti antaa Trumpille kaiken anteeksi, mutta vihaa vieläkin Obamaa, jonka taas ei tiedetä milloinkaan esim. pettäneen vaimoaan.
(9) Älykkökannattaja, joka tietää kaiken rasismista ja mustien oikeuksista, mutta jolle talous on ainoa syy äänestämiseen. Elämässään hyvin menestynyt, joka katsoo omaa rotuaan hiukan alaspäin. Hän on yksilö, ei minkään epätieteellisen rotukategorian edustaja.
(10) Äskeistä vielä älykkäämpi, tyyppiä Malcom X, joka sattuu kuulumaan mustiin muslimeihin tms. Hän - aivan oikein- on käsittänyt, että Trump saattaa merkitä demokratian tuhoa Valloissa. Ja juuri se on syynä trumpistina olemiseen. Vihdoinkin voidaan kostaa valkoisille se, mitä ne ovat meille tehneet ns. "vapautumisen" jälkeen.

Kun tätä asiaa miettii tarkemmin, niin peruutan väitteeni mustien trumpistien kummallisuudesta. Kummallista on vain se, että ihminen äänestää vastoin omia perusvakaumuksiaan. Jotkut mustat trumpistit ovat kummallisia, mutteivat suinkaan kaikki. Nähdäkseni sellainen, joka haluaa aidosti parantaa mustien asemaa Valloissa ja seuraa tarkasti maailmaa, on kaikkein vaikeimmassa asemassa yrittäessään selittää, miksi hän äänestää tai jopa kannattaa Trumpia.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Seuraavaksi esitän joukon spekulatiivisia syitä siihen, miksi jotkut mustat eivät pelkästään äänestä, vaan myös kannattavat Trumpia. eli ovat trumpisteja.
Lisään yhden eli dt:n aikaansaannokset ympäristön suojelun purkamisessa ja veronalennuksissa. VArakkaamille ja joillekin yrittäjille tärkeitä. Ja niille, jotka uskovat myöhemmin hyötyvänsä.
 

Baldrick

Jäsen
Ilmeisesti republikaanien johdon toive kaikille punaisille osavaltioille on tehdä muutoksia lainsäädäntöön sekä äänestysjärjestelyihin äänestämisen hankaloittamiseksi. Jos saavat noita ajettua sisään ja ne kääntävät vaalit, niin mitä eroa jenkeillä on Kiinaan tai Venäjään verrattuna? Toki paikalliset oppositiot sijoittuvat jenkeissä vaikutusvaltaisimmille alueille ja opposition ei vielä ainakaan tarvitse merkittävästi pelätä terveytensä puolesta. Muuten erot ovat vähäiset.

Massachusettsin republikaanikuvernööri sentään on tuominnut Trumpin kyvyttömyyden luvata rauhanomaista vallanvaihtoa. Surullisen vähissä silti nuo rebuleirin soraäänet Trumpin demokratian polkemiselle ovat.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ilmeisesti republikaanien johdon toive kaikille punaisille osavaltioille on tehdä muutoksia lainsäädäntöön sekä äänestysjärjestelyihin äänestämisen hankaloittamiseksi. Jos saavat noita ajettua sisään ja ne kääntävät vaalit, niin mitä eroa jenkeillä on Kiinaan tai Venäjään verrattuna? Toki paikalliset oppositiot sijoittuvat jenkeissä vaikutusvaltaisimmille alueille ja opposition ei vielä ainakaan tarvitse merkittävästi pelätä terveytensä puolesta. Muuten erot ovat vähäiset.

Trumpin puheet muistuttaa osin Valko-Venäjän Lukashenkon puheita. Vaalien ja mahdollisen Trumpin tappion jälkeen nähdään, onko toimet samaan suuntaan kuin Lukashenkon. Ei ihme, että senaattori Mitt Romney sanoi hänelle tulevan Trumpin puheista mieleen Valko-Venäjä. Mutta demokratian rakenteina erot ovat erittäin suuret USA:n sekä Kiinan ja Venäjän välillä. USA on toistaiseksi vielä länsimainen oikeusvaltio.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ylellä on taas juttu Trumpia äänestävistä ihmisistä. Tällä kertaa keskitytään naisäänestäjiin, joiden luulisi olevan Trumpia vastaan jatkuvien sovinistisien kommenttien jälkeen. Käytännössä siis ei uskota ikävien asioiden olevan totta tai sitten vähätellään tapahtuneita. Hyvä pointti professorilta, että jotkut ovat tottuneet seksistiseen kohteluun, niin ei sitä osaa ajatella vääränä. Muuten tuntuu, että kannattajilla on täysi kyvyttömyys kritisoida Trumpia. Mitään pahaa ei ole tehnyt, mikä on tietenkin ihan naurettava ajatus, koska kukaan ei ole täydellinen.

Edelleenkin ihmetyttää tuo vapauden ylistäminen, että valtio ei saa rajoittaa yksilön elämää edes pandemian keskellä, vaikka se olisi yksilön parhaaksi. Yhtä hyvin vanhemmatkaan eivät saa rajoittaa lastensa menoja. Jos pikku Matti-Annikki haluaa syödä pesuainetta, niin se on hänen oikeus ja asiansa eikä muilla ole siihen sanomista.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Poikkeuksellinen vaali-ilta tulossa, koska aikaisempina vuosina voittajan nimi on selvinnyt illan aikana, ja seuraavan aamun lööpit on sitä nimeä toistanut. Nyt ei selviä nimi kansalle kerrottavaksi vielä 3. marraskuuta, eikä vielä seuraavinakaan päivinä. Useimmat tärkeät osavaltiot hyväksyvät postiääniä vielä päiviä vaalien jälkeenkin, kunhan niissä on vaalipäivän postileima (tai aiempi)..

Trump tulee julistautumaan vaalipäivänä voittajaksi, ja siinä on sen verran faktaa takana että vaali-illan aikana laskettujen äänien perusteella hän varmasti olisikin voittaja. Mutta kun kaikki äänet on laskettu, saattaakin Biden olla voittaja. Mutta onko silloin jo liian myöhäistä, republikaanit on silloin rummuttanut jo viikon verran Trumpin voittoa, ja ettei "myöhässä" tulevia ääniä pidä huomioida. Että demokraatit yrittää varastaa Trumpin voiton tekaistuilla äänillä.

Amerikan kansan syvät rivit eivät ole älykkyydestään tunnettuja, joten republikaaneilla on tässä etulyöntiasema, kun voivat osoittaa niitä vaali-illan tv-lähetysten grafiikoita, ja sanoa että selvästi Trump voitti. Demokraattien argumentti, että pitäisi huomioida nekin äänet joita ei vielä vaali-iltana ennätetty laskemaan, voi olla liian vaikea ymmärrettäväksi suurelle yleisölle.

Joten vaikka Bidenin voitto laskennan valmistuttua olisi selväkin, niin voi olla vaikea saada valkoisen talon ukkoa käytännössä vaihdettua. Lakitupaan asia menee varmasti, mutta varsinainen jännitysmomentti on, minkälaisia levottomuuksia ratkaisematon tilanne saa kaduilla aikaan. Kaaosta voi olla seurauksena.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minulla on aika vahva tunne siitä, että Trumpesteri vie nämä vaalit. Syy siihen on, että mielestäni suurin osa ihmisistä äänestää lähes täysin sen perusteella, minkä he omalle hyvinvoinnille kokevat parhaaksi vaihtoehdoksi äänestyshetkellä. Se, miten valinta vaikuttaa muihin ihmisiin kuin välittömään lähipiiriin, on täysin sekundääristä.

Jos käy niin, että Trump voittaa nämä vaalit neljän erittäin raskaasti arvostellun vuoden jälkeen, niin minusta olisi mielenkiintoista lukea jokin tutkimus siitä, ovatko perinteisesti länsimaisina koetut arvot vielä vallalla. Jos Trump valitaan presidentiksi jälleen, niin voidaan kyllä mielestäni sanoa, ettei sovinismi tai rasismi ainakaan Trumpin ilmaisemassa mittakaavassa ole amerikkalaisen enemmistön mielestä tuomittavaa. Mitkä ovat siis nykyisin länsimaisia arvoja ja millä perusteella?
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Jos Trump valitaan presidentiksi jälleen, niin voidaan kyllä mielestäni sanoa, ettei sovinismi tai rasismi ainakaan Trumpin ilmaisemassa mittakaavassa ole amerikkalaisen enemmistön mielestä tuomittavaa.
Tämä.
Tässä on se avainlause mitä demokraatit eivät näytä ymmärtävän. Feminismillä yms identiteettipolitiikalla ratsastaminen ei toiminu 4v sitten eikä tule myöskään toimimaan tälläkertaa.
Päinvastoin, voi hyvinkin olla että BLM yms mellakat ja levottomuudet on kääntäny moderaatti-demareita pois puolueelta.

Toivon ettei näin ole ja Trump saadaan ulos, mutta pessimisti ei pety.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Useimmat tärkeät osavaltiot hyväksyvät postiääniä vielä päiviä vaalien jälkeenkin, kunhan niissä on vaalipäivän postileima (tai aiempi)..
Tai vaikkei olisikaan mitään leimoja tai muuta todistetta, että on viimeistään vaali-iltana postitettu, ei haittaa. Kunhan saapuu perille viimeistään kolme päivää vaalien jälkeen, laskentaan menee.


Mail-in ballots in Pennsylvania have previously been due by the time polls close on Election Day. But the court's order adds a three-day extension to receive ballots that are postmarked by 8 p.m. on Election Day. Ballots with a preelection postmark will now be counted as long as they are received by 5 p.m. on Nov. 6, three days after the polls close.

The court also wrote that ballots "received within this period that lack a postmark or other proof of mailing, or for which the postmark or other proof of mailing is illegible, will be presumed to have been mailed by Election Day unless a preponderance of the evidence demonstrates that it was mailed after Election Day."

Ihan banaanitasavaltameininkiä tällainen puljaus pari kuukautta ennen vaaleja, sanon minä.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä.
Tässä on se avainlause mitä demokraatit eivät näytä ymmärtävän. Feminismillä yms identiteettipolitiikalla ratsastaminen ei toiminu 4v sitten eikä tule myöskään toimimaan tälläkertaa.
Päinvastoin, voi hyvinkin olla että BLM yms mellakat ja levottomuudet on kääntäny moderaatti-demareita pois puolueelta.

Toivon ettei näin ole ja Trump saadaan ulos, mutta pessimisti ei pety.

No en mä nyt tiedä. Trump on hyvin epäsuosittu mm. rasisminsa, sovinisminsa ym. takia. Kyllä kai demokraattien kannattaa pitää noista Trumpin puutteista isoa ääntä, ja tarjota selkeästi erottuva vaihtoehto.

Mellakointien väkivaltaisuudet, ryöstely ja paikkojen hajottamiset Biden on tuominnut.
 

Baldrick

Jäsen
Ihan banaanitasavaltameininkiä tällainen puljaus pari kuukautta ennen vaaleja, sanon minä.

Jep! Terveessä demokratiassa presidentti ja valtapuolue eivät yrittäisi haitata postin toimintaa ja sitä kautta etä-äänestämistä pandemian aikana, jolloin näitä erityisjärjestelyitä äänten laskemiseksi ei tarvitsisi tehdä. Todellakin banaanitasavaltameininkiä.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
No en mä nyt tiedä. Trump on hyvin epäsuosittu mm. rasisminsa, sovinisminsa ym. takia. Kyllä kai demokraattien kannattaa pitää noista Trumpin puutteista isoa ääntä, ja tarjota selkeästi erottuva vaihtoehto.

Mellakointien väkivaltaisuudet, ryöstely ja paikkojen hajottamiset Biden on tuominnut.
Niin. Valtamediassa ja somessa. Mutta mites kansojen syvissä riveissä?
Somekupla on loppujenlopuksi pieni osa kansaa ja valtamedia pl.Fox lyö Trumpia kaikesta mahdollisesta, niinkuin pitääkin.

Biden on tuominnut joo. Mutta demarivetoiset kaupungit kuten Seattle ovat antaneet mellakoitsijoiden huseerata rauhassa.

Summa summarum: Pessimisti ei pety.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Onko tullut luettua Q-Annonia? Uutiskuvissa näkyy myös poliiseja. Poliisien loukkaantumisista on kerottu. Ne on vissiin fake news?
Q-anonista mulla ei oo mitään käryä, kys. Termin oon nähny mut en oo nähny tarpeelliseks selvittää kuka tai mikä se on.

Mutta Seattlen mainitsin lähinnä Capitol Hill-sekoilun takia. Joka purettiin vasta kun A) Trump oli päässy keräämään omiltaan irtopisteet ja valitettavasti B) Kun siellä oli ammuskeltu kuolettavasti.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta Seattlen mainitsin lähinnä Capitol Hill-sekoilun takia.
Olisiko verta vuotanut enemmän, jos hommaan olisi puututtu heti kovalla kädellä? Mun on paha sanoo, mut luulisi paikallisilla olevan parempi käry asiasta. Alue oli pari korttelia, joten ei siinä koko kaupunki ollut vallattuna.

DT kerää irtopisteet joka tapauksessa. FOX uutisoi siten, että koko Amerikka olisi tulessa, värikynät käytössä.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ensi yönä tosiaan luvassa farssi pt. 1. Odottelen jotain seuraavan kaltaista sananvaihtoa herrojen välillä:

Trump: Joe Biden... is a socialist! He will take away your rights.. he will take away your guns! He will take away your freedom! He will even force a lousy health care on you!

Biden: Come on man! I'm not a socialist, just look at my record! I will never give you health care!

Ja kansa ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa...
 

Baldrick

Jäsen
Ei vittu tää on kyllä raivostuttavaa katsoa. Biden sanoo, että ei usko "defund the policeen" ja haluaa itseasiassa lisätä paikallisten poliisien resursseja. Trump puhuu päälle hetken päästä, että "No you'ro not, you want to defund the police." Biden toteaa faktoja, Trump puhuu päälle, että "No you're not / No I'm not / No it's not" jne.

Wallace kysyi Trumpilta olisiko tämä valmis tuomitsemaan äärioikeiston väkivallan ja heitä olemaan osallistumatta kiihtyvään väkivaltaan. Hetken kakoilun jälkeen hän sanoi olevansa valmis. Trump kerkesi pari sanaa sanoa (nekin oman keskustelunsa herättäviä, kuten @Masculine seuraavaksi nostaa) ja keskeytti tiedustellen "who do you want me to condemn" ja sitten alkoi hokea kuinka tämä on "left wing problem". Sinne unohtui sitten militioiden ja muiden rauhoittaminen.

Miten vitussa noin lapsellinen pelle ja valehtelija on koskaan päässyt edes näille estradeille. Suorastaan kuvottavaa katsottavaa, kun substanssilla ei ole mitään väliä. Väitetään vain mitä halutaan ja yritetään puhua päälle kovempaa ja olla vain eri mieltä. Edes sovitussa molemmille annetussa 2 minuutin vastauksessa Trump ei pystynyt oman keskeyttämättömän vuoronsa jälkeen olemaan hiljaa, kun oli Bidenin vuoro.

Tosin mikäänhän tässä ei yllätä, mutta jotenkin tuo silti saa kyllä omatkin ärsytyskäyrät korkealle. Johtuu varmaan siitä, että omassa maailmankuvassani johtajiksi kuuluvilla ihmisillä pitäisi olla johtajan ominaisuuksia. Varsinkin näin julkisesti arvioidussa valinnassa on käsittämätöntä, että tuollainen lapsellisesti kiukutteleva ja valehteleva narsisti, jolla on vähän sisältöä ja paljon alakoulutason älämölä.

Ja nyt hän vielä syyttää Bidenia siitä, että hän keksii paljon asioita päästään. Ja hetken päästä syyttää Bidenia armeijan henkilöstön haukkumisesta "stupid bastardeiksi". Projecting much?

Edit. Hieman fiksattu 2. kappaleen 3. virkettä.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ihan tämän alun perusteella Trump ei enää puhu pelkästään toisen ehdokkaan päälle, vaan koko ajan myös juontajan päälle.

Joe Biden: "En ole täällä paljastamassa hänen valheitaan. Kaikki tietävät hänen olevan valehtelija".

Donald Trump: "EI sinä olet valehtelija!"

Mutsis oli! Ihan tuollaista apukoulutason settiä.

Pitää päivällä katsoa kokonaan paremmalla ajalla.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo-o, nyt se on ihan väittelyissäkin sanottu ettei vaalitulosta hyväksytä tappion hetkellä.

Myös “Proud boys, stand back and stand by...” aika mielenkiintoinen lause presidentin suusta, joka ei suostunut tuomitsemaan oikeistomilitantteja.

Chris Wallace asked Trump how he feels about black people and his response was, "I love the police."

Nyt on pakko lähteä ajamaan kohti haminaa, harmin paikka.

Edit Obama lähtenyt myös sotajalalle
“As you know, the election is coming up, and I’ve got just one word for you: vote,” the former president says. “Actually, I’ve got two: vote early.”

Mr Obama then adds: “Right now, from the White House on down, folks are working to keep people from voting, especially communities of colour.

"That’s because there’s a lot at stake in this election. Not just our pandemic response or racial justice, but our democracy itself.”

Edit2. Eihän tästä nyt perkele malta mihinkään lähteä. Pn kyllä aika epätodellinen tunne katsoa kuinka istuva presidentti käskee kannattajiaan menemään aseistettuna äänestyspaikoille ja uhitella sekä pelotella demokraatteja. Tuntuu että kaikki pahimmat nettikeskusteluiden tulevaisuudennäkymät ovat tällä hetkellä totisinta totta, eikä pienimuotoinen sisällissota oikeasti kuulosta enää mahdottomalta.

Tuo 10 päivää ennen vaaleja ilmestyvä Borat 2 voi myös tuoda vaikka mitä mielenkiintoista. Ainakin siellä on joku poliitikko sanonut tai tehnyt jotain mikä potentiaalisesti tuhoaa hänen uransa. Huhujen mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Se mitä klippejä ehdin näkemään, niin Biden pärjäsi ehdottomasti paremmin kuin luulin. Ei mennyt pajatso jumiin, Trump taas teki sen osin myös helpoksi noilla käsittämättömillä hyökkäyksillä joka suuntaan.
 

Baldrick

Jäsen
Trumpilla ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin haukkua, hämmentää ja projisoida omia heikkouksiaan Bideniin, kun omat näytöt ovat huterat ja päällä velloo lisäongelmia talousasioiden etc. muodossa.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Edit2. Eihän tästä nyt perkele malta mihinkään lähteä. Pn kyllä aika epätodellinen tunne katsoa kuinka istuva presidentti käskee kannattajiaan menemään aseistettuna äänestyspaikoille ja uhitella sekä pelotella demokraatteja. Tuntuu että kaikki pahimmat nettikeskusteluiden tulevaisuudennäkymät ovat tällä hetkellä totisinta totta, eikä pienimuotoinen sisällissota oikeasti kuulosta enää mahdottomalta.

Ei näitä kannata täällä heitellä, lintukodosta tarkasteltuna asiat on niin hyvin ettei kukaan usko mihinkään sisällissotaan viittaavaan ja saatat saada ties minkä leiman. Todellisuudessa lumipallo on laitettu pyörimään jo vuosia sitten, ja nyt sen vauhti alkaa olemaan sen verran kova että pysäytys alkaa olemaan jo vaikeaa. Marraskuussa nähdään mihin ja miten se lumipallo rysähtää.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Eihän tuo Biden tosiaan mikään ärhäkkä nykypoliitikko ole ja ikä kyllä näkyy ja kuuluu, mutta verrattuna tohon toiseen otukseen valovuoden edellä kaikessa ihan vaan olemalla niinkuin ihmiset. Aivan absurdi tilanne, ainoa mikä puuttuu on se, että istuva presidentti paskantaisi kouraansa ja viskelisi sillä tuotoksella vastustajaa. Kuten häntä fiksummatkin kädelliset tekevät vittuillakseen. Ja kansa hurraa, eikä kukaan olisi edes yllättynyt. Rimaa ei ole vedetty alas, sitä ei ole enää ollenkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös